Meny Stäng

Share:
Notifications
Clear all

[Stängt] [FM20] Villastadens IF - Ett projekt för en stad i gemenskap (Nu i Division 2)

Sida 2 / 3

Flourix
(@flourix)
Ungdom
Blev medlem: 12 månader sedan
Inlägg: 50
Topic starter  

2022 - Den första riktiga utmaningen

ÖVERGÅNGAR | TRUPPEN | STYRELSEMÅL | LEDARE | FÖRSÄSONG | VIF B | VIF U19

För första gången på länge, eller rättare sagt, någonsin - har det florerat negativa eller skeptiska artiklar och ord om våra chanser inför den kommande säsongen. I media har det målats upp som att vi i år ställs inför vår första riktiga utmaning och att en överprestation kommer krävas för att utmana i Division 4. Styrelsens förväntningar har landat på att undvika nedflyttning. Jag själv går in i säsongen lugn, det ska bli skönt att leda dessa spelare utan en större press. Jag har inte offentligt gått ut och sagt det - men om någon i tysthet skulle fråga mig skulle jag säga att vi har en chans. Jag har sett vad dessa spelare klarar av, främst vår offensiv - och jag har sett våra motståndare. Att överraska stort och ta ännu en direkt uppflyttning kan nog kanske bli svårt givetvis - men att landa på säker mark ser jag inte som någon omöjlighet.

Säsongens utmaning för mig ligger snarare i att spela rätt spelare, att hitta dom formtoppade och spelarna som står på kanten till att utvecklas - och ge dom speltid. Då vi klättrar uppåt i seriesystemet har jag valt att bredda truppen en aning. Jag följer min filosofi om att ha en startelva x2 i truppen, med +1 spelare per position. Dom extra spelarna, samt unga talangerna som inte spelar regelbundet görs också tillgängliga för spel i VIF 2. På målvaktsfronten står jag inför en utmaning - är Carl Alexanderssons ledarskap värt mer framför andra tekniska målvakter som Jonas Andersson eller Niklas Alexandersson? Likaså i försvaret - ska jag förlita mig på Frick och Perssons rutin eller redan nu släppa fram talanger som Martin Hansson och Mika Leinonen? Offensivt finns mängder med alternativ - men det vore tjänstefel i att inte ge Larsson & Wennberg äran att få spela från start. Bland spelarna som släppts är dom som inte utvecklats och faller en bit efter andra i nuvarande förmåga - där vi tackar veteranen Adam Nilsson i försvaret för sin tid. 

Försäsongen spelades mot lättare motstånd i år för att bygga upp en lagmoral och känsla om styrka. Klubbarna huserade i Division 5/6 och utanför seriesystemet. Endast borta mot Deje i försäsongens sista match lyckades vi inte segra, utan fick nöja oss med 1-1. Vad som var skönt att se var att fasta situationer var effektiva som tidigare säsonger och att samtliga mittbackar imponerade i försvaret. 

På ledarfronten rycktes som vanligt flera utav våra av andra klubbar och vi fick möblera om en del samt anställa nya. Några U19-ledare fick äran att flytta upp i VIF 2 tack vare detta. Edvin Dahlberg är dock kvar som min assisterande även denna säsongen. 

 

 

 

 


Flourix
(@flourix)
Ungdom
Blev medlem: 12 månader sedan
Inlägg: 50
Topic starter  

2022 - Skärgårdsstormen som aldrig mojnar

DIVISION 4 | MATCHER | SPELARSTATISTIK | UNGDOMSPROGNOS

Mycket finns att säga om den första halvan utav säsongen - men framförallt har media hyllat oss till skyarna efter att ha motbevisat deras förhandstipp om en 8:e-placering. Jag slog ut ett varningens finger för att vi skulle kunna prestera lika bra här som i Division 5, efter att ha sett motståndarnas spelare på förhand. Efter att nu ha sett dom på nära håll i 11 matcher hittills kan jag bara förtydliga det ännu mer. Inte ett lag har egentligen haft någon nyckelspelare som matchar våra bästa spelare när det kommer till dess egenskaper. Trots det ska jag vara ärlig och säga att det har varit något tuffare här, flertalet matcher är tätare och vi får kämpa oss till tre poäng. Vi har till och med förlorat två, årets första mot IK Arvika och bortamatchen mot Västanviks AIF. På det några matcher som varit nära poängtapp och kryss - men som vi rett ut i slutet av matcherna.

Vad som gör att vi kan ta Division 4 med storm är utan tvekan vår offensiv, då särskilt vår trio Pavicevic, Wennberg och Larsson. Dom spelar alla med stort självförtroende - men det ska man väl också göra när man rankas som lagets bästa spelare. Jesper Larsson står för fantastiska assist och frisparksmål, Pavicevic säkra avslut framför mål tillsammans med iskalla straffar - och Wennberg, ja han gör faktiskt konstmål till och med. På denna offensiv har rutinen i försvaret varit viktig, men vi ser också våra försvarstalanger ta nästa kliv i utvecklingen. Så vart kommer den här säsongen sluta? Ja fortsätter det såhär så kommer aldrig den gulsvarta skärgårdsstormen att mojna.

Till sist kan jag även berätta att svensk fotboll går väldigt bra just nu överlag. Allsvenskan klättrade 7 placeringar, från 20:e till 13:e, på ligarankingen och har just nu även två stycken Champions League-platser. Kalmar segrade säsongen 2020 men förra säsongen tog Djurgården tillbaka tronen och ser ut att göra det minst lika bra i år. Kanske är det en liga på rejäl framfart vi får komma till när väl vi tar klivet upp i Allsvenskan en vacker dag.

Att plocka fram den spelare som överraskat första halvan på säsongen var lite tuffare. Det är mestadels den givna startelvan som presterar. Så det stod mellan Niklas Alexandersson och Robin Johansson som är dom som sticker ut mest bland dom nya som fått chansen i startelvan. Då föll mitt val på Niklas - som blev målvakten jag gav chansen i min osäkerhet över vem som skulle göra det bäst i år. Niklas har stått för flertalet avgörande räddningar och även hållt 3 nollor hittills. Sedan första matchen har han blivit kvar mellan stolparna, förutom en match då Carl Alexandersson fick sin chans. Den matchen slutade inte väl och med 3 insläppta på hans samvete, så Niklas fick förtroendet på nytt. Det mesta talar för att Niklas blir kvar i målet säsongen ut. Mika Leinonen som ses som en av lagets bästa spelare och talanger har dessvärre varit en besvikelse då han fått chansen - även den annars mycket stabila Joakim Bolinder har inte hållit måttet i år. Andreas Elfgren Nyström är också på gränsen till att tappa sin form, precis som Bolinder. Kanske är det redan nu dags att låta dom yngre kliva fram och ersätta dom för gott. 

Årets ungdomsprognos vi fick är ganska otydlig och svårtolkad. Till att börja med utmålas nästa kull kunna bli en gyllenne generation. Å andra sidan påpekas också tydligt hur det finns brister på nästan samtliga positioner i nästkommande kull. Jag tror att den här prognosen får ligga långt ner i pappershögen på skrivbordet och höstens intag får visa sig om det blir gyllenne eller inte.


Flourix
(@flourix)
Ungdom
Blev medlem: 12 månader sedan
Inlägg: 50
Topic starter  

2022 - En stabil säsong med framgångar

DIVISION 4 | MATCHER | SPELARSTATISTIK | VIF 2

Redan halvvägs in på säsongen hade vi ett litet grepp om serien, eller i alla fall om topp-placeringarna med fyra poängs marginal till Grums IK. Dock så hade första halvan sina brister trots allt, med ganska dåligt spel emellanåt och tappade poäng eller vinster av ren tur. Detta var något som inte infann sig under andra halvan på samma sätt. Visst tog vi våra uddamålssegrar i jämna matcher där offensiven inte alls glänste som vi blivit vana med att se - men hela laget gjorde istället väldigt stabila och defensiva insatser som säkrade tre poäng. Endast mot Säffle och Töcksfors tappar vi poäng, då matcherna slutar 1-1. 

Prestationerna som sticker ut är givetvis som vanligt dom från våra offensiva spelare. Jesper Larsson och Marko Pavicevic som är i en klass för sig i dessa lägre divisioner inte minst. Dessutom utav nästa generations spelare i dom sista avslutande matcherna, då framtida A-lagsspelare fick chanser från start. Mika Leinonen som var tveksam under våren växte och spelade riktigt stabilt under hösten - en mittback som till nästa säsong kanske är redo att ersätta rutinerade Albin Persson helt. Det återstår nu att se om Division 3 har något mer att bjuda på vad gäller motståndet, men jag vågar redan nu sticka ut hakan efter att ha granskat trupperna att nästa säsong kan vi återigen utmana som nykomlingar.

Ekonomiskt gör vi också en mycket bra säsong då vår prestation ledde till ett nytt sponsoravtal och dessutom ett andra sponsoravtal - pengar som kommer lägligt när vi nu ska ta steget upp i Division 3. Vi kommer försöka spetsa till vårt ledarteam ytterligare, men jag tror nog att det kommer inte komma så mycket intresse från ledare med kvalite på våra annonser förrän vi tar oss upp i Division 2 och högre. Detsamma gäller kvalitén på motståndet. Än idag möter vi klubbar med spelare som inte håller måttet eller matchar våra egna - och jag kan inte vara annat än tacksam att det är en mycket gyllenne grupp spelare jag fått äran att leda redan från start på den här resan. Kvalité på spelare ser det ut att bli första högre upp - framförallt klubbar med bredd och hela trupper. Många klubbar har trupper som vid skador knappt får ihop en startelva - något vi varit noga med att akta oss för. Bredd och alternativ ska alltid finnas i Villastadens IF. 

Säsongens bästa startelva bjuder inte minst på en ohyggligt fin prestation från Jesper Larsson med 11 mål och 10 assist - men också en jämlik prestation från Marko på topp som visar att han är redo för mer och större utmaningar. Vi fick även se yngre förmågor slå sig in på allvar, som Robin Johansson som petade bort Bolinder, Sadikovic som tog platsen centralt och inte minst Niklas Alexandersson som befäst sin roll som förstamålvakt med 8 hållna nollor i år. Besvikelser finns dock, inte minst från Jonuzi som jag trodde var redo att utmana Gega om högerbackspositionen tillika Martin Hansson som inte riktigt når upp till att ta Fricks plats till vänster i försvaret. Anton Nilsson har nog också tyvärr visat att han inte har ambitionerna att bli mycket bättre centralt, likaså Roos och Viktor Johansson offensivt. 

N. Alexandersson

S. Gega | E. Karlsson | A. Persson | A. Frick

R. Johansson | K. Sadikovic | A. Elfgren Nyström

J. Wennberg | J. Larsson

M. Pavicevic


Argt Troll
(@argt-troll)
Ungdom
Blev medlem: 1 år sedan
Inlägg: 83
 

Vilket jävla segertåg! Känns som att det inte blir förs i Division 2 som ni får lite värdiga motståndare.


Daniel Olsson
(@fidodk)
Ungdom
Blev medlem: 1 år sedan
Inlägg: 19
 

@flourix
Var har du hittat dom ansikten!?

Med vänlig hälsning/
Daniel


Flourix
(@flourix)
Ungdom
Blev medlem: 12 månader sedan
Inlägg: 50
Topic starter  

Ansiktena är från en skapare vid namn ChilledMoose, https://www.patreon.com/chilledmoose/posts


Pontusanderssson
(@pontusanderssson)
Ungdom
Blev medlem: 1 år sedan
Inlägg: 23
 

Kul initiativ. Denna tråd ska följas. Jag skapade hemma- och bortatröjorna för dem. Bortatröjan är påhittad, men hemmatröjan stämmer. Se bifogat.


Flourix gillade
Flourix
(@flourix)
Ungdom
Blev medlem: 12 månader sedan
Inlägg: 50
Topic starter  

@pontusanderssson

 

Grymt! Tack så mycket! 

Kommer användas. 


Flourix
(@flourix)
Ungdom
Blev medlem: 12 månader sedan
Inlägg: 50
Topic starter  

2022 - Värmlands just nu framgångsrikaste klubb

NYA KLUBBVISIONER | EKONOMI | UNGDOMSKANDIDATER

I media skrivs det flitigt om oss numera. Efter ännu en serieseger och uppflyttning kan konstateras att vi inte bara är den klubb i Kristinehamn som på allvar utmanar i svensk fotboll, utan även en framgångssaga för hela Värmland. Även om det finns bättre klubbar högre upp i systemet, så är vi den klubb som avancerar snabbast i Värmland just nu, då IF Karlstad Fotboll missade Superettan med 2 poäng. Besvikelsen var också stor i Kristinehamn när IFK Ölme åkte ur Division 3 Västa Svealand den här säsongen - men deras nedflyttning fick inte vidare uppmärksamhet, istället talades det om oss och om ett tronskifte. Kommande säsong skulle vi utmana Karlstads stora fotbollssatsning, den nybildade föreningen då Carlstad United och Karlstad BK slogs samman, då vi i Division 3 nu skulle ställas mot IF Karlstad Fotbolls akademilag. 

I styrelserummet pratades än en gång ganska sansat och lugnt om våra chanser att fortsätta vårt rusande uppflyttningståg genom divisionerna. Styrelsen enades om att dom är nöjda ifall vi kan kämpa om att hänga kvar, vilket så klart innebär en säkerhetslina för mig som manager. Jag siktar dock definitivt på att hamna på övre halvan - som nämnt förut skrämmer inte direkt någon klubb oss. De bästa spelarna i de individuella statistikligorna förra året har inte mycket att komma med. Jonas Green & Mohammed Qassem vann skytteligan med 10 mål vardera. Två spelare som jag ser att Marko Pavicevic kan utmana direkt, då han är både stor, snabb och pricksäker. Tittar man däremot redan nu upp mot Division 2 så ser det ut som att där kan finnas lag som matchar oss. Spelare som Charlie Klots Rubin & Sakarias Grillhammar ser ut att kunna bli farligt motstånd på planen, om dom är kvar i Division 2 när vi anländer.

 

Bland årets ungdomskandidater pekades Daniel Alexandersson ut som den bästa spelaren och det så kallade "Superlöftet". En annan spelare jag gärna skulle vilja lyfta fram är Jonas Nilsson, som med sin starka beslutsamhet skulle kunna ha ambitionerna att lyckas i svensk fotboll. Vi kontrakterade inte alla ungdomar men dom flesta. Vi kommer försöka att stabilisera vår reservlagstrupp och U19 trupp kommande säsong och kanske också om det är några klubbar som vill, låna ut några av våra spelare till bättre träningsmarker. Vi skulle verkligen behöva lite ekonomisk framgång för att inleda vårt arbete med att utveckla akademin och dess träningsfaciliteter.


raca14 och Jaconelli gillade
Flourix
(@flourix)
Ungdom
Blev medlem: 12 månader sedan
Inlägg: 50
Topic starter  

2023 - Sista steget mot svensk fotbolls topp

ÖVERGÅNGAR | TRUPPEN | STYRELSEMÅL | LEDARE | FÖRSÄSONG | VIF B | VIF U19

Många hävdar och håller i år med mig om våra chanser att än en gång utmana, på grund av motstånd som inte riktigt håller klass nog. Dessa personer finnes mestadels i twitterflödets diskussioner - i journalistikens media vågar man inte riktigt utropa samma förhandstipp. Även internt går jag in utan större press på mig vilket är skönt, det har visat sig vara bäst för att få våra spelare spela sitt absolut bästa spel. Något som dock målas ut som positivt i media är att Villastadens IF går in i sitt sista slag om att nå svensk fotbolls topp. I texten utmålas Division 2 och högre som att vara svensk fotbolls topp - där konkurrensen hårdnar och där alla föreningar har en realistisk dröm om att nå Superettan & Allsvenskan en vacker dag om allt faller på plats. 

Tre spelare fick lämna inför säsongen. Carl Alexandersson, Viktor Johansson och Anton Nilsson såg jag som spelare som inte skulle klara av att ta nästa steget i utvecklingen, samt presterat väldigt ojämnt föregående säsong. Det fanns potentiellt flera spelare än så som skulle ha kunnat lämna oss - men jag valde att behålla rutin och ledarskap i truppen även den här säsongen. På målvaktsfronten är vi glada över att ha Niklas Alexandersson som ett givet förstaval den här säsongen. Försvaret genomgår dock samma tuffa beslutsångest, förtjänar rutinerade Frick, Persson och Gega regelbunden speltid före talanger så som Jesper Johansson, Mika Leinonen, Glenn Löf, Martin Hansson och Victor Olsson? Jag har inget definitivt svar på den frågan - men jag vet att med dålig träningsanläggning måste våra unga börja få mycket speltid för att ens utvecklas alls. Så i år kommer bli året då de äldre inte får majoriteten utav speltiden. 

På mittfältet blev Roos kvar i laget, även om det högst troligt är Kenan och talangen Johan Persson som kommer få mest speltid. Kanterna håller precis som försvaret på att genomgå en förändring där yngre förmågor som Robin Johansson, Michel Bengtsson och Kåhed-Larsson kommer få mycket speltid. Offensivt centralt finns dock inga tveksamheter i år, Jesper Larsson och Wennberg är dom givna. Notera dock att Wennberg närmar sig 30 och yngre spelare kommer få sina chanser, närmast Viktor Larsson och Leif Henriksson. Detsamma gäller Marko Pavicevic, ohotad i startelvan sålänge han presterar - men jag kommer även låta David Holberg få en del speltid i år, en spännande talang.

Vi gör en närmast exemplarisk försäsong mot lättare motstånd från lägre divisioner. Möter man sådant motstånd vill man inte se förluster eller dåligt spel - och det får vi heller inte göra. Den match som skiljer sig lite extra ifrån mängden är matchen mot IFK Sunne från Division 2. Visserligen precis uppflyttade till Division 2, men ändå. Vi vinner och segrar med 4-1 och kanske i och med detta ändå litegrann visar att vi vill bli Värmlands bästa fotbollsklubb. Mika Leinonen visar också att han kanske vill bli säsongens bästa mittback i Division 3 med ett supergiftigt huvudspel inne i straffområdet.

 

 

 


Cavani gillade
Flourix
(@flourix)
Ungdom
Blev medlem: 12 månader sedan
Inlägg: 50
Topic starter  

2023 - Division 3 har bjudit på motstånd, om än knappt.

DIVISION 3 | MATCHER | SPELARSTATISTIK | UNGDOMSPROGNOS

Under första halvan av årets säsong har vi fått möta något bättre motstånd än tidigare säsonger i alla fall, helt klart. Flertalet motståndare bjuder upp till kamp och för att få ut några poäng krävs hårdare kamp. Det har inte minst märkts av på målskörden som första halvan varit mindre än tidigare säsonger. Även om vi inledningsvis öppnade bra, med en 3-0 och 5-2 seger mot ett försvagat Nora BK. Därefter följde idel jämna matcher där vi kryssar mot IF Karlstad Akademilag, Arameiska-Syrianska Botkyrka, Malungs IF och IFK Mora. Den största besvikelsen är matchen mot IFK Mora - där vi tappar en 0-2 ledning till 2-2 trots 2 man mer på planen. Något som istället blev tvärtom borta mot bottenlaget Bullermyrens IK. Där krävdes det 81 spelade minuter innan vi satte 1-0, trots 2 man mer på plan hela andra halvlek.

Tabellmässigt ligger vi i topp, trots poängtappen som varit, vi har även en marginal på fyra poäng. Men med tanke på att det vid en och annan oavgjord match visat sig vara nära en förlust, så ska vi nog vara rädda om den marginalen. Vi vet dock med oss att vi gör oftast en bättre andra halva, så alltför oroliga ska vi nog inte vara. Men kanske blir det här säsongen som sätter stopp för den värmländska skärgårdsstormens framfart i svensk fotboll. 

Någon jättestor överraskning finns inte bland årets ungdomar som fått chansen. Kanske Victor Olsson kunde fått utmärkelsen, men lite för lite speltid för att helt bedöma det. En annan överraskning har istället varit veteranen Jesper Wennberg. Vi vet vad han kan och vad han presterar i vår viktiga trio tillsammans med Jesper Larsson och Marko Pavicevic. Men att han halvvägs in på säsongen nästan når upp till sina 6 mål och 1 assists han hade under fjolåret, det överraskar. Jag som på förhand förväntat mig att han kanske inte skulle hålla måttet i år. Kanske kände han på sig att han var nära att få hoppa ner på bänken och lämna plats för våra yngre spelare.

Årets ungdomsprognos är återigen svårbedömt. Samtidigt målas den upp som en gyllenne generation, men flera brister tas också upp. Likt förra säsongen blir det bara till att vänta och se vad hösten har att erbjuda.


raca14 och Cavani gillade
Flourix
(@flourix)
Ungdom
Blev medlem: 12 månader sedan
Inlägg: 50
Topic starter  

2023 - Marginalerna föll på vår sida

DIVISION 3 | MATCHER | SPELARSTATISTIK | VIF 2

Halvvägs in på säsongen flaggade jag för att vi normalt sett brukar göra en vassare andra halva på säsongerna än den första - så blev inte fallet i år. Vi presterar fortsatt på väldigt låg nivå, ojämnt och osäkert. Vi har ett starkt försvar och inte minst Niklas Alexandersson i mål att tacka för många av dom 3-poängare vi tog inledningsvis. Sedan följde en tung period med 1-1, 0-0 och säsongens första förslut i 1-2 mot KB Karlskoga som utmanade oss om förstaplatsen. Det såg ut att bli ännu mörkare när vi höll på att kryssa vidare mot Malungs IF - men lyckades i 87:e minuten ta ledningen med 2-1. Efter 1-1 mot Arameiska Syrianska Botkyra studsade vi dock tillbaka till vårt forna målglada lag och tog ett stort kliv tillbaka mot serieledning efter 4-1 mot Hertzöga BK och 3-0 mot IFK Mora. Avslutningsvis behövde vi bara en poäng för att säkra seriesegern - något vi inte lyckades bärga eftersom vi överraskande förlorade mot Bullermyrens IK i bottenstriden med 0-2. Tack vare KB Karlskogas 1-1 mot Hertzöga fick vi dock gå ut på planen och fira vår serieseger ändå. 

Årets uppflyttning blir en unik sådan. Jag kan inte riktigt påstå stolt att vi vinner Division 3 på grund av att vi presterar bra. På många sätt gör vi en sämre säsong än fjolåret. Vi tappar vårt offensiva spel och vår offensiva trio Jesper x2 & Marko gör sin sämsta säsong. Istället kan vi rikta blickarna mot våra motståndare och vårt eget försvar. Niklas Alexandersson håller en nolla mer än fjolåret och Elias Karlsson och Mika Leinonen sätter tillsammans 10 mål på fasta situationer. Då vårt motstånd i serien gör än ännu sämre säsong, med KB Karlskoga som främsta utmanare som slutar på 2:a plats med 7 förluster så räcker vår prestation. Tack vare att vi lyckades hålla 7 matcher till ett oavgjort resultat istället för förluster så står vi där vi gör idag. Vi toppar ingen skytteliga, ingen assistliga, ingen snittbetygsliga - men vi är likväl mästare. 

 

I säsongens bästa elva syns det som sagt tydligt att vår offensiv är undermålig jämfört med tidigare säsonger. Jesper Wennberg som halvvägs såg ut att vara i god form stannade av och Jesper Larsson har inte varit i god form på hela säsongen - även om hans 7 assists givetvis är något vi är glada för i år. Martin Hansson, Victor Olsson och Mika Leinonen tar sig in i säsongens bästa elva och till nästa säsong kommer vi nog ta farväl av några av våra gamla rävar för gott. 

Division 2 väntar runt hörnet nu och jag har väntat länge med spänning på över att se om motståndet håller måttet nu. Som nämnt tidigare har vi under vår resa uppåt i seriesystemet gång på gång ställts mot halvfulla spelartrupper vars spelare inte sticker ut något särskilt i någon egenskap. Riktar vi blickarna och granskar våra motståndare i Division 2 ser vi att det råder ungefär 60% klubbar i paritet med vår egen och 40% som mer liknar dom vi mött längre ner i seriesystemet. Men motstånd finns och spelare som Elton Vallberg och Josef Abdul Jalil kan mycket väl vålla problem. 

N. Alexandersson

V. Olsson | E. Karlsson | M. Leinonen | M. Hansson

R. Johansson | K. Sadikovic | A. Elfgren Nyström

J. Wennberg | J. Larsson

M. Pavicevic


Flourix
(@flourix)
Ungdom
Blev medlem: 12 månader sedan
Inlägg: 50
Topic starter  

2023 - Division 2 kommer avgöra om VIF är en bluff eller framgångssaga

NYA KLUBBVISIONER | EKONOMI | UNGDOMSKANDIDATER

Efter uppflyttningen till Division 2 trots en svagare säsong skrevs det i media om oss för fullt. Majoriteten av allt som skrevs hänvisade till att Division 2 kommer att avgöra om hela Villastadens IF är en bluff eller framgångssaga. Årets säsong blev faktiskt speciell på sitt sätt - den skrevs in i historieböckerna som den målsnålaste hittills. Något som engagerade dom heta twitterfansen i sin kritik. Styrelserummet behöll dock lugnet och hade sitt fokus på det omval av ordförande-posten som väntade - där David Yacoub inte ställt upp för ett omval. Mitt i all omvalshets behandlade vi dock frågorna och diskussionerna om nästa säsong vi också. Där fastslogs tillslut att målet blir att sluta säsongen med att hänga kvar i Division 2 NS. 

Ekonomiskt tecknades ett nytt huvudsponsoravtal för våra matchställ som ökar intäkterna med cirka 60.000:- per säsong. Vi fick också beskedet om att vi till nästa säsong får möjligheten att bredda ledarstaben med ungefär 3 man per led. Den stora frågan blir dock hur attraktiva vi är och om vi kommer få några vettiga ledarkandidater till våra platsannonser. Det hade inte skadat att nu få möjligheten till lite mer kvalificerade tränare - så att också träningarna blir lite mer kvalificerade - för att gynna spelarnas utveckling och kunna få reda på om den höga potential dom säsong efter säsong utlovas stämmer eller inte. 

 

Jonathan Engblom utnämndes till det största löftet bland årets ungdomskandidater. Överlag kändes det som en svagare ungdomskull än tidigare dock. Fyra spelare kontrakterades inte på grund utav att dom kändes en nivå längre ner än övriga, samt också än dom spelare som redan fanns på deras positioner i ungdoms- och B-laget. Samtliga målas upp med en hög potential men med tanke på kvalitén på våra faciliteter och ledare är det knappast något att lita på just nu.


Cavani gillade
Flourix
(@flourix)
Ungdom
Blev medlem: 12 månader sedan
Inlägg: 50
Topic starter  

2024 - Division 2, den stora utmaningen eller ännu ett steg på vägen?

ÖVERGÅNGAR | STYRELSEMÅL | LEDARE

Veckan innan försäsongen drog igång började snacket på sociala medier - vad skulle man i år kunna förvänta sig utav Villastadens IF? Kommer framgångssagan att fortsätta eller är Division 2 en plats för mellanlandning? I lokaltidningarna riktades nu stort fokus mot oss och övriga lag från regionen fick allt mindre spaltmeter. Bland annat gjordes en granskning om respektive motståndare och deras trupp samt dess nyckelspelare. En granskning jag själv tackade för och fick ut rätt mycket information från. Trupperna är samtliga ganska små och över en hel säsong kan nog många utav våra motståndare få problem - till skillnad från oss själva som fokuserar på vår bredd. Tittar man däremot på kvalitén på spelarna och respektive nyckelspelare - så ser vi att det finns en stor andel spelare som får anses vara i klass med våra egna nyckelspelare, även bättre. Med det sagt så förväntar jag mig själv en säsong som kan sluta 50/50 - antingen är vi starka nog med vår bredd, eller så får vi problem att stå emot på enskilda positioner.

IFK Lidingö - Nils Holgersson, Gabriel Flores Englert

Täby FK - Peter Brännström, Per Hermansson

Rynninge IK - Abdihakin Ali, Freddy Swartling

FBK Karlstad - Housseinn Nightingales, Niklas Forsberg

Syrianska IF Kerburan - Alex Petrovic, Josip Zukanovic

Gamla Upsala SK - Theo Graasvoll, Anton Hennig

IK Franke - Adam Gemheden, Anton Engström

Skiljebo SK - Erik Eriksson, Patrick Hellberg

IFK Stocksund - Axel Oden, Erik Herré

Enköpings SK - Christian Johansson, Daniel Simonsen

Bollnäs GIF - Anders Alsing, Mårten Frodig-Nordh

IFK Sunne - David Nyman, Gustav Stark

Örebro SK 2 - Aiman Abbas, André Pettersson

Övergångsmässigt så fick nu vår rutinerade mittback Albin Persson lämna klubben, tillsammans med Michael Andersson som aldrig fick den utveckling som önskades sen han kom in. En annan veteran som inte kommer finnas med till årets truppresentation är Axel Frick - som mycket väl hade kunnat hålla för en säsong till men som lämnade plats åt våra talanger. Joakim Roos, Sajmir Gega och Daniel Hallberg var dom tre spelare som fick mest betänketid kring huruvida dom skulle släppas eller ej. Men till slut föll valet på att även dom skulle lämna plats för mer talangfulla spelare underifrån. Då dom presterat lite ojämnt tidigare säsong, framförallt. 

På ledarfronten var det tufft att få intresserade med kvalité. Det slutade i att vi fick ta dom bästa som ändå fanns att tillgå från dom svar som kom in på våra platsannonser och därmed ser årets ledarteam inte heller särskilt vasst ut. Men det är åtminstone en större grupp ledare som tar sig an årets säsong och förhoppningvis ger det någon form utav utveckling hos spelarna. 


Flourix
(@flourix)
Ungdom
Blev medlem: 12 månader sedan
Inlägg: 50
Topic starter  

2024 - En trupp med avstånd mellan högsta och lägsta nivå

TRUPPEN | FÖRSÄSONG | VIF B | VIF U19

Under försäsongen bjöds vi in till Nya Wermlands-Tidningen för att fotas i våra matchtröjor och bli en del utav en större trupp-presentation som skulle publiceras i tidningen veckan innan premiären i Division 2. Då vi nu skulle spela högre upp i seriesystemet fick vi möjligheten till en större helsida i tidningen fick vi förklarat för oss. När läsarna och jag själv tillsammans med styrelsen sedan såg denna presentation kunde vi konstatera för varandra samstämmigt att vår trupp har en hög högstanivå, men också en låg lägstanivå. Men glädjande är att vi inför starten i Division 2 har erbjudit våra starkaste A-lagsspelare ett deltidskontrakt som sträcker sig över säsongen. Förhoppningvis kommer det öka motivationen hos många spelare, även om det inte är några miljoner dom tjänar på att spela i Villastadens IF.

MÅLVAKTER

  

Våra målvakter utgör inte den starkaste kvalitén i bredd - men Niklas Andersson är en spelare att lita på som aldrig spelar på en lägre nivå än hans bästa. Med 9 hållna nollor föregående säsong är han den givna ettan mellan stolparna även i år. Jonas Andersson har tidigare varit den tänkta reserven, men då han spelat har insatsen varit ganska osäker medan Daniel Forsberg varit mer stabil. Samtidigt önskar jag därmed Daniel Forsberg mer speltid - så det kan mycket väl bli så att han görs tillgänglig för spel i VIF 2 medan Jonas tar plats på bänken. 

DEFENSIV

 

   

I försvaret som varit så pålitligt tidigare säsonger finner vi numera en av lagets bästa spelare, Mika Leinonen. Han kommer ta plats tillsammans med Elias Karlsson i startelvan där Jesper Johansson kommer roteras in med jämna mellanrum tillsammans med nyligen uppflyttade talangen Erik Söderberg. Henrik Carlén kommer agera nödlösning men han är ingen dålig sådan då han har en spänst som kan bli giftig i våra fasta situationer. Just fasta situationer var något vi dominerade stort på föregående säsong -där Elias och Mika tillsammans gjorde 10 mål på hörnor och långa inkast. Frågan är nu om vi kan fortsätta dra nytta utav vår styrka på fasta även i Division 2.  

Med Frick och Gega borta är det inte längre någon tvekan om vi kommer ställa upp med våra talanger på språng eller rutin. På ytterbackspositionen i år finns endast ungt blod om än med en del rutin dom också. I startelvan kommer Martin Hansson få förtroendet till att börja med, men där finns Carl Kullberg som hotar och imponerade stort i Villastaden 2 ifjol. På högerkanten tog Victor Olsson för sig rejält ifjol endast 17 år gammal och då han anses vara en av dom mer talangfulla spelarna kommer han få förtroendet även i år. Bakom finns Arlind Jonuzi och Glenn Lööf som reserver.

MITTFÄLT

   

I rollen som den löpstarka mittfältaren finns precis som på ytterbackspositionerna endast ungt blod efter att Joakim Roos lämnat oss. Men däremot har Kenan Sadikovic enorm rutin och har varit mer eller mindre ordinarie i snart två säsonger. Det är en spelare jag litar på även om han har sina dippar. Ett vasst långskott har vi fått se prov på under åren. Underifrån hotas han av Mahdi Al-Masri och nya talangen Gentian Kajtazi. Samtliga tre tror jag kan prestera vid behov och det är inte alls någon omöjlighet att jag kommer rotera mellan alla tre för att fördela speltiden.

Ytterkanterna har senaste säsongerna varit en position med mycket rotation och underprestationer. Elfgren-Nyström och Bolinder har inte varit givna i startelvan så som vår offensiva trio och vi har fått se både Kåhed-Larsson och Robin Johansson ta plats från start. I år kommer mer medveten rotation ske från start tills någon visar att dom verkligen vill ha en given plats i startelvan - och det ska visas med prestation. Otto Kåhed-Larsson har varit vass så fort han spelat i VIF 2 men lite mer ojämn i A-laget - kanske blir det här hans år? 

OFFENSIV

   

På det offensiva mittfältet vet ni redan vem och vilka som har regerat - Jesper & Jesper har varit en duo som utan tvekan kommer bli ihågkommen som en av våra bästa i historieböckerna för en lång tid framöver. Men åren går och Jesper Wennberg är nu 30 år fyllda. Vem som blir hans ersättare har varit lite mer osäkert - då Leif Henriksson och Viktor Larsson båda presterat ganska ojämnt. Därför lyfts i år upp Jonas Nilsson som gjort det alldeles fenomenalt i U19 förra säsongen. Jonas kommer inte bara sätta lite press på Leif och Viktor - utan även på allvar hota om att ta en plats i startelvan på lång sikt.    

Marko Pavicevic är vår stjärna i vår offensiva trio och med 55 mål på 75 matcher för klubben kommer han givetvis få förtroendet att visa vad han går för även i Division 2. Någon som dock utmärkt sig väldigt lovande i VIF 2 ifjol och under försäsongen är David Holmberg. Håller den formen i sig så är steget från regelbunden inhoppare till en plats i startelvan inte särskilt stort. Viktor Hellström hade problem ifjol att hitta spelet på det offensiva mittfältet och kommer i år att träna och skolas för en roll i anfallet istället. 

Årets försäsong bjöd för första gången på motstånd utanför Sverige då norska Kråkeröy och Korsvoll IL från norska Division 3 kom på besök till Sannaheden. Där visade vi en överlägsenhet med 5-1 och 6-2 seger som blev en bra start på hela försäsongen. Vi mötte generellt sett sämre motstånd från lägre divisioner och endast mot IFK Kumla faller vi platt totalt med en 0-3 förlust. Om försäsongen mot sämre motstånd kommer visa sig vara rätt eller fel beslut från vår ansvarige att arrangera försäsongen lär visa sig när vi nu går in i Division 2 premiären mot IFK Stocksund.

  


raca14 gillade
Cavani
(@cavani)
Ungdom
Blev medlem: 1 år sedan
Inlägg: 25
 

Mycket trevlig truppgenomgång och en väldigt fin rapport. Lycka till i division 2 nu!


Flourix gillade
Flourix
(@flourix)
Ungdom
Blev medlem: 12 månader sedan
Inlägg: 50
Topic starter  

2024 - Skärgårdsstormen har mojnat

DIVISION 2 | MATCHER | SPELARSTATISTIK | UNGDOMSPROGNOS

Division 2 har under första halvan visat sig vara en rejäl utmaning - men vi hänger tack och lov ändå med hyfsat i spelet som våra motståndare för. Men en sak kan både vi och media konstatera efter att ha sett dessa första 13 matcher - den Picassodominanta skärgårdsstormen har mojnat. Vi inledde med tre raka kryss där matchen mot Gamla Upsala blev extra irriterande då den höll på att bli vår första seger. Ett mål i slutsekunderna satte stopp för det, men vi var också i samma situation i premiären mot Stocksund. Den största glädjen hittills infann sig när vi i vårt första grannderbyt mot FBK Karlstad fullkomligt går in och kör över dom med 4-0. Därefter följde en tung period med vår första förlust, som även blev en andra och höll på bli en tredje mot IFK Sunne om det inte hade varit för Jesper Larsson och Marko Pavicevic som visat att dom kan prestera även i Division 2. 

I 3-2 segern mot Täby erhåller vi äntligen lite marginal till bottenstriden och tar oss upp mot mitten av tabellen. Något som sedan långsamt reverteras tillbaka när vi går in i nuvarande period med 4 raka matcher utan seger. 1-2 förlusten mot Örebro SK's B-lag blev matchen som bröt den tidigare sviten på 6 raka matcher utan förlust - som ju låter och hade känts så mycket bättre inför säsongens andra halva. Nu blir det en kamp om överlevnad på allvar när vi endast har 2 poängs marginal ner mot FBK Karlstad på kvalplats och inför säsongen dom utmålade mästarfavoriterna IFK Lidingö som haft en tuff säsong dom också. 

Överraskningen den här säsongen har delvis varit Victor Olsson, som går in och visar att fjolårets prestation inte var en engångsföreteelse och att han är tänkt att bli en bidragande del av Villastadens IF framtida startelva. Men en annan överraskning jag istället skulle vilja utropa är Mahdi Al-Masri. Killen som fått vänta på sin chans i A-laget i vårt B-lag men som tagit den med bravur när han i år fick chansen i A-lagets trupp. Med stabila insatser har han presterat bättre än den annars så stabila Kenan Sadikovic och även överglänst sin konkurrent från ungdomsleden Gentian Kajtazi. 

Nästkommande ungdomskull verkar glädjande bli lovande. Vår ansvarige har flera positiva punkter att nämna i sin prognos och jag ser särskilt fram emot den talangfulle anfallaren som nämns. Det kan vara precis vad vi behöver för att ta nästa steg och etablera oss och kanske avancera upp från Division 2 i framtiden. Till sist så skall också nämnas att vi är på jakt efter en ny assisterande manager - då Edvin Dahlberg fick ett jobb som huvudtränare i Division 5 och krävde mer pengar än vi kunde erbjuda för att stanna. Vi önskar Edvin lycka till i hans fortsatta karriär. 


raca14 gillade
Flourix
(@flourix)
Ungdom
Blev medlem: 12 månader sedan
Inlägg: 50
Topic starter  

2024 - Rättfärdigad plats i Division 2

DIVISION 2 | MATCHER | SPELARSTATISTIK | VIF 2

Än en gång har vi fått se oss själva göra en bättre avslutande halva på säsongen vilket är glädjande att se att vi fortfarande klarar av. Att höja sig en nivå när mörkret tränger sig på är en egenskap jag värderar högt. Vi inledde med en stark 4-1 seger mot Stocksund - och det var nog tur för hade sviten med matcher utan seger fortsatt hade det kunnat sänka moralen än mer. Två uddamålsförluster följde därefter mot Skiljebo och FBK Karlstad, rättvisa sådana - innan vi på nytt visar upp vår högsta nivå i en 4-2 seger hemma mot Gamla Upsala. Det blev starten på en 7 matcher lång svit utan förlust - vilket tog oss upp från bottenträsket och etablerade oss i seriens mitt. Något som verkligen rättfärdigar vår position i Division 2 och att det är här vi ska stanna för att utmana och utvecklas vidare. Trots en dålig defensiv insats i säsongens avslutning med en 3-4 förlust mot Syrianska IF Kerburan och 0-4 förlust i säsongens avslutning mot Örebro SK så är jag mycket nöjd. Vi var dessutom redan säkra efter segern mot Bollnäs, medan Örebro kämpade för sin överlevnad. 

I säsongens bästa elva utefter spelarnas snittbetyg tar sig Calle Kullberg in efter att Martin Hansson spelat otroligt ojämnt och ostabilt. Mahdi Al-Masri befäster också sin position som säsongens överraskning och starkaste spelare centralt - medan vi fortsatt har stora frågetecken kring vilka spelare som egentligen presterar bäst på våra kanter. Ingen överglänser egentligen den andre och det är marginellt som Elfgren-Nyström och Bolinder tar sina platser här. Offensivt har Pavicevic fått konkurrens efter att David Holmberg presterat mycket bra under en skadeperiod som Marko hade - han når dock inte upp till rollen som intern skytteligaledare, även om hans snitt blir bättre än Markos. Till sist kan vi också konstatera att Jesper Wennbergs ersättare också inte utmärkt sig. Viktor Larsson, Leif Henriksson och Jonas Nilsson presterade alla ganska jämlikt. Nu väntar ett säsongsuppehåll där vi kanske för första gången får fokusera på att försvara våra bästa spelare från andra klubbar som önskar köpa dom - och så ska vi också släppa fram några av dom som utmärkt sig mest i Villastadens IF 2 - som gick och vann Division 4. 

N. Alexandersson

V. Olsson | E. Karlsson | M. Leinonen | C. Kullberg

J. Bolinder | M. Al-Masri | A. Elfgren Nyström

V. Larsson | J. Larsson

D. Holmberg


Flourix
(@flourix)
Ungdom
Blev medlem: 12 månader sedan
Inlägg: 50
Topic starter  

2024 - Grunderna spikade för framtidens akademi

NYA KLUBBVISIONER | EKONOMI | UNGDOMSKANDIDATER

Efter en säsong i Division 2 som i slutändan slutade på övre halvan, om än på målskillnad, så kan vi konstatera att vi är där för att fortsätta utmana och utvecklas. Jag erbjöds ett nytt kontrakt och i styrelserummet diskuterades nya klubbvisioner fram. Med glädje kan jag nu meddela att grunderna har spikats för en framgångsrik akademi i Kristinehamn - genom att styrelsen slog igenom klubbvisionen om att utveckla spelare från dom egna leden. Ekonomiskt har vi givetvis en bra bit kvar dock - men långsamt tar vi oss framåt mot möjliga investeringar för framtiden. Efter säsongen tecknades nya sponsoravtal - där vårt andra avtal landade på dubbelt värde mot vad det var innan. Det totala antalet sponsorintäkter uppgår nu till 337.000 kronor. 

Inför nästa säsong finns en del frågetecken kring truppen som också behöver rätas ut. Kanske framförallt våra ytterkanter. Ska Andreas Elfgren-Nyström och Joakim Bolinder få stanna eller ska dom ersättas med yngre spelare som ligger på likvärdig nivå eller strax därunder. Andreas och Joakim bidrar med en rutin och mentorskap trots allt och att sänka truppens snittålder ytterligare behöver inte nödvändigtvis vara rätt val i dessa frågor. Samtidigt har vi spelare som presterat rejält i B-laget ifjol och några av dom förtjänar verkligen chansen. En spelare kan jag avslöja redan nu kommer få sin chans - Felix Gustavsson på det centrala eller offensiva mittfältet. Efter att ha gjort 11 mål och 23 assist som offensiv mittfältare vore det tjänstefel att inte erbjuda honom en chans. Han må stå en bit ifrån övriga vad gäller hans uppskattade kvalité - men någonting dolt och fenomenalt döljer sig i honom. När dessutom Leif Henriksson inte når upp till förväntningarna kanske det är i Felix vi finner Jesper Wennbergs ersättare.

Den lovande anfallaren som förvarnades om under våren uteblev bland årets ungdomskandidater och istället är det en högerback vid namn Lamin Bojang med rötter från Gambia som målas upp som årets superlöfte. Lamin bedöms redan nu vid 16-års ålder kunna spela och ta en plats i A-lagstruppen men jag kommer låta han få minst en säsong i U19 - troligtvis en till i B-laget. Vi har Victor Olsson som just nu regerar på positionen och även om Glenn Lööf och Arlind Jonuzi inte är några direkt hållbara reserver kommer dom få en säsong till i truppen.


Flourix
(@flourix)
Ungdom
Blev medlem: 12 månader sedan
Inlägg: 50
Topic starter  
Postad av: @pontusanderssson

Kul initiativ. Denna tråd ska följas. Jag skapade hemma- och bortatröjorna för dem. Bortatröjan är påhittad, men hemmatröjan stämmer. Se bifogat.

@pontusandersson Tror du att det skulle kunna finnas någon möjlighet att du kan hitta och skapa en målvaktströja också, om det inte är alltför besvärligt? 🙂

Stort tack på förhand om det är möjligt. Hade passat bättre in i mina bilder och förhoppningsvis även för er läsare i slutändan 🙂

Kanske nått i den här stilen eller ännu snyggare med detaljer likt många europeiska ligors lag har, om du vill/kan.

 


Sida 2 / 3