Meny Stäng

[FM20] Livet efter ...
 
Share:
Notifications
Clear all

[Klistrad] [FM20] Livet efter Markus Rosenberg  

Sida 5 / 5
  RSS

Daniel Nilsson
(@daniel-nilsson)
Ungdom Admin
Blev medlem: 5 månader sedan
Inlägg: 159
14 september, 2020 19:17  

Efter transferfönstret och Brouwers ankomst så hittade Den Haag en nytändning. Helt plötsligt klaffade allting och en förbryllad JDT såg laget ta vinst efter vinst och var därmed på allvar inblandad i striden precis under den eviga kampen om titeln mellan Ajax och PSV. Men så brakade det ihop i de absolut sista matcherna av säsongen och via ett kval om den sista europaplatsen så räckte Den Haag inte längre än en finalförlust mot Utrecht. Sammanfattat känns säsongen därför som en besvikelse eftersom europaspelet uteblev och klubben hamnade på en plats sämre än föregående säsong.

Men så gick vi ändå långt i UECL och ett gruppspel som via andraplats tog oss vidare till den första utslagsrundan mot turkiska Besiktas. Efter ett jämnt dubbelmöte gick vi vidare till den andra utslagsrundan där ytterligare ett intressant lag stod för motståndet, nämligen portugisiska Braga. Även här fick åskådarna få se två jämna lag över två matcher där vi drog det längre strået båda matcherna. Väl framme i kvartsfinalen och ett Brighton som både köpt och sålt för över en miljard kronor den här säsongen ville göra livet surt för oss, vilket de också gjorde. 0-3 hemma och 0-1 borta talar för att vi aldrig riktigt var nära och så var också fallet.

Flest mål :: Michael Leyten :: 7 st
Flest assist :: Oscar Paz :: 6 st
Högst snittbetyg :: Oscar Paz :: 7,33

Michael Leyten och Oscar Paz var två av väldigt få spelare som sett över hela säsongen presterade bra. Resten var otroligt ojämna där en av de största besvikelserna var anfallaren Mustapha Fofana som landade på sex mål, hälften så många som ifjol. Det finns så mycket potential men av någon anledning fick vi inte se det på fotbollsplanen utan mestadels på träningsplanen. Dock vill jag ändå nämna den brasilianske mittbacken Glaucinho som trots sina 19 år var en bjässe i försvaret när han väl fick spela.

Michael Leyten :: Oscar Paz :: Glaucinho


Micke gillade
SvaraCitera
Daniel Nilsson
(@daniel-nilsson)
Ungdom Admin
Blev medlem: 5 månader sedan
Inlägg: 159
14 september, 2020 22:03  

Efter två och en halv säsong i holländska ADO Den Haag så bestämde John Dahl Tomasson sig för att sätta punkt för samarbetet. Kontraktet höll på att löpa ut och det har näst intill sedan dag ett varit en otroligt frustrerande period, inte minst på planen. Runt omkring har de svenska ägarna tillsammans med JDT byggt upp klubben genom att uppgradera faciliteter för såväl seniorerna och juniorerna som för dataanalytikerna. Utöver det så är den nya arenan på gång, även om den i skrivande stund precis blivit försenad med ett halvår. Från att ligga under nedflyttningsstrecket till att landa på en säker 14’e plats och därefter komma fyra respektive femma de två nästkommande säsongerna talar därför för en otroligt lyckosam tid.

Men så var det inte riktigt. Som hintat var det frustration utöver dess like under vissa perioder där inget gick vår väg; inga mål gjordes, mål släpptes in, vi fick inte igång spelet, spelare var missnöjda och ekonomin var allt annat är bra. Det var kaos emellanåt. Hade JDT gråa hårstrån innan så är han med all säkerhet vithårig numera och det är just av den anledningen som han väljer att vandra vidare. Inga titlar bärgades men klubben anses nu vara ett av de bättre lagen i Holland vilket därför ses som väl godkänt. Tre mycket intressanta lag tog farväl av sin huvudtränare och ryktet går att åtminstone ett av lagen har anmält sitt intresse för John Dahl Tomasson. Vi får väl se vilket klubb som blir nästa adress för vår huvudman.


SvaraCitera
Daniel Nilsson
(@daniel-nilsson)
Ungdom Admin
Blev medlem: 5 månader sedan
Inlägg: 159
15 september, 2020 11:43  

Av de fyra lag som som kom framför ADO Den Haag i Eredivisie den gångna säsongen så gick tre av dem skilda vägar från sin huvudtränare. Det var Ajax, PSV och Utrecht där den sistnämnda klubben direkt klargjorde ett offentligt intresse för John Dahl Tomasson. En intressant klubb men spontant kändes det som ett steg åt sidan och inte uppåt jämfört med Den Haag och JDT bestämde sig ganska så snabbt för att inte gå vidare med en arbetsintervju om Utrecht skulle erbjuda en sådan. Istället vändes blickarna mot de två absolut största klubbarna i Holland, Ajax och PSV. JDT skickade iväg sitt CV och inväntade svar.

Båda klubbarna bjöd in till en arbetsintervju men samtidigt fanns där tränare som både var mer erfarna, hade vunnit mer titlar och hade ett högre rykte än John Dahl vilket innebar en nervositet eftersom han lika gärna kunde stannat kvar i Den Haag om det inte mynnade ut i något kontraktsförslag från varken Ajax eller PSV. Tiden efter båda intervjuerna var långsam och näst intill tortyrliknande då det gick flera veckor. Ajax meddelade till slut att de bestämt sig för Celtics manager Neil Lennon och nu var det bara PSV kvar. Ytterligare en vecka gick, vilket totalt blev en månad från arbetsintervjun, innan ett meddelande från klubben kom om ett kontraktsförslag. John Dahl Tomasson är därmed från säsongen 2027/28 huvudtränare för PSV!

Målet är glasklart; gå till Champions League genom en tabellplacering vilket då är topp två i Eredivisie. För JDT och supportrarna inte bara hos PSV men hos de flesta som inte håller på Ajax så är såklart ambitionen att peta ned De Godenzonen från tronen då de vunnit Eredivisie totalt tio gånger på raken. Ekonomin är bättre än i Den Haag men inte tillräcklig för att redan nu utmana Ajax som i sin tur nyligen sålde en av sina bästa spelare för över en miljard till Liverpool. Det är en utmaning som heter duga men förutsättningarna är betydligt bättre här än i ADO Den Haag vilket känns som ett bra steg uppåt på karriärstegen.


Flourix, Andreas_N, raca14 och 3 personer gillade
SvaraCitera
Micke
(@micke)
Ungdom Admin
Blev medlem: 4 månader sedan
Inlägg: 61
15 september, 2020 12:20  

Härligt, känns som ett bra karriärssteg för JDT! Hoppas du kan peta ner Ajax från tronen.

"I have never played for a draw in my life." - Sir Alex Ferguson


SvaraCitera
Daniel Nilsson
(@daniel-nilsson)
Ungdom Admin
Blev medlem: 5 månader sedan
Inlägg: 159
18 september, 2020 20:18  

Nytt lag, nya möjligheter. PSV är den näst bästa klubben i Holland och det är således endast Ajax som ligger före. Ekonomiskt är det dessutom ett uppsving från ADO Den Hag vilket faciliteterna också är. John Dahl Tomasson insåg ganska så omgående att eftersom den bästa ledarstaben fanns i hans gamla lag så ville han ha över dem till PSV också. Carlos Marchena, den assisterande tränaren från tiden i Malmö FF anslöt först och därefter kom en drös ledare från Den Haag, såklart blev de kompenserade för varenda en av ledarna.

Truppen såg relativt fin ut och hade en sund blandning av erfarna fotbollsspelare som talangfulla sådana och det stora problemet egentligen var att bredden var alldeles för stor sett till antal spelare. Men där fanns ändå rum för att värva in framtidsnamn vilket så blev fallet; hela sex talanger hämtades in där den dyraste var supertalangen tillika brassen José Wilker från Palmeiras för hela 190 miljoner kronor. Utöver det lyckades vi värva Den Haags bästa spelare, mittbacken Stefan Wolf, för inte mer än 75 miljoner vilket måste ses som ett rån med tanke på hur bra han faktiskt är.

IN
mb :: Stefan Wolf :: 75M :: Den Haag
vm :: José Wilker :: 190M :: Palmeiras
hb :: Joop Verlaat :: 55M :: Feyenoord
mb :: Andrew Flores :: 10M :: Alianza
mål :: Christ Kouadio :: 2M :: Djékanou 
fw :: Noël Konan :: 2M :: Mimosas
cm :: Gábor Farkas :: 0,03M :: Salgótarján

UT
hb :: Anas Edrissi :: 130M :: Man United
mb :: Luuk Wensink :: 120M :: Krasnodar
cm :: Nicklas Strunck :: 107M :: Köln
mål :: Mees Bakker :: 100M :: Watford
cm :: Leandro Fernandes :: 75M :: Köln
mb :: Reda Akmum :: 49M :: Heerenveen
dm :: Peer Koopmeiners :: 32M :: Vitesse
+5 överflödiga reservspelare för 19,5M
+7 spelare på lån

Och som vanligt finns det alltid spelare som går att sälja och det för en hel del pengar när man kommer till en ny klubb en bit in på spelet. Likaså var det här och Wensink, Strunck, Bakker och Fernandes gick enligt undertecknad för dubbelt så mycket som en själv hade ens funderat på att betala för dem. Enda förlusten som inte var planerad var försäljningen av högerbackstalangen Anas Edrissi, 19 år gammal och ordinarie i det holländska U21-landslaget. Men när United knackar på dörren med en pengasäck så är det inte så mycket att göra. Ett ekonomiskt bra fönster som vi är väldigt nöjda med.

José Wilker :: Joop Verlaat :: Andrew Flores


Micke, trashbag och Flourix gillade
SvaraCitera
trashbag
(@trashbag)
Ungdom Admin
Blev medlem: 4 månader sedan
Inlägg: 139
18 september, 2020 20:48  

Riktigt trevlig karriär må jag säga Daniel. Känns väldigt realistisk med tanke på klubbytena osv.


Daniel Nilsson och Micke gillade
SvaraCitera
Daniel Nilsson
(@daniel-nilsson)
Ungdom Admin
Blev medlem: 5 månader sedan
Inlägg: 159
19 september, 2020 12:04  
Postad av: @trashbag

Riktigt trevlig karriär må jag säga Daniel. Känns väldigt realistisk med tanke på klubbytena osv.

Tack så mycket! Jag håller med dig och det är lite det jag har försökt lägga fokus vid också. Just nu planerar jag lite smått var någonstans nästa steg är, även om det kan vara en bra bit bort. Är det dags att stiga över till en av de största ligorna eller kanske något likt Holland, typ Skottland, Portugal eller varför inte Schweiz? Landslag finns också med i tankarna.. Vi får väl se 🙂


SvaraCitera
Daniel Nilsson
(@daniel-nilsson)
Ungdom Admin
Blev medlem: 5 månader sedan
Inlägg: 159
20 september, 2020 10:06  

En halv säsong har avverkats och wow vad bra det har gått. Med undantag för enskilda matcher så har PSV gått som tåget där vi dessutom har fått se storvinster och det med betoning på stort. 8-1 hemma mot Roda är den största vinsten i Eredivisie medan 10-1 hemma mot HSC’21 är den största i cupsammanhang. John Dahl Tomasson har onekligen fått en fantastisk start samtidigt som Ajax inte alls har fått till det med sin nya manager Neil Lennon utan placerar sig på en fjärde plats. Det är dock många matcher kvar men JDT har tillsammans med spelarna i PSV gett sig bästa möjliga förutsättningar för att vara med i kampen om flera titlar.

Ska vi bli lite kritiska, som jag har för vana att vara, så har vi stundtals inte riktigt fått till målskyttet vilket har varit ett orosmoment. Vi har fyra anfallare som är duktiga målgörare och när ingen av dem lyckas göra mål under en period på cirka en månad så är det rätt logiskt att något inte stämmer taktiskt baserat på alla faktorer inräknade. Att gå från en 4-4-2 till en 4-2-3-1 och ett mer offensivt tänk har lett till ett pånyttfött PSV som gör mycket mål, men även släpper in en del onödiga emellanåt. Men likt tiden i ADO Den Haag så går vi in med målet att göra fler mål än motståndarna och det är i slutändan tre poäng per match som gäller. Klarar vi det så kan vi bygga vidare på något mycket intressant.

Flest mål :: Dennis Watson :: 13 st
Flest assist :: José Wilker :: 8 st
Högst snittbetyg :: José Wilker & Marco de Wit :: 7,66

Individuellt gör vi det också väldigt bra. Reservanfallaren Dennis Watson, som för tillfället inte är nöjd med sin speltid, leder skytteligan i Eredivisie på 13 mål och här kommer jag att göra ett skifte när tävlingsmatcherna väl börjar igen och ge Dennis mer förtroende. Även reserven José Wilker på vänstermittfältet har varit fantastisk och till och med bäst tillsammans med ytterligare en reserv i mittbacken Marco de Wit sett till snittbetyg då de två har högst i hela serien. José Wilker ligger dessutom på tredje plats i assistligan, endast två assist mindre än Excelsiors Daijiro Chirino. Och när det går så här bra så vill jag naturligtvis passa på att ge hedersomnämnande till mittbacken Andrew Flores, innermittfältarna Jens van Eck och Michal Sadilek men även anfallaren Charlison Wau.

Dennis Watson :: José Wilker :: Marco de Wit


Andreas_N gillade
SvaraCitera
Daniel Nilsson
(@daniel-nilsson)
Ungdom Admin
Blev medlem: 5 månader sedan
Inlägg: 159
21 september, 2020 12:44  

Sett till höstsäsongen så behövdes egentligen ingen form av rotation i laget men såhär i efterhand så känns det ändå bra trots att det var ett otroligt aktivt fönster för vår del. Vi föryngrade truppen men försämrade inte den, dessutom fick vi behålla de spelare som verkligen inte ville sälja och även om det blev en rockad så är jag som sagt nöjd. Tre spelare köptes in för struntsummor i förhållande till vad vi sålde för. Och det är ett stort tack till rekryteringsgruppen som lyckades hitta dessa guldkorn till de priser vi betalade för dem. I innermittfältaren Ariel Zapata har vi redan nu en väletablerad spelare som kommer att gå in som en superstjärna direkt i startelvan. Målvakten Júnior Pericles kommer också att gå in direkt i startelvan medan Jason Gijzen kommer att agera backup. De är väldigt unga men har alla en väldigt hög potential dessutom.

IN
cm :: Ariel Zapata :: 150M :: River
mål :: Júnior Pericles :: 215M :: Flamengo
omh :: Jason Gijzen :: 85M :: N.E.C.

UT
cm :: Sorin Condrea :: 800M :: Guangzhou
mål :: Sem Westervel :: 130M :: AZ
omh :: Dylan Hopman :: 500M :: Bayern München
+2 spelare på lån

Och som ni kan se så gjorde vi två ruskigt bra försäljningar rent ekonomiskt. Sorin är sett till hans attribut en av våra bättre spelare men han ville lämna och när rekryteringsgruppen kom med Ariel Zapata som tips så fanns där aldrig någon anledning från vår sida att förhindra övergången. Sem var stabil i målet men inte någon målvakt som skulle hålla i längden, i var fall inte som förstemålvakt. Dylan Hopman var backup till Antonisse hela hösten så att vi lyckades förhandla upp budet till en halv miljard var helt otroligt. Detta har då lett till att jag kunde föreslå och styrelsen kunde acceptera att uppgradera faciliteter för seniorer, juniorer men även dataanalyser plus en utbyggnad av arenan.

Ariel Zapata :: Júnior Pericles :: Jason Gijzen


Andreas_N och Micke gillade
SvaraCitera
Daniel Nilsson
(@daniel-nilsson)
Ungdom Admin
Blev medlem: 5 månader sedan
Inlägg: 159
22 september, 2020 18:08  

Även vårens matcher är nu avslutade och John Dahl Tomasson har tillsammans med spelarna och ledarna i PSV Eindhoven gjort en bragdartad insats säsongen rakt igenom. En övertygande vinst i Eredivisie följdes upp av cupvinst i den holländska cupen och dessutom gick man hela vägen till final i Europa League där Milan fick se sig besegrade på Mercedes-Benz Arena i Stuttgart med 2-0. Tre titlar för klubben, över 2 miljarder bringades in tack vare försäljningar vilket har gett klubben en otroligt fin grund att bygga vidare på.

Mål gjordes och det i massor. 97 mål i Eredivisie och endast 21 insläppta där antalet gjorda mål är tre fler än rekordet som Ajax hade. Vi tangerade dessutom rekordet på antal poäng så man kan lugnt säga att det är ett historisk bra år. På tal om historia så blev vi det lag som dessutom mäktade med att bryta Ajax långa titelsvit på sammanlagt tio år på raken, vilket inget lag tidigare lyckats med. Med ett tronskifte kanske PSV kan nå samma väg, vem vet? Dennis Watson kom på andra plats endast ett mål bakom Ajax Antony som vunnit skytteligan flera säsonger på raken nu. Sadilek och Wilker kom etta respektive tvåa i snittbetygsligan medan just Sadilek blev vår bästa framspelare men hamnade dock på sjätte plats i assistligan. José Wilker har varit en spelare som stuckit ut poängmässigt såväl som snittbetygsmässigt och med endast 19 år på jordklotet tror jag säkerligen att vi kommer få se fler säsonger av den här sortens storhet flera gånger framöver. Många unga spelare tog vara på sina chanser dessutom och hela våren var svår på så sätt att alla var tillräckligt bra för att starta, samtliga 22 spelare.

Flest mål :: Dennis Watson :: 18 st
Flest assist :: Michal Sadilek :: 10 st
Högst snittbetyg :: Michal Sadilek :: 7,62

Med alla pengarna på banken så har nya möjligheter skapats och faciliteterna är i full fart med att uppgraderas. Som det ser ut just nu kommer arenan att byggas ut med 16 000 sittplatser vilket då kommer ge en kapacitet på 51 000. Fram tills dess kommer vi att dela arena med Ajax vilket inte är helt okontroversiellt beslut men ett nödvändigt sådant. Trots allt detta har vi kvar en bit över 800 miljoner på banken och det är ingen hemlighet att många klubbar rycker i flera av våra spelare så det kommer med all förmodan vara ett aktivt fönster under sommaren.

Dennis Watson :: Michal Sadilek :: José Wilker


Andreas_N och Micke gillade
SvaraCitera
Blaaper
(@blaaper)
Ungdom
Blev medlem: 2 månader sedan
Inlägg: 4
22 september, 2020 19:07  

Vad fan. 
jag gick in här efter hört på podden att du var i PSV. Jag har också hamnat där i min save efter att ha varit i Roma. Jag är dock inte längre fram än säsongen 23/24.

Men till mitt vad fan. På min save behöver jag skicka en central mittfältare då det börjar bli alldeles för tjockt där. Jag är en sentimental jävel och har väldigt svårt att sälja spelare som ändå har gjort ett bra jobb för mig. Men då jag nu ska ut i Europa behöver laget uppgraderas. Jag har våndats länge och väl, vägt för- och nackdelar, haft total ångest men landade till slut på att Sadilek blir den som måste lämna. Också läser jag det här, vad fan.


Daniel Nilsson och Micke gillade
SvaraCitera
vicke231
(@vicke231)
Ungdom
Blev medlem: 2 månader sedan
Inlägg: 58
23 september, 2020 13:25  

Instämmer med Trashbag ovan, en mycket trevlig och realistisk karriär att följa! KIU!


SvaraCitera
Daniel Nilsson
(@daniel-nilsson)
Ungdom Admin
Blev medlem: 5 månader sedan
Inlägg: 159
23 september, 2020 13:48  

Tack för alla fina ord, det värmer!!

Tyvärr fick jag imorse ett stort error på hela laptopen vilket innebar att en halv säsong raderades, inklusive transferfönstret och en hel del skitnödiga resultat.

Jag är grymt besviken och motivationen är nerkörd i botten just nu. Förhoppningsvis kan jag svälja alltsammans och ta nya tag men just nu vill jag bara lägga mig ner och glömma allt.


SvaraCitera
Andreas_N
(@andreas_n)
Ungdom
Blev medlem: 2 månader sedan
Inlägg: 27
25 september, 2020 08:36  

@daniel-nilsson Fy fan... 😢


SvaraCitera
Sida 5 / 5