Meny Stäng

Share:
Notifications
Clear all

[FM21] Albacete Balompie - en spansk satsning med sydamerikansk touch

Sida 1 / 2

pizarro
(@pizarro)
Ungdom
Blev medlem: 9 månader sedan
Inlägg: 27
Topic starter  

INFORMATION. För att jag ska kunna hålla motivation uppe är det ett måste att spela på ett så verklighetstroget sätt som möjligt. Vilket i mitt fall innebär att inte värva sönder laget första säsongen samt värva så realistiskt som möjligt efter lagets förutsättningar. Ett sätt att göra detta på är att sätta upp mål med saven. Denna SR/BR skrivs av Diario Albacete journalisten Toni Luque.


 

Albacete Balompie - en spansk satsningen med sydamerikansk touch | del 1 | Inledning

ÅTERKOMSTEN. Sedan återvändandet till näst högsta ligan har Albacete slutat på en 17:e, 4:e och 17:e plats i ligan. Efter en fin fjärdeplats säsongen 2018/19 med förlust i playoff-matchen mot Mallorca blev fjolårssäsongen inte riktigt som väntat. Albacete klev in i säsongen med samma tränarstab, Luis Miguel Ramis som huvudtränare, men klubben lyckades inte följa upp den fina prestationen från säsongen innan. Spelet hackade betänkligt och resultaten gick inte alls Albacetes väg. Det gick så pass långt att Lucas Alcaraz ersatte Luis Miguel Ramis för att rädda kvar laget i La Liga 2. Albacete var länge inblandade i nedflyttningsstriden och det var inte förrän i sista omgången som kontraktet säkrades i och med 1-0 seger borta mot Cadiz borta.

Inför säsongen 2020/21 tar sig klubben an säsongen med ett nytt projekt där laget kommer att göra sin fjärde raka säsong i La Liga 2. Detta under ledning av den nye tränaren Matteo Lopez. Den unge tränaren har varit verksamhet i flera roller inom klubben senaste åren men får nu huvudansvaret för klubbens nya sportsliga satsning. Matteo Lopez blev så sent som i våras klar med sin tränarutbildning och detta bli således hans första tränaruppdrag. En järv satsning av klubbledningen med Georges Kabchi i spetsen. På spelarfronten har en handfull spelare lämnat under sommaren därav bland annat Pedro Sanchez, Jose Antonio Caro, Jon Erice, Nesto Susaeta och Diego Barri mfl samtidigt som en del spelare anslutit till truppen.

      Sluttabellen från bottenstriden i La Liga 2 2019/20

      17. Albacete 42 13 13 16 36-46 52
      18. Ponferradina 42 12 15 15 45-50 51

      ----------------------------------------------------------

      19.  Dep. La Coruña 42 12 15 15 43-60 51
      20.  Numancia 42 13 11 18 45-53 50
      21.  Extremadura 42 10 13 19 43-59 43
      22.  Racing 42 5 18 19 39-56 33

 

VÄRNA OM EKONOMIN. Albacete Balompie har varit på ruinens brant vid två tillfällen under detta millenium men räddats av externa finansiärer. Ikonen och VM-hjälten från 2010, Andrés Iniesta, har vid två tillfällen lånat ut pengar till klubben för att de ska kunna betala av sina skulder. Klubbens träningsanläggning bär sedan några år tillbaka just Iniestas namn. Med de nya ägarna hoppas nu fansen på en mer stabil framtid. Klubben som under merparten av sin existens har pendlat mellan andra- och tredje divisionerna, men har också vid 7 tillfällen varit i högsta serien. Inför denna säsong har klubbledningen känt sig tvungna att strama åt ekonomin ytterligare. Ingen transferbudget kommer att göras tillgänglig för klubbens nye huvudtränare Matteo Lopez under första transferfönstret. Ledarstaben kommer i mångt och mycket att få förlita sig på nuvarande spelartrupp och den egna ungdomsverksamheten.

      Transferpolicy
      - Värva smart, billigt och bra med en ambition att sälja med vinst
      - Större delen av truppen ska bestå av inhemska spelare (ca 75%)
      - Ekonomin är prioritet och därmed är alla spelare till salu till rätt pris

      Målsättning
      - Ge klubben en tydlig identitet med sitt spelsätt
      - Etablera sig i mitten och övre halvan av tabellen närmaste 3 åren
      - Att inom 5 år spela i högsta serien


 

This topic was modified 6 månader sedan by pizarro

Hanai, Micke, Phansell och 7 personer gillade
Citera
Daniel Nilsson
(@daniel-nilsson)
Supersub Admin
Blev medlem: 1 år sedan
Inlägg: 483
 

Stort lycka till!!!


SvaraCitera
pizarro
(@pizarro)
Ungdom
Blev medlem: 9 månader sedan
Inlägg: 27
Topic starter  

@daniel-nilsson Tack. Behövs lite aktivitet på denna del av forumet 🙂


SvaraCitera
zXc
 zXc
(@zxc)
Talang
Blev medlem: 11 månader sedan
Inlägg: 201
 

Har Albacete någon större samarbetsklubb? 


SvaraCitera
pizarro
(@pizarro)
Ungdom
Blev medlem: 9 månader sedan
Inlägg: 27
Topic starter  
Postad av: @zxc

Har Albacete någon större samarbetsklubb? 

Såg precis att de har Real Madrid som samarbetsklubb. 


SvaraCitera
zXc
 zXc
(@zxc)
Talang
Blev medlem: 11 månader sedan
Inlägg: 201
 

@pizarro

Grymt! Då kanske det blir några lån därifrån då? 


SvaraCitera
pizarro
(@pizarro)
Ungdom
Blev medlem: 9 månader sedan
Inlägg: 27
Topic starter  

Albacete Balompie - den spanska satsningen | del 2 | Bakgrundsinformation

ALBACETE BALOMPIE SAD är ett spanskt fotbollslag med sitt säte i den autonoma regionen Castilla La Mancha och staden Albacete. Klubben grundandes 1 augusti 1940 och spelar för tillfället i la Segunda Division. Efter några i la Segunda Division tillika La Liga 2 drabbades klubben av en stor ekonomisk kris vilket slutade degradering till spanska tredje divisionen 2011 där man befann sig i hela tre säsonger innan man på nytt tog klivet upp till la Segunda Division. Två säsonger blev det i näst högsta serien innan klubben på nytt degraderades och det med nya ekonomiska bekymmer. Sejouren i tredje divisionen blev denna gång kortvarig och den 25 juni 2017, efter seger mot Valencia Mestalla, lyckades Albacete återigen ta sig tillbaka till La Liga 2, la Segunda Division. Senare samma sommar blev det även ägarbyte i klubben, qatariska bolaget Skyline International med Georges Kabchi (libanes/venezuelan) klev in som majoritetsägare.

Albacete spelar sina hemmamatcher på Estadio Carlos Belmonte som rymmer ca 17 000 åskådare. Träningsanläggningen samt ungdomsanläggningen håller en bra nivå även om de alltid kan utvecklas. Det har under många år varit på tal om att renovera upp Carlos Belmonte men de två degraderingarna till spanska tredje divisionen gjorde att det projektet skjutits upp flera gånger. Sommaren 2017 under ledning av de nya ägarna Skyline International påbörjades en rad uppgraderingar av arenan för att ge den en mer modern touch. Bland annat har omklädningsrummen, pressalen samt delar av hedersläktaren setts över.

      Fakta om Albacete Balompie SAD 

      Grundad: 1 augusti 1940

      Mediatips: 13:e plats

      Arena: Estadio Carlos Belmonte

      Planstorlek: 105x70m

      Kapacitet: 17 524 sittplatser  

      Rivaler: Real Murcia och Toledo

      Träningsanläggning: Mycket fin

      Ungdomsakademi: Bra anläggning för ungdomar

      Ägare: Skyline International

      President: Georges Kabchi

      Lagkapten: Tomeu Nadal

 

LA LIGA SANTANDER BANK. Detta är 90:e upplagan av tävlingen där lag som Mallorca, Espanyol, och Leganes, är åter tillbaka i serien efter en respektive flera säsonger i la Primera Division. Från Segunda Division B kommer lag som Castellon, Sabadell, Logronñes och Cartagena upp och är direkta konkurrenter med Albacete om att hålla sig kvar i näst högsta divisionen. La Segunda division eller La Liga Santander Bank som den numera heter av sponsorskäl känns tuffare än på många år, förutom de nedflyttade lagen finns klubbar som Real Zaragoza, Sporting Gijon, Almeria, Girona samt outsiders som Rayo, Malaga, Las Palmas och Tenerife. Namnstarka spelare som Raul de Tomas, Matias Vargas, Ruben Castro, Sergio Araujo, Sergi Darder, Alvaro Garcia mfl. Som tidigare upplagor finns det 22 klubbar, geografisk sprida över hela Spanien, i ligan. Totalt blir det 42 matcher för respektive lag vilket kommer ställa stora krav på att ha en bred och bra trupp för att vara med och slåss i toppen. I dagsläget finns det flera klubbar som vill vara med och slåss i toppen. Det råder inga tvivel att Espanyol är stora favoriter att vinna serien, de har stört budget och den bredaste och starkaste spelartruppen.

 
                                   
                                             Albacetes hemmaarena, Carlos Belmonte

 


 

This post was modified 6 månader sedan 4 times by pizarro

SvaraCitera
pizarro
(@pizarro)
Ungdom
Blev medlem: 9 månader sedan
Inlägg: 27
Topic starter  

Albacete Balompie - den spanska satsningen | del 3 | Truppen 2020/21

>> NÄR TRUPPEN PRESENTERADES INFÖR DEN KOMMANDE SÄSONGEN var det många nya ansikten jämfört med säsongen innan. Upp mot en tio nya spelare anlände under sommaren varav 4 på lån. Lagets högst avlönade spelare Roman Zozulya sitter på utgående kontrakt (2021) och klubben kommer troligtvis vilja få in lite pengar på honom såvida inte båda parterna kommer överens om en förlängning med lönesänkning inkluderat. Matteo Lopez har en stor trupp sitt förfogande dock väldigt få spelare med någon form av spetskompetens. Truppen som sportchefen satt samman innan tränaren tillsattes består till stora delar av en del jämnbra spelare eller dåliga, beroende med vilka glasögon en har på sig. Det finns få högkvalitativa spelare som kan hjälpa Albacete att nå deras mål.

Av att döma från Matteo Lopez presskonferens under truppresentationen så är han mer lagd åt Diego Simeones filosofi snarare än Pep Guardiola. Med det sagt så kommer vi troligtvis få se ett Albacete spela 4-4-2 med tydliga linjer i sitt spel såväl offensiv som defensivt. Det ska därför bli oerhört intressant att se hur Matteo Lopez väljer att formera sitt lag. Med tanke på att Matteo Lopez kom endast veckan innan premiären så är tiden knapp att förbereda laget inför den nya säsongen. På målvaktsfronten så kan jag inte se att det kommer att bli allt för stora förändringar där Tomeu Nadal kommer att vara första målvakt majoriteten av matcherna. Bernabé är en bra backup-målvakt men inte mycket mer, dessutom är Nadal också lagkapten.

      Porteros

      01. Bernabé Barragan | 27 år | MV

      13. Tomeu Nadal| 31 år | MV (c) 

 

Defensas. Fyrbackslinjen kommer att komponeras av veteranerna Gorosito och Kecojevic som mittlås, bakom dessa finn rutinerade Arroyo och lånet från Valencia, Jimenez. Diego Caballo är truppens bästa vänsterback och därmed självskriven i startelvan. Högerbacksplatsen har däremot fler aspiranter, Benito, Arroyo, Jimenez kan alla komma att ta den platsen även om Alvaro Benito kanske har ett litet försprång till sina konkurrenter. Arroyo och Boyomo kan spela på samtliga positioner i backlinjen och är således mycket värdefulla och användbara truppmedlemar. Caballo-Gorosito-Kecojevic-Benito är den fyrbackslinjen som Matteo Lopez kommer att starta med i premiärmatchen mot Alcorcon.

      02. Alvaro Arroyo| 32 år | MB                                      

      03. Fran Garcia | 28 år | VB                                          

      04. Nicolas Gorosito| 32 år | MB                                   

      06. Alvaro Benito | 28 år | HB                                     

       14. Diego Caballo | 26 år | VB

      18. Javi Jimenez | 23 år | MB | Inlånad från Valencia

       23. Ivan Kecojevic| 32 år | MB

      24. Flavian Boyomo | 18 år | B HCV 

 

Centrocampistas. Albacete har en trupp bestående av hela 12 mittfältare som slåss om fyra platser i tränarens 4-4-2, även om Manu Fuster kanske i första hand kommer att konkurrera något högre upp.  Mittfältet får således ses som Albacetes bredaste lagdel. Vänsterfotade Chema är en offensiv mittfältare med en mycket känslig vänster och kommer att vara första alternativet till vänster på mittfältet, alternativen är många med bland annat Liberto och Arroyo. Till höger kommer Alvaro Jimenez att husera, bakom honom finns den inlånade Javi Navarro (Cadiz). Centralt är det fortfarande en hel del frågetecken. Det kommer helt och håller bero på hur Matteo Lopez väljer att balansera laget. Alvaro Peña är lagets bollskickligaste spelare men har stora defensiva brister i sitt spel. Han kan fungera med en tydlig defensiv spelare bredvid sig så som Diamanka eller Jules.

      05. David Del Pozo | 23 år | CM                                     

      07. Nahuel Arroyo | 25 år | VY                                       

      08. Manu Fuster | OM/VY                                             

      09. Liberto Beltrán | 23 år | VY                                      

      11. Alvaro Jimenez | 25 år | HY                                     

      16. Pape Diamanka | 30 år | CM | Inlånad från Girona      

       17. Karim Azamoum | 30 år | CM

      20. Eddy Silvestre | 28 år | CM

      21. Alvaro Peña | 28 år | CM

       22. Chema Nuñez | 22 år | VY

       25. Javi Navarro |23 år | HY | Inlånad från Cadiz

       26. Jean Jules | 22 år | CM

 

Delanteros. Lagets stora stjärna Zozulya, med ett facit på 24 mål på tre säsonger i Albacete-tröjan, förväntas bilda anfallsduo med hemmasonen Alfredo Ortuño. Två hårt arbetande spelare där spanjoren är tydlig uppspelspunkt medan ukrainaren är en riktigt bra press-spelare. Ortuño gjorde 14 mål ifjol när han var utlånad till Oviedo men sin bästa säsong hade han 16/17 i Cadiz med hela 17 fullträffar. Den talangfulle Emiliano Gomez kommer att vara en frisk fläkt att slänga in. Manu Fuster har under träningarna fått känna på anfallspositionen i en tydligt droppande och länkande roll.

      09. Emiliano Gomez | 18 år | FW | Inlånad från Sassoulo

      10. Roman Zozulya | 30 år | FW

      19. Alfredo Ortuño | 29 år | FW

 

      Övrig info
      Lönebudget: ca 5 miljoner sek i månaden

      Nuvarande lönebudget: 4,9 miljoner sek i månaden

      Utlånade: Pedro (Hercules)

      Sportchef: Mauro Perez

      Tränarstaben: Matteo Lopez (Huvudtränare), vakans (Ass. tr), vakans (Hjälptränare), Carlos Cano (Mv-tränare), Jose Luis Ibañez (Fystränare)

 


 

This post was modified 6 månader sedan by pizarro

Hanai gillade
SvaraCitera
pizarro
(@pizarro)
Ungdom
Blev medlem: 9 månader sedan
Inlägg: 27
Topic starter  
Postad av: @zxc

@pizarro

Grymt! Då kanske det blir några lån därifrån då? 

Vi får se. Det hade varit fint:) 


SvaraCitera
pizarro
(@pizarro)
Ungdom
Blev medlem: 9 månader sedan
Inlägg: 27
Topic starter  

Albacete Balompie - den spanska satsningen | del 4 | Höstsäsongen

FÖRSTA HALVAN AV SÄSONGEN. Med endast en träningsmatch i benen under ledning av den nye tränaren Matteo Lopez klev Albacete ut på El Toralín för att möta Ponferradina. Och vilken inledning det blev på matchen, redan efter en kvart kunde Roman Zozuyla ge gästerna ledningen. Albacete var också det bättre laget under matchen men fick nöja sig med en poäng i premiären när hemmalaget kvitterade i början av andra halvlek. Prestationen från premiären följdes upp med seger i säsongens första hemmamatch men därefter börjande problemen för Albacete. Under de första 14 ligamatcherna noterades laget endast för 2 segrar med en målskillnad på 9-14 vilket visar att målskyttet var den stora akilleshälen. UndTrotser den här perioden inkasserades två mycket tunga poängtapp på övertid mot Cartagena och Tenerife inom loppet av en vecka. Dessa två matcher följdes upp med fyra raka matcher utan mål framåt. Starten på säsongen var väl knappast den Matteo Lopez hade hoppats på. Laget fick verkligen kämpa för poängen samtidigt som spelet inte alls satt, varken offensivt eller defensivt.

Mot alla odds så kom till slut vändningen. Detta i en match hemma mot serieledarna Leganes där Alvaro Arroyo fick göra sin första start som mittback för säsongen. Veteranen tackade för förtroende genom göra det så viktiga 3-1 målet på nick. Segern gav verkligen Matteo Lopez mannar självförtroende för av bara farten besegrades bland att Zaragoza och Girona, två uppflyttningskandidater. Även om spelet såg bättre ut så presterade ingen av anfallarna kontinuerligt. Trots detta kunde Albacete klättra från en 14 plats till en 8 plats efter 21 omgångar med endast 3 poäng upp till kvalplatserna under höstsäsongens sista matcher. När anfallarna inte levererar så måste andra spelare kliva fram, Chema Nuñez är en av dem, han har verkligen sett bättre och bättre ut från sin vänsterytterposition och svarat för en del viktiga mål samt assist under hösten.

Inte helt otippat är det Leganes och Espanyol som ligger i toppskiktet av tabellen. Rayo Vallecano, Mallorca, Almeria, Las Palmas gör topplagen sällskap däruppe och är med och slåss om medaljerna. Girona på en 9 plats får ändå ses som höstsäsongens stora besvikelse i synnerhet sett till spelarmaterial och ekonomiska förutsättningar. Även ett klassiskt lag som Malaga har stora bekymmer och riskerar faktiskt att åka ur om de inte får ordning på sitt spel inom kort.  

      Tabellen efter 21 omgångar

      4. Almeria 21 10 6 5 22-20 +9 36

      5. Las Palmas 21 11 3 7 26-20 36

      ---------------------------------------------------------------

      6. Real Zaragoza 21 10 5 6 30-22 +8 35

      7. Ponferradina 21 10 4 7 25-20 +5 34 

      8. Albacete 21 8 9 4 21-19 +2 33

      9. Girona 21 9 4 8 25-27 -2 31

TRANSFERRYKTEN. Enligt rykten från Carlos Belmonte så sägs Albacete ha ett bud på bordet rörande Roman Zozulya från en grekisk klubb. Med tanke på att kontraktsförhandlingarna kraschat ett flertal gånger under hösten så är det ingen högoddsare att ukrainaren försvinner i januari för att inte lämna på free transfer i sommar. Sedan kommer det säkerligen dyka upp en och annan anfallare i Albacete i januarifönstret. Dani Raba (Villarreal), Marco Ruben (fri) Joselu (Tenerife) och Guidetti (Alaves) är några av namnen som nämns som troliga nyförvärv. En förutsättning för att ta in nya spelare är också att göra utrymme i lönebudgeten genom att antingen sälja eller låna ut några spelare.

 


 

This post was modified 6 månader sedan 4 times by pizarro

Hanai gillade
SvaraCitera
zXc
 zXc
(@zxc)
Talang
Blev medlem: 11 månader sedan
Inlägg: 201
 

Ge oss Guidetti! Alla andra kan gå hem. 


pizarro gillade
SvaraCitera
pizarro
(@pizarro)
Ungdom
Blev medlem: 9 månader sedan
Inlägg: 27
Topic starter  

Albacete Balompie - den spanska satsningen | del 6 | Januarifönstret

FÖRSTÄRKNINGAR. Albacete skulle agera under januarifönstret. Med ett utgående avtal och bud från grekiska Olympiakos valde sportchefen Mauro Perez att släppa Roman Zozulya för lite drygt 6 miljoner kr samtidigt som man gjorde sig av med en hög lönepost. Att just göra utrymme i lönebudgeten var en förutsättning för att kunna förstärka truppen. Inom loppet av tre dagar anslöt 3 nya spelare till Albacete varav två anfallare och en mittfältare. Dani Pacheco som provtränade med laget under hela december imponerade så pass mycket att han belönades med kontrakt på 1,5 år. Anfallare nummer två att ansluta blev Joselu från Tenerife mot en kostnad på 120 tkr i månaden.

På mittfältet blir det en återkomst för Eugeni Valderama som kommer på lån från La Liga-laget Huesca. Eugeni gjorde 33 matcher för klubben säsongen 18/19 och noterades för hela 8 mål. Det är en dynamisk mittfältare som kan spela i olika roller som ansluter. Under januarifönstret var det även en del överflödiga spelare som lämnade klubben. Manu Fuster, Liberto och Del Pozo, tre spelare som inte alls ingått i Matteo Lopez planer under hösten lämnar att på lån för att få välbehövlig speltid. Något överraskande valde även Albacete att avsluta lånet på Diamanka, en av laget kanske bästa spelare under hösten men även det en hög lönepost.

      ÖVERGÅNGAR IN: 600 tkr                      ÖVERGÅNGAR UT: 0 kr
      Dani Pacheco | Bosman | gratis          David Del Pozo | FC Andorra | lån
      Eugeni | Huesca | lån                          Manu Fuster | FC Andorra | lån
      Joselu | Tenerife | lån 600 tkr              Liberto | Melilla | lån
                                                                          Pape Diamanka | Girona | avslutat lån

KOMMENTAR. Det är klart att det råden en del frågetecken kring Albacetes anfallsvärvningar. Dani Pacheco har varit klubblös sedan han lämnade Malaga i somras medan Joselu gått mållös under hösten. Det ska däremot sägas att Joselu har en vana av att göra mål i la Segunda, säsongen 18/19 gjorde han 11 mål för Oviedo och säsongen 16/17 gjorde han 23 mål för Lugo. Om Matteo Lopez lyckas väcka liv i dessa två herrar så kan det mycket väl bli en rolig vår för Albacete.

 

Joselu (15) - Eugeni (8) - Dani Pacheco (10)

This post was modified 6 månader sedan 5 times by pizarro

Niklas7 gillade
SvaraCitera
pizarro
(@pizarro)
Ungdom
Blev medlem: 9 månader sedan
Inlägg: 27
Topic starter  

Albacete Balompie - den spanska satsningen | del 7 | Vårsäsongen

UPPÅTGÅENDE TREND. Albacete tog med sig formen från december in i det nya året och klättrade stadigt i tabellen under årets två första månader anförda av vänsteryttern Chema Nuñez som bland annat svarade för fyra mål. Mittfältaren har även börjat dra till sig blickar från klubbar som Real Sociedad, Villarreal och Sevilla. Frågan många av fansen ställer sig är vad Albacete kan locka med för att få honom att stanna längre i klubben och staden. Segrarna mot Sporting, Almeria och Rayo sticker ut under januari och februari men även 6 raka hålla nollor av Tomeu Nadal. Albacete gick 14 matcher utan förlust innan Fuenlabrada satte stopp för sviten. Matteo Lopez mannar placerade sig på en imponerande 5 plats i tabellen när februarimånad summerades. Mycket imponerade sett till de ekonomiska förutsättningarna.

Målskyttet som det varit mycket snack om tidigare har successivt blivit bättre. Efter en lite trög inledning så har nyförvärvet från Tenerife, Joselu, verkligen fått fart på målskyttet. Joselu avslutade marsmånad med att stänka dit två kassar mot Cartagena och fortsatte sedan i april med att göra ytterligare 4 mål. Firma Ortuño-Joselu har bildat ett vasst anfallspar där den förstnämnde ofta droppar ned och deltar i kombinationsspelet med mittfältarna medan den sistnännde sträcker på motståndarna och gör sig redo att löpa och avsluta på instick, inspel och inlägg. Annat kan man säga om Dani Pacheco som skadade höften i mitten av februari, en skada som höll honom borta i 3 månader för att sedan dra på sig en ny skada när han väl var tillbaka. Det vill sig inte riktigt för den en gång så lovande mittfältaren/anfallaren. Segern mot Sabadell i mitten av april gjorde att Albacete kunde befästa sin plats i övre skiktet av tabellen som innebar kvalplats till La Liga.  

SÄSONGSAVSLUTNINGEN fick två ansikten. I ett första läge lyckades Albacete med två omgångar kvar av ligan säkra kvalplatsen till La Liga efter en imponerande seger mot Mallorca. Uppladdningen inför kvalmatcherna mot Almeria blev dock inte den bästa. Albacete gick in i matcherna med två raka 0-1 förluster i ryggen. Första kvalmatchen började också på sämsta tänkbara sätt när Almerias mittback Maras nickade in en hörna efter blott 9 minuter. Albacete försökte och försökte med gästerna neutraliserade hemmalagets offensiv på ett mycket effektivt sätt med sitt 5-4-1 i försvarsspelet. Matchbilden i returen blev densamma som i första matchen och även denna gång stod Almeria som segrare med 2-0 och sammanlagt 4-0. Ett Almeria som också besegrade Rayo i finalmatchen och kommer således spela i la Primera division nästa säsong. För Albacete gäller det att slicka såren och komma tillbaka starkare nästa säsong. Att laget skulle sluta på en femte plats var det inte många som trodde på innan säsong. En imponerande säsong av Albacete i det stora hela som kan blicka mot nästa säsong med tillförsikt.  

Uppflyttningskval | Semifinal | Match 1 | Albacete vs Almeria | 0-2

 Uppflyttningskval | Semifinal | Match 2 | Almeria vs Albacete | 2-0

 

 

       01. Leganes 42 25 8 9 +25 83
       02. Espanyol 42 24 10 9 +36 82
       ---------------------------------------------------------------
       03. Rayo 42 23 10 9 +25 79
       04. Almeria 42 19 15 8 +21 72 U
       05. Albacete 42 19 14 9 +15 71
       06. Las Palmas 42 22 5 15 +15 71
      ---------------------------------------------------------------
       07. Mallorca 42 20 11 11 +22 71

 


 

This post was modified 6 månader sedan 4 times by pizarro

SvaraCitera
pizarro
(@pizarro)
Ungdom
Blev medlem: 9 månader sedan
Inlägg: 27
Topic starter  

Albacete Balompie - den spanska satsningen | S2 del 9 | Sommaren i Albacete

 

BEGRÄNSAD BUDGET. Klubbledningen gav Sportchefen Mauro Perez och tränaren Matteo Lopez ett väldigt begränsat svängutrymme rent ekonomiskt när de skulle börja designa truppen inför kommande säsong. En flexibel budget med ca 2 mkr i transferbudget och 5,6 mkr i lönebudget är en av de lägsta i la Segunda Division. Med dessa ekonomiska förutsättningar blev det än viktigare att göra sig av med överflödiga spelare för att både få loss lite mer medel och skapa sig mer utrymme i lönebudgeten. Därför var det ingen överraskning när den högavlönade mittbacken Kecojevic lämnade klubben för en summa av 2,5 miljoner kr. Utöver montenegrinen lämnade ytterligare en handfull spelare, ett flertal på fri transfer. Manu Fuster var den andre spelaren som Albacete kunde göra pengar på när han såldes till Andorra i tredje divisionen. Det ska dock tilläggas att endast 75% av intäkterna gick till transferbudgeten.

Eugeni och Joselu blev klara i ett väldigt tidigt skede, två spelare som anslöt på lån under januarifönstret och imponerat så pass mycket på ledningen att de nu kommer fortsätta sina karriärer i Albacete. Eugeni satt på ett utgående avtal med Huesca och plockades in på fri transfer medan Joselus låneavtal förlängdes ytterligare en säsong. Två nygamla ansikten med andra ord som vet hur klubben fungerar. Som Kecojevic ersättare hämtades José Antonio Martinez in från Eibar. En vänsterfotad mittback med erfarenhet från bland annat Granada och Barcelona B. Försvarstalangen Ivan Muñoz kompletterade backuppsättningen när han plockades in på lån från Valencia, 19-åringen kan spela såväl mittback som ytterback och kommer såldes bli en nyttig truppmedlem.

Sist men inte minst. Två något mer namnstarka nyförvärv i den sydamerikanska duon Marcos André och Jose Mauri. Brassen fick det inte alls att lossna i Valladolid under förra säsongen och kommer nu att vara utlånad till Albacete under kommande säsong. En nivå där han presterat förr, säsongen 2018/19 gjorde brassen stor succé i Mirandes. Jose Mauri provtränade med Albacete under julimånad och imponerade så pass mycket att han belönades med ett 12 månaders avtal med möjlighet till förlängning på ytterligare två säsonger. Argentinaren hade en mycket lovande start när han kom fram i Parma säsongen 14/15 men därefter har karriären stagnerat rejält. Under sommaren förstärktes inte bara spelartruppen utan även ledarstaben. Matteo Lopez tog in en ny fystränare vid namn Ismael Fernández med tidigare erfarenhet från Sevilla, Villarreal och Valenica. Även två nya hjälptränare anslöt i form av Marco Baroni (Ita) och Claudio Vivas (Arg). Till scoutavdelningen togs en ny chefsscout in från konkurrenterna Cartagena, Angel Mur (Arg).  

 

      ÖVERGÅNGAR IN: -                                             ÖVERGÅNGAR UT: 3,6 miljoner sek
       Eugeni | Huesca | gratis                                    Ivan Kecojevic | Pacos de Ferreira | 2,5 mkr
      Joselu | Tenerife | lån (kan uppgå till 1,2 mkr)  Manu Fuster | FC Andorra | 1,1 mkr
      Marcos André | Valladolid | lån                          Liberto | Melilla | lån
      Ivan Muñoz | Valencia | lån                              Jean Jules | Andorra | gratis
      Jose Mauri | Talleres | gratis                              Fran Garcia | Reggiana | gratis
      Jose Antonio Martinez | Eibar | gratis

 

Martinez - Marcos André - Ivan Muñoz - José Mauri


 

 

 

 

 

 

This post was modified 6 månader sedan by pizarro

Kristijan gillade
SvaraCitera
pizarro
(@pizarro)
Ungdom
Blev medlem: 9 månader sedan
Inlägg: 27
Topic starter  

Albacete Balompie - den spanska satsningen | S2 del 10 | Försäsongen och truppen

      TRÄNINGSMATCHER
      TRÄNINGSMATCH | Marbella | 0-1
      TRÄNINGSMATCH | Hercules | 4-3 Marcos André, N Arroyo, Pacheco, José Mauri
      TRÄNINGSMATCH | Levante | 1-0 | Joselu
      TRÄNINGSMATCH | La Roda | 3-0 | Ortuño x2, Pacheco
      TRÄNINGSMATCH | Granada | 2-0 | Eugeni, Alvaro Jimenez
      TRÄNINGSMATCH | Villarreal | 0-3 
      TRÄNINGSMATCH | Alcoyano | 2-1 | Alvaro Jimenez, Gorosito
 
FÖRSÄSONGEN OCH TRUPPEN. Efter en lång fjolårssäsong så fick truppen en extra vecka i semester, vilket uppskattades enormt av spelarna. Väl tillbaka på träningsanläggningen var det tester och åter tester som stod på schemat innan träningsmatcherna drog igång. Ledarstaben valde i år att förlägga hela försäsongen på hemmaplan, med en avstickare till Vila-Real för en träningsmatch mot Villarreal. Fokus under försäsongen låg på att integrera de nya spelarna och svetsa ihop gruppen. Resultaten var av blandad karaktär under försäsongen, prestationerna mot Levante och Granada måste lyftas fram där försvarsspelet sattes ordentligt på prov. Av att döma från försäsongen och träningsmatcherna kommer Albacete att fortsätta spela ett 4-4-2 med två tajta block och ett snabbt omställningsspel. Två andra taktiska dispositioner finns att tillgå om det skulle låsa sig. En intressant iakttagelse är att den annars centrala mittfältare Eddy Silvestre använts flitigt på högerkanten.
 
De nya spelarna är noggranna scoutade och passar perfekt in i tränarens spelidé och lagets spelstil. Målvaktsuppsättningen är densamma som ifjol med en tydlig etta och backup. Tomeu Nadal höll en bra och jämn nivå ifjol och är med sina ledaregenskaper en viktig trupN pmedlem. Han är en mycket positionssäker och reflexsnabb målvakt som har sina svagheter luftrummet. Nyförvärvet Martinez kliver in i mittlåset med någon av veteranerna Gorosito eller Arroyo. Ytterbacksplatserna kommer i första hand tas hand om Caballo och Benito. Båda 19-åringarna, Boyomo och Muñoz är av mer defensivt inriktade ytterbackar som också kan centralt i backlinjen. Mittfältet känns på förhand ganska givet att Chema Nuñez, Peña, Eugeni och Alvaro Jimenez är Mateo Lopez första val. Centralt finns två fullgoda ersättare i José Mauri och Azamoum däremot känns backup-spelarna på kanterna något svagare. Om Albacete ska kunna upprepa fjolårets fina tabellplacering krävs det att laget har fler spelare som gör mål. Klubben gjorde en stor uppoffring genom att landa Marcos André, en spelare som ledningen har stora förhoppningar på.
 
      Porteros
      01. Bernabé Barragan | 28 år | MV
      13. Tomeu Nadal| 32 år | MV
 
      Defensas 
      02. Alvaro Arroyo| 33 år | MB
      03. Ivan Muñoz | 19 år | VB | Inlånad från Valencia
       04. Nicolas Gorosito| 33 år | MB
      05. Jose Antonio Martinez | 28 år | MB | Ny!
      14. Diego Caballo | 27 år | VB
      22. Alvaro Benito | 29 år | HB
      24. Flavian Boyomo | 19 år | MB
 
      Mediocampistas 
      06. Jose Mauri | 25 år | CM | Ny!
      07. Alvaro Jimenez | 26 år | HY
      08. Eugeni Valderrama | 27 år | CM
      10. Chema Nuñez | 23 år | VY
      15. David Del Pozo | 24 år | CM 
      16. Nahuel Arroyo | 26 år | VY
      17. Karim Azamoum | 31 år | CM
      18. Alvaro Peña | 29 år | CM
      20.Eddy Silvestre | 29 år | CM
 
      Delanteros 
      09. Marcos André | 24 år | FW | Inlånad från Valladolid
      11. Joselu | 30 år | FW
      19. Alfredo Ortuño | 30 år | FW
      21. Dani Pacheco | 30 år | FW
 
      Övrig information
      Lönebudget: ca 5,6 miljoner sek i månaden
      Nuvarande lönebudget: 5,2 miljoner sek i månaden
      Utlånade: Liberto (Murcia)
      Sportchef: Mauro Perez
      Tränarstaben: Mateo Lopez (Huvudtränare), Sergio Arias (Ass. tr), Marco Baroni, Claudio Vivas (Hjälptränare),
      Carlos Cano (Mv-tränare), Ismael Fernández (Fystränare)
 
 

Spoiler
Annan version

This post was modified 5 månader sedan by pizarro

The Gustine gillade
SvaraCitera
Peter Hecktor
(@peter-hecktor)
Talang FMSU
Blev medlem: 1 år sedan
Inlägg: 258
 

Vilken jäkla rapport! Proffsigt gjort!


SvaraCitera
pizarro
(@pizarro)
Ungdom
Blev medlem: 9 månader sedan
Inlägg: 27
Topic starter  
Albacete Balompie - den spanska satsningen | S2 del 11 | Säsongsinledningen 2021/22
 
      Spelade matcher | Augusti & September | Omg 1-7
      SEGUNDA DIVISIÓN | Tenerife (h) | 1-0 | Marcos André
      SEGUNDA DIVISIÓN | Zaragoza (b) 0-1
      SEGUNDA DIVISIÓN | Ponferradina (h) 1-1 | Alvaro Jimenez
      SEGUNDA DIVISIÓN | Girona (b) | 2-3 | Alvaro Jimenez, Marcos André
      SEGUNDA DIVISIÓN | Sporting (b) | 3-2 | Alvaro Jimenez, Marcos André, Dani Pacheco
      SEGUNDA DIVISIÓN | Eibar (h) | 1-1 | Dani Pacheco
      SEGUNDA DIVISIÓN | Huesca (h) | 3-2 |Marcos André x3
 
INLEDNINGEN. Efter en lång försäsong var äntligen dags att sparka igång säsongen på riktigt. På andra sidan stod Tenerife med en rad spännande spelare så som Leivia och Jacobo på kanterna och Naranjo på topp. Själva matchen ägde Albacete från start till mål, hade det inte varit för oskärpa vid avslutsmomenten hade matchen slutat i en betydligt större seger. Albacete följde upp premiärmatchen genom att göra en riktigt bra prestation mot Zaragoza men ett bolltapp centralt och en kontring senare kostade laget poäng i den matchen. Dock ska laget vara mycket nöjda med sin prestation sett över 90 minuter. Augustimånad stängdes med ett kryss på hemmaplan mot Ponferradina i en match där anfallarna återigen hade svårt med slutprodukten och fick därför väldigt låga betyg när matchen summerades.
 
Spelschemat under säsongsinledningen var knappast det lättaste för Albacete. Fem kanske till och med sex av lagen som Albacete ställdes mot är lag som ska tillhöra övre skiktet av tabellenoch vara med och slåss om kval- samt direktplatserna till la Primera Division. Att då som nederlagstippat besegra Sporting på bortaplan samt ta 4 poäng av nedflyttade Eibar och Huesca får ses som mycket starkt. Albacetes första 35 minuter mot Huesca hemma är den bästa fotbollen laget presterat denna säsong. Hattrick av succéanfallaren Marcos André men nonchanlans och slapphet i såväl defensiven som offensiven höll på att kosta laget tre poäng. I andra halvlek släpptes Huesca in i matchen och reducerade två gånger om samt hade även bud på trean. Matchen slutade dock med en 3-2 seger till Albacete som verkligen måste analysera det som hände i andra halvlek.
 
Deportivo la Coruña leder la Segunda Division tätt följt av Mallorca, Malaga och Rayo. De nedflyttade lagen Osasuna, Eibar och Huesca har inte riktigt fått spelet att stämma och finns längre ned i tabellen. Det är tidigt på säsongen, de kommer säkerligen vara med och slåss högre upp ju längre säsongen lider. För Albacetes del finns det en del spelare som sticker ut positivt men också negativt så här under säsongsinledningen. Förra årets poängmaskin Chema Nuñez har en lång bit kvar till toppformen och ser helt klart olycklig ut i och med att han inte fick lämna klubben i somras när Real Sociedad, Villarreal och Sevilla knackade på dörren. Även spelare som Tomeu Nadal och Joselu har en bit kvar till toppformen. Däremot har spelare som Eugeni, Alvaro Peña och Marcos André visat fin form, brassen har stått för hela 5 mål på 7 matcher så här långt.
        
 
Tabellen efter 7 omgångar

Spoiler
Annan version
This post was modified 6 månader sedan 12 times by pizarro

SvaraCitera
pizarro
(@pizarro)
Ungdom
Blev medlem: 9 månader sedan
Inlägg: 27
Topic starter  
Postad av: @peter-hecktor

Vilken jäkla rapport! Proffsigt gjort!

Tack chefen!


SvaraCitera
pizarro
(@pizarro)
Ungdom
Blev medlem: 9 månader sedan
Inlägg: 27
Topic starter  

Albacete Balompie - den spanska satsningen | S2 del 12 | Hösten

      Spelade matcher | okt, nov & dec | omg 8-19
      SEGUNDA DIVISIÓN | Racing Santander (b) | 4-0 | Joselu x2, Marcos André (2)
      SEGUNDA DIVISIÓN | Deportivo (b) | 1-0 | Joselu
      SEGUNDA DIVISIÓN | Castellon (h) | 1-1 | Marcos André
      SEGUNDA DIVISIÓN | Mallorca (h) | 2-0 | Joselu x2
      SEGUNDA DIVISIÓN | Badajoz (h) | 3-1 | Marcos André x2, Joselu
      SEGUNDA DIVISIÓN | Alcorcon (h) | 3-0 | Chema Nuñez, Joselu, självmål
      SEGUNDA DIVISIÓN | Osasuna (b) | 0-2
      SEGUNDA DIVISIÓN | Burgos (h) | 2-1 | Chema Nuñez, Joselu
      SEGUNDA DIVISIÓN | Oviedo (h) | 4-1 | Silvestri, Joselu, Gorosito, Caballo
      SEGUNDA DIVISIÓN | Rayo (b) | 0-1
      SEGUNDA DIVISIÓN | Logroñes (b) | 0-2
      COPA DEL REY OMG 1 | Pontevedra (h) | 2-1 | Alvaro Jimenez, Jose Mauri
      SEGUNDA DIVISIÓN | Las Palmas (h) | 3-1 | Marcos André x2, Gorosito
 

BRA HÖSTFORM. Efter en halvknackig säsongsinledning lossande målskyttet rejält för Joselu under oktobermånad och gjorde hela sex mål på fem matcher. Även anfallskollegan har stuckit ut med sina prestationer och leder skytteligan i la Segunda Division med sina 12 fullträffar. I det stora hela har Albacete haft en bra höst med flera starka resultat kombinerat med några mindre bra prestationer. Bland annat har topplag som Deportivo och Mallorca besegrats samtidigt som Albacete förlorat mot Rayo och Osasuna. Under novembermånad började såväl skador som avstängningar att dugga tätt för Matteo Lopez manskap. Trots det lyckades laget inkassera tre segrar den månaden med en Chema Nuñez som börjat hitta tillbaka till fjolårets fina form. Mittfältaren står på 2 mål och 7 assist efter 19 spelare omgångar.

Oktobermånad innebar en rad nya avtal för några av spelarna. Efter en längre tids dispyt kom till slut Albacete och Chema Nunez representanter överens om en förlängning. Vänsteryttern kritade på till 30/6 2024 med möjlighet till ytterligare två års förlängning vid avancemang till la Primera Division. Lägg där till en utköpsklausul på 200 miljoner kr. Snacka om statement från Albacetes sida. Det nya avtalet gör Chema Nunez till klubbens bäst betalde spelare med 400 tkr/månaden. Tomeu Nadal och Karim Azamoun förlängde sina avtal till 2023 medan vänsterbacken Diego Caballo kritade på till sommaren 2024. Det finns dock fortfarande en hel del att göra för Sportchefen, Albacete har sju egna spelare som sitter på utgående avtal, lägg där till Marcos André och Joselu vars låneavtal löper ut efter säsongen. Härnäst väntar också ett januarifönster. Albacete har inte de finansiella musklerna för att köpa några spelare utan om truppen ska förstärkas så är det i första hand via lån. Matteo Lopez har en bra trupp till sitt förfogande och är det någon position som kan behövas förstärkas, dock ej nödvändigt så är det mittbackspositionen och att ev hitta en snabb ytter som kan avlasta Chema Nunez och Alvaro Jimenez.

Det var inte många som trodde att Albacete skulle och kunde följa upp fjolårets fina prestation, men laget är på nytt däruppe och bråkar med de större lagen. Sanningen är den att la Segunda Division är riktigt jämn och efter 19 omgångar skiljer det endast 3 poäng mellan tredjeplacerade Rayo och åttonde placerade Castellon. Fem lag har bytt tränare under hösten, Zaragoza, Ponerradina, Las Palmas, Huesca och Eibar. Den gamle räven Quique Setien är äntligen tillbaka på tränarbänken och har skrivit på för Real Zaragoza. Räkna med att det kommer att spelas en mycket sevärd fotboll på La Romareda, i premiärmatchen krossades Logroñes med hela 5-0, snacka om att skicka en signal till övriga lag i serien. Decembermånad inleddes inte på det bästa sättet, två förluster där den mot Logroñes lämnade en hel del att önska. Tomeu Nadals skadefrånvaro sedan mitten av november har helt klart inneburit ett kvalitetstapp mellan stolparna. Segern mot Las Palmas blev oerhört viktig för moralen, det är alltid skönt att gå på ledighet med en bra prestation i ryggen. Vad gäller laget i övrigt så har Matteo Lopez har haft svårt att hitta en mittbackskollega till Jose Antonio Martinez så här långt, både Gorosito och Arroyo har varit väldigt ojämna i sina prestationer och fått rotera.

Den långe och hårt jobbande centrala mittfältaren Eddy Silvestre har under hösten med jämna mellanrum fått spela på högerkanten när Alvaro Jimenez inte varit tillgänglig eller i dålig form. Matteo Lopez har inspirerats av Diego Simeone vad gäller förvandlingen av Marcos Llorente, dvs skola om och flytta ut en central mittfältare på kanten. Alvaro Peña missade 6 veckors spel pga knäskada och som det märktes i Albacetes spel. Den lille mittfältaren får laget att ticka med sitt passningsspel och förmåga att hitta väggspel.

 

 


 

This post was modified 5 månader sedan 4 times by pizarro

SvaraCitera
pizarro
(@pizarro)
Ungdom
Blev medlem: 9 månader sedan
Inlägg: 27
Topic starter  

Albacete Balompie - den spanska satsningen | S2 del 13 | Januari 2022

      Spelade matcher | Januari | omg 20-24
      COPA DEL REY | Salamanca (b) | 0-1
      SEGUNDA DIVISIÓN | Malaga (b) | 2-0 | Joselu x2
      SEGUNDA DIVISIÓN | Fuenlabrada (h) | 2-1 | Marcos André, Martinez
      SEGUNDA DIVISIÓN | Tenerife (b) | 0-3
      SEGUNDA DIVISIÓN | Zaragoza (h) | 1-0 | Joselu
      SEGUNDA DIVISIÓN | Ponferradina (b) | 4-1 | Joselu x2, Jimenez, Marcos André
 

>> NYA ÅRET. Mateo Lopez gav spelarna med minst minuter under bältet chansen i cupmatchen mot Salamanca. Det var dock inte många spelare som tog chansen och Albacete förlorade mycket överraskande med 1-0. Knappast den starten på året som tränaren önskade sig. Fyra dagar efter debaclet åkte Albacete söderut för att möta serieledarna Malaga på La Romareda. Gästerna gjorde en ruggigt stabil insats och fredade det egna målet med bravur samtidigt som en påkopplad Joselu gjorde två mål, båda assisterad av Chema Nuñez. Den seger förstärkte tesen om att detta Albacete är med på riktigt där uppe och slåss om de två direkta uppflyttningsplatserna. Defensiven har alltid varit bra, men nu har de också fått ett uppsving vad gäller offensiven med två målfarliga spelare på topp i Joselu (15) och Marcos André (14). Anfallsduon har tillsammans gjort 29 av lagets 44 mål.

Moralen och lagstämningen i Albacete fick sig en rejäl prövning efter förlusten mot Tenerife men laget studsade snabbt tillbaka och avrundade januarimånad med två segrar med en Joselu i storform. Enligt nära källor till Georges Kabchi så är styrelsen överlyckliga över lagets insatser i la Segunda Division men också över den positiva atmosfären i omklädningsrummet. Det enda misslyckandet hittills är förlusten i la Copa del Rey men prestationerna i ligaspelet kompenserar uttåget ur cupen. Girona som har den dyraste truppen och högst lönebudget i ligan är en stor besvikelse så här långt och ligger 14 plats och hela 17 poäng upp till kvalplatserna. De nedflyttade lagen Eibar, Osasuna och Huesca har haft svårt att hantera omställningen och ligger även de utanför kvalplatserna dock är de inom räckhåll.

Januarifönstret blev relativt lugnt för Albacetes del. Med tanke på de investeringar klubben gjorde i somras samt hur säsongen utvecklats så fanns det ingen anledning att göra några större affärer för sportchefen Mauro Perez. Backen Enzo Boyomo lånades ut för att få nödvändig speltid samtidigt som en annan 19-åring plockades in från samarbetsklubben Real Madrid, Alvaro Carrillo. Det var på ledarsidan det hände mest. I jakt på att fortsätta utvecklas och växa plockade klubben in en chefsfysioterapeut, rekryteringsanalytiker och prestationsanalytiker, tre positioner som tidigare varit vakanta. Tränarstaben utökades med tidigare argentinske mittbacken Rolando Schiavi. Albacetes ledarstab, alla funktioner inkluderade, har en tydlig sydamerikansk touch med hela fem argentinare samt en chilenare i Mateo Lopez.

      ÖVERGÅNGAR IN:                                     ÖVERGÅNGAR UT: -
      Alvaro Carrillo | Real Madrid | lån      Enzo Boyomo | Albacete | lån

                                           

                  Tabellen efter 24 spelade omgångar     

                              

This post was modified 5 månader sedan 11 times by pizarro

SvaraCitera
Sida 1 / 2