Meny Stäng

Share:
Notifications
Clear all

[Stängt] [FM20] Villastadens IF - Ett projekt för en stad i gemenskap (Nu i Division 2)

Sida 1 / 3

Flourix
(@flourix)
Ungdom
Blev medlem: 10 månader sedan
Inlägg: 50
Topic starter  

2020

Året var 2020 och Covid-19 hade tagit sig in i kommunen såväl som in i kommunhuset. I dom lokala medierna fanns rubriker som liknande alla dom övriga runt om i landets kvällstidningar - om än inte lika katastrofartade. Kristinehamn, en kommun som kanske mest är känd för sin kultur och konst, rättpsykiatri, picassoskulpturen, turister och höginkomsttagare ute i skärgården skulle nu också bli ihågkommet för någonting mer. Året 2020 skulle inte endast bli Covid-19's stora intåg i världen - utan också bli starten på ett helt nytt fotbollsprojekt, grundat för och stöttat utav en hel stad. 

Villastadens IF, en utav Kristinehamns fotbollsföreningar, är den klubb i min egen hemstad som jag håller lite extra varmt om hjärtat. I min fiktiva fantasi har jag i den här rapporten efter en fin solig vårkväll ute i skärgården fått mitt författade kompendium över ett nytt framtidsprojekt godkänt utav klubbens ledning. Vidare fördes diskussioner mellan klubbledning och kommunpolitiker om en möjlig uppbackning och framtida stöd för projektet på lång sikt. Dessa diskussioner blev aldrig utdragna utan kommunen älskade från första början projektet som skulle väcka liv i ett tidigare misslyckat arenaprojekt och bygga en stark idrottsknutpunkt för en hel stad och kommuns ungdomar tillika framtida idrottsturister.

Villastadens IF grundades 1928, men är mer eller mindre ett nybildande då föreningen tidigare existerade under namnet Järnvägshusets IF - som i sin tur är en förening som ryktas varit aktiv inom stadsdelen sedan 1908. En sådan anrik förening förtjänar så mycket mer än att harva runt i nuvarande Division 6. Detta kan göras möjligt tack vare Justus och hans fantastiska databas Helsvenskan! Men framgång nås inte utan tydliga mål och visioner - och det är där mitt projekt kommer in i bilden. 

Villastadens IF skall göra en satsning på dom egna leden och fokusera på utveckla sina egna spelare, en strategi jag använt mig av i många andra klubbar men som blir så mycket roligare i vårt svenska ligasystem. Men projektet innefattar en större plan än så. För några år sedan byggdes inomhusarenan Environiq Arena, som delvis får klassas som ett fiasko. Planerade läktare fick aldrig plats och arenans potential uteblev dessvärre. Idag är den omdöpt till Kristinehamn Arena och huserar istället träningsmöjligheter med konstgräsplan, gym, badhus, padelcenter med mera. 

Min plan blir nu att utnyttja detta till vår fördel. Kommunen har godkänt att vi delar samma visioner om en långsiktig plan där arenan kan utvecklas och byggas ut för att bilda dom perfekta förhållandena för en väloljad ungdomsakademi, med samtliga nödvändiga faciliteter. Samtidigt är också planen att på lång sikt kunna bygga en helt ny utomhusarena intill, som skall ersätta nuvarande Sannahedens IP som tar 1500 åskådare. Men fram tills dess var kommunen tydliga med att stödet till vårt projekt främst kommer bestå utav marknadsföring och ett gediget arbete i kommunhuset för att möjliggöra dom framtida investeringarna - som man påstår skulle kunna lyfta hela staden. Lovorden var "Går det här projektet i mål, kan det bli vad som förenar våra ganska splittrade invånare mellan låginkomsttagare och höginkomsttagare och förenar oss samman i gemenskap". 

 


trashbag och Kristijan gillade
friggan
(@friggan)
Talang
Blev medlem: 11 månader sedan
Inlägg: 214
 

Givetvis följer jag min gamla fotbollsklubb mot virtuella framgångar! Är riktiga spelare skapade i databasen eller är allt påhittat?


Flourix gillade
Flourix
(@flourix)
Ungdom
Blev medlem: 10 månader sedan
Inlägg: 50
Topic starter  

2020 - En kaotisk försäsong med charm

 

Kritiken haglade in från många äldre medlemmar i föreningen, samtidigt som flera utav dom yngre stöttade och stod upp för hela idén och dess möjliga utfall. Så fanns det den skara som varken tyckte bu eller bä, som inte vågade yttra sig utan ansåg att framtiden skulle visa ifall vi tagit rätt beslut. Bland kritiken fanns motiveringar så som att då vi redan ansågs ha bland dom sämre faciliteterna, både vad gäller träningsanläggning och ungdomsakademi - skulle vi aldrig klara av att lyfta och utvecklas utan att värva lovande spelare från andra klubbar i kommunen. Bland dom positiva till projektet löd motiveringen istället att då vi har ett långsiktigt stöd från kommunen på lång sikt, både vad gäller marknadsföring och upprustande utav Kristinehamn Arena som framtida akademi - skulle vi kunna lyckas redan med våra första ungdomskullar med lite tur. 

Bland spelarna själva infann sig endast positiva reaktioner då projektet presenterades under försäsongens möte. Dom flesta menade att även om våra närmaste rivaler i IFK Ölme (Divsion 3) och IFK Kristinehamn (Divsion 5) ansågs ha något bättre faciliteter och framförallt vara en bättre förening att utveckla sin fotbollskarriär i så kunde ett sådant här projekt förändra inställningen hos våra ungdomar totalt. Projekt likt dessa bygger tidigt en lojalitetskänsla - som bara den kan bidra till hårdare jobb på träningarna och kanske framförallt leder det till att spelare inte har något emot att stanna kvar inom klubben. Däremot poängterades avslutningsvis från ordförande David Yacoub att stoppa någon från en övergång då regionens bästa akademi Degerfors IF kommer rycker i våra spelare skulle förmodligen bli mycket svårt - och inte vara möjligt förrän om många år. 

Vart stod då lokalmedia i allt det här? Lite som den del utav våra medlemmar som varken sa bu eller bä. Varannan dag kom en kritisk artikel skriven av en lokal sportjournalist - varannan dag en artikel där våra kommunpolitiker uttryckte sig positivt. Men den kanske största vändningen kom då vårt projekt lyftes upp och uppmärksammades i en text på Fotbollskanalen. När sedan resultaten på försäsongen fyllde på de lokala sportsidorna och blev beviset för att våra spelare höll måttet i en offensiv 4-3-2-1 formation summerade tillslut Nya Kristinehamns Posten och Nya Wermlands Tidningen med ett överrensstämmande mediatips på en 3:e placering i Division 6, Värmland Östra.

För min egen del hade stor del utav försäsongen gått åt till att sätta ihop ett mindre men ändå hyfsat kvalitativt tränarteam för vår nivå i seriesystemet. Resultatet blev faktiskt flera erkända amatörledare med stort driv för just ungdomsutveckling som skrev på för klubben efter att ha hört talats om vårt projekt. Just ledarteamet är något jag kommer övervaka med åren och försöka förbättra och utveckla kontinuerligt, allt eftersom vi utvecklas. Vi fick också tidigt på året en första prognos på våra framtida ungdomskanditater - och den första kullen verkar trots allt ganska lovande. 

 

 

TRUPPEN | KLUBBVISIONER | LEDARE | FÖRSÄSONG | UNGDOMSPROGNOS

 


Flourix
(@flourix)
Ungdom
Blev medlem: 10 månader sedan
Inlägg: 50
Topic starter  

@friggan

Tyvärr så fanns inte riktiga spelare med då jag startade första gången, utan alla var gråa. Så jag fick starta om och välja "Lägg till spelare i spelbara lag". Ingent ont mot Justus, det hade ju varit ett jätteprojekt att skapa riktiga trupper hela vägen till Divsion 7!

Men förhoppningsvis kan vi bygga känsla kring några av våra spelare ändå med tiden! <3


trashbag
(@trashbag)
Ungdom Admin
Blev medlem: 1 år sedan
Inlägg: 186
 

Magi att du hittat in på forumet igen. Ser mycket fram emot att få följa med på din resa i denna rapport!


Flourix gillade
db_
 db_
(@db_)
Ungdom
Blev medlem: 11 månader sedan
Inlägg: 20
 

Kul att du är tillbaka Flour. Stort lycka till!


Flourix gillade
friggan
(@friggan)
Talang
Blev medlem: 11 månader sedan
Inlägg: 214
 
Postad av: @flourix

@friggan

Tyvärr så fanns inte riktiga spelare med då jag startade första gången, utan alla var gråa. Så jag fick starta om och välja "Lägg till spelare i spelbara lag". Ingent ont mot Justus, det hade ju varit ett jätteprojekt att skapa riktiga trupper hela vägen till Divsion 7!

Men förhoppningsvis kan vi bygga känsla kring några av våra spelare ändå med tiden! <3

Gå in i editorn och skapa egna spelare! Och starta om hela faderuttan! Hade varit legendariskt 😀


Flourix
(@flourix)
Ungdom
Blev medlem: 10 månader sedan
Inlägg: 50
Topic starter  

@friggan

Tyvärr har jag ingen koll på editorn samt framförallt ingen vidare koll på spelarna i VIF efter 7 år i Borås xD

Kanske kan bli en framtida save med annat koncept som jag kan försöka få ordning på den biten med editorn dock.


Ragnar
(@ragnar)
Ungdom
Blev medlem: 11 månader sedan
Inlägg: 138
 

Mysig start, kämpa på!

VI HAR ALLTID DRÖMT OM ATT SPELA I BLÅRANDIGT - SPELA SOM I VÅRA DRÖMMAR!


Flourix gillade
Flourix
(@flourix)
Ungdom
Blev medlem: 10 månader sedan
Inlägg: 50
Topic starter  

2020 - En säsong i vinstharmoni och individuell orutin

DIVISION 6MATCHER | SPELARSTATISTIK

Målskyttet ute på planen var det inte något större fel på - motståndarna släppte bollen i backlinjen av misstag och våra offensiva pjäser högg tag i bollarna direkt. Denna typ av målchanser har präglat årets säsong, tillsammans med många vackra frisparkar och straffsparkar direkt i mål. Ett snabbt omställningsspel har vi inte fått se än dock - och även om det tycks vara några journalister som ibland efterfrågar det i lokalmedia kan jag tycka man får ha lite förståelse för den fysiska kvalitén på spelarna på den här nivån.

Vad gäller förtroendet, eller kanske mer rätt sagt bedömningen från styrelsen så svajar den trots allt. Värdet utav ett par riktigt stora segrar så som 6-0 hemma mot Åtorp (i vad som då var kampen om en 1:a-plats i tabellen), eller både 3-0 och 4-0 mot Karlskoga SK, tycks inte väga tyngre än det negativa i enligt styrelsen horribla resultat så som 3-3 & 1-2 mot Bråtens IK, 1-3 mot Woodys FC och 1-1 mot KB Karlskoga 2. Men jag ska inte bli för grinig, jag fick trots allt ganska bra beröm för vår direktuppflyttning både utav styrelsen och i lokalpressen. Rubrikerna löd "Vi tvekar inte längre - det här är framtiden" - och även om jag tror på vårt projekt, kanske dom ska lugna ner sig lite, för jag vet att kommer en svacka skrivs det något helt annat.

