Meny Stäng

[FM21] Från Ahlafor...
 
Share:
Notifications
Clear all

[FM21] Från Ahlafors IF -> Husqvarna FF -> Östersunds FK

Sida 2 / 2

Niklas7
(@niklas7)
Ungdom
Blev medlem: 9 månader sedan
Inlägg: 66
Topic starter  

 

NY KLUBB?!

 

 

- Vi hann spela fem matcher och allt gick fortsatt bra, Torns IF tappar medan vi visar oss på vår allra bästa sida. Sen kom Halmstads BK och erbjöd sig en intervju, eftersom jag har som mål att ta mig så långt och så högt som möjligt så valde jag att gå på den intervjun. Kort därefter fick jag faktiskt ett till intervju-tillfälle med en ny klubb, även Östersunds FK vill ha oss som tränare. Halmstad var nöjda med oss men valde att skriva på med Marcus Lantz istället. Vi fortsätter sedan i serien tills de att Östersunds FK hör av sig, de erbjuder kontrakt. För stunden har det ramlat ner i Superettan och ligger på en stel 10:e plats efter 14 spelade matcher. Nog är väl själva laget inte det finaste som finns, men om vi ska gå på meriter och rykte så är det nog bara enbart positiv för oss att gå tid. Husqvarna får ursäkta, Svensson ska steget upp till S1.

 


@d@m och raca14 gillade
SvaraCitera
Niklas7
(@niklas7)
Ungdom
Blev medlem: 9 månader sedan
Inlägg: 66
Topic starter  

 

TRUPPGENOMGÅNG

 

MÅLVAKTER

| Sixten MOHLIN - 27 år - 60 matcher för klubben


| Andrew MILLS - 29 år - 0 matcher för klubben

| Oscar BERGLUND - 18 år - 0 matcher för klubben

-  Vår förstakeeper är inget vi kan klaga över, Mohlin har hunnit med en hel del under sina år även fast man trodde han skulle bli bättre en gång i tiden. Målvakterna bakom honom hotar desto mindre, Mills har hunnit varit i klubben ett längre tag men har ännu inte gjort någon match för klubben. Får helt enkelt nöja sig som ett andraval här. Berglund får vara med som ett tredjenamn enbart pga att han är den tredje och sista målvakten vi har i klubben för stunden. Kan vara av stort intresse att leta en ny keeper för framtiden.

 

FÖRSVARARE

| Eirik HAUGAN - 25 år - BV - 100 matcher för klubben

| Adnan CATIC - 23 år - BC - 26 matcher för klubben

| William PRTIC - 25 år - BC - 21 matcher för klubben

| Ronald MUKIIBI - 31 år - BH - 174 matcher för klubben


| Kourosh KADIJANI - 20 år - 9 matcher för klubben - INLÅNAD

| Henrik ROSSBORG - 22 år - 11 matcher för klubben

| Adrian PETTERSSON - 23 år - 2 matcher för klubben

| Pontus COLLANDER - 22 år - 9 matcher för klubben

| David MAHJOB WALLENTINSSON - 20 år - 0 matcher för klubben

- Båda ytterbackarna håller hög superettanklass så där kan vi vara nöjda, vi sitter nog på en de bättre ytterbackarna ligan har att erbjuda. Båda har spelat över 100 matcher för klubben så det är två pelare vi kan förlita oss på under denna säsong. Firma Catic-Prtic får starta som mittbackar, även dom räknas som väldigt bra superettanspelare. Kort sammanfattat har vi en backlinje som bör hålla sig bra i ligan och få laget att vara stabila bakåt, något som än så länge inte har visats. Våra bänk/reserv-spelare är mer än redo att ta chansen om så är fallet. Lånet från Norrköping, Kadijani gör sin första säsong i S1 och med den snabbhet han besitter kan han bli intressant att kasta in.

 

MITTFÄLTARE

| Moussa TRAORÉ - 24 år - MC - 38 matcher för klubben

| Ludvig FRITZSON - 27 år - MC - 151 matcher för klubben

| Anton THORSSON - 23 år - MC - 15 matcher för klubben

| Erik GRANDELIUS - 21 år - OMH - 44 matcher för klubben

| Francis BAPTISTE - 23 år - OMV - 95 matcher för klubben


| Samir MAAROUF - 22 år - 5 matcher för klubben

| Ahmed AWAD - 31 år - 48 matcher för klubben

| Elias DURMAZ - 23 år - 22 matcher för klubben

| Danilo AL-SAED - 24 år - 12 matcher för klubben

| Nikolaos DOSIS - 22 år - 33 matcher för klubben

- Sett till namnen kanske det inte är ett mittfält att skryta över men vi ska göra oss ett försök. Fritzson är väl den mest välkända av de som startar, han kommer ta hand om rollen som defensiv spelfördelare. Bredvid honom kommer han ha Traoré och Thorsson. Traoré tar en Mezzala-roll och tanken är att han ska vara ett alternativ när vi går till anfall, lite som en spelare som ska dyka upp som andravåg. Thorsson får vara mer av en löpstark mittfältare som ska vara lite överallt på planen. Ett centralt tremanna-mittfält har fungerat väldigt bra för mig tidigare så jag litar på att dessa herrar fixar detta. Grandelius och Baptiste får ta varsin kant i offensiv roll, båda tar innerforwardsroll. Bänken bidrar med bredd men enligt mig inte mycket mer än så, för S1 kan detta mittfält funka men om vi ska vara ärliga så är det inget mittfält för att kunna bidra något i en framtida tid i Allsvenskan.

 

ANFALLARE

| Malcolm STOLT - 22 år - AC - 52 matcher för klubben


| Filston MAWANA - 23 år - 45 matcher för klubben

| Paulo ROBERTO - 19 år - 0 matcher för klubben

- Det är inget anfall att skryta med, inte över huvudtaget. Malcolm gör sin tredje säsong för Östersund och det två senaste har han varit startande anfallare med 8 mål som bästa produktion i S1, något som inte riktigt imponerar på mig om jag ska vara ärlig. Filston Mawana har en gång i tiden varit en intressant spelare när han tillhörde Hoffenheim. När han nu kom hem till Sverige så har han inte imponerat men än vad Stolt har gjort sett till målgörande. Så man kan lätt konstatera att det är ett svagt gäng anfallare vi har, när vi sedan har ett tredjeval med det namnet som ni kan se ovan, en regen med det namnet, känns inte stabilt överhuvudtaget. Egen produkt men som inte har någon som helst framtid i klubben, finns mest med bara för att bredda namnpoolen i truppgenomgången. Stolt har visserligen enligt rapporter potentialen att bli en bra anfallare i Allsvenskan, men jag tvekar grovt på det. Här bör vi se över lite alternativ, tror inte vi kommer långt med dessa anfallare.


SvaraCitera
Niklas7
(@niklas7)
Ungdom
Blev medlem: 9 månader sedan
Inlägg: 66
Topic starter  

 

JULI

 

- Sedan vi tog över så har vi hunnit spela fem matcher och vi inledde med tre raka bortamatcher, vilken glädje! Umeå FC som är ett bottenlag sket de sig emot, vi var de bättre laget men taktiken hade verkligen inte satt sig, mycket var nytt för grabbarna. Som plåster på såret fick vi sedan möta ligaettan Sirius med Billborn som tränare, vi gjorde vad vi kunde men det var det klart bästa laget, de är alldeles för bra för att vara nere i Superettan. Sen kom första vinsten och vilken vinst sedan, Falkenberg var inte redo, spelet satt som en smäck och 3-0 var ett resultat som verkligen visade vår dominans. Brage och Jököpings Södra spelade vi mot också naturligtvis och med fyra poäng där så börjar vi nu sakta men säkert klättra lite i tabellen, vilket är precis vad vi vill se!

 

- När vi anslöt så låg laget på 14:e plats och jag kan inte påstå att jag var kaxig efter våra två första matcher. man fick en liten dålig smak i munnen. Sen kom poängen och med det så började vi klättra i tabellen och nu ligger vi ungefär där vi förväntas komma denna säsong. Elva matcher kvar, vi kan enbart förbättra oss tabellmässigt känns de som. Sirius däremot, de har lite av en lekstuga idag, de går ej att förneka. Att se att Halmstad under oss gör det något bättre, tar man Lantz istället för Svensson, ja då får man faktiskt skylla sig själva.

 

- Vi var tvungna att göra något, så jag tog saken i egna händer och gick loss bland scoutrapporter under månaden som gått. Alan O'Connor fann jag i Nordirlands u21-landslag, vi erbjöd honom först ett provspel och när rapporten kom så var jag ganska snabb på att skriva på med honom, att bredda konkurrensen bland målvakterna var ett av mina mål. En tidigare produkt från engelska klubben York. Den unga talangen William Lind lyckades vi sno gratis från Husqvarna, han sitter på en S1-potential så det kändes dumt att inte ta med honom på resan. Lövgren spelade från start i VSK men enligt rapporter kunde vi fynda deluxe här, jag var inte sen att ta in honom och nu har vi en spelare med allsvensk potential på högerbacken, vackert, Mukiibi får se sig för. Mumbongo bröt sitt kontrakt tidigare under året med Burnley, när jag fick nys om att han fortfarande var klubblös så högg jag, visserligen ser han klubben som en klubb som ska få han till en bättre klubb, jag ser faktiskt inga problem med det. Sist in är ett riktigt intressant namn i form av sydafrikanen Luke Le Roux, en spelare som överraskande nog inte lyckats nå ut sin potential i Varberg, en nytändning i Östersund låter vettigt för hans del.


raca14 gillade
SvaraCitera
Niklas7
(@niklas7)
Ungdom
Blev medlem: 9 månader sedan
Inlägg: 66
Topic starter  

 

- Det gick så bra under Augusti, nästan lite för bra faktiskt. Hela månaden flög det vinster från vänster till höger, men det var den månaden de. Sen kom September och jag vet inte riktigt, allt bara föll pladask och det startade i mötet mot Varberg. De spelar väldigt hårt mot deras förre adept i Le Roux. Först sänker de honom och får rött, bara 24 minuter in i matchen. Vi styr allt men kan för allt i världen inte göra mål. De skadar sedan honom sedan efter ett timmes spel. Matchen slutar oavgjort men spelarprestationen var så pass illa att jag kasta vattenflaskor all over the place. Vi förlorar visserligen bara två matcher i kommande matcher men vi spelar alldeles för mycket oavgjort för att vi ska kunna hota uppe i toppen. Tillslut avslutar vi åtminstone på bästa sätt när vi slår Norrby med 3-1.

 

 

- Det blev en 8:e plats tillslut och vi får väl vara nöjda med det ändå, med tanke på att vi tog över dom när de låg på 14:e plats. Efter senaste updaten så gick BP bärsärkagång i ligan och var totalt dominanta, man tog ikapp det NIO poäng Sirius låg före med och slutade på samma poäng, bara det att man hade en sjuk målskillnad. Vi får nöja oss med att vi slutar före Halmstad, de blir lite av ett rivalmöte för egen del mot dom, väljer man bort oss så får man helt enkelt skylla sig själva.

 

 

- Även fast jag inte har allt för stor tro på Malcolm Stolt så har han varit givande för klubben. Flest antal mål med sina fjorton viftar man inte bort, även högst snittbetyg och flest antal matchens spelare. Om de säger mer om honom än truppen låter jag vara osagt. Cred till honom åtminstone för att kunna hävda sig. Fritzson står för flest assister, en spelare jag tror kommer stå för fler poäng till nästa säsong, de ska vi kunna kräva av honom om vi ska ha någon som helst chans att ta oss till Allsvenskan. Le Roux visar klass redan efter ett halvår, passningsprocenten talar sitt tydliga språk, han kan komma bli en nyckel till vårat spel nästa år. Mukiibi däremot verkar ha svårt att hänga med och när Lövgren anslöt från VSK blev han mer eller mindre petad direkt faktiskt.


SvaraCitera
Niklas7
(@niklas7)
Ungdom
Blev medlem: 9 månader sedan
Inlägg: 66
Topic starter  

 

SILLY SEASON & FÖRSÄSONG

 

 

- Det anslöt bara två spelare under detta fönster och dessa två herrar var ett lån från Bodö/Glimt, en offensiv yttermittfältare som är tänkt att agera under en ytterroll på vänsterkanten. En duktig spelare med boll där tekniken med boll lyser allra klarast. Ska dock enligt rapporter vara en aning ojämn vilket inte brukar vara ett gott tecken. Ett lån där ser jag ingen förlust över, skulle han vara dålig så går det ju alltid att skicka tillbaka i värsta fall. Den andra spelaren in blev en ny målvakt, en mexikan vid namn Edgar Montes de Oca. Killen har gjort 30 u20-landskamper för dom men har under sin professionella karriär bara spelat i USA, närmare sagt Seattle. Anledningen varför vi valde att värva in honom är en ganska simpel sådan. Vi valde att sälja våran tidigare andrakeeper i O'Connor till IFK Göteborg, sett till rapporter hade han en stor potential men jag såg det realistiskt sett ganska svårt för honom att nå den potentialen. I övrigt har de bara handlat om yngre förmågor som har dragit iväg för speltid och erfarenhet.

 

 

- Vi inleder mot lättaste motstånd i vår grupp, IFK Berga kunde inte göra så mycket och vi såg till att vinna tämligen enkelt. Att vi sedan spelar oavgjort mot Norrköping gör det bara bättre, vilken skalp vi står för! Så inför sista matchen har vi mycket i egna händer. Vi börjar väldigt bra mot Ljungskile och under ett tillfälle i matchen har vi en 3-1 ledning. I detta skede får vi också straff, dock kan inte Stolt förvalta den på bästa sätt utan han missar. Det är här matchen vänder, först gör det mål men blir avblåste för offside och tydligen tänder det på Ljungskile ännu mer. När domaren väl sedan blåser av matchen har det lyckas näta två gånger om och fått matchen att sluta oavgjort. Norrköping gör sitt mot Berga och vi tappar förstaplatsen i gruppen. Det värsta av allt? Ljungskile tar bara en poäng i gruppspelet och hamnar BAKOM Berga i tabellen, det faktum att Berga faktiskt vann med 3-1 mot Ljungskile gör detta så mycket tyngre.


SvaraCitera
Niklas7
(@niklas7)
Ungdom
Blev medlem: 9 månader sedan
Inlägg: 66
Topic starter  

 

- Inser nu att jag missade en del värvningar, men det var för att det gjordes så tidigt att det fortfarande räknades som förra säsongen, sorry about that. Isak Hien har hunnit provat på Allsvenskan med både Helsingborg och AIK men har aldrig lyckats slå sig in i en startelva ordentligt. Denis Romih och Bernd Reimann var båda två spelare som jag fann när jag letade bland ungdomslandlagen i Europa. Romih är slovensk och Reimann är från Österrike, båda 16 år unga och klubblösa. Efter provspel så valde jag att checka igenom rapporterna och tillslut föll dessa två in i mina ramar. Wong är lite äldre men även han var klubblös, likt de två tidigare nämnda så gick han igenom provspel och senare fick han kontrakt. Petersson och Winbo hade inte fått förlängt från deras tidigare klubbar, Båda två med en bred erfarenhet från spel i Superettan.


SvaraCitera
Niklas7
(@niklas7)
Ungdom
Blev medlem: 9 månader sedan
Inlägg: 66
Topic starter  

 

1/2 AV SÄSONGEN

 

 

- Vilken start vi har stått för ändå, mål görs i massor och försvaret håller bättre än någonsin. Glädjande att se att vi ännu inte har förlorat i ligan och då har vi ändå spelat halva säsongen redan. Att det sedan har vunnits 11 gånger gör det inte mycket sämre. Vi har spelat oavgjort mot två av lagen som ligger med i topp fyra så det finner jag naturligt och kan inte klaga över det. Viktigt att det fortsätter såhär nu, vi har rejäl ekonomisk kris och för att kunna rädda klubben så måste vi vinna serie, mer eller mindre, det vore en mindre katastrof för klubben om inte det sker.

 

 

- Halva serien spelad som sagt och just för stunden leds ligan med hela 9 poäng, vore ett stort misslyckande att tappa denna ledningen med halva serien kvar. Lite överraskad att se Örgryte så långt ner, förra året åkte man ur Allsvenskan och nu bråkar man i mittenskiftet, det kan dom inte vara nöjda över.

 

 

- Malcolm Stolt gör sitt och det ska han vara stolt över. Skämt o sido så är han ju ändå vår bästa målskytt, för närvarande ligger han tvåa i ligans skytteliga. Något han toppar är dock snittbetyget, likaså antalet matchens spelare. Snacka om att han motbevisar mig för tillfället. Nyförvärvet Winbo har verkligen anpassat sig till Östersund, 3 mål och 5 assist i ligan som central mittfältare viftar man inte bort. Norske lånet Heradstveit har gjort det bra från sin ytterroll på vänstersidan, just nu delar han förstaplatsen i assistligan i serien med sina 6 till antalet. I mål gör inte Sixten Mohlin inte bort sig och viktigt är väl det.


SvaraCitera
Niklas7
(@niklas7)
Ungdom
Blev medlem: 9 månader sedan
Inlägg: 66
Topic starter  

 

2/2 AV SÄSONGEN

 

 

- Som ni ser avslutade vi den andra delen av säsongen tämligen bra, tyvärr lyckas vi inte göra en invincible utan den chansen förstördes i ett möte med Halmstad. Men vi ska inte klaga, vi förlorar bara en gång på en hel säsong och vinner ligan ganska enkelt. Målen gjordes i massor samtidigt som försvaret har varit oträngbart, vi ska vara otroligt stolta med vad vi har åstadkommit. Att vi höll på att åka ur cupkvalet är inget vi behöver nämna högt, vi valde att ställa upp med ungdomslöften och vi startade fantastiskt bra och hade också en ledning med 2-0, Sen kom fem minuter efter vi hade spelat 70 minuter där vi slappnar av och bjuder in till match igen, två snabba och Nyköping visade att det inte var några slagpåsar. Allt fick tillslut avgöras på straffar där vi var det stabilare laget, något som var glädjande för egen del då jag själv har flera straff-förluster under denna spelupplaga.

 

 

- Säsongen blev alldeles fantastisk ifall ni frågar mig, vi såg ut som ett mästarlag från match ett till den sista och när vi nu kan summera säsongen så vinner vi ligan med 73 poäng, hela 13 poäng från de lag som slutade bakom oss. 59 mål gjordes framåt och bara 16 mål släpptes in under säsongen, det ska inte viftas bort någonstans. Mål visste jag att laget hade i sig men för mig är det ändå det defensiva som har imponerat nåt så ut över det grövsta. Nog har vi vunnit Superettan på ett väldigt imponerande sätt, det ska dock inte göra att vi ska tro att Allsvenskan ska bli lätt. Vi har en del problem att se över till nästa säsong, de största problemet av allt? Ekonomin.

 

 

- Så fel jag hade om Stolt va? Jag trodde verkligen inte att han hade det i sig men nu står vi här. Han gör flest mål i ligan och naturligtvis också internt, 22 mål under säsongen inger respekt och att sedan på det så har han även flest antal utmärkelser som matchens spelare med sina 10 till antalet. En annan spelare som har stuckit ut är nyförvärvet i form av Albin Winbo. Vi plockar alltså honom som free transfer och hos oss har mer eller mindre agerat som en svensk version av KDB, sett till snittbetyg är han bäst, han gör även flest assist från sin centrala mittfältsroll. Det ska bli spännande att se hur han agerar i Allsvenskan. Dessa två är det spelare som jag väljer att lyfta alldeles extra, för så bra har det faktiskt varit.


The Gustine gillade
SvaraCitera
Niklas7
(@niklas7)
Ungdom
Blev medlem: 9 månader sedan
Inlägg: 66
Topic starter  

 

SILLY SEASON & FÖRSÄSONG

 

 

- Nu missar vi inte värvningarna som jag gjorde förra säsongen när jag fick göra ett extra inlägg, som ni ser gör vi de flesta dealarna redan innan säsongen slår över. Som nykomlingar till Allsvenskan ska man förbättra sin klubb men de kändes en aning svårare att fynda än året innan, dock har vi gjort vad vi kan för att kunna utmana så mycket som möjligt. Hermannsson togs in för att egentligen spela ute på en kant, dock valde jag att testa på en ny taktik till denna säsong vilket nu gjort att han istället får chansen uppe i anfallet istället. Mörfelt har på fyra säsonger gjort hela 36 mål för Varberg, att kunna plocka honom gratis kändes givet. Robin Sundgren, dvs lillebror Sundgren och Elias Olsson är spelare för bredd och utveckling, inga spelare jag sätter allt för stora krav på. Thuresson har jag faktiskt värvat en gång tidigare, då gick han till Husqvarna. Speltid har han fått där men inte riktigt slagit igenom som man hoppats, därefter valde att han att inte förlänga sitt kontrakt där. Vi får se ifall han tar sin chans här istället. Både Lasha och Alberto fyndade vi genom att skåda i olika världsdelar och sorterat bland spelare som inte fått förlängt och som kunnat tänka sig skriva på för oss. Sist in är norsken Udahl som bara plockas in för att bredda anfallet. Ut är de egentligen bara en av värde som har lämnat och det är norsken Eirik Haugan som Strömsgodset var väldigt snabb att hugga på när han enbart hade 6 månader kvar på kontraktet, där var de inte mycket vi kunde göra och vi tappade oss en tongivande spelare.

 

 

- Som jag nämnde ovan så har vi valt att testa en ny taktik som jag skapat, så att resultaten är väldigt varierande gör mig ingenting. Svenska cupen gick en aning kasst dock, Degerfors körde över oss och BP höll på vinna mot oss också, vi hade mestadels tur där faktiskt och kvitterade i slutsekunderna. Oddevold fick dock smaka och efter den matchen plöjde vi oss fram och avslutade vackert genom att vinna mot ett Molde vilket inte är fy skam!


The Gustine gillade
SvaraCitera
Niklas7
(@niklas7)
Ungdom
Blev medlem: 9 månader sedan
Inlägg: 66
Topic starter  

 

1/2 av säsongen | 2025

Det är en väldigt jämn serie vill jag påpeka, vi har gjort det helt okej vår första säsong tillbaka i ligan och ligger efter halva serien spelad på en niondeplats. Under våra matcher har vi aldrig gått för ett oavgjort resultat, antingen vinner vi eller så förlorar vi, enbart en match har än så länge slutat oavgjort. Vi gör i vanlig ordning många mål, vårat stora problem i år är dock att vi släpper in alldeles för mycket istället, steget till Allsvenskan har varit svårare för försvaret än vad det har varit för våran offensiv. Vi inledde väldigt bra och tog 3-4 segrar med ganska stora siffror, sedan när väl första förlusten slog oss, då kom verkligheten ikapp och det blev lite av ett fritt fall. Glädjande dock är att vi har studsat tillbaka i de senaste matcherna, formen har börjat vända och vi har sakta men säkert klättrat oss upp till en mittenplacering. För att vi ska göra en bra säsong så måste vårat försvar skärpa sig, vi måste vara mer på hugget och försvara oss bättre, vår offensiv gör redan sitt jobb, nu gäller det bara att hela laget tar sig samman och skapar något ut över det vanliga. Med en ekonomi som går åt helvete så är det viktigt att ta en sådan bra position i tabellen som möjligt, 23 miljoner som vi nu ligger back på är svårt att bara vifta bort.

 

3 spelare i fokus

MALCOLM STOLT fortsätter att överraska, vilket är så förbannat kul att se, vilken målskytt han har visat sig vara! Totalt sett under säsongen har han gjort elva mål, åtta av dom har han lyckats göra i Allsvenskan vilket är ett bra facit, frågan är hur många han gjort när vi sedan summerar säsongen. Han är också den spelare som har flest utmärkelser för matchens spelare i laget och också högsta snittbetyget. Mycket alltså i positiv mening. Vem hade kunnat ana detta stordåd när vi väl tog över laget.

ÍVAR HERMANNSSON har inte heller varit en flopp i det offensiva spelet, nu under sin debutsäsong i klubben så har han likt Stolt gjort åtta mål i Allsvenskan. Islänningen fick till en början inleda seriespelet som en anfallare, men då vi kände att vi inte kunde spela med den taktik vi tidigare valt så fick han istället kliva ut på en kant, vilket är han egentliga position. Hur länge vi får behålla denna guldklimp?

ISAK HIEN har verkligen fått varit lite överallt på plan, då han kan spela överallt i backlinjen men också högre upp på plan ute på kanterna. Faktum är att han gjort nästan hälften av alla sina matcher från en västermittfältsroll. Det är dock en roll som vi nu har slopat och numer finner vi honom tillbaka i en backlinje. 2 mål och 2 assister och ett snittbetyg på 7.05 får ändå ses som helt okej för en spelare som fått hoppat fram och tillbaka bland olika positioner i en startelva.

This post was modified 4 månader sedan by Niklas7

SvaraCitera
Niklas7
(@niklas7)
Ungdom
Blev medlem: 9 månader sedan
Inlägg: 66
Topic starter  

 

2/2 av säsongen | 2025

När vi fortsatte serien så gick det helt plötsligt ruggigt bra och som allra bäst låg vi på en överraskande tredjeplats i Allsvenskan, ligan har under hela året varit otroligt jämn då alla vinner mot alla konstant. Men allt var inte bra hela tiden. Bland annat har vi haft en streak på 6 matcher där vi enbart förlorade och den tredjeplats vi hade under ett litet tag var ett minne blott. Som ni kan skåda ovan i den lilla tabellen så slutade vi faktiskt på en sämre placering än vad vi låg på när halva säsongen summerades, inget jag är vidare nöjd med. Man ska dock komma ihåg att vi är nykomlingar i Allsvenskan och att vi var mediatippade just på den position som vi slutar på, så om man ska se det med neutrala ögon så får man väl ändå vara nöjd, även fast man naturligtvis hade velat slutat högre i tabellen, speciellt när man redan fått smak av det under tidigare del av säsongen. Till nästa säsong måste vi finna en taktik som sätter sig, det har blivit alldeles för mycket skifte i taktik för att det inte riktigt vill sätta sig.

 

3 spelare i fokus

MALCOLM STOLT blev tillslut ligans bästa målskytt då han vinner skytteligan med sina 14 ligamål. Detta trots att han hade en stor svacka under andra delen av säsongen och hade fler timmar utan att göra mål. Totalt sett blev det 17 mål för Malcolm, stolt blir man ju av att se detta. Vilken resa han ändå har stått för. I assistväg har han heller inte varit helt oduglig, sex assister visar att han bidrar mycket väl i våran offensiv. För att summera det kort kan vi konstatera att det blev en lyckad debutsäsong i Allsvenskan för våran anfallare.

ISAK HIEN är faktiskt den spelare som fått högst snittbetyg om vi bortser från Stolt, under andra delen av säsongen var han mer eller mindre enbart nere i backlinjen och hoppade mellan vänsterback och mittback. Han visade oss att han håller en god nivå även i Allsvenskan, han var bra ifjol men att han skulle steppa upp även i Allsvenskan såg jag inte riktigt komma. Med tanke på att han redan innan hade misslyckats i både Helsingborg och AIK i samma serie.

ALBIN MÖRFELT var bra redan under första delen av säsongen men tog nog en aning större ansvar och med det blev han bättre under hösten. Under hans tid i Superettan med Varberg så var det han som stod för målen, här har det varit assisterna som stuckit ut. 11 assister under sin stora debutsäsong i Allsvenskan. Han bevisade verkligen att han höll en bra allsvensk nivå vilket vi gläder oss åt med tanke på att vi plockar honom alldeles gratis! Blir spännande och se vad Mörfelt kan erbjuda till nästa säsong.


raca14 och The Gustine gillade
SvaraCitera
Niklas7
(@niklas7)
Ungdom
Blev medlem: 9 månader sedan
Inlägg: 66
Topic starter  

 

Jag har fulat mig lite, tidigare har jag åtminstone gjort två updates under säsongens gång, men till denna säsong blir det bara en säsongsummering då jag inte orkade avbryta mitt under spelandet och att jag helt enkelt hade flowet att spela men inte att skriva. Hur gick då säsong kan man undra? Jo tack, de gick väldigt bra, tack som frågar. Vi var med i toppen mer eller mindre under hela säsongen och under stora delar så hade vi faktiskt en överraskande ligaledning, sjukt ifall ni frågar mig men sådant var fallet. Ligan var otroligt jämn där samtliga lag antingen vann eller förlorade i olika stunder, för vår del kom formsvackan alldeles i slutet av säsongen, tyvärr var det just det som gjorde att vi tappade ligaledning och tillslut också tappade titeln, dock fick allt avgöras i den sista omgången. De lag som slutade 5-6, dvs MFF och IFK Göteborg slutade på 50 poäng. Placeringarna 2-4, dvs Östersund, IFK Norrköping och IF Elfsborg slutade alla på 53 poäng, där vi tog en andraplats genom starkare målskillnad. Vilka vann då årets allsvenska kan man fråga sig, tro det eller ej men faktiskt är det IF Brommapojkarna som skräller hela vägen fram, 54 poäng tagna. Snacka om skev och sjuk säsong.

Här får ni länk till TABELLEN

Transfermässigt in så kom det ett par spelare in, då vi brukar fynda spelare redan innan tidigare säsongen är avklarad så syns inte alla med under nuvarande säsongs fönster. De som anslöt så tidigt var Alexander Bernhardsson, Felix Hörberg, Carl Gustafsson och en norsk regen vid namn Torjus Ulland. Av dessa fyra var det två som nådde en startelva, Bernhardsson och Hörberg var dessa två och de visade sig vara väldigt nyttiga under säsongens gång. CG hade det desto tyngre och är redan villig att lämna för speltid. Ulland fick nöja sig att sitta på bänk. De spelare som sedan ansluter under årets gång är ett par stycken till. 6 stycken för att vara exakt, eller sju om man räknar med lånet. Viktigt att uppvisa här är att ingen är äldre än 21 år så vi har verkligen byggt oss en framtid här. Vi kanske ska nämna lånet allra först då det var den spelare som spelade mest, från Santos lånade vi in en anfallare vid namn Renato Cesar, en spelare vi hade stora förhoppningar på men som inte riktigt kom till sin rätta. 17 åriga dansken Jeppe Green fick även han en del matcher i år, en central mittfältare, en riktigt gnuggare som besitter en god framtid framöver. Den sista jag tänker nämna är Ismail Karatas som vi ryckte åt oss när han precis blivit släppt av Dortmund, 20 år ung och redan 21 u-landskamper för sitt Tyskland. Han var dominant i deras andralag men lyckades aldrig nå fram i deras a-lag. Här har han fått visat upp sina kvalitéer och jag förväntar mig en vass säsong av honom nästa år, om vi får behålla honom det vill säga.

Ut har det inte skett allt för mycket, förutom en sak. En försäljning gjordes och på den dealen tjänade vi 14 miljoner, ett ganska bra avtal som blev av då en klausul sattes igång av IFK Göteborg. Spelaren som lämnade oss var fjolårets överraskning i form av Ivar Hermannsson som denna säsongen var minst lika bra för dom som han var för oss, en spelare som till prestationer presterar alldeles för bra för att vara kvar i Allsvenskan. Francis Baptiste hade ingen framtid med mig i rodret och flög hemåt till England, Rotherham ville se vad han gick för men än så länge har det inte varit någon större succé där. I övrigt handlar det mest om utlåningar för talanger vi har dragit till oss som vi nu ger speltid på andra håll, vissa mer lyckade än andra.

 

MÅLVAKTER:
 | Lasha JANIASHVILI, 33 matcher, 7.01 snb
- Gjorde sin andra säsong i klubben och man kan konstatera att det blev en bra andra säsong. Bara 22 år ung så gott om tid för att utvecklas ytterligare!
---
 | Torjus ULLAND, 1 matcher, 7.20 snb - Ny från KFUM Oslo
| Edgar MONTES DE OCA, 0 matcher, - snb
- Ulland och Edgar har blandat i rollen om att vara andramålvakt, allt som oftast till en början var det Edgar som satt, Ulland visade dock att han var att lita på när han väl fick chansen i den enda matchen han stod då han gavs chansen i cupkvalet. Båda två är fortfarande väldigt unga, Ulland med sina 17 år och Edgar med sina 22 vittnar om att vi besitter en god framtid på våra keepers här i klubben.

FÖRSVARARE:
 | ALBERTO, 32 matcher, 1 mål, 0 ass, 6.94 snb
| Alexander BERNHARDSSON, 31 matcher, 1 mål, 6 ass, 7.19 snb - Ny som Free Transfer
 | Adnan CATIC, 30 matcher, 0 mål, 1 ass, 7.04 snb
 | Simon LÖVGREN, 25(1) matcher, 0 mål, 1 ass, 6.67 snb
- Det har mer eller mindre varit en ganska given backlinje men där åtminstone tre spelare har gjort bra ifrån sig. Vänsterbacken Bernhardsson visade sig vara en god värvning, 1+6 visar att han bidrar framåt. Catic visar i vanlig ordning att han är en bra allsvensk spelare, en riktig ledare i laget. Hans radarpartner i Alberto har varit snäppet sämre men för den delen inte alls dålig. Lövgren som tagit hand om högerkanten, mer eller mindre, har tyvärr inte gjort bra ifrån sig alls, kanske är det här vi ska se oss om.
---
| Isak HIEN, 6(10) matcher, 0 mål, 2 ass, 7.05 snb
| Robin SUNDGREN, 5(2) matcher, 0 mål, 1 ass, 7.03 snb
| Hadjumurad RADJABOV, 2(5) matcher, 0 mål, 0 ass, 6.78 snb
| Elias OLSSON, 1(10) matcher, 0 mål, 0 ass, 6.72 snb
- Hien som tidigare varit en nyckelspelare hos oss fick se sig som bänkspelare till denna säsong, orsaken till det är väl mestadels Bernhardsson som tagit hans plats ute till vänster, Catic och Alberto petar han inte på mittbacken iallafall. Sundgren har haft de problem med skador och därefter sett sig förbisprungen av Lövgren, vilket kan se konstigt ut om man ska gå på snittbetyg. Radjabov var under stora delar av säsongen utlånad till sitt hemland, en bra säsong där gjorde att han fick en del chanser när han kom tillbaka, ses som väldigt intressant. Olsson är mest bara en rotationsspelare som finns med för att bredda.

MITTFÄLTARE:
| Aldin ZIVKOVIC, 30 matcher, 1 mål, 5 ass, 6.95 snb
| Ismail KARATAS, 16 matcher, 0 mål, 1 ass, 6.81 snb - Ny som Free Transfer
| Albin MÖRFELT, 30 matcher, 11 mål, 1 ass, 6.98 snb
| Denis ROMIH, 23(2) matcher, 9 mål, 7 ass, 7.03 snb
| Felix HÖRBERG, 28(2) matcher, 11 mål, 4 ass 6.93 snb - Ny som Free Transfer
- Zivkovic har varit totalt given i startelvan, han är vicekapten i laget och är svår att ersätta med den ledaregenskapen han besitter. Karatas klev in efter att halva säsongen var spelad men blev startspelare direkt, en bra debutsäsong men vi väntar oss ännu bättre presentationer till nästa säsong. Mörfelt tog steg i rätt riktning denna säsong, vi har kunskap om att han är en god målskytt tidigare, vi fick oss en släng av det denna säsong, glädjande att se! På kanterna har slovenen Romih och hemvändaren Hörberg varit, två aviga och snabba kantspringare som bidragit med mål och assist.
---
| Jeppe GREEN, 15(9) matcher, 0 mål, 2 ass, 6.63 snb - Ny från Viborg
| Oscar PETERSSON, 7 matcher, 4 mål, 2 ass, 7.00 snb
| Sigurjon KARLSSON, 6(7) matcher, 3 mål, 3 ass, 7.00 snb - Ny från FC Midtjylland
| Rasmus OMEROVIC, 3(14) matcher, 0 mål, 1 ass, 6.70 snb
| Charlie ANDERSON, 2(7) matcher, 0 mål, 1 ass, 6.80 snb - Ny som Free Transfer
| Albin WINBO, 2 matcher, 0 mål, 1 ass, 7.60 snb
| William LIND, 1(5) matcher, 0 mål, 0 ass, - snb 6.63
- Green fick en hel del speltid i början av säsongen, vi använde oss av defensiv mittfältare då och han är i grund och botten naturlig på den positionen. Men framförallt så ersattes han när tysken Karatas anslöt, något som inte blev en chock för någon. Både Petersson och Karlsson har fått sin speltid från kanterna när inte Hörberg eller Romih har spelat, kantspelarna gör sig bra här i Östersund som ni kan se, vi är väldigt nöjda med dessa spelare vi har just nu. De fyra sista spelarna är centrala spelare och är goda och nyttiga att ha på bänk eller rent av som reserver. Omerovic och Anderson är 19 samt 18 år unga så framtiden finns framför dom. Winbo som tidigare varit en given spelare hos oss tappade verkligen mark till denna säsong, bara två spelade matcher på en hel säsong, han kan inte vara nöjd direkt.

ANFALLARE:
| Renato CÉSAR, 26 matcher, 8 mål, 5 ass, 6.91 snb - Inlånad från Santos
- Snacka om att vi hade förhoppningar på denna spelare, César är sett till sina attributer klart en allsvensk jätte till spelare men vad han åstadkom är för mig inte tillräckligt, ja okej, 8 mål är väl helt okej. Inte en spelare jag har som tanke att låna in igen, tack för tiden men nu är den över.
---
| Malcolm STOLT, 9(12) matcher, 5 mål, 2 ass, 6.93 snb
| Osman GENC, 0(2) matcher, 0 mål, 0 ass, 6.80 snb - Ny från SfB-Oure FA
- Inget ont om Malcolm Stolt för vilken legend den spelaren har varit, men inför säsongen kände jag att vi kanske skulle plocka in ett nytt namn till anfallet som skulle vara en form av uppgradering. Ser vi på statistiken så är han ju faktiskt inte så långt efter César som allt som oftast startade. Kanske hade det varit bättre att låtit Stolt spela mer än vad som gjordes. Genc är för framtiden och plockades in innan César kom, han är bara 16 år gammal men jäklar va intressant han känns, kanske en kommande superspelare för oss?

This post was modified 3 månader sedan 2 times by Niklas7

SvaraCitera
Niklas7
(@niklas7)
Ungdom
Blev medlem: 9 månader sedan
Inlägg: 66
Topic starter  

Försöker få till att truppen ska ha en storlek mindre på texten än vad den andra texten ska ha, dvs att truppen har storlek 10 medan texten ovan ska ha 11. När jag markerar och trycker på storlek 10 så visar den det här där man skriver, men när man väl skickar så återgår de till 11, WHY!?.....


The Gustine gillade
SvaraCitera
The Gustine
(@the-gustine)
Ungdom
Blev medlem: 9 månader sedan
Inlägg: 93
 

Följt i det tysta - ruggigt trevlig rapport! 

Av egen erfarenhet är det mycket konstigt som sker när man försöker ändra design på texten och det blir sällan som man vill... Jag får ofta kopiera ut en textrad med formatering från tidigare updates när det lyckats och sedan klistra in, för att då ändra i mitten av den inklistrade formaterade texten. I viss fall funkar inte ens det... Att ens försöka få till fet stil är som ett lotteri. 

thegustine @Twitter.


Micke och Niklas7 gillade
SvaraCitera
Sida 2 / 2