Meny Stäng

Share:
Notifications
Clear all

[Stängt] [FM20] Belgrads Akademiska Sportklubb (Youth only)

Sida 1 / 3

LeoFM
(@leo)
Ungdom
Blev medlem: 1 år sedan
Inlägg: 102
Topic starter  

Belgrads Akademiska Sportklubb

INTRODUKTION
FK BASK är Belgrads äldsta fotbollsklubb. Initialerna BASK står för “Beogradski akademski sportski klub”, alltså “Belgrads akademiska sportklubb” på svenska. Min första saverapport på den här nya hemsidan kommer att vara med denna klubb. Det här är ett väldigt ambitiöst projekt som kommer att vara långvarigt. Jag hoppas att intresset finns för dessa typer av saves - jag vet att det kan bli lite repetitivt efter ett tag, men jag gillar att gå riktigt långt in i framtiden i FM.

KLUBBFAKTA - FK BASK
Grundades: 1903
Liga: Zonske lige (serbiska fjärdedivisionen)
Arena: BASK Arena - Careva cuprija
Kapacitet: 3000
Smeknamn: “Sokolovi” (“Falkarna”)
Rivaler: Graficar Belgrad & Radnicki Obrenovac

 

HISTORIA
Då har det blivit dags för en redig historialektion.

"Herregud, grabbar, vi har grundat en klubb, och ingen kom på att vi borde ge den ett namn." var det en person som sa dagen efter att Belgrads äldsta klubb grundades. Den detaljen hade liksom glömts bort i all exaltering under det första mötet den 18 april 1903 på Braće Jugovića-gatan där Belgrads gymnastikförening Soko låg. Efter en lång debatt bestämdes det att klubben fick heta “Soko”, på förslag av den nyvalde presidenten Ljuba Jovanović. Soko blev under detta tillfälle kungariket Serbiens första fotbollsklubb (Bačka som grundades två år tidigare tillhörde Österrike-Ungern).

Under den första perioden hade klubben logiskt nog ganska svårt att hitta motståndare. Så en av de första och största offentliga matcherna fick bli en internmatch på  "St. Georgsdagen", 6 maj 1904, för att fira hundraårsjubileet för det första serbiska upproret. Sex månader efter klubbens uppståndelse grundade den serbiska fotbolls- och teknikpionjären Danilo Stojanović klubben “Šumadija” vilket gjorde att Soko fick sin första inhemska rival. Det skulle dröja två år innan dessa klubbar möttes för första gången, 1906 spelades två matcher där Soko vann enkelt med 6-1 respektive 9-0. Enligt en okänd källa ska kronprinsen  George Karađorđević ha besökt den andra matchen. Sedan 1993 möts dessa klubbar två gånger per år, 6 maj och 14 september som en tradition.

Under slutet av första världskriget hamnade många av Sokos spelare i Rom som konsekvens av att serbiska armen gjorde reträtt genom Albanien. Så de anslöt sig till den italienska fotbollsklubben Pro-Roma som en sektion med namnet Soko Pro-Roma och började spela matcher mot andra italienska klubbar. 1918 deltog laget i “Staden Roms Fotbollscup” där de gick hela vägen och vann turneringen. 

Efter första världskriget fortsatte klubben operera som vanligt i Serbien, men de sportsliga resultaten var ganska dåliga. Soko fortsatte dock kämpa och på slutet av 20-talet var klubben en av Belgrads bästa. Soko blev under denna perioden den första jugoslaviska klubben att besegra Hajduk Split på deras hemmaplan. I fotbolls-VM 1930 hade Soko tre spelare med i det jugoslaviska landslaget: Milovan Jakšić, målvakten med smeknamnet “El grande Milovan”, Milutin Ivković, lagets kapten och bästa spelare, och reserven Branislav Hrnjiček.

1931 bytte Soko namn till BASK som följd av att kung Alexander I spred så kallade “Soko-föreningar” i Serbien, och genom ett dekret krävde han att dessa föreningar uteslutande skulle ägnas åt gymnastik. Under samma period stötte klubben på en annan konflikt. Järnvägen skulle expanderas i Belgrad och BASK tvingades lämna över sin fotbollsplan till staden. Efter att inte haft en egen plan för flera månader fick de tag på en plan vid ett elkraftverk (?). 

Under 30-talet hade BASK en fin period då man hamnade på bra placeringar i jugoslaviska ligan. Den högsta placeringen var en fjärdeplats vilket man åstadkom säsongen 1937-38. Efter en reformering av det jugoslaviska ligasystemet blev BASK nedflyttade till andradivisionen där de bara spelade mot Serbiska klubbar. 

Efter andra världskriget upplöstes BASK liksom många andra serbiska klubbar av den nya regimen. I BASKs hemtrakter grundades FK Senjak med tanken att denna klubben skulle “ta över” BASKs traditioner. Klubben hette FK Senjak från 1945 till 1953 då “El Grande Milovan” valdes till president, man kom på att “det var väl lika bra att byta tillbaks till BASK som klubbnamn”.

Under andra halvan av 1900-talet och början av 2000-talet hade BASK en medioker period då de till stor del spelade i serbiska tredjedivisionen. 2010 lyckades de ta sig upp till andradivisionen där de faktiskt skrällde och vann uppflyttning till högstaligan. Men tyvärr konstaterade klubbledningen att klubben inte hade de finansiella resurserna som krävdes för att delta i den ligan och tog beslutet att gå ner en division istället. Efter detta har BASK spelat i tredje- och fjärdedivisionen, där man befinner sig idag. 

Enligt national-football-teams.com har BASK haft 19 spelare som representerat ett landslag, varav 12 för Jugoslavien, 5 för Serbien, 1 för Makedonien och 1 för Montenegro (nämligen Vladimir Rodić som idag spelar för Bajen).

REGLER
Det som gör denna save till ett väldigt ambitiös och svårt projekt är reglerna jag tänker tillämpa. Dessa regler är att jag bara får använda spelare som kommer via klubbens egna ungdomsintag. Alltså ganska likt “The FM20 Youth Academy Challenge” vilket är en populär utmaning på SI:s forum. Jag får inte värva eller låna spelare som genererat i andra klubbar. För att inte göra saven alldeles för omöjlig kommer jag tillåta mig värva tillbaka hemmafostrade spelare som lämnar klubben. 

Utöver denna regel har jag såklart även förbjudit användning av in-game editorn. Om jag blir sparkad kommer jag helt enkelt lägga till en ny manager. Det enda sättet saven skulle kunna avbrytas på är om jag lyckas bli nedflyttad till sjättedivisionen (klubben startar i fjärdedivisionen). 

MÅLSÄTTNING
Den främsta målsättningen med saven är att göra BASK till Belgrads bästa lag genom att vinna serbiska högstaligan! Om det sker får vi sedan sikta på Europeiska framgångar.

TRÄNAREN - RADISAV LAZAROV
Den tränare jag kommer att spela som i denna save är ingen mindre än Radisav Lazarov - vilket borde vara ett bekant namn för er som följde "The Vikings", min sista saverapport på förra hemsidan. Lazarov var nog den mest ikoniska spelaren från den saven, då han gjorde hela 486 mål på 506 matcher. Han var ju en regen från Serbien så han passar bra för denna save. 

Han var faktiskt påväg att bli tränare i slutet av sin spelarkarriär så jag kunde kopiera över hans tränarstats från den saven.


Upplägget i rapporten kommer att vara en uppdatering efter varje säsong, för att jag ska kunna få till ett bra flow i spelet. Jag kommer inte att skriva mycket text i uppdateringarna utan det kommer vara mest fakta och resultat. Jag kommer såklart att visa varje ungdomsintag och de spelarna som jag kontrakterar från dessa.

Jag hoppas att ni följer med mig på denna resa! Jag vet mycket väl hur svåra dessa typer av utmaningar kan vara men det är det som gör de roliga. Vamos!


JOSSTICK, Kristijan, Dennis441 och 1 personer gillade
Topic Tags
LeoFM
(@leo)
Ungdom
Blev medlem: 1 år sedan
Inlägg: 102
Topic starter  

Denna sida uppdateras efter varje säsong


Utveckling

Faciliteter

Spelare

Nationer representerade via ungdomsintag
flag icon of Serbia, 24x24flag icon of Bosnia & Herzegovina, 24x24flag icon of Montenegro, 24x24flag icon of Croatia, 24x24flag icon of Kosovo, 24x24mini flag icon of Maltaflag icon of Germany, 24x24mini flag icon of Romaniamini flag icon of Greecemini flag icon of Slovakiaflag icon of Australia, 24x24mini flag icon of Macedoniamini flag icon of Switzerlandmini flag icon of Ukrainemini flag icon of Bulgariamini flag icon of Spain

Antal underbarn producerade
2 - Milos Bajic (13a), Darko Sutulovic (16a)


Rekord

Spelare
Flest matcher: 540 - Goran Radic (6a)
Flest mål:
272 - Goran Radic (6a)
Flest assist:
146 - Edin Baltic (3a)
Yngsta spelaren:
16 år 131 dagar - Ilija Fiser (2j)
Äldsta spelaren:
34 år 147 dagar - Edin Baltic (3a)
Flest landskamper: 17 - Zoran Stankovic (9a) - Serbien

Klubb
Största försäljningen: €9m (Aleksandar Jovanovic (12a) till Tottenham, 2033)
Högsta publiksiffran: 32 710 (vs Röda Stjärnan 2034)
Flest matcher vunna i rad: 16
Flest matcher utan förlust i rad: 33


Bästa elvan genom tiderna


raca14 gillade
Kenka
(@kenka)
Ungdom
Blev medlem: 1 år sedan
Inlägg: 41
 

Älskar denna typ av save! Har själv gjort samma sak med Southampton och Tromsö. Följer givetvis!


LeoFM gillade
trashbag
(@trashbag)
Talang Admin
Blev medlem: 1 år sedan
Inlägg: 214
 

Älskar såna här typer av sparningar och önskar jag själv hade tålamodet att genomföra det på egen hand. Riktigt kul att du startade med en historia-genomgång också, man är ju inte bara fotbollsnörd utan även lite nördig när det gäller historia 😀 


LeoFM gillade
Argt Troll
(@argt-troll)
Ungdom
Blev medlem: 1 år sedan
Inlägg: 83
 

Leo min bror, på bunkern lyser ingen sol

Fan vad kul det ska bli och följa denna! Serbiska ligan har varit rolig och lira med på tidigare upplagor och det lär inte vara något undantag nu heller när Röda Stjärnan lär ha en hel del pengar på banken och således blir en tuff utmanare att springa om på lång sikt. 


LeoFM gillade
LeoFM
(@leo)
Ungdom
Blev medlem: 1 år sedan
Inlägg: 102
Topic starter  

Säsong 1 - 2019/20

Inför säsongen var vi tippade att hamna i mittenskiktet av tabellen. Jag kollade in spelare från de andra lagen och kände att det var ett realistiskt mål att sikta på. Jag gick igenom spelartruppen och insåg att det fick bli en 4-2-4 DM då vi hade offensiva yttrar och defensiva mittfältare samt två bra anfallare. Serbiska fjärdedivisionen var minst sagt oförberedd för vad som skulle komma.

Tabellen

CSK var topptippade och enligt media det bästa laget i hela fjärdedivisionen, som består av hela 192 lag, så jag visste att det inte skulle bli lätt. Fast det blev ju ganska lätt. 

Resultat

Priser

Bästa elvan

 

Andreja Petrovic

David Bajic

Marko Soc

Nikola Gavrilovic

Zlatko Jovanic

Djordje Brkic

Danilo Kuc

Predrag Jovanovic

Djordje Ramovs

Filip Ratkovic

Ernes Dalifi

Ungdomsintag

 

Det kan vara värt att nämna att alla spelare i varje ungdomsintag kommer att betecknas med en siffra och en bokstav efter namnet. Detta för att enklare veta vilken årskull spelaren tillhör och hur talangfull spelaren är. Siffran anger säsongen när de kom till klubben och bokstaven anger en ranking från a till p beroende på hur stor potential (primärt) och förmåga (sekundärt) de har.

Jag förväntade mig inte mycket från det första intaget då våra faciliteter är av en klubb i serbiska fjärdedivisionen. Men vi har faktiskt bra ungdomsträning i jämförelse med andra lag. Jovan Ljubinkovic (1a) står såklart ut med sin femstjärniga potential. Dock är han en central mittfältare och behöver bekanta sig mer med den defensiva mittfältsrollen innan han tar en plats i startelvan. En spelare som dock tar en plats i startelvan direkt är Dejan Antonovic (1b) som förstärker vänsterbackspositionen. Jag måste säga att detta intag var bättre än förväntat.

Screens på kontrakterade spelare:

Spoiler

I framtiden kommer jag inte att kontraktera så här många, men eftersom detta var första intaget kände jag att det kunde vara bra att fylla på truppen rejält till nästa säsong.

Utveckling

 

Faciliteter

 

Spelare

Rekord

Spoiler

Spelare
Flest matcher: 33 - Ernes Dalifi
Flest mål: 32 - Ernes Dalifi
Flest assist: 17 - Predrag Jovanovic
Yngsta spelaren: 16 år 173 dagar - Jovan Ljubinkovic (1a)
Äldsta spelaren: 28 år 15 dagar - Filip Ratkovic

Klubb
Största försäljningen: N/A
Högsta publiksiffran: 307 (vs Turbina 2019)
Flest matcher vunna i rad: 10
Flest matcher utan förlust i rad: 12

[/spoiler]


Kristijan
(@kristijan)
Ungdom
Blev medlem: 1 år sedan
Inlägg: 28
 

Låter som en intressant utmaning. Kommer bli kul att följa.  


LeoFM gillade
Challa
(@challa)
Ungdom
Blev medlem: 1 år sedan
Inlägg: 122
 

Det här ser riktigt lovande ut även om det är FK Rad som gäller i Serbien.

Mitt liv är en multimediafil


LeoFM gillade
LeoFM
(@leo)
Ungdom
Blev medlem: 1 år sedan
Inlägg: 102
Topic starter  

Säsong 2 - 2020/21

Efter en enastånde förstasäsong i fjärdedivisionen väntade nu tredjedivisionen. Inför säsongen var vi tippade att sluta sist i tabellen. Det som media inte hade med i ekvationen var 4-2-4 DM-taktikens kapacitet.

Tabellen

Partizans B-lag Teleoptik var topptippade av media och det visade sig vara en korrekt bedömning. Det var lite surt att vi låg etta inför sista omgången då vi förlorar med 1-5 mot Borca, men vad kan man göra...

Resultat

Priser

Bästa elvan

Andreja Petrovic

David Bajic

Nikola Gavrilovic

Njegos Milosevic (1d)

Dejan Antonovic (1b)

Jovan Ljubinkovic (1a)

Djordje Brkic

Predrag Jovanovic

Stefan Cvetanovic

Ernes Dalifi

Filip Ratkovic

Ungdomsintag

Wow, detta ser väldigt mycket bättre ut än första. Under säsongen har vi uppgraderat vår ungdomsrekrytering och ungdomsträning vilket kanske hade en stor påverkan. Många spelare ser spännande ut, ingen kommer gå in i startelvan direkt men 8 spelare har flyttats rakt till a-lagstruppen.

Spoiler
Screens på kontrakterade spelare

Utveckling

Faciliteter

Spelare

Spoiler
Rekord

Spelare
Flest matcher: 63 - Ernes Dalifi
Flest mål: 56 - Ernes Dalifi
Flest assist: 27 - Predrag Jovanovic
Yngsta spelaren: 16 år 131 dagar - Ilija Fiser (2j)
Äldsta spelaren: 29 år 29 dagar - Filip Ratkovic

Klubb
Största försäljningen: N/A
Högsta publiksiffran: 696 (vs Radnicki (NB) 2020)
Flest matcher vunna i rad: 11
Flest matcher utan förlust i rad: 13


Challa
(@challa)
Ungdom
Blev medlem: 1 år sedan
Inlägg: 122
 

Grymt! Screen på Elvedin Bergic och Djuro Zivic?

Mitt liv är en multimediafil


LeoFM
(@leo)
Ungdom
Blev medlem: 1 år sedan
Inlägg: 102
Topic starter  

@challa

Veckla ut spoilern under Ungdomsintag!


Challa gillade
LeoFM
(@leo)
Ungdom
Blev medlem: 1 år sedan
Inlägg: 102
Topic starter  

Säsong 3 - 2021/22

Det skulle bli svårt att toppa förra säsongens andraplats i ligan och så blev fallet. Denna gången var vi tippade att sluta precis utanför nedflyttningsplats så det är ändå en överprestation att sluta på sjätteplats.

Tabellen

Våra rivaler Radnicki Obrenovac drog det längsta strået.

Resultat

Priser

Bästa elvan

Andreja Petrovic
David Bajic
Marko Soc
Nikola Gavrilovic
Dejan Antonovic (1b)
Djordje Brkic
Ilija Cvetkovic (2f)
Predrag Jovanovic
Stefan Cvetanovic
Ernes Dalifi
Filip Ratkovic

Ungdomsintag

Ett till ganska bra intag med många intressanta spelare. 4 går upp i a-laget vilket betyder att i nuläget är 17 av 27 a-lagspelare från akademin!

Spoiler
Screens på kontrakterade spelare

Utveckling

Faciliteter

Spelare

Spoiler
Rekord

Spelare
Flest matcher: 94 - Andreja Petrovic
Flest mål:
75 - Ernes Dalifi
Flest assist:
41 - Predrag Jovanovic
Yngsta spelaren:
16 år 131 dagar - Ilija Fiser (2j)
Äldsta spelaren:
30 år 13 dagar - Filip Ratkovic

Klubb
Största försäljningen: N/A
Högsta publiksiffran: 696 (vs Radnicki (NB) 2020)
Flest matcher vunna i rad: 11
Flest matcher utan förlust i rad: 13

 


LeoFM
(@leo)
Ungdom
Blev medlem: 1 år sedan
Inlägg: 102
Topic starter  

Säsong 4 - 2022/23

Vi såg ut att vara i en nedåtgående trend vad gäller sportsliga resultat inför säsongen. Media tippade oss som jumbo vilket jag skrattade åt.

Tabellen

Fan vilken episk säsong vi hade. Började med 3 förluster med 2-10 i målskillnad och slutar med att vi snor åt oss titeln i 88:e minuten i sista matchen.

Resultat

Priser

Bästa elvan

Andreja Petrovic
David Bajic
Marko Soc
Nikola Gavrilovic
Dejan Antonovic (1b)
Djordje Brkic
Milenko Bogdanovic (2d)
Predrag Jovanovic
Stefan Cvetanovic
Ernes Dalifi
Filip Ratkovic

Under säsongen nådde vi något av en milstolpe då vi för första gången hade en spelare uppkallad till ett landslag, även om det var ett ungdomslandslag. Elvedin Begic (2a) blev uttagen och spelade i Bosniens u19-landslag!

Ungdomsintag

Vi har ännu inte haft pengar till att kunna uppgradera ungdomsfaciliteterna, men ungdomsträningen och ungdomsrekryteringen är maxad om inte nära.

Detta intag var inget enastående men återigen många med femstjärnig potential och 5 av dem flyttades upp till a-laget direkt.

Spoiler
Screens på kontrakterade spelare

Utveckling

Faciliteter

Spelare

Spoiler
Rekord

Spelare
Flest matcher: 125 - Andreja Petrovic
Flest mål:
95 - Ernes Dalifi
Flest assist:
50 - Predrag Jovanovic
Yngsta spelaren:
16 år 131 dagar - Ilija Fiser (2j)
Äldsta spelaren:
31 år 26 dagar - Filip Ratkovic

Klubb
Största försäljningen: N/A
Högsta publiksiffran: 729 (vs Radnicki (NB) 2022)
Flest matcher vunna i rad: 11
Flest matcher utan förlust i rad: 13

 


LeoFM
(@leo)
Ungdom
Blev medlem: 1 år sedan
Inlägg: 102
Topic starter  

Säsong 5 - 2023/24

Återigen var vi tippade att sluta sist som fan i tabellen och denna gången kunde jag hålla med om att det var en realistisk bedömning. Det är flera professionella lag i andradivisionen och vi har inta alls den spelarkvalité som krävs. 

Ligan går in i en slutfas efter 30 matcher med två grupper som delas in efter placering. Man vill ju hamna i grupp A för att säkra kontraktet men vi kunde inte göra det. Dock lyckades vi på något sätt hamna precis ovanför de 4 nedflyttningsplatserna till slut!

Transfers

Den första spelaren vi förlorar till en större kubb är Edin Baltic (3a). Där lärde vi oss en läxa i att inte erbjuda non-kontrakt till spelare!

Något intressant och väldigt irriterande som hände på slutet av säsongen var att klubben togs över av ett konsortium. Ingen investering skulle göras men det som irriterade mig mest var att styrelsen går in själva och köper två spelare och jag kunde inte göra något åt det. Detta har aldrig hänt mig tidigare i FM och även om det är ganska realistiskt så hatar jag det. Jag kommer inte att registrera dessa spelare och jag hoppas kunna låna ut dem eller sälja dem snarast.

Tabellen

Resultat

Priser

Bästa elvan

Andreja Petrovic
Ivan Emic (1f)
Nikola Gavrilovic
Cedomir Stanojevic (3k)
Dejan Antonovic (1b)
Jovan Ljubinkovic (1a)
Djordje Brkic
Predrag Jovanovic
Stefan Cvetanovic
Ernes Dalifi
Filip Ratkovic

Ungdomsintag
(Jag tog screenen några dagar efter intaget så detta är bara de kontrakterade spelarna)

Ett helt stabilt intag med ett antal spelare med stor potential. Tre spelare flyttas upp till a-laget.

Spoiler
Screens på kontrakterade spelare

Utveckling

Faciliteter

Spelare

Spoiler
Rekord

Spelare
Flest matcher: 163 - Andreja Petrovic
Flest mål:
108 - Ernes Dalifi
Flest assist:
57 - Predrag Jovanovic
Yngsta spelaren:
16 år 131 dagar - Ilija Fiser (2j)
Äldsta spelaren:
32 år 31 dagar - Filip Ratkovic

Klubb
Största försäljningen: N/A
Högsta publiksiffran: 1 774 (vs Graficar 2023)
Flest matcher vunna i rad: 11
Flest matcher utan förlust i rad: 13

 


Kenka
(@kenka)
Ungdom
Blev medlem: 1 år sedan
Inlägg: 41
 

Snyggt! Hoppas du har tålamodet att kämpa på många år till! 


LeoFM gillade
Challa
(@challa)
Ungdom
Blev medlem: 1 år sedan
Inlägg: 122
 

Grymt jobbat

Mitt liv är en multimediafil


LeoFM gillade
LeoFM
(@leo)
Ungdom
Blev medlem: 1 år sedan
Inlägg: 102
Topic starter  

Säsong 6 - 2024/25

Inför säsongen sågs allt utom nedflyttning som en bragd - kanske till och med att inte sluta sist. Tyvärr kunde vi inte hålla oss ovanför strecket men egentligen ska vi inte vara i den här divisionen just nu.

Det mest intressanta som hände under säsongen var att vi slöt ett avtal med Internacional Beograd som samarbetsklubb. Vi kan träna på deras faciliteter som faktiskt är bättre än våra trots att klubben spelar i fjärdedivisionen.

Transfers

Som sagt i förra uppdateringen valde nya styrelsen att köpa två spelare som en del av deras valkampanj. Vi lånade ut en av dem och bröt kontraktet med den andra. Vi tog in Edin Baltic (3a) på lån och han var en av våra bästa spelare den här säsongen.

Tabellen

Resultat

Priser

Bästa elvan

Andreja Petrovic
David Bajic
Marko Soc
Nikola Gavrilovic
Dejan Antonovic (1b)
Jovan Ljubinkovic (1a)
Milenko Bogdanovic (2d)
Edin Baltic (3a)
Stefan Cvetanovic
Ernes Dalifi
Filip Ratkovic

Ungdomsintag

Detta intag var inte så imponerande vad gäller kvalité men vi får två ganska lovande forwards som nog kommer behövas till nästa säsong.

Spoiler
Screens på kontrakterade spelare

Utveckling

Faciliteter

Spelare

Spoiler
Rekord

Spelare
Flest matcher: 201 - Andreja Petrovic
Flest mål:
128 - Ernes Dalifi
Flest assist:
60 - Predrag Jovanovic
Yngsta spelaren:
16 år 131 dagar - Ilija Fiser (2j)
Äldsta spelaren:
32 år 354 dagar - Filip Ratkovic

Klubb
Största försäljningen: N/A
Högsta publiksiffran: 2 001 (vs Graficar 2024)
Flest matcher vunna i rad: 11
Flest matcher utan förlust i rad: 13

 


Kenka gillade
LeoFM
(@leo)
Ungdom
Blev medlem: 1 år sedan
Inlägg: 102
Topic starter  

@kenka Det hoppas jag också! Denna typ av save brukar vara lite slitsam i början men blir exponentiellt roligare ju längre in man kommer. Speciellt i Serbien vilket råkar vara en av de finansiellt sett svåraste nationerna. 


Kenka gillade
LeoFM
(@leo)
Ungdom
Blev medlem: 1 år sedan
Inlägg: 102
Topic starter  

Säsong 7 - 2025/26

Vi är tillbaka i tredjedivisionen vilket innebar lite av ett generationsskifte då många lovande spelare fick chansen. Vi var tippade att hamna på 10:e plats och jag var ganska nöjd med sjätteplatsen vi hamnade på till slut.

Transfers

Efter nedflyttningen förra säsongen befarade jag att vi skulle utsättas för angrepp på lovande spelare-fronten. Det blev även så. Styrelsen valde att sälja våra tre mest lovande spelare i Nikola Vasic (5d), Konstantin Antonovic (4a) och Uros Rusalic (6d). Det var alltså inget jag kunde göra för att inte få dem att lämna. Den som gör mest ont är Uros Rusalic (6d) som ledde den interna skytteligan inför januarifönstret. Men det positiva är att samtliga spelare har en försäljningsklausul på 40-50%. 

Tabellen

Resultat

Priser

Bästa elvan

Andreja Petrovic
David Bajic
Aleksa Stevanovic (5a)
Marko Zakula (5c)
Dejan Antonovic (1b)
Jovan Ljubinkovic (1a)
Milenko Bogdanovic (2d)
Predrag Jovanovic
Stefan Cvetanovic
Ernes Dalifi
Uros Rusalic (6d)

Ungdomsintag

Det här var nog vårt sämsta intag hittills men några spelare får vi hålla koll på. Ranko Milovanovic (7a) kommer att bli bra.

Spoiler
Screens på kontrakterade spelare

Utveckling

Faciliteter

Spelare

Spoiler
Rekord

Spelare
Flest matcher: 232 - Andreja Petrovic
Flest mål:
137 - Ernes Dalifi
Flest assist:
64 - Predrag Jovanovic
Yngsta spelaren:
16 år 131 dagar - Ilija Fiser (2j)
Äldsta spelaren:
32 år 354 dagar - Filip Ratkovic

Klubb
Största försäljningen: €12,75k (Uros Rusalic (6d) till FK Vojvodina, 2026)
Högsta publiksiffran: 2 001 (vs Graficar 2024)
Flest matcher vunna i rad: 11
Flest matcher utan förlust i rad: 13

 


LeoFM
(@leo)
Ungdom
Blev medlem: 1 år sedan
Inlägg: 102
Topic starter  

Säsong 8 - 2026/27

Inför säsongen var vi tippade att hamna i toppskiktet av tabellen. Jag visste att vi hade stor chans på uppflyttning då vi börjar få till ett bra gäng med beslutsamma spelare som verkligen kämpar för klubben. När Edin Baltic (3a) återvänder till klubben som free agent såg jag oss som storfavoriter. Vi lyckades även att hålla kvar alla unga spelare som fick ett genombrott under säsongen vilket var viktigt.

Transfers

Tabellen

Resultat

Vi tog oss hela vägen till kvartsfinal i Serbiska cupen och slog Radnic Surdilica från högstadivisionen på vägen. Och nej, jag vill inte prata om kvartsfinalen.Priser

Bästa elvan

Andreja Petrovic
David Bajic
Marko Zakula (5c)
Aleksa Stevanovic (5a)
Dejan Antonovic (1b)
Jovan Ljubinkovic (1a)
Milenko Bogdanovic (2d)
Edin Baltic (3a)
Stefan Cvetanovic
Goran Radic (6a)
Lazar Savic (6c)

Ungdomsintag

Okej, detta var definitivt det sämsta intaget hittills. MEN låt inte detta distrahera dig från att vi fick en spelare från MALTA! 10/10.

Spoiler
Screens på kontrakterade spelare

Utveckling

Faciliteter

Spelare

Spoiler
Rekord

Spelare
Flest matcher: 266 - Andreja Petrovic
Flest mål:
137 - Ernes Dalifi
Flest assist:
65 - Predrag Jovanovic
Yngsta spelaren:
16 år 131 dagar - Ilija Fiser (2j)
Äldsta spelaren:
32 år 354 dagar - Filip Ratkovic

Klubb
Största försäljningen: €12,75k (Uros Rusalic (6d) till FK Vojvodina, 2026)
Högsta publiksiffran: 2 001 (vs Graficar 2024)
Flest matcher vunna i rad: 11
Flest matcher utan förlust i rad: 14

 


Sida 1 / 3