 

Samtidigt som vi fått se prov på hur lätt det kan va med en lag- och vinstharmoni i truppen har vi också fått se hur individuell orutin ibland kan skapa oreda på den här nivån. Röda kort, dumma onödiga skador på träning och dåliga passningsbeslut har trots allt existerat lite mer än önskat under säsongen. Men tar jag mig ut i skärgården, sitter ner och reflekterar för en sekund, så inser jag så klart att samma problem trots allt också existerar i Allsvenskan hos många lag. Vad som däremot inte alltid existerar i Allsvenskans klubbar är en pålitlig frisparksskytt och straffskytt - något vi har haft äran att ha i år.

17-årige Jesper Larsson har säkert gjort uppemot 5-6 frisparksmål i år, kan inte hitta någon statistik för just gjorda frisparksmål dessvärre. Vad som däremot finns bland statistiken är vår mycket säkra straffskytt, 20-årige Marko Pavicevic, som gjort hela 6 straffmål under säsongen, på totalt 7 straffar. Båda spelarna tar givetvis plats i vad jag skulle säga är säsongens lag, Jesper vann dessutom fansens omröstning och Marko tog hem skytteligan tillsammans med Woodys Albin Ståhl. Utöver dom kan vi dock imponeras utav ett försvar som satte sig en bit in på säsongen med Albin Persson och Elias Karlsson då rutinerade Adam Nilsson var en besvikelse dessförinnan. 

C. Alexandersson

S. Gega | E. Karlsson | A. Persson | A. Frick

A. Elfgren Nyström | J. Hesselheim | J. Bolinder

J. Wennberg | J. Larsson

M. Pavicevic


trashbag och LeoFM gillade
Flourix
(@flourix)
Ungdom
Blev medlem: 10 månader sedan
Inlägg: 50
Topic starter  

2020 - En oviss men intressant säsong runt hörnet

NYA KLUBBVISIONER | EKONOMI | UNGDOMSKANDIDATER

En kväll hade vi alla samlats tillsammans, jag och mina ledarkollegor tillsammans med styrelsen i klubbstugan på Sannaheden. Vi diskuterade och sammanfattade säsongen samtidigt som kommande säsong diskuterades och budget beräknades. Jag fick höra ord och uttryck som "Du har verkligen fått ut max av vissa spelare", "Vi älskar att se att fokus ligger på offensiv fotboll" med mera. Kanske hade jag lyckats bygga upp ett litet väl gott självförtroende och övermod hos styrelsen efter årets säsong. Då jag fick våra nya klubbvisioner presenterade för mig var de nämligen ganska så krävande. Kravet var inte bara att vi ska nå som minst uppflyttningskval i Division 5 redan inom 2 år, utan vi skulle också göra det med högintensiv och anfallsinriktad fotboll som får ut maximalt av varje fast situation. Jag insåg att jag nog behövde motivera och pusha varje enskild spelare lite extra inför nästa säsong. Då mitt egna kontrakt skall förhandlas för förlängning samma år som målet är minst uppflyttningskval. Vi behöver prestera på topp redan nästa år - ja, kanske till och med överprestera!

Ekonomiskt ser det lovande ut trots allt, ansvariga för ekonomin har beräknat att vi efter nästa säsong i Division 5 kommer göra en rejäl vinst om strax under miljonen - som ger oss en chans att nå en ny stabil nivå - och kanske våra första investeringar inom akademin. En utveckling som spelarna i akademin själva sett till att skapa är dock den att vårt B-lag gick och vann sin serie i Division 7 - vilket bådar gott inför nästkommande år.  

Samtliga våra ungdomskandidater kontrakterades i september. Detta då vårt ungdomslag saknade en bred trupp. Men framförallt imponerade samtliga då ungdomskandidaterna besegrade vårt U19-lag med klara 6-0 i deras uppvisningsmatch! Martin Hansson är ytterbacken och Kristinehamnssonen som pekades ut som den allra bästa talangen. Nu är det alltid lite osäkert, det ska erkännas att vår förmåga att bedöma spelarpotential ännu ligger på en låg nivå. Men överlag så känns det som flera av dom nya ungdomarna skulle kunna få chansen direkt i A-laget nästa säsong, särskilt om vi kommer förlora en del spelare och göra oss av med dom som varit en besvikelse i år. Jag hoppas framförallt att mittfältarna kan nå sin fulla potential, där vore det skönt med lite mer stabilitet.

Flera av dom nya ungdomarna spelade också i säsongens sista match bot bottenlaget Immetorp, då vår uppflyttning redan var klar. Det blev en fin 5-0 seger trots att Martin Hansson just drog på sig ett rött kort i andra halvleken. Det kanske inte var den bästa starten i Villastaden för honom. 


Northwinds
(@northwinds)
Ungdom
Blev medlem: 11 månader sedan
Inlägg: 186
 

Gött att ha dig tillbaka med en rapport!

Vad är det för skin du använder? 


Flourix gillade
Flourix
(@flourix)
Ungdom
Blev medlem: 10 månader sedan
Inlägg: 50
Topic starter  

@northwinds

Tackar!

Skinnet är TangFu Skin Middle E v.1.1.1.


Northwinds gillade
Flourix
(@flourix)
Ungdom
Blev medlem: 10 månader sedan
Inlägg: 50
Topic starter  

2021 - En chock, en press och ett krav

TRUPPEN | STYRELSEMÅL | LEDARE | FÖRSÄSONG | VIF B | VIF U19

Chocken infann sig och kaffet brände sönder halsen. Framför mig hade jag precis bläddrat till en ny sida i sportbilagan av Nya Kristinehamns-Posten där jag läste rubriken "VIF 2021 - Blir det som ett kosläpp i Ölme?". När jag sköljt halsen med kall apelsinjuice kom min första reaktion - tror dom inte på oss alls? Vi hade precis utannonserat att vi från och med i år blir en semiprofessionell klubb, klart vi skulle utmana om att stanna kvar här. Jag började läsa artikeln och långsamt förstod jag deras fyndiga tanke bakom rubriken. NKP hade syftat på att vi skulle få det så lätt i vår nya division att det kunde liknas med hur lätt och energifullt kossorna rör sig vid ett kosläpp ute i Ölme. Då artikeln avslutades med ett solklart mediatips på en 1:a-plats och vinst i Division 5 infann sig en ny chock. Pressen var total. Kanske underskattade jag mina egna spelare och vilken kvalité dom besitter - men pressen på mig att direkt flytta upp till Division 4 var inget jag önskade. 

Då ordförande ringde mig och förklarade deras förväntningar för säsongen kom också ett krav. Styrelsen hade samstämmigt kommit överens om att målet för säsongen var solklart: Uppflyttning via ligaseger! Jag tackade ironiskt nog för förtroendet och fick också i samma samtal ett förlängt kontrakt med något högre lön att skriva på dagen efter på träningen. Kanske var vi såhär bra trots allt? 

Försäsongen präglades av mycket positiva resultat som visade att vi inte tappat vårt taktiska sinne för anfallsinriktad fotboll. Målskörden var god och även om vi kryssade mot Gunnarskog ifrån Division 6 så var jag mycket nöjd för vi klarade av att stå upp emot Täby(Division 1) i en 1-2 förlust och till och med vinna mot Hertzöga(Division 3) 2-0. Med detta insåg jag och började också tro på att i toppen av Division 5 skulle vi trots allt kunna vara med och utmana - det var bara att ta sig an utmaningen och omvandla den till resultat och framgångar. 

Under föregående säsongsavslutning och inledningsvis på 2021 ryckte klubbar tag i mina tränare i både B-laget och U19, samt mina egna hjälptränare och assisterande. Även den nyligen anställda assisterande försvann och jag gick åter på jakt efter en ny kollega till årets kravfyllda säsong. Tillslut fann jag - och fick nöja mig med - Edvin Dahlberg, en tränare med åtminstone stor kunskap inom ungdomsledarskap och ungdomar fanns det gott om även i vårt A-lag såhär i början av projektet. Utöver det har det varit svårt att hitta mer kvalificerade tränare eller tränare som delar mina taktiska tankar. De som svarat på mina annonser har varit många, men få har egentligen matchat särskilt bra. Förhoppningsvis blir det bättre ju bättre klubb vi blir.

 

 

 

 


Justus gillade
Justus
(@justus)
Ungdom
Blev medlem: 11 månader sedan
Inlägg: 20
 

Riktigt bra skrivet, och en solklar prenumeration. Lycka till på vägen mot toppen!


Flourix gillade
Flourix
(@flourix)
Ungdom
Blev medlem: 10 månader sedan
Inlägg: 50
Topic starter  

@justus

Tackar för en mycket fin Helsvenskan! Hoppas på fina minnen från denna save 🙂 


Flourix
(@flourix)
Ungdom
Blev medlem: 10 månader sedan
Inlägg: 50
Topic starter  

2021 - Favoritskapet hålls vid liv - för tillfället

DIVISION 5 | MATCHER | SPELARSTATISTIK | UNGDOMSPROGNOS

Vi är halvvägs genom vår första säsong i Division 5. En första säsong med krav, press och favoritskap om att gå rakt igenom mot en serieseger och uppflyttning, både från media och styrelse. I våras var jag lite orolig för om det var en felbedömning - numera sitter jag ner på vår tränarbänk nöjd och säker över vad jag sett. Vi är ett starkt lag, framförallt är vi riktigt bra på att utnyttja motståndarnas misstag. Jag kan knappt räkna på mina egna händer hur många gånger Jesper Larsson eller Wennberg klivit upp och bara plockat bollen när det grötats runt med den i motståndarnas försvar. En brytning och bollerövring som nästan alltid leder till målchans eller mål. Faktum är att vi också två gånger fått bollen passad till oss direkt från motståndarnas målvakt. En bristvara har dock varit alla dom vackra frisparksmålen som Jesper gjorde förra säsongen - i år har vi istället fått se väl nyttjade inkast som lett till inlägg eller skarv för avslut på mål. 

Två förluster blev dock extra tunga, den första mot Råtorps IK med klara 0-2 men framförallt den mot Karlskoga IF i en direkt avgörande match om förstaplatsen. Vi hamnade i ett 0-4 underläge redan i första halvlek. En full offensiv satsning i den andra gav oss två reduceringsmål, men krysset vi ville åt var svårt. I toppen av tabellen har vi alltjämnt hållit jämna steg tillsammans med Karlskoga - ja till och med våra vänner från Division 6 Woodys FC utmanade länge oss båda. Om det här kommer bli ett race mellan oss och Karlskoga eller flera inblandade återstår att se - men klart är i alla fall att får vi en svacka eller för den delen endast ett par förluster kan det vara kört. 

Många spelare har utnämnts med positiva och starka rubriker i våra lokala tidningar NWT och NKP. Kanske framförallt Marko Pavicevic som med sina 13 mål visar att han verkligen är en klassanfallare. Men trion han utgör tillsammans med Jesper Larsson och Jesper Wennberg gör vårt anfallsspel så mycket mer livsfarligt. Vad jag dock ser personligen som ett stort utropstecken är utvecklingen på Joakim Roos. Han var spelaren som var reserv bakom nämnda Jesper & Jesper på det offensiva mittfältet, men numera dominerar i rollen som den löpstarke. Efter en skada på Anton Nilsson fick han chansen att kliva ner i banan en match - och som han gjorde det. Sen dess har han blivit kvar och det känns som han växer för varje match. Kenan Sadikovic är en annan talang som hungrar och aspirerar på positionen - så frågan är om det är just det som kanske motiverar Roos till dessa prestationer. 

I årets ungdomsprognos verkar det på förhand inte finnas alltför mycket att lyfta fram, enligt vår ansvarige. Då jag fick beskeded under ett möte efter träningen log jag dock en del då han berättade om att vi har en målvaktstalang på gång. Just målvaktspositionen är en position jag önskar se mer stabil. Det har varit svårt att avgöra om Carl Alexandersson eller Jonas Andersson är den bästa målvakten och just nu roterar dom ganska friskt.

Just det, så en sak till. I media fick jag en kritisk artikel riktad mot mig över varför jag inte uttryckt mig om vilka spelare eller orsaken till att spelare bara försvann inför säsongen. Det kom lite mellan stolarna i den hektiska tid med pressen från styrelsen och jakten på ledare. Men Musa Bojang, Per Edström och Robin Tillander släpptes på grund av dom inte riktigt höll måttet, heller knappt någon speltid förra säsongen. Hesselheim och Aronsson var tuffare att släppa, dom hade presterat bra men sett till deras potential fanns det så många vad jag trodde större talanger på deras positioner som ville in i A-laget.


Northwinds gillade
Flourix
(@flourix)
Ungdom
Blev medlem: 10 månader sedan
Inlägg: 50
Topic starter  

2021 - Året då vi verkligen kände oss oslagbara

DIVISION 5MATCHER | SPELARSTATISTIK | VIF 2

Halvvägs in på säsongen låg vi i jämn kamp med Karlskoga om förstaplatsen. Då såg vi en svacka eller för den delen några förluster och poängtapp i rad som det enda hotet. Det blev också en svacka som delade på oss i toppen - men den kom inte för oss. Karlskoga vann inte på 5 matcher under juli månad, vi förlorade inte en match under andra halvan. Vårt poängtapp kom i 0-0 matchen borta mot Råtorps IK. Därmed blir dom det enda motståndet som vi inte lyckats besegra den här säsongen. Trots det summerade jag i en intervju med SVTs lokala nyheter att årets säsong var säsongen då vi verkligen kände oss oslagbara. 

Vi säkrade uppflyttning och ligasegern i bortamatchen mot Ulvsby IF som slutade i en 4-2 seger. Därefter fick vi chansen att låta några utav dom ungdomar som väntas flyttas upp nästa säsong spela matcher från start. Vi fick då se att Leif Henriksson som hyllats av våra utvecklingsansvariga som redan potentiell A-lagsspelare höll måttet tillsammans med Kenan Sadikovic och Ivan Jasarevic bland annat. Glädjande för den här säsongen är också att styrelsen avstod från att komma med någon negativ kritik. Jag fick direkt positivt beröm och nytt kontraktsförslag. I förslaget ingick dom nya kraven och förväntningarna på att undvika nedflyttning i Division 4 nästa säsong och att etablera klubben kommande säsonger. Skönt att slippa pressen och kraven på direkt uppflyttning och ligaseger - men det återstår väl och se om styrelsen ännu en gång ändrar sin åsikt när säsongen närmar sig avspark. 

Under andra halvan fick vi åter se Jesper Larsson komma igång med sitt frisparksskytte och Marko Pavicevic spela lika självsäkert framför mål som han alltid gjort. 21 mål för säsongen är en fantastisk prestation för Marko och faktum är att det är till stor del utav honom som vi klarade av säsongens målsättningar. För tittar man på laget som helhet så var det en lite sämre prestation rent snittbetygsmässigt, särskilt i försvaret - medan individuellt sett våra offensiva pjäser förbättrat sig. 

Nu återstår det att se om det blir ännu en säsong med förtroende till dessa spelare eller om det är dags för några av våra unga talanger att få förtroende i en majoritet utav våra startelvor. Närmast är nog att i försvaret göra en del förändringar. En titt på spelarna i topp av Division 4 Värmlands statistik visar dock att våra spelare håller god nivå med dessa, om inte bättre på våra offensiva positioner. Detta skulle kunna vara en indikation på att nästa säsong även den kan leda till en utmanande position i toppen utav tabellen. Skulle så ske får vi nog dock räkna med att klubbar snart börjar jaga köp utav våra nyckelspelare - något vi varit förskonade från hittills. 

C. Alexandersson

S. Gega | E. Karlsson | A. Persson | A. Frick

J. Bolinder | J. Roos | A. Elfgren Nyström

J. Wennberg | J. Larsson

M. Pavicevic


Argt Troll
(@argt-troll)
Ungdom
Blev medlem: 11 månader sedan
Inlägg: 79
 

Otroligt snyggt och bra!


Flourix
(@flourix)
Ungdom
Blev medlem: 10 månader sedan
Inlägg: 50
Topic starter  

2021 - Kan vi ta även Division 4 med storm?

NYA KLUBBVISIONER | EKONOMI | UNGDOMSKANDIDATER

I klubbstugan gick diskussionerna fortlöpande utan avbrott efter årets säsong. Vi hade uppfyllt medias förväntningar som tippat oss på en förstaplats vår första säsong i Division 5. Jag hade även utan problem uppfyllt styrelsens krav på vinst och direkt uppflyttning. Frågan som återkom och som vi alla försökte få ett svar på var - kan vi ta även Division 4 med storm? Förväntningarna är just nu sänkta meddelade styrelsen. Risken är stor att den kommande säsongen tar ner oss på jorden igen, meddelade ordföranden. Jag som varit så nervös och orolig inför årets säsong, om jag kunde lita på våra spelare - tog nu till ordet. Jag meddelade att det inte skulle vara en omöjlighet för oss att överraska. Jag hade tittat närmare på dom mest utmärkande spelarna i divisionen i år och dom är i paritet med våra egna nyckelspelare. Det kanske var dumt sagt, kanske det triggar styrelsen att ändra sina förväntningar till våren. Men jag kände, ville och behövda bygga upp min och lagets självkänsla en aning. Men skytteligaledaren Viktor Johansson och Division 4's bästa spelare Markus Koc skrämmer inte direkt mig. 

Ekonomiskt visade sig förra årets beräkning inte hålla och vi står inte på det mycket positiva resultat som då var beräknat. Därmed får förbättringar av akademin fortsatt vänta. Det som skulle kunna öppna upp för en förbättring är en eventuell försäljning av någon av våra nyckelspelare - men det är inte heller något jag kommer tvinga eller stressa fram. Att få behålla dom inom klubben så länge som dom presterar och hänger med klubbens utveckling uppåt i divisionerna är för mig mer värt. I takt med att dom blir äldre får dom också enorm erfarenhet, från olika nivåer inom svensk fotboll - vilket kan utgöra ett perfekt mentorskap som många gånger kan vara värt mer än till exempel ett extra nytt och fräscht gym i Kristinehamn Arena. 

 

Vi kontrakterade ännu en gång samtliga undomskandidater då flera av årets U19-spelare kommer flytta upp till Villastadens IF 2 och där bygga en komplett trupp som nästa säsong ska ta sig an Division 5. Detta då VIF 2 lyckades vinna Division 6 med +4 i målskillnad mot Alkvetterns IK som tog kvalplatsen under. Detta gör alltså att det är ett lag inom Villastadens IF förening som segrat i Division 6 två år i rad. Den ungdomsprognos vi fick tidigare under året talade om en ung målvakt med stor talang - det visade sig vara Mikael Eriksson. Han kan mycket väl kanske bli en bra målvakt, men i nuläget tror jag inte jag skulle våga chansa på att låta han spela i A-laget redan som 16-åring. Även från vår ansvarige sattes Mikael åt sidan för en enligt honom mycket större talang. Johan Persson målades nämligen upp som den bästa i årets kull. Jag själv skulle gärna vilja peka ut Carl Kullberg. Men på ytterbackspositionerna är det tufft - där ännu flera av våra ungdomar gör det svårt att peka ut den bästa.


Sida 1 / 3