Meny Stäng

Share:
Notifications
Clear all

[FM20] Ristat I Runsten

Sida 1 / 2

Maugzen
(@maugzen)
Ungdom
Blev medlem: 8 månader sedan
Inlägg: 19
Topic starter  

 

Ristat I Runsten

 

IK Frej, eller IK Frej Täby som dom också kallas. Är som namnet säger en idrottsklubb från Täby kommun, men inte den delen runt omkring vårat välkända centrum. Nej, utan den delen som kallas för kyrkbyn i folkmun.
Faktum är att kyrkbyn är Täbys mest nordligaste del, och något avlägset från resten av kommunen, endast 1 av 7 Täbybor kallar kyrkbyn för sitt hem. Man är ihopklistrad med Vallentuna och en lokal rivalitet existerar mellan Vallentuna BK och IK Frej,
men också mot Täby FK som ligger vid centrum och som är en ihopslagning av Täby IS och IFK Täby det skedde 2012 och den "nya" klubben har också gjort en imponerande resa och klättrat i seriesystemen.
Frej är inte ens den största Fotbollsklubben i Täby sett till medlemmar, den titeln har Täby FK. Men man har ändå lyckats bäst.

Men ändå var det IK Frej som lyckades klättra hela vägen upp till Superettan, genom att slå ut anrika Öster IF som gjorde en "dubbel" genom att åka ur allsvenskan följt av superettan året efter. Efter att dom två kvalmatcherna spelats färdigt så tog klubben därmed klivet in i proffsfotbollen på riktigt. GAIS,ÖIS,Helsingborg,Halmstad,Sirius,Östersund och Jönköping har alla besökt Vikingavallen/Täby IP som ligger mitt inne i ett villaområde. Som är ganska idylliskt måste jag medge. Eller så kan man se det som Andreas "granen" Granqvist och kalla det för lågvattenmärke när man möter IK Frej på vikingavallen. Faciliteterna är snällt sagt inte skapade för proffsfotboll.
Så lär det också vara i framtiden, klubben är som dom flesta andra DIV.1 klubbar fattig och har få supportrar och inte så stora inkomster. Jag skulle gissa att dom gula Frej-påsarna med loggan på som man kan köpa från vår lokala ICA är en artär för hela föreningen, ekonomin är långt ifrån stabil. Inte för att täbyborna avskyr fotboll utan att man följer ett annat svenskt lag - här är det Djurgården och AIK som är föreningarna man stöttar.
Inte något kvartersgäng som kallar sig för IK Frej, Täby BK eller Vallentuna BK för den delen. Roslagsbanan som man kan hoppa på för att komma in till Östra station och Stockholms Stadion tar bara 20 minuter så det är rimligt att man följer ett Stockholmslag istället.


Trots att Frej är en ung förening så har man ändå lyckats, småskaligt men ändå. Succétränaren som tog upp Frej, och höll kvar föreningen i Superettan 2,5 år Bartosz Grzelak som nyligen blev tränare för AIK. Med hjälp av hans assisterande-tränare Joel Riddez, som idag tränar Djurgårdens U17 och har tidigare tränat Djurgårdens Damlag.
På spelarfronten är den som har lyckats bäst Sam Johnson som gick från Frej till Djurgården


En kort summering av Frejs superettan historia

Det blev totalt 5 hela säsonger i Superettan med seriens lägsta budget, och en konsant kamp om att få elitlicensen.

Första säsongen 2015 hamna man på kvalplats och mötte Akropolis en batalj som man gick segrande ifrån
Andra säsongen 2016 slutande man på en väl godkänd 10:e plats.
Tredje säsongen 2017 kämpade man till sig en kvalplats igen, och mötte igen Akropolis, som man igen vann mot.
Fjärde säsongen 2018 Blev Frejs bästa någonsin och man slutade på en 9:e plats, imponerande då dom knappt fick elitlicens inför säsongen. För att rädda föreningen så inleddes ett samarbete med hammarby där man lånar in spelare.
Femte Säsongen 2019 så hamna Frej återigen på kvalplats, men detta år så mötte man Umeå, inte akropolis

Spoiler
(som förövrigt gick upp)
(som förövrigt gick upp)
. Umeå vann pga fler bortamål och får lov att spela i superettan 2020.


Frej åkte tillslut hissen ner till Norr-Ettan. Med dålig ekonomi, få egna spelar, massvis med bajenlånespelare. Så är det ett spänt läge för min kära moderklubb IK Frej som jag tar över. Vi ska till tillbaka!

 

https://imgur.com/uKwOlHB

This topic was modified 8 månader sedan 8 times by Maugzen

Citera
Maugzen
(@maugzen)
Ungdom
Blev medlem: 8 månader sedan
Inlägg: 19
Topic starter  

Jag ankommer till min nya arbetsplats mitt i ett villa område, parkera bilen och går in på lilla frejknuten https://imgur.com/kVXItpl Vårt lilla café och klubbhus som ligger precis bakom läktaren.
Jag hälsar på mina kollegor när jag kommer in, och går mot min plats som ligger bakom caféet.
Jag öppnar min kontaktbok i telefonen och börjar ringa samtal, jag har fått tillstånd av klubben att anställa en scout trots det dystraläget ekonomiskt. Vilket jag är väldigt tacksam för,
den allra störst utgifter vi har är från våra kontrakt, som det brukar vara så är personalkonstanden det som är värst. Thomas Holgersson som är IK Frejs nya scout vi har haft kontakt tidigare och få med honom är verkligen en tillgång.
Jag berättar läget att vi ligger illa ekonomsikt det kommer knappast som en chock för honom, vår situation att vi också har åkt ur superettan gör att vi har en grov jobb framför oss.
Att det kommer bli tufft med en trupp som är ung och oerfaren, dom allra flesta kommer från hammarby, är inte en chock direkt. Det har hjälpt föreningen att överleva.
Men om vi ska lyckas igen, så kan vi inte ha massivs med inlånadespelare. Dom är bra nu kortsiktigt men jag siktar att börja byta ut flera och flera desto längre jag är i IK Frej.
Thomas Holgersson och jag slog oss ned och börja ringa runt.


Flera dagars arbete var över, och vi har hunnit med mycket. Jag inledde med att scouta dom mest lovande spelarna i klubbarna runtomkring Stockholm först, några provspelare från vallentuna, österåker, täby och sollentuna
var först ut. Men efter att ha bjudit in ett gäng lovande spelare så var jag aldrig helt nöjd med deras kvalité. Ingen av dom lyckades få ett kontrakt med oss. Det var dags att nosa runt i hela riket.


Efter många fler dagars intesivt arbete, med kartläggning, statistik jämförelse, youtube klipp, lokaltidningskrönikor och många samtal till folk som jobbar med fotboll så var vi redo,
vi börja skicka inbjudningar till juniorer som inte riktigt fick plats i topp lagen och letar efter bolltid. Samma sak med äldre och rutinerade med ett tydligt ledarskap, i ett fall så var det en gammal legendar som fick inbjudan till IK Frej.
Men hade inte det vi leta efter. Jag ville främst ha en spelare i sina bästa år som kan leda laget i några säsonger, men också bättre anfallare. Där la jag mycket fokus för jag vill spela en offensiv fotboll och då krävs det någon som faktiskt kan gör mål.
Jag bjöd in folk på alla platser man kan ha på en fotbollsplan, förutom målvakten. Höga tvåsiffrigt var inbjudningarna som tillslut skickades ut till destinationer över hela landet. Vilket gav goda resultat tillslut alla följande spelare här under fick ett kontraktserbjudande och accepterade det.

https://imgur.com/NU4xSVM

 

 


Min och Thomas bästa värvning på pappret blev

 

Och en Joker som jag hoppas kan göra några viktiga poäng med sin kraft i luftrummet. https://imgur.com/miI6O7l

 

 

 


SvaraCitera
trashbag
(@trashbag)
Ungdom Admin
Blev medlem: 10 månader sedan
Inlägg: 175
 

Tips: Om du högerklickar på bilden när du laddat upp den till imgur och tar "kopiera bildlänk" (eller vad det heter på svenska) så att du får med .png på slutet av adressen kan du klistra in bilderna utan att få den "kladdiga" imgur-ramen runt här på forumet.


Maugzen gillade
SvaraCitera
Maugzen
(@maugzen)
Ungdom
Blev medlem: 8 månader sedan
Inlägg: 19
Topic starter  
Postad av: @trashbag

Tips: Om du högerklickar på bilden när du laddat upp den till imgur och tar "kopiera bildlänk" (eller vad det heter på svenska) så att du får med .png på slutet av adressen kan du klistra in bilderna utan att få den "kladdiga" imgur-ramen runt här på forumet.

Tack! Det är min första rapport så är inte bekant med hur allting funkar.


trashbag gillade
SvaraCitera
Maugzen
(@maugzen)
Ungdom
Blev medlem: 8 månader sedan
Inlägg: 19
Topic starter  

Försäsongen 2020

 

Min första försäsong med Frej, klubben hade redan min tid bestämt vilka motståndare vi ska möta. Det spelar inte en sån stor grej för mig helt ärligt, gubbarna behöver bara matchträning. Den mest intressanta matchen är självklart mot hammarby, den kommer bli tuff men det gäller att vi gör en bra insats som lag så är jag nöjd.

 

Foc Farsta - blev våra första motståndare för säsongen 2020. Vilket vi visar en styrka och vinner bekvämt med 6-1

Hammarby IF - En match där vi hade otroligt svårt att komma till anfall, vi gjorde många misstag och förlorade tydligt. Siffrorna hade verkligen kunnat springa iväg, men det blev bara 0-2.

IK Sirius 2 - Bra att vi är bättre än ett reservlag, vårat spel fungerar helt okej, men vi behöver bli mer effektiva. 1-0 Seger

Arameisk-Syrianska IF - Bra fart i offensiven och en match där vi spelar bra. Dock så blev det bara 1-0 men det hade kunnat bli fler för oss. 

Älta IF - Allt som vi har övat på är som bortblåst, dåligt dåligt. 0-1 Förlust

 


 

 

Spoiler
Tack som fan för förslaget trashbag


 

 

Funderingar efter försäsongsmatcherna, vi får inte in bollen i målet fast vi spelar bra vilket är lite irriterande såklart. Därför har jag ändrat kommande träningarna till ett mer offensiv-fokus, vilket förhoppningsvis kommer leda till fler mål. Att öva försvarsspel kommer jag göra senare, vi måste först börja göra mål innan vi ska börja hålla tätt. Nu gäller det att grabbarna rycker upp sig själv träningsmässigt, för vår inledningsmatch är mot Brommapojkarna som är favoriter att vinna ligan.

 


 

 

Heja Frej! Nu kör vi!

 


SvaraCitera
Maugzen
(@maugzen)
Ungdom
Blev medlem: 8 månader sedan
Inlägg: 19
Topic starter  

 

           Nu Hissar Vi Seglet!


Klockan ringer 07:00 på lördagen den 11 april, premiärdag. Så som jag har väntat, kroppen är fylld med hopp och nervositet. Vilken match vi har framför oss också, BP på en gång. Det förväntade laget att vinna serien. Den största av dom små, eller vad man nu ska kalla Brommapojkarna. Mot Gul-Svarta Frej från Täby, Frej som för bara några månader sen spelade i superettan. Vilka är vi nu? Ska vi ha målsättning att sutsa upp igen? Men att vi ens spelade i superettan är otroligt. Har klubben ens kraften att göra om det igen? Jag vet mycket väl vad journalisterna har skrivit om laget och mot mig, när jag kom så skrevs det att laget ska vara lycklig att hålla sig kvar, med att man placerar en fet 16:e plats. Jajaj, det säger ni jag lovar att det aldrig kommer att ske. 

https://i.imgur.com/bEgxobh.png

Illa, ja. Men sitt ner i långskeppet det var nu ett bra tag sen. Vi har gjort stora förändringar, först och främst så har jag och mina kollegor kämpat hårt och lyckas ta in en hel del nyförvärv som har stärkt truppen i sin stora helhet. Att vi har en landslagsspelaren för Uganda Ivan Bukenya är stort för oss. Vi har kämpat på och utanför planen, uppenbarligen så har det sett bra mycket bättre ut senare. För igår kom nyheterna att vi inte längre är tippade att åka ur. Snarare tvärtom, pressen tror att vi kommer över den gamla djurgårdstränaren Pelle Olssons Sandviken. Stort, att pressen nu ger oss ett stort stöd är exakt den energi vi behöver för att klå BP.

 

 

 

Vi samlas på Vikingavallen en god tid innan match och går igenom vår taktiska plan ännu en gång till. Vi vet inte mycket om BP, men om vi kan spela vårat egna spel så får vi mycket goda möhligheter att vinna premiärmatchen. 

Klockan tickar

 

Det är cirka 30 minuter kvar till avspark, då dom första kliver ut på planen för att få lätta på premiärsnerverna. Jag med som går ett långsamt varv runt arenan. Snart är det dags. Tiden går och innan jag vet det så kliver spelarna ut på arenan och får mottag läderhandskarnas dån från sittplats. 1046 personer har kommit hit idag och dem flesta av har förhoppningar att Frej ska säkra årets första seger, men tyvärr så blev det inte så. BP satte 0-1 i minut 12 på ett spelskickligt sätt. Vi gjorde vårat bästa men kom inte till några chanser BP, vann boll överallt och dominarde matchen totalt. Vi börja spela tufft, men inte hjälpte det vår prestation. BP vann matchen välförtjänt, att det inte blev fler mål är att tackvare vår målvakt som rädda oss ett flertal gånger, men inte har det någon betydelse om man ändå förlorar.

 

                          

 

Såklart är jag besviken, och grabbarna hade förståelse redan innan matchen att det skulle bli tufft, och tar inte förlusten speciellt hårt besvikna men inte fortfarande stabila. Alltid tråkigt att förlora, men vi vet att vi kan spela bättre fotboll. Ladda om, och ta nya tag mot Örebro-Syrianska!


Första bortamatchen för säsongen blir mot Örebro-Syrianska, ett lag som jag inte vet speciellt så mycket om men. Men det behövs inte sålänge vi håller oss till vårt spel.


Matchen blev intressant där första halvleken inte alls blev som vi hade tänkt, vi spela på kontringar men det gick helt enkelt inte. Under halvtidssnacket gav jag instruktionerna att vi ska kontrollera spelet mycket mer, och det gjorde grabbarna. Vi skapa många fina chanser och var helt klart bättre där, men matchen sluta 0-0 vilket var rättvist. Men det gav oss hopp, vi ska alltid försöka spela som vi gjorde i andra halvlek. Då kommer det gå bra, snacket eftermatchen var positivt och alla höll med att om vi fortsätter lira så kommer det gå bra.

                 

Nästkommande match blir alltså mot IF Karlstad Fotboll, visst ser namnet lite konstigt ut? Det är så att staden Karlstad har precis slagit ihop dom två bästa lagen. Är det nu Karlstad tar klivet upp i proffsfotbollen för första gången? Eller ska hockeyn forsätta regera? Vi får se hur det går, jag och grabbarna kom till vikingavallen peppade och gav värmlänningarna en rejäl uppvisning om hur man dominerar fullständigt men inte lyckas få in bollen i motståndarmålet. Otroligt. Den här matchen skulle vi bara ha vunnit är tankarna när matchen summeras efter 90minuter.


Nu så, än-tli-gen! Vi gjorde mål! Det har legat i luften ett längre tag och det är så skönt att få utdelning efter allt slit. Vi börjar lika starkt som mot Karlstad och dominerar spelet från minut 1. Vi har chanserna. Vilket äntligen visar sig med det offensiva bytet jag gjorde inför matchen. Melander som är den enda som är 100% bekväm i sin anfallsposition kom med i startelvan. Vilket hjälpte till en övertygande Resultat 4-0! Nu ska vi fortsätta i detta tempo kommande matcherna. Sollentuna får åka norrortsleden hem igen med svansen mellan bena. Härliga Frej!

 

Med vind i seglet så går vi in med ett otroligt självförtroende inför årets första Derby mot Täby FK på Tibblevallen, och vi var inte ensamma med det självförtroendet. Våra stolta supportrar gjorde det samma. 836 som var på matchen av 895 hejade nämligen på Vikingarna från kyrkbyn.

Men många av dem kommer gå hem besvikna, Täby FK ställde nämligen upp på dans och gav sitt allt och en mycket underhållande match fick åskådarna bevittna, chanser kom fram-och-tillbaka. Men när halvtidsvisslan tjöt så var det oss gulsvarta som ledde matchen mot Blåsvart, och så var det tills minut 65 då Jonathan Hagman sätter kvitteringsmålet. Men vi svarar 7 minuter senare med 1-2 målet. Vi kämpa och la inte av på forceringen, men det fick vi sota för -  en långboll skar sig igenom vårt försvar och Täby FK kvitterar på övertid. Satan.

 

                                     

 

 

Efter 5 matcherna så finner IK Frej sig mitt i ligan. 

 

 

Godkänt, men vi ska klättra uppåt.

 

 


SvaraCitera
Maugzen
(@maugzen)
Ungdom
Blev medlem: 8 månader sedan
Inlägg: 19
Topic starter  

                                     https://i.imgur.com/k95WcYk.png

Som vatten i ån


Karlsund matchen börjar segt, vi har inte det lilla extra och när domaren blåser av till halvtid så står det 2-0 till Karlslund. Men 2-0 är inte rättvist, med några uppmuntrande ord så fick grabbarn en helt annan energi i andra halvlek och vi kämpar, skjuter, svettas, tacklas och sliter tills vi får in en reducering och då dröjer det inte länge förän kvitteringen kommer. en Mycket god andra halvlek.


Match: 7
Stormöte mot Sandviken som är en annan hylla än oss, rutinerad tränare pelle olsson som har tränat djurgården i allsvenskan. Men också en stark ekonomi, om man ser från vår nivå. Men även tiden att bygga ihop ett bra bygge.
Matchen inleds piggt från får sida och vi har chanserna inte Sandviken, är det nu det släpper? En seger är otroligt viktig då sandviken ligger före oss.
Vi pressar på och sandviken har bollen då och då, men känns aldrig riktigt farliga som oss. Samt så är jag mycket nöjd med att vårat försvarsspel äntligen fungerar, grabbarna håller tätt och vi pressar hårt. Så krigar vi till oss ett mål. Som även blir slutresultat, viktigt!
En utmärkt match, kanske någon mer boll i mål men det är en klart godkänd match från vår sida.

https://i.imgur.com/wJpqkSH.png

Vasalund,Nyköping och team thoren var lagen vi mötte efter Sandviken. Där vi visa vår styra och tog alla nio möjliga poäng och säkrade upp andra platsen.

 

 


SvaraCitera
Maugzen
(@maugzen)
Ungdom
Blev medlem: 8 månader sedan
Inlägg: 19
Topic starter  

                                https://i.imgur.com/k95WcYk.png

Stormötet

 

Match: 11

Nästa stormöte, Gefle. Den gamla allsvenska klubben har haft flera tuffa år att åka ut ur superettan kan visa sig vara förödligt. Ingen i Gävle kan vara nöjda med förra säsongens 11:e plats men i år går det mycket bättre och de kämpar för fullt att ta steget upp i år. Med 3 poäng bakom oss så är det här nästan en måste match för bägge lagen det ska bli intressant att se hur det går på vikingavallen.


Avsparken sker en fin juni dag, då vi i Frej får äran att sparka igång dagens föreställning. Med mycket energi och kämpar glöd så får vi en fin inledning på matchen, 2 skott på mål och 1 hörna innan minut 10. Med momentum så får trycker vi på och gefle får försvara sig mot våra angrepp som kommer i våger, dom få gångerna gefle anfaller så springer dom offside och vi återtar kontrollen av matchen, och vi bombar gefles målvakt med skottsalvor som han räddar. Gefle går in hårdare i närkamperna för att komma tillbaka in i matchen,
vilket leder till att vi får frisparkar som leder till flera chanser och även mål. En frispark som blev en fin genomskärare och vi slår in 1-0. Vi fortsätter att spela bra speciellt Sigemo våran högerback som kommer på fina överlappningar gång på gång som slår in bollarna mot främrestolpen där Mitander befinner sig och klipper till bollen med en ordentligen halvvolley ur en ganska knepig vinkel men bollen går över mållinjen och vi har 2-0 efter 30 minuters spel. Sista 15 minuter så är det Gefle som har flest chanser, men Frej spelar tätt och vi går ut i halvtid med en klar ledning.
När matchen drog igång igen så har grabbarna inte tappat energin, utan öser på frammåt. Krusnell på vänsterbackspositionen kastar ett långt inkast till mitander som står vid mittcirkeln och håller tryggt i bollen och ser att Edlund kommer flygande på högerkanten helt fri, med en fin passning så kommer edlund 1 mot 1 mot gefles mål och gör ett otroligt snyggt mål som är tillräcklig för att biljetterna ska var värda pengarna. Underbart!
Med en stabil ledning så tar jag beslutet att göra 2 byten, Ut går hudu (CM) och Folkesson kommer in, folkesson som har mycket rutin, spelar aggresivt är egenskaper vi kan behöva. Samt så går Albin Hutin ut som spelar mittback ut. Johan Niklasson tar hans plats. Bägge spelarna är något sämre men har mycket rutin.
Gefle sparkar igång matchen och slår en långboll centralt där dom lyckas vinna bollen och det blir en kamp mellan våra Sigemo och gefles Linnér som tävlar för fullt och Sigemos armbåge flyger upp i ansiktet på Linnér och han faller till marken. Bojan Pandzic står bra till och blåser frispark till gästerna och visar det röda kortet till Alfred Sigemo. Frisparken slås och gefle vinner luftrumsbataljen och bollen flyger in bakom vårat mål. Reducerat 3-1.
Nu fick Gefle ny energi och pressar oss hårt, 20 minuter kvar av matchen blir svettigt för oss - Gefle har mpånga finma chanser men vi spelar bra försvarsspel och håller målet borta till minut 90+1 då dom reducerar ytterligare en gång men dom har för lite tid för att kunna kvittera och vi tar 3 viktiga poäng mot en av dom bästa konkurrenterna vi har i ligan. En bra lagseger och ett välförtjänt resultat det blev bara lite väl nervigt i slutskedet av matchen.

 


 

 

 

Efter segern så gjorde jag ett stor misstag, med 5 raka segrar. Så förändrade jag taktiken, så det gynna spelarna där dom själva var mest bekväma, vilket gjorde oss uddlösa och spelet flöt inte längre på lika på. Vi förlorade många andra bollar och vi hade mycket svårare att behålla boll både i offensivt spel så som i defensiva.

IFK Berga och IFK Luleå var näst på tur och vi prestera inte alls. Vi förlorade mot Berga och spelade oavgjort mot Luleå. Efter matchen mot Luleå så ändra jag tillbaka taktiken till samma som innan bägge IFK matcherna.

Då börja vi prestera igen och demolera IF Sylvia på Östgötaporten med hela 1-5. Man lär sig av sina misstag. Lite trist att vi också släppte in ett mål i 94e. 5-0 hade sett finare ut.

https://i.imgur.com/Q9H5te5.png

Matchen efter mot IFK Haninge gick också lysande ett tidigt ledningsmål och vi fortsatte krigar och vann matchen rättvist med 3-0. Hudu och Mörfelt gör återigen en lysande match.

 


 


SvaraCitera
Sebban
(@sebban)
Ungdom
Blev medlem: 8 månader sedan
Inlägg: 10
 

Kul att du gör en sväng på min arbetsplats under Superettan sejouren! 😀 


Maugzen gillade
SvaraCitera
Maugzen
(@maugzen)
Ungdom
Blev medlem: 8 månader sedan
Inlägg: 19
Topic starter  

 

 

 

 

                                https://i.imgur.com/k95WcYk.png

 

 

Kamp

 

 

Match: 16

Brommapojkarna


Vi sparkar igång matchen på ett piggt sätt, och kommer snabbt till ett anfall. Bouvin på vänsterkanten spelar centralt in i banan till Hudu, som sedan passar tillbaka perfekt till vänsterkanten där Oscar krusell kommer farandes, som testar att avfyra men skottet går en bit utanför.
BP anfall är inte helt uddlösa utan har flera goda chanser efteråt. Men ett stabilt försvarsspel från Hultin gör att det aldrig blir riktigt farligt. Spel fortsätter och våra anfall kommer från central passningar ut till kanterna där offensiva spelare tar hand om bollarna som kommer flygande, där förvaltas bollen väl och chanser kommer radandes från Frejs håll.
Brommarpojkarna lyckas skapa många fina chanser om de kommer förbi mittfältet, där försöker de helst slå tidiga inlägg. Då vårat försvar inte pressar högt så skapas det ett litet utrymme som BP snabbt tar vara av och skjuter gärna. På 25 meter Distans så smäller Ahmed Hassa i BP iväg ett skott som är helt ostoppbart. 1-0 till BP efter 27 minuter.
Vi fortsätter pressa och föra spelet mot en kvittering, med några riktigt farliga chanser. Bland annat en farlig frispark men istället blir det en snabb kontring av BP, som skjuter men Emil Magnusson får fingerspetsarna på bollen och tippar bollen över ribban till en hörna - men den slarvas bort och vi tar återigen kommando och kommer med anfall. Hudo slår en perfekt genomskärare ut till kanten där Vänsterbacken krusnell kommer. Men han bryts av BPs Sandberg som tilldeas matchen första gula kort.
Vilket leder till att han blir avstängd nästa match. Frisparken slås högt och Frej vinner nickduellen och bollen träffar stolpen men går ut. Bollen slås iväg så långt som möjligt. 3 minuter senare kommer Frej återigen i anfall, Mattias Mitander plockar upp bollen mitt i plan och springer fortare än försvararna och skjuter ett långt distansskott. Som flyger igenom luften och nätet skakas när bollen kommer med en otroligt kraft. Ett fantastikt mål från 30 meter, vilka mål som publiken på Grimsta IP får se. Kvitterat! BPs ledning var inte länge.
Resten av halvleken spelas färdig utan någon riktig farlig målchans från varken BP eller Frej.


Halvtid 1-1


Vi har varit bättre, säger jag tydligt till grabbarna och den känslan är jag inte ensam att känna! En glöd och vilja kom fram hos grabbarna att vi ska ut och avgöra matchen!

BP sparkar igång matchen, och får en farlig målchans men offside. Vi kämpar på och har en del farliga chanser men BP börjar andra helt klart bättre. Emil Magnusson är hittils vår bästa spelare med flera högklassiska räddningar.
Vi har flera inlägg som inte riktigt går som planerat och bollen plockas istället upp av BP som kommer med sina farliga kontringar, fram och tillbaka i 30 minuter, men försvarsspel hos båda lagen är imponerande. Tills en långboll kommer flygande och ser ut att landa några meter utanför straffområdet där går vår Niklasson och BPs Simon helg upp i en nickduell som Simon vinner och bollen blir en perfekt genomskärare till Krebs i BP chippar bollen in i mål.
2-1 till BP. Bollen tas ut ur målet och vi sparkar av igen, jag vrålar att nu är det offensivt spel som gäller och inget annat!
vår mörfelt på mittfältet slår ett långt inlägg som Niklasson och Ceesay i BP tävlar om, vi tar bollen och har ett guldläge i straffområdet men tackligen som kommer från ceesay är tillräckligt för att tilldela oss en straff, minuten efter BPs mål!
Vår Vänsterytter Bouvin går fram till straffpunkten och slår in bollen i mål.
Matchen är kvitterad i 80e minuten.
Båda lagen går frammåt för ett avgörande men ingen av laget får till en riktigt farlig chans och efter 6 tilläggsminuter så blåser Mattias Johansson av en väldigt underhållande match med neutrala ögon, men lite bittert är det att vi inte hade det lilla extra idag. Med lite mer tur så hade vi vunnit matchen.


 

                    

 

Halvvägs spelat och jag är självklart nöjd med hur det ser ut, spelet sitter. Vi var inte helt förberedda i börja av säsongen, men efter den halvknackiga inledningen så är vi gång vilket gör mig glad, även styrelsen är nöjda med mitt arbete och ger sitt fulla förtroende till mig. 

 

 

https://i.imgur.com/4POpOIy.png

 

 

Om vi håller uppe detta tempo så är jag övertygad att vi kommer ta första platsen från BP. Dom måste bara börja förlora först.

 


SvaraCitera
Maugzen
(@maugzen)
Ungdom
Blev medlem: 8 månader sedan
Inlägg: 19
Topic starter  
Postad av: @sebban

Kul att du gör en sväng på min arbetsplats under Superettan sejouren! 😀 

Fin Fina Frej! Inte så glamoröst, snarare en charmig liten klubb som jag också har spelat för! Som jag ska ta till nya höjder! Förhoppningsvis en gräsplan inom kort!


SvaraCitera
Maugzen
(@maugzen)
Ungdom
Blev medlem: 8 månader sedan
Inlägg: 19
Topic starter  

 

                                                    

Ligan har vänt och vi har fastnat i leran

Match 17:

Vi möter Karlstad på bortaplan, ett lag som är ihopslaget inför säsongen då det inte var optimalt att ha två lag i Div.1 Norra som slåss om samma publik och sponsorer och som hoppas att ta klivet upp till elitfotbollen, vilket jag hoppas personligen.
Men den här säsongen är inte karlstads utan vår, När matcen bara är 20 minuter ung så har vi gjort 3 mål och vinner matchen komfortabelt med 2-5.

Match en efter tar vi emot Örebro-Syrianska där vi går ut och krossar motståndarna med hela 5-0 och flaggan är i topp!

Match: 19
Det andra Täby-Derbyt ska spelas! Den här gången ska vi spela på hemmaplan på fin fina Vikingavallen, 8 blåsvarta personer har tydligen tagit roslagsbanan från Tibble till Täby kyrkby och gått dom sista 300m till vikingavallen, vi räknar med en bra publiksiffra en dag som denna. Vi kämpar i toppen, det är schysst väder och vi har spelat bra fotboll. Sen är det kul att ha ett lokalderby som ändå håller en rättså hög klass. Men trots att allt radar upp sig för en perfekt kväll på vikingavallen, så misslyckas vi igen att vinna derbyt vi pressar hårt och har många fina lägen som vi borde ha gjort mål på, bland annat 2 stolpträffar. Men vi tar delad poäng och har därmed misslyckats att slå klubben som bör vara vårt farmarklubb. Vi har en kontrakt med just Täby med den gäller inte om vi spelar i samma division

 

2/3 av säsongen snart spelade och vi har gjort det bra. Men vi måste fortsätta prestera för Gefle springer bakom oss och flåsar oss i nacken, så vi måste vinna idag för att behålla vår andra plats. Efter att vi misslyckades vinna derbyt så är grabbarna taggad att komma ut och spela bättre fotboll. Får se om Karlsund
Karlslund gör det bättre opckså. Dom håller tätt och klarar av att ta poäng av oss. Ännu en match där vi borde ha gjort fler mål men misslyckas. Vi behöver träna hårdare på anfallsspel så löser det sig nog.

 

Sollentuna är våra motståndare denna kväll, och efter 2 matcher med "stolpe-ut" känsla så är den här matchen stolpe in. Matchen är mycket jämn, fram-och-tillbaka fotboll. Som vi tillslut vinner, men sollentuna hade lika gärna kunnat ta alla 3 poäng. Lite tur behöver man ibland också!

Match: 22

Stormöte på gång. Sandviken borta. Förra matchen var väldigt jämn vilket den här också blev men vi hade inte maginalerna, Axel Sjöberg som högerback i vårt försvarar gjorde en stor tabbe och satte bollen i vårt egna mål och alla poäng gick till Sandviken. Bittert, bittert.

Match: 23

Vasalund, nu flyter det på som det ska i spelet, men tydliga passningar och bättre spela mellan grabbarna på plan, helt otroligt hur vi kan dominiera och ibland vara usla. Vi tar iallfall 3 viktiga poäng efter en liten jobbig period.

Macth: 24

Vi åker upp till Umeå för att möta Team thoren vi fortsätter som vi har gjort större delen av säsongen, ett kontrollerat och anfallsinriktat spel gör vi men thoren har en bra defensiv och håller målet borta, ända till 89:e då marcus mitander sätter pannan mot bollen och seger målet är ett faktum, ack så viktigt! 6 matcher kvar, Kämpa!

 

Jag är något nervös inför dom sista matcherna i Div.1 Norra, vi kan inte släppa in billiga mål och samtidigt inte lyckas göra mål frammåt. Jag fundera på taktiska drag, om man ska testa nytt, Men jag kommer behåller kvar vårt 4-4-2, träningarna framöver ska vara mer anfallsinriktade, så om vi släpper inte ett riktigt skitmål så ska det inte spela roll för vi ska ha gjort fler!


SvaraCitera
Maugzen
(@maugzen)
Ungdom
Blev medlem: 8 månader sedan
Inlägg: 19
Topic starter  

                                                          

450

 

Match: 25

5 matcher kvar i ligan och vi står inför en stor utmaning 3an Gefle är på besök. En match med en självklar stor betydelse för bägge lagen, gefle hänger med oss i toppen och har med en vinst snudd på andraplatsen. Vårt mål är uppenbart, seger och andraplatsen är mer eller mindre vår.


Båda lagen går ut med en bra energi och varken vi eller ljusblåa gefle får kontroll på matchen, vi pressar högt för att vi in ett segermål men istället slår Gefle en lång-genomskärare och Nilsson kommer helt fri mot Emil Magnusson! Med en superbräddning lyckas han hålla bollen borta, skottet är hårt och Emil kan omöjligt greppa den, bollen flyger bort från målet och träffar Ivan Bukenya den uganska landslagsförsvararen som olyckligt nog får bollen på sig och styr den in i vårt egna mål. Vad är det med självmål som vi har börjat göra?! Vi pressar självklart på men gefle spelar säkert och vi lyckas inte sätta den efter 90 minuter spelade.
Domarn blåser av matchen och Gefle är nästan ikapp oss. Nu måste vi steppa upp, vi får inte tappa det här!

 

Match: 26

Nyköping, en match där vi har marginalerna med oss, 2 mål i första halvlek. Som blir "säkra" när Nordenberg i nyköping får rött, och vi tar ett viktigt steg närmare kvalmatchen.

Match: 27

IFK Berga, förra gången när vi möttes gjorde jag dåliga taktiska förändringar och vi förlorade viktiga poäng, den här gången blev det andra bullar. Vi går ut och spelar som vi alla är i våran livsform, 3-1 till täbyboysen men det kunde ha blivit många fler.

Match: 28

IFK Luleå, samma som med mot Berga. Ingen hade glömt vårt förra möte och alla vill ha sin revanch. Men Berga bjuder upp till dans och spelar fysiskt båda lagen har svårt att skapa långvariga anfallsspel, vilket märks. Men det är vi i Frej som gör 0-1 i minut 81 och då tror jag att vi har vunnit matchen, men Berga har energi kvar och trycker på och lyckas kvitterar i 90e.
Vi tjongar upp bollen i slutet och lyckas komma till ett sista anfall, Kristijan Cosic vårat nyförvärv skjuter men bollen räddas, men det blir en retur och får ett mycket svårt läge förvaltar Cosic bollen perfekt och sätter segermålet i 92a. Wow, vad viktigt!!!! Vilken känslomässig berg-och-dalbana!

Match: 29

Med energi som vi fick från förra matchen så går vi ut matchen efter och vinner mot Syliva, på ett kontrollerande sätt.

 


 

 

 

Match: 30

Sista matchen för säsongen, för att säkra andraplatsen så behöver vi ta poäng. Vilket vi gör vi dominerar och spelar mycket bra. Att förlora var aldrig riktigt nära. Grymt att grabbarna visar mental och fysisk styrka, Det kommer bli kval för stolta IK FREJ!

 

Som förra året, så blir det kval mot Umeå. Den gången gick det ingen vidare för klubben. Jag hoppas grabbarna har styrka kvar för att vinna kampen!

                                    

                                                   

 


SvaraCitera
Maugzen
(@maugzen)
Ungdom
Blev medlem: 8 månader sedan
Inlägg: 19
Topic starter  

Kvalen Mot Umeå!

:Superettan eller ej?

 

 

Kvalet mot Umeå Match 1

4 November 2020 Nästan exakt ett år sedan så blev vi besegrade i dubbel kvalmötet mot Umeå FC, och skickades ner till Division 1 - Norra. Ett år senare är det samma klubbar som står på planen och ska göra upp om den så viktiga platsen i Sveriges näst högsta Division.
Umeå, Norrlands tredje bästa lag. I fyra halvlekar mot Frej. Stockholms femte bästa klubb. Pengar som står på spel skulle göra STOR skillnad för Frej, för båda klubbarna.

 

 

 

Början på tunneln. .  .

 

 

Men det är andra tider nu

Sportsligt så har Umeå haft ett tufft år, klubben har inte vunnit en enda match sen den 8 Augusti. Sen dess har laget bara lyckats ta 3 av 33 poäng. Moralen borde alltså vara på botten, med en spänning i luften går mina gulsvarta grabbar ut på planen med stor självkänsla.
Vi har kvalitén och om vi spelar som vi har gjort så kommer vi få med oss en bra resultat. Det är jag säker och har sagt det till dom, jag hoppas att grabbarna kommer se matchen som vilken annan match i ligan. På med handskarna och Hjälm, Vi är vikingar!
Att vår lycka ska komma kan ändas ske om vi ger allt, det står ristat på våra runstenar! Frammmåt Frej!


 

Alfred Sigemo vår stolta kapten tar emot bollen från domarnen och placerar ned den på mittplan tar ett djupt andetag och sparkar igång matchen när ljudet från visselpipan hörs. Påhejningar från
närmare 2000 personer hörs, 33 av dom har åkt hela vägen från Umeå för att se den första matchen mellan våra klubbar. Bollen som slås är bakåt i plan och Frej skapar matchens första målchans men skottet går utanför och Umeå drar igång spelet igen.

Matchen är tuff, tacklingar ges ofta men varken vi eller Umeå lyckas skapa någon riktigt farlig målchans. Vårt egna spel är slarvigt offensivt - dagens anfallare springer ofta men för tidigt och linjedomaren lyfter flaggan för offside många gånger. 20 minuter spelade.

Oscar Krusnell plockar upp bollen från långsidan och kastar in den till Kristijan Cosic, som förvaltar bollen väl han lyckas slå en 40-Meter till Högerbacken Sjöberg som är väldigt långt fram i banan, med en sån boll så öppnas hela banan upp, Sjöberg pressar frammåt och slår bollen några få meter ut på högerkanten när han tillsist blir pressad.
Där kommer Izountouemoi som kommer flygande och plockar upp bollen och avlossar kanon. Bollen susar fram och träffar högerstolpen och träffar nätet. Ett fint anfall och ett klassavslut nollan är spräckt! Nu gäller det att inte slappna av utan att jobba på, ge dom inget!

Vilket grabbarna tar till sig och vi har 5 fantastiska minuter, många fina chanser och någon tillbakaslag kommer inte från Umeå. Vi har matchen men Umeå kommer tillbaka in i matchen, spelar defensivt och täcker skott, och lever på kontringar. Men våra backar är på hugget och stoppar alla chanser och någon farlig kontring kommer inte.
Efter 41 minuter så får vi en hörna som skruvar sig mot backre stolpe där den Uganska Bukenya står och nickar bollen upp i nättaket. Dom sista minutrarna spelas ut och Frej går ut med en stabil 2-0 ledning på Vikingavallen.


Umeå sparkar igång den andra halvleken och får en bra start, många chanser skapas men Kapten Sigemo i försvaret är stabil och håller bollen borta från målet. Umeås 3 hörnor som dom får känns inte farliga våra backar har övat mycket på luftdueller och huvudspel vilket visar sig tydligt.
Klockan går och Umeås momentum försvinner långsamt och vi tar över mer och mer, men matchen är tuff och ingen av lagen får kontroll mellan 50-60 minuterna. Då har vaknar grabbarna i gult till och tar kontrollen över matchen.
Med flera långskott, kontringar och hörnor så pressar vi Umeå hårt för att få till ytterligare ett mål och slå igen matchen. Det är otroligt att Umeå ändå lyckas stå emot vår offensiv, men det krävs ett misstag av umeås högerytter för oss att få en kontring som utnyttjas, den snabba Ali kommer in istället för Lahdo på anfallet och tar emot bollen och springer ifrån umeås backar, en-mot-en duell mot umeås målvakt som han vinner och 3-0 till Frej i 83 minuten känns stabilt.

Vi tappar inte momentumet utan skapar flera chanser, vi spelar får en farlig frispark från kortsidan som stutsar fram till Ali igen som petar in sitt andra mål, vilket inhopp!

Spoiler
4-0!

Domarn blåsar av inte så långt efter och en mycket stabil från oss ger oss ett utmärkt läge för match #2.


 

                  https://i.imgur.com/qTpDo1k.png

 

                                                                              &

 

                     https://i.imgur.com/2etg6cO.png

 


SvaraCitera
Maugzen
(@maugzen)
Ungdom
Blev medlem: 8 månader sedan
Inlägg: 19
Topic starter  

 

 

Sista 90 för säsongen

 

Kval mot Umeå Match 2

7 November 2020, 3 dagar efter den imponerande insatsen mot Umeå så har vi tagit bussen hela vägen upp till björkarnas stad. Humöret inne i bussen är stor, grabbarna vet själva att dom spela bra och känner sig självsäkra att ännu en kross kommer ske ikväll. Umeå lira på kontringar förra matchen som inte alls gick hem. Medans vi styrde matchen dit vi ville.
Jag har inte gjort några taktiska drag att tänker utföra, förutom att slänga in Ali på anfallet för att få in lite fart om det nu skulle behövas. Om man vinner med 4-0 så ser jag det som att det skulle vara dumdristigt att göra förändringar taktiskt/uppställningsmässigt inför möte nummer 2. Byt inte vårt vinnande koncept.


Vi anländer till den fina Gammliavallen som nu för tiden kallas för Umeå Energi Arena. En arena som är minst värd spel i superettan, men man kan inte säga detsamma om laget. Jag har hört att dagens publiksiffra kommer vara låg, rimligt måste jag medge. 645 tappra själar har tagit sig till arenan, men förhoppningar om att Umeå ska vinna med 5-0 och säkra ännu en säsong i superettan är låg.
Laget har trotsallt inte vunnit på väldigt länge. Inne i omklädningsrummet strax innan avspark är jag tydlig med vad jag vill, ingen ska börja slappa trots att vi har ett övertygande resultat. Om Umeå lyckas få luft under vingarna och momentum, så kan det gå fort åt helvete. Visa koncentration och se det här som en vanlig match.
Meddelandet var tydligt och grabbarna ser peppade ut när dom marscherar ut på planen tillsammans. Fixa detta nu! 90 KVAR!

 

Lädervantarnas dån ekar från läktarna och båda lagen vill visa sin bästa sida.

 

Umeå sparkar igång matchen och 90 minuter av fotboll återstår av säsosongen 2020.

Jag och resten av laget blir förvånade av energin Umeå har med sig. En energi som inte alls existera förra matchen, en sak är säker dom spelar inte defensivt den här matchen, laget trycker upp om får en fin chans i 3e minuten men det vinkas av för offside.
Men det slutar inte där, 2 minuter senare när vi slarvar bort bollen i offensivt anfallsspel så kommer Umeå 3-mot-2 och chippar läckert in bollen i mål alldeles för tidigt, och sekunden när bollen skakar nätet tänds en gnista i hemmalaget.
Umeå pressar på, vi är verkligen inte med i matchen. Några skott på mål och en del farliga nickchanser har dom men resultatet består. Efter 12 minuter får vi vår första riktiga chans när Costic är farligt nära att kvittera in bollen.
Men att vi har en chans är inget jämfört med den vilja Umeå har, våra backar gör ett superbt defensivt jobb och offrar sig för laget. Runt 20 spelade minuter så jobbar vi långsamt in i matchen och skapar en del chanser, och några skott men inget som känns riktigt farligt.
Men Umeås momentum är borta och vårt anfallsspel funkar inte riktigt så upp till matchminut 30 så är det en hel del kamp om bollinnehav som inget av lagen förvaltar speciellt bra, slarvigt från båda håll. Kanske är det nerverna som kommer fram?
Men efter mycket kamp så får vi tillbaka vårt anfallspel och börjar likna det laget som vi var för några dagar sedan, men bollen går inte in.
En långboll kommer flygande och hittar en lucka perfekt för Umeås anfallare som tar emot bollen och susar fram mot målet, Bukenya i försvaret hänger inte med och han får bevittna när Umeå för andra gången får in bollen i mål. 34 minuter spelade.

Nu börjar jag bli smått nervös, vårt anfallsspel har inte varit klockrent men att det ska stå 2-0 är inte välförtjänt tycker jag, vi plockar upp bollen och fortsätter spela. Det är mycket kamp och vi får inte till vårt anfallspel det gäller också för umeå.
I 41 minuten efter slit så får vi till en hörna, huvudspel är något vi är duktiga på även denna gång och får med lite tur en reducering. Skönt att ha med sig det in i halvtid.


Jag säger till grabbarna att vi inte har haft flyt idag, men att jag tror på dom. Vilket verkar vara ord dom ville höra. Med full koncetration och lite mer självförtroende går grabbarna ut ännu en gång från omklädningsrummer mot planen för att spela dom sista 45 minutrarna.
Vi tar emot bollen av domaren och sparkar igång den andra halvleken - och lyckas på en gång få till en farlig chans men tyvärr så vinkas det av för offisde, men det viktiga är att dom tror på sig själva! Fortsätt så grabbar!


Dom första 10 minutrarna är mycket spännande vi skapar chanser, och umeå kontrar snabbt. Fram-och-tillbaka fotboll, men försvarna i bägge lagen gör sitt jobb.
Umeå gör 2 tidiga byten och tar in 2 fräscha offensiva spelare. Vilket ger resultat Umeå skapar väldigt många chanser mellan 60-70 minutrarna men vi håller tätt och när vi väl har bollen så skapar vi chanser, men det är uppenbart att umeå har vind i seglen.
Vi lyckas få till en hörna men den här gången går bollen inte in i mål men domarn ser hur Umeås Jakob Bergman drar ner Izountouemoi och blåser straff. Bouvin går fram till straff punkten och dundrar in kvitteringen, Vilket straff!
I det ögonblicket blev det uppenbart för alla att kvalet är över, Umeå har alldeles för lite tid för att kunna göra något åt detta, trots att Umeå får in segermålet i 93 så är det inte tillräckligt för att vinna dubbelmötet och behålla sin plats.

 

 


Det tog ett år av slit i Division 1 och vi lyckas ta den så viktiga andraplatsen och därmed ta oss till kvalet där vi möter Umeå igen! Men den här gången gick vi vår revanch! Superettan! VI ÄR TILLBAKA!

 

            

 

                                                                       &

 

            

 

 

 

                    https://i.imgur.com/qB7y7ON.png

 

 

 


SvaraCitera
Maugzen
(@maugzen)
Ungdom
Blev medlem: 8 månader sedan
Inlägg: 19
Topic starter  

                               

Planer & Övergångar för kommande säsong i Superettan

Mål:

Kortsiktiga: Övre halvan av tabellen, bli en professionell förening
Långsiktiga: Ständig försäljning av spelare, ta klivet upp till allsvenskan och etablera sig i toppen


Övergångar: 

 Ut gick många spelar som inte riktigt än platsar i Frejs A-lag och som skulle gynnas av speltid i vår samarbetsklubb Täby FK, så därför är beslutet taget att dom ska börja träna och spela på        Tibblevallen året ut. Ett bra lag - dom var fjolårets ligakonkurrenter så steget "ner" är inte så stort.

Totalt gick 7 spelare till Täby, 4 spelar helsäsongen och ytterligar 3 gick dit under sommarfönstret då det blev tydligt för mig att dom inte kommer få tillräckligt med speltid i Superettan.
Spelarna är alla unga och om utveckligen går åt rätt håll så kan förhoppningsvis några av dom ta en plats i huvudtruppen nästa säsong.

 

Spelar som visar utvecklingsmöjligheter är:
Texten som skrivs här under är skriven under Sen-Sommaren 2021

Theodor Johansson: gjorde 8 inhopp för oss förra säsongen och det blev uppenbart att han inte kommer få mer tid i en division upp, så en utlåning där kan vara nyttigt för högeryttern

David Lind: Gjorde 2 svaga inhopp förra säsongen och behöver förbättra sig om han ska få stanna kvar i Idrottsklubben Frej

Hampus Isabeg: 20 åriga Nyförvärvet inför säsongen som togs in från Malmö FF som släppte taget om honom när han kontrakt gick ut. Han har visat potensial men behöver speltid som har får i Div 1 Norra

David Nilsson: En fördetta Hammarbyspelar som var utlånad till oss förra säsongen, men som inte gick ett proffskontrakt av bajen, men det gjorde vi. Han är nu utlånad till Täby för att visa vad han går för-
Där har han haft det svårt att slå sig in i backlinjen, endast 3 matcher har han startat och 5 inhopp för Täby och med utgående kontrakt så behöver han steppa upp rejält.

Mergim Laci: En grabb från fina Falkenberg, men fick inte förtroende där så han packa väskorna och tog sig till en av Stockholms Norra förorter för en prov-vecka. Han spelade bra och fick ett juniorkontrakt. Förra säsongen 2020 spela han i Frejs U21 lag och även fram till sommaren 2021. Därefter så blev det klart att en utlåning till Täby FK är det bästa för hans utvecklig, vilket han har bevisat och spelat mycket bra och etablerat sig i startelvan.

Hampus Söderström: Ännu en spelare som bajen släppte till oss, en mittfältare som inte fick mycket speltid i förra säsongen men visar stora fotbollskundskaper. Så en utlång skedde under sommaren 2021 som sträcker sig fram till säsongens slut. Några friska inhopp har han fått, men har inte lyckats än att slå sig in i startelvan. Så en förlängning hos oss lär det inte bli.

Albin Hultin: Det bästa kommer kanske nu, Albin har spelat i Frej väldigt länge. Han kom till oss gratis 2019 när vi var i superettan och var på planen 10 gånger den säsongen, men hans inviduella skicklighet kunde inte stoppa vårt inkommande förfall.
Degraderingen blev ett faktum och Albin stannar kvar i klubben, i fjol gjorde han 9 från start och 8 inhopp men inget som var fantastikt. Inför återkomsten i superettan så blev det tydligt att han inte skulle få speciellt mycket speltid.
Så halvvägs in i säsongen var han frustread och ville inte sitta på bänken längre, så en utlåning till Täby skrevs på under sommaren och sträcker sig in i november där utlåningskontraktet avslutas och hans kontrakt med IK Frej. Än är framtiden osäker om han kommer få ett förlängt kontrakt eller ej.

 

Inkommande spelare:

Inför säsongen så satsa jag stort, tyvärr så ville inte stjärnan Hudu skriva på ett lånekontrakt för oss. Men han är inte heller tillräckligt bra för hammarby så en utlåning blev det istället till Mjällby(Som blev nedflyttade till Superettan inför säsongen). Så mitt huvudfokus var att förstärka Centralt-mittfältet och få in nya anfallare och en kvalité back.
Men även att förstärka upp bänken med lovande spelare som kan blomma ut till något stort inom något år eller så. Så en massa spelare var på provspel här, vilket sluta med att 28 spelare fick kontrakt. Många av dom fick ungdomskontrakt och får endast betalt om de kommer till spel, så kostnaden blir inte allt för stor för oss.

4 spelare kom från Malmö, 3 från Hammarby - dock så är 2 här på lån, 1 AIKare. Resten som kom hit var kontraktslösa.


 

Personliga favoriter:

Jack Hobbs "Back" - Engelsman som har gjort 2 st Premier leauge matcher för Liverpool 08-09. Men hans karriär blev i Championship där han hoppa runt bland olika klubbar, senast var han i Bolton som spelar i Leauge-1 men gjorde bara 3 matcher totalt för klubben under 2 år, så när vi ringde så beslöt han sig för att skriva på för Kära IK Frej. Ett två-årsavtal kom vi överrens om.

Linus Dahl "Centralmitt" - Spelade 28 matcher i superettan förra året för Ljundskile och gjorde det Okej. Men fick inte ett förlängt kontrakt av klubben så när vi hörde av oss så var han intresserade och krita på för 3år.

Albin Skoglund "Centralmitt" - Han kom också från Ljungskile förra säsongen och var en regelbunden startspelare. Men ett nytt kontrakt kom aldrig, troligtsvis eftersom klubben blev nedgraderad till Div-1S. 24 år och jag har förhoppningarna att han kommer utvecklas till vår nya Hudu.

 

Spelar som har stor chans att starta regelbundet:

Alibek Aliev "Anfallare" - Spelade 25 matcher för Varberg i allsvenskan ifjol men gjorde det inge vidare. Ska nu få en ny "kick" på karriären hos oss. 3 års-kontrakt

Victor Söderström "Anfallare" - Spela för Akropolis förra året men gjorde inget stor avtryck och kom till oss inför säsongen. 2års kontrakt

Willam Kenndal "Centralmitt" - Kom från Div-1 laget Lindome inför säsongen

Adhavan Rahamojan "Offensiv spelare" - Kom från Akropolis och gjorde otroligt nog 192 matcher för dom innan han skrev på för oss, han är en väldigt offensivt lagd spelare som har möjligheten att spela på många positioner, men främst på anfallet eller offensivt mittfält.

Hampus Lönn "Högerytter" - Kom från Assyriska, 29 år i sina bästa år. Hade egentligen inga planer på att ta in han. Men när chansen kom var den för bra för att tacka nej, En nyckelspelare på men konkurrensen på den här position är stenhård.

Ola Rygg "Målvakt" Målvaktssituationen kunde förstärkas, som tur var fanns Ola Rygg tillgänglig. En duktig Norrbagge i slutskedet av karriären.

Oscar Krusnell "Vänsterback" - Han spelade i fjol för oss, men var endast här på lån. Inför säsongen så värvades han gratis, fick också en mycket bra lön. 2 års kontrakt.

Spelar för kommande säsonger:

Joakim Engström "Centralmitt" En spelar som passar bra för inhopp. 22 år och har tid att utveckla sig, 3 års kontrakt.

Amin Sarr "Anfallare" En spelar fostrad i Skåneshuvudstad. Men är långt ifrån att kunna starta en match där så när vi ringde och hörde av oss till honom så var det inget snack. Kontraktet skickades och skrevs på, det enda negativa var att ungdomkontraktet inte tillåter oss att låna ut honom. Vilket hade varit perfekt för han är inte riktigt redo för superettanspel.
Beroende på hur det går under säsongen så kan det bli så att vi förnyar hans kontrakt bara för att kunna låna ut honom. Men det återstår att se.

Marcel Amir El-Marakbji "mittfältare" Samma som många här, har alla chanser i världen att ta nästa steg och bli en duktig spelare. Men kontraktet behövs förlängas och ge han möjligheten att gå på lån.

Erik Lindblom "målvakt" En grabb som står och väntar på sin chans han kan eventuellt bli vår nästkommande målvakt men han är inte där än.

Hampus Isabeg - kom och skickades direkt till Täby FK på lån.

Spelare som inte platsar i startelvan och framtiden är oviss.

Johan Andersson - Kom från Lund inför säsongen men är inte tillräckligt skicklig för att slå sig in samt med en "stor" lön. Så sannolikheten att han lämnar är stor

 

Resten som inte nämns är nya ungdomar eller backup spelare som inte kommer bli något från skog och stad som spelar men har ingen lön. Om någon blommar ut toppen! Om inte så är det inte en sån stor grej.


SvaraCitera
Maugzen
(@maugzen)
Ungdom
Blev medlem: 8 månader sedan
Inlägg: 19
Topic starter  

                               

 

Inledningen på Säsongen 2021 - Superettan

Försäsongen som vi har blir lyckad, vi var tyävrr inte bra nog för att kvala oss in i Svenska cupen iår - så under dom tidiga månaderna 2021 så spela vi ett träningsmatcher istället.
Resultatet av det är bra, vi spelet är tryggt och lyckas vinna 3 av 5 matcher, spelet är så bra att jag beslutar att inte göra några taktiska förändringar utan behåller 4-4-2.Sen är jag inte förvånad att vi blir tippade i bottenträsket, men min personliga målsättning är att hamna topp 7 och känna att vi kan även ta ytterligar kliv uppåt.

                                                                       

 

Den första tävlingsmatchen för säsongen 2021 är mot AFC Eskilstuna, där vi får en rivstart och besegrar Eskiltuna på tunavallen med 2-6! En mycket bra start på säsongen!
Efter Eskilstuna så följde vi upp med att besegra Jönköping Södra och Öster. 9 av 9 poäng möjliga!

Inför matchen mot Östersund så såg det mycket lovande ut, i minut 85 så ledde vi tryggt med 2-0 men tappa det till 2-2. Irriterande! Men östersund är ett lag som ska var i toppen så att vi ändå spela som vi gjorde ger laget bra med självförtroende inför kommande matcher.
Nästa match är mot Brage där allt vi sa efter Östersund verkar vara som bortblåst. Efter 40 så ligger vi under med 2-0 och vårt spel klickar inte alls, vi är långsamma och brage är effektiva i anfallsspelet. Men vi lyckas med en sista push få in kvitteringen precis innan halvtid. Skönt, men vi kan mycket bättre!
Andra halvlek är en batalj överallt på planen, frisparkar sker höger och vänster och matchen står och väger på vilket lag som ska kan kontrollen, Tillsist är det vi i Frej som för spelet, och pressar på och det döljer inte länge förrän vi sätter vårt 3e mål och så plockar vi alla 3 poäng när Filston Mawana från bajen får ett fint inlägg från vår högerback Sjöberg som han förvaltar väl och dundrar upp bollen i nättaket, och det blev uppenbart att vi kommer ta ytterligare en 3-poängare.

 

 

 


SvaraCitera
Maugzen
(@maugzen)
Ungdom
Blev medlem: 8 månader sedan
Inlägg: 19
Topic starter  

                              

Formstarka med kämparvilja

 

 

Match: 6

Stormatch väntar, vi har tagit bussen upp till för att möta Giffarna Sundsvall. Stämningen är god, vi ligger högt uppe i tabellen och vårt spel har sett fint ut. Mitt försäsongenssnack gick inte alls bra, jag sa att jag tror på grabbarna till 100% och med vilja & slit så kan vi lätt hamna i övre skiktet av tabellen.
Men, det mottogs som en chock och förolämpning. Grabbarna tror inte att deras kvalité är tillräckligt att ens hänga kvar, utan att "strida tappert" men sen ge sig och åka ner. Något som jag inte såg komma. Men om jag hade sagt samma sak nu, efter vår fina start. Hur hade dom reagerat då? Vem vet.
Vi har redan nu slagit lag som ska vara med i toppen och det ser bra ut från vår del. Sundsvall då? Klubben åkte ur Allsvenskan som de brukar göra då och då, men lyckas alltid ta klivet upp. Men i fjol så kom laget på en sjunde plats vilket betyder att en direktstuts tillbaka i finrummet inte skedde.
Inför vårt möte så är det 2 lag som ännu inte har förlorat i Superettan och rubrikerna inför matchen är hoppfulla, alla ingridienser finns där för en underhållande kamp.

 


Spelet drar igång och grabbarna är på tårna, Vårt anfallsspel ser bra ut samt det defensiva. Sundsvall misslyckas rensa på bort bollen efter vårt anfallsläge, bollen hamnar istället hos Lönn som klipper till på över 30 m och bollen glider in i mål.
Skönt att ta ledning så pass tidigt, båda lagen skapar lägen efteråt men vi går in i halvtid med en 1-0 leding.

Inledningsvis i andra halvleken så är det blandade chanser, båda lagen går framår och det skapas farliga lägen från båda lagen. Men det är vi som är effektiva i anfalls spelet och Cosic nickar in 2-0 ledning.
Sundsvall gör direkt 2 offensiva byten, vilket lönar sig. För sundsvall tar kommandot och lägger press på. Deras kämparglöd har inte slocknat. Vilket ger resultat. För en reducering kommer i 63 minuten. Men gott om tid så står matchen och väger.

Krusnell på kanten gör en ful kapning på en sundsvalls spelare och dom får ett farligt frisparks läge, som dom sätter och kvitteringen är ett faktum. Med 10 minuter kvar av matchen så är det Sundsvall som går för det och lyckas med 2 minuter till godo sätta in deras segermål.

Förjävligt att gå från 3 poäng till 0 på 10 minuter. Helvete.


Från Medelpad till Skåne, Trelleborg var näst. Vilket där vi också förlora med 3-2

 

Äntligen en hemmamatch och äntligen en 3 poängare när Norrby från Borås kom på besök, en match där vi klart bättre och tog 3 välförtjänat poäng.

 

En vecka senare så kom GAIS på besök, där vi spelar bra men GAIS får in 3-3 Kvitteringen i 89:e minuten. Återigen ett sent mål från motståndarna.

 

Efter det så var det dags att möta en nykommlingskollega, nämligen Oscarshamn AIK - Men det var inge nykomligsfotboll som spelades.
Nej, det här kan ha varit säsongens mest underhållande fotbollsmatch, och ens favorit tröjfärger spelar ingen roll alls.

Vår stolta vänsterytter sättet tyvärr bollen i eget nät
och Oscarshamn sätter en till inte långt efter, och det ser ut som att matchen redan är över innan den har dragit igång. 2-0 i halvtid, men andra halvleken blir galen. Vi får in en reducering 3 minuter in i andra halvleken, men 2 minuter senare så gör oscarshamn mål igen. 6 minuter senare reducerar vi igen. och kvitterar 10 minuter senare. Mycket att hålla koll på? Så här gick det


1-0, 2-0, 2-1, 3-1, 3-2, 3-3, 3-4, 3-5, 3-6, 4-6. Slut, Seger för Vikingarna! En makalös match! WOW


Matchen efter spela vi oavgjort mot BP 2-2 ett rättvist resultat

 

Därefter så mötte vi DIF, och förlorade. Vi försökte men Degersfors försvarsspel räddade dom från ett nederlag.

 

Vi tog oss i kragen efteråt och drämde till Landskrona med 3-1 och redan nu är det uppenbart att vi inte kommer slåss i botten, snarare i toppen.

 

Mjällby är nästa motståndare, så en uppflyttare och en nedflyttare möts. Mjällby har som oss haft en bra säsong så här långt och vi gör verkligen vårt bästa men försvaret vi har är inte tillräckligt bra och släpper återigen in ett mål sent i matchen 86:e trots matchen var jämn och vi lika gärna kunde ha vunnit med lite flyt så lämnar vi blekinge med noll poäng

 

Varberg är nästa motståndare, som också blev nedflyttad från allsvenskan i fjol. Men någon allsvensk stil & klass finns inte och laget kör över västkust laget med 3-0. Med det resultatet så avslutar vi den första halvan av säsongen och jag måste säga att det ser bättre ut än vad jag hade trott på förhand. Jag hade hoppats att vi skulle ligga bra till, men nu är vi med i uppflyttnings striden vilket är fantastikt.

 

 

 


SvaraCitera
Maugzen
(@maugzen)
Ungdom
Blev medlem: 8 månader sedan
Inlägg: 19
Topic starter  

 

                          

Som ett slag i magen

 

Match: 16

Vi gör ingen bra match mot Eskiltuna, men tillräckligt för att vinna matchen vilket är det viktiga.

Öster på hemmaplan kommer här näst, och vi förlorar när Öster gör mål på straff i 90+5. Segt segt segt!

Jönköping Södra, möter vi igen och vilken underhållande match men någon seger var aldrig riktigt nära trots vår forsering på slutet. Matchen slutar 5-3 till Jönköping

Efter två dåliga matcher så har vi äntligen lite tur och för en gångs skull så gör vi mål i slut minuterna och vinner med 2-1, Kanske inte fullt rättvist men gud så skönt!

Brage, det var åtta matcher sen vi spelade oavgjort. Den här säsongen blandar och ger vilket är lite smått irriterande, anfallsspelet går hyfsat bra men vårt försvarsspel behöver förbättra sig. 1-1

Sundsvall igen, Förra gången så förlorade vi snöpligt på slutet när vi båda gick för segern, och jag är ledsen att berätta att den här gången så påmindes vi av den visan. Giffarna lyckas kvittera i 90+2. Alldeles för många matcher har vi tappat det i slutet.

2 kryss-i-rad så är vi tillbaka på vinnarspåret när vi brottar ner Trelleborg och vinner med 2-1 men vi hade lika gärna kunnat förlora. Den här säsongen av Superettan är väldigt jämn.

 

 

 

 

 

                                                      

Svenska Cupen Kval mot Norrländska IFK Luleå:

Vi tar emot Luleå på hemmaplan för vi kan garantera att fler människor dyker upp än uppe i Luleå. Vi är helt klara favoriter, förra året lyckades vi inte heller kval oss in i Svenska cupen men iår så ska vi göra det, pengarna som det ger och en möjlighet att spela Europa fotboll lockar. Men att vinna cupen blir tufft.
IFK Luleå spelar i DIV 1 Norra, och vi spelade mot dom förra året. Ett bra gäng men vi är bättre. Vi har lyckats förstärka laget med bättre spelare tack vare vårt geografiska läge och spel i superettan. När domaren visslar igång matchen så är det Luleå som tar kommandot och pressar högt och spelar en underhållande fotboll, dåliga nyheter för oss alltså.
Konstigt tycker jag på förhand för Luleå kämpar för att inte åka ner till Regional fotboll. Men deras pigga stil ger alldeles för snabbt resultat och IFK Luleå gör 1-0 på bara 6 minuter - när Max Wårell får bollen och kontrar in den bakom vår norska målvakt. Matchen kanske inte är underhållande men våra backar faller lite väl lågt i många situationer som våra motståndare utnyttjar.
Vilket resulterar till att 2-0 inte kommer långt efter, och återigen så är det på vänsterkanten Oscar Krusnell har verkligen inte någon bra dag, medans Max Wårell har det när han skjuter utanför straffområdet och sätter den.

Vi får inte till långvariga anfall, tyvärr så springer Mawana som är här på lån alldeles för många gånger offside så vi får börja om igen, och Luleå är säkra med bollen vilket inte gör det bättre.
Halvtid och vi har knappt haft ett skott på mål, något behövs göras.
Mer direktspel och högre tempo är min lösning, Luleå bör inte vara lika säkra med bollen som vi, men vi ger dom tiden att etablera sig. Vilket jag säger till grabbarna att dom måste stoppa!

Spelet dras igång igen på Vikingavallen, och vi får ett anfall direkt på högerkanten där Lönn finns. Men han skjuter tyävrr över, men det är en sån energi vi ska visa. Men luleå fortsätter spela bra och det dröjer innan vi lyckas komma till skott igen.
Men kvalitén på avsluten är för dåliga och våra hörnor är ineffektiva. Vi pressar och skjuter ofta men bollen går inte in. Medans klockan tickar på. Jag gör tidiga byten för att få in ny-fräsch-anfallsenergi. Skotten fortsätter segla över ribban eller så viftar linjedomaren av oss för offside, Bägaren kommer snart att rinna över det är bara en tidsfråga innan bollen går in i mål.
Men Luleå spelar säkert och defensivt och håller vårt mål borta hela matchen igenom, och vi har återigen misslyckats att kvala oss in i gruppspelet. Jävligt irriternade att förlora en match som denna. I efterhand så är det den här matchen som förändrar säsongen till något helt annat.


Med en tung förlust bakom oss så var det tydligt att moralen i laget hade tagit en hård smäll, och defentivt ett säsongsavgörande händelse. Det blev inte bättre sen när vi förlorade mot Norrby matchen efter med 1-0. Norrby åkte tillslut ut ur superettan och en uppflyttningsoptimism var helt borta, nästa så att grabbarna insåg själva att deras tidigare prestationer bara tillfälliga att det aldrig var menat att vi skulle sväva så här pass högt.


Moralen stärktes något upp när vi gjorde ett sent avgörande mot Oscarshamn, men det kändes mer som att "är det här allt vi har och inte mer?"

 

Matchen efter for vi Gamla Ullevi för att möta GAIS, Atleterna har haft en bra säsong och vinner många matcher vilket har resulterat i en fin placering bland topplagen. Där är även vi. Men vårt anfallspel har inte varit på topp på den senare tiden, vilket gör det svårt att vinna matcher som denna. Speciellt när vårt lag är fokuserat på att "det ska vara okej att vi släpper in ett mål, för vi ska ha gjort två"
Men inte denna gång och GAIS skjuter den skadade fågeln Frej i vingen och självkänslan sjunker djupare.

 

 

This post was modified 6 månader sedan by Maugzen

SvaraCitera
Maugzen
(@maugzen)
Ungdom
Blev medlem: 8 månader sedan
Inlägg: 19
Topic starter  

                              

5 matcher kvar - 2021

BP står näst på tur, Brommapojkarna har haft en underlig säsong deras inledning var katastrofalt dålig men på senare tid så har dom gjort många stabila insatser och klättrar uppåt i tabellen. Laget är nu med och slåss om uppflyttningsplatserna. Nu är det två nykommlingar som möts, och en ny målvakt för oss som ska skydda målet, eftersom Rygg lustigt nog har åkt på en ryggskada och kommer missa resten av säsongen. Men det är passande för vår reservmålvakt Emil Lindblom, vi är klara för nästa säsong och Erik har tränat hårt, blott 20 år gammal så är det en bra chans för honom att visa vad han går för. Han är inte riktigt redo än att starta alla matcher, riktigt än - men om han gör det bra så kan jag ändra mig, att spela dom sista fem och få erfarenhet är vad han behöver just nu. Men det var BP som visa erfarenhet, kvalité och förnedrade oss med 4-0. Vilket blev säsongens största förlust. Med en seger på dom senaste fem, så såg det sannerligen inte bra ut. En dålig debut i superettan för Erik och resten av laget, det räckte inte till idag.

 


 

Med få matcher kvar och inget att förlora så bytte jag taktik och många tidigare startspelare får sitta på bänken när jag flyttar fram unga talanger.
Amin Sarr (som gör det bra i MFF IRL) Hampus Isberg, som spelade majoriten av säsongen för Täby FK men när låne-kontraktet gick ut så fick han chansen för oss och gjorde det okej, han är en spelar som troligtsvis kommer spela många matcher nästa säsong 2022. Tillsist så Får Erik Lindblom också starta som tidigare nämnt. Med fyra matcher kvar så var det uppenbart att tåget mot allsvenskan redan hade gått. Lika bra det för vi är inte redo för Allsvenskan än, Men vilka lag som går upp är inte bestämt Mjällby tar med största sannolikhet första platsen, men man vet aldrig hur det går.


Degerfors igen, fast på hemma på fina Vikingavallen. Där det blev en sorlig föreställning, få chanser och få mål. Vi satte 1-0 tidigt i matchen och Degerfors kvitterade i 90+2. Typiskt.


 
Den sista hemmamatchen för säsongen, mot laget som ligger etta. Vi är redan klara för ytterligare en säsong i superettan, och inte nog med det vi kommer troligen få vår bästa ligaplacering någonsin vilket är alldeles fantastikskt.
Mjällby har varit i toppen större delen av säsongen och kommer stutsa upp igen, men vi får inte gräma över våra tidiga insatser. Med många unga spelare på planen pga skador men också att dom har viljan att spela fotboll på en högre nivå än superettan så förväntar jag mig att grabbarn ger mjällby en bra kamp, och ska avsluta säsongen på ett bra sätt. Vilket vi gör, 0-0 och det har vi inte gjort sen vi mötte enskede under försäsongen.

Matchen blev mållös men jag är nöjd, Hur gick det för våra Juniorer? Emil Lindom gjorde många fina räddningar och hans chanser idag är tillräckligt bra för att han ska bli vår ordinarie målvakt nästa säsong.
Amin Sarr i mittfältet gjorde också en bra match, kanske var han till och med bäst på hela mittfältet. Hampus Isberg gjorde en stabil matchen men är nog inte riktigt redo att vara en startspelare för oss.

Olle Edlund, som har varit en av våra nyckelspelare den här säsongen gjorde en svag insats. Det krävs mer om han ska bli ett fullblodsproffs.

 


 

Två matcher kvar på säsongen, en vecka senare åkte vi ner till Landskrona för att möta Bois, likt oss så har dom också gjort en bra säsong för att vara nykomligar och kommer sluta tryggt mitt i tabellen.
Matchen blev som mot Mjällby noll-noll, men det fanns chanser för båda lagen att avgöra matchen. Personligen känns det tryggt att våra försvarare kan hålla tätt bakåt. En okej insats för oss.


Årets sista match, och vi har färdats till västkusten för att möta Varberg, ifjol spela dom i allsvenskan, nu är det andra bullar - superettan blev tufft och någon tillbaka stuts var aldrig riktigt nära. Vilket man kunde se på deras spel - vi lira bättre men fick inte med oss 3 poäng, 1-1 sluta årets sista match och därmed är Säsongen 2021 över.

Och det hårda arbetet har gett resultat.

 


SvaraCitera
Sida 1 / 2