Meny Stäng

[FM22] Class of 22 ...
 
Share:
Notifications
Clear all

[FM22] Class of 22 - Akademiresan i Manchester United

6 Inlägg
1 Users
0 Likes
682 Visningar
Niklas7
(@niklas7)
Trusted Member
Blev medlem: 2 år sedan
Inlägg: 74
Topic starter  

Man Utd Youth | Rafqazi's BLOG

 

Manchester United, min klubb. En klubb som just nu är i sådant fritt fall, så misskött, så illa omhändertaget. Klubbägare som är rena rama bovar, ledare som inte vet vad fotboll är, spelare som har alldeles för stor makt. Allt med denna klubb har varit piss. Men... jag väljer ändå att se positivt i dessa ändringar som för stunden sker. Ny tränare, olika ledarroller som skeppas hit och dit. Mycket håller på att ändras och ungdomarna visar sig från sin bästa sida, lite hopp ska vi ändå kunna ha. Därför ska jag nu göra en ny rapport om Uniteds ungdomar, på FM21 hade jag en liknande rapport där vi fick följa ett antal unga spelare och deras resa genom Uniteds ungdomsintag och framåt, Tyvärr blev inte rapporten vidare lång och det är inget jag kan lova här heller. Suget finns dock för att skriva och så länge det suget finns, då kommer det att komma updates. Jag kommer alltså inte vara någon tränare under saven, jag kommer följa dessa spelare och rapportera om deras resa i livet framöver. Jag har semestrat fram till klubbens första intag av ungdomar och i nästa update kommer ni få träffa några av spelarna som denna rapport kommer att handla om. Updates kommer sedan att ske under Januari och i slutet av säsongen för en säsongssummering. Hoppas innerligt att ni följer med på resan, vi får se vart detta leder!

- YOUTH. COURAGE. SUCCESS. -


   
Citera
Niklas7
(@niklas7)
Trusted Member
Blev medlem: 2 år sedan
Inlägg: 74
Topic starter  

Man Utd Youth | Rafqazi's BLOG

 

HUVUDROLLSINNEHAVARNA

ROB BEATTIE - screen - Född i Rochdale i Greater Manchester så kan man anse att han är en grabb av staden. En lättsam grabb på 15 år som redan nu kan spela på olika positioner, mestadels är det dock centralmitt vi lär få syna honom. Besitter redan en imponerande fysik och kan komma att bli en framtida nyckelspelare centralt. Får han bara växa på sig lite mer så kan vi mycket väl ha en spännande spelare att följa.

 

JUSTICE SALIFU - screen - 16 åriga Salifu har tre olika nationaliteter i form av Frankrike, England och Ghana, vi kan nog enkelt påstå att det kan komma bli kamp mellan dessa tre om vilket landslag han framöver ska spela sin fotboll för. Då han är vänsterback så hoppas Unitedfansen om en framtida Evra, dock är jag inte lika säker. Född i franska Valdahon med dryga 5000 invånare, låt oss tro att han är stadens hopp.

 

MCKLANE AREH - screen - Pekas redan nu ut som en framtida Michael Owen och det är inget man bara viftar bort. Född i Leicester och uppväxen där kunde han som 11 åring vara med på resan när hans stadsklubb gjorde det omöjliga när de vann PL. Nu har han lämnat Leicester i hopp om något större. Kan spela på de flesta positioner högst upp i banan men anses först och främst att vara anfallare.

 

PAWEL ORLOWSKI - screen - Född i polska Glogow men innan tonåren hade han och sin familj flyttat över till England. En offensiv mittfältare som absolut inte sticker ut i form av det tekniska spelet, istället är det hans psykiska egenskaper som imponerar. Dubbelfotad och en personlighet som ganska professionell, det kan bli spännande att få se vart denna karriär tar sin väg.

 

MARTYN MCLOUGHLIN - screen - En lovande ytter från Macclesfield, dryga timmen från Manchester. Relativt allround typ av spelare med en god framtid framför sig, bara han har fokus på rätt saker. Ska enligt rapporter vara lite svårt att ha att göra med, kan han bara jobba på det så kan det bli en intressant spelare. Kan spela offensivt på båda kanter samt striker, föredrar dock en vänsterkant med sin vänsterfot.

 

LIAM KEMP - screen - 15 åriga Liam kommer från staden Barnsley och hade båda United och Sheffield-klubbarna efter sig, men då hans supporterskap bestod för både Barnsley och Man U så blev det inte mycket till kamp om vart han skulle hamna. 174 cm kort hindrar honom inte, har färdigheter för att visa sig som en teknisk spelare. Har dock lite utveckla för att bli en framtida Unitedspelare.

 

TYLER SUMMERSKILL - screen - Tyvärr måste jag säga att namnet är bra bättre än vad han är som spelare. Högerback i grunden men kan spela offensivare ifall så behövs. Är född i Manchester så han uppskattas som en local lad. Lugn spelare men som varken besitter vidare fysik eller teknik. Kommer inte nå vidare långt i sin karriär befarar jag, men kan ändå bli skoj att följa.

 

ANDREAS BENGTSSON - screen - Ja, ni ser rätt. Bengtsson är faktiskt född i Manchester. Hans föräldrar flyttade från Nacka innan Andreas var påtänkt och sen har han bara gått hela vägen fram. Fokuset i hemmet har alltid varit det engelska livet och därför kan Andreas enbart grunderna i det svenska språket. Som spelare syns han till centralt på mittfältet men någon vidare talang är han inte. Kul med en halvsvensk i ungdomsintaget, tyvärr troligtvis den sämsta av spelarna också.

 

 

- YOUTH. COURAGE. SUCCESS. -


   
SvaraCitera
Niklas7
(@niklas7)
Trusted Member
Blev medlem: 2 år sedan
Inlägg: 74
Topic starter  

Man Utd Youth | Rafqazi's BLOG

 

JANUARI 2023

 

ROB BEATTIE | U18/23: 26(2) matcher, 5 mål, 8 ass, snb 7.36
- Var till en början den spelare som var värd mest av det unga spelare som gick upp men har tappat lite i den listan. Dock har han visat sig vara ruggigt bra på akademinivå, Då hans spelstil är väldigt styrande så är jag inte vidare överraskad med hans antal assister. Ett bra antal mål och där också snittbetyg i positiv väg, det har kort och gott varit en bra första halvsäsong för Beattie i Uniteds U19-lag. Är faktiskt med i Englands U19-landslag och har en startplats där redan, det om något visar hans stora talang.

JUSTICE SALIFU | U18/23: 22(1) matcher, 1 mål, 2 ass, snb 7.00
- Även Justice har gjort det bra under sin första säsong här i klubben, så pass bra ändå att Frankrike har tagit ut honom till det Franska U20-landslaget där han också är en startande vänsterback. Under säsongens gång har han fått spela en del som mittback vilket nu har gjort att det är en position som han nu behärskar med bravur. Vi får se i framtiden ifall de blir en ytterback eller en mittback av Salifu.

MCKLANE AREH | U18/23: 12(12) matcher, 11 mål, 1 ass, snb 7.25
- Det är jäkla säsong Areh har haft, först och främst snittar han nästan ett mål per match. Han tas ut till U19-landslaget och gör landskamper där. Nu är han dock nerflyttat till U18-landslaget istället. Men framförallt så är han först i gänget att få ett proffskontrakt. De andra tjänar 7.5t mer månad medan Areh nästan tjänar en halv miljon i månaden, snacka dörmmen.

PAWEL ORLOWSKI | U18/23: 18(7) matcher, 3 mål, 2 ass, snb 6.91
- Här faktiskt den spelare som just för stunden är allra mest värd i övergångsvärde. Detta kan framförallt ha att göra med att han redan nu som 16 åring fått sin chans i Polens U21-landslag, 3 matcher och faktiskt också ett mål än så länge. I United har det gått bra, kanske inte lika bra som dom ovan men ändå helt klart godkänt!

MARTYN MCLOUGHLIN | U18/23: 13(11) matcher, 0 mål, 1 ass, snb 6.94
- Ska vi se till snittbetyg så kan man ändå vara nöjd men själv tror jag inte han är vidare jättenöjd med poänggörandet. Med tanke på att han är en spelare som lirar på nästan alla offesiva positioner så borde det kommit fler poäng än en ynka liten assist. Tror dock inte han är vidare orolig, en halv säsong kvar och mycket kvar att göra.

LIAM KEMP | U18/23: 9(5) matcher, 4 mål, 0 ass. snb 6.89
- Första spelaren som inte har fått så mycket speltid, om vi ska nu jämföra med dom ovanför. Med det sagt så har han offesivt åtminstone visat någorlunda positivitet, 4 mål är inte fy skam på de få matcher som han skrapat ihop. För hans del hoppas han nog på mer speltid till våren, måltjuven från Barnsley har lite att bevisa.

TYLER SUMMERSKILL | U18/23: 12(6) matcher, 1 mål, 3 ass, snb 6.86
- Lite humor är det faktiskt att Summerskill som tyvärr inte känns som en framtidspelare har gjort fler poäng som högerback än vad McLoughlin har gjort som offensiv spelare. Så trots sin mediokerhet så har han klart varit godkänd och det är ju kul att se. Vi får helt enkelt se vart denna säsong leder för mannen med det sköna namnet.

ANDREAS BENGTSSON | U18/23: 7(2) matcher, 0 mål, 1 ass, snb 6.77
- Trots att han knappt kan prata svenska så har han nu gått och blivit svensk då han, hör och häpna redan har fått hunnit göra 4 U21-landskamper för Sverige. Det ska trots allt sägas att svenska ligan inte är laddad på denna save utan enbart England. I United har de inte blivit överdrivet mycket spel då konkurrensen helt enkelt är för svår.

 

- YOUTH. COURAGE. SUCCESS. -


   
SvaraCitera
Niklas7
(@niklas7)
Trusted Member
Blev medlem: 2 år sedan
Inlägg: 74
Topic starter  

Man Utd Youth | Rafqazi's BLOG

 

SLUTET AV SÄSONGEN 2023

 

ROB BEATTIE | u-lagsstats: 37(9) matcher, 5 mål, 10 ass, snb 7.23
- Är en av få som fortfarande sitter kvar på ett ungdomskontrakt men det har med att göra att han fortfarande bara är 16 år, dessutom har han redan gjort klart så att han kommer skriva på proffskontrakt vid sin 17 årsdag. För att summera hans säsong så kan det inte annat än att ses som en succé. Totalt 15 poäng gjorde från det centrala mittfältet. Inte fel att kalla honom en liten dirigent i det U18-lag som gick en hel säsong utan att förlora.

JUSTICE SALISFU | u-lagsstats: 34(2) matcher, 2 mål, 4 ass, snb 7.08
- Såhär i slutet av säsongen har han nu rest iväg för att spela med det franska U20-landslaget där han anses vara given ute på vänsterkanten. I mitt tycke så är han nog minst lika bra som mittback, något United verkar ha sett och använt honom som till och från. Är tillsammans med Beattie de spelare som tagit hem flest matchens spelare i truppen och det bevisar ett och annat tycker jag.

MCKLANE AREH | u-lagsstats: 18(20) matcher, 15 mål, 1 ass, snb 7.26
- Tillsammans med Beattie är han en del av Englands U19-landslag och det bör inte komma som en chock med tanke på vilken säsong grabben har haft. Verkar verkligen ha ett öga för mål och är föga överraskande den bästa målskytten i u-laget. Mediernas jämförelse med Michael Owen är inte bara ett påhitt, kan han bara bibehålla denna nivå framåt så kanske den nya Owen blir en sanning.

PAWEL ORLOWSKI | u-lagsstats: 31(9) matcher, 4 mål, 6 ass, snb 6.91
- Skulle nog anse att Pawel är den spelare som har utvecklats allra mest sett till attributer, hans fysik har verkligen skjutit i höjden under den gångna säsongen. Har fortsatt fått förtroende i det polska U21-landslaget och enligt medier skulle han enbart behöva speltid på seniornivå för att kunna nå hela vägen till det polska landslaget.

MARTYN MCLOUGHLIN | u-lagsstats: 20(16) matcher, 4 mål, 2 ass, snb 7.08
- Nog blev det en bättre säsong än det som visades under första halvåret, han anpassade sig mer och några fler poäng gjordes, framförallt bättrade han sitt snittbetyg betydligt. Detta har gjort att han under våren fått chanser att spela för Englands u18-landslag, de är inte kattpiss direkt. Kanske kan det bli en spelare av McLoughlin ändå?

LIAM KEMP | u-lagsstats: 14(12) matcher, 4 mål, 0 ass. snb 6.94
- Det har inte varit någon vidare bra vår för våran unge Kemp i klubben, inte vidare många starter och inte heller mål, inte ett enda mål till gjordes faktiskt från anfallare, inget som anses vara till hans fördel. Visserligen är han bara 16 år fortfarande men om vi ska jämföra med hans kollega i Beattie så har Kemp inte en framtida deal gällande proffskontrakt, detta kanske visar att klubben inte riktigt tror på honom.

TYLER SUMMERSKILL | u-lagsstats: 20(10) matcher, 2 mål, 3 ass, snb 6.82
- Det blev en godkänd säsong för Summerskill tillslut och mer än så kan man väl inte kräva från honom, han har gjort precis de som förväntas av honom. Har utvecklats helt okej under säsongens gång men jag ser inte att det blir någon större framtid i klubben och det bevisas väl allra bäst genom att han fortfarande sitter på ungdomskontrakt trots att han fyllt 17 år.

ANDREAS BENGTSSON | u-lagsstats: 14(5) matcher, 1 mål, 2 ass, snb 6.70
- Det har blivit en till U21-landskamp för Bengtsson och det säger väl mer om kvaliteten på Sverige på denna save än något annat. Bengtsson är den spelare ur denna spelargrupp som har imponerat minst och det är inte vidare konstigt, skulle nog kunna påstå att han är den sämsta spelaren.

 

- YOUTH. COURAGE. SUCCESS. -


   
SvaraCitera
Niklas7
(@niklas7)
Trusted Member
Blev medlem: 2 år sedan
Inlägg: 74
Topic starter  

Man Utd Youth | Rafqazi's BLOG

 

INFÖR SÄSONG 2023/24

ROB BEATTIE - screen - Nu har det gått en säsong och det är dumt att klaga över hans säsong, spelmässigt och poängmässigt imponerade han men utvecklingsmässigt skulle jag nog säga att jag inte är lika imponerad. I en del av attributerna har han faktiskt gått ner sig vilket är lite trist. Ska dock sägas att han numer pekas ut att bli den nya David Beckham, vi får bara hoppas han klarar av pressen som läggs på honom, han är ju trots allt bara 17 år fortfarande. Har börjat lära sig ett gäng olika positioner!

 

JUSTICE SALIFU - screen - Likt Beattie har Salisfu gått ner sig lite i attributer men om något har åtminstone han gått upp i det fysiska istället. Hans kortsiktiga planer just nu är att bryta sig in i a-laget och det ska nog mycket till innan det sker men drömma kan man ju göra. Ska bli intressant om han kommer att användas som mittback eller ytterback, spelades en hel del som mittback ifjol trots att hans ses som ytterback.

 

MCKLANE AREH - screen - Areh hade en riktigt fin säsong förra året och det hoppas vi på även denna säsong. Är faktiskt den första ur denna skara att bli uppflyttad till Uniteds U23-lag på heltid. 172 cm över havet, de är inte en lång spelare vi snackar om men det hindrar nog i Areh, se bara på andra korta spelare. Kanske är de Areh man ska följa allra mest, sett till vad han presterar menar jag.

 

PAWEL ORLOWSKI - screen - Här är nog den spelare som utvecklats mest och det i alla olika aspekter. Bara det att de pratas om honom i hemlandet om landslagsplats, de visar väl ett och annat i min mening. Kan nog vänta sig en uppflyttning snart i klubblaget, anser nog han lite för bra för att spela med U18.

 

MARTYN MCLOUGHLIN - screen - Ännu en spelare som sett till utveckling har varit ett utropstecken. Det enda vi saknade från McLoughlin under fjolåret var poäng, 6 poäng på hela säsongen imponerar inte något vidare. Är en av tre spelare ur gänget som nu är uttagna till Englands U19-landslag och låt oss hoppas att den kan bli en fortsättning där.

 

LIAM KEMP - screen - Har inlett denna säsong bättre än förra året om det nu ska vara till de positiva. Kemp är väl tillsammans med Bengtsson och Summerskill de tre spelare som jag inte ser en större framtid hos och jag mer ser fram emot när de lämnar och skapar egna karriärer istället. Hans egna mål, kortsiktigt som långsiktigt är att slå igenom i a-laget så hans egna tro finns, gäller bara att utvecklas och det i massor.

 

TYLER SUMMERSKILL - screen - Gick ju faktiskt bättre än vad jag hade väntat mig under fjolåret och det är ju kul. Är just nu den enda spelaren ur intaget som har gråa stjärnor bland sitt världsrykte så man kan påstå att han jobbar i det tysta. Att han kan spela på båda kanter gällande ytterbacksposition är nog bara positivt för hans del, det ger han lite extra speltid som kanske inte andra annars får.

 

ANDREAS BENGTSSON - screen - Sist men inte minst så har vi Bengtsson. Fick sina chanser i Svenska u21-landslaget förra året och jag väntar mig flera sådana under denna säsong. Utvecklades helt okej förra året men är nog aningen för långt ifrån de andra för att det skulle finnas en framtid. Hade ju verkligen älskat att se om han i framtiden hamnar i det svenska ligaspelet, det får framtiden visa.

 

 

- YOUTH. COURAGE. SUCCESS. -


   
SvaraCitera
Niklas7
(@niklas7)
Trusted Member
Blev medlem: 2 år sedan
Inlägg: 74
Topic starter  

Man Utd Youth | Rafqazi's BLOG

 

JANUARI 2024

 

ROB BEATTIE | U18/23: 18(4) matcher, 4 mål, 4 ass, snb 7.20
- Har spelat en hel del men också varit skadad under ett litet tag vilket har gjort att han har missat lite av speltid. Innan nuvarande skada har han fått prova på spel i Papa John´s Trophy där han fick göra ett inhopp utan att egentligen imponera. Englands U19-landslag ger honom fortfarande sina startchanser men lite överraskande nog så är det som högerback och inte central mittfältare som han i grunden är. Dock vet vi ju redan att han lärt sig spela på en mängd olika positioner.

JUSTICE SALIFU | U18/23: 25(1) matcher, 3 mål, 0 ass, snb 7.16
- Till skillnad från Beattie så har Salifu inte fått chansen att spela cupspel för U23-laget i United. Istället har hans fokus legat att spela för u18-laget där det blivit mycket speltid. Detta har nog gjort att Frankrikes U21-landslag fått upp ögonen för honom, för stunden har han nått upp till 3 landskamper och fler lär de bli.

MCKLANE AREH | U18/23: 17(9) matcher, 15 mål, 7 ass, snb 7.46
- Var jag imponerad över Areh under förra året så kan jag inte annat än att fortsätta bli imponeras. Målskyttet sitter kvar men nu har han även utvecklat sin passningsfot då assisterna har flugit in. Inte vidare konstigt att se att han faktiskt redan lämnat U18 för att numer tillhöra U23-laget permanent. Är för närvarande skytteligaledare för hela U19 EM-kvalet, killen gör obehagligt mycket mål redan nu, vart kommer denna karriär leda till?

PAWEL ORLOWSKI | U18/23: 24(5) matcher, 9 mål, 1 ass, snb 7.18
- Om ni frågar mig så borde Pawel ha blivit uppflyttad till U23 även han. Den utveckling han speglar är i Areh-klass om inte bättre. På en halv säsong har han strax redan nått tvåsiffrigt gällande mål och då är han inte ens anfallare. 13 U21-landskamper redan för sitt Polen, ge han en utlåning för speltid och landslaget lär inte ligga långt ifrån. Go Pawel!

MARTYN MCLOUGHLIN | U18/23: 22(4) matcher, 5 mål, 3 ass, snb 7.25
- Förra säsongen vid den här laget hade Martyn inte gjort en enda poäng, desto bättre ser det ut denna säsong. Spelmässigt har han klivit upp också och faktiskt varit ganska så bra, kul med utveckling. Har tagit ett steg ner i landslagsspelandet, nu tillhör han U18-landslaget istället för U19 men jag tror inte att han klagar över det. Han gör de nämligen väldigt bra där!

LIAM KEMP | U18/23: 20(8) matcher, 8 mål, 3 ass. snb 7.07
- Förra året fick Kemp kämpa för sin speltid (you see what i did there) men denna säsong har det blivit desto fler matcher och på det sättet har han kunnat göra sitt för att imponera. Tro de eller ej men Kemp har faktiskt fått sin chans att spela Papa John´s Trophy, de har många ur detta gäng ännu inte gjort så lite stolt får han gärna vara.

TYLER SUMMERSKILL | U18/23: 28(1) matcher, 1 mål, 1 ass, snb 6.95
- Jag är lite överraskad faktiskt över att han får så pass mycket speltid, han är bra många steg efter i sin utveckling men det verkar tränarna överse, de kanske helt enkelt gillar enkelheten i honom och att han kanske gör det han ska göra, mer eller mindre. Även Summerskill fick chansen att visa upp sig i Papa John´s Trophy, fler gånger faktiskt än vissa andra, hör och häpna.

ANDREAS BENGTSSON | U18/23: 7(11) matcher, 2 mål, 1 ass, snb 6.78
- Vi har sett de andra spelarna fått mycket mer speltid än va det hade fått året innan vid samma datum, tyvärr gäller detta inte Bengtsson dock. Han förbises i denna klubb, konkurrensen verkar vara alldeles för tuff redan och han verkar användas i brist på annat. För Sveriges U21-landslag verkar han dock viktigare, han har redan nått 10 landskamper och fler lär de nog bli. Om ni frågar mig borde Bengtsson fått fler chanser, kan Summerskill få det som är sämre, då borde man kunna se över detta.

 

- YOUTH. COURAGE. SUCCESS. -


   
SvaraCitera
Share: