Meny Stäng

Share:
Notifications
Clear all

västerås SK taktik!?


Machiato
(@machiato)
Ungdom
Blev medlem: 9 månader sedan
Inlägg: 3
Topic starter  

nån som har en bra taktik som passar västerås?


Citera
trashbag
(@trashbag)
Ungdom Admin
Blev medlem: 11 månader sedan
Inlägg: 177
 

Det beror ju lite på vilken formation du vill använda men roller/taktiker som fungerat för mig;

Målvakt - Sätt honom som liberomålvakt, jag kör oftast med understöd.

Mittbackar - Bollspelande försvarare fungerar bäst för mig men när jag vill köra realistiskt fungerar även mittback - försvar så välj något av dessa. Eventuellt kör du tackla hårdare och spela kortare passningar som personliga inställningar.

Ytterbackar - Offensivt spelande ytterback - understöd fungerar bra. Tackla hårdare, spela kortare passningar, skjut mindre som personliga inställningar.

Innermittfältare - Brukar växla mellan defensiv spelfördelare understöd, bollvinnande försvar, löpstark understd och mezzala understöd/anfall. Oavsett vilka roller jag kombinerar så kör jag tackla hårdare, spela kortare passningar och skjut mindre som personliga inställningar. Har du en löpstark/mezzala så kolla även på att lägga till typ flytta fram, löp i djupled eller liknande om det inte redan är inställt.

Yttrar - Jag spelar alltid med yttrar eller inre anfallare. Har du dom som mh/mv i t.ex. 4-4-2 så kör anfallsmentalitet. Har du dom som omh/omv så kan du fundera på om du ska köra understöd istället. Jag ställer in rollerna beroende på vilken fot dom har. Högeryttrar som är högerfotade ska spela som yttrar och vänsterfotade som inre anfallare. Så jag går igenom alla som kan spela på ytterkanterna och sätter personlig roll. Jag sätter skjut mindre på yttrar men inte på inre anfallare. Även spela mer kortpassningar och eventuellt tackla hårdare om du vill.

OMC - Om du vill använda en omc så har skugganfallare fungerat bäst för mig. Sätter bara spela kortare som personlig inställning om den redan inte är.

Anfallare - Offensivt spelande forward har fungerat bäst för mig. Pressande forward näst bäst. Sätt eventuellt tackla hårdare och kortare passningar som individuella inställningar.


Kontrollera eller Offensiv som lagmentalitet

Eventuellt något bredare bredd offensivt, annars standard

Eventuellt något kortare passningar och något högre tempo i passningar, annars standard, slösa tid aldrig

Bygg upp spelet bakifrån och passa till ytor, överlappa på båda kanterna om du vill

Arbeta in bollen i straffområdet och utmana försvaret

Kontring och återerövringspress, fördela boll till ytterbackar och/eller eventuellt kantspelare/mittbackar

Mindre bredd i försvaret, hög/mycket hög på både presslinje och backlinje

Högsta eller näst högsta på press samt pressa deras målvakt

Eventuellt tätare markering och spela aggressivt, använd offsidefälla

 

 


Daniel Nilsson och Micke gillade
SvaraCitera
Machiato
(@machiato)
Ungdom
Blev medlem: 9 månader sedan
Inlägg: 3
Topic starter  

kan du skicka taktiken till mig? 🙂 vore schysst

 


SvaraCitera
trashbag
(@trashbag)
Ungdom Admin
Blev medlem: 11 månader sedan
Inlägg: 177
 

Nej, det kan jag inte då jag inte har någon sådan exakt taktik skapad just nu men kan göra en när jag har tid så jag råder dig till att pilla själva om du inte orkar vänta. Jag hade spelat med denna formation;

Så eventuellt hade jag spelat Traoré som halvback om det passar för honom annars försöka laborera lite med olika roller för den som spelar DM. Det är möjligt att Ribeiro eller Hellgren passar bättre som DM på FM. Spelar du utan uppdatering så du inte har Traoré i laget så slänger du in Johansson på innermittfältet istället.

I verkliga livet skulle jag nog spela Span stället för Skogh från start också men vet inte hur FM-kompatibel han är som vänstervinge. Kanske går att skola in honom som inre anfallare eller något.

På bänken skulle jag ha; D. Svensson, C. Svensson, Johansson, Span som fasta. Sedan välja tre andra som är bra på FM men exempel att ha på bänken är Custovic, Simba (finns också bara om du har uppdatering), Sporrong & Videhult.

Edit: Kör du utan uppdatering har du ju även Awad och Karlberg i laget. Då skulle jag nog starta Awad istället för Skogh och alltid ha Karlberg som ett alternativ på bänken.


Micke gillade
SvaraCitera
Machiato
(@machiato)
Ungdom
Blev medlem: 9 månader sedan
Inlägg: 3
Topic starter  

okej tack 🙂


SvaraCitera