Meny Stäng

Share:
Notifications
Clear all

[Stängt] [FM20] Villastadens IF - Ett projekt för en stad i gemenskap (Nu i Division 2)

Sida 3 / 3

Flourix
(@flourix)
Ungdom
Blev medlem: 8 månader sedan
Inlägg: 50
Topic starter  

2025 - Kan mycket väl bli en tuffare säsong

ÖVERGÅNGAR | STYRELSEMÅL | LEDARE

Vår svenska fotboll har ökat i kvalité rejält senaste åren och det börjar märkas att kvalitén sprider sig även neråt i seriesystemet. Allsvenskans klubbar förbättras för varje säsong som går och spelar i både Europa gruppspel och slutspel. Med två Champions League platser och tre Europa League-platser finns gott om pengar att hämta för utveckling av akademier - och kanske är det nu dessa ungdomar som inte riktigt håller måttet som finner sin plats längre ner i seriesystemet. Bland årets motståndare finns gott om nyckelspelare med spetskvalitéer som garanterat kommer bli ett hot. IFK Lidingö tippas återigen som mästare - men vi alla såg hur det gick för dom ifjol.

Vi går in i den fruktade andrasäsongen och det kan mycket väl bli en tuffare säsong. Antingen så spelar vi bättre eller i paritet med ifjol, då vi fått lite rutin och vana med det högre tempot. Eller så blir det en kamp om överlevnad som media tippar även i år. I Twitterflödet spekuleras det också vilt om Villastadens IF har gått i den ekonomiska fällan. Strategin att hålla en bred trupp och säkra den med kontrakt till många spelare tär på ekonomin - även om klubben endast spenderar 37.000 av 132.000 budgeterade kronor på löner. Om satsningen inte betalar sig och vi få kämpa för överlevnad kanske det kommer krävas mindre kontrakt och en osäkrare trupp framöver - för att långsamt ändå kunna göra en ekonomiskt vinning även i Division 2. Som på så vis på lång sikt ändå kan leda till uppgraderad akademi och bättre spelare som en dag kan ta klivet upp i Division 1.

IFK Lidingö - Gabriel Flores Englerts (CB), Wilhelm Wiking (RB)

IK Frej Täby - Victor Göransson (CM), Jesper Andersson (CB)

FBK Karlstad - Housseinn Nightingale (CM), Niklas Forsberg (CB)

Skiljebo SK - Erik Eriksson (AM), Patrick Hellberg (LM)

Rynninge IK - Freddy Swartling (RM), Vilgot Carlsson (CM)

IFK Stocksund - Robert Forsberg (CB), Erik Herré (ST)

IK Franke - Adam Gemheden (CM), Anton Engström (ST)

Gamla Upsala SK - Anton Hennig (LB), Umit Aras (CB)

Värtans IK - Albert Hjalte (GK), Kemal Erbay (ST)

IFK Mora - Pontus Wik (GK), Turgay Cancan (ST)

Enköpings SK - Christian Johansson (ST), Daniel Simonsen (CM)

Bollnäs GIF - Anders Alsing (GK), Mårten Frodig-Nordh (CB)

Nora BKJosef Steiner (RM), Aron Miller (LM)

Övergångsmässigt rensades B-laget upp på en rad spelare som inte utvecklats och som är en bra bit ifrån en plats i A-lagstruppen. Dessutom tackade vi Jesper Wennberg för hans insatser i klubben. Vi sålde också Otto Kåhed-Larsson, efter att han fick speltid i 15 matcher ifjol utan någon poäng försvann tron på honom, trots han fysiska spetsegenskaper. På ledarfronten fick vi anställa en rad nya ledare eftersom att flertalet av dom tidigare krävde högre ansvarsroller eller högre lön vi inte kunde erbjuda. Ansökningarna på våra platsannonser var svaga och övergripmässigt går vi in i den här säsongen med ett sämre ledarteam än tidigare.


Flourix
(@flourix)
Ungdom
Blev medlem: 8 månader sedan
Inlägg: 50
Topic starter  

2025 - Få förändringar inför andra säsongen i Division 2

TRUPPEN | FÖRSÄSONG | VIF B | VIF U19

Inför vår andra säsong i Division 2 finns några orosmoment i truppen. Som nämnt tidigare är frågan stor kring hur våra yttermittfältare kommer prestera - men ett något mer aktuellt orosmoment är den generella kvalitén. Truppen bedöms idag vara något sämre enligt min assisterande manager. Om så är fallet eller om det beror på att vi har en ny man på den positionen i staben som bedömer annorlunda låter jag vara osagt. Sammantaget så litar jag på min egen känsla och vad jag själv har sett - och där vet jag vilka spelare som klarade av att prestera på den här nivån ifjol. Några få förändringar har skett i truppen men i det stora hela är det nästan samma gäng som går ut på planen i år som ifjol.

MÅLVAKTER

En förändring har skett bland målvakterna då vi valde att bryta kontraktet med Jonas Andersson. Vi välkomnar nu Mikael Eriksson upp som kommer konkurrera med Daniel Forsberg om att vara Niklas Alexanderssons ersättare. Niklas blev utsedd till årets målvakt i serien ifjol och är det givna förstahandsvalet. Men skulle Niklas hamna i en svacka med många mål insläppta i rad är jag inte främmande för att ge chansen till en ny målvakt.

DEFENSIV

 

Mika Leinonen var en annan av våra spelare som fick utmärkelser ifjol då han utsågs till årets mittback. Fortsatt är han det givna valet i mittbackslåset - men det börjar luckras upp något kring hans kompanjon. Elias Karlsson har varit ett förstahandsval länge nu, men några tveksamma insatser ifjol lämnar dörren öppen för Erik Söderberg som imponerade i hans matcher föregående säsong. 

Dom defensiva ytterpositionerna har starka förstamän som presterat mycket väl i Calle Kullberg och Victor Olsson.Bakom är det betydligt mer osäkert fortsättningsvis särskilt efter att Martin Hansson underpresterade rejält föregående säsong. Här ser vi fram emot den dagen Lamin Bojang kan kliva upp och ta en plats - om han utvecklas som förutspått.

MITTFÄLT

Centralt stod Mahdi Al-Masri för en jätteinsats ifjol och kommer få fullt förtroende som försteman även i år. Detta förstärks utav Kenan Sadikovic svaga insatser. Kenan har dessutom bråkat en del under försäsongen då han inte lyckades hitta en ny klubb. Något han skyller på ska bero på mig eftersom jag inte aktivt letat en ny klubb åt honom - trots att jag inte minns att det är något jag lovat. Han spelar i år utan kontrakt och är fri att gå när han önskar. Gentian Kajtazi har presterat i hans chanser dessutom och jag ser inte Kenan som någon jättestor förlust.

På den positionen som vi haft störst problem på har en del förändringar skett. Kåhed-Larsson fick lämna oss eftersom att 15 matcher i fjol inte gav en enda poäng - samtidigt som vi haft yngre spelare som presterat i U19/VIF2. Hans ersättare blir Victor Frick-Edström, en kille som föregående säsong stod för flertalet assist och mål i B-laget. Robin Johansson har också flyttats ner till B-laget i väntan på försäljning. Detta till fördel för Johan Norberg - som också han presterade i B-laget föregående säsong med 7 mål och 7 assist. Bolinder och Elfgren-Nyström kommer om allt går som önskat inte få majoriteten utav speltiden på den här positionen i år.

OFFENSIV

Jesper Larsson är fortsatt vår största stjärna och bedöms också vara vår enskilt största nyckelspelare i media. Med mål, assist och inte minst vassa frisparkar bidrar han med mycket. Bredvid sig kommer han inte längre ha någon Jesper Wennberg, utan i år är positionen öppen för dom som vill ha den. Jonas Nilsson och Leif Henriksson står den närmast om dom presterar - men vi har även gett Felix Gustavsson chansen. Felix bedöms inte platsa i en A-trupp enligt min assisterande - men killen gjorde 11 mål och 23 assist föregående säsong i B-laget. Det är värt sin chans. 

Anfallet har för första gången på länge en riktig konkurrenssituation. David och Marko presterade jämnbra förra säsongen och i år lär vi nog få se två taggade spelare som krigar om förtroendet som startman på topp. Det blir en högintressant kamp att följa och jag blir nog gladast av alla om dom spottar in mål den här säsongen.

Endast tre insläppta mål under årets försäsong är något vi tar med oss in i seriepremiären. Även om vi mötte sämre motstånd så matchade vi vad som förväntades utav oss, förutom i 1-1 matchen mot Laxå. Vad som utmärker sig är Victor Frick-Edströms prestationer, likaså Johan Norberg - förhoppningsvis presterar dom på sina kanter även i Division 2. Till sist tog Marko Pavicevic sin chans att visa vem som är bäst i 7-1 segern mot Töcksfors - då han gjorde fyra mål. Vi går nu in i premiären i grannderbyt mot FBK Karlstad på Sannaheden - och en vinst där hade suttit otroligt fint.

  


Flourix
(@flourix)
Ungdom
Blev medlem: 8 månader sedan
Inlägg: 50
Topic starter  

2025 - Ett extrainsatt lagmöte satte fart på offensiven

DIVISION 2 | MATCHER | SPELARSTATISTIK | UNGDOMSPROGNOS

Årets säsongsinledning blev en riktig mardröm och vi har haft det rejält tufft i tabellens botten. Allting började med tre raka förluster - även om vi stod upp bra och var värda minst en poäng i Vänernderbyt och premiärmatchen mot FBK Karlstad. Vad som såg än värre ut var att vi drog på oss röda kort i varje match - varav Johan Norberg tog två i sina två första matcher för säsongen. En seger mot topptippade IFK Lidingö med 2-1 såg ut att kunna bryta mönstret - men istället fortsatte vi förlora och i efterföljande sex matcher tog vi endast 3 poäng i 1-0 segern mot Värtans IK. 

Det blev signalen för att något var tvungen att ske och jag kallade till ett extrainsatt lagmöte. Där jag med lugn förkunnade att vi är bättre än såhär och att det är dags att börja kämpa för att vi ska hänga kvar och göra oss förtjänta av vår plats i Division 2. Det lagmötet gav gott resultat på lagmoralen och inte minst på offensiven som i avslutande tre matcher har varit fenomenal. Defensiven havererade dessvärre mot IFK Stocksund i 3-5 förlusten, trots att vi vänder 0-3 underläge till 3-3. Utöver den matchen så såg även defensiven stärkt ut utav lagmötet. Men 6 poäng till var tillräckligt för att ta oss upp från den absoluta botten och vi har nu en liten bättre chans att klättra och undvika både nedflyttning och kval. Allt som behövs är en bättre andra halva på säsongen likt den vi gjorde i fjol - men kanske är det också betydligt svårare att genomföra i år. Det återstår att se. 

Överraskningen är utan tvekan Joakim Bolinder som med sin rutin visat att han fortfarande tillför laget någonting extra. Efter Johan Norbergs röda kort fick han förtroendet i startelvan och har presterat med 3 mål och 5 assist hittills. Norberg har dessutom utgjort en helt okej super-sub med sin fysiska snabbhet i andra halvlek. Utöver Joakim Bolinder är det Jesper Larsson som driver på laget framåt efter en något sämre inledning - 4 mål och 4 assist från honom får gärna bli mer i säsongens andra halva. Till sist har det också varit tråkigt att se att Felix Gustavsson inte klarat av att ta vara på sin chans i A-laget och återskapa (eller åtminstone närma sig) fjolårets prestation i B-laget med 11 mål och 23 assist. 0 poäng hittills på fem chanser lutar dessvärre åt att han inte har en framtid i klubben trots allt. 

Årets ungdomsprognos hade inte mycket positivt att komma med dessvärre. Några plus vad gäller målvakt och försvar, men annars ganska snålt. Men så har vi också lärt oss att ungdomsprognosen ska liknas med en långtidsprognos för det lokala vädret - med andra ord det kan bli något helt annat till hösten. 


Flourix
(@flourix)
Ungdom
Blev medlem: 8 månader sedan
Inlägg: 50
Topic starter  

Kommer bli några dagars tystnad och spelpaus för mig när jag nu flyttar uppåt närmare hemtrakterna igen till nytt jobb. Fiberflytt är anmält men osäker hur snabbt det kommer slås på. Spelar vidare och uppdaterar nästa vecka eller veckan därpå troligtvis 🙂 


Pontusanderssson
(@pontusanderssson)
Ungdom
Blev medlem: 8 månader sedan
Inlägg: 16
 

@flourix

Kanske något sånt här?

Den bifogade filen har tagits bort

Flourix gillade
Flourix
(@flourix)
Ungdom
Blev medlem: 8 månader sedan
Inlägg: 50
Topic starter  
Postad av: @pontusanderssson

@flourix

Kanske något sånt här?

Den bifogade filen har tagits bort

Grym är du!

Tack!

Till alla som väntar, flytten har blivit körig men fiber har kopplats till på nya adressen igår. Jag kommer dock koppla in datorn mer eller mindre sist - för att jag vill försöka få klart och uppackat allting innan jag utsätter mig för att fastna vid FM om kvällarna 😉 Spelandet återupptas nog mot slutet av nästkommande helg. 


Pontusanderssson
(@pontusanderssson)
Ungdom
Blev medlem: 8 månader sedan
Inlägg: 16
 

@flourix

Ingen fara. Kör hårt och hoppas flytten har gått bra!


Flourix
(@flourix)
Ungdom
Blev medlem: 8 månader sedan
Inlägg: 50
Topic starter  

Flytten har gått bra, tagit lång tid och ännu är jag inte klar med all organisering o.s.v. av prylar. Orken har inte riktigt funnits, att flytta på ett par dagar och sedan börja ett nytt arbete var mer krävande än vad jag anat - och därav har uppackning och i ordningställande tagit längre tid än önskat.

Häromdagen kopplade jag dock in datorn trots allt - lite återstår, men löftet bryts för nu är jag lite för uttråkad. FM21 har anlänt och jag hade inte tänkt köpa det till en början, då jag ville spela vidare på denna save. Men när jag hört om hur laddningstider och hur spelet flyter på framåt efter man "fortsätter" förbättras avsevärt blir det ett köp. Den kanske viktigaste funktionen utav alla som förbättrats i min åsikt i sådana fall! Det sparar tid, möjliggör för mer spelande och fler saves. Därmed avslutar jag tyvärr denna rapport men kan lova att så fort som en editor-fil är skapad av någon kreativ person härinne för hela svenska seriesystemet så kommer jag köra på denna resa igen med Villastaden eller varför inte en annan klubb i lägsta divisionen efter era önskemål  🙂 


Pontusanderssson, Micke, Argt Troll och 1 personer gillade
Sida 3 / 3