Meny Stäng

Share:
Notifications
Clear all

[FM21] - Rebellerna i Slough

37 Inlägg
6 Users
72 Likes
1,326 Visningar
rockystar
(@rockystar)
Eminent Member
Blev medlem: 2 år sedan
Inlägg: 33
Topic starter  

>> Slough Town F.C. Den engelska klubben Slough Town F.C. grundades redan 1893 men har under de 128 år som passerat inte haft några sportsliga framgångar på högre nivå. Klubben gjorde däremot avtryck genom att man under efterkrigstiden inte ville ansluta sig till Spartan League utan istället ledde arbetet med att skapa en ny liga, Corinthian League. Efter detta kom smeknamnet ”The Rebels” allt oftare att användas om klubben. Under det senaste decenniet har klubben avancerat två divisioner och befinner sig för tillfället i Vanarama National League South, motsvarande den sjätte nivån i det engelska ligasystemet.

>> Klubbens faciliteter Den mycket fina anläggningen Arbour Park byggdes 2016 och har en konstgräsplan samt kapacitet för närmare 3500 åskådare. Klubbens övriga faciliteter är dock av sämre kvalitet. Såväl träningsanläggningen som ungdomsakademin får anses vara dåliga och akademicoachning enkel. Ungdomsrekryteringen är grundläggande, varken mer eller mindre.

>> Vanarama National League South I Vanarama National League South spelar 21 lag och säsongen består av 40 omgångar som spelas från oktober till maj. Vinnaren flyttas upp till Vanarama National League och de lag som placeras på andra till sjunde plats får kvalspela för uppflyttning. I botten av tabellen är det sistaplatsen som innebär nedflyttning.

>> Ny manager Efter att Slough bara vunnit 19 poäng på de 18 inledande omgångarna så valde klubbledningen att låta både manager Neil Baker och assisterande manager Jon Underwood lämna klubben. Som ersättare valde de att anställa den oerfarne svensken Richard Karlsson. Vid Karlssons tillträde hade laget spelat ytterligare en match och låg på sjuttonde plats i tabellen. Målsättningen var att undvika bottenstriden och därmed säkra fortsatt spel i Vanarama National League South.


   
Micke, TommyE, Argt Troll and 3 people reacted
Citera
Argt Troll
(@argt-troll)
Estimable Member
Blev medlem: 3 år sedan
Inlägg: 155
 

Härligt Rocky!


   
rockystar reacted
SvaraCitera
rockystar
(@rockystar)
Eminent Member
Blev medlem: 2 år sedan
Inlägg: 33
Topic starter  

>> Ekonomi Klubbens ekonomiska situation såg vid en första anblick god ut. Den sammanlagda balansen visade på £132,000 och lönekostnaderna låg på drygt £15,000 medan budgeten medgav löner på drygt £17,000. Det tycktes med andra ord finnas visst utrymme för förändringar i ledarstaben och spelartruppen. Det skulle dock bli viktigt att löpande följa den ekonomiska utvecklingen för att försäkra mig om att ekonomin verkligen var så bra som det verkade.

>> Ledarstaben Jag insåg att en av de första besluten jag skulle behöva ta var att utse min assisterande manager. Jag ville ha en person som kunde fungera som en kontaktperson mellan mig och spelarna och ta hand om de vardagliga spelarkontakterna. Tanken var även att han skulle ha hand om lagmöten inför matcherna. Det fanns även behov av att anställa en scout för att kunna hitta lämpliga förstärkningar av spelartruppen.

>> Spelartruppen I klubben fanns tre målvakter och sjutton utespelare. Den kompetente mittbacken Mark Nisbet var dock skadad och skulle inte kunna spela mer under säsongen. Det innebar att det fanns begränsat antal spelare att använda. Förhoppningsvis skulle jag kunne knyta en eller två spelare till klubben innan transferfönstret stängde. En större omstrukturering av spelartruppen skulle dock få vänta till sommaren.


   
SvaraCitera
rockystar
(@rockystar)
Eminent Member
Blev medlem: 2 år sedan
Inlägg: 33
Topic starter  

>> Ledarstaben Jag gjorde under våren några förändringar av ledarstaben. Som assisterande manager anställde jag Jack King, en strikt tränare som krävde mycket av sina spelare. Jag valde även att anlita Sheridan Martinez som scout, han avslutade därmed sin spelarkarriär där han under många år hade spelat i de lägre engelska divisionerna. En ledare som däremot fick lämna klubben var målvaktstränaren Trent Phillips. Slutligen så påbörjade jag även studierna för en nationell C-licens.

>> Spelartruppen Även om jag skaffade ett spelarpaketet för scouting så var det genom provspel som vi i första hand bildade oss en uppfattning om potentiella nyförvärvs skicklighet. Till sist var det dock bara två spelare som anslöt till klubben.

