Meny Stäng

Share:
Notifications
Clear all

[FM20] Rikard Norling resa efter AIK-uppbrottet


Mattinho
(@mattinho)
Ungdom
Blev medlem: 7 månader sedan
Inlägg: 8
Topic starter  
RIKARD-NORLING

Direktiven var tydliga - skapa ett offensivare AIK. Men efter en tung start med uttåg ur svenska cupen och en bottenplats i allsvenskan var tålamodet hos AIK Fotbolls sportsliga ledning över. Den 27 juli 2020 beslutade sig klubben för att entlediga Rikard Norling som chefstränare. 

Jag vill ärligt säga att jag misslyckades med uppdraget. Jag försvarar inte på något sätt placeringen i allsvenskan utan har full respekt för beslutet. Det här är en resultatstyrd bransch och en klubb som AIK ska vara med och utmana om guldet varje år, säger Rikard Norling efter beskedet. 

Presskonferensen var fylld av journalister och Rikard Norling fick motta flera kritiska frågor kring vad han kunde gjort annorlunda, om spelsättet verkligen var rätt för spelarmaterialet men framförallt om sin framtid. 

När kan du vara redo att ta ett nytt uppdrag?

– Det vet jag inte än. Det var en timme sedan jag fick sparken från AIK. Jag behöver smälta det här och se hur jag känner.

Rikard Norling talar ut om att bli sparkad av AIK | Aftonbladet


Sagt och gjort.

Efter en tids funderande och utvärderande bestämde jag mig för att inte gräva ner mig och ganska direkt började jag besöka klubbar som kunde vara intresserade av mina tjänster.

Saven startas som arbetslös med startdatum den 1 augusti 2020. 

FAKTA: 

Namn: Rikard Norling
Ålder: 49 år
Bor: Stockholm
Meriter: Tre SM-guld och ett cup-guld. 
Utbildning: Kontinental Pro Licens
Historik: Halvprofessionell fotbollsspelare
Aktuellt: Arbetslös efter att ha fått sparken från AIK Fotboll
Målsättningen: Att hitta ett jobb i Sverige, Norge, Danmark eller Holland. 

This topic was modified 7 månader sedan 4 times by Mattinho

Andreas_N, Jaconelli, The Gustine och 1 personer gillade
Citera
Daniel Nilsson
(@daniel-nilsson)
Supersub Admin
Blev medlem: 11 månader sedan
Inlägg: 424
 

Lycka till 🙂


SvaraCitera
Mattinho
(@mattinho)
Ungdom
Blev medlem: 7 månader sedan
Inlägg: 8
Topic starter  

RIKARD-NORLING

Efter att ha sökt jobbet hos både Bröndby, AGF Aarhus och IFK Norrköping fick jag till slut positivt besked från både Bröndby och AGF. Den 14 december stod det klart att det skulle bli en flytt till Danmark och FC Köpenhamns största utmanare Bröndby.

– Det känns underbart att vara här. Bröndby är en storklubb och det är något jag är van vid efter arbetet i såväl AIK som Malmö. Kraven ska vara höga både på mig och laget, säger Rikard Norling på en presskonferens på sin nya hemmarena. 

Bröndby ligger för tillfället på en sjätteplats i tabellen och målet är tydligt – knip en av de sex europaplatserna. Således handlar de sista fyra matcherna på säsongen om att fästa placeringen och försöka klättra ytterliggare. 

Vi inleder med en klassisk och offensiv 4-4-2 taktik för att få ordning på grejerna snabbt. Allt för att våra nyckelspelare ska hamna i rätt roller från dag ett. Det är helt enkelt den mest passande taktiken för den nuvarande truppen. 

Jag har gett scouterna flera uppdrag, men det mest akuta är att värva en målvakt då vår tyske toppmålvakt Martin Schwäbe försvinner till Hoffenheim om åtta dagar. Vi skulle också behöva ett komplement till våra anfallare Slobodan Tedic och Mikael Uhre. Övergångsbudgeten ligger på 16 miljoner svenska kronor och därtill tillgänliga lönemedel på 458 tusen kronor. 

I och med att det är vinteruppehåll passar vi på att stärka lagkemin genom att boka ett träningsläger nere i Polen. Där ställs vi mot Lechia Warzawa, LKS Lods och Stomil. Tre bra värdemätare inför de återstående fem matcherna i serien och cupen. Det ger oss också en bra chans att implementera taktiken. 

Spelschemat lyder sedan enligt följande:
Randers FC (b)
FC Köpenhamn (h)
FC Nordsjälland (cupkvartsfinal, b)
Aalborg (b)
OB (h)

Truppen: 

Målvakter: 

Marvin Schwäbe, mv, 25 år
Mads Hermansen, mv, 20 år

Försvarare:

Andreas Maxsø, bc, 26 år
Anton Skipper, bc, 20 år
Antonhy Rouault, bc, 19 år (på lån från Toulouse)
Sigurd Rosted, bc, 26 år 
Joel Kabongo, bc, 22 år
Hjörtur Hermansson, bc/yb, 25 år
Yan Couto, ybh, 18 år (på lån från Manchester City)
Jens Martin Gammelby, ybh, 25 år
Melvin Bard, ybv, 20 år (på lån från Lyon)
Arthur Zagre, ybv, 19 år (på lån från Monaco)
Anthony Jung, ybv, 29 år

Mittfältare: 

Kevin Mensah, ofv, 29 år
Ante Erceg, ofv, 31 år
Peter Bjur, hy/ofh, 20 år
Josip Radosevic, dm/mc, 26 år
Morten Frendrup, dm/mc, 19 år
Tobias Børkeeiet, dm/mc, 21 år
Rezan Corlu, mc/omc, 23 år
Simon Hedlund, hy/ofh/anf, 27 år 

Anfallare: 
Slobodan Tedic, anf, 20 år (på lån från Manchester City)
Mikael Uhre, anf, 26 år 

This post was modified 7 månader sedan 6 times by Mattinho

Daniel Nilsson och Prev gillade
SvaraCitera
Mattinho
(@mattinho)
Ungdom
Blev medlem: 7 månader sedan
Inlägg: 8
Topic starter  

RIKARD-NORLING

Efter att ha skickat ut scouterna på uppdrag beslutade vi oss för att agera i det korta transferfönstret, för att stärka laget inför slutspurten. Vi valde att både bredda och spetsa laget med de miljonerna vi hade till vårt förfogande. 

Övergångar in:
Christian Früchtl, mv, från FC Bayern (3,25 milj)

– En ung tysk, atletisk målvakt med framtiden för sig. Ingen rak ersättare till Marvin Schwäbe redan, men på sikt kan han bli en bättre målvakt. Billig lösning, som håller bra klass i Superliga. 

Paulos Abraham, anf/ofv, AIK Fotboll (4,75 milj)

– Jag hade Paulos i AIK och ingen kan ha missat vilken stor talang det är. Paulos jobbar hårt och vill bli bättre varje dag. Med sin enormt känsliga touch bidrar han med komplement till vårt anfallsspel. Med rätt tid kan han bli vår nästa stora försäljning.

Bård Finne, vy, Vålerengen (10 miljoner)

– Finne är en en av de bästa yttrarna i den skandinaviska fotbollen just nu. Vi är väldigt glada över att han valt Bröndby före lag från tyska och holländska ligan. Hans egenskaper är väldigt breda och kommer att göra vårt lag starkare. 

Luc Kassi, dm/mc, Stabaek (910 tkr)

– Stabil mittfältare med en bred reputoar. När möjligheten kom så såg vi ingen anledning till att inte agera. Kassi både breddar och spetsar vårt innermittfält. 

Övergångar ut:

Marvin Schwäbe, mv, till Hoffenheim (16 miljoner, plus klausuler)

– Vi tackar Marvin för tre fantastiska år och önskar honom lycka till i Bundesliga. 

Det var alla transfers vi gjorde under det korta men intensiva fönstret. Jag är nöjd med spelarna vi fått in och det känns som att vi har en bred trupp med en mix av ungt och gammalt. 

Vi mottog också ett bud på 20 miljoner för vår talangfulle back Sigurd Rosted, men vi valde att nobba budet och krita på ett nytt treårskontrakt med den norske talangen. Om några år är känslan att vi kan få ännu mer.  


Ska-rmavbild-2020-09-23-kl-15-51-30

Efter att ha klarat av träningslägret i Polen med två oavgjorda och en förlust var det svårt att avgöra hur långt fram i processen vi hade kommit. Så när det var dags för min debutmatch mot Randers i ligaspelet var känslan oviss. 

Vi fick dessvärre en tuff inledning på matchen mot Randers och släppte in två snabba mål och lyckades aldrig komma ikapp. En oerhört tuff debut med en negativ känsla efteråt. 

I match två mot våra antagonister FC Köpenhamn tog vi en överraskande 3-1 seger och känslan var att spelarna börjat fånga upp hur vi vill spela. Det fick jag dock äta upp när vi föll mot FC Nordsjälland i cupen några dagar senare. 

Sedan åkte vi på en oerhört snöplig förlust mot Ålborg, där vi egentligen tokdominerade från första stund. Bollen ville verkligen inte in, förrän i minut 94. 

Det innebar att vi hade en sjundeplats inför den sista och avgörande matchen mot Odense. 

Förutsättningarna var klara, vinn samtidigt som tabellåttan Esbjerg inte fick vinna med mer än tre mål mot AGF. Vi skötte vårt, men tyvärr så lyckades Esbjerg göra fyra mål på sina motståndare och de lyckades således ta sig vidare till mästerskapsserien på ett måls bättre målskillnad. Det innebär att vi får inritka oss på nedflyttningsserie. 

– Jag har fått en tuff inledning helt klart, å andra sidan är det lätt att glömma att vi mött tre av seriens bästa lag de senaste omgångarna. Jag är dock inte oroad, vi kommer komma stärkta ur det här, säger Rikard Norling på en presskonferens efter måstematchen mot Odense. 

This post was modified 7 månader sedan 2 times by Mattinho

SvaraCitera
Marsun19
(@marsun19)
Ungdom
Blev medlem: 8 månader sedan
Inlägg: 43
 

Lycka till hoppas du får Rikard Norling ut till en storklubb. Blir till att följa denna. 😊


SvaraCitera
Mattinho
(@mattinho)
Ungdom
Blev medlem: 7 månader sedan
Inlägg: 8
Topic starter  

RIKARD-NORLING

Säsongen 2020/2021 är över och vi slutade etta i nedflyttningsserien efter en fantastisk avslutning på säsongen, vilket gjorde att vi fick kvala om en plats i Europa Conference League (turneringen under EL). Kvalmatchen mot Randers slutade i vinst efter ett sent avgörande mål från vår svenske ytter Simon Hedlund. 

– Med tanke på att laget var väldigt stukat när jag kom in så är jag nöjd över hur vi avslutar säsongen. Nu har vi någonting att bygga vidare på inför nästa säsong. Det känns enormt spänannde, säger Rikard Norling till den lokala tidningen. 

Resultat:

Ska-rmavbild-2020-09-23-kl-20-01-20

Tabell: 

Ska-rmavbild-2020-09-23-kl-20-44-19

Här är prestationerna som stack ut från säsongen: 

Flest poäng: 
Simon Hedlund, 28 matcher, sju mål och 12 assist. 

Bäste målskytt: 
Slobodan Tedic, 27 matcher, 10 mål

Bäste framspelare:
Simon Hedlund, 28 matcher, 12 assist 

Bäst snittbetyg: 
Simon Hedlund, 7.05 

This post was modified 7 månader sedan by Mattinho

SvaraCitera
Mattinho
(@mattinho)
Ungdom
Blev medlem: 7 månader sedan
Inlägg: 8
Topic starter  

RIKARD-NORLING

Säsongen 2020/2021 är summerad och till ända. Dags för säsongen 2021/2022. 

Vi valde att vara rätt aktiva på transfermarknaden för att stärka laget ytterligare. I år är målsättningen att vara med och utmana om guldet och vinna DBU-pokalen, och då var känslan att vi behövde stärka både bredden och spetsen.

Så... vi gjorde tidigt en utrensning över vilka som inte skulle få vara kvar, samtidigt som vi sålde två spelare. Därtill lånade vi ut Paulos Abraham, som behöver kontinuerlig speltid, samt tre från de egna leden i form av Steen Gall, Jacob Svendsen och Anis Ben Slimane, som alla behöver anpassa sig till seniorspel. 

Ut: 
 Kevin Mensah, ofv, 29 år, till Valenciennes (7 miljoner)
 Ante Erceg, ofv, 31 år, till Ahkmat (4,5 miljoner)
 Anthony Jung, ybv, 29 år, som bosman till Darmstadt (gratis)
Paulos Abraham, anf, 20 år, lån till Helsingborgs IF
Steen Gall, mc, 17 år, lån till AC Horsens
Jacob Svendsen, hb, 19 år, lån till Vendyssel 
Anis Ben Slimane, mc/omc, 20 år, lån till Middelfart

Rutin ut, då ska givetvis rutin in. Därför valde vi tidigt att gå på en erfaren och meriterad anfallare i den förre allsvenske skyttekungen (BK Häcken) Waris Majeed.

Samtidigt ville vi stärka vår vänsterback-sida då erfarne Anthony Jung lämnat oss och då fann vi Juan Cruz i den spanska andraligan, en enormt spännande värvning. Vi stärker också konkurrensen på mittfältet i form av den franske spelskicklige mittfältaren Maxime Lopez, som ansluter från Marseilles organisation.

Därtill har vi värvat den lovande danske anfallaren Kasper Högh och han blir en perfekt rotationsspelare i anfallet bakom Waris Majeed och Slobodan Tedic. 


In: 
Waris Majeed, anf, 29 år, från Strasbourg (12 miljoner)

– En oerhört snabb anfallare som vet var målet är. Vi gillar det vi sett av Waris både på och utanför planen och han stärker oss enormt med sin rutin från spel i större ligor. 

Juan Cruz, ybv/oybv, 28 år, från Ferrol (6 miljoner)

– Vi eftersökte en vänsterback med en fin inläggsfot, och det är precis vad vi har hittat i Juan. Vi är enormt glada att Juan vill testa spel i den danska ligan. 

Maxime Lopez, mc, 23 år, från Marseille (1,8 miljoner)

– En spännande spelare som jag följt länge. Han är enormt skicklig på att hitta passningar till sina lagkamrater. Och redan som 23-åring mycket mogen i sina val ute på planen. Maxime är fostrad i Marseilles organisation och har gjort över 100 Ligue-1 framträndanden. 

Kasper Högh, anf, 20 år, från Randers (290 tkr)

– Kasper är en spänannde ung anfallare med mycket fina spetsegenskaper. Vi ser fram emot att han ska utmana om en plats redan i år. 

Othman El Kabir, ytv/ofv, 30 år, från bosman (gratis)

– Othman har ett förflutet i Sverige och är en spelare jag varit stärkt förälskad i sedan hans tid i Djurgården. Othman utmanar så fort han får bollen och har en känslig fot. Det här ger oss fler alternativ på vänsteryttern, vilket känns viktigt för konkurrensen. 


SvaraCitera
Mattinho
(@mattinho)
Ungdom
Blev medlem: 7 månader sedan
Inlägg: 8
Topic starter  

RIKARD-NORLING

Försäsongen är avklarad. Vi åkte till Brasilien för träningsläger där fokus låg på träning och att få ihop gruppen, innan vi ställdes mot Boca Juniors innan hemfärd (vinst 2-0). Totalt spelade vi tre träningsmatcher och de övriga motstånden Jihlava och Hellerup slog vi med 3- respektive 4-0. 

Vårt största fokus under försäsongen har varit på den nya taktiken. Jag har implementerat en lite mer stabil offensiv taktik, en 4-2-3-1, där vi med en stabil defensiv vill ha ett stort bollinnehav och pressa hårt när vi förlorar bollen. Uppspelen ska gå igenom vår halfback som ska fördela vidare bollen till de offensiva mittfältarna, för att de ska få alternativet att, antingen slå den till anfallaren på djupet eller invänta en bra inläggsmöjlighet.  

Ska-rmavbild-2020-09-24-kl-01-33-38


Nu är det äntligen dags för premiär och vi ställs mot tufft motstånd direkt i form av FC Nordsjälland på hemmaplan. Jag hoppas det blir starten på en kanonsäsong. 

Här är årets trupp: 

Målvakter: 

 Christian Früchtl, mv, 23 år
 Mads Hermansen, mv, 20 år

Försvarare:

 Andreas Maxsø, bc, 26 år
 Anton Skipper, bc, 20 år
 Sigurd Rosted, bc, 27 år 
 Joel Kabongo, bc, 23 år
 Hjörtur Hermansson, bc/yb, 25 år
 Jens Martin Gammelby, ybh, 25 år
NY! Juan Cruz, ybv/oybv, 28 år

Mittfältare: 

 Josip Radosevic, dm/mc, 26 år
 Morten Frendrup, dm/mc, 20 år
 Tobias Børkeeiet, dm/mc, 21 år
 Luc Kassi, dm/mc, 26 år
NY! Maxime Lopez, mc, 23 år
 Rezan Corlu, mc/omc, 24 år
 Bård Finne, vy, 26 år
 Simon Hedlund, hy/ofh/anf, 28 år 
NY! Othman El Kabir, ytv/ofv, 30 år
 Peter Bjur, hy/ofh, 21 år

Anfallare: 
 Slobodan Tedic, anf, 21 år (på lån från Manchester City)
NY! Waris Majeed, anf, 29 år
NY! Kasper Högh, anf, 20 år


SvaraCitera
Mattinho
(@mattinho)
Ungdom
Blev medlem: 7 månader sedan
Inlägg: 8
Topic starter  

RIKARD-NORLING

Då är lite mer än halva kvalrundan avverkad och efter 12 omgångar ligger vi i topp i tabellen, samtidigt som vi tagit oss till gruppspel i Europa Conference League efter att ha slagit ut Norrköping (1-1, vinst efter straffar) samt CSKA Moskva med oväntade siffrorna 5-1. En bra start får sägas, där vi dessutom sett spelsystemet fungera bättre och bättre för varje match som gått. 

Dessvärre har vår bästa anfallare Slobodan Tedic åkt på en långtidsskada som hållit honom borta från spel sedan seriestarten, vilket gjort att Waris Majeed har fått spela i stort sett alla matcher, uppbackad av unge Kasper Högh. Majeed har varit lite av en besvikelse så här långt och står bara på fyra gjorda mål efter 11 startade matcher. Å andra sidan har han varit rätt sliten vissa matcher. 

I Europa Conference League-gruppspelet har vi inlett med två kryss, ett mot norska Rosenborg och ett mot Ligue 1-laget Angers, så där ligger vi på en tredjeplats just nu. 

Tabellen: 

Ska-rmavbild-2020-09-30-kl-20-28-27

Resultaten:

Ska-rmavbild-2020-09-30-kl-20-17-30

På den individuella delen har flera av nyförvärven överraskat, däribland Othman El Kabir som stått för fem baljor på elva matcher. Vår franske mittfältsvärvning Maxime Lopez har bäst snittbetyg i laget (7.55), men har bara noterats för ett mål och två assist.

Precis inför seriestarten gjorde vi också klart med rutinerade danske landslagsmeriterade Lasse Schöne och han har gjort tre assist på åtta matcher i ligan, och ytterligare två i europaspelet. Vår genomgående bästa spelare är den svenske yttern Simon Hedlund, som så här långt gjort fem mål och sex assist på 12 matcher. Han har varit ruggigt bra. 

Nu hoppas vi på en liknande fortsättning, så att vi kan kvalificera oss för mästerskapsrundan hyfsat snart. 


SvaraCitera
Flourix
(@flourix)
Ungdom
Blev medlem: 8 månader sedan
Inlägg: 50
 

Kul med Rikard Norling citaten eftersom att han har ett så unikt sätt att formulera sig på även i verkligheten 🙂 Hoppas på fantasirika sådana i fortsättningen också 🙂

Även kul att få se Simon Hedlund göra så bra ifrån sig! 


SvaraCitera
Mattinho
(@mattinho)
Ungdom
Blev medlem: 7 månader sedan
Inlägg: 8
Topic starter  

@flourix

Kul! Ska absolut ta med mig det inför fortsättningen. Och ja, visst har han ett speciellt sätt att formulera sig på. Ibland undrar man om han gör det med meningen eller om han driver. Jag tror ju inte han är lika flummig i omklrummet exempelvis. 


SvaraCitera