Meny Stäng

Share:
Notifications
Clear all

[FM21] Class of 21 - Akademiresan i Manchester United

28 Inlägg
7 Users
52 Likes
1,795 Visningar
Niklas7
(@niklas7)
Trusted Member
Blev medlem: 3 år sedan
Inlägg: 68
Topic starter  

Man Utd Youth | Rafqazi's BLOG

 

Manchester United är välkända för sin akademi och har varit det under en längre tid, tittar man runt i trupperna kring PL och Championship så kan man finna en stor spelare som en gång i tiden varit antingen en akademi-spelare eller som haft något förflutet i klubben. I denna rapport kommer vi att få följa med en helt ny kull av talanger som dyker upp bland ungdomsintaget hos just United och följa med dom under deras karriärer, det kommer att vara relativt likt en CAS, fast vi nu istället följer regens skapade av spelet själv. Till en början nu kommer jag att starta som klubblös och sedan semestra mig fram tills de att nya ungdomar ansluter till United, där och då kommer jag att stanna upp, visa upp och dela med mig om spelarna som vi sedan kommer få följa. Vissa kanske når a-laget i United och på sätt skriver in sig i klubben historia, andra kanske inte når samma höjder och lämnar för andra resor. Framtiden får helt enkelt avgöra. Kanske är det en ny "Class of 92" vi har att göra med? Det återstår att se helt enkelt, låt oss resa lite framåt i tiden och vart denna lilla rapport tar vägen!

Under tidens gång kommer jag inte vara en styrande tränare utan hela saven kommer gå ut på att enbart semestra och följa efter dessa talanger. Jag kommer heller inte på något sätt försöka rädda spelare som inte hittar nya klubbar utan blir det så att en spelare väljer att lägga ner så är det fritt för den spelaren att göra så. Uppdateringmässigt så har jag inte riktigt bestämt mig ännu hur de ska se ut, troligtvis kommer det att ske två gånger per säsong, en under sommaren och en under vintern, vi får helt enkelt se vad som passar ju längre fram vi tar oss! Om denna rapport känns intressant så häng gärna på så ser vi vart detta leder till!

- YOUTH. COURAGE. SUCCESS. -


   
trashbag, zXc, Daniel Nilsson and 2 people reacted
Citera
Micke
(@micke)
Estimable Member Admin
Blev medlem: 3 år sedan
Inlägg: 239
 

Spännande med lite annorlunda upplägg, ska bli roligt att följa!

"I have never played for a draw in my life." - Sir Alex Ferguson


   
Niklas7 reacted
SvaraCitera
Niklas7
(@niklas7)
Trusted Member
Blev medlem: 3 år sedan
Inlägg: 68
Topic starter  

Man Utd Youth | Rafqazi's BLOG

 

DEL 1 AV SPELARNA

 

JONATHAN CROSSLEY:
En av två målvakter som togs in till Uniteds akademi. Är den spelare som har allra högst värde nu när de anslöt, en indikator på att man har en stor framtid framför sig kanske? Född i staden Tywyn i hemlandet Wales så sågs han väldigt tidigt som en talang, en speciell kille med ett ordentligt psyke. Genom rekommendation från självaste Ryan Giggs har han nu landat i United för att fortsätta sin utveckling. Med sina 183 cm så är han inte vidare lång för att vara målvakt, men vi ska inte glömma bort att han är så pass ung ändå och har god tid att växa sig lång och också tyngre.

 

 

WALLY JONCK:
Intagets andra målvakt blev Wally Jonck, trots namnet så är han engelsk sett till nationalitet, dock ska det inte glömmas att han är född i Grahamstown i Sydafrika och nu blev namnet inte lika chockerande för att vara britt. Är likt sin konkurrent väldigt kort i växten för att vara målvakt, de ska nog inte hindra honom för att få en helt okej karriär ändå. Flyttade till de engelska öarna i ung ålder och har sedan fått kämpat sin väg fram, allt slit har nu tagit honom hela vägen till en av världens största akademier, kommer han att klara av trycket som nu sätts, kan han kanske bli en kommande spelare för sitt Sydafrika i framtiden?

 

 

DAN BARDEN:
Den enda backen som togs upp till akademin, engelsman med irländskt påbrå vilket han inte är ensam om i denna kull av spelare. Född i södra England, lättare sagt i Poole, neråt mot Bournemouth för att vara lite mer specifik. Spelade i yngre åldrar för just dom men större klubbar kallade på honom, i slutändan stod de mellan Southampton och just United, första alternativet låg definitivt närmare hemmet men Barden valde med hjärtat, det återstår nu att se ifall den unga grabben gjorde det rätta valet att flytta över halva landet för att skola sig på allra bästa sätt. Ska enligt rapporterna ha samma spelartyp som en annan akademispelare i form av Tuanzebe, detta lär kanske många fans ta in till sina hjärtan.

 

 

MATTHEW CHILDS:
Childs är född i staden och har gått hela vägen från junior och nu är nästa steg här. Hans bästa vän är även han uppflyttat och kommer visas i del två av spelarpresentationen. Har likt Barden en dubbelnationalitet där dom båda delar att ha släkt i Irland så chansen för ungdomslandkamper bör inte vara så små. Är trots sin längd på 191 cm både teknisk och väldigt skicklig med sin fysik och som offensiv ytter på båda kanterna kan han komma bli otroligt intressant framöver, även väl fungerande som anfallare så möjligheterna finns för rotation på plan. Har den osköna personligheten att vara pengalysten, låt oss hoppas att han kan hitta rätt mentor i laget och tänker om.

 

 

- YOUTH. COURAGE. SUCCESS. -

This post was modified 2 år sedan by Niklas7

   
SvaraCitera
Niklas7
(@niklas7)
Trusted Member
Blev medlem: 3 år sedan
Inlägg: 68
Topic starter  

Man Utd Youth | Rafqazi's BLOG

 

DEL 2 AV SPELARNA

 

STEPHEN PRICE:
Offensivt är var vi finner Price, kan spela samma positioner som Childs spelar, men till skillnad från Childs så är Price i grunden en anfallare och det är sannolikt där han kommer att spelas. Född i Salford men har i unga dagar tagit sig från utkanten av staden till att hitta hem i trakterna kring Old Trafford. Jämförs redan i olika medier som den nya Michael Owen, med tanke vad han åstadkom under sina yngre dagar så kan vi bara invänta Price framtid, för detta kan verkligen bli något. United har under säsongen värvat in brassen Gabigol och det är en spelare som ska likna Price i spelstilen. 15 år ung men verkar redan nu stå ut, nu får vi bara hoppas att han har skalle för fortsätta.

 

 

AARON GRIMES:
Har vi tidigare haft spelare med släkt i Irland så har vi här istället en spelare gått åt det andra hållet, han har helt enkelt valt Irland som nationalitet. Här har vi en spelare jag tror väldigt mycket på, ska ha en spelstil som liknar en viss Bruno Fernandes, bara det gör nog att många munnar vattnas. Att han är driftig och målmedveten gör de inte sämre. Många i hemlandet har redan koll på honom men man får akta sig, det är absolut inga hemligheter att det engelska förbundet redan har koll på den 16 åriga Grimes. Trots sin bollbegåvning så har han en del att jobba på, kommer Grimes klara av jämförelsen med Bruno eller tror vi att de kan bli en alldeles för tung börda över honom?

 

 

OURDY MALANGO:
Här har vi Matthew Childs bästa vän, båda födda och uppväxta i Manchester, man har följt varandra vart man än har varit, gått i samma skola, spelat samma lag. Nu har man tagit sig till Uniteds akademi och här ska de utvecklas till män, kommer de förbli legender tillsammans eller är det här vi ser två vänner gå isär? Konkurrerar med bland annat Price om en plats i anfallet, frågan är vem av dom som tar chansen, U19 spelar nämligen enbart med en anfallare, precis som a-laget gör! Likt Price så jämförs faktiskt Malango också av media att bli nästa Michael Owen så här snackar vi om två grabbar som tävlar om att lyckas, blir det en clean fight eller tar känslorna över? Mamma och pappa är från Demokratiska Republiken Kongo och frågar ni dom hade ingen blivit gladare ifall deras egna Ourdy fick bära deras egna lands flagga på bröstet, strävar han dock för större saker?

 

 

JACK BASSETT:
Siste man in i akademin är Jack, född i London och en stor supporter för West Ham United. En spelare med helt okej fysik men som saknar det tekniska där avsluten tyvärr inte roar marknaden direkt, är anfallet verkligen rätt plats på plan för den unge Jack Bassett? Konkurrensen på anfallet är redan som tidigare nämnt ganska hårt redan så vad som sker med Jack blir spännande. 

 

- YOUTH. COURAGE. SUCCESS. -


   
SvaraCitera
Daniel Nilsson
(@daniel-nilsson)
Reputable Member Admin
Blev medlem: 3 år sedan
Inlägg: 498
 

Spännande och rolig twist, stort lycka till!


   
Niklas7 reacted
SvaraCitera
zXc
 zXc
(@zxc)
Estimable Member
Blev medlem: 3 år sedan
Inlägg: 200
 

Det osar inte direkt "Class of 92" om den här kullen. Men ska bli kul att följa ändå. 


   
Niklas7 and Micke reacted
SvaraCitera
Niklas7
(@niklas7)
Trusted Member
Blev medlem: 3 år sedan
Inlägg: 68
Topic starter  

Man Utd Youth | Rafqazi's BLOG

 

JANUARI 2022

 

JONATHAN CROSSLEY | U18: 6(2) matcher, snb 7.05
- Har inlett som förstakeeper för U18-laget före sin kollega Wally. Har för stunden spelat 6 ligamatcher för Uniteds U18 men framför allt har han även fått chansen att spela Leasing.com Trophy med lagets U23-lag. Laget verkar verkligen tro på Crossley, samma kan man verkligen säga att Wales gör som redan har gett han chansen att debutera för deras U21-landslag. Härlig start för den unga målvakten, nu är det bara att fortsätta utvecklas och spelas så kan de bli något bra av denna Giggs-adept.

WALLY JONCK | U18: 3 matcher, snb 7.03
- Har tyvärr fått nöja sig med att vara nummer två bakom sin kokurrent i Crossley. Istället har han mer agerat lite av en cupmålvakt för U18-laget. Till skillnad från lagkamraten ovan så har faktiskt Wally blivit matchens spelare en gång, sådan viftar man inte bort.

DAN BARDEN | U18: 7(3) matcher, 1 mål, 1 ass, snb 7.04
- Anslöt laget som engelsk, han har nu dock valt att spela för Irland, de var inte sena att höra av sig och numer kan han se sig som U19-landslagsspelare för Irland. Åker in och ut ur startelvan för Uniteds u18-lag men när han väl fått chansen så tycker jag ändå att han har tagit den, ett mål och en assist står han på nu efter en halv säsong spelad. Statsmässigt utvecklas han på bra och har stigit med drygt en på det flesta.

MATTHEW CHILDS | U18: 5(7) matcher, 2 mål, snb 6.99
- Även Childs har åker lite ur och in i en elva i U18-laget, konkurrensen är inte direkt liten så jag tror han är nöjd så länge han får chansen att visa upp sig. Har på fem starter och sju inhopp gjort 2 mål, men ser vi till snittbetyg så är han näst sämst av våra åtta grabbar. Skulle behöva en liten uppryckning nu till våren.

STEPHEN PRICE | U18: 7(2) matcher, 3 mål, 1 ass, snb 7.20
- Det är inte bara Crossley som fått chansen att visa upp sig U23-laget i cupspelet, Price fick sig ett litet inhopp och gjorde det helt okej utan att direkt imponera. Desto bättre har han presterat i U18-laget där de blivit lite fler starter än Childs och också poängmässigt har han varit vassare, 3 mål och en assist för stunden.

AARON GRIMES | U18: 13 matcher, 3 mål, 6 ass. snb 7.43
- Här har vi en grabb som verkligen gör bra ifrån sig, den spelare av Class of 21 som fått mest speltid och den som tränaren verkar tro på allra mest. Grimes har bara tackat och gett tillbaka för förtroendet genom att göra 3 mål och 6 assister på det. Dock är de märkbart att han lätt tappar humöret, kan det ha med att han blir så illa behandlat av motståndarna att han tappar fattningen, 4 gula och 2 röda på 13 matcher imponerar inte på en annars så trevlig spelare att se på. Det ska heller inte glömmas att han likt Barden gått och blivit U-landslagsspelare för Irland, dock tog Grimes steget till U21 direkt, här snackar vi god framtid.

OURDY MALANGO | U18: 4(4) matcher, 1 mål, snb 7.07
- Har de inte jättelätt med speltid just för stunden och är en av de spelare som får minst speltid, det har dock inte hindrat Englands U18-landslag och deras förbundskapten att höra av sig och ta med honom till deras trupp. Kanske vill man på förbundet försöka att binda Malango till England redan nu, risken är annars stor att de kan bli en något för Demokratiska Republiken Kongo istället.

JACK BASSETT | U18: 2(3) matcher, 2 mål, snb 6.87
- Tyvärr för Bassett så är det han som laget verkar tro allra minst på, speltiden är inte mycket och när han väl får spela verkar de som att man väljer att spela honom på andra positioner än anfallet som han egentligen tillhör, tydligen får han spela både som ytter men också som central mittfältare, en position jag kan tänka mig se honom i framtiden. Han har dock gjort 2 mål på två starter och tre inhopp, helt kasst är de ju inte.

 

- YOUTH. COURAGE. SUCCESS. -


   
SvaraCitera
trashbag
(@trashbag)
Estimable Member Admin
Blev medlem: 3 år sedan
Inlägg: 193
 

Tokintressant rapport!


   
SvaraCitera
Niklas7
(@niklas7)
Trusted Member
Blev medlem: 3 år sedan
Inlägg: 68
Topic starter  

Tack för alla kommentarer! Känns lite som en CAS detta och det går relativt fort ändå att bara semestra fram, blir lite roligare om några år när spelarna börjar röra sig på riktigt! Återigen, kul att ni följer 🙂


   
SvaraCitera
Niklas7
(@niklas7)
Trusted Member
Blev medlem: 3 år sedan
Inlägg: 68
Topic starter  

Man Utd Youth | Rafqazi's BLOG

 

SLUTET AV SÄSONGEN 2022

 

JONATHAN CROSSLEY | u-lagsstats: 16(0) matcher, 8 hn, snb 6.96
- Har nu fått sin första säsong och totalt sett med matcher mellan u18 och u23 så har han fått en helt okej mängd matcher, trots att jag tror att han hade velat spelat mer. Fick chansen som sagt att spela med u23-laget i cupspel som de senare vann, så nog tror jag ändå att man ser något av en framtid för Jonathan i United. Har under säsongen tagit hem en titel i form av "U18 Högstaligans Cup". Har än så länge fått spela 2 u21-landskamper för sitt Wales, kul att se vart allt detta leder.

WALLY JONCK | u-lagsstats: 10 matcher, 4 hn, snb 6.79
- Desto färre matcher blev de för Jonck men här tror jag faktiskt att United inom en ganska rimlig framtid kommer att säga upp samarbetet mellan de två. Det känns inte riktigt som att han utvecklas som man vill att man ska göra och det kan helt enkelt vara så att nivån han är på just nu är alldeles för låg för en sådan klubb som han nu tillhör. Även Jonck fick fira samma titel som Crossley.

DAN BARDEN | u-lagsstats: 21(7) matcher, 2 mål, 1 ass, snb 6.99
- Barden har fortsatt spela för u19-landslaget för Irland och gjort det bra, han utvecklas stadigt och ser ut att verkligen kunna bli något. Det har blivit många matcher för honom och det har varit blandat mellan U18 och U23 vilket jag inte tror han klagar över direkt. Tre olika titlar var han med och tog då han först och främst vann samma som de ovanför. Utöver de så vann han med U23-laget, både högstaligans cup och U23 Premier League. Härlig start för Barden i United.

MATTHEW CHILDS | u-lagsstats: 22(21) matcher, 8 mål, 1 ass, snb 6.97
- Childs har verkligen spelat matcher under årets gång, många av dom har varit starter men lika många gånger har han fått göra inhopp, viktigt speltid vilket som. 8 mål gjorda och det tycker jag inte vi ska vifta bort såhär i efterhand, de har varit en ganska bra säsong för Childs. Även han har varit delaktig gällande högstaligans cup-vinster i de båda ungdomslagen. Är en av två i denna kull som fått förnyat kontrakt och därför inte längre har ungdomskontrakt, det visar för mig åtminstone att det finns lite hopp om denna spelare.

STEPHEN PRICE | u-lagsstats: 22(11) matcher, 6 mål, 3 ass, snb 7.21
- Sett till snittbetyg har vi här en spelare som har varit väldigt bra, iallafall om vi ska jämföra mot de andra som knappt har snittat över 7 totalt sett. Har likt många andra rört sig mellan de två ungdomslagen i United och då varit med och tagit de olika titlarna som alla andra har gjort. Som den 16 åring som han fortfarande är så finns här inget att klaga på, ett par år kvar inom organisationen förhoppningsvis med stora chanser att fortsätta att utvecklas. Vi får se vem av Childs och Price som tar för sig mest, de kan spela på just samma positioner som varandra.

AARON GRIMES | u-lagsstats: 32(12) matcher, 7 mål, 17 ass. snb 7.29
- Jämfördes en del med Bruno inför säsongen så då fattar man vilken tro man hade på grabben, frågan var då ifall han skulle kunna klara av pressen som då lades på honom. Grimes svar på de var ganska simpelt, ingen oro överhuvudtaget. Tyckte vi att de blivit en del matcher för de andra så har Grimes gjort desto fler och ser man över poängskörden så liknar han en viss Bruno trots allt. Har nu också tjänat ihop 3 u21-landskamper för Irland, tror nog Irland har något fint att se fram emot i framtiden! Är den andra spelaren i denna kul som redan nu som inte längre sitter på ungdomskontrakt.

OURDY MALANGO | u-lagsstats: 17(17) matcher, 5 mål, 5 ass, snb 7.00
- Malango verkar rankas högt av de engelska fotbollsförbundet för nu har han faktiskt klättrat i rang. Tidigare uttagen till U18-landslaget, nu gäller istället Englands U19-landslag för honom. Ganska märkligt ändå att inte andra adepter nått före, inte för att Malango på något sätt är dålig, mer att de andra kanske är bättre sätt till förmåga. I Uniteds ungdomslag gör han absolut inte bort sig men får kanske inte lika mycket chans som de andra. En intressant säsong för honom, oklart vart detta leder till.

JACK BASSETT | u-lagsstats: 7(19) matcher, 4 mål, snb 6.68
- Här har vi grabben som har svårast att hitta sin plats i United, han vill nog allra helst vara anfallare men sett till avslut så är han nivåer bakom andra. Istället har man matchat han några matcher som centralt mittfältare och offensiv ytter. Den sistnämnda har han till och med vant sig vid att spela att de numer ses som en roll som han är "utmärkt" bra på. Svårt att syna vart vi har våran Jack men en framtid i United ser jag tyvärr inte för honom. Han får likt de flesta andra nöja sig med en massa titlar som de båda u-lagen tog för United under denna säsong.

 

- YOUTH. COURAGE. SUCCESS. -


   
The Gustine and Micke reacted
SvaraCitera
Niklas7
(@niklas7)
Trusted Member
Blev medlem: 3 år sedan
Inlägg: 68
Topic starter  

Man Utd Youth | Rafqazi's BLOG

 

DEL 1 AV SPELARNA - SÄSONG 2

 

JONATHAN CROSSLEY:
 

 

WALLY JONCK:
 

 

DAN BARDEN:
 

 

MATTHEW CHILDS:
 

 

- YOUTH. COURAGE. SUCCESS. -


   
SvaraCitera
Niklas7
(@niklas7)
Trusted Member
Blev medlem: 3 år sedan
Inlägg: 68
Topic starter  

Man Utd Youth | Rafqazi's BLOG

 

DEL 2 AV SPELARNA - SÄSONG 2

 

STEPHEN PRICE:
 

 

AARON GRIMES:
 

 

OURDY MALANGO:
 

 

JACK BASSETT:


 

- YOUTH. COURAGE. SUCCESS. -


   
SvaraCitera
Niklas7
(@niklas7)
Trusted Member
Blev medlem: 3 år sedan
Inlägg: 68
Topic starter  

Man Utd Youth | Rafqazi's BLOG

 

JANUARI 2023

 

JONATHAN CROSSLEY | U-lagsstats: 23 matcher, 11 hn, snb 7.11
- Ser väldigt bra ut för vår man från Wales, kanske var det bra av klubben att ta Giggs på orden gällande Crossley för det är ofrånkomligt att det tror på killen gällande u-nivå åtminstone för stunden. Ett snitt på 7.11 som målvakt på över 20 matcher är imponerande. Även detta år har han fått förtroende i Leasing.Com Trophy för U23, två matcher just nu och fler lär de nog bli då man tagit sig vidare. Ska enligt medier pekas ut att kunna bli den nästa Neville Southall, en målvakt som förr sågs som den bästa av sin generation, inte illa pinkat att jämföras där. Fortsätter få landskamper för Wales U21-landslag, nu närmar han sig tvåsiffrigt till antalet, de som 17 åring ska sägas!

WALLY JONCK | U-lagsstats: 10 matcher, 3 hn, snb 7.24
- Även Wally har fått sig ett gäng matcher men det står klart att man inte tror lika mycket på honom som grabben ovanför honom. Tyvärr för hans del sitter han just nu på ett utgående kontrakt och kanske blir detta sista säsongen vi får se honom i United, trist men förhoppningsvis hittar han andra vägar. De matcher som han spelat har han dock inte gjort bort sig under, faktum är att han snittar bättre än sin konkurrent. Är en av tre som fortfarande sitter på ungdomskontrakt.

DAN BARDEN | U-lagsstats: 29(2) matcher, 1 mål, 1 ass, snb 7.46
- Sitter fortfarande kvar med ett ungdomskontrakt som för den delen också likt Wally är påväg att gå ut. Märkligt kan man tycka med tanke på hur mycket Barden spelar och hur pass bra han verkar utvecklas. Framtiden verkar oklar för vår irländska vän som fortsätter att göra sina U19-landskamper för sitt Irland. United har värvat Süle och enligt hans lagkamrater ska de ha liknande spelstil. Kan komma att bli spännande framåt när vi närmar oss sommaren, kommer han få förtroende med ett kontrakt eller väljer man att slopa honom, enligt mig vore de väldigt underligt ifall man skulle låta han gå.

MATTHEW CHILDS | U-lagsstats: 22(7) matcher, 7 mål, 1 ass, snb 7.10
- Utvecklas på väldigt bra och kan nu synas i Englands U18-landslag där de har blivit 3 matcher, men också tre poäng gjorda för den unge Childs. Förtroendet från klubben får han också, nästan totalt 30 matcher redan och på det nått sju gjorda mål, når han inte tvåsiffrigt innan säsongens slut så måste båda parter vara missnöjda. Är en av de spelare som fått seniorkontrakt med klubben och är därmed ganska säkert för stunden.

STEPHEN PRICE | U-lagsstats: 19(10) matcher, 12 mål, 2 ass, snb 7.42
- Gör en bra säsong sett till statistik, rent av väldigt bra faktiskt. Utvecklingsmässigt har han kanske inte varit lika imponerande som de andra i detta gäng. Dock verkar klubben tror på honom då man gett honom ett seniorkontrakt som är ett år längre än de som jag nämnt ovan. Får han bara fart utvecklingsmässigt så kanske det blir något intressant av Price. 

AARON GRIMES | U-lagsstats: 33(4) matcher, 5 mål, 19 ass. snb 7.32
- Är den spelare jag tror på allra mest, fortsätter att göra poäng i massor i klubbens båda akademilag och jämförelsen med Bruno fortsätter, än så länge lever han upp till den hypen också. Har numer 6 U21-landskamper för Irland och med sin driftiga personlighet ser jag inte att han kommer sakta ner. Har likt en många av de andra fått sig ett seniorkontrakt och ses som ett framtidslöfte.

OURDY MALANGO | U-lagsstats: 25(9) matcher, 18 mål, 6 ass, snb 7.38
- Han börjar visa mer och mer varför de engelska förbundet har haft koll på honom mer än andra, utvecklingen börjar synas ganska bra numer. Gör sig riktigt bra i akademilagen och har snart nått 20 mål, de redan innan vi ens har nått ett nytt år. Har fått sina chanser i Englands U19-landslag men är för stunden utanför en trupp. Jämförs fortfarande i media att bli nästa Michael Owen. 

JACK BASSETT | U-lagsstats: 2(14) matcher, 1 mål, snb 6.80
- Trist att påpeka att det inte finns så mycket framtid i denna spelare i en klubb som United, en anfallare som blivit mer nerskuffad till offensiv ytter. För den delen spelar han inte heller vidare mycket, mycket inhopp och bara två ynka starter, inget man kommer långt med. Sitter på utgående kontrakt och jag kan inte se att det blir någon förlängning för den unge Jack. Kommer han vara den första spelare att lägga ner spelarkarriär eller hittar han ny klubb? Kan omöjligt ha en framtid här iallafall.

 

- YOUTH. COURAGE. SUCCESS. -


   
SvaraCitera
Niklas7
(@niklas7)
Trusted Member
Blev medlem: 3 år sedan
Inlägg: 68
Topic starter  

Man Utd Youth | Rafqazi's BLOG

 

SLUTET AV SÄSONGEN 2023

 

JONATHAN CROSSLEY | u-lagsstats: 31 matcher, 14 hn, snb 7.10
- Det blev en bra säsong för Crossley som fick nöja sig med att starta 31 matcher mellan U18 och U23, på det har han hållit nollan 14 gånger och det är nästan hälften av hans matcher, de får man nog ändå vara nöjd över skulle jag säga. Sitter på ett kontrakt som gör gällande att han blir kvar minst två år, frågan är ifall det kan bli så att han kanske blir utlånad till nästa säsong för att få speltid. Visst utvecklas han väldigt bra i akademin men jag tror inte det hade tagit skada över att få lite seniorfotboll i sig.

WALLY JONCK | u-lagsstats: 16(2) matcher, 6 hn, snb 7.12
- Tro de eller ej men Jonck har fått sig ett nytt kontrakt, likt Crossley har han numer 2 år kvar på sitt kontrakt och fortsatt chans till en god utveckling. Något extra rolig för hans del är att han kanske har tagit sitt förnuft till fånga och valt att representera Sydafrika istället för England, helt rätt ifall ni frågar mig! Har dock än så länge inte blivit uttagen till landslaget, men de kanske kommer så småningom. Har fått sin del av speltid, även fast det kanske inte har blivit lika många matcher. Gör absolut inte bort sig, har likt tidigare ett högre snitt än vad Crossley har.

DAN BARDEN | u-lagsstats: 48(3) matcher, 1 mål, 2 ass, snb 7.33
- Det är för mig ett mysterium att Barden FORTFARANDE inte har skrivit på något seniorkontrakt med United, i skrivande stund är det bara en månad kvar på hans kontrakt, sen är han fri att lämna. Tidigare under säsongen har Roma varit och snokat, de verkar ha koll på hans kontraktsituation. Dock verkar 4 engelska klubbar vara de som ligger närmast till hands, ryktes sätter honom i Aston Villa, Everton, Watford och Brighton. Som ni kan se på statistiken så har han spelat många matcher och varit väldigt bra, så för mig är hela situationen ett mysterium. Pekas numer ut att kunna bli nästa Sol Campbell av media. Sist av allt, han verkar dissa Irland då han valt att representera England och deras U18-landslag. Minst sagt rörig säsong för Barden, ska bli sjukt intressant att följa honom och vart allt detta leder till.

MATTHEW CHILDS | u-lagsstats: 32(9) matcher, 12 mål, 3 ass, snb 7.19
- Childs har haft en bra säsong, ingen tvekan om saken. Han når tvåsiffrigt gällande målen och några assist på det också, vad mer kan man begära? De har getts förtroende att gå upp en årskull gällande u-landslag, numer finns han i U19-landslaget för England. Har bland annat nätat mot Danmarks dito under säsongens gång. Satt på lånelistan och det har gjort att åtminstone en klubb för stunden är intresserad i honom. Sheffield United som för närvarande spelar i Championship visar intresse, kanske är det där han får sina första seniormatcher i kroppen.

STEPHEN PRICE | u-lagsstats: 29(13) matcher, 15 mål, 3 ass, snb 7.32
- För hans del gör det inget att han är flexibel gällande en offensiv position, i grund och botten är han naturligtvis en striker, dock är grön gällande att spela på båda kanterna i en offensiv yttermittfältsroll. Detta gör nog att han får speltid och det har under säsongen varit viktigt för hans framtid och utveckling. En fullt godkänd säsong kan vi summera det hela med, han gör trots allt fler mål än bland annat Childs så lite kan han vara stolt över.

AARON GRIMES | u-lagsstats: 45(5) matcher, 7 mål, 22 ass. snb 7.22
- Förra året gjorde han 17 assist och man var väldigt imponerad. Denna säsong tar han ytterligare ett steg och gör fem fler assister och slutar på 22 till antalet, galet bra är vad de är. Inga som helst konstigheter att han jämförs med Bruno Fernandes, de verkar vara otroligt lika, bara de att Grimes kanske inte går fullt lika på mål utan hellre serverar de andra. För hans del hoppas jag på en utlåning till nästa säsong, att få stå på egna ben lite och bygga på sig erfarenheter och kunskaper som man inte annars får från akademifotboll.

OURDY MALANGO | u-lagsstats: 36(18) matcher, 25 mål, 8 ass, snb 7.34
- Vilken säsong det blir för Malango ändå tillslut, mål i massor och på det också imponerande många assist, detta såg jag inte komma för ett år sedan. Favoritskapet hos de engelska fotbollsförbundet verkar fortfarande gälla, han har nu nått Englands U20-landslaget. Verkar inte gå någon hejd gällande hans utveckling, attributsmässigt som kroppsmässigt, att gå upp 5 kg bara sådär, någon börjar ta form! Ska bli spännande att följa nästa år, speciellt med tanke på hur pass bra han varit denna säsong.

JACK BASSETT | u-lagsstats: 7(19) matcher, 4 mål, snb 6.84
- Det blir nog inte bättre än så här för Jack i United, lika många starter och inhopp som förra året, på de också lika många poäng, bara något högre snittbetyg. Sitter på utgående kontrakt likt Barden och om inget drastiskt sker så kommer han bli klubblös vid månadens slut. Vart hans framtid leder är väldigt oklart, låt oss hoppas att det blir nånting av honom, vore ju tråkigt ifall resan tar slut redan här.

 

- YOUTH. COURAGE. SUCCESS. -


   
SvaraCitera
Niklas7
(@niklas7)
Trusted Member
Blev medlem: 3 år sedan
Inlägg: 68
Topic starter  

Man Utd Youth | Rafqazi's BLOG

 

DEL 1 AV SPELARNA - SÄSONG 3

 

JONATHAN CROSSLEY:
 

 

WALLY JONCK:
 

 

DAN BARDEN:
 

 

MATTHEW CHILDS:
 

 

- YOUTH. COURAGE. SUCCESS. -


   
SvaraCitera
Niklas7
(@niklas7)
Trusted Member
Blev medlem: 3 år sedan
Inlägg: 68
Topic starter  

Man Utd Youth | Rafqazi's BLOG

 

DEL 2 AV SPELARNA - SÄSONG 3

 

STEPHEN PRICE:
 

 

AARON GRIMES:
 

 

OURDY MALANGO:
 

 

JACK BASSETT:


 

- YOUTH. COURAGE. SUCCESS. -


   
SvaraCitera
Micke
(@micke)
Estimable Member Admin
Blev medlem: 3 år sedan
Inlägg: 239
 

Roligt att flera spelare börjar leverera ordentligt nu, hoppas de får börja spela lite seniorfotboll snart!

"I have never played for a draw in my life." - Sir Alex Ferguson


   
SvaraCitera
Niklas7
(@niklas7)
Trusted Member
Blev medlem: 3 år sedan
Inlägg: 68
Topic starter  

@micke Det är nu de börjar på riktigt, tro mig!


   
SvaraCitera
Niklas7
(@niklas7)
Trusted Member
Blev medlem: 3 år sedan
Inlägg: 68
Topic starter  

Man Utd Youth | Rafqazi's BLOG

 

JANUARI 2024

 

 JONATHAN CROSSLEY | U-lagsstats: 20 matcher, 8 hn, snb 6.91
- Crossley blev kvar i klubben och står för sin utveckling i Uniteds U23-lag istället för att lånas ut. Här får han dock bra med speltid och jag tror absolut inte att han klagar att vara kvar, utvecklingen fortsätter som sig bör. Även fast han inte snittar över 7 så gör han bra ifrån sig, framförallt är det i Wales U21-landslag som han verkligen sticker ut just nu. 6 U21-EM-kvalsmatcher har spelats, i fem av dom har han hållit nollan och nu toppar de en kvalgrupp före Italien för att lägga fram ett exempel. Skadad just för stunden men hade nog velat se honom utlånad för att få viktig speltid. 

 WALLY JONCK | U-lagsstats: 16(1) matcher, 2 hn, snb 6.65
- Man trodde inte de skulle bli så mycket speltid inför förra året, men se här, han är fortfarande kvar och spelar nästan lika mycket matcher som Crossley. Dock är de ganska tydligt att han är klasser sämre, på sina 16 starter så har han bara hållit nollan ynka två gånger. Att han ännu inte blivit uttagen till en sydafrikansk landslagstrupp av någon form visar också att de kanske inte är mycket till framtid, om inte ens de tror på honom. Vi ska dock inte vara alldeles för hårda, han är fortfarande här och spelar så varför trycka ner honom, de är mer än vad vissa andra gör.

 DAN BARDEN | a-lagsstats: 24 matcher, 0 mål, 0 ass, snb 7.03
- Dagen efter att jag skrev förra updaten så lämnade Barden klubben för att bli klubblös och det blev en liten resa på rykten om vart han skulle hamna. Klubbar från Serie A, Premier League och Championship visade intresse men tillsist när allt stod klart så hade han hamnat i League One och Colchester. Här ses han som en nyckelspelare och får mycket speltid, att han gör så gott ifrån sig gör att han också får chansen att spela för Englands U19-landslag. Att ta steget ner för att utveckla sig uppåt kanske var de bästa valet att göra, i ett storlag kanske han bara hade stagnerat, vem vet?

 MATTHEW CHILDS | a-lagsstats: 23 matcher, 6 mål, 4 ass, snb 7.20
- Childs är inte kvar i Manchester, men bli inte oroliga för han är enbart utlånad. Sheffield W såg potentialen i den tekniska yttern och såg chansen att låna in honom. Nu får han speltid i samma serie som Barden och lånet har än så länge varit ett lyckat sådant. Han pekas ut som klubbens nyckelspelare och bär tröjnumret 10 på ryggen, vad mer kan man begära? 

 STEPHEN PRICE | U-lagsstats: 12(17) matcher, 1 mål, 0 ass, snb 7.00
- Efter förra året så fick man ändå upp en del förhoppningar om Price men om vi ska se till antal poäng så kan man inte annat än att vara missnöjd, detta med tanke på att han spelar akademifotboll fortfarande för United. Dock har klubben satt han på lånelistan nu i hopp om att det ska ta fart igen för anfallaren, även han är sugen på att få testa på seniorfotboll på annat håll. Vi får helt enkelt se vad som sker nu under kommande Januari-fönster. 

 AARON GRIMES | U-lagsstats: 31(2) matcher, 5 mål, 6 ass. snb 6.96
- Tyvärr för Grimes del är det inte lika bländande fotboll som man blivit van att se från den annars så skickliga offensiva centralmittfältaren. Desto bättre har de gått när han spelat för Irlands U21-landslag när det håller på att kvala sig till U21-EM, snittar nästan ett poäng per match bara i kvalet, de ska ej viftas bort. Ligger likt Price ute på lånelistan och skulle nog gynnas av att få lite speltid på annat håll.

 OURDY MALANGO | a-lagsstats: 14 matcher, 5 mål, 2 ass, snb 7.11
- Även Malango har rört på sig och likt Childs så gäller detta klubbyte ett låneavtal. Men till skillnad från Childs så spelar Malango en nivå högre upp då Swansea går att hitta på en 7:e plats i Championship. Kul att se vilket förtroende de verkar ha på honom, speltid och poäng kan ses och framför allt har de gett honom nummer 10 på ryggen, detta är en spelare med gott självförtroende. 

 JACK BASSETT | a-lagsstats: 0(9) matcher, 0 mål, snb 6.27
- Sist men inte minst har vi Bassett, spelaren som inte fick förnyat kontrakt och som jag trodde skulle förbli klubblös och sedan lägga av, men skammen den som ger sig, han hittade en ny klubb. Eastleigh valde att ge honom en chans och gav honom ett 2 årkontrakt. Har under sitt första halvår i Vanarama National League varit mindre imponerande, men om jag ska vara ärlig är jag inte direkt förvånad.

 

- YOUTH. COURAGE. SUCCESS. -


   
raca14 reacted
SvaraCitera
Niklas7
(@niklas7)
Trusted Member
Blev medlem: 3 år sedan
Inlägg: 68
Topic starter  

Man Utd Youth | Rafqazi's BLOG

 

SLUTET AV SÄSONGEN 2024

 

 JONATHAN CROSSLEY | u-lagsstats: 35(1) matcher, 13 hn, snb 7.00
- Crossley blev kvar i klubben och fortsatte att få speltid i de yngre leden, även fast jag själv hade sett att han lämnat på lån så får vi lita på att det fortsatta förtroendet har gett honom något gott. Är den enda av talangerna som anses vara ordinarie i reservlaget av de som är kvar och inte har blivit utlånad. Ska bli spännande och se vart framtiden leder, han sitter på ett tvåårskontrakt fortfarande och speltid får han, dock skulle de vara bättre för honom om han fick seniorspel.

 WALLY JONCK | u-lagsstats: 23(2) matcher, 5 hn, snb 6.57
- All heder för Jonck ändå att han inte ger upp, det är ganska klart att de inte finns en större framtid för honom i United, men speltid ges ändå och han gör vad han kan för att visa upp sig. Men som ni kanske ser på statistiken så har han knappast imponerat. Speltiden har dock gjort att Sydafrika tillslut fått upp ögonen för målvakten och nu har han fått 4 stycken U20-landskamper på sitt konto, väntas få fler framöver kan tänkas. Har bara ett år kvar på kontraktet, kan inte tänka mig att de blir förlängt.

 DAN BARDEN | a-lagsstats: 42 matcher, 0 mål, 0 ass, snb 7.04
- Dan Barden har nu gjort sin första säsong som seniorspelare och jag tror nog han är nöjd med sitt val att lämna United för att gå ner i seriesystemet för speltid. Colchester slutade på 13:e plats i League One men Barden var en av de klart bättre spelarna i laget. Detta har gjort att lag har fått upp intresse för honom igen, just i skrivande stund är de Bristol City, Derby och West Ham som är intresserade, alla spelar för närvarande i Championship. Svårt att se att han blir kvar till nästa säsong, han själv känner sig pressad kring intresset om honom.

 MATTHEW CHILDS | a-lagsstats: 45 matcher, 10 mål, 6 ass, snb 7.08
- Childs kan se tillbaka på säsongen och vara nöjd. Han lånas ut för spel i League One, blir nyckelspelare och tar Sheffield W till playoff för att sedan vinna finalen och ta laget upp till Championship igen. 16 poäng under sin första säsong som senior, de kan nog ingen klaga över. Att han även pekas ut som lagets bästa spelare, de är trevligt att se. Är nu tillsammans med Malango en av ur denna generation som finns i Englands U20-trupp. Sägs kunna bli nya John Barnes om man ska på vad media har att säga.

 STEPHEN PRICE | u-lagsstats: 21(26) matcher, 12 mål, 1 ass, snb 7.05
- Här har vi en spelare som har kastats fram och tillbaka mellan U18 och U23 där han får båda starta och göra en massa inhopp, vilket ni kan se ovan. Är just nu skadad och borta upp emot 2 månader med en magmuskelbristning men när kommande säsong börjar så tror jag nog att Price helst vill få lite mer stabilitet i sitt matchande, något som kan lösas genom att göra som vissa spelare gjort denna säsong, det vill sägas att lånas ut till någon klubb i League One.

 AARON GRIMES | a-lagsstats: 19 matcher, 2 mål, 5 ass. snb 6.76
- Var i United fram till slutet av Januari då AFC Wimbledon hörde av sig och frågade om ett lån, något både Grimes och United nappade på. När vi nu summerar halvåret som han gjort i klubben så ses han som lagets nyckelspelare och han har gjort precis allt han kan för att lyckas hålla kvar laget i League One, man slutar på 20:e plats med en poäng till godo till nerflyttning. Kul att han ansluter och kan vara en av de största bidragen till att klubben håller sig kvar!

 OURDY MALANGO | a-lagsstats: 38 matcher, 15 mål, 5 ass, snb 6.98
- Malango spelade en serie högre än de andra som blivit utlånade och för att kort summera så kan vi se att han gjort väldigt bra ifrån sig, snittbetyget kanske är en aning lågt men i övrigt ser allt ut att ha gått bra. Han lyckades nästan att ta laget tillbaka till Premier League men föll på mållinjen när man förlorade mot West Ham i playoff-finalen. De ska sägas att han blev målskytt i den matchen men man förlorade med 1-3. Är uttagen till U20-landslaget.

 JACK BASSETT | a-lagsstats: 0(9) matcher, 0 mål, snb 6.27
- Han gick till Eastleigh i hopp om att få speltid och till en början tillhörde han a-laget och fick sina inhopp men han imponerade inte på någon, efter ett tag tröttnade man och skickade ner honom till klubbens u18-lag och där har han fått vara. I deras u18-lag har de gått en aning bättre och får nöja sig med att han åtminstone kommer över tvåsiffrigt gällande mål. Snacka om skillnad på karriärer ur denna generation, Bassett håller till i en U18-trupp för ett Vanarama Nations League-klubb, andra gör succé i Championship.

 

- YOUTH. COURAGE. SUCCESS. -


   
raca14 reacted
SvaraCitera
Sida 1 / 2
Share: