Meny Stäng

Share:
Notifications
Clear all

4-1-2-3 DM YB


JS7
 JS7
(@js7)
Ungdom
Blev medlem: 10 månader sedan
Inlägg: 25
Topic starter  

Jag har haft lite svårt med motivationen att spela lite längre saves, därav försökte jag komma på någon annorlunda taktik än de allra vanligaste med antingen gegenpress & tiki-taka som funkar oerhört bra.

Det jag valde att fokusera på i den här taktiken var något mitt i mellan. Där jag tillslut hamnade i en 4-1-2-3 DM YB med en direkt tiki-taka där jag försökt hitta roller som skulle passa laget man väljer. Jag har testat denna taktik med Juventus, Inter, Manchester United och Örebro SK. Ska säga att jag tycker själv att jag har lyckats bra med alla lag. Självklart är det ju inte alltid säkert att en taktik fungerar bara för att man spelar med de allra bästa lagen. Men att ta som ett ex i min Juve save där Cristiano Ronaldo är skadad 3 månader men lyckas ändå göra 35 liga mål. Det har jag inte varit i närheten av på FM 20, likadant i Inter där Martinez hade gjort 17 mål efter 13-14 matcher så har verkligen hittat en taktik som gör mycket mål framåt.

Bakåt har den också levererat och håller även tätt, i Inter saven så hade jag 45-3 på 15 matcher i ligan och i min Örebro save så hade jag Malmö och Norrköping framför mig när jag spelat halva säsongen. Är en taktik där jag med Inter har ett snitt på över 60% bollinnehav i ligan. 

Men nog om det, nu ska jag visa lite hur jag haft för inställningar.

 

Inställningar för enskild spelare utöver det som redan ingår i respektive roll.

MV FÖ - 

OYB Us - slå inlägg oftare, så inlägg från kortslinjen, slå inlägg mot bortre, behåll bredd

KOY Us - slå inlägg oftare, slå inlägg mot bortre

BSF FÖ - behåll bredd

KMB Mk - behåll bredd, håll position 

HB FÖ -

LM Us - 

DSF FÖ - 

F9 Us - skjut mera, löp i djupled

MT AT - slå kortpassningar, skjut mera, ströva från position, löp i djupled

KF Us - slå kortpassningar, skjut mera, behåll bredd

 

 

Som sagt det här är uppställningen som jag använt mig av där jag låter mina ytterbackarna kliva fram ganska så mycket för att sedan ha en HB som tar klivet neråt och täcker upp när ytterbackarna tar klivet framåt. Så framåt kan man säga att det blir en 3-4-3 uppställning där det är meningen att man ska slå mycket inlägg. Mina ytterbackarna har otroligt mycket assist.

 

I försvarsställning så hamnar man ju 5-2-3 uppställning vilket gör att man inte släpper till så mycket bakåt, viket kanske beror på hur man väljer att vilja göra. Jag har stått så högt man kan med backlinjen för att vinna tillbaka bollen så snabbt som möjligt.

Beroende på hur motståndarlaget spelar så brukar jag ändra att antingen spela via mitten eller om lag tuffar till det centralt så brukar jag spela via kanter och tycker det funkat oerhört bra. 

 

 

 

 

Här är spelschemat fram till jul ungefär, och det har verkligen levererat. Jag har heller inte ändrat om att ställa backlinjen lägre t ex mot Bayern och Man Utd som har snabba spelare. Det skulle nog vara att föredra mot vissa lag, beroende på hur mycket tid du väl lägga ner på en bra och effektiv taktik. Om ni väljer att testa den, får ni gärna skriva och säga vad ni tycker om den och hur det har gått. För mig har den i alla fall inte havererat än, sen behöver man väl alltid fler taktik än en. För att vrida ännu mer går det ju att dra ner en forward som 10 för att täppa luckan mellan det centrala mittfältet och anfallet.

 

 

 

Hoppas ni får samma framgång som jag har fått, givetvis går det ju att skruva så att det passar till det materialet man har till respektive lag, men den här har jag använt mig av alla saves jag testat med den här taktiken.

Har ni några frågor så är det bara att höra av sig.


Micke gillade
Citera