Meny Stäng

Share:
Notifications
Clear all

[Stängt] [FM21] La Masia: Restaureringen

Sida 1 / 8

The Gustine
(@the-gustine)
Ungdom
Blev medlem: 9 månader sedan
Inlägg: 93
Topic starter  


JANUARI, 2011

Varje år delas FIFAs Ballon d'or ut till världens bästa fotbollsspelare och är ett individuellt pris med den franska fotbollstidningen Football France som utdelare. År 1988 blev AC Milan först någonsin med att ha spelare på första-, andra- och tredjeplats från klubben. Marco van Basten vann och tilldelades guldbollen, Ruud Guillt kom tvåa och Frank Rijkaard var den som fullbordade hattricket och kom trea. 

Vi spolar så fram till januari 2011. På en stor scen i Zürich kliver en episk duo upp vid podiet bestående av Sepp Blatter och Pep Guardiola. Båda herrarna ställde sig framför mikrofonen, där den sistnämnde dessutom bar på det ärofyllda kuvertet, läste upp vinnaren och tog emot Lionel Messi på scenen. När Lionel Messis namn lästes upp innebar det att han vann sin andra raka Ballon d`or, vilket i sig inte var så ögonbrynshöjande. 

Däremot, en månad tidigare i december, hade topp tre presenterats. Xavi, Andrés Iniesta och så vinnaren Lionel Messi utgjorde topp tre det året vilket innebar att AC Milans ensamma notering från 1988 var tangerad. Det som dessutom gjorde FC Barcelonas topp tre historisk var att samtliga tre spelare var fostrade i klubbens egna akademi, La Masia. Sedan dess har ingen klubb mäktat med prestationen att ha tre spelare på topp tre. FC Barcelona har vid tre tillfällen sedan 2010 haft två spelare på topp tre och är därav den klubb som varit närmast att återigen ha samtliga tre spelare på pallen.  

I det här projektet är det stora målet att återigen ha tre spelare, fostrade från den egna akademin, på topp tre i Ballon d`or. Fokus kommer primärt ligga på ungdomsutveckling och akademin där vi kommer grotta ner och fördjupa oss, för att inte säga nörda ner oss i attributs och personligheter. Dessutom försöka att ge Lionel Messi ett värdigt avslut på sin enastående karriär. Att återigen föra FC Barcelona till toppen av fotbollsvärlden. Att försöka slå Peps Tiki Taka statistik från succésäsongen 2008/2009. Rapporteringen kommer således inte primärt handla enbart om resultat och transfers, utan snarare om återuppbyggnaden av La Masia. Framöver kommer vi titta på vilken struktur akademin kommer ha, hur scouterna kommer jobba och vad de letar efter. Vi kommer grotta ner oss i det rent taktiska och såklart statistik. Glömde jag nämna det? Vid rodret hittar vi en spelare med tre tredjeplatser i Ballon d`or och en sann Barcalegend, Xavi.

This topic was modified 4 månader sedan by The Gustine

thegustine @Twitter.


CLWS, Micke, LeoFM och 7 personer gillade
Topic Tags
zXc
 zXc
(@zxc)
Ungdom
Blev medlem: 9 månader sedan
Inlägg: 195
 

Detta kommer bli GULD! Följer!


The Gustine gillade
pizarro
(@pizarro)
Ungdom
Blev medlem: 8 månader sedan
Inlägg: 27
 

Magiskt! Följer. 

Araujo - Mingueza som mittbackar kanske...


The Gustine gillade
Daniel Nilsson
(@daniel-nilsson)
Supersub Admin
Blev medlem: 1 år sedan
Inlägg: 473
 

Magiskt, har själv funderat på ett sådant projekt så kommer följa detta med stort intresse!


The Gustine gillade
El Payaso
(@el-payaso)
Ungdom
Blev medlem: 9 månader sedan
Inlägg: 11
 

Instämmer med ovanstående, ska bli jäkligt kul att följa något som jag själv vart sugen på att göra!


The Gustine gillade
The Gustine
(@the-gustine)
Ungdom
Blev medlem: 9 månader sedan
Inlägg: 93
Topic starter  

 

MÅLSÄTTNINGAR & FÖRHÅLLNINGSREGLER 

För att lyckas med savens mål, att ha tre spelare topp tre i Ballon d`or, kommer det givetvis krävas en tydlig struktur och en röd tråd i allt från akademins uppbyggnad till vilka hörnvarianter som ska användas i specifika situationer för representationslaget. Här kommer vi nu titta närmare på vad som kommer gälla för a-truppen, vilket någonstans är den vitala delen i projektet där det gäller att kombinera talangutvecklingen i akademin tillsammans med högt ställda sportsliga resultat från styrelsen. Vi kommer kika på hur scoutnätverket kommer byggas upp för att efterlikna det arbetssätt som FC Barcelona använder, för att så tidigt som möjligt knyta till sig spelare. Hur kommer tankesättet se ut gällande övergångar? Samt ett “Barca DNA” som kommer räknas fram och refereras till när vi pratar spelare och attributer. 

Transfers: 

Kommer resan vara ett projekt helt utan transfers och övergångar in till klubben? För den som förväntar sig en youth-challenge där övergångar är helt förbjuden är jag rädd att göra besviken. Under Peps fyra år som manager för klubben spenderade han 307 miljoner pund på spelare som Zlatan Ibrahimovic, David Villa, Cesc Fabregas och Javier Mascherano. Tar du den summan för köpta spelare minus 161.1 miljoner pund, vilket är det totala värdet på spelare som också lämnade klubben så får du en summa på 145.4 miljoner pund. Alltså Peps net spend (spelare in - spelare ut) över fyra säsonger. Bryter du sedan ner detta ytterligare och räknas på vad det blir per säsong landar vi på ungefär 36 miljoner pund i just net spend. Oavsett om du hängde med på den matematiken eller inte kommer en gräns sättas på max 350 miljoner SEK eller 35 miljoner € i net spend per säsong när det kommer till övergångar. Alltså måste klubben sälja spelare för att finansiera spelarköp på mer än 35 miljoner € under samma säsong. Givetvis kommer inte spelare köpas för köpandets skulle, utan något som ses som ett komplement och en begränsning även på värvandet av unga talanger.

Scouting: 

Att definiera, hitta och knyta till sig talanger tidigt kommer givetvis skapa bättre förutsättningar till att få fram bra spelare. Klubben kan då under en längre tid utbilda och utveckla spelare i egen regi och slipper genom det plocka in en spelare vid 20 års ålder som fått sin skolningen i en annan klubb med kanske sämre faciliteter och coacher. Så hur ska det gå till rent praktiskt och hur ska scoutnätverket användas i denna save? Jo. 

Efter en uträkning på hur många scouter i antal klubben lägger på riktigt har jag räknat fram en procentsats som vi enkelt kan omvandla till antal scouter vi har tillgång till på Football Manager. Detta då antalet diffar mellan verkligeheten och spelet.

FC Barcelona lägger 37,5% av sina scouter på lokala spelare. 37,5% av scouterna har hela Spanien som område och 25% har hela världen. Omvandlar vi detta vid savens start har klubben tillgång till totalt 14 scouter. Dessa kommer fördelas enligt följande, med lite egen modifikation: 

  • 5 st kommer bevaka den Spanska U-19 ligan. 
  • 6 st kommer bevaka hela Spanien. 
  • 3 st kommer bevaka hela världen. 

Scouterna kommer leta efter spelare som max är 18 år gammal. Attributer med ett värde på minst 10 när det kommer till följande; teknik, speluppfattning, bollkontroll och passningar. 

Barca DNA:

För att mäta utvecklingen av en spelare och på ett tydligt sätt identifiera om en potentiel värvning passar in i klubbens filosofi kommer ett DNA räknas ut enligt sju förvalda attributer. Dessa attributer är noga utvalda och spelar en väsentlig roll för om en spelare kommer lyckas eller inte när det kommer till Xavis taktiska upplägg. Alla sju kommer räknas samma och där får vi en totalsumma. Den summan kommer delas med antalet attributer och där kommer vi få fram ett medelvärde och då även vårt Barca DNA. Vilka är då attributerna? Bollkontroll, teknik, passningar, förutseende, spel utan boll, smidighet och speluppfattning.  

thegustine @Twitter.


MacCcaFlow, Walett, raca14 och 3 personer gillade
zXc
 zXc
(@zxc)
Ungdom
Blev medlem: 9 månader sedan
Inlägg: 195
 

Man vill ju se att du hittar den ”Nya Messi” i någon argentinsk klubb 🤩 


The Gustine gillade
Daniel Nilsson
(@daniel-nilsson)
Supersub Admin
Blev medlem: 1 år sedan
Inlägg: 473
 

Fanstastiskt! Kommer du även lägga vikt vid personlighet? Barca är ju känt för att ha en utpekad ledare(tränaren själv - Guardiola) samt nickedockor(spelarna).


The Gustine gillade
The Gustine
(@the-gustine)
Ungdom
Blev medlem: 9 månader sedan
Inlägg: 93
Topic starter  
Postad av: @daniel-nilsson

Fanstastiskt! Kommer du även lägga vikt vid personlighet? Barca är ju känt för att ha en utpekad ledare(tränaren själv - Guardiola) samt nickedockor(spelarna).

Absolut! Attributen för beslutsamhet är en parameter som kommer tas i beaktning men också ren personlighet precis som du är inne på. Personlighet var en stor anledningen till varför Deco och Ronaldinho fick lämna omgående. Detsamma kan väl lugnt säga om Zlatan och hans tid i klubben. För att nämna ett exempel i nutid kommer spelare med attityd likt Pogba inte värvas.

 

thegustine @Twitter.


The Gustine
(@the-gustine)
Ungdom
Blev medlem: 9 månader sedan
Inlägg: 93
Topic starter  

ÅTERUPPBYGGNADEN AV LA MASIA:

Så nu till det kanske viktigaste och mest väsentliga med hela saven: strukturen av akademin och den mytomspunna La Masia. Efter att ha tagit del av information från flertalet dokumentärer och böcker har jag sedan omvandlat strukturen till FM. Hur ser flödet av spelare ut? Hur ska träningen struktureras och vad ska egentligen ske ute på träningsplanen? Hur många timmar ska läggas på gymmet? Frågeställningarna är många och här ska jag nu försöka bena ut hur Xavi kommer arbeta för att skapa så bra förutsättningar som möjligt till att få fram fram tre spelare till topp tre i Ballon d`or. 


TRAPPSTEGEN:

Pep implementerade en tydlig stege med tre trappsteg vilka en spelare skulle ta innan den tillslut tog en plats i a-truppen. Samma trappstege kommer nu användas i spelet där spelarna från U-19 till Barca B kommer delas in i olika kategorier. Detta är en struktur som givetvis kommer ta runt tre till fem säsonger innan den sitter hundraprocentigt, men stegen är något som alltid kommer finnas med i planeringen av varje spelares nästa steg. 

Steg 1:

Det första steget är naturligt också det steg en spelare i hamnar när man skriver på sitt första ungdomskontrakt. Här spelar och tränar man med U-19 laget där fokus på träningar enbart är tekniskt och taktiskt. EU-spelare under arton år behöver inte registreras för spel med Barca B vilket innebär att flödet mellan U-19 och Barca B kan ske under hela säsongen, även utanför transferfönstret. Utespelarna kommer delas in i tre grupper där varje grupp gör fyra veckor i Barca B och sedan åtta veckor i U-19. Detta för att spelaren ska få träna och spela med bättre spelare vilket förhoppningsvis leder till en bättre utveckling. Spelarna som är på steg ett och gör sina fyra veckor med Barca B kommer även vara tillgängliga för spel i U-19. 

