Meny Stäng

Share:
Notifications
Clear all

[FM21] AVFC

31 Inlägg
6 Users
30 Likes
1,526 Visningar
FMSvensson
(@fmsvensson)
Eminent Member
Blev medlem: 3 år sedan
Inlägg: 30
Topic starter  

Introduktion 

 

Efter 3 säsonger i The Championship så lyckades tillslut den anrika klubben Aston Villa komma tillbaka till Premier League men säsongen 19/20 höll på att bli ett ända stort fiasko när man var så nära att ramla ur igen. Istället lyckades man hålla sig kvar och efter att Dean Smith fått sparken så plockade man nu in den anfallsglada tränaren Eddie Howe som många gånger har varit de större klubbarnas namn. Målet var tydligt, vi ska först och främst stanna kvar men på sikt så vill ägarna ut i Europa igen. Man har trots allt 1 Champions League titeln från 1982 och hela 7 stycken Premier League inteckningar.

Då var det dags för en SR där valet efter många turer och många startade spel som tillslut föll väl ut. Målet är givetvis att föra dem tillbaka till toppen och framgångarna som man hade i början av 80-talet då man både vann Premier League och Champions League.

Lite riktlinjer med rapporten.

 

  • Följa våra klubbvisioner så gott det går t ex (anfallsfotboll, värva och sälja med vinst osv).

 

  • Satsa på akademin, värva in och få upp stora talanger.

 

  • Släppa upp ungdomar att testa på A-lagspel. dvs Carabao och FA-Cup

 

 

 

 

 

Eddie Howe som har varit starkt förknippad med Bournemouth följde aldrig med klubben ner i The Championship utan valde tillslut att skriva på kontrakt med Aston Villa. Frågan var! Är Eddie Howe mannen som ska lyckas med att ta klubben tillbaka till den absoluta toppen?

 


   
Micke reacted
Citera
FMSvensson
(@fmsvensson)
Eminent Member
Blev medlem: 3 år sedan
Inlägg: 30
Topic starter  

 

 

 

Taktik

Taktiken vi kommer använda oss av kommer vara en offensiv variant av 4-3-3. Ytterbackarna kommer mest spela som wingback för att få mer offensiv kraft. Vår halvback kommer därmed sjunka ner som en 3:e mittback och ge försvaret understöd. Offensivt kommer den mer likna en 3-4-3, när man sedan ställer om till försvar kommer det mer likna en 5-2-3.

 

 

 

 

 

 

Övergångar

Här kommer det en liten uppdatering över hur vår aktivitet såg ut på transfermarknaden. Vi säljer en del får att kunna investera pengar i truppen då vår övergångsbudget var 0. Vi säljer spelare som inte passar in i vårt sätt att spela och breddar med en hel del talang. Netz, Scalvini och Torre kommer spela varsamt, där resterande kommer vara mer involverade i A-truppen. 

 

 

 

 


   
SvaraCitera
Yayakolo
(@yayakolo)
Medlem
Blev medlem: 3 år sedan
Inlägg: 126
 

Följer! Lycka till 🙂


   
FMSvensson reacted
SvaraCitera
FMSvensson
(@fmsvensson)
Eminent Member
Blev medlem: 3 år sedan
Inlägg: 30
Topic starter  

@yayakolo Tack 😀


   
SvaraCitera
FMSvensson
(@fmsvensson)
Eminent Member
Blev medlem: 3 år sedan
Inlägg: 30
Topic starter  

 

Blev lite snabbt spelande så kommer göra en summering av säsongen. Vi var som sagt tippade att sluta på en 18 plats i ligan och målet var att slippa vara indragen i bottenstriden. När vi skulle kolla igenom spelschemat så verkade inte bättre än att man skulle kunna stå på 0 poäng efter 3 omgångar. Men i stället så stod man på 6 poäng och redan bockat av 3 stycken av big six klubbarna.

 

 

Det var inte bara inledningen som skulle imponera utan den fotboll som Eddie Howe presterade i Aston Villa skulle minsann visa sig bättre än vad man först trodde. En andra säsong brukar ju alltid vara den tuffaste att överleva och det var verkligen vårt mål att slippa börja bygga om. Men vi efter att ha spelat klart den sista delen av årets spelschema så hade man etsat sig fast i en slags topp tillsammans med några av de absoluta giganterna i engelsk fotboll. Men vi var långt ifrån det enda laget som ville störa topplagen, Wolves hade efter en imponerande höst placerat sig högst upp i tabellen och desamma 5 hade fått ett liten försprång som senare skulle visa sig viktigt.

 

 

 

 

 

Ungdomsverksamheten 

Vi hade tidigare av säsongen fått en liten förvarning om att det fanns en riktigt stor talang som var påväg upp från vår ungdomsverksamhet. Vi valde tillslut att förlänga med 4-5 stycken till som var lovande men ingen som var riktigt lite lovande som denna spelare. 

Chris Anderson

 

 

 

När Maj kom och säsongens sista match hade spelat landade man tillslut på en 6 plats, man var bara minuter ifrån Champions League spel men efter att Spurs kvitterat sent i vår match så blev vi tillslut 6 istället för 4. Första tanken var givetvis besvikelse, men efter att låtit de landat en stund så kändes Europa Leauge som en bra och lagom steg. Vi höjer vår status och kommer därmed lyckas värva till oss mer spets än vad vi kunnat innan. Nu är det bara se fram emot nästa säsong där vi ska slåss på ytterligare en front. Överraskande så lyckades våra bittra rivaler Wolves pga av vårt poängtapp ta den sista och åtråvärda CL platsen, vilken kanske var det som sved allra mest. 

 

 

 

 

 

 

Hur skulle ni vilja se rapporten uppdelad? Funderar på hur uppläget på rapporten ska vara, för att verka mest intressant för er läsare. Kom gärna med förslag 


   
raca14 and juanele77 reacted
SvaraCitera
FMSvensson
(@fmsvensson)
Eminent Member
Blev medlem: 3 år sedan
Inlägg: 30
Topic starter  

 

Säsong 21/22

 

Efter en ganska annorlunda säsong så var det dags för att få lite åt en normalare säsong. Spelschemat skulle inte bli lika intensivt, vi får se om det är till vår fördel eller inte.

Försäsongen blev inte alls lika lång som föregående år då man spelade 11matcher, nu blev det bara 6 istället. Man gör en klart godkänd försäsong där man vinner samtliga matcher. Målet för säsongen är fortfarande att stabilisera oss i mittenskiktet. Men vi hoppas återigen kunna vara uppe och störa storlagen. 

 

 

 

 

Truppen och övergångar kommer i nästa inlägg.

 

 

 


   
SvaraCitera
FMSvensson
(@fmsvensson)
Eminent Member
Blev medlem: 3 år sedan
Inlägg: 30
Topic starter  

 

 

Spelartruppen

 

:: Målvakter :: Namn :: Ålder

 Emiliano Martínez :: 29

 Chris Anderson :: 17

"Martinez kommer fortfarande vara första keeper, men kommer avlastas en del i cuperna och även i ligaspel där vi känner att vi ska vinna. Ska bli riktigt intressant att se utveckling på vår supertalang Chris Anderson".

 

:: Backar ::

 Zinho Vanheusden :: 22      NY

 Anel Ahmedhodzic :: 22

 Tyrone Mings :: 28

 Felix Uduokhai :: 24       NY

 Connor Roberts :: 26

 Ezri Konza :: 24

 Matthew Targett :: 26

 Luca Netz :: 18

"En ganska tunn lagdel där vi ändå har en godkänd startelva men kommer att behöva breddas under säsongen eller till nästa säsong. På sikt kan den se riktigt intressant ut, man har redan sett fina framsteg på Luca Nets som har under 1,5 år i klubben utvecklas mycket bra kommer spela 50/50 med Targett". 

 

:: Mittfältare ::

 Hamza Choudhury :: 24     NY

 John McGinn :: 27

 Lovro Majer :: 24      NY

 Deli Alli :: 25      NY (lån)

Burkinabe Bertrand Traoré :: 26

 Trezeguet :: 27

 Jack Grealish :: 26

 Harry Wilson :: 24    NY

 Yusuf Demir :: 18      NY

"Den lagdel där det händer mest, och det är den lagdel vi är mest nöjda med. Det finns mycket talang samtidigt som det finns rutin. Skulle behöva hitta en komplement till Hamza, för i den defensiva positionen är vi som mest sårbara".

 

:: Anfallare ::

 Luie Barry :: 18

 Tiago Tomás :: 19  NY 

 Ollie Watkins :: 26

 Wesley :: 25

"Lagdelen där det inte finns någon riktigt självskriven. Tomás stannar kvar i klubben efter att man aktiverat klausulen i kontraktet. Här finns det mest att göra och visar ingen framfötterna här under säsongen så kan det ryka en både 1-2 gubbar".

 

 

Startelvan

 

 


   
Micke reacted
SvaraCitera
jonatannk
(@jonatannk)
Trusted Member
Blev medlem: 3 år sedan
Inlägg: 93
 

Snygg värvning i Alli!

Who has two thumbs and doesn't give a crap?


   
FMSvensson reacted
SvaraCitera
Micke
(@micke)
Estimable Member Admin
Blev medlem: 3 år sedan
Inlägg: 239
 

Riktigt intressant att följa, fina resultat första säsongen med!

"I have never played for a draw in my life." - Sir Alex Ferguson


   
FMSvensson reacted
SvaraCitera
(@roine88)
Active Member
Blev medlem: 2 år sedan
Inlägg: 9
 

Snygg rapport! Har du lust att lägga upp screens på Anderson, Anel, Mings, Hamza och Watkins? Tack!


   
FMSvensson reacted
SvaraCitera
FMSvensson
(@fmsvensson)
Eminent Member
Blev medlem: 3 år sedan
Inlägg: 30
Topic starter  

Tack allesammans! 😀 Hamza Mings Chris Watkins Anel 


   
SvaraCitera
FMSvensson
(@fmsvensson)
Eminent Member
Blev medlem: 3 år sedan
Inlägg: 30
Topic starter  

 

 

Transfermarknaden 

UT

Mbwana Samatta :: Fenerbache :: 62 500 000 kr

Frédéric Guilbert :: FC Porto :: 70 000 000 kr

Lamare Bogarde :: Brighton :: 72 500 000 kr + 50 % på nästa övergångssumma

Patrick Berg :: Hoffenheim :: 147 000 000 + 30 % på nästa övergångssumma

Matty Cash :: Crystal Palace :: 200 000 000 + 25 % på nästa övergångssumma

Douglas Luíz :: Shanghai Shenhua :: 220 000 000 + 10 % på nästa övergångssumma

 

IN

Tiago Tomás :: Sporting CP :: 250 000 000

Dele Alli :: Tottenham :: LÅN ( Köpoption 315 000 000 )

Felix Uduokhai :: Augsburg :: 115 000 000

Yusuf Demir :: Rapid Wien :: 200 000 000 , ( 320 000 000 )

Harry Wilson :: Liverpool :: 112 000 000

Hamza Choudhury :: 95 000 000 ( 112 000 000 )

Syver Aas :: Odd :: 35 000 000 ( 80 000 000 )

 

 

Halvtidsrapport

 

 

Vi har precis kommit förbi den tuffaste delen av säsongen där man nu kommit förbi Boxning Day, vi ligger trots allt inom vad vad styrelsen begär. Men många slitna hårstrå där det verkar gå troll i avslutningsfasen, och gud vet hur många ramträffar vi haft. Noterbart är väl att Newcastle som förra året var en placering ifrån att åka ur spelar bra fotboll och ligger topp 4, det andra visar kanske att Wolves fick en one hit wonder säsong. Tottenham och Everton ligger ju också där man egentligen inte borde vara.

 

Spelarstatistik 

 

 

Ungdomsintaget

Detta har blivit en favorit tid på året då nya spelare ska komma upp. Man forsätter verkligen att leverera på akademin. Här är några av de spelare som har fått förnyat och signat upp för spel, dock saknas det en här som redan nu har skrivit på ett heltidskontrakt. Lägg namnet på minnet för han har redan som 15 åring presenterat sig på den stora scenen i Premier League och Europa League. Namnet är Robbie Rogers, som vi hoppas ska bli nya klubbikon likt Grealish. (Tryck på bilden för se stats)

 


   
SvaraCitera
(@roine88)
Active Member
Blev medlem: 2 år sedan
Inlägg: 9
 

Rogers! Sjukaste regen jag skådat!


   
FMSvensson reacted
SvaraCitera
FMSvensson
(@fmsvensson)
Eminent Member
Blev medlem: 3 år sedan
Inlägg: 30
Topic starter  

@roine88 mm, nu har jag ju aldrig kört mer än max 2 säsonger på en save då ja tröttnat. Men både Chris och Rogers gör ju så att man vill se hur bra de är om 10 år 😀


   
SvaraCitera
FMSvensson
(@fmsvensson)
Eminent Member
Blev medlem: 3 år sedan
Inlägg: 30
Topic starter  

 

 

 

 

Säsongsavslutning 21/22

 

 

Säsongen blev inte riktigt som vi hade hoppats i ligaspelet. Vi har en period där ett dubbelmöte med Manchester United startar en otrolig negativ trend. Man missar därmed en viktig del i klubbens mål att ta sig tillbaka till toppen. En säsong utan kontinental spel kommer bli drabbande när vi ska sätta oss och förhandla med nya spelare.

Däremot så går vi otroligt bra i cupspelet där vi i ligacupen gick till final mot Manchester United och det blev klubbens 3:e match mot de inom loppet av 7 dagar. Men återigen så blev det förlust mot ett United, man lyckades på dessa 3 möten inte göra ett mål mot United vilket var otroligt frustrerande. Vi fick ge upp Europaspelet genom ligan ganska snabbt, då vi såg det tidigt och så blev fallet. Vi får ta sikte på nya säsongen samtidigt som vi försöker hitta en taktik som skulle passa vår trupp.

 

Tabellen

 

Spelarstatistik

 

 

 

 

Europa League

 

Europa League var nu vår enda chans att ta oss in till någon sorts kontinentalt spel, och i så fall till den finaste turneringen i världen Champions League. Gruppen med OB, CRF Cluj och Roma gick man segrande ur och fick därmed en väldigt gynnsam resa hela vägen till final. I finalen stod ett annat lag från England, Arsenal som även de var på jakt efter en Champions League biljett. 

Vi gör en bra taktiskt match hela matchen, och har en riktigt farlig chans i slutet av matchen men det ville sig inte helt enkelt. Förlängningen är chansfattig och tiden rinner iväg, matchen går till straffar där kylan hos Arsenalspelarna var betydligt bättre och kunde därmed bärga EL bucklan och kvalificera sig för Champions League. För Aston Villa går drömmen vidare för att nå Champions League.

 

Spelarstatistik 

 

 

 

 

 


   
SvaraCitera
FMSvensson
(@fmsvensson)
Eminent Member
Blev medlem: 3 år sedan
Inlägg: 30
Topic starter  

 

 

 

Säsong 22 / 23

 

 

Spelartruppen

 

 

:: Målvakter :: Namn :: Ålder

 Lucas Chaves :: 27           NY

 Chris Anderson :: 18

"Chris Andersons stora chans, efter mycket velande så valde Villa att sälja den rutinerade Martinez. Man har fått fram en supertalang i Chris och valde efter säsongen att satsa på honom som förste målvakt till kommande säsong. Ska bli otroligt intressant och se hur han står sig, det blir ett vågat beslut att satsa på en 18 åring i världens största liga. Chaves lämnar Argentina och Sydamerika för att testa lyckan i England".

 

 

 

:: Backar ::

 Zinho Vanheusden :: 23     

 Tyrone Mings :: 29

 Felix Uduokhai :: 25  

 Connor Roberts :: 27

 Ezri Konza :: 25

 Matthew Targett :: 27

 Luca Netz :: 19

 Felipe Cruz :: 20          NY

 Jordan Torunarigha :: 25       NY

"En lagdel vi normalt sett varit nöjda med, men vi förstärker med Felipe Cruz som är en fantastisk poängback med bra inlägg som kommer göra att Connor inte kommer vara lika given där. Kommer gynna dem båda på sikt av vi har 2 bra alt på högerbacken. Mings börjar bli till åren och när Torunarigha fanns tillgänglig för 95 mkr så löste man honom, kommer bilda ett starkt och storväxt försvar tillsammans med sin landsman Uduokhai.

 

 

 

:: Mittfältare ::

 Hamza Choudhury :: 25     

 John McGinn :: 27

 Lovro Majer :: 24     

 Deli Alli :: 26

 James Garner :: 21    NY

 Francisco Conceição :: 19      NY

 Jack Grealish :: 27

 Harry Wilson :: 25    

 Yusuf Demir :: 19      

 Raphinha :: 25      NY

 Robbie Rogers :: 16   

"Den lagdel kanske där det hände mest den här sommaren, Trezeguet ville ha mer speltid och fick lämna för att få det. Men vi hittar riktigt bra värvningar i Raphinha som kommer från Leeds som blev degraderade från Premier League, under tiden fick vi även upp ögonen för Sergios grabb Francisco Conceição från Porto. Vi valde också för en billig peng att plocka in James Garner från Manchester United som vi tror kan utvecklas till något riktigt bra. Truppen börjar hitta sin form samtidigt som vi försöker hitta bra engelska spelare".

 

 

 

:: Anfallare ::

 Liam Delap :: 19     NY (Lån)

 Tiago Tomás :: 20  

 Ollie Watkins :: 26

 Darwin Núñez :: 23      NY

"Vi väljer att plocka ner Barry igen och sälja Wesley, och ersätter de med Núñez från Benfica samtdigt som Liam Delap ansluter på lån, då vi inte såg någon orsak till att köpa in ytterligare en forward. Med Thomas och Darwin så kommer vi ha 2 riktigt jämnstarka spelare som kommer kunna avlasta varandra. Samtidigt som Watkins finns där med".

 

 

 

Övergångar

IN

Lucas Chaves :: Argentinos Jrs :: 40 mkr

Jordan Torunarigha :: Hertha BSC :: 95 mkr

James Garner :: Manchester United :: 62,5 mkr

Filipe Cruz :: Benfica :: 175 mkr

Darwin Núñez :: Benfica :: 255 mkr

Liam Delap :: Manchester City :: LÅN

 

UT

Anel Ahmedhodzic :: Barcelona :: 580 mkr

Emiliano Martinez :: West Ham :: 495 mkr

Bertrand Traoré :: Henan :: 375 mkr

Wesley :: Espanyol :: 127 mkr 

 

 

"Man förlorar mycket kvalité i och med försäljningarna på Anel och Martinez, men med de bud vi fick så gick det inte att tacka nej. Hade vi inte haft Chris Anderson på uppgång så hade vi definitivt inte tackat ja, det tror ja inte även om han var 29 år. I övrigt så ville Anel lämna för större uppdrag och när klubbar som Barca och Bayern står på kö, så blir det inte mycket att göra än att släppa han. Tycker vi fick bra betalt och kommer göra oss gått i hopp om placeringar till Europaspel. Traoré lämnar för Kina, var mestadels intresset kom ifrån och med bredden vi hade så var det svårt att ge han den speltid han behöver för att leverera. 

In så tycker jag vi prickar bra i våra värvningar, vi slänger inte ur oss massa pengar bara för att vi har utan vi försöker hitta spelare som ska passa in i vår filosofi att spela. Riktigt spänd på vad Cruz och Garner kan åstadkomma på sikt då jag tror de kommer bli en bärande del av klubbens framtid".

 

 

 

Möjlig Startelva

 

 

 

 


   
SvaraCitera
jonatannk
(@jonatannk)
Trusted Member
Blev medlem: 3 år sedan
Inlägg: 93
 

Måste säga att jag verkligen gillar att du värvar realistiskt och inte går bananas. Det är sådant som får mig att fastna för rapporter. Mycket bra, keep it up!

Who has two thumbs and doesn't give a crap?


   
SvaraCitera
FMSvensson
(@fmsvensson)
Eminent Member
Blev medlem: 3 år sedan
Inlägg: 30
Topic starter  

@jonatannk Tack! Kul att höra, blir ju oftast att man tröttnar själv också då ju, tycker själv man köpt för mycket men svårt att komma uppåt utan att köpa, men truppen känns ändå rätt rimlig för topp 4 med några spets värvningar. typ 1-2 och sen så får resten växa till sig till den nivån. Ska försöka hålla kvar kvarstående Villa spelare.


   
SvaraCitera
(@roine88)
Active Member
Blev medlem: 2 år sedan
Inlägg: 9
 

Suverän rapport! Jag håller med föregående talare angående realistiska värvningar. Hade varit guld om du kunde lägga till screens på samtliga spelare (typ under flaggorna) men har full förståelse för om du ej pallar!


   
FMSvensson reacted
SvaraCitera
FMSvensson
(@fmsvensson)
Eminent Member
Blev medlem: 3 år sedan
Inlägg: 30
Topic starter  

 

 

Halvtidsrapport säsong 22 / 23

 

 

En lite annorlunda säsong där vi i början av November skulle stanna upp ligaspelet för det kontroversiella VM i Qatar som för övrigt vanns av Serbien i en final där Belgien stod på andra sidan. Fram tills dess så var vi länge med och var bland de sex bästa. Ni kommer ha fördelen att kunna matcha våra spelare försiktigt om man jämför med spelarna som spelar i Big Six klubbarna där det kommer vara oerhört matchande med liga och Europaspel. Vi gjorde en dålig insats i både FA och Carabao cup där vi åkte ut 2 matcher in i cupen. På ett sätt bra, för då kunde vi fokusera 100 % på enbart Premier League och att försöka nå cupspel, men framförallt kanske komma in turnering som anses vara den största klubblagsturneringen i världen (Champions League. Största överraskningen får väl ändå ses som är väl att både Spurs och City har halkat efter lite grand. Även Everton har det kämpigt där man ett tag låg på nedflyttningsplats. 

 

 

Spelarstatistik

 

 

 

 

Nästa rapport kommer bli om den avslutande delen, då det för vår del blev ett lugnt transferfönster i januari. Det skede inte heller några större ungdomsintag i klubben då det var långt ifrån vad det har bjudits på tidigare år. Ska bli intressant att följa den rafflande avslutningen där man ändå har ett par giganter kvar att möta sista 6-8 matcherna.

 


   
SvaraCitera
Sida 1 / 2
Share: