Meny Stäng

[FM21] Class of 21 ...
 
Share:
Notifications
Clear all

[FM21] Class of 21 - Akademiresan i Manchester United


Niklas7
(@niklas7)
Ungdom
Blev medlem: 8 månader sedan
Inlägg: 55
Topic starter  

Man Utd Youth | Rafqazi's BLOG

 

Manchester United är välkända för sin akademi och har varit det under en längre tid, tittar man runt i trupperna kring PL och Championship så kan man finna en stor spelare som en gång i tiden varit antingen en akademi-spelare eller som haft något förflutet i klubben. I denna rapport kommer vi att få följa med en helt ny kull av talanger som dyker upp bland ungdomsintaget hos just United och följa med dom under deras karriärer, det kommer att vara relativt likt en CAS, fast vi nu istället följer regens skapade av spelet själv. Till en början nu kommer jag att starta som klubblös och sedan semestra mig fram tills de att nya ungdomar ansluter till United, där och då kommer jag att stanna upp, visa upp och dela med mig om spelarna som vi sedan kommer få följa. Vissa kanske når a-laget i United och på sätt skriver in sig i klubben historia, andra kanske inte når samma höjder och lämnar för andra resor. Framtiden får helt enkelt avgöra. Kanske är det en ny "Class of 92" vi har att göra med? Det återstår att se helt enkelt, låt oss resa lite framåt i tiden och vart denna lilla rapport tar vägen!

Under tidens gång kommer jag inte vara en styrande tränare utan hela saven kommer gå ut på att enbart semestra och följa efter dessa talanger. Jag kommer heller inte på något sätt försöka rädda spelare som inte hittar nya klubbar utan blir det så att en spelare väljer att lägga ner så är det fritt för den spelaren att göra så. Uppdateringmässigt så har jag inte riktigt bestämt mig ännu hur de ska se ut, troligtvis kommer det att ske två gånger per säsong, en under sommaren och en under vintern, vi får helt enkelt se vad som passar ju längre fram vi tar oss! Om denna rapport känns intressant så häng gärna på så ser vi vart detta leder till!

- YOUTH. COURAGE. SUCCESS. -


trashbag, zXc, Daniel Nilsson och 2 personer gillade
Citera
Micke
(@micke)
Ungdom Admin
Blev medlem: 10 månader sedan
Inlägg: 166
 

Spännande med lite annorlunda upplägg, ska bli roligt att följa!

"I have never played for a draw in my life." - Sir Alex Ferguson


Niklas7 gillade
SvaraCitera
Niklas7
(@niklas7)
Ungdom
Blev medlem: 8 månader sedan
Inlägg: 55
Topic starter  

Man Utd Youth | Rafqazi's BLOG

 

DEL 1 AV SPELARNA

 

JONATHAN CROSSLEY:
En av två målvakter som togs in till Uniteds akademi. Är den spelare som har allra högst värde nu när de anslöt, en indikator på att man har en stor framtid framför sig kanske? Född i staden Tywyn i hemlandet Wales så sågs han väldigt tidigt som en talang, en speciell kille med ett ordentligt psyke. Genom rekommendation från självaste Ryan Giggs har han nu landat i United för att fortsätta sin utveckling. Med sina 183 cm så är han inte vidare lång för att vara målvakt, men vi ska inte glömma bort att han är så pass ung ändå och har god tid att växa sig lång och också tyngre.

 

 

WALLY JONCK:
Intagets andra målvakt blev Wally Jonck, trots namnet så är han engelsk sett till nationalitet, dock ska det inte glömmas att han är född i Grahamstown i Sydafrika och nu blev namnet inte lika chockerande för att vara britt. Är likt sin konkurrent väldigt kort i växten för att vara målvakt, de ska nog inte hindra honom för att få en helt okej karriär ändå. Flyttade till de engelska öarna i ung ålder och har sedan fått kämpat sin väg fram, allt slit har nu tagit honom hela vägen till en av världens största akademier, kommer han att klara av trycket som nu sätts, kan han kanske bli en kommande spelare för sitt Sydafrika i framtiden?

 

 

DAN BARDEN:
Den enda backen som togs upp till akademin, engelsman med irländskt påbrå vilket han inte är ensam om i denna kull av spelare. Född i södra England, lättare sagt i Poole, neråt mot Bournemouth för att vara lite mer specifik. Spelade i yngre åldrar för just dom men större klubbar kallade på honom, i slutändan stod de mellan Southampton och just United, första alternativet låg definitivt närmare hemmet men Barden valde med hjärtat, det återstår nu att se ifall den unga grabben gjorde det rätta valet att flytta över halva landet för att skola sig på allra bästa sätt. Ska enligt rapporterna ha samma spelartyp som en annan akademispelare i form av Tuanzebe, detta lär kanske många fans ta in till sina hjärtan.

 

 

MATTHEW CHILDS:
Childs är född i staden och har gått hela vägen från junior och nu är nästa steg här. Hans bästa vän är även han uppflyttat och kommer visas i del två av spelarpresentationen. Har likt Barden en dubbelnationalitet där dom båda delar att ha släkt i Irland så chansen för ungdomslandkamper bör inte vara så små. Är trots sin längd på 191 cm både teknisk och väldigt skicklig med sin fysik och som offensiv ytter på båda kanterna kan han komma bli otroligt intressant framöver, även väl fungerande som anfallare så möjligheterna finns för rotation på plan. Har den osköna personligheten att vara pengalysten, låt oss hoppas att han kan hitta rätt mentor i laget och tänker om.

 

 

- YOUTH. COURAGE. SUCCESS. -

This post was modified 2 veckor sedan by Niklas7

SvaraCitera
Niklas7
(@niklas7)
Ungdom
Blev medlem: 8 månader sedan
Inlägg: 55
Topic starter  

Man Utd Youth | Rafqazi's BLOG

 

DEL 2 AV SPELARNA

 

STEPHEN PRICE:
Offensivt är var vi finner Price, kan spela samma positioner som Childs spelar, men till skillnad från Childs så är Price i grunden en anfallare och det är sannolikt där han kommer att spelas. Född i Salford men har i unga dagar tagit sig från utkanten av staden till att hitta hem i trakterna kring Old Trafford. Jämförs redan i olika medier som den nya Michael Owen, med tanke vad han åstadkom under sina yngre dagar så kan vi bara invänta Price framtid, för detta kan verkligen bli något. United har under säsongen värvat in brassen Gabigol och det är en spelare som ska likna Price i spelstilen. 15 år ung men verkar redan nu stå ut, nu får vi bara hoppas att han har skalle för fortsätta.

 

 

AARON GRIMES:
Har vi tidigare haft spelare med släkt i Irland så har vi här istället en spelare gått åt det andra hållet, han har helt enkelt valt Irland som nationalitet. Här har vi en spelare jag tror väldigt mycket på, ska ha en spelstil som liknar en viss Bruno Fernandes, bara det gör nog att många munnar vattnas. Att han är driftig och målmedveten gör de inte sämre. Många i hemlandet har redan koll på honom men man får akta sig, det är absolut inga hemligheter att det engelska förbundet redan har koll på den 16 åriga Grimes. Trots sin bollbegåvning så har han en del att jobba på, kommer Grimes klara av jämförelsen med Bruno eller tror vi att de kan bli en alldeles för tung börda över honom?

 

 

OURDY MALANGO:
Här har vi Matthew Childs bästa vän, båda födda och uppväxta i Manchester, man har följt varandra vart man än har varit, gått i samma skola, spelat samma lag. Nu har man tagit sig till Uniteds akademi och här ska de utvecklas till män, kommer de förbli legender tillsammans eller är det här vi ser två vänner gå isär? Konkurrerar med bland annat Price om en plats i anfallet, frågan är vem av dom som tar chansen, U19 spelar nämligen enbart med en anfallare, precis som a-laget gör! Likt Price så jämförs faktiskt Malango också av media att bli nästa Michael Owen så här snackar vi om två grabbar som tävlar om att lyckas, blir det en clean fight eller tar känslorna över? Mamma och pappa är från Demokratiska Republiken Kongo och frågar ni dom hade ingen blivit gladare ifall deras egna Ourdy fick bära deras egna lands flagga på bröstet, strävar han dock för större saker?

 

 

JACK BASSETT:
Siste man in i akademin är Jack, född i London och en stor supporter för West Ham United. En spelare med helt okej fysik men som saknar det tekniska där avsluten tyvärr inte roar marknaden direkt, är anfallet verkligen rätt plats på plan för den unge Jack Bassett? Konkurrensen på anfallet är redan som tidigare nämnt ganska hårt redan så vad som sker med Jack blir spännande. 

 

- YOUTH. COURAGE. SUCCESS. -


SvaraCitera
Daniel Nilsson
(@daniel-nilsson)
Supersub Admin
Blev medlem: 11 månader sedan
Inlägg: 424
 

Spännande och rolig twist, stort lycka till!


Niklas7 gillade
SvaraCitera
zXc
 zXc
(@zxc)
Ungdom
Blev medlem: 8 månader sedan
Inlägg: 188
 

Det osar inte direkt "Class of 92" om den här kullen. Men ska bli kul att följa ändå. 


Niklas7 och Micke gillade
SvaraCitera
Niklas7
(@niklas7)
Ungdom
Blev medlem: 8 månader sedan
Inlägg: 55
Topic starter  

Man Utd Youth | Rafqazi's BLOG

 

JANUARI 2022

 

JONATHAN CROSSLEY | U18: 6(2) matcher, snb 7.05
- Har inlett som förstakeeper för U18-laget före sin kollega Wally. Har för stunden spelat 6 ligamatcher för Uniteds U18 men framför allt har han även fått chansen att spela Leasing.com Trophy med lagets U23-lag. Laget verkar verkligen tro på Crossley, samma kan man verkligen säga att Wales gör som redan har gett han chansen att debutera för deras U21-landslag. Härlig start för den unga målvakten, nu är det bara att fortsätta utvecklas och spelas så kan de bli något bra av denna Giggs-adept.

WALLY JONCK | U18: 3 matcher, snb 7.03
- Har tyvärr fått nöja sig med att vara nummer två bakom sin kokurrent i Crossley. Istället har han mer agerat lite av en cupmålvakt för U18-laget. Till skillnad från lagkamraten ovan så har faktiskt Wally blivit matchens spelare en gång, sådan viftar man inte bort.

DAN BARDEN | U18: 7(3) matcher, 1 mål, 1 ass, snb 7.04
- Anslöt laget som engelsk, han har nu dock valt att spela för Irland, de var inte sena att höra av sig och numer kan han se sig som U19-landslagsspelare för Irland. Åker in och ut ur startelvan för Uniteds u18-lag men när han väl fått chansen så tycker jag ändå att han har tagit den, ett mål och en assist står han på nu efter en halv säsong spelad. Statsmässigt utvecklas han på bra och har stigit med drygt en på det flesta.

MATTHEW CHILDS | U18: 5(7) matcher, 2 mål, snb 6.99
- Även Childs har åker lite ur och in i en elva i U18-laget, konkurrensen är inte direkt liten så jag tror han är nöjd så länge han får chansen att visa upp sig. Har på fem starter och sju inhopp gjort 2 mål, men ser vi till snittbetyg så är han näst sämst av våra åtta grabbar. Skulle behöva en liten uppryckning nu till våren.

STEPHEN PRICE | U18: 7(2) matcher, 3 mål, 1 ass, snb 7.20
- Det är inte bara Crossley som fått chansen att visa upp sig U23-laget i cupspelet, Price fick sig ett litet inhopp och gjorde det helt okej utan att direkt imponera. Desto bättre har han presterat i U18-laget där de blivit lite fler starter än Childs och också poängmässigt har han varit vassare, 3 mål och en assist för stunden.

AARON GRIMES | U18: 13 matcher, 3 mål, 6 ass. snb 7.43
- Här har vi en grabb som verkligen gör bra ifrån sig, den spelare av Class of 21 som fått mest speltid och den som tränaren verkar tro på allra mest. Grimes har bara tackat och gett tillbaka för förtroendet genom att göra 3 mål och 6 assister på det. Dock är de märkbart att han lätt tappar humöret, kan det ha med att han blir så illa behandlat av motståndarna att han tappar fattningen, 4 gula och 2 röda på 13 matcher imponerar inte på en annars så trevlig spelare att se på. Det ska heller inte glömmas att han likt Barden gått och blivit U-landslagsspelare för Irland, dock tog Grimes steget till U21 direkt, här snackar vi god framtid.

OURDY MALANGO | U18: 4(4) matcher, 1 mål, snb 7.07
- Har de inte jättelätt med speltid just för stunden och är en av de spelare som får minst speltid, det har dock inte hindrat Englands U18-landslag och deras förbundskapten att höra av sig och ta med honom till deras trupp. Kanske vill man på förbundet försöka att binda Malango till England redan nu, risken är annars stor att de kan bli en något för Demokratiska Republiken Kongo istället.

JACK BASSETT | U18: 2(3) matcher, 2 mål, snb 6.87
- Tyvärr för Bassett så är det han som laget verkar tro allra minst på, speltiden är inte mycket och när han väl får spela verkar de som att man väljer att spela honom på andra positioner än anfallet som han egentligen tillhör, tydligen får han spela både som ytter men också som central mittfältare, en position jag kan tänka mig se honom i framtiden. Han har dock gjort 2 mål på två starter och tre inhopp, helt kasst är de ju inte.

 

- YOUTH. COURAGE. SUCCESS. -


Daniel Nilsson och Micke gillade
SvaraCitera
trashbag
(@trashbag)
Ungdom Admin
Blev medlem: 10 månader sedan
Inlägg: 175
 

Tokintressant rapport!


SvaraCitera
Niklas7
(@niklas7)
Ungdom
Blev medlem: 8 månader sedan
Inlägg: 55
Topic starter  

Tack för alla kommentarer! Känns lite som en CAS detta och det går relativt fort ändå att bara semestra fram, blir lite roligare om några år när spelarna börjar röra sig på riktigt! Återigen, kul att ni följer 🙂


SvaraCitera
Niklas7
(@niklas7)
Ungdom
Blev medlem: 8 månader sedan
Inlägg: 55
Topic starter  

Man Utd Youth | Rafqazi's BLOG

 

SLUTET AV SÄSONGEN 2022

 

JONATHAN CROSSLEY | u-lagsstats: 16(0) matcher, 8 hn, snb 6.96
- Har nu fått sin första säsong och totalt sett med matcher mellan u18 och u23 så har han fått en helt okej mängd matcher, trots att jag tror att han hade velat spelat mer. Fick chansen som sagt att spela med u23-laget i cupspel som de senare vann, så nog tror jag ändå att man ser något av en framtid för Jonathan i United. Har under säsongen tagit hem en titel i form av "U18 Högstaligans Cup". Har än så länge fått spela 2 u21-landskamper för sitt Wales, kul att se vart allt detta leder.

WALLY JONCK | u-lagsstats: 10 matcher, 4 hn, snb 6.79
- Desto färre matcher blev de för Jonck men här tror jag faktiskt att United inom en ganska rimlig framtid kommer att säga upp samarbetet mellan de två. Det känns inte riktigt som att han utvecklas som man vill att man ska göra och det kan helt enkelt vara så att nivån han är på just nu är alldeles för låg för en sådan klubb som han nu tillhör. Även Jonck fick fira samma titel som Crossley.

DAN BARDEN | u-lagsstats: 21(7) matcher, 2 mål, 1 ass, snb 6.99
- Barden har fortsatt spela för u19-landslaget för Irland och gjort det bra, han utvecklas stadigt och ser ut att verkligen kunna bli något. Det har blivit många matcher för honom och det har varit blandat mellan U18 och U23 vilket jag inte tror han klagar över direkt. Tre olika titlar var han med och tog då han först och främst vann samma som de ovanför. Utöver de så vann han med U23-laget, både högstaligans cup och U23 Premier League. Härlig start för Barden i United.

MATTHEW CHILDS | u-lagsstats: 22(21) matcher, 8 mål, 1 ass, snb 6.97
- Childs har verkligen spelat matcher under årets gång, många av dom har varit starter men lika många gånger har han fått göra inhopp, viktigt speltid vilket som. 8 mål gjorda och det tycker jag inte vi ska vifta bort såhär i efterhand, de har varit en ganska bra säsong för Childs. Även han har varit delaktig gällande högstaligans cup-vinster i de båda ungdomslagen. Är en av två i denna kull som fått förnyat kontrakt och därför inte längre har ungdomskontrakt, det visar för mig åtminstone att det finns lite hopp om denna spelare.

STEPHEN PRICE | u-lagsstats: 22(11) matcher, 6 mål, 3 ass, snb 7.21
- Sett till snittbetyg har vi här en spelare som har varit väldigt bra, iallafall om vi ska jämföra mot de andra som knappt har snittat över 7 totalt sett. Har likt många andra rört sig mellan de två ungdomslagen i United och då varit med och tagit de olika titlarna som alla andra har gjort. Som den 16 åring som han fortfarande är så finns här inget att klaga på, ett par år kvar inom organisationen förhoppningsvis med stora chanser att fortsätta att utvecklas. Vi får se vem av Childs och Price som tar för sig mest, de kan spela på just samma positioner som varandra.

AARON GRIMES | u-lagsstats: 32(12) matcher, 7 mål, 17 ass. snb 7.29
- Jämfördes en del med Bruno inför säsongen så då fattar man vilken tro man hade på grabben, frågan var då ifall han skulle kunna klara av pressen som då lades på honom. Grimes svar på de var ganska simpelt, ingen oro överhuvudtaget. Tyckte vi att de blivit en del matcher för de andra så har Grimes gjort desto fler och ser man över poängskörden så liknar han en viss Bruno trots allt. Har nu också tjänat ihop 3 u21-landskamper för Irland, tror nog Irland har något fint att se fram emot i framtiden! Är den andra spelaren i denna kul som redan nu som inte längre sitter på ungdomskontrakt.

OURDY MALANGO | u-lagsstats: 17(17) matcher, 5 mål, 5 ass, snb 7.00
- Malango verkar rankas högt av de engelska fotbollsförbundet för nu har han faktiskt klättrat i rang. Tidigare uttagen till U18-landslaget, nu gäller istället Englands U19-landslag för honom. Ganska märkligt ändå att inte andra adepter nått före, inte för att Malango på något sätt är dålig, mer att de andra kanske är bättre sätt till förmåga. I Uniteds ungdomslag gör han absolut inte bort sig men får kanske inte lika mycket chans som de andra. En intressant säsong för honom, oklart vart detta leder till.

JACK BASSETT | u-lagsstats: 7(19) matcher, 4 mål, snb 6.68
- Här har vi grabben som har svårast att hitta sin plats i United, han vill nog allra helst vara anfallare men sett till avslut så är han nivåer bakom andra. Istället har man matchat han några matcher som centralt mittfältare och offensiv ytter. Den sistnämnda har han till och med vant sig vid att spela att de numer ses som en roll som han är "utmärkt" bra på. Svårt att syna vart vi har våran Jack men en framtid i United ser jag tyvärr inte för honom. Han får likt de flesta andra nöja sig med en massa titlar som de båda u-lagen tog för United under denna säsong.

 

- YOUTH. COURAGE. SUCCESS. -


The Gustine och Micke gillade
SvaraCitera
Niklas7
(@niklas7)
Ungdom
Blev medlem: 8 månader sedan
Inlägg: 55
Topic starter  

Man Utd Youth | Rafqazi's BLOG

 

DEL 1 AV SPELARNA - SÄSONG 2

 

JONATHAN CROSSLEY:
 

 

WALLY JONCK:
 

 

DAN BARDEN:
 

 

MATTHEW CHILDS:
 

 

- YOUTH. COURAGE. SUCCESS. -


SvaraCitera
Niklas7
(@niklas7)
Ungdom
Blev medlem: 8 månader sedan
Inlägg: 55
Topic starter  

Man Utd Youth | Rafqazi's BLOG

 

DEL 2 AV SPELARNA - SÄSONG 2

 

STEPHEN PRICE:
 

 

AARON GRIMES:
 

 

OURDY MALANGO:
 

 

JACK BASSETT:


 

- YOUTH. COURAGE. SUCCESS. -


SvaraCitera