Meny Stäng

Union Berlin (FM 20...
 
Share:
Notifications
Clear all

Union Berlin (FM 20)  

Sida 1 / 2
  RSS
Sir-Grecco
(@sir-grecco)
Ungdom

INTRODUKTION. Inviger den nya hemsidan med en rapport. Efter en lång frånvaro från FM har jag nu äntligen dammat skivan och redo för att köra igång. Ringrostig? Kanske, det återstår att se. Laget jag kommer att coacha är Union Berlin med våran egna Sebastian Andersson i spetsen. Union Berlin gör på spelet sin första säsong I Bundesliga och är tippade att sluta på en 17 plats. 

En enkel rapport är tanken både i design och upplägg. Inga direkt uppsatta mål mer än att hålla en så realistisk nivå som möjligt, kontrollera ekonomin och förstås, försöka klättra och etablera Union Berlin i Bundesliga. Ett oerhört charmigt lag, med en otrolig stämning på arenan av fans som verkligen brinner för sin klubb.

Citera
Postad : 2 augusti, 2020 02:10
trashbag, Denki, Nunogomes och 4 personer gillade
Sir-Grecco
(@sir-grecco)
Ungdom

TRUPPGENOMGÅNG. Vi tippas som tidigare nämnt i inlägget ovan att sluta på en 17 placering. Truppen är väl utformat för en 4-4-2, alternativt en 5-3-2 (3-5-2) sett till motstånd. En tung target forward i form av Andersson. Truppen kan behöva spetsas till med några namn men det beror helt och hållet på om jag lyckas få spelare sålda. Annars är det en ganska komplett trupp, med både bredd och hyfsad kvalité. Saknar en striker med speed som kan komplettera Andersson, men i sin helhet ser det okej ut. Har en budget på 10 miljoner kronor att jobba med och en sammanlagd balans på 124 miljoner kronor.

SvaraCitera
Postad : 2 augusti, 2020 03:21
hajen gillade
Yayakolo
(@yayakolo)
Ungdom

Ser bra ut! Följer! 🙂

SvaraCitera
Postad : 2 augusti, 2020 09:01
Sir-Grecco gillade
vicke231
(@vicke231)
Ungdom

Fina fina Union, kör hårt!

SvaraCitera
Postad : 2 augusti, 2020 09:27
Sir-Grecco gillade
Forza Rossoneri
(@forza-rossoneri)
Ungdom

Lycka  till Grecco, hoppas Andersson kan göra det lika bra som han gör i verkligheten

SvaraCitera
Postad : 2 augusti, 2020 11:14
Sir-Grecco gillade
Mr.K
 Mr.K
(@mr-k)
Ungdom

Simpel layout och perfekt mängd text. Spännande lagval - detta ska bli kul att följa!

SvaraCitera
Postad : 2 augusti, 2020 14:24
Sir-Grecco gillade
HowayTheLads
(@howaythelads)
Ungdom

Spännande! Följer. 

SvaraCitera
Postad : 2 augusti, 2020 14:44
Sir-Grecco gillade
Sir-Grecco
(@sir-grecco)
Ungdom

ÖVERGÅNGAR. Det blev en del förändringar under mitt första transfer som manager. Det krävdes en närmre titt på truppen och dess egenskaper för att kunna utvärdera vilka spelare som höll måttet och passade in i mitt spelsätt. I detta 4-4-2 systemet jag tänkt spela finns två huvudstarka forwards vilket innebär att jag vill ha en vänsterfotad på vänsterkanten och en högerfotad på högerkanten. 

Därför passade inte alla spelare in, några besatt en hög lön likt strikern Polter som satt på 205 tusen i veckan och andra var helt enkelt överflödiga. 

UT.

