Meny Stäng

Share:
Notifications
Clear all

[FM20] Ur skuggorna, mot strålkastarna


Cavani
(@cavani)
Ungdom
Blev medlem: 11 månader sedan
Inlägg: 25
Topic starter  

01. PROLOG

PARIS FOOTBALL CLUB | 1969 | STADE CHARLÉTY

Paris FC bildades den första augusti 1969 i ett försök att få fart på den professionella fotbollen i den franska huvudstaden, med det huvudsakliga objektet att nå en plats i finrummet redan året efter. För att inte göra det allt för svårt för sig själva försökte man, ett misslyckat sådant, sig på en ihopslagning av klubben CS Sedan från just staden Sedan, lokaliserad cirka 20 mil nordöst om Paris. När inte det gick igenom av flera olika anledningar vände man istället sina blickar mot den lite mer lokalt baserade klubben, Stade Saint-Germain, och formade det numer väldigt igenkända namnet Paris Saint-Germain. Efter en succéartad första säsong då man vann andraligan och på så sätt nådde avancemang till nuvarande Ligue 1 så skulle man 1972 återfå sitt ursprungliga namn, Paris FC. Konflikter och meningsskiljaktigheter inom dom styrande i Paris-politiken var anledningen. Borgmästaren i huvudstaden tyckte sig inte kunna stötta ett lag som gick under ett namn från en förort lokaliserad cirka två mil från själva hjärtat av staden. Detta mynnade tillslut ut i att Paris FC behöll sin plats i högstaligan med alla kontrakterade, professionella spelare medan den pånyttfödda klubben Paris Saint-Germain fick starta om i division 3 med dom spelare som vart över. 

Man kan minst sagt säga att mycket har hänt på dessa snart 50 år. Två år efter dessa klubbars skilsmässa möttes deras vägar igen. För efter att PSG gjort två strålande säsonger på rad hade man återigen gjort sig förtjänt av en plats i finrummet och i trappuppgången mötte man sina forna lagkamrater, som var på väg åt andra hållet. PFC gjorde visserligen en comeback i Ligue 1 efter fyra säsonger i Ligue 2 inför säsongen 1978-79, men fick i slutet av året finna sig själva nedflyttade igen på grund av en sex mål för dålig målskillnad gentemot näst, näst jumbon Valenciennes. Sedan dess har Paris FC inte spelat i högstaligan medan PSG på senare år radat upp ligatitlar med uppbackning av en viss oljerik regering. Det har blivit dags att träda fram ur skuggorna igen.


Citera
Cavani
(@cavani)
Ungdom
Blev medlem: 11 månader sedan
Inlägg: 25
Topic starter  

02. INFÖR SÄSONGEN 2019/20

 MEDIATIPS - 10 | FORMATION - 4-2-3-1 | LAGKAPTEN - Vincent Demarconnay

Truppen som stod till mitt förfogande vid övertagande av tränarjobbet gjorde mig entusiastisk. På dom allra flesta positioner såg det bra ställt ut. Den enda riktiga positionen som var i behov av förstärkning var den högra ytterbacksplatsen. Det var inte bara det att endast en spelare fanns tillgänglig där, utan det var även den spelaren som på förhand såg allra svagast ut. Thomas Garcia är inte på långa vägar någon pjäs som platsar i en klubb som har ambitioner för spel i Ligue 1. Däremot gick det inte många dagar innan vi hade identifierat backen som vi ville ha in, Mouhamadou Dabo. En klart duglig spelare med Ligue 2-mått sett. Frågetecken finns dock, däribland att han inte spelat en tävlingsmatch på dryga två år. Därefter gjorde vi endast en värvning till i form av den centrala mittfältaren Théo Valls, som senast kommer från spel i Ligue 1 med Nîmes Olympique. En tight övergångsbudget i kombination med att vi faktiskt har en fullt godkänd trupp gjorde att vi satte punkt för sommarfönstret och av resultaten på försäsongen att döma så kanske det var ett helt rätt beslut.

TRUPPEN | FÖRSÄSONG | TRUPPBREDD


JS7 gillade
SvaraCitera
Cavani
(@cavani)
Ungdom
Blev medlem: 11 månader sedan
Inlägg: 25
Topic starter  

03. HÖSTEN 2019/20

Efter en trevande säsongsinledning med två förluster som efterföljde varandra har vi inte kollat tillbaka för en sekund. Vi går in i juluppehållet med sexton raka ligamatcher utan en förlust och en andraplats till följd av detta. Bland alla dessa fina insatser står självfallet sex av sex poäng mot toppkonkurrenter i form av Amiens och Guingamp ut, där vinsten mot dom förstnämnda till och med kom under en bortaresa. Vi kan nu se framemot våren på ett helt annat sätt med ett så fint utgångsläge. En vänskaplig påminnelse får man än dock lägga över sig själv då tabellen är väldigt tajt. Inget lag har dragit iväg och inget lag har heller inte halkat efter allt för mycket av våra största konkurrenter till uppflyttning. 

I cupspelet, som i sammanhanget blir lite av en sidnotis, är vi fortsatt i spel i en utav dom två vi hade på schemat när säsongen inleddes. I Coupe de la Ligue åkte vi ut redan i andra omgången efter en tuff holmgång mot Toulouse hemma på Stade Charléty. Trots ett kraftigt bollinnehav och dom flesta av chanserna var det gästerna som gjorde det enda målet och således skickade ut oss. I Coupe de France har det däremot gått aningen bättre. Två omgångar har spelats, bägge på hemmaplan, och bägge har slutat med avancemang. Efter att ha besegrat National-gänget Boulogne med 3-0 ställdes vi en vecka senare mot lokalrivalen Red Star FC i ett Paris-derby för andra gången denna säsong. Precis som i första mötet i Coupe de la Ligue slutade det med vinst, trots att det denna gång satt längre in. Det hela gick till straffläggning där vi drog det längsta strået genom en 4-2 vinst. Härnäst ställs vi mot US Orléans och även denna match spelas hemma på Stade Charléty. 

LIGUE 2 | COUPE DE FRANCE | COUPE DE LA LIGUE | SPELARSTATISTIK


Flourix gillade
SvaraCitera
Cavani
(@cavani)
Ungdom
Blev medlem: 11 månader sedan
Inlägg: 25
Topic starter  

04. UNGDOMSINTAG 2019/20

UNGDOMSAKADEMI - Bra  | UNGDOMSTRÄNING - Ordinär | UNGDOMSREKRYTERING - Ganska enkel

Med tanke på våra blygsamma ungdomsfaciliteter så kommer jag inte förvänta mig allt för mycket av det årliga ungdomsintaget dom första säsongerna. Men faktumet kvarstår att detta kommer bli en väldigt viktig del att utveckla inom vår organisation under framtiden. När det med allra största sannolikhet inte kommer finnas en redig övergångsbudget att tillgå inom den närmsta framtiden så måste vi verkligen ta hand om våra ungdomar på ett bra sätt. Man ska även ha i åtanke att Frankrike som nation ofta får fram väldigt fina talanger så alla förutsättningar för att det ska dyka upp någon från vår ungdomsorganisation finns. Om inte nu eller inom dom närmsta åren, så förhoppningsvis efter ett par år när vi lagt ner betydligt mer resurser i den. 

Och som man kanske hade kunnat förvänta sig så dök det inte upp några framtida världsspelare under detta det första året. Den klart mest talangfulla spelaren är António Vombola från staden Manakara, Madagaskar. Hur långt han kan nå återstår att se, men några jättehöga förväntningar har åtminstone inte jag. 

UNGDOMSINTAG


SvaraCitera
Flourix
(@flourix)
Ungdom
Blev medlem: 10 månader sedan
Inlägg: 50
 

Spännande inledning!

Uppskattar historian bakom! 


SvaraCitera
Cavani
(@cavani)
Ungdom
Blev medlem: 11 månader sedan
Inlägg: 25
Topic starter  

@flourix tack så mycket! 

Ja, den är väldigt intressant på många olika sätt..


SvaraCitera
Cavani
(@cavani)
Ungdom
Blev medlem: 11 månader sedan
Inlägg: 25
Topic starter  

05. VÅREN 2019/20

Det gick vägen! Trots den otroligt tajta tabellen så lyckades vi med bedriften att ta hem titeln och på så sätt göra oss förtjänta av en plats i Ligue 1 säsongen 2020/21. Den så otroligt starka hösten följdes upp av en näst intill lika stark vår, trots dubbelt så många förluster. Bortsett från två omgångar i början av Februari så höll vi fast vid förstaplatsen och lyckades klara av den press som man faktiskt utsetts för när man ständigt känner sig jagade. Topplaceringen och Ligue 1-biljetten säkrades däremot först i näst sista omgången genom en klockren och felfri 6-0 insats mot redan nedflyttningsklara Pau FC. Jag hade mina onda aningar om att någon sorts prestationsångest skulle infinna sig när avancemanget var så nära, tur var då kanske att vi ställdes mot just strykgänget i serien. En säsong där vi överträffade alla möjliga förväntningar med råge och lyckades smälla in hela 93 mål får anses som en otrolig bedrift. Jag är sanslöst nyfiken på vad nästa säsong har att erbjuda oss.

Vårt cupäventyr såg även det ljust ut under en lång period. En 1-0 seger mot US Orléans i den nionde omgången följdes upp av en vinst med samma resultat mot seriekonkurrenten Toulouse i omgången därefter. Efter att lottningen till den elfte omgången var genomförd stod det klart att vi skulle ställas mot Ligue 1-sjuan LOSC Lille hemma på Stade Charléty. Och precis som i alla omgångar dessförinnan skulle vi alltså även i denna omgång få hemmafördel, bara det är ju en jäkla bedrift, och vi skickade in vår sedvanliga sedelkuvert till förbundet som tack. Efter tuffa 120 minuter, där vi faktiskt skickade in kvitteringen först i den fjärde tilläggsminuten av ordinarie tid, var det dags för straffläggning och även denna gång drog vi det längsta strået i en straffläggning. I kvartsfinalen var det återigen dags för hemmafördel, återigen dags för ett tufft motstånd i form av Olympique de Marseille och återigen dags för en straffläggning. Denna gång däremot gick det inte vår väg och respasset var ett faktum, men vi tar med oss välbehövlig erfarenhet från denna resa inför vårt äventyr nästa säsong. 

LIGUE 1 | COUPE DE FRANCE | SPELARSTATISTIK

Nu går vi in i en extremt viktig tid för klubben, nämligen sommarfönstret. Spelare kommer behöva lämna och spelare kommer definitivt behöva anlända. En ansträngd ekonomi gör dock att vi inte kommer ha hur mycket pengar som helst att röra oss med och det blir till att ge sig ut på en scoutingresa utan dess like för att försöka hitta kvalité för varje liten krona. 

 


Flourix gillade
SvaraCitera
Cavani
(@cavani)
Ungdom
Blev medlem: 11 månader sedan
Inlägg: 25
Topic starter  

06. INFÖR SÄSONGEN 2020/21

MEDIATIPS - 17 | FORMATION - 4-2-3-1 | LAGKAPTEN - Théo Valls

En hektisk sommar har kommit till sitt slut. Att det skulle ske stora förändringar i truppen var en illa bevarad hemlighet, men att hela tretton nya A-lagsspelare skulle tillkomma hade man kanske inte kunnat förvänta sig. Samtidigt som vi har plockat in en hel del kvalitet, främst på dom offensiva positionerna, så har vi dessutom gjort oss av med flertalet spelare som helt enkelt inte hade hållit för nivån i Ligue 1. Bland spelare som har försvunnit sticker kanske framför allt Jonathan Pitroïpa och föredetta lagkaptenen Vincent Demarconnay ut. Den förstnämnde var visserligen en av våra bättre spelare under det föregående året, men med en fysik som är på rasande nedgång i kombination med en stigande ålder valde vi att inte erbjuda honom något nytt kontrakt när hans dåvarande avtal gick ut i månadsskiftet juni/juli. I Demarconnays fall så hade jag inte haft några problem alls att låta honom vara vår förstemålvakt även nästa år, men när han chockartat tidigt i juni meddelade sitt beslut om pensionering var vi tvungna att ge oss ut på marknaden för en startmålvakt också. 

Spelarna som ansluter kommer göra oss till ett mycket, mycket bättre lag. Som jag nämnde i det föregående inlägget så hade vi inte alls mycket pengar att röra oss med denna sommar, så i princip direkt efter att vi hade säkrat vår plats i nästkommande Ligue 1-säsong inleddes genast ett arbete med att försöka knyta upp så många bosman-värvningar som möjligt. När vi fick nästa års budget i mitten av maj hade ju givetvis en hel del namn redan säkrat sina framtida kontrakt, men vi lyckades ändå nysa fram ett gäng intressanta gubbar. När världsfotbollens övergångsfönster öppnade den första juli stod det så klart att vi hade säkrat upp kontrakt med Siphesihle Ndlovu, Julian Green, Silas Gnaka, Nacho Gil, Toni Moya, John Björkengren och Juan Hernández. I Björkengren-fallet så hade vi tuff konkurrens från bland annat Olympique de Lyonnais och Leeds, så att John till slut valde oss som sin nästa destination är givetvis en väldigt stor triumf. Jag valde då också att betala dom 1,9 miljoner kronor som Falkenberg ville ha för att få loss Björkengren redan nu. 

Det visade sig dock att vi inte var klara på långa vägar. Vi hade fortfarande inte ersatt det tunga i tappet i form av förstemålvakten och lagkaptenen Vincent Demarconnay. I brist på alternativ så fick jag gå på en liten chansning, och den chansningen vart Borussia Dortmunds målvaktstalang Luca Unbehaun. På papperet är givetvis denna position vår klart svagaste inför säsongen, men jag hoppas och tror att unge Luca kan ta stora steg under hans tolv månader långa sejour hos oss. I mina ögon hade vi dessutom stora brister på den centrala anfallspositionen, mittbackspositionen samt på den högra ytterbacksplatsen. Alla dessa luckor skulle dock fyllas innan sommaren gick mot sitt slut. Tisdagen den 21 juli kom att bli en väldigt lycklig dag för alla inom Paris FC då vi lyckades säkerställa tre värvningar på tre viktiga positioner. I anfallet plockades den 27-årige mexikanen Henry Martín in tillsammans med den 21-årige offensiva mittfältaren Nicolás Schippacasse samt högerbacken Mathías Suárez, där dom sistnämnda anländer på lån från Atlético Madrid samt Montpellier. När sedan möjligheten att släcka den sista branden på mittbackspositionen i form av Eric García och även bredda anfallet med Lucas Nmecha på lån från Manchester City i en sorts paketdeal kände vi oss redo att sätta bokslut för detta års sommarfönster. 

TRUPPEN | FÖRSÄSONG | ÖVERGÅNGSFÖNSTRET


Kristijan gillade
SvaraCitera
Cavani
(@cavani)
Ungdom
Blev medlem: 11 månader sedan
Inlägg: 25
Topic starter  

07. HÖSTEN 2020/21

Efter att ha gått in i säsongen som tippade på placering sjutton av medierna hade jag helt klart mina onda föraningar om vad vi verkligen kunde förvänta oss av året. Kombinationen av lågbudgetvärvningar och ett i princip helt nytt lag brukar sällan slå rätt ut, men det är väl det minsta man kan säga om vår säsongsinledning. En succéartad höst gör att vi infinner oss på en sjätteplacering inför våren. Det primära målet i år var naturligtvis att stanna kvar uppe och trots att halva säsongen återstår ser jag inga anledningar till att kolla nedåt i tabellen. Den känslan infinner sig ännu starkare när man ser att botten-fyra lagen kämpar något enormt med spelet och framför allt resultaten. Att vi har spelat två kryss och förlorat ett av mötena mot dessa lag, förutom tokjumbon naturligtvis, hintar kanske lite om att vi hade kunnat legat ännu högre upp i tabellen utan slarv. Kanske. Låt oss inte bli giriga nu, inledningen av serien har varit fantastisk och jag har inga som helst anledningar till att gnälla. 

Det enda som har oroat lite under hösten är mängden skador som slagit mot truppen. John Björkengren, Silas Gnaka och Marvin Gakpa har alla haft längre avbrott under hösten på grund av diverse skador och i rådande stund står Nacho Gil, Siphesihle Ndlovu och Florent Hanin inte till mitt förfogande. Den skadan som slog hårdast mot oss var dock den mot Luca Unbehaun. I sju matcher var han borta och visst låter inte det som hela världen men sanningen är den att reserven Christopher Dilo knappt håller Ligue 2-klass. Denna gång löste det sig relativt bra ändå, men det får en att tänka efter en extra gång på huruvida man skall agera under vinsterfönstret eller inte. 

LIGUE 1 | SPELARSTATISTIK

 

 


Flourix och raca14 gillade
SvaraCitera
Cavani
(@cavani)
Ungdom
Blev medlem: 11 månader sedan
Inlägg: 25
Topic starter  

08. VÅREN 2020/21

Som man kanske hade kunnat förvänta sig så gick det lite tuffare under våren. Vi hade aldrig åkt på den där riktiga formsvackan under hösten så under våren gick jag bara och väntade på att den skulle skölja in över truppen. Det var knappt så att jag ens hann tänka tanken innan det faktiskt också inträffade. I slutet av januari och egentligen hela februari spelade vi som det bottentippade laget vi inför säsongen var. Därefter fick vi ordning på spelet igen och resultaten började så sakta gå vår väg, som i sin tur gjorde att vi kunde avsluta säsongen på en klart godkänt tionde plats. Med förutsättningarna vi har som klubb är naturligtvis en tionde placering mer än godkänt, men det är ändå med en bitter eftersmak man kan konstatera att vi utan formdippen i februari helt klart hade haft chans på Europaplatserna. 

I Coupe de France tog resan även i år slut i kvartsfinalen och precis som föregående år efter just straffläggning. Efter att ha gått rent mot US Saint-Malo, Saint-Etienne och Grenoble stötte vi på patrull i form av Nice. Efter riktigt tuffa 120 minuter, där det faktiskt vart 1-1 i såväl ordinarie- som förlängningstid, avgjordes det hela kalaset på straffsparkar. Efter helt makalösa fjorton straffrundor var det till slut Marvin Gakpa som skulle bli utpekad som syndabock då han skickade upp sin straff på läktaren, medan Nices Mile Skoric istället iskallt väntade ut unge Luca Unbehaun och placerade in bollen i det vänstra hörnet. 

LIGUE 1 | COUPE DE FRANCE | SPELARSTATISTIK


SvaraCitera
Cavani
(@cavani)
Ungdom
Blev medlem: 11 månader sedan
Inlägg: 25
Topic starter  

09. INFÖR SÄSONGEN 2021/22

MEDIATIPS - 14 | FORMATION - 4-2-3-1 | LAGKAPTEN - Théo Valls

Man brukar säga att den andra säsongen som uppflyttade är den allra tuffaste. Så under sommaren har vi verkligen försökt minimera risken för att denna regel skall infrias. En hel del väldigt intressanta spelare har anlänt samtidigt som vi endast tappat en, visserligen kanske den allra viktigaste, spelare i form av Toni Moya. Utöver förlusten av Toni anser jag att vi förstärkt på varenda position möjlig, samtidigt som vi lyckades plocka in en fullgod ersättare på den centrala mittfältspositionen i Sebastián Cristóforo. Det hade samtidigt sett väldigt mycket mörkare ut om vi inte lyckats etablera en fin kontakt med Manchester City och fått möjligheten att förlänga säsongslånen för både Lukas Nmecha och Eric García. Nu lyckades det lösa sig och på så sätt raderades två väldigt stora frågetecken tidigt i truppuppbyggnaden inför nästa säsong. 

Som ersättare till Luca Unbehaun hittade vi i Norge och närmare bestämt Odds BK Norges landslagsmålvakt Sondre Rossbach. I och med att hans kontrakt gick ut den 31 juli kunde vi tidigt säkra hans påskrift och på så sätt slippa en förhandling med Borussia Dortmund om en förlängning av Unbehauns lån. Andra spelare som vi hade skrivit på förhandskontrakt med inkluderar Federico Bonazzoli från Sampdoria, Billel Omrani från CFR Cluj, Matías Nani från argentinska Independiente samt tidigare nämnda Sebastián Cristóforo från Nacional i Uruguay. Dom två sistnämnda har dessutom italienska pass som gör att dom inte går under paragrafen icke EU-spelare vilket var väldigt viktig information med tanke på regeln som tillåter maximalt fyra sådana. Sedan tidigare hade vi även gjort klart med unge tyske talangen Peter Hartung från Mannheim. Hartung kommer inleda sin tid i klubben med B-laget men han har onekligen en väldigt stor potential och kommer i sinom tid att vistas i A-truppen, det är jag tämligen säker på.

Den 9 juli vart det så även klart, efter tuffa förhandlingar med flera klubbar inblandade, att Alan Rodríguez och Héctor Villalba blir Paris FC-spelare. Försäljningen av Toni Moya gjorde dessa värvningar möjliga med tanke på att vi var tvungna att lösa dom från sina respektive kontrakt. Villalba satt visserligen på ett utgående kontakt med sin klubb Libertad från Paraguay, men då han inte ville skriva på ett förhandskontakt var vi tvungna att punga upp en summa på 5,5 miljoner kronor för att få hans signering. I brist på alternativ, där vi bland annat förhandlade med svenske Alexander Jallow från Atalanta, säkrades Clément Vidal från Montpellier till sist upp på ett säsongslångt lån som backup på högerbacksplatsen.

 

TRUPPEN | FÖRSÄSONG | ÖVERGÅNGSFÖNSTRET


Kristijan gillade
SvaraCitera
Cavani
(@cavani)
Ungdom
Blev medlem: 11 månader sedan
Inlägg: 25
Topic starter  

10. HÖSTEN 2021/22

En smått osannolik höst sett till våra förutsättningar gör att vi efter halva serien spelad placerar oss på en väldigt fin femteplats. På något sätt får jag även känslan av att vi faktiskt tillhör det övre skiktet av serien redan efter en och en halv säsong i ligan, det finns en sorts självklarhet i sättet vi spelar. Samtidigt skall det sägas att det ibland kommer små kallduschar med jämna mellanrum, men något säger mig att vi mycket väl kan fortsätta hota om Europaplatserna när säsongen skall summeras framåt maj. 

Efter en närmast klockren säsongsinledning, med 6-0-överkörningen mot Angers borta i seriepremiären som höjdpunkt, inkasserades första förlusten mot Marseille i omgång fem på Vélodromen. I andra fina ögonblick under första halvan av säsongen inkluderas 2-1 vinsten mot Monaco samt en poäng i tuffa bortamatchen mot Lyon, men den allra bästa prestationen är kanske den mot suveräna PSG med en viss Lionel Messi i laget. Fram tills mötet mot oss hade våra stadsrivaler fullkomligt krossat allt i sin väg och stod på åtta raka vinster med en målskillnad på sagolika 38-1. Efter derbyt hade dock deras perfekta rekord raderats ut efter en 0-0 match på Parc des Princes och den stora stygga vargen hade på så sätt fått åtminstone lite grus i maskineriet, detta lär väl förmodligen göra en föga skillnad i slutändan. I toppen av tabellen har ändå Lyon kunnat haka på efter en fin höst och utan det oavgjorda mötet mot oss i mitten av december så hade dessa två jättar stått på samma poäng.

LIGUE 1 | SPELARSTATISTIK | UNGDOMSKANDIDATER

This post was modified 9 månader sedan by Cavani

SvaraCitera
Cavani
(@cavani)
Ungdom
Blev medlem: 11 månader sedan
Inlägg: 25
Topic starter  

11. VÅREN 2021/22

Säsongen 2022/2023 kommer Paris FC spela i Europa. Efter en otroligt fin vår där vi faktiskt avancerar en position från hösten gör att vi till slut landar på en sensationell fjärdeplats som i sin tur betyder Europa League-gruppspel. Men innan vi går in på alldeles för mycket kring vårens bravader är väl detta ett ypperligt tillfälle att nämna en del truppförändringar som inträffade under januarifönstret. Från Brommapojkarna hämtades en väldigt lovande målvakt i form av Alessandro Gandolfo för 9 miljoner kronor. Svensk-italienaren, som är född och uppvuxen i Stockholm men tyvärr för Sveriges del valt att representera Italien, hade jag fått väldigt fina lovord om av vår utsände scout som har koll på den skandinaviska marknaden. Och när Alessandro väl anlänt kunde jag konstatera att våra hjälptränare faktiskt anser att han har en större potential än vad som först verkade vara fallet. Efter den fina säsongen av norrmannen Rossbach kommer han dock först och främst få nöja sig med utlåningar. Till sist, med anledning av att Montpellier återkallat vår backup på högerbacken Clement Vidal på grund av bristande speltid, var vi tvungna att ge oss ut på marknaden för just en högerback. I Marseille hittade vi en övergångslistad Bouna Sarr och till sist kunde vi ro affären i hamn. Ett stort plus i kanten är naturligtvis att han är en fransman och fostrad i Frankrike, något som kommer bli viktigt att tänka på nu när vi ska ut i Europa och härja. En spelare lämnade oss dessutom under januari. Spanjoren Juan Hernández köptes av Strasbourg för en summa av 28 miljoner kronor, ett tapp som inte var särskilt kännbart då han faktiskt endast mäktade med sju insatser i vår tröja under hösten trots en skadefri sådan. 

Så, till våren. I mitten av april och inledningen av maj trodde jag faktiskt för en sekund att vi skulle sumpa alltihop när vi förlorade tre raka matcher mot klart behagliga motståndare. Visst, Monaco är ett erkänt bra lag och Lorient stod för en stark säsong även dom, men förlusten som inledde denna otrevliga rad mot Montpellier var inget annan än en besvikelse. När vi däremot studsade tillbaka i den 36:e omgången och tvålade dit Lyon på hemmaplan började jag tro på det igen. Efter en stark trea mot redan nedflyttningsklara Saint-Etienne och en övertygande seger hemma på Stade Charléty mot Angers, samtidigt som Marseille och Rennes istället förlorade sina två avslutande matcher var det klart. 

Den klart starkaste insatsen denna vår var självklart mot suveräna huvudstadsrivalen Paris Saint-Germain. Efter den oavgjorda matchen under hösten och en väldigt fin 2-0 vinst denna gång kan vi summera säsongen 2021/2022 som ett år utan en förlust mot jättarna. Och på Stade Charlétys läktare kunde man höra ''Bäst i stan, ja vi är bäst i stan! BÄST. I. STAN. Paris FC. Vi är bäst i stan.'' eller något liknande. Och på franska såklart.

I cupspelet, där vi vanligtvis brukar vara relativt framgångsrika ändå, gick det käpprätt åt skogen i år. Efter en blek men än dock vinstgivande insats mot JA Drancy i den nionde omgången, åkte vi så till Nîmes för spel på Stade des Costières i den efterföljande rundan. Och precis som vanligt för oss i cupspelet hade inget lag avgjort matchen efter ordinarie matchtid, utan matchen gick vidare till förlängning. När alla tecken tydde på straffsparkar, som vi heller aldrig varit med om....., avgjorde Enzo La Fée matchen för hemmalaget i den 120:e minuten. Detta kan väl, nu när vi har summerat säsongen, ses som en ''blessing in disguise'' med tanke på att vi kunde lägga 100% fokus på ligaspelet och på så sätt säkra en topp-fyra placering. 

LIGUE 1 | COUPE DE FRANCE | SPELARSTATISTIK


SvaraCitera
Cavani
(@cavani)
Ungdom
Blev medlem: 11 månader sedan
Inlägg: 25
Topic starter  

12. INFÖR SÄSONGEN 2022/23

MEDIATIPS - 8 | FORMATION - 4-2-3-1 | LAGKAPTEN - Sebastián Cristóforo

Ännu en försäsong har gått och återigen har en hel del förändringar i truppen skett. Jag vågar nästan påstå att vi har en starkare trupp än föregående säsong, trots det faktum att mittbacksgeneralen Eric Garcia lämnat. Eric hade ett utgående kontrakt och var således fri att skriva på för valfri klubb vid årsskiftet. Vi var självklart med i diskussionerna men tyvärr hade vi inte råd med spanjorens löneanspråk och han slutade till sist upp i AS Roma. Däremot lyckades vi säkra upp hans kompanjon Lukas Nmecha på ett tredje raka år vilket får ses som en stor framgång. 

Redan innan övergångsfönstret hade vi däremot, vår vana trogen vid det här laget, säkrat upp två fina spelare på fri transfer. Josh Onomah samt Amad Traoré från Fulham respektive Napoli är två briljanta värvningar där framför allt den sistnämnde har en otrolig potential. Utöver dessa två värvningar har vi återigen lånat in spelare från Manchester. Denna gång har vi dock plockat in två spelare från vardera klubb i storstaden. Från City anländer mittbacken Nahuel Ferraresi och mittfältaren Adrià Bernabé medan Hannibal Mejbri och mittbacken med det otroliga namnet, Fabinho Pitbull, ansluter från den röda sidan av staden. Till sist var vi tvungna att ersätta vår ikon till vänsterback, Florent Hanin, som inte ville förnya med anledningen att han sökte nya utmaningar i sin fotbollskarriär. Ersättaren fann vi i en tjeckisk ytterback som senast kommer från Fenerbahce, Filip Novák. Novák är en ålderstigen 32-åring men med tanke på hans fina fysiska attribut anser jag att han kan göra ett mycket bra jobb under sina två kontraktsår. 

Bland nämnvärda tapp inkluderas kanske framför allt Nacho Gil. Spanjoren ville skriva på ett nytt kontrakt med klubben, men när han vägrade acceptera en annan roll än en som nyckelspelare såg jag ingen annan utväg än att släppa honom. När sedan Championship-klubben Huddersfield kommer med ett bud på 82,5 miljoner kronor, som dessutom kan växa till 95 miljoner kronor, hade jag ingen anledning till att neka honom en flytt. Utöver Nacho Gil har även Théo Valls och svenske John Björkengren lämnat. Framför allt John var jobbig att släppa men till slut var jag tvungen att erkänna för mig själv att han inte riktigt har det som krävs för att ta oss till nästa nivå.

TRUPPEN | FÖRSÄSONG | ÖVERGÅNGSFÖNSTRET | FACILITETER


SvaraCitera