Meny Stäng

[FM22] Landvetter I...
 
Share:
Notifications
Clear all

[FM22] Landvetter IS lyfter mot högre höjder!

56 Inlägg
7 Users
69 Likes
1,538 Visningar
trashbag
(@trashbag)
Estimable Member Admin
Blev medlem: 2 år sedan
Inlägg: 248
Topic starter  

Dags för ny huvudsave och ny rapport för mig. Jag kommer inte bli alltför långrandig utan går rakt på sak. Vi kommer kombinera "Gundo-challenge" och "Youth Only-challenge" från Sigames forum.

Gundo-challenge: Simulera en säsong tills nya lag blir uppflyttade. Ta ett lag som blivit uppflyttat till lägsta spelbara ligan och spela med dom tills du vinner inhemska ligan + Champions League.
Youth Only-challenge: Samma som ovan men utan att värva spelare.

Så ja på sätt och vis kan man säga att det räcker med att följa Youth Only-challenge reglerna men eftersom man ändrat lite fram och tillbaka om vad som är giltligt och inte så vill jag bara uppmärksamma att tanken med denna save grundar sig i båda dessa utmaningar. Sedan har jag givetvis fått inspiration av LeoFM:s FBK-Balkan save här på forumet. Eftersom jag inte får värva några spelare kommer det mest intressanta utöver resultaten vara ungdomsintaget. Rapportering kommer därför ske vid varje ungdomsintag samt vid sammanfattning av säsongen.

Klubbstatus vid övertagande:
 
Taktik som kommer användas till en början:
 
This topic was modified 6 månader sedan 3 times by trashbag

Chrahl, Q, LeoFM and 2 people reacted
Citera
trashbag
(@trashbag)
Estimable Member Admin
Blev medlem: 2 år sedan
Inlägg: 248
Topic starter  

Landvetter IS 2022 Säsongssammanfattning

Ligatabell - XPO-tabell - Trupp - Övergångar - Ekonomi

Bästa elvan:

Säsong 1 med Landvetter är klar och det blev en liten besvikelse även fast vi slutade på en plats högre än vad media trodde inför säsongen. Varför då undrar ni? Jo länge var det så att vi hade bäst förväntad poäng (XPO) i hela serien men ändå harvade nere på 10:e plats. Vi hade väldigt svårt att få in bollen i mål trots övertag ute på plan alltså. Till hösten blev vi lite mer kliniska framför mål men då spelade vi istället sämre. Menmen styrelsen är nöjd och nästa säsong är styrelsens förväntningar att vi ska undvika nedflyttning. Jag hoppas dock på ständig förbättring och det innebär som sämst en 6:e plats kommande år. Ungdomsintaget är på g men har inte ploppat upp än. Om ni saknar något jag ska screena eller föra statistik över i detta sammanfattande inlägg så är det bara hoijta så försöker jag lägga till det!

This post was modified 6 månader sedan 2 times by trashbag

Kristijan reacted
SvaraCitera
trashbag
(@trashbag)
Estimable Member Admin
Blev medlem: 2 år sedan
Inlägg: 248
Topic starter  

Ungdomsintag 2022

Inte det bästa. Positivt är att det finns lite bredd att jobba med i och med att vi ändå får så många som har minst två och en halv stjärna i potential. Negativt att vi inte får någon riktig stjärna som sticker ut. Så här tidigt in i sparningen kommer jag erbjuda alla ungdomar som kommer upp kontrakt. Mohammad Ebrahim Rezaei är denna säsongs största löfte.


Q and Kristijan reacted
SvaraCitera
Argt Troll
(@argt-troll)
Reputable Member
Blev medlem: 2 år sedan
Inlägg: 174
 

Fan vad kul! Älskar projekt likt dessa. Lirar själv med ett Division 2-lag, men där jag får värva spelare som har ett förflutet i klubben (de ska dock ha klubben som moderklubb eller fostrats i föreningen under x antal år).

Vi säger att du säljer din EP X till Djurgården, får du värva tillbaka honom senare under saven eller är det helt uteslutet? 


SvaraCitera
LeoFM
(@leo)
Estimable Member
Blev medlem: 2 år sedan
Inlägg: 133
 

Lycka till! Tog mig 34 säsonger att nå Allsvenskan så det är väl något du kan sikta på att slå.


SvaraCitera
trashbag
(@trashbag)
Estimable Member Admin
Blev medlem: 2 år sedan
Inlägg: 248
Topic starter  

Jag låter min sportchef sköta personalhanteringen gällande dom under honom i hierarkin. Alltså kontraktsförlängningar och nyanställningar. Detta ledde till att vi fick en ny assisterande manager, Elias Anessiadis, inför säsong två. Eftersom jag låter min assisterande påverka mitt beslut i vilken formation vi ska spela inför varje säsong så blev det ett taktikbyte. Elias ville att vi skulle byta från en 4-4-2 till en 4-2-3-1 Brett formation och eftersom jag precis skapat en sådan taktik för Real Madrid tänkte jag. Varför inte prova den på denna nivå? Vanligtvis gillar jag inte att ha så mycket instruktioner när jag spelar i lägre serie men detta är en sparning som kommer innehålla många säsonger så varför fega?

Ny taktik inför säsong två:

Tillagda spelarinstruktioner:

Mål: Ta färre risker

BH+BV: Behåll bredd

BC: Dribbla mindre

MCH/BMF: Tätare markering

MCV/IM: Ta fler risker

OMH+OMV: Krymp ytorna

OMC: Ströva från position

AC: Skjut mera


SvaraCitera
trashbag
(@trashbag)
Estimable Member Admin
Blev medlem: 2 år sedan
Inlägg: 248
Topic starter  

Ungdomsintag 2023

En topptalang i detta årets intag får man väl ändå säga gällande Sonny Sand. I övrigt mer bredd. Viktigt att vi får in Oliver Pettersson på innermitten då vår innermittfältare Patrik Wallin kommer lägga skorna på hyllan efter säsongen.


SvaraCitera
trashbag
(@trashbag)
Estimable Member Admin
Blev medlem: 2 år sedan
Inlägg: 248
Topic starter  

Landvetter IS 2023 Säsongssammanfattning

Ligatabell - XPO-tabell - Trupp - Övergångar - Ekonomi

Bästa elvan:

Säsong 2 är till ända och vilken säsong det blev! Tyvärr räckte vi inte hela vägen och att förlora endast fem matcher på hela säsongen (inklusive playoff) och ändå inte gå upp är tufft. Trots att vi vann XPO-tabellen ganska enkelt så låg vi i toppen av tabellen vid bara ett tillfälle. Det var efter att omgång 24 var färdigspelad. Vinst i båda avslutande matcherna och vi hade gått upp direkt som 1:a. Men kommande hemmamatch mot Husqvarna slutade 2-2, skottstatistik undrar ni? Jo 26-2 i vår favör...Nåväl vi repade mot och vann sista matchen och kom därför till kval där vi enkelt städade av Grebbestad och IFK Berga i gruppspelet. I playoff finalen lottas vi mot IFK Eskilstuna och vi fullkomligt demolerar dom på hemmaplan. Tyvärr så gjorde deras målvakt en helt sjuk match och som extra salt i såren så gör gästerna mål på sin enda chans. 2-1 inför returen. I returen är det första matchen på hela hösten där vi är i spelmässigt underläge och vi förlorar med klara 3-0. Sett till dubbelmötet var vi det bättre laget på planen helt klart men vad gör det när vi inte får in bolluslingen?

