Meny Stäng

[FM17] IFK Luleå
 
Share:
Notifications
Clear all

[FM17] IFK Luleå


bambuh
(@bambuh)
Ungdom
Blev medlem: 8 månader sedan
Inlägg: 9
Topic starter  

Då var det dax att dra igång en rapport på det "nya" forumet. Hade ett flertal rapporten på den äldre varianten av det här forumet och det var ju trevligt. Spelar dock bara FM17 då jag tycker det är det spelet som funkar smidigast. Dom nyare varianterna av spelet har alldeles för mycket små detaljer som gör att spelet blir segare att spela.

Hur som helst, har spelat ett flertal säsonger på den här saven så det blir att göra säsongsuppdateringar för att komma ikapp vars jag är i spelet. Ni som har följt mina tidigare saves kanske minns att det sällan är raka vägen upp till toppen när jag spelar. Det har även varit så här. 

Så upplägget på rapporteringarna här i början är en update för varje säsong. Har dock inga screens på spelare förens en bit in i spelet så det är väl inte helt klockrent. Kommer dock att göra lite notiser på spelare som blir viktiga i laget. 

 


Micke gillade
Citera
bambuh
(@bambuh)
Ungdom
Blev medlem: 8 månader sedan
Inlägg: 9
Topic starter  

Säsongen 2016/17

Tabell

Som ett av bottenlagen i divisionen så fick vi helt klart vara nöjda med att plocka en 9:e plats i tabellen. Vi gjorde endast en värvning under säsongen och det var anfallaren Linus Zetterström på lån från IK Brage. Han klev in och gjorde 16 mål för oss vilket var bäst i truppen. Lite udda att Brage, som åkte ur divisionen, valde att låna ut en sån spelare till oss. Inga spelare lämnade laget. Vi hade en grundtrupp att bygga vidare på och det var ingen idé att sälja iväg några spelare. 

Flest mål: Linus Zetterström, 16
Flest assist: Anton Andersson, 6
Bäst snittbetyg: Linus Zetterstöm, 7.25
Hållna nollor: Vladmir Sudar, 7
Fansens val av årets spelare: Linus Zetterström
Flest matchens spelare: Sebastian Sandlund, 3

Akademispelare
Delar ut YP-tags till dom bästa unga talangerna som kliver fram ur akademin varje säsong. Den här säsongen så fick ingen spelare det.

Bästa elvan

Linus Zetterström var ju helt klart en bra värvning. Flest mål och fansen val av årets spelare. Justice Tetteh Komey gjorde 12 mål under säsongen, så vi hade två spelare som gjorde 10+ mål under säsongen. Här hade vi åtminstone spelare som har visat sin kvalité i divisionen som vi kan bygga vidare på. Zetterström var ju dock bara på lån och lämnar då klubben. Men en 9:e plats var ändå en någorlunda bra start. 


Micke gillade
SvaraCitera
Micke
(@micke)
Talang Admin
Blev medlem: 11 månader sedan
Inlägg: 200
 

Ska bli spännande att följa denna, lycka till!

"I have never played for a draw in my life." - Sir Alex Ferguson


bambuh gillade
SvaraCitera
bambuh
(@bambuh)
Ungdom
Blev medlem: 8 månader sedan
Inlägg: 9
Topic starter  
Postad av: @micke

Ska bli spännande att följa denna, lycka till!

Tack!


SvaraCitera
bambuh
(@bambuh)
Ungdom
Blev medlem: 8 månader sedan
Inlägg: 9
Topic starter  

Säsongen 2017/18

 

Tabell

4 placeringar och 10 poäng bättre än förra säsongen. Ännu en gång så sålde vi inga spelare. Vi plockade dock in fyra spelare och betalade sammanlagt 102 tusen kr. Centrala mittfältaren Oscar Sandström skrev på för 100 tusen kr från Umeå FC. Vi plockade in offensiva mittfältaren Philip Olofsson från Morön BK för 2400 kr. Rutinerade offensiva mittfältaren Jonatan Valle lånades in från Kalmar FF och Marko Nikolic skrev på efter att ha varit utan klubb.

Jonatan Valle spelade bara 11 matcher för klubben innan han drog på sig en skada och gick i pension. Så det var väl inget klockrent lån. Vi gick dock över till en 4-2-3-1 taktik den här säsongen och det verkar ju ha funkat bra.

Flest mål: Justice Tetteh Komey, 15
Flest assist: Philip Olofsson, 5
Bäst snittbetyg: Justice Tetteh Komey, 7.23
Hållna nollor: Vladmir Sudar, 11
Fansens val av årets spelare: Justice Tetteh Komey
Flest matchens spelare: Justice Tetteh Komey, 6

Akademispelare
- Vahid Vettersand YP17a - OMV
- Simon Jonsson YP17b - HB

Två talangfulla spelare fick vi fram från akademin den här säsongen. Båda lämnade dock efter den här säsongen för att vi ville casha in.

Bästa elvan

Ny uppställning från förra säsongen. Justice Tetteh Komey lyckades ta över från Linus Zetterström och var våran ledande spelare. Flest mål, högst snittbetyg, fansen val av årets spelare och flest matchens spelare. Nyförvärvet Philip Olofsson gjorde flest assist. Oscar Sandström var även han i bästa elvan, så vi gjorde några bra värvningar. 

This post was modified 4 veckor sedan 4 times by bambuh

SvaraCitera
bambuh
(@bambuh)
Ungdom
Blev medlem: 8 månader sedan
Inlägg: 9
Topic starter  

Säsongen 2018/19

Tabell

Tabellen visar en sak men det var en helt annan sak hur vi spelade. 15 matcher spelade vi innan jag fick sparken från klubben. Vi vann tre matcher, spelade oavgjort fyra och förlorade åtta. Inte klockrent. Efter sparkningen så fick dom ordning på truppen och lyckades plocka en 6:e plats i tabellen.

Klubben plockade in och sålde en hel del spelare. Jag plockade in 6 spelare och klubben plockade in en spelare efter dom hade delat ut sparken. Ytterbacken David Björkeryd och mittfältaren Granit Buzuku plockades in gratis från IFK Timrå. Linus Zetterström återvände till klubben från Brage, vi betalade 180 tusen kr för honom. Vi lånade även in tre spelare från Kalmar FF. Mittbacken Johan Stenmark, mittfältaren Adrian Edqvist samt mittfältaren Svante Ingelsson (klubben signade honom). Vi plockade även in mittfältaren Smajl Suljevic gratis. Så vi hade en rätt intressant trupp.

Det var även en del spelare som lämnade klubben. 9 spelare lämnade på försäsongen. Några av dom var reservspelare. Vänsterbacken James Burgin, offensiva mittfältaren Barzan Jamshidi och yttermittfältaren Gustav Rönnbäck-Wallin lämnade klubben gratis. Alla tre var i bästa elvan från förra säsongen. Det stora tappet var ju dock Justice Tetteh Komey. Han som var den ledande spelaren förra säsongen fick lämna klubben. Sen valde klubben att sälja Vahid Vettersand YP17a till GIF Sundsvall för 22 tusen kr och Simon Jonsson YP17b till Gefle för 12 tusen kr. Dom valde även att släppa Sebastian Sandlund gratis. Tre egna talanger valde dom att skicka iväg från klubben.

Flest mål: Linus Zetterström, 12
Flest assist: Johan Stenmark, 4
Bäst snittbetyg: William Olausson, 7.16
Hållna nollor: Vladmir Sudar, 9
Fansens val av årets spelare: Linus Zetterström
Flest matchens spelare: Linus Zetterström, 4

Akademispelare

Inga spelare den här gången.

Bästa elvan

Bästa elvan är tillbaka på en 4-4-2 uppställning som första säsongen. Alla mina värvningar är med också. Linus Zetterström fortsatte att göra mål efter hans första säsong i klubben på lån. Flest mål, flest matchen spelare och fansen val av årets spelare. 

Så efter den här säsongen så tog jag över klubben med en ny tränare istället.

This post was modified 4 veckor sedan 3 times by bambuh

SvaraCitera
bambuh
(@bambuh)
Ungdom
Blev medlem: 8 månader sedan
Inlägg: 9
Topic starter  

Säsongen 2019 & 2020

 

Tabell

Bara 5 poäng ifrån nedflyttningsplatserna. Vi gjorde åtta värvningar under säsongen och fyra spelare lämnade klubben gratis. Mittfältaren Vladimir Lazarev, mittbacken Linus Johansson, högeryttern Anton Andersson samt ytterbacken David Björkeryd lämnade klubben.

Vi lånade in 6 spelare från Kalmar FF. Romario, Svante Ingelsson, Viktor Krüger, Adrian Edqvist, Johan Stenmark och Lars Skutelis. Vi plockade även in Linus Smedjegården från Sirius för 10 tusen kr samt Erik Granat gratis.

Gör även en kortare uppdatering om säsongen efter den här. Fick ett ultimatum att plocka ett x-antal poäng inom ett antal matcher för att inte få sparken. Det gjorde så att jag fick sparken igen efter att vi förlorade första matchen under 2020 säsongen. Med truppen jag byggde så plockade dom laget till en andra plats i tabellen men förlorade i Superettan kvalet mot Dalkurd.

Akademin
Alexander Rosenberg YP19a
- En fysiskt stark anfallare. 

Flest mål: Linus Zetterström, 7
Flest assist: Philip Olofsson, 5
Bäst snittbetyg: Johan Stenmark, 7.19
Hållna nollor: Vladmir Sudar, 11
Fansens val av årets spelare: Linus Zetterström
Flest matchens spelare: Johan Stenmark, 6

Bästa elvan

Vi gjorde ännu en taktikändring, den här gången till en 4-1-2-2-1. Linus Zetterström gjorde flest mål i klubben för tredje gången. Han blev även årets spelare för tredje gången. Han har varit en riktigt bra tillgång till klubben, även när vi inte har spelat klockrent på planen. 

Då dom körde sparken igen så semestrade jag hela 2020 säsongen och tog över klubben inför säsongen efter den.

This post was modified 4 veckor sedan by bambuh

SvaraCitera
bambuh
(@bambuh)
Ungdom
Blev medlem: 8 månader sedan
Inlägg: 9
Topic starter  

Det blir att göra en kort uppdatering om några av säsongerna efter förra uppdateringen.

Efter att dom delade ut sparken efter första matchen så plockade dom alltså en andraplats i Division 1 men förlorade i kvalet mot Dalkurd. 12 spelare signades under säsongen, 11 av dom från mig. Fyra spelare från Kalmar FF. Ossian Hallberg, Viktor Krüger, Carl Gustafsson samt Anton Maikkula. Vi betalade 5000 kr för att signa Aly Keita från Östersunds FK. Vi plockade även in Karl Larson, Granit Buzuku, Rickard Östlin, Ante Björkebaum och Joakim Wrele. 15 spelare lämnade klubben. Dom plockade även in Jonathan Morsay på lån från GIF Sundsvall samt sålde Martin Oskarsson till Västerås för 4500 kr. En hel del ändringar i truppen dvs.

Det verkar även som att jag var på semester säsongen efter den. Dom gjorde 11 värvningar och släppte 10 spelare. Dom plockade en 6:e plats i tabellen. Tog över klubben igen med en ny tränare efter säsongen. 11 spelare signades. Tobias Sana, Samuel Kari Frijonsson och Jens Cajuste var dom mest kända namnen. Vi sålde Linus Zetterström till FK Karlskrona för 17 tusen kr.  Efter 17 spelade så fick jag sparken för TREDJE gången av samma klubb.

Så istället för att semestra en hel säsong så skrev jag på efter säsongen. 6 spelare signades där mittbacken Oscar Pehrsson var den mest framstående spelaren. 10 spelare lämnade klubben. Kan ni gissa vad som hände igen?

SPARKEN FÖR FJÄRDE GÅNGEN.

Klubben åkte ur Division 1. 

Det var här vi gjorde ett litet skifte. Något var ju tvungen att ändras för det funkade inte. Så semestrade en säsong och dom vann Division 2. Dom gjorde en total ombyggnation av truppen. Dom två islänningarna jag hade signade tidigare såldes för 635 000 kr sammanlagt vilket ordnade upp ekonomin. 17 spelare in, 17 spelare ut. Dom gjorde även en speciell värvning, Mathias Svenson. Han som ändrade allt för klubben.

Med en sån speciell spelare som Mathias Svenson som är OMC så ville jag pröva på något nytt. Dom gamla vanliga taktikerna funkade inte. Med en sån duktig OMC som Svenson och när man fått kicken fyra gånger så var det bra att vara lite kreativ. 4-1-2-3. Ingen anfallare. Så ska vi spela. 

Ombyggnationen av klubben var igång.

Under dom här säsongerna så fick vi även fram några intressanta spelare från akademin. 

Daniel Lundberg YP20a
- Snabb anfallare som kan spela på högerkanten. Tränades om så att han kan spela på vänsterkanten också. 

Martin Berntsson YP21a
- Ytterback.

Dennis Niklasson YP21b
- Målvakt.

Mårten Johansson YP23a
- Central mittfältare. Blev en A-lagsspelare.

Rasmus Engelmark YP24a
- Snabb högeryttermittfältare. Kan även spela högerback.

 

This post was modified 4 veckor sedan 2 times by bambuh

Micke gillade
SvaraCitera