Meny Stäng

Share:
Notifications
Clear all

[FM20] Ristat I Runsten

Sida 2 / 2

Maugzen
(@maugzen)
Ungdom
Blev medlem: 8 månader sedan
Inlägg: 19
Topic starter  

                            

 

Övergångar som har skett

 

Personalfrågan: När jag kom till Frej så fanns det inte mycket folk runtomkring mig, ekonomisk osäkerhet härjade över klubben och inga större tankar gick till att förstärka på personalsidan. Istället värvades spelare som kom till oss helt gratis eller värvades för väldigt lite pengar. Tack vare återkomsten till Superettan så har jag möjligheten att börja bygga upp föreningen på alla håll och kanter, ungdomstränare, B-lagstränare, Hjälptränare med mera har kommit till oss, och klubben tar sakta men säker kliv framåt. När ryktet börja sprida sig runt om i Sverige så blev jag glatt överraskad att så många olika rutinerade spelare hörde av sig och ville ha tjänsterna. I Stockholms närområde finns det gott om spelare med erfarenhet från väl etablerade ligor som håller högklass. Min kära Assisterande tränare blev värvad av Allsvenska Örgryte och en stol i Frejstugan stod tom, det dröjde inte länge förrän Fredrik Stenman hörde av sig och det klicka dirket. En spelare med gott om erfarenheter och väldigt proffesionell, som även har prövat på ett tränarejobb för IFK Lidingö i dom lägre divisionerna. Med ett starkt CV så kändes det mer som en ära att få jobba med ett fullblodsproffs.

 


 

För att kunna säkra upp framtiden så är det viktigt att kunna förvalta sina inkommande talanger och göra dom till proffs, vi kan inte erbjuda 5 st U19 hjälptränare än. Men vi måste börja någonstans. Jag tog upp luren och ringde till en föredetta Frej-spelare, Amadou Jawo.vFörutom att vara en Djurgårdsikon så har han vuxit upp här i Roslagen och var intresserade att jobba nära hemmet. Välkommen tillbaka Jawo!

 


 

Nu i November 2021 så gick kontraktet ut för vår enda scout och en förlängning kom vi tyvärr inte överrens om. Så vi utannosera att vi söker en ny scout. Jag räkna med att det kanske ringer en sportchef från någon mindre klubb, men nej. Utan det är en gammal räv från västkusten som hörde av sig. Nämligen Alexander Farnerud med så pass mycket rutin så var det ingen långt snack. Utan kontraktet skickades - och snart så satt han i en lastbil påväg mot Stockholm.


 

Tillsist så tog jag in 2 hjälptränare för att göra mitt jobb enklare, men fler än så får jag inte ta in. Det är direktiv från styrelsen.

 


 

 

 

 

Spelarvärvningar

 

Nya Spelare: Min stretegi, dom flesta av spelarna som kommer är juniorer som har troligtsvis har blivit ratad av deras moderklubb. Men spelaren ska visa att han ändå har potential att bli en hygglig fotbollsspelare, så ett kontrakt erbjuds till dom bästa juniorerna där dom får en låg lön, medans bra spelare men inte "bäst i klassen" får ett amatörkontrakt där dom får betalt per spelad match. Om dom spelar bra så kommer ett A-lagskontrakt att erbjudas, juniorerna som spelar bäst kommer att lånas ut till Täby FK där jag hoppas att speltiden som ges kommer gynna dom.


Spelare för A-laget:

Jesper Björkman

Emil Berger

Lowe Reuterswärd

Nikola Vasic

Sebastian Remme Berge

Gustav Granath

 


 

Alla spelare är såklart varmt välkommna till IK Frej, men säsongsvärvning är Sebastian Remme Berge. Att vi ens lyckades värva en sån bra spelare med så mycket talang är fantastiskt, och jag var långt från övertygad att han skulle komma till oss. Det var ett flertal norska klubbar som också var intresserade men han valde oss. Mina förhoppningar inför säsongen är höga!

 

 

Jag har inte bara tagit in spelare, att sälja är en viktig del i fotbollsvärlden. Mattias Bouvin som har varit en nyckelspelare på vänsterkanten har bestämt sig för att spela för BP istället, hans kontrakt var utgående och det var passande för oss och han själv att vi skiljs åt. 90 tusen får vi in, inte en jättesumma men vi fick in en vidareförsäljningsklausul som kan bli smaskig i framtiden.

Från vänsterkant till högerkant, Nästa spelare som lämnar oss är Olle Edlund som ska flytta till Göteborg och spela för makrillarna. Olle är ung och skicklig och kommer utvecklas bättre i Gais än hos oss, vi kom överrens om 100 tusen, men det fin-fina är 50% av prissumman om han säljs vidare. Vilket jag verkligen hoppas på.

 

 

 

 


SvaraCitera
Sida 2 / 2