Till nästa säsong blir det tufft. Vi tappar både startande mittfältsgiganten Patrik Wallin samt Torkelsson som är en nyttig backup. Lägg därtill att Wibrån är 38 år och Sköld är 34 år och det är två potentiella nyckelspelare som kan försvinna när som helst. Det är framförallt tunnt på innermittfältet framöver. Glädjande nog kan Marcus Lundin gå in där och täcka den första blödningen. Jag pratade tidigare om ständig förbättring och utifrån det skulle jag sikta på 1:a plats nästa säsong. Jag misstänker dock att vi får alla tre lagen som åkte ur från Division 1 Södra i vår Division 2-serie nästa säsong. Dessa är Räppe GoIF (som spelade i vår serie ifjol), Tvååkers IF (som är från Falkenberg/Varberg-trakten likt Vinberg och "GIF") samt Ahlafors IF som är från Göteborgtrakten likt oss och flera andra lag. Med detta i åtanke så kan jag väl säga att målet är topp fyra kommande säsong. Men trevligt att taktiken verkar fungera iaf!

This post was modified 6 månader sedan by trashbag

raca14 and Kristijan reacted
SvaraCitera
Daniel Nilsson
(@daniel-nilsson)
Honorable Member Admin
Blev medlem: 2 år sedan
Inlägg: 503
 

Spännande!!


SvaraCitera
trashbag
(@trashbag)
Estimable Member Admin
Blev medlem: 2 år sedan
Inlägg: 248
Topic starter  

Ungdomsintag 2024

Inget roligt intag detta år och detta blir sista säsongen där alla spelare i intaget är garanterade kontrakt. Från och med säsong fyra kommer vi endast kontraktera dom som jag anser kan ha en framtid i klubben. Bäst i årets intag är Dennis Hedman. Hans 7 i huvudspel är lika bra (jämndåligt) som våra startande mittbackar och då vi framförallt släpper in mål på inlägg så hoppas jag att han kan växa till sig och eventuellt växa ut till att bli vår mest nickstarka försvarare.

This post was modified 6 månader sedan by trashbag

SvaraCitera
trashbag
(@trashbag)
Estimable Member Admin
Blev medlem: 2 år sedan
Inlägg: 248
Topic starter  

Landvetter IS 2024 Säsongssammanfattning

Ligatabell - XPO-tabell - Trupp - Övergångar - Ekonomi

Bästa elvan:

SÅJA! Vilken jävla känslomässig pers denna säsong varit. I XPO-tabellen tangerar vi läget från föregående säsong men poängmässigt mosar vi ju förra säsongens prestation. Men vad gör det när Räppe GoIF kom ner och skulle leka allan ballan. Halvvägs in i säsongen och Räppe hade gått rent med 13 segrar utav 13 möjliga. I slutet av säsongen uppstår liknande läge som ifjol - efter vinst mot Räppe och med tre matcher kvar har vi allt i egna händer. Men då bottlar vi givetvis igen och spelar en oavgjord match. Sedan i säsongens sista omgång gör Räppe mål i 84:e och vinner vilket gör att dom toppar tabellen. Surt sa räven. Kval igen och vi spelar bättre än motståndarna - igen. Underläge 0-2 mot Eskilsminne i första matchen och jag är inte nådigt skitnödig. Men vi kämpar och får med oss 2-2 samt har en boll darrandes på mållinjen innan domaren blåser av. I andra matchen ställs vi mot Grebbestad i år igen och vinner lätt med 2-0. Detta räcker för att ta oss vidare till playoff-final där vi ställs mot Vänersborgs IF från Division 1. Hemma så spelar vi ut dom och vinner med 2-0 men jag är lite sur över att vi inte får in trean. I returmatchen får dom in två ganska snabba bollar och det är dödläge och jag är så frustrerad att jag mentalt vänder ut och in på mig själv. Men för en gångs får jag tacka FM-gudarna för lite karma då Vänersborg drar på sig straff och rött kort. Pang pang och det står 2-2 vilket vi håller matchen ut. Landvetter flyger upp till Division 1!

Nu när jag "landat" i det hela så vill jag uppdatera Er kring lite smått och gott. Jag har gått tre utbildningar och innehar Nationell A-licens och siktar på fortsatta utbildningar. Min manager har ryktats till klubbar så högt upp som i Allsvenskan med tanke på vår överprestation men dom "hetaste" intervjuförfrågningar jag fått är från förväntade mittenlag i Division 1. Givetvis tackar jag nej till allt och kommer fortsätta göra så. Lucas Nilsen har bäst snittbetyg i vårt lag för tredje säsongen i rad och blir också välförtjänt utsedd till hela Division 2:s bästa försvarare. Angående mina åldermän som tänkte lägga av efter föregående säsong så har dom fortsatt hänga kvar i laget men som kontraktslösa, vi får se hur länge det blir så. Den yngling som spelat mest är Olof Carlén. Han ser inte mycket ut för världen men det har att göra med att vår vänsterback Bengtsson är den svagaste i elvan. På tal om ungdomarna så vann mitt U-19 lag Division 2 säsongen 2022. År 2023 kom man 5:a som nykomlingar i Division 1 och nu 2024 kom man 2:a bakom Falkenberg, före lag som Östersund, Gefle och Oskarshamn. Kul om dom skulle kunna gå upp till högstadivisionen inom en snar framtid! Nu blickar vi framåt mot Division 1-spel!


raca14, jonatannk, LeoFM and 1 people reacted
SvaraCitera
trashbag
(@trashbag)
Estimable Member Admin
Blev medlem: 2 år sedan
Inlägg: 248
Topic starter  

Ungdomsintag 2025

Ett riktigt trevligt intag denna säsong och även om alla ungdomar som kommer upp nu inte är garanterade kontrakt så tror jag att alla kommer bli erbjudna att stanna kvar i klubben. Svensk-belgaren Robin Naert är den som ser bäst ut just nu. Högerbacken är inte en position där vi är i akut behov av förstärkning men flera högerbackar i A-truppen kan spela på fler positioner så bra om dom kan frigöras på så sätt. Carlos Lopes är svensk-portugis och också han femstjärning i potential alltså. Fortfarande viktigt att det fylls på med innermittfältare, kul att se!


SvaraCitera
trashbag
(@trashbag)
Estimable Member Admin
Blev medlem: 2 år sedan
Inlägg: 248
Topic starter  

Landvetter IS 2025 Säsongssammanfattning

Ligatabell - XPO-tabell - Trupp - Övergångar - Ekonomi

Bästa elvan:

En ny säsong som nykomlingar (likt 2022) till ända och det kändes aldrig riktigt farligt då vi under majoriteten av säsongen låg runt den placeringen vi slutade på. Visserligen var det bara Stenungsund som tidigt blev avhängda och med sex matcher kvar låg vi bara en poäng ovanför nedflyttningsstrecket men vi var aldrig nere i den "röda zonen". Vi avslutade säsongen med något lättare spelschema (plus en match mot Falkenberg) och kunde därför vinna tre av dessa sex matcher. Spelmässigt har det också sett alldeles för bra ut för att snacka om oss som ett strykgäng. Det är bara kolla och se själva i XPO-tabellen där vi hamnar på en fin tredjeplats. Tyvärr har inte nye förstestrikern Conteh axlat rollen från Sköld som lade skorna på hyllan. xG på Conteh var 16 medan han "bara" gjorde 9 mål. Jag har inte gjort någon större studie men kollar man på dom 15 spelarna i ligan som gjort fler mål än Conteh så är det bara två andra som gjort färre mål än sitt statistiska xG så det skvallrar väl en del om att det finns att jobba på framför mål. I övrigt kul att se att våra bärande spelare Nilsen, Holmgren och Hussain även levererar i denna serie.

U-19 laget gjorde en något sämre säsong då man kom fyra i sin serie i år och var hela 11 poäng från en uppflyttning till den högsta U-19 serien. Denna säsong kommer det också bli årets första "rensning" av 19-20 åringar som inte får nya kontrakt för dom helt enkelt inte deltagit i A-lagsspel ännu och inte visar potentialen att kunna göra det heller. Ekonomiskt är det lite sämre då vi inte fick spela svenska cupen i år och därför har vi faktiskt klart lägre intäkter än vad vi hade ifjol. Första förändringen gällande faciliteterna skedde förövrigt mellan förra säsongen och denna då ungdomsträningen blev lite bättre men nu kommer jag tråkigt nog inte fråga om någon ny förändring förrän vi har ett positivt saldo. Flera klubbar på Superettan-nivå har kontaktat mig angående intervju men jag tackar konsekvent nej. Till nästa säsong gäller det återigen att undvika nedflyttning och det är faktiskt enda målet jag kommer ha.

This post was modified 6 månader sedan 4 times by trashbag

Kristijan reacted
SvaraCitera
trashbag
(@trashbag)
Estimable Member Admin
Blev medlem: 2 år sedan
Inlägg: 248
Topic starter  

@argt-troll Nu skriver jag ju inte i utmaningstråden på Sigames forum angående min save och behöver således inte vara 100% trogen till reglerna men rent spontant så tänker jag nej till alla sorters värvningar. Även dom som involverar att värva tillbaka egna produkter. Men om det är någon som blivit legend/ikon/favoritspelare i min klubb och sedan testar vingarna i annan klubb får jag nog tänka igenom det från fall till fall. Men det blir ett senare bekymmer 🙂


SvaraCitera
trashbag
(@trashbag)
Estimable Member Admin
Blev medlem: 2 år sedan
Inlägg: 248
Topic starter  

Ungdomsintag 2026

Ett fint intag även i år även om det vore fint med lite mer spets gällande förmågan. Alex Sammels är den bästa i årets intag just nu men den som jag hoppas blir bäst är Christer Bertilsson. Vi skulle verkligen behöva avlastning i anfallet där vår förstestriker just nu får starta alla matcher i brist på konkurrens.


SvaraCitera
trashbag
(@trashbag)
Estimable Member Admin
Blev medlem: 2 år sedan
Inlägg: 248
Topic starter  

Landvetter IS 2026 Säsongssammanfattning

Ligatabell - XPO-tabell - Trupp - Övergångar - Ekonomi

Bästa elvan:

Ännu en säsong och även om vi kom tvåa i XPO-tabellen och vår anfallare Conteh blev mer klinisk i avsluten så var detta en jobbigare säsong ute på plan. Fem av våra nio vinstmatcher vanns nämligen med minst två mål. Hade vi istället spridit ut målgörandet lite bättre hade fler poäng kunnat plockas. Under hela säsongen ligger vi kring 11:e-12:e plats. Inför sista matchen möter vi Eslövs BK som ligger på negativt kval och vi ligger placeringen över trots exakt samma antal poäng och målskillnad. Förlust och det skulle bli negativt kval, allt annat och vi skulle stanna i ligan. Vi vinner matchen och går därför också om IK Oddevold i tabellen.

Säsongens stora ljusglimt är Ali Jassim som är första egna produkten som närmar sig en plats i startelvan. Trots att han bara har 6 i långskott har han gjort flera fina mål på långskott från sin mittplatsposition. I svenska cupens andra omgång fick vi "tyvärr" möta Brommapojkarna och det genererade inte alls lika mycket publikintäkter som när vi mötte "Peking" i förfjol. U-19 laget kom återigen fyra, ingen kunde rå på just IFK Norrköpings U-19 lag som var nere och vände och lätt vann alla sina matcher. Ekonomin blöder trots att vi har överlägst lägst löneutbetalning i ligan men det är ju så när man spelar på lägre nivå i Sverige, tyvärr. Till nästa säsong satsar vi återigen bara på att hänga kvar och jag hoppas att någon mer spelare än tidigare nämnde Jassim kan närma sig startelvan. Jag sitter för närvarande på en kontintental b-utbildning men nu har det tagit stopp och styrelsen säger nej till vidare utbildning, förmodligen på grund av ekonomin.

This post was modified 5 månader sedan by trashbag

Kristijan reacted
SvaraCitera
trashbag
(@trashbag)
Estimable Member Admin
Blev medlem: 2 år sedan
Inlägg: 248
Topic starter  

Ungdomsintag 2027

Nu börjar jag tröttna lite på att det ser så tomt och tråkigt ut i den vänstra spalten under förmåga. Visst potentialmässigt är de återigen ett bra intag men vore riktigt gött med någon spelare som direkt kan gå in och aspirera på en startplats med tanke på att vissa av våra spelare börjar komma upp i ålder nu. Svensk-italienaren Matteo Bresciani är den vi väljer att lyfta fram denna säsong.


SvaraCitera
trashbag
(@trashbag)
Estimable Member Admin
Blev medlem: 2 år sedan
Inlägg: 248
Topic starter  

Landvetter IS 2027 Säsongssammanfattning

Ligatabell - XPO-tabell - Trupp - Övergångar - Ekonomi

Bästa elvan:

Vilket jättekliv vi tar denna säsong då vi för första gången hamnar på övre halvan i Division 1 och det med besked! Trots att vi kommer lägre i XPO-tabellen denna säsong så måste jag säga att spelet på plan såg ännu bättre ut. Jag tror helt enkelt vi kom till färre skottögonblick men hade bättre läge när vi väl sköt. Omar Conteh med sin bästa notering hitills på 15 mål är kul att se. Tyvärr kommer Vincenze lägga av nu precis när han stod för en fin säsong med 11 assist. Contehs målproduktion bidrog mycket till att det blir första gången som Lucas Nilsen inte har bäst snittbetyg i laget. Jassim fick fortsätta spela en del på mittfältet men unge Sammels som vi highlightade i förra årets intag gick faktiskt före i rangordningen och var den egna produkten som låg närmast till startelvan och förmodligen kommer ta över efter Vincenze nästa säsong.

U-19 laget kom 2:a i sin serie. Vid vinst mot IFK Värnamo i sista matchen hade man gått om dom och blivit uppflyttade men det blev en klar 4-1 seger för motståndarna. Den största klubben som hittills har hört av sig angående mina tjänster är IFK Norrköping men nej som vanligt. Har nu också fått påbörja utbildning för kontintental a-licens. Ekonomiskt så sköt klubben till en del pengar och vi drog in en hel del publikintäkter i svenska cupen mot BK Häcken. Tyvärr är vi fortfarande på röda siffror. Nu vet jag inte riktigt vad jag ska vara nöjd med under nästa säsong men en rimlig målsättning är väl att kämpa för en plats på övre halvan.


raca14, Kristijan and bringan reacted
SvaraCitera
trashbag
(@trashbag)
Estimable Member Admin
Blev medlem: 2 år sedan
Inlägg: 248
Topic starter  

Ungdomsintag 2028

Dansar en liten segerdans här hemma. Äntligen fick vi en spelare som har lite högre förmåga redan från start. Strahinja Milošević kan mycket väl gå direkt in i startelvan nästa säsong. Faktum är att även innermittfältaren Mehmet Ali Kıran och målvakten Miloš Đurović kan göra detsamma. Spänn fast säkerhetsbälten för nästa säsong åker vi!


Chrahl, bringan and raca14 reacted
SvaraCitera
bringan
(@bringan)
Active Member
Blev medlem: 7 månader sedan
Inlägg: 13
 

Snyggt! Hoppas Strahinja bara är en försmak av vad som kommer.


SvaraCitera
Sida 1 / 3
Share: