Meny Stäng

Share:
Notifications
Clear all

[Stängt] [FM21] Bournemouth - This is the way

Sida 1 / 2

Daniel Nilsson
(@daniel-nilsson)
Supersub Admin
Blev medlem: 1 år sedan
Inlägg: 493
Topic starter  


Introduktion

Säsongen 2019/2020 blev verkligen inte vad man hoppades på och efter fem raka säsonger i Premier League så åkte man ur efter att ha skrapat ihop ett poäng mindre än Aston Villa som kom på “rätt sida om strecket”. Eddie Howe, som numera får ses som en av klubbens största genom tiderna, både inledde och avslutade sin professionella fotbollskarriär i The Cherries och när skorna väl lades på hyllan sadlade han omgående om till fotbollstränare och tog över huvudansvaret för just Bournemouth. Med ett mellanår i Burnley så var Eddie huvudtränare för klubben i totalt elva säsonger där klubben gick från en bottenplats i League One upp till som bäst nionde plats i Premier League. Men när degraderingen till Championship kom så tog också kärlekssagan slut mellan Eddie och The Cherries, för den här gången.

Istället träder jag in som huvudtränare för klubben med ambitionen att direkt flytta upp klubben där de hör hemma vilket såklart är i Premier League. Med ett ägarskap som gärna uppgraderar faciliteter så känns det som perfekta förutsättningar för att skapa en positiv filosofi i klubben där vi kommer att lägga fokus på att ta in unga spelare, utveckla dem och sälja vidare med vinst. Utöver det så är naturligtvis ambitionen att gå långt i cuper, ta så höga placeringar i ligan som möjligt och slutligen, grädden på moset - att vinna titlar.

Med en fin spelarstomme att påbörja den här resan, trots en mindre spelarflykt av otroligt kompetenta spelare, så är känslan att vi inte direkt kommer att drabbas jättemycket av den rådande pandemins hårda slag mot ekonomin utan lägger vi upp en bra plan för våra pengar så kan det mycket väl mynna ut i endast en säsong i Championship - i mina ögon är allt annat en stor besvikelse och där håller styrelsen, spelarna och såklart fansen med mig. Med det sagt så tycker jag att vi snörar på oss skorna och tar oss ut på träningsplanen för att se vad för spelare som kommer att ingå i truppen den kommande säsongen.

Obs! This is the way är mitt sätt att hedra Star Wars-serien “The Mandalorian” som jag för övrigt tycker är riktigt sevärd.


Micke, hajen, Phansell och 7 personer gillade
zXc
 zXc
(@zxc)
Talang
Blev medlem: 1 år sedan
Inlägg: 201
 

Kul lagval! Hoppas på regelbundna uppdateringar 😊 


Micke
(@micke)
Talang Admin
Blev medlem: 1 år sedan
Inlägg: 229
 

Härligt med ny rapport, lycka till Danne! 🙂

"I have never played for a draw in my life." - Sir Alex Ferguson


Simon J
(@simon-j)
Ungdom
Blev medlem: 1 år sedan
Inlägg: 2
 

Spännande, en stark och stabil trupp. David Brooks lär förhoppningsvis göra underverk i CH.


Daniel Nilsson
(@daniel-nilsson)
Supersub Admin
Blev medlem: 1 år sedan
Inlägg: 493
Topic starter  


Sommarfönstret 20/21

Innan min ankomst försvann inte helt oväntat en hel drös med spelare. Målvakterna Boruc och Ramsdale, mittbacken Aké, mittfältarna Arter, Ibe och Fraser samt anfallaren Callum Wilson var mycket väl spelare som kunnat ta en ordinarie eller bänkplats och dessutom gjort skillnad. Samtidigt fick vi lite över 900 miljoner kronor för dem, något som känns välkommet i tider som dessa. Tyvärr märktes det inte i transferbudgeten som var skrytsamma noll kronor och en försäljning krävdes för att frigöra utrymme i budgeten. Danske innermittfältaren Philip Billing var i mina ögon det tredje bästa alternativet på båda innermittfältspositionerna och när Wuhan lade ett bud som kan uppgå till nästan 100 miljoner kronor i form av inbetalningar över tid, så kändes det som en bra deal för oss. För stunden, som är mer intressant för oss, så hade jag helt plötsligt cirka 35 miljoner kronor att röra mig med.

Nyförvärv
omv :: Kevin Jensen :: Landskrona BoIS :: 850 000 kr
omc :: Noah Shamoun :: Assyriska Turabdin IK :: 175 000 kr
mb :: Philip Banda :: FC Köpenhamn :: 0 kr
omc :: Matt O'Riley :: Fri Övergång :: 0 kr

Försäljningar
 cm :: Philip Billing :: Wuhan Zall :: 77 500 000 kr

Totalt: +76 475 000 kr

Detta skulle naturligtvis investeras på studs och utan att ha några vidare band till norden så skickades hela rekryteringsstaben dit för att leta efter billiga men unga potentiella nyförvärv. FC Köpenhamns unge mittbackstalang Philip Banda satt på ett amatörkontrakt och löstes omgående och följdes upp av högintressanta Noah Shamoun som en scout läst om på något forum och köptes loss för 175 000 kr. Avslutningsvis hann vi med en värvning av Landskrona BoIS talangfulle ytter Kevin Jensen innan engelske talangen tillika offensive mittfältaren Matt O’Riley knackade på dörren och frågade om han fick “lattja med grabbarna en sväng”. Sagt och gjort så lattjade han brallorna av alla spelarna och ett kontrakt erbjöds till 19-åringen som han tack och lov skrev på. Innan transferfönstret stängdes gick Shamoun på lån till Shrewsbury och Jensen åkte hem till Sverige och Skåne för att försöka rädda kvar Helsingborg i Allsvenskan.


hajen, Phansell och Kristijan gillade
Daniel Nilsson
(@daniel-nilsson)
Supersub Admin
Blev medlem: 1 år sedan
Inlägg: 493
Topic starter  


Spelartruppen 20/21

Målvakter: Asmir Begovic (33), Mark Travers (21), Will Dennis (20)
- Asmir är inledningsvis valet mellan stolparna. Kontraktet löper ut efter säsongen och hans vara eller icke vara beror helt på hans prestationer. Mark Travers är hans arvtagare om vi inte får in ett mer kompetent kort utifrån, något jag nästan ser som ett måste då vi känns något svaga på målvaktsfronten även om Mark och Will besitter en fin potential.

Högerbackar: Adam Smith (29), Jack Stacey (24)
- En fin blandning mellan rutin och kompetens där både Adam och Jack mycket väl hade kunnat spela som ordinarie högerback. Adam ligger något före i hierarkin men det kan och kommer säkert att förändras flera gånger under säsongens gång. Här finner jag ingen anledning att se över transfermarknaden, förutsatt att ingen lämnar såklart.

Mittbackar: Steve Cook (29), Jack Simpson (23), Chris Mepham (22), Cameron Carter-Vickers (22), Philip Banda(17)
- I mina ögon är mittbacksduon Cook och Mepham solklara i startelvan då de håller Premier League-nivå båda två. Inlånade Carter-Vickers från Spurs är alternativet bakom medan Simpson kommer att få sparsamt med speltid och nyförvärvet Philip Banda är något ung ännu men såklart kommer att få göra debut och mer därtill under säsongens gång. Mepham har potential att bli ett monster.

Vänsterback:  Diego Rico (27), Lloyd Kelly (21)
- Även om Diego är en fin spelare så är han inte tillräckligt bra för startelvan utan passar perfekt in i rollen som backup till Kelly som mycket väl kan utvecklas till en vänsterback som på sikt kan spela till sig en plats i det engelska landslaget om han sköter sina kort rätt.

Innermittfältare: Dan Gosling (30), Jefferson Lerma (25), Lewis Cook (23), Nnamdi Ofoborh (20), Jack Wadham (17)
- Här är det rätt så tydligt vilka som är startspelare och vilka som inte är det. Lerma och Cook bildar mittfältspar och kompletterar varandra med sina färdigheter på ett ypperligt sätt där Lerma är mer defensivt inriktad och Cook är vår spelfördelare. Gosling är förmodligen inne på sin sista säsong i klubben och Ofoborh konkurrerade bort Billing och är helt klart en intressant spelare. Wadham är också lika intressant men något ung och kommer precis som mittbacken Banda att få debutera och få en del speltid under säsongen.

Offensiva mittfältare: Junior Stanislas (30), Joshua King (28), Arnaut Danjuma (23), David Brooks (22), Rodrigo Riquelme (20), Matt O’Riley (19)
- Tre spelare som på allvar konkurrerar om en plats i startelvan plus inlånade talangen Riquelme som vi har en köpklausul på. I mina ögon är King självskriven till vänster på det offensiva mittfältet och har just Riquelme som backup medan Stanislas och Danjuma har någon sorts “fight ‘til you die”-kamp till höger. Centralt är superintressante Brooks en spelare vi hoppas kunna bygga laget kring under många år framöver och har lattjarn O’Riley bakom sig.

Forwards: Dominic Solanke (22), Sam Surridge (21)
- Här är det inget snack om saken. Dominic är vår forward och så ska det förbli. Han kan både skjuta, springa och är allmänt stark dessutom - en komplett forward! Surridge är inte dålig han heller men är inget material för startelvan i nuläget i var fall.

Begovic
Smith - Mepham - Cook - Kelly
Lerma - Cook
Stanislas - Brooks - King
Solanke


hajen, Phansell, Kristijan och 1 personer gillade
Daniel Nilsson
(@daniel-nilsson)
Supersub Admin
Blev medlem: 1 år sedan
Inlägg: 493
Topic starter  


Höstsäsongen 2020/21

Äntligen har vi tagit oss förbi år 2020, ett år som har varit extremt annorlunda på väldigt många sätt och vis. För vår del i Bournemouth så har hösten varit otroligt positiv ur fotbollens perspektiv. Nu glömde jag ta screenshot efter halva säsongen så vi räknar med den första tävlingsmatchen från 2021 också, vilket tyvärr var en förlust. I Championship stod vi för en imponerande insats där vi inte bara vann utan även på ett väldigt övertygande sätt. 23 matcher innebar således 18 vinster, tre oavgjorda och två förluster med 55 mål framåt och endast 15 bakåt och således en förstaplats. Utöver det så genomförde vi en lika väl utförd insats i Carabao Cup efter vinst över Watford, Swindon Town, Barnsley och sedermera Everton vilket gör oss till semifinalister där Manchester United står för motståndet.

Individuellt presterar spelarna och jag finner inte riktigt någon svag länk ur ett taktiskt perspektiv utan det handlar just nu om att motivera spelarna och hålla dem fokuserade inför, under och efter varje match, något vi bevisligen lyckats bra med. Dominic Solanke har ständigt varit en av Championships bästa målskyttar vilket vi kan se likheter med yttermittfältaren Junior Stanislas fast sett till antalet gjorda assist. Mittbacksduon Mepham - Cook har, precis som jag förutspådde, varit genomgående lysande och håller definitivt Premier League-nivå. De enda två som inte riktigt motsvarat mina förväntningar är högerbacken Adam Smith och centralmittfältaren Dan Gosling, annars har alla visat framfötter.

Bästa målskytt: Dominic Solanke
Bästa framspelare: Junior Stanislas
Framstående spelare: Chris Mepham, Steve Cook & Dominic Solanke


hajen, Phansell, trashbag och 2 personer gillade
Daniel Nilsson
(@daniel-nilsson)
Supersub Admin
Blev medlem: 1 år sedan
Inlägg: 493
Topic starter  


Januarifönstret 20/21

Transferfönstret under januari månad har för mig alltid varit en tid då överflödiga spelare som inte såldes sommaren innan försvinner. Det är också en tid då Kina spenderar friskt på de europeiska hyllorna. Att köpa spelare känns direkt konstigt men det kan också rädda en säsong då en långtidsskada eller två har gjort livet surt för undertecknads klubb. Men, jag brukar ändå ta tillfället i akt att försöka slå till med en och annan talang och varför inte en spelare vars kontrakt går ut efter säsongen?

Förstemålvakten tillika rutinerade Asmir Begovic började från ingenstans att bråka vilket gav mig inget annat val än att skicka honom med första bussen så långt bort från England som möjligt. Det blev inte längre än Ryssland och CSKA Moskva men tillräckligt långt för att förhoppningsvis aldrig se honom igen. Potentiellt elva miljoner för en numera fiende med ett halvår kvar på kontraktet känns fint. Ytterligare sex spelare lämnade på en fri transfer då jag gjorde klart för dem i början av säsongen att deras kontrakt inte förlängs fler gånger och slutligen begav sig Kevin Jensen än en gång tillbaka till hemlandet men den här gången för spel i Malmö FF. Han hann dock med en assist på tre inhopp i A-laget för Bournemouth.

Nyförvärv
 omh :: Isak Jansson :: Kalmar FF :: 0 kr
 fw :: Erik Botheim :: Rosenborg :: 0 kr
 cm :: Gianluca Busio :: Sporting Kansas City :: 0 kr
 mål :: Marcus Dewhurst :: Sheffield United :: Lån
vb :: Josh Wilson-Esbrand :: Manchester City :: 6 000 000 kr

Försäljningar
 mål :: Asmir Begovic :: CSKA Moskva :: 8 500 000 kr
 omv :: Kevin Jensen :: Malmö FF :: Lån
 +6 spelare :: 0 kr

Totalt: +2 500 000 kr

Vi vände återigen blickarna mot Norden men även andra sidan Atlanten. Isak Jansson från Kalmar FF, Erik Botheim från Rosenborg och Gianluca Busio från Sporting Kansas City gjorde alla karriärsvalet att skriva på för Bournemouth efter att deras kontrakt med den nuvarande klubben löpt ut. Problemet? Ingen av dem fick ett arbetstillstånd på grund av Brexit. Ambitiös som man var godtog man ändå situationen i hopp om att få låna ut dem en halv säsong. Det gick för Isak men varken för Erik eller Gianluca som det kommande halvåret kommer att rulla tummarna. Supertalangen Marcus Dewhurst lånades in för att testa sina handskar i vår miljö och det blev faktiskt ett köp av vänsterbackstalangen Josh Wilson-Esbrand.


pizarro, zXc, The Gustine och 2 personer gillade
Daniel Nilsson
(@daniel-nilsson)
Supersub Admin
Blev medlem: 1 år sedan
Inlägg: 493
Topic starter  


Vårsäsongen 20/21

En säsong blev det i Championship för AFC Bournemouth, inte helt oväntat med tanke på spelartruppen trots den mindre spelarflykten som definitivt på förhand såg ut som ett lag som absolut skulle kunna hålla sig kvar i Premier League. Det var på håret men tyvärr slog vi inte poängrekordet utan vi fick nöja oss med “ynka” 105 poäng där rekordet ligger på 106. Men att vinna 32 av 46 matcher och endast förlora fem gånger är ett styrkebesked som heter duga. Med oss till Premier League följer Norwich och överraskande nog Brentford, som trots en sjätteplats krigade sig genom uppflyttningskvalet och vann i finalen mot Watford. I Carabao Cup gick vi till semifinal där vi förlorade mot Manchester United och Brighton gav oss respass i kvartsfinalen av FA Cupen.

Det blev också ett minnesvärt år individuellt. Undertecknad vann Årets Manager vilket är ett fint kvitto på en bra prestation. Vår anfallare Dominic Solanke blev årets Skyttekung med sina 27 fullträffar, två fler än Adam Armstrong i Blackburn och Morgan Whittaker i Derby. Junior Stanislas slog till med hela 18 målgivande passningar vilket var sex fler än Luke Freeman och Samu i Nottingham Forest respektive Preston. Mark Travers släppte in minst mål då han endast fick hämta ut bollen 20 gånger ur nätmaskorna. Man kan lugnt säga att vi var bäst på flera plan, individuellt som kollektivt. Nu gäller det att bygga vidare på detta inför Premier League säsongen 21/22.

Flest mål: Dominic Solanke :: 27 st :: 1’a
Flest assist: Junior Stanislas :: 18 st :: 1’a
Högst snittbetyg: Chris Mepham :: 7,32 :: 3’a

Årets ungdomsintag lämnade mycket att önska, men bland alla förhoppningsvis numera korpenspelare så fann vi tre stycken unga herrar vars framtid potentiellt kan innebära en plats i A-laget eller en påse pengar. Jack Dunne är en mångsidig offensiv spelare som är disponibel på hela tre positioner; forward, offensiv centralmittfältare samt offensiv högermittfältare och i nuläget är jag osäker på var exakt jag vill placera honom. Brett Buckland är en spelare som fungerar både till höger och vänster på det offensiva mittfältet och beroende på hur jag vill forma de positionerna sett till bästa fötter så har han fördelen på sin sida eftersom han behärskar båda kanterna. Sist ut är målvakten Ryan Askew som förmodligen inte kommer att bli bäst i världen på sin position men på sin höjd en bra rotationsspelare med hjärtat tillägnat klubben, sådana spelare behöver man alltid.

Jack Dunne :: Brett Buckland :: Ryan Askew


pizarro och Phansell gillade
Daniel Nilsson
(@daniel-nilsson)
Supersub Admin
Blev medlem: 1 år sedan
Inlägg: 493
Topic starter  


Sommarfönstret 21/22

Efter en lyckosam säsong i bagaget känns det både fel och onödigt att röra allt för mycket i laget som åter tog upp Bournemouth i Premier League, där de hör hemma enligt mig(kan så vara för att jag är manager för just Bournemouth men vi låter det stå osagt). Som bekant fanns det två spelare jag inte riktigt kände presterade tillräckligt bra sett till deras nuvarande förmåga vilket var innermittfältaren Dan Gosling som satt på ett utgående kontrakt samt högerbacken Adam Smith som dessutom tappade sin ordinarie plats i startelvan under säsongens gång. Båda försvann tillsammans med en hög tonåringar som inte visat en tillräcklig utvecklingspotential vilket måste tyda på en curlad generation. Dock har danske Philip Banda haft en fin kurva men hade högre ambitioner än vad vi kunde matcha och lämande till slut för spel i PL-konkurrenten Leicester, vilket är i enighet med vår filosofi “ta in unga spelare, utveckla dem och sälja vidare med vinst” något vi gjorde med råge.

Nyförvärv
 mål :: Ben Foster :: 38 år :: Watford :: 2 000 000 kr
 mb :: Nathan Wood :: 19 år :: Middlesbrough :: 235 000 000 kr
 hb :: Dominic Iorfa :: 26 år :: Sheffield Wednesday :: 34 000 000 kr
 omh :: Jarrod Bowen :: 24 år :: West Ham :: 230 000 000 kr
 cm :: Tom Donald :: 16 år:: The New Saints :: 100 000 kr
 omc :: Amine Essahel :: 18 år :: Académie Mohammed VI :: 0 kr

Försäljningar
 cm :: Dan Gosling :: 31 år :: Fri Övergång:: 0 kr
 hb :: Adam Smith :: 30 år :: Burnley :: 150 000 000 kr
 mb :: Philip Banda :: 18 år :: Leicester :: 115 000 000 kr
 mål :: Will Dennis :: 20 år :: Northampton :: Lån
 omc :: Amine Essahel :: 18 år :: AJ Auxerre :: Lån
 cm :: Gianluca Busio :: 19 år :: Houston Dynamo :: Lån
 fw :: Erik Botheim :: 21 år :: Chicago Fire :: Lån

Totalt: -236 100 000 kr

Då vi efter ett par försäljningar och ej förlängda kontrakt blev det helt plötsligt vakanta platser i A-lagstruppen. Efter en inventering underifrån blev det bestämt att vi också behövde leta förstärkning utifrån sett till både spets och utvecklingsbara talanger. Om vi börjar med spetsspelare var prio ett en kvalitativ målvakt som höll måttet i Premier League. Problemet var att de tilltänkta inte alls låg inom ramen för vår budget och istället blev det en halv nödlösning när vi köpte Ben “halvt-i-graven” Foster från Watford. Att hitta spelare som kunde förbättra truppen var väldigt svårt i helhet men för att argumentera för en värvning av till högerbacken Dominic Iorfa som inte togs in för att förbättra spetsen utan snarare bredden så handlar det om att ur ett ekonomiskt perspektiv hitta en väg in till att befästa oss i Premier League. Nathan Wood är en långsiktig lösning och egentligen var det endast Jarrod Bowen som direkt höjer nivån på startelvan. Totalt sett är jag ändå väldigt nöjd med sommarens transfers. Och som vanligt värvade vi in en spelare som inte fick något arbetstillstånd, den här gången var det den marockanske supertalangen Amine Essahel.


Kristijan gillade
zXc
 zXc
(@zxc)
Talang
Blev medlem: 1 år sedan
Inlägg: 201
 

Har du lånat ut Essahel? 


Daniel Nilsson
(@daniel-nilsson)
Supersub Admin
Blev medlem: 1 år sedan
Inlägg: 493
Topic starter  
Postad av: @zxc

Har du lånat ut Essahel? 

Japp, som du kan se i inlägget så har jag det 🙂


zXc
 zXc
(@zxc)
Talang
Blev medlem: 1 år sedan
Inlägg: 201
 

@daniel-nilsson
Ojdå, såg inte det haha 


Daniel Nilsson
(@daniel-nilsson)
Supersub Admin
Blev medlem: 1 år sedan
Inlägg: 493
Topic starter  


Spelartruppen 21/22

Målvakter: Ben Foster (38), Mark Travers (22)
- När Begovic lämnade för cirka ett halvår sedan fick Mark ännu mer ansvar än tidigare, med backup från Will Dennis. Till den här säsongen är tanken att nyförvärvet tillika otroligt rutinerade Foster inledningsvis kommer att starta och där Mark successivt jobbas in i startelvan för att på sikt ta över. Dennis blev utlånad inför säsongen och sitter på ett utgående kontrakt.

Högerbackar: Dominic Iorfa (26), Jack Stacey (25)
- Även här blev det ett skifte där Adam försvann under sommarens transferfönster. In kom breddspelaren Iorfa som blir ett bra komplement till Stacey som ses som förstavalet. Det dyker med jämna mellanrum upp intresse för Stacey och frågan är hur länge han stannar.

Mittbackar: Steve Cook (30), Jack Simpson (24), Chris Mepham (23), Nathan Wood (19)
- Det blev inget förlängt lån av Carter-Vickers som inte var nöjd med sin speltid i The Cherries. Även Banda försvann och in som tredje-/fjärdeval kom unge Nathan Wood som på förhand känns som ett såväl kortsiktigt som långsiktigt alternativ, speciellt när Cook börjar bli till åren och Mepham har dragit till sig stort intresse från flertalet klubbar.

Vänsterbackar: Diego Rico (28), Lloyd Kelly (22), Josh Wilson-Esbrand (18)
- Såväl Lloyd som Diego visade förra säsongen prov på väldigt hög och jämn nivå men med unge nyförvärvet från i vintras, Josh, med i uppsättningen så blir det med all förmodan på bekostnad av spanske Diego vars kontrakt löper ut efter säsongen. Med det sagt så kommer Lloyd att prioriteras och därefter får Diego och Josh kampera om platsen bakom.

Innermittfältare: Jefferson Lerma (26), Lewis Cook (24), Nnandi Ofoborh (21), Matt O’Riley (20), Jack Wadham (18)
- Åldringen Dan Gosling fick fullfölja sitt kontrakt och därefter leta ny klubb, något som inte berörde mig särskilt mycket. Istället har Lerma och Cook gjort det riktigt bra där Ofoborh varit riktigt nyttig backup. Matt O’Riley blir istället nerflyttad ett snäpp på planen och kommer den här säsongen primärt konkurrera med Lewis Cook som spelfördelare. Vad gäller unge Jack Wadham så tar hans kontrakt slut efter säsongen och han behöver ta ytterligare steg i utvecklingen för att få det förlängt.

Offensiva mittfältare: Junior Stanislas (31), Joshua King (29), Jarrod Bowen (24), Arnaut Danjuma (24), David Brooks (23), Noah Shamoun (18)
- Spanjoren Riquelmes lån avslutades och Matt O’Riley flyttades som bekant ner ett snäpp på planen vilket lämnade kvar två platser på det offensiva mittfältet. Utlånade svenska löftet Shamoun fick därmed ta över platsen bakom Brooks centralt och nyförvärvet Bowen går in på högerkanten och gör upp med Danjuma alternativt Stanislas beroende på vem av dem två som gör sig bäst med “fel fot”.

Forwards: Dominic Solanke (23), Sam Surridge (22)
- I ärlighetens namn var jag på jakt efter en forward som på allvar kunde konkurrera med Solanke och då till bekostnad på Surridges plats i laget. De spelare som vi ville ha var inte tillgängliga av i synnerhet ekonomiska anledningar men en Solanke i form är garanti på över tio mål per säsong. Surridge kommer fortsatt att få sparsamt med speltid.

Foster
Stacey - Mepham - Cook - Kelly
Lerma - Cook
Bowen - Brooks - King
Solanke


Kristijan och Phansell gillade
Daniel Nilsson
(@daniel-nilsson)
Supersub Admin
Blev medlem: 1 år sedan
Inlägg: 493
Topic starter  


Höstsäsongen 21/22

När spelschemat släpptes blev jag svimfärdig. Om vi bortser från en fin premiär hemma mot West Bromwich så följdes den upp av Arsenal borta, Manchester United hemma, Chelsea borta, Liverpool hemma och därefter Leicester borta. Vi förberedde oss så gott vi kunde, försökte plantera ett självförtroende-frö hos spelarna och gå för poäng. Resultat? 2-1 förlust borta mot Arsenal, 2-1 vinst hemma mot Man United, 1-1 borta mot Chelsea, 2-0 förlust hemma mot Liverpool och slutligen 1-1 borta mot Leicester vilket får ses som absolut godkänt. Därefter hade vi svårt att hitta en jämn form och började sakta segna ner mot botten. Efter ett formationsbyte från 4-3-2-1 till 4-4-2 med offensiva yttrar lyckades vi rädda höstsäsongen från en bottenstrid och nu tar vi nya tag inför vårens bravader.

När vi äntligen hittat formen igen så började spelarna att även prestera på en individuell nivå. David Brooks som anfallare blev helt plötsligt en fantastisk lekkamrat till Solanke som kompletterar varandra perfekt. Om vi bortser från Alexander Isaks fantastiska målform i Manchester United (18 mål på 14+1 matcher) så ligger Brooks endast två mål bakom andraplacerade Harry Kane på tolv mål. Högerbacken Jack Stacey har i samband med detta börjat hitta flera inlägg och instick som resulterat i mål och ligger på tredje plats i assistligan med sina tio framspelningar. Vi har fortfarande en bit kvar till toppen men fortsätter vi i den här riktningen så kan vi säkert aspirera på en plats som tar oss ut i Europa.

Flest mål: David Brooks :: 10 st :: delad 4’a
Flest assist: Jack Stacey :: 8 st :: delad 2’a
Framstående spelare: Jarrod Bowen


hajen, Kristijan, pizarro och 1 personer gillade
Daniel Nilsson
(@daniel-nilsson)
Supersub Admin
Blev medlem: 1 år sedan
Inlägg: 493
Topic starter  


Januarifönstret 21/22

Med en något ansträngd ekonomi och därmed transferbudget fanns det inte någon direkt möjlighet att förstärka A-laget utan istället lades fokus på framtiden, de som potentiellt kommer att ersätta spelare inom ett par säsonger alternativt utvecklas och sälja vidare med vinst. Skotten Chris blev något dyrare än vad vi tänkt oss men samtidigt besitter han en väldigt spännande potential. Åldringarna Jagielka och Lowry hämtades in för att agera mentorer i reservtruppen för de yngre spelarna, en idé som dök upp från ingenstans men som passar bra om vi vill fokusera på att utveckla talanger på alla plan.

Nyförvärv
 mål :: Lewis Ryan :: 17 år :: Cambridge United :: 4 750 000 kr
 omc :: Scott Hawker :: 17 år :: Barnet :: 3 500 000 kr
 omc :: Chris Mochrie :: 18 år :: Dundee United :: 20 000 000 kr
 mb :: Phil Jagielka :: 39 år :: Legia Warzawa :: 2 500 000 kr
 cm :: Phillip Lowry :: 32 år :: Crusaders :: 300 000 kr

Försäljningar
 vb :: Diego Rico :: 28 år :: West Ham :: 25 000 000 kr
 fw :: Jake Scrimshaw :: 21 år :: Swindon Town :: 820 000 kr
 omh :: Kevin Jensen :: 20 år :: Malmö FF :: Lån
 fw :: Erik Botheim :: 21 år :: Vitesse :: Lån + 140 000 kr
 omh :: Isak Jansson :: 19 år :: Mainz 05 :: Lån + 10 000 000 kr
 cm :: Gianluca Busio :: 19 år :: Chicao Fire :: Lån + 130 000 kr
 omc :: Noah Shamoun :: 19 år :: QPR :: Lån
 omc :: Chris Mochrie :: 18 år :: Hamilton :: Lån

Totalt: +5 040 000 kr

Och till slut så lämnade vänsterbacken Diego Rico som satt på ett utgående kontrakt. West Ham var faktiskt nära att signera Diego under sommaren och då för hela 150 miljoner kronor, men han fick inget arbetstillstånd. Situationen hos The Cherries var ohållbar och han godtog inte att vara tredjealternativ så detta var en bra deal trots allt. Jake Scrimshaw ser fin ut men lite för dålig potential för att vi ska vilja satsa vidare på honom då det finns många fler alternativ framför honom i ledet. Resterande spelare som lånades ut gör det för de är för bra för reservlaget. Dessutom fick vi till en bra lånedeal för Isak Jansson som ger oss 10 miljoner kronor.


Kristijan gillade
Daniel Nilsson
(@daniel-nilsson)
Supersub Admin
Blev medlem: 1 år sedan
Inlägg: 493
Topic starter  


Vårsäsongen 21/22

Min första säsong med Bournemouth i Premier League blev också klubbens bästa säsong någonsin i den engelska högstaligan. Vi blev the best of the rest då vi står utan spel i Europa nästa säsong men spontant känns detta som ett bra steg då vi vill etablera oss och därefter ta nya steg i utvecklingen. Inget av lagen som gick upp till PL inför den här säsongen åkte ur utan vi kom på en åttonde plats, Brentford blev nia och Norwich knep tolfteplatsen. Det innebär att Crystal Palace, Burnley och Newcastle degraderas till Championship och får börja om.

Även om vi tog en imponerande placering i Premier League så bär vi med oss en period under hösten där vi trillade in i en negativ spiral och som krävde en förändring av formation och taktik. Trots det så fanns där ständigt två ljusglimtar i offensive mittfältaren/anfallaren David Brooks samt högerbacken Jack Stacey som båda höll en hög nivå säsongen rakt igenom. Resten av spelarna gjorde också bra ifrån sig men över en hel säsong så stack dessa två spelare ut rejält. Notera att Alexander Isak värvades till Manchester United för 730 miljoner kronor och var med sina 28 mål en av de starkast bidragande spelarna till att klubben sprang hem ligaguldet.

Flest mål: David Brooks :: 18 st :: delad 5’a
Flest assist: Jack Stacey :: 10 st :: 7’a
Högst snittbetyg: David Brooks :: 7,08 :: -

Bland en ganska så medioker årskull fann vi två stycken som jag ansåg vara tillräckligt intressanta att kontraktera. Fodé är den spelare med högst potential och är definitivt en spelartyp jag vill ha in på innermittfältet, förmodligen till bekostnad av Jack Wadham. Luke Craggs är en mittback med proffsig mentalitet som kan ta honom väldigt långt. Potentialen är inte lika stor som Fodé men med rätt utveckling kan han absolut bli en fin försäljning till Championship i framtiden.

Fodé Camará :: Luke Craggs


The Gustine gillade
Daniel Nilsson
(@daniel-nilsson)
Supersub Admin
Blev medlem: 1 år sedan
Inlägg: 493
Topic starter  


Sommarfönstret 22/23

Inför den andra säsongen i Premier League fanns det fortfarande svårigheter att värva kompetenta spelare utefter vår ekonomi som inte tycks vilja förbättra sig avsevärt utan försäljningar vilket till viss del kan hänga ihop med en arena som endast tar in lite över 11 000. Efter hand föll pusselbitarna på plats där vi ville föryngra men ändå behålla kompetensen, något vi hittade i Hamza Choudhury som direkt går in och ersätter Jefferson Lema i startelvan. Dembélé är ett framtidsnamn men bör redan nu kunna hävda sig i Premier League. Sist in blev också ett kärt återseende i 30-årige Callum Wilson som är tänkt att bidra med både spets och rutin för att ge de yngre lagom utrymme att bli inskolade.

Nyförvärv
 dm :: Hamza Choudhury :: 24 år :: Leicester :: 147 000 000 kr
 vm :: Karamoko Dembélé :: 19 år :: Celtic :: 280 000 000 kr
 fw :: Callum Wilson :: 30 år :: Newcastle :: 245 000 000 kr
 op :: +3 talanger :: 13 300 000 kr

Försäljningar
 cm :: Jefferson Lerma :: 27 år :: Leicester :: 400 000 000 kr
 fw :: Erik Botheim :: 22 år :: Cagliari :: 100 000 000 kr
 omh :: Isak Jansson :: 20 år :: Juventus :: 150 000 000 kr
 hm :: Junior Stanislas :: 32 år :: Blackburn :: 75 000 000 kr

Totalt: +39 700 000 kr

En försäljning av Jefferson Lerma kändes som en nödvändighet. Han har visserligen varit stabil, men inte bättre. Han satt dessutom på en av de högsta lönerna och ville dessutom ha mer än så. Därför kändes det som en stor vinst när vi fick in Hamza för mindre än hälften av vad vi sålde Jefferson för där klubbarna skiftar spelare rakt av. Norske Botheim och svenske Jansson gick också de vidare i sina karriärer där båda begav sig till Italien. Junior Stanislas ville vara kvar och jag ville egentligen ha kvar honom också men han fick tyvärr inte plats. Att varva ner i Championship kändes därför som en bra deal då vi fick 75 miljoner kronor för högeryttern.


Daniel Nilsson
(@daniel-nilsson)
Supersub Admin
Blev medlem: 1 år sedan
Inlägg: 493
Topic starter  


Spelartruppen 22/23

Målvakter: Mark Travers (23), Will Dennis (21)
Rutinerade Ben Foster lade handskarna på hyllan efter förra säsongen vilket innebar att vi var på jakt efter en ersättare till honom. Det uteblev och istället får unge Will Dennis agera backup till Mark Travers den kommande säsongen vilket gör att målvaktsuppsättningen känns väldigt tunn.

Högerbackar: Dominic Iorfa (27), Jack Stacey (26)
Ingen förändring här utan Stacey fortsätter som ordinarie medan Iorfa är reserv och som faktiskt förra säsongen fick en hel del speltid då Stacey både var skadad och hade problem med formen under vissa perioder. För nu känns det okej men ska vi ta nästa steg ut mot Europa kan det krävas ett nytt namn här.

Mittbackar: Steve Cook (31), Jack Simpson (25), Chris Mepham (24), Nathan Wood (20)
Vi fortsätter även här med samma uppsättning och vi börjar se ett tronskifte mellan Cook och Wood. Mepham är ordinarie medan Simpson fortsätter vara supernöjd som fjärdeval och när han väl spelar är han faktiskt otroligt duktig. Här känner jag ingen oro, varken för den kommande säsongen eller för flera år framöver.

Vänsterbackar: Lloyd Kelly (23), Josh Wilson-Esbrand (19)
Diego Rico har lämnat vilket gett Josh fler minuter på planen, något som förhoppningsvis kommer ge honom ytterligare skjuts i utvecklingen. Han har visserligen redan haft en fin kurva sen han kom men tanken är att han nu på allvar ska utmana Kelly om vänsterbacksplatsen. Kelly hade under våren svårigheter att prestera och han behöver höja sig om han ska få vara kvar.

Innermittfältare: Lewis Cook (25), Hamza Choudhury (24), Nnandi Ofoborh (22), Matt O’Riley (21)
Trots Lerma såldes så anser jag att innermittfältet aldrig varit bättre vilket också hänger ihop med att O’Riley och Ofoborh höjt sig. Cook och Hamza är ordinarie medan de andra blir backups den kommande säsongen, men den som känner mig vet mycket väl om att alla kommer få bra med speltid.

Yttermittfältare: Joshua King (30), Jarrod Bowen (25), Arnaut Danjuma (25), Karamoko Dembélé (19)
Här finner vi numera den sista spelaren i A-laget som inte har ett engelskt pass, Arnaut Danjuma. Han har dock varit här länge nu men har ca två år kvar tills han kan ansöka om att bli engelsman. Joshua King kommer konkurrera med Danjuma till höger medan Bowen har Dembélé som backup till vänster. Redan inför den här säsongen var jag osäker på om King skulle få stanna och med ett kontrakt som löper ut efter säsongen så får vi se hur länge han är kvar i The Cherries.

Forwards: Callum Wilson (30), David Brooks (24), Dominic Solanke (24), Sam Surridge (23), Jack Dunne (16)
Nu när vi ändrat formation till en klassisk 4-4-2 istället för offensiva yttrar så ses Brooks numera som en anfallare och är faktiskt den enda som är självskriven i startelvan av dessa forwards. Wilson och Solanke gör upp om platsen bredvid medan Surridge och Dunne konkurrerar om resten av speltid som blir över.

Travers
Stacey - Mepham - Cook - Kelly
King - Choudhury - Cook - Bowen
Brooks - Wilson


TommyE gillade
Sir-Ferguson
(@sir-ferguson)
Ungdom
Blev medlem: 7 månader sedan
Inlägg: 6
 

Bra krigat, Europa nästa!


Sida 1 / 2