Meny Stäng

Share:
Notifications
Clear all

[Stängt] [FM21] Newcastle United - Winning like a Magpie

Sida 1 / 2

Phansell
(@phansell)
Ungdom
Blev medlem: 11 månader sedan
Inlägg: 48
Topic starter  

  

Introduktion

Efter säsongen i Championship så skulle Newcastle ta sikte emot spel i Europa. Men tabellplaceringarna 10, 13 och 13 vitnar om något annat.

Klubben är i kris, spelarmaterialet ser bra ut med namn som Saint-Maximin, Joelinton och Dúbravka. Men klubben underpresterar.

Senast i raden att försöka få Newcastle på rätt väg är Steve Bruce. Men efter 1 år och 10 dagar på jobbet fick han också lämna efter senaste tabellplaceringen på 13 plats.

 

I ett sista desperat försök att få publiken på St James' Park med sig vänder sig ägaren Mike Ashley till en före detta central mittfältare vid namn Tom Doyle.

 

 

Tom Doyle föddes lördagen den 23 oktober 1976 i Newcastle Upon Tyne.

Under sin spelande karriär var Doyle en hårt arbetande mittfältare som kunde gå både bakåt och framåt. En klassisk Box-To-Box. Han debuterade tidigt i sitt älskade Newcastle FC och fick tidigt en biljett till det engelska landslaget. Där blev det 61 matcher och 13 mål.

Efter karriären som spelare gick Doyle och blev ungdomstränare i Newcastle och har sen arbetat sig igenom lagen från knattar och nu upp till A-lagets huvudtränare.

Doyle kommer komma med en inställning utav att det är ett hundraprocentigt jobb som ska göras. Vi arbetar hårt och vi gör det tillsammans.

Vart välkomna till Newcastles resa med Mr. Doyle vid rodret.

"Say it loud, say it clear, refugees are welcome here!"
- FC St Pauli


Micke, JS7, The Gustine och 1 personer gillade
zXc
 zXc
(@zxc)
Talang
Blev medlem: 11 månader sedan
Inlägg: 201
 

Lycka till! Tänker du värva något första fönstret?


Phansell gillade
Phansell
(@phansell)
Ungdom
Blev medlem: 11 månader sedan
Inlägg: 48
Topic starter  

@zxcTack 🙂 Ja det har kommit in lite nytt blod då jag såg förbättringsområden och hade pengarna till det. Kommer ett inlägg efter fönstret om det tänkte jag.

"Say it loud, say it clear, refugees are welcome here!"
- FC St Pauli


JDahl och zXc gillade
Phansell
(@phansell)
Ungdom
Blev medlem: 11 månader sedan
Inlägg: 48
Topic starter  


Sommarfönster 20/21

 

Innan Tom Doyle hann ansluta till Newcastle så hade de redan gjort klart med tre spelare som alla har A-lags kvalitet. Callum Wilson, Ryan Fraser och Jamal Lewis. De två första ifrån nyligen nedflyttade Bournemouth. En klubb det visade sig vi skulle göra affärer med fler gånger detta fönster.

Efter att vi kollat över truppen stod det klart att tre spelare skulle bort. Oavsett. Dessa var, Henri Saivet, Christian Atsu och Achraf Lazaar. Sen behövdes det förstärkas på högerback och i anfallet. Trots Callum Wilson intåg ansåg Boyle att en anfallare till skulle behövas. Detta då vi föredrar två anfallare i uppställningen och Joelinton inte var bra nog för en startplats.

Vi tog in ett helt gäng med spelare för att se vad de var gjorda utav. Efter några veckor stod det klart att kontrakt skulle erbjudas till en spelare. Och det var varken en anfallare eller högerback. Spelaren som erbjöds ett kontrakt var Jack Wilshere. Detta då han kan erbjuda både fin teknik men även hårt jobb på mitten.

Bland de nya ansikten som kom in under sommaren stod två ut. Och dessa var inte ens spelare. Sportchefen Ralf Rangnick togs in och även hans nära kompis Bernhard Peters som ansvarig för ungdomsutvecklingen. Detta gjorde att Joe Joyce fick lämna sitt uppdrag som ansvarig för ungdomarna.

 

Tillsammans med Ralf och Bernhard satte sig Boyle ned och började kolla på namn att ta in och spelare att sälja. Det visade sig bli ett intensivare fönster än väntat. Men i slutändan blev både den sportsliga ledningen nöjd så som de spelare som tillkom och framtiden ser ljus ut.

 

Spelare in:

Jack Wilshere :: Fri övergång

Kristoffer Ajer :: Celtic :: 175 Mn kr

Odsonne Edouard :: Celtic :: 330 Mn kr

Adam Smith :: Bournemouth :: 60 Mn kr

Charlie Taylor :: Burnley :: 155 Mn kr

Eric Garcia :: Manchester City :: Lån

Lloyd Kelly :: Bournemouth :: 325 Mn kr

Totalt: 1,05 Md

 

Spelare ut:

Rodrigo Vilca :: Portsmouth :: Lån

DeAndre Yedlin :: Brighton :: 80 Mn kr

Henri Saivet :: Dyamo Moscow :: 34 Mn kr

Dwight Gayle :: Bournemouth :: Lån

Federico Fernandez :: Bournemouth :: 52 Mn kr

Achrat Lazaar :: Cittadella :: 3 Mn kr

Emil Krafth :: Burnley :: 82,5 Mn kr

Christian Atsu :: Middlesbrough :: Lån

Jeff Hendrick :: Bournemouth :: 100 Mn kr

Fabian Schär :: Leeds :: 67,5 Mn kr

Totalt: 419 Mn kr

 

Till dessa övergångar kom ett par ungdomar som vår kära Bernhard önskade. Några ut på lån. Inte alla var tänka försäljningar men när det inkom så pass bra bud som gick det inte att tacka nej. Jeff Hendrick blev "offer" för att kunna ta in Lloyd Kelly efter att Fabian Schär ville bort efter ett nekat bud på honom.

Summa summarum gick vi back ca 600 Mn kr detta fönster. Men vi hade redan pengar på banken så inga röda siffror i bokföringen.

 

De spelare som kommer gå direkt in i startelvan är Odsonne Edouard och Kristoffer Ajer. Jack Wilshere och Lloyd Kelly kommer alternera med sina konkurrenter och det är mer dagsformen som kommer avgöra.

 

Med detta stänger vi sommarfönstret och blickar fram emot första halvan utav säsongen!

"Say it loud, say it clear, refugees are welcome here!"
- FC St Pauli


zXc och Daniel Nilsson gillade
Phansell
(@phansell)
Ungdom
Blev medlem: 11 månader sedan
Inlägg: 48
Topic starter  


Spelartruppen 20/21

Målvakter: 1. Martin Dubravka (31), 13. Karl Darlow (30) och 29. Mark Gillespie (28). Här är det självklara valet Dubravka. Han kommer stå i ligan medans Darlow är vår cup-målvakt. Gillespie är mer utfyllnad fram till Freddie Woodman återkommer ifrån sin utlåning hos Swansea. En position som behöver förstärkas några säsonger in.

Högerbackar: 25. Javi Manquillo (26) och 28. Adam Smith (29). Vår svaga position i laget. Här behövs det förstärkning längre fram och i nästa sommarfönster så blir återigen en högerback prioriterad. Platsen är öppen och det är dagsformen som kommer få avgöra vilken som startar. 

Mittbackar: 6. Jamaal Lascelles (27), 2. Ciaran Clark (31), 35. Kristoffer Ajer (22), 34. Eric García (20) och 3. Paul Dummett (29). Här är det en fin spridning på äldre och yngre. Lascelles och Ajer är mitt förstaval och det är även dessa två som är kapten och vice kapten.Här behöver vi också hålla koll de närmsta säsongerna och hålla utkik efter intressanta spelare som kan ge oss stabilitet på sikt. 

Vänsterbackar: 15. Jamal Lewis (22), 22. Charlie Taylor (27) och 26. Lloyd Kelly (22). Stor potential här med två stycken 22-åringar. Kelly är förstavalet med Lewis som hotande tvåa. Charlie Taylor kommer vara back-up och även hoppa in som vänstermitt.

Innermittfältare: 17. Isaac Hayden (25), 36. Sean Longstaff (23), 4. Matty Longstaff (20), 19. Jack Wilshere (29) och 8. Jonjo Shelvey (28). Positionerna med tydligast konkurrens i sig. Hayden och Wilshere är närmst startelvan. Men det kan lika gärna bli någon utav de andra också.   

Yttermittfältare: 11. Matt Ritchie (31), 23. Jacob Murphy (25), 21. Ryan Fraser (26), 10. Miguel Almirón (26) och 7. Allan Saint-Maximin (23). Här skriker det kvalitet. Alla är mer eller mindre kapabla att spela både vänster och höger. Fraser och Saint-Maximin är de två vi väljer från start. Almirón är back-up till båda och kommer därför få en del matcher. Murphy och Ritchie är de som får spela andra fiol.

Forwards: 12. Callum Wilson (28), 14. Odsonne Edouard (22), 9. Joelinton (24) och 31. Andy Carroll (32). Här är det två självklara val som gäller. Wilson och Edouard kommer starta. Punkt. Joelinton komm få sina matcher via inhopp och starta u cuper. Andy Carroll har tyvärr inget i laget att göra. Dock ingen panik för försäljning då hans lön ligger på 995t kr och utgående kontrakt.

 

Dubravka
Manquillo - Ajer - Lascelles
(k) - Kelly
Fraser - Hayden - Wilshere - Saint-Maximin
Edouard - Wilson 

 

"Say it loud, say it clear, refugees are welcome here!"
- FC St Pauli


Daniel Nilsson och zXc gillade
Phansell
(@phansell)
Ungdom
Blev medlem: 11 månader sedan
Inlägg: 48
Topic starter  


Halvtidsrapport

 

Första halvan utav säsongen 20/21 har varit över förväntan. Vi åkte ut tidigt ur Carabao Cup. Förlust med 2.0 borta emot United kändes orättvis då vi spelade betydligt bättre än resultatet visar. En riktigt jobbig förlust. Vi hade 14 skott varutav 8 gick på mål. United hade 4 på mål. Det nya xG visar 1,80 för oss och 0,80 för United. Men mål i matchminutrana 84 och 90 gjorde att vi är ute. Vi uppfyllde dock klubbens förväntningar på hur långt vi skulle. Vi visade otrolig kämpaglöd och vilja emot flera lag och fick med oss poäng emot Liverpool borta och Chelsea hemma. Vi rykte även åt oss alla 3 poängen emot Tottenham. Denna attityden är exakt det som Tom Doyle vill ha. 

 

När 2020 skulle bli 2021 väntade United i ligan och vi var alla sugna på att visa att vi minsann var bättre än sist. Det var vi förvisso resultatmässigt då matchen slutade 2-1. Dock till United. Här var det dock mer välförtjänt utav. Så vi får fortsätta vänta på våra tre poäng emot United. Vi avslutade 2020 med att ligga på en tredjeplats i ligan.

Värt att nämna är matchen emot Leicester. I halvtid har de inte lyckats skjuta ett skott emot oss. Detta medans vi gjort 4 mål.

På det hela taget är vi mycket nöjda med första halvan utav säsongen. Vi leder ligan med 1 poäng och 1 match mindre spelad. Vi är vidare i FA-cupen och ska möta just Leicester i omgång fem.

 

 

Nu är Tom, Ralf och Bernhard i full gång med matcher och januarifönstret. Det händer grejer där kan man säga. 

 

Jo, vi blev äntligen av med Mike Ashley. Glömde dock ta bild när det hände. Så nu har vi nya ägare och jo då de markerade sitt intåg direkt. Mer om det efter januari 😉 

 

Tabell efter 19 matcher

Matchprogram

"Say it loud, say it clear, refugees are welcome here!"
- FC St Pauli


Fasteddy
(@fasteddy)
Ungdom
Blev medlem: 7 månader sedan
Inlägg: 22
 

Vad kör du för taktik?


Phansell
(@phansell)
Ungdom
Blev medlem: 11 månader sedan
Inlägg: 48
Topic starter  

@fasteddy Jag alternerar mellan 4-4-2, 4-1-2-1-2 (som är en version utav 442) och 4-1-4-1. Beroende på motstånd och liknande 🙂 Men det är mina tre intränade taktiker

"Say it loud, say it clear, refugees are welcome here!"
- FC St Pauli


Fasteddy
(@fasteddy)
Ungdom
Blev medlem: 7 månader sedan
Inlägg: 22
 

Skulle man kunna få testa dem? Kan du lägga upp för nedladdning? Jag gillar verkligen 442 på FM, det är nice med 2 målskyttar där uppe 🙂


Phansell
(@phansell)
Ungdom
Blev medlem: 11 månader sedan
Inlägg: 48
Topic starter  

@fasteddy Kan försöka lösa det ikväll 🙂 

"Say it loud, say it clear, refugees are welcome here!"
- FC St Pauli


Fasteddy gillade
Phansell
(@phansell)
Ungdom
Blev medlem: 11 månader sedan
Inlägg: 48
Topic starter  


Januarifönster 20/21

 

Nästan direkt efter sommarfönstret så ville Andy Carroll lämna klubben. Detta efter att vi i tränarteamet hade haft synpunkter på hans träning som var allt annat är godkänd. Vi fick som tidigare nämnt nya ägare och han vill direkt köpa in Lewis Cook som var en del utav hans löften inför övertagandet. Yes tänker vi. För det är ju en plats vi behöver förstärka. Men för att lämna plats så sålde vi Jonjo Shelvey. Till hör och häpna Bournemouth. Så vi fortsätter att byta spelare med varandra. Vi skickade ut våra scouter på lite uppdrag runt om i världen och hittade bland annat Kaio Jorge i Santos och Leonidas Stergiou i St. Gallen. Spelare som kommer göra oss betydligt bättre på sikt. Vi blev också äntligen av med Atsu och vi fick bud både på Paul Dummett och Ciaran Clark som vi accepterade.

Kan tillägga att Eric Garcia är otroligt bra och har nästan helt petat vår kapten Lascelles.

Plötsligt fick vi ett meddelande att förhålla oss till. PSG har lagt ett bud på Allan Saint-Maximin. Vi förhandlade upp det med ca 100 Mn. Så nu satt vi där med ett bud på 750 Mn kr på en utav våra stjärnspelare. Saint-Maximin ville såklart lämna för PSG då de enligt honom kan erbjuda honom en bättre lön. Vi accepterade budet och sa tack för denna tiden och välkommen tillbaka om du vill. Nu började en intensivt scouting period för att täppa till luckorna.

In kom Calum Chambers som enligt mig är en duglig back-up och som kan spela naturligt på tre positioner. In kom också Anel Ahmedhodzic ifrån Malmö FF och vår eminente sportchef Ralf Rangnick la sedan ett bud på Marcus Dewhurst då målvaktsfrågan skulle lösas till framtiden. Ersättare till Allan blev en inlåning utav Bukayo Saka ifrån Arsenal. 

 

Vi summerar januarifönstret såhär. 

Spelare in:

Lewis Cook :: Bournemouth :: 420Mn kr

Kaio Jorge :: Santos :: 100Mn kr

Marcus Dewhurst :: Sheffield United :: 60(120)Mn kr

Calum Chambers :: Arsenal :: 122Mn kr

Leonidas Stergiou :: St. Gallen :: 350Mn kr

Anel Ahmedhodzic :: Malmö FF :: 60(105)Mn kr

Bukayo Saka :: Arsenal :: Lån

Totalt: 1,112 Md

 

Spelare ut:

Christian Atsu :: Guangzhou R&F :: 31Mn kr

Ciaran Clark :: Chongqing Dangdai Lifan :: 15Mn kr

Jonjo Shelvey :: Bournemouth :: 75(90)Mn kr

Paul Dummett :: Burnely :: 75Mn kr

Allan Saint-Maximin :: PSG :: 750Mn kr

Totalt: 946Mn kr

 

Dubravka
Manquillo - Ahmedhodzic - Lascelles
(k) - Kelly
Fraser - Ajer - Cook- Saka
Edouard - Wilson 

"Say it loud, say it clear, refugees are welcome here!"
- FC St Pauli


Phansell
(@phansell)
Ungdom
Blev medlem: 11 månader sedan
Inlägg: 48
Topic starter  


 

Som det står i bilder så ska vi nu summera upp första säsongen och oj vilken säsong det var. Spelare har lämnat och spelare har tillkommit. Men tillsammans har vi krigat oss igenom säsongen och tillslut med två matcher kvar på säsongen så står vi där som SEGRARE! Och vi slog äntligen Manchester United under säsongen. Efter tre förluster så tog vi äntligen en skön 3-2 seger i omgång 35. Callum Wilson sätter segermålet i min 74 och sen var det kriga ut tiden.

I säsongens näst sista match fick två ungdomar chansen och då blev Joey Prudhoe yngsta spelaren någonsin i Newcastle United. Kul för vår lokala grabb.

I sista matchen för säsongen gjorde vi som brukligt när säsongen redan är avgjord och ställde enbart upp med spelare ifrån vårt u23 och u18 lag. Detta för att ge så många som möjligt chansen i ligan vi är i och att de ska få känna på A-lagsspel. Kidsen sprang hem matchen emot Leeds som inte hade något att spela för med 2-1 och alla var nöjda och såg fram emot lite semester innan säsong två ska dra igång.

 

Sagt och gjort, vi skickade spelarna på semester och sen satte sig Tom Doyle, Ralf Rangnick och Bernhard Peters ner för att planera säsong två. Spelare ska säljas och några nya ansikten ska in. Nya taktiker ska eventuellt ritas upp och då måste spelarmaterialet passa in. Samt ett helt gäng med ungdomar som kommer att ansluta ifrån andra lag inför sommaren. 

Nästa säsong är målet att återigen ta Premier League. Sen önskas seger i FA-cupen. Detta då vi åkte ut i semifinalen emot...United. I champions League ska vi ta oss vidare ifrån gruppen och sen får vi se.

Intressant att nämna är att Joelinton gjorde 11 matcher och 0 mål. NOLL. u23 och transferlistan blev resultatet utav det. Nyförvärvet Kaio Jorge gjorde som en jämförelse 4 mål på 14 matcher.

 

Lite statistik från Premier League:

Flest mål: Callum Wilson - 40 mål - Vinnare

Flest assist: Ryan Fraser - 13 assist - Andra plats

Hållna nollor: Martin Dubravka - 14 nollor - delad tredjeplats

Säsongen lag:

 

Och med detta stänger vi säsong ett och återkommer när det händer nya grejer. Några intressanta namn är på väg in i laget. Väl mött och tack för visat intresse under säsong ett.

"Say it loud, say it clear, refugees are welcome here!"
- FC St Pauli


Daniel Nilsson
(@daniel-nilsson)
Supersub Admin
Blev medlem: 1 år sedan
Inlägg: 483
 

Sjukt, stort grattis!


Phansell gillade
Phansell
(@phansell)
Ungdom
Blev medlem: 11 månader sedan
Inlägg: 48
Topic starter  

@daniel-nilsson Tack tack 😀 

"Say it loud, say it clear, refugees are welcome here!"
- FC St Pauli


Hentooo
(@hentooo)
Ungdom
Blev medlem: 11 månader sedan
Inlägg: 2
 

Snyggt jobbat! Imponerande och inspirerande 😀 

 

Vilken databas kör du? Hittar inte Ralf Rangnick i FMS.


Phansell
(@phansell)
Ungdom
Blev medlem: 11 månader sedan
Inlägg: 48
Topic starter  

@hentooo Tack 🙂 Jag kör FMSU. I början är han arbetslös. Sen har jag stor databas

"Say it loud, say it clear, refugees are welcome here!"
- FC St Pauli


Hentooo
(@hentooo)
Ungdom
Blev medlem: 11 månader sedan
Inlägg: 2
 

@phansell Okej, tack! Min mellan-databas som inte tycker Ralf är relevant nog med andra ord.


Phansell gillade
El Payaso
(@el-payaso)
Ungdom
Blev medlem: 11 månader sedan
Inlägg: 12
 

Bra jobbat, helt sjukt att du vinner första säsongen med Newcastle!


Phansell gillade
Phansell
(@phansell)
Ungdom
Blev medlem: 11 månader sedan
Inlägg: 48
Topic starter  

@hentooo Ja kan nog vara så 🤔  

"Say it loud, say it clear, refugees are welcome here!"
- FC St Pauli


Phansell
(@phansell)
Ungdom
Blev medlem: 11 månader sedan
Inlägg: 48
Topic starter  

@el-payaso Tack 🙂 Nja, de har en rätt balanserad trupp och sen med lite nyförvärv så blir det toppen. Men tack 🙂 

"Say it loud, say it clear, refugees are welcome here!"
- FC St Pauli


Sida 1 / 2