Steg 2:

När en spelare lämnar steg ett, lämnar spelaren också ungdomsfotbollen för en plats i Barca B och seniorfotboll. Här läggs fokus på en acklimatisering till seniorfotboll  och att lära sig vara en viktig spelare. Träningsfokus här övergår en aning från rent teknisk och taktiska till fysisk. Största delen läggs fortfarande på teknik och taktik men här börjar även fysiska attributer att tränas. 

Steg 3:

På det tredje trappsteget hittar vi nyckelspelarna i Barca B. En av dessa kommer dessutom utses till lagkapten för laget och dessa spelare är även de som är på tur till A-laget. Samtliga steg är helt oberoende av ålder vilket såklart innebär att en ung spelare snabbt kan ta sig till steg tre och utses till lagkapten. 


U-19:

På senare år har Barcelona haft mängder med spelare per lag vilket innebär att speltiden minskar under matcher vilket i sin tur leder till en långsammare eller stagnerad utveckling. I ungdomslaget kommer därför en gräns sättas på max 18 spelare. Två målvakter och sexton utespelare. Det innebär att spelarna kommer få mer speltid men såklart också att det är lättare att håll koll på varje enskild spelare när det är färre att följa. Träningsfokus här kommer enbart ligga vid teknik och taktik vilket gör att fysiska attributer inte kommer tränas alls. 

Barca B: 

När säsong 20/21 starta hittar vi Barca B i Segunda División B, spanska tredjedivisionen. Givetvis är det av stor vikt att utbilda spelarna på så hög nivå som möjligt och avancemang upp en division är att föredra. Truppen i Barca B kommer vara precis lika stor som U-19s vilket vill säga sexton utespelare och två målvakter. Från A-truppen kommer några enstaka spelare göras tillgängliga för spel för att även ge speltid åt spelare på gränsen mellan Barca B och A-truppen.

thegustine @Twitter.


MacCcaFlow, Kristijan, Daniel Nilsson och 2 personer gillade
zXc
 zXc
(@zxc)
Ungdom
Blev medlem: 9 månader sedan
Inlägg: 195
 

Jag har klurat på en grej ang denna saven.
Hur står du dig till att låna ut spelare som är på gränsen mellan A- och B-laget?

T.ex om du har en spelare som definitivt hanterar att spela regelbundet i en La Liga-klubb.

Låter du då honom spela kvar i B-laget i Segundan? 


The Gustine
(@the-gustine)
Ungdom
Blev medlem: 9 månader sedan
Inlägg: 93
Topic starter  
Postad av: @zxc

Jag har klurat på en grej ang denna saven.
Hur står du dig till att låna ut spelare som är på gränsen mellan A- och B-laget?

T.ex om du har en spelare som definitivt hanterar att spela regelbundet i en La Liga-klubb.

Låter du då honom spela kvar i B-laget i Segundan? 

Jag kom över lite siffror som visade lite hur Barcelona arbetar med för att ha ett flöde av spelare i Barca B. Informationen var tämligen otydlig om det var något klubben arbtade utifrån som målsättning eller om det var så flödet såg ut.

Iallafall så handlade det om 10% från Barca B skulle ta en plats i A-laget. 40% skulle lånas ut och 50% skulle helt lämna klubben om man inte höll för A-laget. På så sätt säkrade man att det inte blev ett stopp i Barca B med spelare som stannade där 5+ säsonger.

Svar på din fråga: även om det inte framgick och jag inte satt en siffra likt den jag nämnde tror jag det ändå är något jag kommer arbeta utifrån och då erbjuda lån till spelare som är på gränsen för att lämna plats åt yngre spelare på trappsteg ett eller två.

 

thegustine @Twitter.


Peter Hecktor
(@peter-hecktor)
Talang FMSU
Blev medlem: 11 månader sedan
Inlägg: 248
 

Vilken rapport!!!


FMonside
(@fmonside)
Ungdom
Blev medlem: 9 månader sedan
Inlägg: 89
 

Satan vilken rapport!! Nog inte varit så exalterad på att följa en rapport som jag är nu med denna. Kör hårt. 😀 

Utan offer, ingen seger.


The Gustine
(@the-gustine)
Ungdom
Blev medlem: 9 månader sedan
Inlägg: 93
Topic starter  

Kul att ni gillar den, tack! Update med truppgenomgång senare under dagen

thegustine @Twitter.


The Gustine
(@the-gustine)
Ungdom
Blev medlem: 9 månader sedan
Inlägg: 93
Topic starter  

TRUPPGENOMGÅNG 20/21, U-19:

Samtliga spelare i U-19 truppen tillhör som tidigare beskrivet steg ett på trappstegen och någon tydligare markering för detta kommer alltså inte göras här i genomgången. Snittålder och Barca DNA är något vi sedan kommande säsonger kommer jämföra för att se om ett högre Barca DNA leder till fler spelare i a-truppen som gått hela vägen. Det vi ser nu gällande snittålder och Barca DNA är något vi kommer jämföra nästa års trupp med för att se om vi tagit steg framåt eller bakåt.

Tittar vi på truppen och jämför Barca DNA med Potential Ability går det tämligen hand i hand. Spelare som Balde, Akhomach och Gavi har alla ett DNA som ligger i topp för truppen där alla har ett värde på över 11,5. Den parallellen mellan ett högt PA och ett högt Barca DNA ger såklart en tilltro till den modell klubben satt upp för scouterna och sökandet efter nya spelare både till La Masia men också A-truppen.

Däremot sticker Peque ut. Det som är intressant här, och kommer bli intressant att följa under säsongen, är att Peque har det högsta Barca DNA:t på 12.5 i truppen men också det lägsta PA:t. Visserligen är han född 2002 mot Gavis 2004 vilket såklart kan spela roll, främst då hans mentala attributer har utvecklats över en längre tid. Gavis 12.3 vid 16 års ålder får såklart ses som mer spännande, att redan i så ung ålder ha ett så högt Barca DNA. Men!! Så till det spännande och jämförelsen mellan PA och Barca DNA:t - hur kommer Peque prestera på planen i rollen som Trequartista med en CA på 1.5 och ett PA på 1.5 stjärnor?


Snittålder: 17.05 Barca DNA: 11.1

PORTEROS:

| 18 år | Coke Carrillo | €28K | 2021 | 8,5
| 16 år | Ander Astrálaga | €33.5K | 2023 | 8,5

DEFENSAS:

| 17 år | Damián Canedo | CD | €75K | 2021 | 10,8
| 16 år | Diego Almeida | CD | €175K | 2023 |11,0
| 17 år | Carlos Gallego | CD | €57K | 2022 | 10,0
 | 18 år | Marc Alegre | RB | €43K | 2021 | 10,8
 | 17 år | Miqui Juanola | RB | €55K | 2022 | 10,4
 | 17 år | Alejandro Balde | LB | €125K | 2022 | 11,5
 | 17 år | Arnau Solà | LB | €115K | 2022 | 11,1

CENTROCAMPISTAS:

 | 18 år | Àlex Rico | CM | €74K | 2021 | 11,8
 | 17 år | Txus Alba | CM | €145K | 2022 | 11,9
 | 17 år | Jorge Alastuey | CM | €220K | 2022 | 13,3
 | 17 år | Marc Casadó | CM | €60K | 2022 | 11,4
 | 16 år | Gavi | CM | €200K | 2023 | 12,3

 | 18 år | Brian Peña | LW | €49.5K | 2021 | 12,3
 | 16 år | Ángel Alarcón | RW | €145K | 2023 | 11,3
 | 18 år | Jaume Jardí | RW | €110K | 2021 | 11,4
 | 17 år | Leo dos Reis | LW | €65K | 2022 | 9,9
 | 16 år | Ilias Akhomach | LW | €230K | 2023 | 11,9

DELANTEROS:

 | 18 år | Peque | ST | €170K | 2021 | 12,5
 | 16 år | Fabián Luzzi | ST | €190K | 2023 | 11,3
 | 18 år | Diego López | ST | €71K | 2021 | 11,1

(Nationalitet, ålder, namn, position, värde, kontraktsslut, Barca DNA.)

Klicka här för mer detaljerad truppgenomgång.

This post was modified 5 månader sedan 2 times by The Gustine

thegustine @Twitter.


MacCcaFlow, zXc, Prev och 2 personer gillade
Kristijan
(@kristijan)
Ungdom
Blev medlem: 9 månader sedan
Inlägg: 27
 

Väldigt spännande att följa. Ska bli kul att se hur detta kommer att utveckla sig. 


The Gustine gillade
The Gustine
(@the-gustine)
Ungdom
Blev medlem: 9 månader sedan
Inlägg: 93
Topic starter  

TRUPPGENOMGÅNG 20/21, BARCA B:

Likt U-19 kan vi i Barca B se tydliga kopplingar mellan ett högt Barca DNA och en hög Potential Ability. Tre spelare kategoriseras in i steg tre vid savens start, där artonårige Nico får ses som det största löftet och tilldelas även kaptensbindeln. Övriga två i steg tre är nittonårige Nils Mortimer och Konrad De la Fuente.

Något som däremot återigen drar mitt intresse till sig är Lucas de Vega med ett Barca DNA på 13.1. Ett DNA som är på samma nivå som spelarna som tillhör a-truppen men spelar med Barca B. Likt fallet Peque har de Lucas en blygsam PA på två stjärnor enligt den assisterande tränaren. Det innebär alltså att vi har två fall i klubben där en spelare har ett högt Barca DNA men lågt PA. Lägg där till att de Lucas och Peque spelar i två olika klubbar vilket kommer göra denna studie hyperintressant att summera i slutet av säsongen. Är det alltid spelarna med högst CA/PA som lyckas bäst? Eller kan rätt attributer i rätt taktik göra underverk och hur mycket vikt ska egentligen läggas på scouter/coachers bedömning av CA/PA kontra rena attributer och personligheter?

Snittålder: 19.0 Barca DNA: 11.8 ( +0,7 vs Barca U19)

Spelare i kategori - Steg 2:
 | 19 år | Arnau Tenas | GK | €550K | 2023 | 10,5
 | 18 år | Ramón Vilà | GK |  €29K | 2021 | 9,3
 | 20 år | Arnau Comas | CD | €775K | 2022 | 10,8
 | 18 år | Joan González | CD | €48K | 2021 | 10,0
 | 18 år | Gerard Gómez | CD | €34K | 2021 | 9,4
 | 21 år | Òscar Mingueza | CD | €375K | 2021 | 10,8
 | 22 år | Andrés Solano | RB | €105K | 2021 | 11,6
 | 18 år | Mika Mármol | LB | €350K | 2023 | 11,3
 | 20 år | Lucas de Vega | CM €1M | 2022 | 13,1
 | 18 år | Frank Angong | CM | €34K | 2022 | 10,6
 | 18 år | Marc Domènech | CM | €57K | 2021 | 11,6
 | 17 år | Juanda Fuentes | RW | €71K | 2022 | 10,9
 | 18 år | Zacarías Ghailán | RW | €84K | 2021 | 11,4
| 19 år | Gustavo Maia | LW | €250K | 2025 | 12,3
 | 21 år | Hiroki Abe | LW | €2M | 2023 | 12,6

Spelare i kategori - Steg 3:
 | 18 år | Nico | CM | €550K | 2021 | 12,9
 | 19 år | Konrad De la Fuente | RW | €4.3M | 2022 | 12,4
 | 19 år | Nils Mortimer | ST | €600K | 2023 | 12,3

Tillgängliga från A-truppen
 | 17 år | Ilaix Moriba | CM | €2.8M | 2022 | 13,5
 | 20 år | Jandro Orellana | CM | €2.7M | 2023 | 13,4
| 21 år | Riqui Puig | CM | €2.9M | 2021 | 15,4
 | 21 år | Àlex Collado | RW | €5.25M | 2023 | 13,8
 | 17 år | Luis Carbonell | ST | €1.1M | 2023 | 12,1 - NY! (€1.5m Real Zaragoza)

(Nationalitet, ålder, namn, position, värde, kontraktsslut, Barca DNA.)

Klicka här för mer detaljerad truppgenomgång.

This post was modified 5 månader sedan by The Gustine

thegustine @Twitter.


zXc, Daniel Nilsson, Prev och 1 personer gillade
The Gustine
(@the-gustine)
Ungdom
Blev medlem: 9 månader sedan
Inlägg: 93
Topic starter  

TRUPPGENOMGÅNG 20/21, FC BARCELONA:

Så har vi då kommit från till representationslaget och vad har hänt under transferfönstret samt vad kan vi läsa av när det kommer till Barca DNA:t?

UT: Ray Menaj - Saint-Étienne för €1.1m. Martin Braitwaite - Villareal CF för €7.75m och Samuel Umtiti - PSG för €32m. 

IN: Eric Garcia - Manchester City för €27m och Luis Carbonell - Real Zaragoza för €1.5m. 

NET SPEND: (-€12,35m.)

När dörrarna för transferfönstret slogs upp fanns inga planer på att genomföra några spelarköp alls utan fokus riktades endast åt ett håll och det inom klubben, Lionel Messi. Med endast ett år kvar på kontraktet var prio ett att förlänga det med minst en säsong, oavsett kostnad. Ekonomin i klubben är inte vad den en gång har varit och med en redan ansträngd lönebudget såg det till en början omöjligt ut att få till ett nytt avtal. Det första förslaget ratades av Messi och hans agent vilket innebar att all transferbudget fick läggas på lönebudgeten och efter två sammanbrutna förhandlingar lyckades vi träffa ett avtal på det tredje försöket. Visserligen bara en förlägning med en säsong men ack så viktigt för hela projektet och klubben köpte sig dessutom tid att bygga upp både ekonomi och sportsligaresultat innan nästa förhandlingar starta om ca ett år. Messis sätt att tacka för det nya kontraktet? Tre mål och en assist i matchen efter mot Atletic Bilbao.

Scouterna kommer in med några få intressanta rapporter och för att finansiera dessa tvingas spelare ut till försäljning. Att Braitwaite inte hade någon längre framtid i klubben kom inte som någon överraskning och lämnar till Villareal. I Umtitis fall hade det funnits en plats, i alla fall denna säsongen, men med Garcia på marknaden och ett bud från PSG kändes en försäljning given. 

Eric Garcia gjorde tydligt klart för Pep att han tänkte lämna efter det att avtalet löpte ut 2021 vilket gjorde Man City illa tvunga att släppa honom redan nu för att kunna få in en liten övergångssumma. Ett bra Barca DNA och född i staden hittar vi återigen en Piqué som skolats i Manchester och sedan återvänder hem. Känns som Garcia ansluter till backlinjen för att stanna många år framöver. 

Några korta ord och en snabb analys om Barca DNA:t? Spelare med ett högt Barca DNA är också spelare man kanske spontant associera med Peps Barcelona. Alba, Busquets och Messi är alla spelare som ligger i topp med Lionel som överlägsen med sina 18,9 i snitt över åtta attributer!!!


Snittålder: 23,7 Barca DNA: 14,0 (+2,2 vs Barca B)

PORTEROS:

| 31 år | Neto | GK | €23.5M | 2023 | 11,5 - TILL SALU!
 | 28 år | Marc-André ter Stegen | GK |  €54M | 2025 | 13,0
| 21 år | Iñaki Peña | GK | €1.3M | 2024 | 10,3

DEFENSAS:

 | 33 år | Gerard Piqué | CD | €16.5M | 2024 | 13,9
 | 19 år | Eric García | CD | €20.5M | 2025 | 14,0 - NY! (€27m Manchester City)
| 25 år | Clément Lenglet | CD | €35.5M | 2026 | 13,3
 | 18 år | Santi Ramos Mingo | CD | €275K | 2022 | 10,9
 | 21 år | Ronald Araújo | CD | €5.25M | 2023 | 11,0
 | 28 år | Sergi Roberto | RB | €53M | 2022 | 13,9
| 19 år | Sergiño Dest | RB | €11.25M | 2025 | 13,4
 | 31 år | Jordi Alba | LB | €34M | 2024 | 15,5
 | 24 år | Júnior Firpo | LB | €12M | 2023 | 13,0

CENTROCAMPISTAS:

 | 21 år | Oriol Busquets | CM | €4.8M | 2023 | 13,6
 | 23 år | Frenkie de Jong | CM | €54M | 2026 | 16,4
 | 20 år | Jandro Orellana | CM | €2.7M | 2023 | 13,4
 | 32 år | Sergio Busquets | CM | €33M | 2023 | 15,3
 | 30 år | Miralem Pjanic | CM | €52M | 2024 | 15,5
 | 22 år | Matheus Fernandes | CM | €4.1M | 2025 | 13,1 - LÄMNAR FÖR GRÊMIO 10JAN22021
 | 17 år | Ilaix Moriba | CM | €2.8M | 2022 | 13,5
 | 22 år | Carles Aleñá | CM | €6.75M | 2024 | 14,9
 | 21 år | Riqui Puig | CM | €2.9M | 2021 | 15,4
 | 28 år | Coutinho | LW | €65M | 2023 | 16,3
 | 21 år | Àlex Collado | RW | €5.25M | 2023 | 13,8
 | 17 år | Pedri | LW | €13M | 2024 | 15,1
 | 23 år | Ousmane Dembélé | RW | €53M | 2022 | 13,9
 | 20 år | Francisco Trincão | RW | €11.25M | 2025 | 14,5
 | 29 år | Antoine Griezmann | RW | €71M | 2024 | 16,3
 | 17 år | Ansu Fati | LW | €59M | 2023 | 14,8

DELANTEROS:

 | 17 år | Luis Carbonell | ST | €1.1M | 2023 | 12,1 - NY! (€1.5m Real Zaragoza)
 | 33 år | Lionel Messi | ST | €54M | 2022 | 18,9

(Nationalitet, ålder, namn, position, värde, kontraktsslut, Barca DNA.)

This post was modified 5 månader sedan 6 times by The Gustine

thegustine @Twitter.


zXc, Daniel Nilsson och Prev gillade
trashbag
(@trashbag)
Ungdom Admin
Blev medlem: 11 månader sedan
Inlägg: 177
 

Älskar detta. Brukar ju själv tömma Barcelonas A-trupp (eller iaf dom 16-22 bästa) samt lägga in en skuld på 5-10 miljarder och nedgradera rykte och moral en del för att sedan köra hårt på ungdomsakademien och att värva in unga spelare. Detta ger ju mig inspiration att värva utifrån ett DNA för just den biten med vad jag ska ha för begränsning har varit lite oklart tidigare. Oftast blir det att dom ska kunna något romanskt språk och vara U-19 eller U-23 men man kan ju lägga till detta med DNA 🙂


Sida 1 / 8