Meny Stäng

Share:
Notifications
Clear all

[FM21-SR] LLM-ish med start i Norrland


Wedin
(@wedin)
Ungdom
Blev medlem: 11 månader sedan
Inlägg: 11
Topic starter  

Då var det dags igen! Har varje år gjort saverapporter om mina LLM-äventyr som ofta tar sig början i division 2 i Sverige, så även i år. Efter varje säsong kommer en säsongsrapport med en kortare sammanfattning, snarare än en "berättelse" med gedigna truppresentationer. 

Jag försöker spela någorlunda realistiskt, dock utan att följa några riktiga LLM-regler. 

Här kommer jag senare, när jag kommit längre, göra en sammanställning av min "karriär". 

Häng me! 


Micke gillade
Citera
Wedin
(@wedin)
Ungdom
Blev medlem: 11 månader sedan
Inlägg: 11
Topic starter  

IFK Umeå - 2021
Division 2 Norrland
Mediatips: 10 

IFK Umeå alltså, ett av flera lag i Umeå-området med bland annat Team TG FF och självklart Umeå FC. IFK Umeå grundades i mitten av 60-talet och har egentligen inte skördat några större framgångar i sin fotbollssektion. 

Förväntan var att landa på 10:e plats med målsättningar att framåt sakteliga etablera sig i division 2. 

Överlag var truppen jag anslöt till i dugligt skick. Hade den inte varit det hade det ändå inte funnits mycket att göra i och med att ekonomin knappast var den bästa. Men vi lyckades lösa en ytter på fri transfer och tre lån. 

Det började dugligt med två vinster på de fyra första omgångarna, men därefter gick vi vinstlösa under hela maj månad. När vi torskade så var det med uddamålet och vi var dessvärre inte så bra på att försvara våra ledningar, vilket straffade sig. Men under säsongens två sista månader så gör vi det ändå bra och vinner sex av nio matcher och kan slutligen landa på en 5:e plats när säsongen summeras. 


Division 2 Norrland: 5/14 - 26 Matcher, 11 vinster, 8 oavgjorda, 7 förluster, 40-29, 41 poäng
Svenska Cupen: Deltog ej


TommyE gillade
SvaraCitera
Wedin
(@wedin)
Ungdom
Blev medlem: 11 månader sedan
Inlägg: 11
Topic starter  

IFK Umeå - 2022
Division 2 Norrland
Mediatips: 2 

Efter att ha överträffat både styrelsens och medias förväntningar förra säsongen så satte nu styrelsen ribban högt. Vi väntades slåss om uppflyttningskval. 

Det var inte mycket att orda om på transfermarknaden heller i år, utan det blev ett par gratisvärvningar och några lån. 

Vi fortsatte på den inövade taktiken från föregående år och spelarna levererade verkligen. Vi såg ut att gå en fin säsong till mötes. Vi vann säsongens åtta första matcher, därefter två oavgjorda, följt av ytterligare en vinst, innan vi i den 12:e omgången dels släppte in vårt första mål men också inkasserade första förlusten. Det var alltså en magisk första halva av säsongen och givetvis låg vi i toppen. Sen gick allt trögare av någon outgrundlig anledning. Jag ville inte skruva för mycket på taktiken på grund av vår fina vår, men vi kom in i ett riktigt dåligt stim. Trots att vi avslutar augusti med fyra segrar på fyra matcher, så vinner vi inte en enda match under september. Detta gör att vi till sist slutar på en 3:e plats, fyra poäng bakom IFK Mora som kniper kvalplatsen. Surt. 

Division 2 Norrland: 5/14 - 26 Matcher, 15 vinster, 6 oavgjorda, 5 förluster, 43-19, 51 poäng
Svenska Cupen: Deltog ej


SvaraCitera
Wedin
(@wedin)
Ungdom
Blev medlem: 11 månader sedan
Inlägg: 11
Topic starter  

IFK Umeå - 2023
Division 2 Norrland
Mediatips: 1 

Efter att vi slutade 3:a förra året så var målet, för styrelsen, att vi skulle sluta 1:a. Och vi plockade in en del spelare inför stundande säsong för att säkerställa att vi skulle kunna klara eventuella skador. 

Vi inledde helt okej, men egentligen för dåligt för att kunna tillhöra toppen. Så efter att bara ha lyckats vinna fyra av säsongens åtta första matcher så fick vi byta taktik. Det visade sig vara ett bra drag för efter det så levererade vi och gick obesegrade i tio matcher. Men likt förra året så var vår avslutning inte optimal. Inför sista matchen så hade vi allt i egna händer, vi låg en poäng före Stöde IF och Notviken och i sista matchen var det just Stöde IF som vi skulle möta. Men dessvärre viker vi ner oss och förlorar med 0-1, samtidigt tar även Notviken poäng i sin sista match. Detta gör att vi slutar 3:a precis bakom ovan nämnda lag. Återigen väldigt surt. 

Och nu med en missnöjd styrelse kan man lugnt säga. 

Division 2 Norrland: 3/14 - 26 Matcher, 14 vinster, 5 oavgjorda, 7 förluster, 35-25, 47 poäng
Svenska Cupen: Deltog ej


SvaraCitera
Wedin
(@wedin)
Ungdom
Blev medlem: 11 månader sedan
Inlägg: 11
Topic starter  

IFK Umeå - 2024
Division 2 Norrland
Mediatips: 1 

Det är med nöd och näppe som jag fick vara kvar ytterligare en säsong efter att ha fallit på målsnöret de senaste två säsongerna. Känslan var att det är nu eller aldrig, klarar vi det inte i år så lämnar jag. 

Till råga på allt så har vi inte ekonomin att förlänga kontraktet med vår bästa spelare från förra året som gjorde 16 av våra 35 mål i ligan. I övrigt gör vi inte många förändringar, vi tar in en ny målvakt och en ny ytterback och lyckas i mitten av säsongen få in en ny anfallare. 

Vi inleder med ett kryss och en torsk och är relativt instabila under säsongens första två månader och tappar poäng mot lag som vi vanligtvis ska vinna relativt enkelt över. Men som vi ofta är så är vi bäst under mitten av säsongen då vi går obesegrade under en lång tid. Vi lyckas som tur är få in en ny anfallare under mitten av säsongen efter att ha spelat 0-0 tre matcher i följd. Men vi ligger i toppen av tabellen och slåss främst med Mora och IFK Östersund om uppflyttning. Vi har allt i egna händer med två matcher kvar när vi ställs mot Umeå FC Akademi, där vi förlorar och således är det IFK Östersund som har avgörandet i sina händer. Men tack och lov förlorar dom i sista matchen och vi lyckas besegra IFK Kalix och seriesegern är vår!! 

Division 2 Norrland: 1/14 - 26 Matcher, 16 vinster, 6 oavgjorda, 4 förluster, 45-15, 54 poäng
Svenska Cupen: Deltog ej


@d@m och raca14 gillade
SvaraCitera
Wedin
(@wedin)
Ungdom
Blev medlem: 11 månader sedan
Inlägg: 11
Topic starter  

IFK Umeå - 2025
Division 1 Norra
Mediatips: 9 

Efter att äntligen lyckats ta oss upp så hade jag höga förhoppningar inför våra möjligheter att direkt etablera oss. Det blev en del förändringar i truppen, många spelare med just erfarenhet från Division 1 plockades in. Samtidigt behövde vi vara krassa och göra oss av med ett par spelare som funnits med under alla år. 

Efter en bra försäsong så inledde vi ligaspelet med 5 poäng på tre säsongens fyra första matcher. Därefter gick vi in i en hemsk maj-månad med riktigt intensivt matchande. 7 ligamatcher spelade vi under maj och vi lyckades endast vinna en (mot Dalkurd) och kryssa en (mot Akropolis). Således såg det rätt mörkt ut för oss. Det blev inte mycket bättre, utan efter 15 matcher och en placering på 15:e plats så fick jag dessvärre sparken.


SvaraCitera
Wedin
(@wedin)
Ungdom
Blev medlem: 11 månader sedan
Inlägg: 11
Topic starter  

Nardo FK - 2025
PostNord-ligaen Avdeling 1

Efter att ha spenderat tid utanför arbetsmarknaden så fick jag tillslut ett erbjudande från Trondheim-laget Nardo FK i den norska tredjedivisionen. Ett pyttelitet och obetydligt lag om man jämför med lokala och nationella giganten Rosenborg. 

Jag tog över med två matcher kvar av säsongen 2026 och det var egentligen bara spela av matcherna och befästa den 5:e plats laget tidigare hade jobbat sig till.

Nardo FK - 2026
PostNord-ligaen Avdeling 1
Mediatips: 3

Man kan absolut säga att det blev stora förändringar under transferfönstret inför min första riktiga säsong i Nardo. Vi la väldigt mycket tid på att scouta och erbjudade spelare att provspela. Bland annat kom två finländare (varav jag ska återkomma till en)  med erfarenhet från finska högstaligan, en spännande dansk mittfältare och en drös till. 

Vi förväntades enligt media kriga på i toppen, medan styrlsen var nöjda med en placering på övre halvan. Och vi inledde med 2-1-2 på säsongens inledande fem matcher. Men efter de fem inledande matcherna så förlorade vi endast en match under de nästkommande 15. Vårt spel var inte bländande och det var många uddamålsvinster, men i det stora hela så var vi väldigt stabila. Med tanke på vår starka resultatrad så låg vi i toppen ständigt under säsongen och med två matcher kvar så hade vi säkrat ligatiteln!! 

Så nästa säsong kommer vi spela i Norska andraligan! 

Och juste! Under sommarfönstret så fick vi bud på en av de finska spelarna vi hämtade in för säsongen. Han är en ytter som kan spela anfallare och som inte direkt hade gjort så mycket väsen av sig. Men flera klubbar från Eliteserien hörde av sig och bjöd upp mot 1 miljon kronor för honom. Men till sist lyckades vi få hela 8 miljoner kronor från Az Alkmaar. Största försäljningen i klubbens historia och mycket välbehövliga pengar till kassan. 

PostNord-ligaen: 1/14 - 26 Matcher, 15 vinster, 6 oavgjorda, 5 förluster, 33-20, 51 poäng
NM SAS Braathens Cup: Ut i tredje omgången mot Mjölndalen


Micke gillade
SvaraCitera
Micke
(@micke)
Talang Admin
Blev medlem: 12 månader sedan
Inlägg: 216
 

Trevligt med lite LLM på forumet, grattis till uppflyttningen också! Ska bli spännande att följa fortsättningen 🙂

"I have never played for a draw in my life." - Sir Alex Ferguson


Wedin gillade
SvaraCitera
Wedin
(@wedin)
Ungdom
Blev medlem: 11 månader sedan
Inlägg: 11
Topic starter  

Nardo FK - 2027
OBOS-ligaen
Mediatips: 14

Efter uppflyttningen väntade nya och tuffa utmaningar i norges andradivision, bland annat mot lag som Lilleström och Sandefjord som tidigare varit etablerade Eliteserien-(Tippeligan)klubbar. Styrelsen avböjde också min förfrågan om att bli proffsklubb. 

Vi gjorde en hel del under transfermarknaden. Främst var det spelare som anslöt på fri transfer i och med att klubbens rykte är såpass lågt att vi inte kan värva spelare från konkurrerande klubbar. Styrelsen accepterade även ett bud på 2 miljoner för en spelare från holländska De Graafschap.  

Inför säsongsstart så kände jag mig någotlunda trygg med att vi skulle klara att hänga oss kvar. Det började okej med 2-2-1 på säsongen fem första matcher och därefter vann vi endast tre av de efterföljande tio matcherna. Men överlag spelade vi stabilt och gjorde vad man kunde förvänta sig av oss. Vi gör en ganska stark avslutning där vi endast förlorar en av åtta matcher och vi kunde till sist landa på en 12:e plats, endast två placeringar från negativt kvalspel, men dock med 10 poängs marginal. 

Så en habil säsong att ha som grund! 

OBOS-ligaen: 12/16 - 30 Matcher, 11 vinster, 6 oavgjorda, 13 förluster, 50-48, 39 poäng
NM SAS Braathens Cup: Ut i tredje omgången mot Viking


SvaraCitera
Wedin
(@wedin)
Ungdom
Blev medlem: 11 månader sedan
Inlägg: 11
Topic starter  

Nardo FK - 2028
OBOS-ligaen
Mediatips: 11

Vi gick in i säsongen med höga ambitioner. På transfermarknaden fanns det fortfarande inte mycket att göra på grund av klubbens låga rykte. Styrelsen ville heller inte överväga att göra klubben professionell, så istället skulle vi vara en av två klubbar i divisionen som inte hade proffsstatus. 

Vi inledde positivt med tre vinster på de fem första matcherna och det var bra leverans av de nya spelarna. Vi hade spelat många försäsongsmatcher för att verkligen sätta kemin i laget. Sen gick det sisådär, ungefär som det gör för ett mittenlag i vilken serie som helst. Men i norska andraligan så går de två bästa lagen upp och sen får lagen på placering 3-6 kvala om uppflyttning och vi var absolut där och nosade på den sista kvalplatsen. Men under de sista åtta matcherna på säsongen så lyckas vi endast ta två vinster och i sista omgången stod det klart att vi inte skulle knipa kvalplatsen. Surt! 

Känslan som kommit under säsongen har varit att det kan vara dags att röra på mig - och så kommer det nu bli. Framförallt har det med att göra att vi har väldigt väldigt svårt med att locka spelare, att styrelsen sålt två spelare som jag inte kunnat påverka och att de inte vill överväga att bli en proffsklubb. 

OBOS-ligaen: 7/16 - 30 Matcher, 12 vinster, 9 oavgjorda, 9 förluster, 45-40, 45 poäng
NM SAS Braathens Cup: Ut i tredje omgången mot Arendal


SvaraCitera