SvaraCitera
Postad : 2 augusti, 2020 17:39
Sir-Grecco
(@sir-grecco)
Ungdom

ÖVERGÅNGAR. Efter en del försäljningar krävs också ersättare för att färdigställa truppen för kommande säsong. Jag hade ingen direkt budget att jobba med mer än pengarna jag fick in från försäljningar. Jag tog mig en titt på spelare utan kontrakt och fann en nyckelspelare i Coentrao, om han håller sig skadefri vill säga. Även den rutinerade Sagna anslöt sig till laget med en lön på 72 tusen i veckan. Har sett sina bästa dar men kommer ändå att tillföra med erfarenhet och konkurrera om en högerbacks position. Med lite spelarförsäljningar blev plånboken fylld och jag valde då att spendera pengarna på den allrounda spelaren Thomas Ouwejan. Summan landade på 39 miljoner kronor. Fortfarande ung med utvecklingspotential men kommer redan nu att med all förmodan ta en startplats. Oerhört fin passningsfot vilket gör att han även kan spela på mittfältet. Det ryktades flitigt kring Magnus Eriksson och jag ryckte och ryckte i honom men prislappen landade för högt vilket gjorde att övergången gick i lås. Som nödlösning och utfyllnadsspelare, tar jag in Haglund gratis med en billig lön. Klubbens löner minskade under fönstret från 4 miljoner till 3,5 miljoner vilket ändå ses som bra då jag anser att truppen är mer komplett nu jämfört med tidigare.

IN. 

SvaraCitera
Postad : 2 augusti, 2020 17:56
Sir-Grecco
(@sir-grecco)
Ungdom

GENOMGÅNG INFÖR SÄSONGEN. Snart dags för premiär där vi ställs mot Leipzig på hemmaplan. En väldigt blandad försäsong där vi spelar väldigt knackigt inledningsvis och avslutar med fem raka vinster. Jag fick heller inte se mitt lag ställas på prov utan det blir en överraskning kring hur min taktik kommer att fungera när ligan väl drar igång. 

Jag kommer att formera laget utifrån en 4-4-2 med Andersson som bollmottagare. Rent spelmässigt vill jag sätta en låg press, av en simpel anledning. Vi har inte spelarmaterialet för att sätta hög press och Subotic samt hans mittbacks kollegor saknar speed. Offensivt kommer ett stort fokus ligga på Andersson som med hjälp av sin storlek och huvudspel kommer att få mycket boll, både från försvarare via en långboll men också via inlägg då fokuset kommer vara att komma runt på kanten. Ett högt tempo med tidiga inlägg mot mina strikers. Den andra anfallaren kommer att vara mer offensiv lagd jämfört med Andersson och hota i djupet, där Ujah tillsammans med Ingvartsen konkurrerar om den platsen. 

Största fokuset denna säsongen blir som tidigare nämnt att hålla sig kvar i Bundesliga oavsett pris. Vi kanske inte kommer att spela den mest underhållande fotbollen, men vinna matcher, det ska vi. 

SvaraCitera
Postad : 2 augusti, 2020 23:12
Sir-Grecco
(@sir-grecco)
Ungdom

Union Berlin - Säsong 1 - 2019/2020

SÄSONGENS FÖRSTA HALVA. Vi öppnar upp otroligt starkt med ett kryss mot Leipzig och vinst mot Augsburg och självaste Dortmund. Därefter går det knackigt och vi lyckas endast vinna 3 matcher på 17 omgångar. Den suraste men också den förlust som sved mest måste varit mot Hertha Berlin där vi tar ledningen med 2-0 men faller sedan som ett sjunkande skepp och släpper i 92 minuten in 4-3 målet efter ett kanonskott utifrån av Marius Wolf. Sammanfattningsvis så finns det mycket att jobba på, vi ligger varken säkert till men heller inte dåligt till med chans till en högre placering. Vi har en spännande vår framför oss, minst sagt. 

MATCHER - SPELARSTATISTIK

Sebastian Andersson gör en strålande höst och är överlägset lagets viktigaste spelare. Övrigt tycker jag ingen har lyckats komma upp på den nivån jag hoppats på. Malli, inlånad från Wolfsburg sågs på förhand som en av lagets viktigaste spelare med sin kreativitet och teknik men har inte alls kommit upp i den nivån jag förväntat mig. Även backlinjen har stundtals sett väldigt svajig ut samtidigt som anfallarna bortsett från Andersson endast stått för 5 mål. Oturligt nog så slet Coentrao av knäsenan i omgång 4 och har missat 3 månader. Jag har också hamnat i en knepig sits då vi går med alldeles för mycket förlust. Kluven hur jag ska lösa detta problem mer än att försöka sälja av spelare. Sebastian Andersson sitter också på en klausul på 52,5 miljoner kronor och vill för tillfället inte förnya kontraktet. 

 

SvaraCitera
Postad : 3 augusti, 2020 01:58
Denki och Fopster gillade
Mr.K
 Mr.K
(@mr-k)
Ungdom

Tajt där nere. Få några treor nu så du kan hålla avståndet! Trist med Andersson också, skulle ju vara skoj om han stannade en längre tid i klubben.

SvaraCitera
Postad : 3 augusti, 2020 14:08
Sir-Grecco
(@sir-grecco)
Ungdom

@mr-k

Förhoppningsvis blir han kvar säsongen ut i alla fall. Finns en del intresserade klubbar men än så länge har inget bud lagts. Kommer att försöka skriva ett kontrakt efter säsongen och med lite flyt i ligan med en hyfsad placering ökar troligtvis chansen att förnya kontraktet. 🙂

SvaraCitera
Postad : 3 augusti, 2020 14:38
Sir-Grecco
(@sir-grecco)
Ungdom

Union Berlin - Säsong 1 - 2019/2020

JANUARIFÖNSTRET. Vi lyckades endast knipa hem 3 vinster första halvan vilket fick mig att börja fundera. Ska jag ändra om i formationen, byta uppställning? I och med bekymret kring vår ekonomi plus ett antal spelare jag inte värdesätter högt formar jag om laget en aning. Till en mer offensiv fotboll med högre press på grund av att vi under hösten stundtals visat att vi besitter kvalité i presspelet. Jag gör några fräckisar, säljer min ena anfallare för 29 miljoner och skickar hem några spelare för att sedan sälja dem vidare. 

ÖVERGÅNGAR UT.

ÖVERGÅNGAR IN.

I och med försäljningen av Ingvartsen väljer jag att ändra om i taktiken och spela en 4-2-3-1 med gegenpress och kommer att rotera denna taktik med 5-2-2-1 med två offensiva mittfältare och med en möjlighet att återgå till ett 4-4-2 system vid behov. Pengarna från försäljningarna väljer jag att spendera på en offensiv mittfältare som både kan spela ute till vänster, höger och centralt. Felipe Gedoz kostade oss 16 miljoner att köpa från Saint-Etienne. Jag gick också ut på jakt efter spelare vars kontrakt gick ut och fann då mittbacken Castelletto som kostade oss 6,75 miljoner att köpa loss vilket jag utnyttjade. I Castelletto får vi in en mittback med mer speed vilket vi tidigare enligt mitt tycke saknat efter en svajig höst med mycket insläppta mål. Jag valde också att signa Korb som ansluter efter säsongen, en högerback med erfarenhet från Borussia M'gladbach och nu senast från Hannover som håller till i Bundesliga 2. En mittfältare ansluter också efter säsongen. Adama Traore, tillhörande Monaco som för tillfället är utlånad till Belgien.

This post was modified 2 dagar sedan 2 times by Sir-Grecco
SvaraCitera
Postad : 3 augusti, 2020 18:09
Denki
(@denki)
Ungdom

Fin start Grecco! 

Immer nu du, VfL Wolfsburg

SvaraCitera
Postad : 3 augusti, 2020 19:35
Sir-Grecco gillade
Sida 1 / 2