Den första spelaren att skriva på för oss var 19-åriga mittbacken Ben Harriott som inte hade fått någon speltid i Championship-klubben Sheffield United. Med sina 197 centimeter var han en mycket duktig huvudspelare, men han var även skicklig i markeringsspelet. Vidare var han både mycket beslutsam och fattade kloka beslut.

Den andra spelaren som förstärkte vår spelartrupp var 19-åriga mittfältaren Joe Gascoigne. Gascoigne var en mycket hårt arbetande mittfältare med stort mod och en aggressiv spelstil. Förhoppningsvis skulle han med tiden utvecklas till en mycket kompetent bollvinnare på vårt mittfält.

>> Vanarama National League South Såväl vår första som vår sista match var mot divisionens bästa lag, tabellettan Ebbsfleet. Dessvärre misslyckades vi kraftigt i ligaspelet och kunde endast ta 12 poäng på de 21 matcher vi spelare, vilket innebar ett snitt på 0,57 poäng per match. Jag betraktade dock hela våren som en lång förberedelse för den kommande säsongen. Vår scout arbetade flitigt med att kartlägga potentiella framtida nyförvärv och jag lade tid på min tränarutbildning.


   
SvaraCitera
trashbag
(@trashbag)
Estimable Member Admin
Blev medlem: 3 år sedan
Inlägg: 193
 

Välkommen hit rockystar Skönt att du klarade dig kvar. Nu kämpar vi uppåt i tabellen ? 


   
rockystar reacted
SvaraCitera
rockystar
(@rockystar)
Eminent Member
Blev medlem: 2 år sedan
Inlägg: 33
Topic starter  

>> Sommarplanering Under juni månad genomfördes förberedelserna för den kommande säsongen utanför fotbollsplanen i form av förändringar av ledarstab och spelartrupp. De träningsmatcher som skulle förbereda laget inför den kommande säsongen på fotbollsplanen var schemalagda under juli månad.

>> Ledarstaben Efter säsongens avslutning valde jag att säga upp kontraktet med ungdomslagets tränare Jimmy McFarlane.

>> Spelartruppen Inte mindre än tio spelare lämnade klubben i och med att deras kontrakt gick ut under sommaren. Detta var i de allra flesta fall något som jag också önskade då det gällde att forma spelartruppen i enlighet med hur jag ville att laget skulle spela. Dessutom frigjordes utrymme i lönebudgeten för framtida nyförvärv.

Jag valde dock att förlänga kontrakten med några av våra spelare. Det var målvakten Jack Turner, vänsterbacken Max Worsfold, mittfältaren Sam Togwell samt anfallarna Ryan Bird, Paul Hodges och Ben Harris.

En spelare anslöt till klubben redan under juni månad, den stora anfallaren Josh Oyinsan. Han var 196 centimeter lång och vägde 105 kilo och jag såg framför mig att han skulle sysselsätta våra motståndares försvarslinje under den kommande säsongen. Även om hans främsta styrka var huvudspelet så rörde han sig även bra utan boll och kämpade hårt.

>> Ekonomi Den ekonomiska situationen såg fortsatt god ut och klubbsaldot var efter säsongen drygt £100,000. Efter att en rad spelare hade lämnat var utrymmet i lönebudgeten £5,000.


   
SvaraCitera
rockystar
(@rockystar)
Eminent Member
Blev medlem: 2 år sedan
Inlägg: 33
Topic starter  


>> Ledarstaben Under juli månad anställde jag den 59-åriga Kevin Cooke som hjälptränare. Det var en mångsidig tränare med höga krav på de spelare han tränade.

Jag lyckades också få klubbledningen att, efter viss tvekan, bekosta nästa steg i min tränarutbildning. Därmed påbörjades studierna för en nationell B-licens.

>> Spelartruppen Yttermittfältaren Warren Harris valde, efter åtta säsonger i Slough Town FC, att skriva på för FC Halifax. I den formation som jag valt att satsa på inför säsongen fanns det ingen given plats för Harris och det var därmed en bra löning för alla parter.

Vad som däremot behövdes för att mitt val av spelsätt skulle bli lyckosamt var fler och bättre försvarare, framförallt offensiva ytterbackar. Eventuellt skulle vi även behöva förstärka det centrala mittfältet.

Till min stora glädje kunde jag under juli månad göra klart med inte mindre än tre försvarsspelare. Det var högerbacken Gary Stroher, mittbacken Oliver Gardner och vänsterbacken James Dutton.

Den 28-åriga Stroher lämnade Kettering och skrev istället på ett kontrakt med oss. Det var en snabb och mycket hårt arbetande spelare med bra uthållighet. Min förhoppning var att han skulle passa mycket bra som offensiv högerback.

Mittbacken Gardner, 21 år, hade under de senaste säsongerna tillhört Premier League klubben Southampton utan att få någon speltid. Han valde därför att istället skriva på för Slough. Det var en duktig huvudspelare och en säker markeringsspelare. Han var även en pålitlig spelare i närkampsspelet.

Slutligen så värvades den 18-åriga Dutton. Hans främsta tillgång var mycket fina inlägg med sin vänsterfot och han hade dessutom en bra teknik. Troligen skulle han bli vårt förstaval på vänsterbacksplatsen.

>> Ekonomi Klubbens ekonomi såg fortsatt god ut och den lönekostnad som var mitt ansvar låg under lönebudgetens nivå med några tusen pund. Därmed fanns det utrymme för en förstärkning av spelartruppen om en tillräckligt intressant spelare skulle hittas.

>> Taktik Efter den förra säsongens mycket dåliga resultat valde jag att förändra det sätt på vilket Slough skulle spela fotboll. Under den kommande säsongen, och förhoppningsvis betydligt längre än så, skulle vårt spel präglas av självförtroende och spelglädje. Med ett kvickt kortpassningsspel skulle vi skapa bra målchanser och i försvarsspelet låg fokus på att hålla våra positioner och tvinga ut motståndarna på kanterna. Formationen som skulle användas för detta var en 5-3-2 med offensiva ytterbackar.

>> Träningsmatcher Under försäsongen tog vi chansen att komma i form och lära oss den nya taktiken genom att spela fem träningsmatcher. Resultaten blev mycket uppmuntrande och den enda förlusten kom mot Watfords ungdomslag. Bland spelarna var det framför allt anfallaren Hodges som utmärkte sig genom sina fem mål.


   
SvaraCitera
rockystar
(@rockystar)
Eminent Member
Blev medlem: 2 år sedan
Inlägg: 33
Topic starter  

>> Målvakter
Michael Edegbe – Mål - 18 år – 187 cm – 85 kg
Jack Turner – Mål - 28 år – 188 cm – 86 kg

>> Mittbackar
Ryan Bird – B(C), A(C) - 33 år – 194 cm – 78 kg
Oliver Gardner – B(C) - 21 år – 183 cm – 78 kg
Ben Harriott – B(C), DM - 19 år – 197 cm – 80 kg
Guy Hollis – B(HC) - 30 år – 196 cm – 97 kg
Mark Nisbet – B(C), DM - 34 år – 183 cm – 80 kg

>> Ytterbackar
James Dutton – B/YB(V) - 18 år – 182 cm – 69 kg
Josh Jackman – B(HV), YB(H) - 18 år – 187 cm – 85 kg
Gary Stroher – B(HV), YB(H) - 28 år – 178 cm – 73 kg
Max Worsfeld – B/YB/M/OM/(V) - 28 år – 175 cm – 79 kg

>> Centrala mittfältare
Joe Gascoigne – DM, M(C) - 19 år – 170 cm – 60 kg
Aaron Kuhl – DM, M(C) - 25 år – 173 cm – 67 kg
Jack McKnight – M/OM(HC) - 25 år – 179 cm – 66 kg
Lee Togwell – B(HC), DM, M(C) - 18 år – 187 cm – 85 kg
Sam Togwell – B(C), DM, M(C) - 18 år – 187 cm – 85 kg

>> Anfallare
Ben Harris – A(C) - 30 år – 181 cm – 77 kg
Paul Hodges – OM(C), A(C) - 28 år – 164 cm – 62 kg
Josh Oyinsan – A(C) - 26 år – 196 cm – 105 kg


   
TommyE reacted
SvaraCitera
rockystar
(@rockystar)
Eminent Member
Blev medlem: 2 år sedan
Inlägg: 33
Topic starter  

Det här ser ju inte klokt ut!

Om någon har information om vilka taggar som fungerar för att formatera inläggen så tar jag hemskt gärna emot dessa.

Hade mycket bra koll på vad som fungerade på det gamla forumet, men har varit allt för inaktiv här på det nya för att ha lärt mig hur man kan göra.


   
SvaraCitera
rockystar
(@rockystar)
Eminent Member
Blev medlem: 2 år sedan
Inlägg: 33
Topic starter  

| 1 November 2021 |

>> Spelartruppen Under säsongsinledningen värvade jag ytterligare två spelare, mittfältaren David Ijaha och målvakten Stuart Osborne. Den 31-åriga Ijaha var en mycket kompetent spelare som alltid kämpade hårt för lagets bästa och var en modig bollvinnare. Dessutom var han mycket stark och hade god balans. Jag lyckades även knyta den unga målvaktstalangen Stuart Osborne, 16 år, till klubben. Övergångsavtalet från East Turrock innehöll ingen köpesumma, endast en 30% vidareförsäljningsklausul.

Därmed var vår lönebudget utnyttjad till max. Men jag kände mig mycket nöjd med de värvningar som jag hade gjort och spelartruppen kändes betydligt starkare än då jag tillträdde jobbet som klubbens manager.

>> FA-Cupen Kvalspelet till FA-Cupen inleddes under september månad och vi lyckades avancera såväl från den andra som den tredje kvalomgången. Därefter ställdes vi, i den sista kvalomgången, mot Torquay United som spelade i divisionen över oss. Det blev en allt för svår uppgift och drömmen om spel i FA-Cupen fick överges. Klubbledningens målsättning hade varit att vi skulle nå den fjärde kvalomgången i FA-Cupen, vilket vi alltså hade gjort. Därmed var de nöjda över vår insats.

>> Vanarama National League South Ligaspelet inleddes starkt med en övertygande seger mot Hampton & Richmond efter 3 mål av Hodges och 2 målgivande passningar av Gascoigne. Fortsättningen blev dock desto svårare och under augusti månad förlorade vi 6 av de 7 spelade matcherna och sjönk allt längre ned i tabellen. Jag gjorde då några justeringar av vår taktik och lät bland annat våra ytterbackar ta ett större ansvar i anfallsspelet. Förändringarna visade sig mycket lyckosamma och såväl vårt spel som resultaten förbättrades och därmed även vår tabellposition. Divisionen hade inför säsongen utökats och bestod numera av 24 lag, varav de fyra sämst placerade efter 46 omgångar skulle degraderas.

>> Spelarprestationer Hodges inledde säsongen med ett hat-trick i första ligamatchen och fortsatte att imponera under hösten. På de 18 matcher han spelade gjorde han 11 mål och utsågs vid fyra tillfällen till matchens bästa spelare. Efter att ha gjort 4 mål på 3 ligamatcher under oktober tilldelades han utmärkelsen månadens bästa spelare.


   
raca14 and Kristijan reacted
SvaraCitera
rockystar
(@rockystar)
Eminent Member
Blev medlem: 2 år sedan
Inlägg: 33
Topic starter  

| 1 December 2021 |

>> Ledarstaben Under november avslutade jag mina studier för en nationell B-licens. Tränarutbildning kändes helt avgörande för min framtida karriär, oavsett om den fanns i Slough eller någon annan klubb, och jag bad klubbledningen att bekosta även en nationell A-licens-utbildning åt mig. De förklarade att de visserligen såg fördelarna med ytterligare utbildningssteg för min del, men att de trots det inte kunde bevilja det i nuläget. Jag blev mycket besviken och en diskussion inleddes med klubbens ordförande Jon Porter. Det kom att bli den längsta och mest hätska diskussionen jag hade haft i min karriär, men när vi skiljdes åt hade vi enats om att jag skulle påbörja studierna för nästa steg i tränarutbildningen omedelbart.

>> Spelartruppen Att ständigt arbeta för en föryngring av spelartruppen för att på så vis stärka oss inför framtiden var mycket viktigt. Ytterligare ett steg i detta arbete togs då jag värvade den 18-åriga Patrick Zito och lät 30-åriga Guy Hollis lämna.

Hollis hade spelat för Slough under de åtta senaste säsongerna, men då han inte hade fått någon speltid hos oss under säsongen så var han bekymrad över sin situation. I och med att hans kontrakt löpte månadsvis kunde jag säga upp det utan problem.

Patrick Tchuako Zito var en ung mittback som var född i Kameruns huvudstad Yaoundé men även hade engelskt medborgarskap. Han hade spelat 3 U20-landskamper för Kamerun och lyckats göra 3 landslagsmål. Under de senaste åren hade han tillhört Premier League klubben Aston Villa och fostrats i deras akademi. Hans främsta styrkor som mittback var att han var mycket placeringssäker och fattade kloka beslut trots sin unga ålder. Desssutom var han mycket duktig i närkampsspelet. Däremot skulle han behöva förstärka sitt passningsspel och sin teknik.

>> FA Trophy Vi inledde cupspelet genom att kliva in i turneringen i den andra omgången. Där ställdes vi mot Oxford City, även de spelandes i Vanarama South. Oxford var det bättre laget och kunde besegra oss med matchens enda mål. Därmed var vi utslagna ur FA Trophy.

>> Vanarama National League South Vårt ligaspel fortsatte att se bättre ut, justeringarna av vår taktik hade verkligen gett utdelning. Vi förlorade visserligen även i ligaspelet mot Oxford City, men vi lyckades även ta en seger och spela två oavgjorda matcher. De 5 poängen innebar att vi klättrade till en femtondeplats i tabellen.

>> Spelarprestationer Säsongen hade inletts tungt för vår stora anfallare Oyinsan. Visserligen hade det mestadels blivit inhopp i matcherna för hans del, men på de 12 matcher han hade spelat så hade han inte gjort något mål.

Desto bättre fungerade målskyttet för Hodges som efter 19 spelade omgångar ledde skytteligan i Vanarama South med 14 fullträffar.


   
SvaraCitera
rockystar
(@rockystar)
Eminent Member
Blev medlem: 2 år sedan
Inlägg: 33
Topic starter  

| 1 Januari 2022 |

>> Spelartruppen Arbetet med klubbens framtid fortsatte under årets sista månad genom att jag förlängde kontraktet med vår mittback Ben Harriott till 2024 och även knöt den klubblöse mittbacken Kamarl Grant till oss. Den 18-åriga spelaren var både kvick och positionssäker och hade ett bra närkampsspel. Därmed hade vi fyra skickliga, men framför allt mycket talangfulla, mittbackar kontrakterade för de kommande åren.

Efter värvningen av Grant behövde jag låta någon spelare lämna för att inte överskrida den tilldelade lönebudgeten. Jag försökte komma överens med Ryan Bird, en 34-åring som jag tyckte att vi kunde klara oss utan, men han blev mycket upprörd över förslaget. Det visade sig också vara allt för dyrt att riva konstraktet mot hans vilja, så han fick vara kvar i klubben med sin månadslön på nästan £1000.

Istället blev det Mark Nisbet, 35 år, och Lee Togwell, 33 år, som fick lämna klubben. Nisbet hade endast gjort ett inhopp under hela hösten och valde i och med att han lämnade oss att också lägga skorna på hyllan. Istället skulle han satsa på en framtida karriär som sportchef. Togwell, som också var anställd av oss som hjälptränare, valde också han att avsluta sin spelarkarriär för att helt och fullt satsa på en tränarkarriär.

Efter dessa förändringar hade jag återigen säkerställt att lönekostnaderna var under kontroll. Vid en närmare beräkning så kunde jag konstatera att vi hade utnyttjat 98,9% av den angivna lönebudgeten.

>> Ledarstaben För att täcka upp den lucka i tränarstaben som uppstått efter att Togwell hade lämnat så anställdes Tom Bradbrook. Kontraktet som hjälptränare gällde endast för resterande delen av säsongen. Han var en strikt tränare som gavs ansvaret för konditionsträningen samt lagets anfallsträning.

 

>> Vanarama National League South Ligaspelet var fortsatt på en godkänd nivå med tanke på att målsättningen för säsongen var att undvika nedflyttning. Vi blandade förluster med oavgjorda matcher men kunde åtminstone avsluta året med en seger mot Hampton & Richmond.


   
raca14 and Kristijan reacted
SvaraCitera
rockystar
(@rockystar)
Eminent Member
Blev medlem: 2 år sedan
Inlägg: 33
Topic starter  

| 1 Februari 2022 |

>> Spelartruppen I och med att Stohrer spelade sin 25:e ligamatch för oss så aktiverades en klausul i hans kontrakt som innebar att hans lön höjdes till £2100. Därmed överskred den samlade lönekostnaden återigen lönebudgeten vilket innebar att något behövde göras. Anledningarna till att jag var så angelägen att sköta de ekonomiska delarna av mitt uppdrag var främst två. Det var givetvis viktigt att klubben var ekonomiskt välmående för att framtidsutsikterna skulle vara goda, men jag var också mycket angelägen om att vårda mitt rykte som en manager som tog de ekonomiska uppgifterna på största allvar.

Den uppkomna lönesituationen löstes genom att jag sade upp det löpande kontraktet med mittfältaren Jack McKnight. Han hade visserligen fått en del speltid under säsongen och bytts in i 10 matcher, men lönen på £1300 var trots allt för hög.

Efter att McKnight hade lämnat så fanns det allt för få spelare i truppen som var bekväma med att spela på det centrala mittfältet och därför valde jag att låta den klubblösa Andy Robinson ansluta till klubben. Det var en 29-årig spelare med ett fint distansskott som i varje situation gav allt för sitt lag. Överenskommelsen innebar att han inte skulle ha någon fast månadslön, istället skulle han få en ersättning på £275 för varje match han spelade. Därmed var lönerna återigen under kontroll.

>> Vanarama National League South Vi fortsatte att ta poäng, även om segrarna blandades med förluster på ett inte alltid förutsägbart vis. Anfallsspelet fungerade bra och vi hade gjort mål i varje match under 2022. Med 6 nya poäng klättrade vi upp till en femtonde plats i tabellen med 8 poängs marginal till nedflyttningsplatserna.


   
raca14 reacted
SvaraCitera
rockystar
(@rockystar)
Eminent Member
Blev medlem: 2 år sedan
Inlägg: 33
Topic starter  

| 1 Mars 2022 |

>> Spelartruppen Josh Jackman var inte bunden av något kontrakt och valde plötsligt och utan förvarning att lämna klubben. Det var olyckligt då han hade spelat 24 matcher för oss, även om de flesta hade varit som inhoppare. Under de 6 säsonger han tillhörde Slough Town FC spelade han totalt 147 ligamatcher.

För att försäkra mig om att ha en backup till Stohrer på högerbackspositionen, den roll som Jackman hade haft, så värvade jag den klubblösa Jason Law. Han var en 22-årig spelare som kunde ta plats var som helst längs både vänster- och högerkanten eller längst fram i anfallet. Han fick samma avtal som Andy Robinson, det vill säga £275 per match men i övrigt ingen månadslön.

>> Ungdomsverksamheten Jag var mycket nyfiken på att se vilka ungdomsspelare som under våren skulle ta steget upp till U18-laget. Klubbledningen hade gjort klart för mig då jag skrev under anställningsavtalet att man förväntade sig att jag skulle utveckla spelare som kom från den egna ungdomsorganisationen. För att lyckas med den uppgiften var jag beroende av att det skulle dyka upp åtminstone ett par talanger. Jag förväntade mig dock inga underverk då vi hade en grundläggande ungdomsrekrytering, en enkel akademicoachning och dåliga ungdomsfaciliteter.

>> Vanarama National League South Under februari månad hade vi stora problem med anfallsspelet och lyckades inte göra mer än 2 mål på de 6 matcher som spelades. Samtidigt släppte vi in mål i alla matcher utom en. Resultatet blev att vi radade upp förlusterna, den ena efter den andra, och sjönk allt längre ned i tabellen. Vi avslutade månadens ligaspel med två oavgjorda matcher och när mars månad skulle inledas låg vi på nittonde plats, bara 2 poäng från nedflyttning. Om inte spelet förbättrades ordentligt under den kommande månaden så var det en mycket nervös säsongsavslutning som väntade.

>> Tränarkarriären Mitt kontrakt med Slough skulle gå ut efter säsongen och inga diskussioner om en förlängning hade inletts. Jag visste inte om jag skulle komma att erbjudas ett nytt kontrakt, och jag visste inte till 100% om jag ville fortsätta som manager för klubben. Det som talade för en fortsättning var att jag under det gångna året hade lagt en bra grund i arbetet med spelartruppen, det fanns många lovande spelare som bara skulle bli bättre under de kommande åren. Men det fanns också ett argument som talade emot en fortsättning, nämligen det faktum att jag inom kort avslutade mitt tredje steg på tränarutbildningen och att mina kunskaper och mitt rykte hade förbättrats avsevärt. Med andra ord hade jag goda förhoppningar om att kunna få en anställning som manager i en högre division, om min tid i Slough skulle vara över.


   
SvaraCitera
rockystar
(@rockystar)
Eminent Member
Blev medlem: 2 år sedan
Inlägg: 33
Topic starter  

| 1 April 2022 |

>> Vanarama National League South I mars lossnade till sist målskyttet och vi gjorde mycket stabila insatser i de fem matcher som spelades. Tre segrar och två 0-1 förluster, varav en mot tabellettan Dulwich Hamlet, innebar att ytterligare 9 poäng var säkrade. Inför de sista sex omgångarna som väntade under april låg vi på sjuttonde plats och hade en marginal till nedflyttningsplatserna på 8 poäng. Allt som krävdes var en ok avslutning på säsongen så skulle fortsatt spel i Vanarama South kunna säkras.

>> Tränarkarriären Ännu ett steg på tränarutbildningen avslutades och jag hade därmed en nationell A-licens. Till min stora förvåning beviljade klubbledningen omedelbart min önskan om att fortsätta studera, denna gång för en kontinental C-licens.


   
SvaraCitera
rockystar
(@rockystar)
Eminent Member
Blev medlem: 2 år sedan
Inlägg: 33
Topic starter  

| 1 Maj 2022 |

>> Ungdomsverksamheten Det var 16 ungdomsspelare som tillfälligt anslöt till vårt ungdomslag för att under en period provspela. Därefter skulle beslut fattas om vilka som skulle få fortsätta i klubben och vilka som skulle lämna.

Sex spelare fick till sist beskedet att de erbjöds ett kontrakt med Slough. Det var Ayoub Khmiri, Ed Wayborn, Wayne Bartlett, Chris Pedder, Juan Flaño och Peter Smith. Jag såg särskilt fram emot att följa mittbacken Khmiri och den offensiva vänsterbacken Wayborn i framtiden. Förhoppningsvis skulle de utvecklas väl och så småningom ta steget upp i A-laget.

>> Vanarama National League South För att säkra kontraktet behövde vi inte spela fantastiskt, vi behövde bara undvika att spela uselt. Dessvärre var det just uselt som vi spelade då vi radade upp förluster och föll allt djupare ned i nedlfyttningsstriden.

Inför säsongen allra sista match, där vi skulle ställas mot Dorking, låg vi på tjugonde plats med 45 poäng. På tjuguförsta plats, som innebar nedflyttning, låg Tonbridge med 42 poäng. Det innebar att ett oavgjort resultat var tillräckligt för vår del i den sista matchen. Dessutom hade vi klart bättre målskillnad än Tonbridge.

Matchen mot Dorking Wanderers spelades på bortaplan, på Meadowbank. Drygt 700 åskådare fick i den första halvleken se två lag som spelade fin fotboll, men utan att göra mål. I halvtidspausen kunde jag konstatera att vi hade ett poäng med dåvarande resultatet, samtidigt som Tonbridge låg under i sin match mot Chippenham. Det såg med andra ord mycket lovande ut inför de sista 45 minuterna.

Efter 10 minuters spel i den andra halvleken tog Dorking ledningen genom ett mål av Martell Taylor-Crossdale, den överlägsna skyttekungen i Vanarama South. Jag visste samtidigt att vi, tack vare målskillnaden, hade råd att förlora matchen så länge vi inte gjorde det med allt för många mål.

Med 20 minuter kvar att spela så drev Kuhl upp bollen på det centrala mittfältet. Han hittade Harris med en fin passning, samtidigt som Hodges påbörjade sin löpning mot mål. Harris slog till bollen på ett tillslag, fram till framrusande Hodges som tog med sig bollen i sin löpning och fri med målvakten gjorde han inget misstag, han rullade enkelt in kvitteringen. Vi höll sedan undan Dorkings anfall utan större problem till dess att domaren blåste av matchen. Därmed hade vi säkrat spel i Vanarama South även den kommande säsongen.


   
TommyE reacted
SvaraCitera
rockystar
(@rockystar)
Eminent Member
Blev medlem: 2 år sedan
Inlägg: 33
Topic starter  

| SÄSONGEN 2021/2022 |

Efter säsongen satte jag mig för att utvärdera spelarnas prestationer och fatta några beslut gällande vilka som skulle vara en del av spelartruppen kommande säsong och vilka som skulle behöva lämna.

Två av våra anfallare hade fungerat mycket bra tillsammans. Hodges gjorde 24 mål på 49 matcher och Harris vid hans sida stod för 13 fullträffar på 47 matcher. Hodges slutade på fjärde plats i skytteligan, ett mål från en delad andraplats. Desto tyngre gick det för Oyinsan som spelade 20 matcher som anfallare utan att göra ett enda mål. Det var inte tillräckligt bra och jag valde att låta honom lämna klubben.

På det centrala mittfältet var det fyra spelare som hade delat på speltiden; Kuhl, Gascoigne, Ijaha och Togwell. Även Robinson hade spelat en hel del efter att han anslöt till klubben. Tre av spelarna hade även dragit på sig en hel del kort under säsongen. Både Kuhl och Gascoigne hade fått 14 varningar medan Ijaha var ligans mest varnade spelare med 15 gula kort.

Dutton och Stohrer var de spelare jag hade valt att ge förtroende under hela säsongen. Deras avbytare var Worsfold och inledningsvis Jackman, senare Law. 18-åriga Dutton hade utvecklats väl av speltiden och Stohrer hade presterat bra offensivt med 10 målgivande passningar och 1 mål.

Bland mittbackarna så var det Gardner, Harriott och Grant som hade spelat allra mest. Harriot hade dominerat luftrummet och vunnit 318 viktiga nickar under säsongen vilket kan jämföras med Cardo Siddik på andra plats som endast hade vunnit 251. Även Zito hade fått en hel del speltid och deltagit i 16 matcher.

Bland målvakterna så var det Turner som hade startat samtliga matcher, 50 stycken, under den gångna säsongen. Han hade hållt nollan i 11 av de 50 matcherna. Den unge Osborne hade bytts in vid två tillfällen. Edegbe skulle få lämna efter att hans kontrakt löpte ut under sommaren.


   
TommyE reacted
SvaraCitera
rockystar
(@rockystar)
Eminent Member
Blev medlem: 2 år sedan
Inlägg: 33
Topic starter  

| Sommaren 2022 |

>> Ledarstaben Vårveckorna passerade och en efter en passerade även försommarveckorna utan att jag hörde något från klubbledningen angående min kontraktssituation. Jag var lite orolig att den totala tystnaden i ämnet innebar att de tvekade kring hur de skulle göra. Till sist var jag tvungen att själv ta upp frågan om en förlängning av mitt kontrakt. Det visade sig då att min oro var helt obefogad och de såg gärna en fortsättning i klubben för min del. Vi hade inga problem att komma överens om ett nytt kontrakt som sträckte sig över de två kommande säsongerna.

Under den tidiga delen av sommaren avslutade jag även framgångsrikt studierna för en kontinental C-licens och påbörjade omedelbart studierna för en kontinental B-licens.

Efter att min min framtid i klubben var säkrad valde jag att förlänga kontrakten med den assisterande manager Jack King, hjälptränaren Tom Bradbrock och scouten Sheridan Martinez. Dessutom utökade jag scoutgruppen med ytterligare en person, Callum Driver.

Slutligen valde jag att anställa Chris Llewellyn som ansvarig för ungdomsutvecklingen. Jag ville framför allt knyta en så fantastisk ledare till klubben och hade gärna sett honom som assisterande manager, men han var för tillfället inte intresserad av det. Kanske skulle jag kunna övertyga honom i framtiden. Att ha en person ansvarig för ungdomsutvecklingen passade även bra med klubbens målsättning om att utveckla de egna talangerna.


   
SvaraCitera
rockystar
(@rockystar)
Eminent Member
Blev medlem: 2 år sedan
Inlägg: 33
Topic starter  

| Sommaren 2022 |

>> Spelartruppen

Arbetet med att bygga en konkurrenskraftig spelartrupp hade mer eller mindre varit kontinuerligt pågående under säsongen vi just lämnat bakom oss, och det arbetet tog ingen semester när sommaren inleddes.

Jag förlängde kontraktet med vår skicklige högerback Stohrer. Han accepterade till och med en lägre lön vilket var mycket bra. Dessutom förälngdes kontraktet med vänsterbacken Dutton. Mittfältaren Kuhl accepterade till sist att skriva på ett riktigt kontrakt med klubben, under lång tid hade han föredragit ett kontrakt som löpte månadsvis. Men det var inte alla spelare som fick förnyat kontrakt, målvakten Edegbe lämnade då hans kontrakt löpte ut.

Inför den kommande säsongen hade klubbledningen meddelat att lönebudgeten hade ökats markant. Vi skulle framöver ha möjlighet att betala £27.000 i månaden för löner.

Det fanns några luckor i vår spelartrupp som jag hade identifierat. En förstärkning som jag hoppades kunna göra var att värva en målvakt som kunde konkurrera med Turner om en plats i startelvan. Vi hade även behov av förstärkningar på det centrala mittfältet och i anfallet.

Under sommaren kom jag, efter en hel del förhandlande, överens med Oxford City om att köpa målvakten Ben Dudzinski utan att behöva betala någon övergångssumma. Den 25-åriga målvakten var en skicklig spelare som mycket väl kunde bli vår förstemålvakt under säsongen som väntade.

Jag värvade även den 22-åriga ytterbacken Jack James med 10 U21-landskamper för Malta på meritlistan. Han kunde spela som offensiv ytterback både till vänster och höger och hans främsta styrkor var hans snabbhet och arbetskapacitet.

Slutligen så värvade jag en mycket spännande anfallare vid namn Ethan Moran. Den 18-åriga talangen hade bra avslut och var kvick i sina löpningar utan boll. Även om han behövde bredda sitt spel betydligt så var han en mycket intressant spelare som jag hoppades mycket av.

Därmed hade vi 20 spelare i A-lagstruppen och 7 spelare i ungdomslaget. Lönebudgeten var utnyttjad till 99,9% och jag kände mig redo inför säsongen som väntade.


   
SvaraCitera
rockystar
(@rockystar)
Eminent Member
Blev medlem: 2 år sedan
Inlägg: 33
Topic starter  

>> Målvakter
Ben Dudzinski – Mål - 25 år – 189 cm – 78 kg
Jack Turner – Mål - 29 år – 188 cm – 86 kg

>> Mittbackar
Oliver Gardner – B(C) - 22 år – 183 cm – 78 kg
Kamarl Grant – B(C) - 19 år – 188 cm – 85 kg
Ben Harriott – B(C), DM - 20 år – 197 cm – 80 kg
Patrick Zito – B(HC) - 19 år – 186 cm – 87 kg

>> Ytterbackar
James Dutton – B/YB(V) - 19 år – 182 cm – 70 kg
Jack James – B/YB(HV) - 22 år – 183 cm – 75 kg
Jason Law – YB/M(HV), OM(V), A(C) - 23 år – 176 cm – 64 kg
Gary Stohrer – B(HV), YB(H) - 29 år – 178 cm – 73 kg
Max Worsfeld – B/YB/M/OM/(V) - 29 år – 175 cm – 79 kg

>> Centrala mittfältare
Joe Gascoigne – DM, M(C) - 20 år – 171 cm – 61 kg
David Ijaha – B(C), DM, M(C) - 32 år – 180 cm – 92 kg
Aaron Kuhl – DM, M(C) - 26 år – 173 cm – 67 kg
Andy Robinson – M(C) - 29 år – 181 cm – 76 kg
Sam Togwell – B(C), DM, M(C) - 37 år – 181 cm – 74 kg

>> Anfallare
Ryan Bird – B(C), A(C) - 34 år – 194 cm – 77 kg
Ben Harris – A(C) - 31 år – 181 cm – 77 kg
Paul Hodges – OM(C), A(C) - 29 år – 164 cm – 62 kg
Ethan Moran – OM(C), A(C) - 19 år – 181 cm – 72 kg


   
SvaraCitera
Sida 1 / 2
Share: