Meny Stäng

[FM17] Awakening th...
 
Share:
Notifications
Clear all

[FM17] Awakening the Sleeping Giants...  

Sida 1 / 2
  RSS

db_
 db_
(@db_)
Ungdom
Blev medlem: 2 månader sedan
Inlägg: 20
5 augusti, 2020 10:56  

 

Awakening the Sleeping Giants...

Jag hade en rapport på förra sidan som gick ut på att ta över forna storlag; klubbar som någon gång varit framstående ute i Europa men som på senare tid inte längre återfinns i den europeiska toppen, och göra dem bäst igen. För att kunna mäta detta kommer jag att använda mig av UEFAs klubbcoefficient. När laget är rankat nummer ett på den listan avgår jag som manager och letar efter en ny klubb. När jag tar över klubben får den inte återfinnas på de 30 första platserna på UEFAs aktuella rankinglista samt att jag dessutom kommer varje ny klubb att få vissa restriktioner för att göra utmaningen lite större.

Jag hade redan spelat en säsong innan jag kom på denna idé och därför kommer denna rapport börja från och med säsongen 17/18. Jag kommer dock att gå igenom den föregående säsongen lite kort i nästa inlägg, där jag även avslöjar första laget.

Och ni undrar säkert varför jag gör detta på FM17 och inte på de nyare versionerna. Jag har testat FM20 men fastnade tyvärr inte alls medan FM17 verkligen rullar på bra och dessutom så är denna save (jag har spelat mååånga säsonger kan jag avslöja) nog topp-5 bland mina CM/FM-sparningar genom tiderna. Hursomhelst så hoppas jag att ni följer med på resan ändå.

Eftersom jag redan hade startat denna rapport på den tidigare sidan kommer mycket i början att vara kopierat därifrån (då jag lyckades rädda min rapport innan den stängdes ner). Jag hoppas ni har överseende med detta. Nu kör vi igen!

 


Pontus Wernbloom, Forza Rossoneri, Ragnar och 1 personer gillade
Citera
db_
 db_
(@db_)
Ungdom
Blev medlem: 2 månader sedan
Inlägg: 20
5 augusti, 2020 11:06  

Reserverad för Hall of Fame, rekord osv. 


SvaraCitera
db_
 db_
(@db_)
Ungdom
Blev medlem: 2 månader sedan
Inlägg: 20
5 augusti, 2020 11:23  

AC MILAN - Historia

 

Milan är nästintill definitionen av en sovande jätte. Med näst flest Champions League/European Cup-titlar i historien men med ett nutida troféskåp som ekar tomt är givetvis den italienska klubben min första anhalt. Det var säsongen 2006/07 som klubben fick lyfta CL-bucklan senaste gången och säsongen 2010-11 som man fick lyfta Serie A:s motsvarighet senast. Klubben törstar efter nya titlar och jag ska ge dem den framgången de förtjänar.

Klubben historia är inte att leka med och många legendarer har vandrat i katakomberna på mäktiga San Siro. Spelare som Paolo Maldini, Marco van Basten och Franco Baresi har alla burit den respektingivande svart-röda tröjan och nu är det hög tid att nya legender skapas och nya hjältar kliver fram.

LAGINFORMATION

Grundad: 1899

Smeknamn: Rossoneri

Legender: Franco Baresi, Marco van Basten, Paolo Maldini

Ikoner: En hel drös spelare, bl a Gianni Rivera, Gunnar Nordahl, Carlo Ancelotti

Bittra Rivaler: Inter, Juventus

Andra Rivaler: Roma, Napoli, Fiorentina, Lazio, Verona, Atalanta

Ligatitlar: 18 st (senast 2011)

Champions League: 7 st (senast 2007)

Flest ligamatcher: Paolo Maldini - 647 matcher

Flest ligamål: Gunnar Nordahl - 210 mål

Wiki: [länk]

Milan är en välmående klubb och har alla förutsättningar att lyckas med väldigt små förändringar. För att göra min tid i klubben till en större utmaning har jag gett mig själv dessa restriktioner och det kommer att göra mitt jobb något svårare.

UTMANING: HELT ITALIENSKT

1. Endast spelare födda inom Italiens gränser får representera A-laget från och med nu

2. Detta innebär att även spelare med italiensk nationalitet men som ej är födda i landet, ej kommer att få spela

3. Spelare som ej utfyller dessa krav men som återfinns i klubben ska säljas vid tillfälle eller sitta av sina kontrakt i reservlaget.

SvaraCitera
Ragnar
(@ragnar)
Ungdom
Blev medlem: 2 månader sedan
Inlägg: 109
5 augusti, 2020 12:12  

Tror inte jag läste den här på förra forumet (eller så har jag glömt av) så helt nytt för mig. Lycka till!

VI HAR ALLTID DRÖMT OM ATT SPELA I BLÅRANDIGT - SPELA SOM I VÅRA DRÖMMAR!


db_ gillade
SvaraCitera
raca14
(@raca14)
Ungdom
Blev medlem: 2 månader sedan
Inlägg: 30
5 augusti, 2020 23:42  

Ser fram emot din SR! Älskar långkörare som man får läsa om...


db_ gillade
SvaraCitera
Forza Rossoneri
(@forza-rossoneri)
Ungdom
Blev medlem: 2 månader sedan
Inlägg: 13
6 augusti, 2020 12:36  

Lycka till, kommer följa


db_ gillade
SvaraCitera
db_
 db_
(@db_)
Ungdom
Blev medlem: 2 månader sedan
Inlägg: 20
6 augusti, 2020 15:11  

 

     SÄSONG 0 - SERIE A 16/17 • 3/20 • 38 22 7 9 • 55-31 24 •73

Som jag nämnde i första inlägget har jag redan spelat en säsong med Milan men det var innan jag kommit på denna spelidé och således spelade jag utan restriktioner den säsongen. Jag hade dock fixat ett transferembargo för första mercaton och således såldes eller köptes inte några spelare under sommaren. Däremot blev det snart januari och en viss tongivande mittback ville inget hellre än att skriva på för det snorrika PSG. Jag försökte med det mesta för att hålla kvar Alessio Romagnoli men i slutändan var pengar det enda som lockade honom och ingen har nog mer än Paris Saint-Germain. Surt, då jag hade tänkt att bygga min defensiv kring honom under en lång tid framöver.

Spelmässigt gick det bättre för klubben. Vi vann Supercoppa TIM Final över Juventus med 3-2 och vi slog även ut dem i semifinalen av TIM Cup på fler gjorda bortamål. Den cupen vann vi förövrigt också sedan överraskningen Verona städats av med klara 3-0 i finalen. I ligaspelet var det spridda skurar. Vi kunde blanda imponerande vinster mot Inter och Juventus mot totala plattmatcher mot Crotone och Udinese.

Det var dock länge ett fyralagsslag där vi, Lazio, Juventus och Inter slogs om det men i slutet drog de två sistnämnda ifrån och våra värsta konkurrenter lyckades tillslut vinna scudetton med en ynka poäng före Juventus. Vi tog den viktiga tredjeplatsen, vilket innebär kvalspel till Champions League, och ger oss vår första chans till att börja plocka rankingpoäng.

De spelare som var mest framstående hos oss var, förutom Giacomo Bonaventura (7.31), var Gabriel Paletta (7.42), Juraj Kucka (7.30) samt Gustavo Gómez (7.25). Ingen av dessa kommer nämligen att få spela för Milan under nästa säsong och jag börjar så smått inse att detta kanske kan bli en större utmaning än jag trott. Det ska även bli intressant att se vad fansen säger om att Kucka, vald till säsongens spelare av fansen, kommer att försvinna under sommaren. Spännande tider väntar på San Siro.


SvaraCitera
db_
 db_
(@db_)
Ungdom
Blev medlem: 2 månader sedan
Inlägg: 20
6 augusti, 2020 15:18  

 

     SÄSONG 1 - AC Milan • #44

Eftersom Milan inte deltog i något cupspel i Europa under föregående säsong återfinns klubben på en modest 44:e plats på rankingen. Och inför fortsättningen ser det ännu värre ut, då den ganska starka säsongen 12/13 kommer att försvinna ur räkningen till nästa säsong. Utifrån de poäng som klubben har i dagsläget beräknas man att återfinnas runt en plats 52:e plats nästa säsong och därför är det av ytterst vikt att vi gör ett bra europaspel denna säson för annars kommer klättringen mot toppen att bli en ännu längre resa än jag tänkt mig.

Toppar listan gör Bayern München. De tyska mästarna besegrade Arsenal i Champions League-finalen med 2-1. Real Madrid som närmast slåss med Bayern om första platsen åkte mycket överraskande ut i första utslagsomgången, mot italienska Napoli.

I Europa League vann Mourinhos Manchester United mot Monaco med 3-2, i en final som var ytterst underhållande. En viss Zlatan gjorde det avgörande målet i den 90:e (+1 tilläggsminut).


SvaraCitera
Forza Rossoneri
(@forza-rossoneri)
Ungdom
Blev medlem: 2 månader sedan
Inlägg: 13
6 augusti, 2020 17:32  

Grattis till cuptiteln,  vore kul med en cuptitel i verkligheten också 😔 

This post was modified 2 månader sedan by Forza Rossoneri

SvaraCitera
db_
 db_
(@db_)
Ungdom
Blev medlem: 2 månader sedan
Inlägg: 20
7 augusti, 2020 14:31  
Postad av: @forza-rossoneri

Grattis till cuptiteln,  vore kul med en cuptitel i verkligen också 😔 

Tack! Ja, en cuptitel, eller vilken titel som helst, hade varit uppskattat i verkligen 🤣 


SvaraCitera
db_
 db_
(@db_)
Ungdom
Blev medlem: 2 månader sedan
Inlägg: 20
7 augusti, 2020 14:38  

     ÖVERGÅNGAR • 9 IN/23 UT

Det var en, minst sagt, hektisk 'mercato'. 23 spelare lämnade och nio kom till San Siro under sommaren. Det var enkelt att bli av med spelare som SusoKucka och Bacca, eftersom dom hade bra säsonger i ryggen. Andra spelare som SosaEly och Niang behövde jag låna ut, några med utköpsklausuler och några utan.

Jag förväntade inte mig att tappa Bonaventura men när Bayern kom och viftade med sina pengar ville han lämna och jag tillät honom att göra det. Jag länsade de andra italienska klubbarna på spelare och hittade några med stora kvaliteter. Jag visste direkt att jag ville köpa BelottiBenassi och Bernadeschi men det var bara frågan vad det skulle kosta. 67 miljoner pund kostade trio och det är ett skäligt pris för tre spelare som redan är eller åtminstone kommer att bli spelare av världsklass.

Det var svårare att hitta försvarare av hög klass och ingen av mina transfermål ville gå till oss, eller så ville klubbarna ha för mycket betalt för spelaren i fråga. Jag fick, tillslut, nog in ett par försvarare som kan göra ett bra jobb under denna säsong och med möjligheten av utvecklas till utmärkta spelare i framtiden.

     MÅLVAKTERNA

     GK: Gianluigi DONNARUMMA - 18 yrs, 2/0 (Castellammare di Stabia)

     GK: Alessandro PLIZZARI - 17 yrs, U19 caps (Crema)

     GK: Luca GHILARDUCCI - 16 yrs, 0/0 (Pietrasanta)

Vi har en väldigt ung trio av målvakter i klubben. Donnarumma är en framtida världsstjärna och Plizzari briljerade under förra säsongen när han fick hoppa in istället för långtidsskadade Donnarumma. Ghilarducci är ett stort framtidsnamn och därmed har jag målvaktspositionen säkrad under hela min tid här, förutsatt att inte något dramatiskt händer.

     FÖRSVARARE

     DR: Ignazio ABATE - 30 yrs, 22/1 (Sant'Agata de' Goti)

     DR: Davide CALABRIA - 20 yrs, 11/1 U21 (Brescia)

     DL: Luca ANTONELLI - 30 yrs, 16/0 (Monza)

     DL: Mattia DE SCIGLIO - 24 yrs, 31/0 (Milan)

     DC: Alex FERRARI - 23 yrs, 7/0 U21 (Modena)

     DC: Michele FORNASIER - 23 yrs, 0/0 (Vittorio Veneto)

     DC: Arturo CALABRESI - 21 yrs, 12/1 U21 (Rome)

     DC: Matteo GABBIA - 17 yrs, U19 caps (Busto Arsizio)

Abate hade en stark säsong till höger men Calabria närmar sig och den unga italienaren kommer nog att vara mitt förstaval inom två säsonger. På andra sidan kommer Antonelli och De Sciglio att slåss om platsen. I mittförsvaret har det skett en enorm förändring och ingen av förra säsongens startspelare är i klubben längre. Fornasier och Ferrari kommer att starta framför Donnarumma.

     MITTFÄLTARE

     MC: Riccardo MONTOLIVO - 32 yrs, 64/2 (Milan)

     MC: Andrea POLI - 27 yrs, 5/1, (Vittorio Veneto)

     MC: Marco BENASSI - 22 yrs, 23/6 U21 (Modena)

     MC: Manuel LOCATELLI - 19 yrs, 12/1 U21 (Lecco)

     AMC: Federico BERNARDESCHI - 23 yrs, 13/1 (Carrara)

     AMC: Andrea BERTOLACCI - 26 yrs, 5/0 (Rome)

     AMC: Valerio VERRE - 23 yrs, 7/0 U21 (Rome)

     AMC: Damiano SCHIETROMA - 16 yrs, 0/0 (Montorio Romano)

     AMC: Hachim MASTOUR - 19 yrs, 1/0 (Reggio Emilia)

Det kändes sorgligt att förlora Bonaventura då varken Verre eller Bertolacci är i närheten av den spelaren Bonaventura är. Den talangfulla Bernardeschi, som jag vann budgivningen mot Juventus om, kommer i alla fall att ta hand om en plats. Den löjligt talangfulla Schietroma, som jag snodde från nedflyttade Roma, kommer att få sina chanser denna säsong och jag ser en ung Roberto Baggio i honom. Benassi, Locatelli and kapten Montolivo är den föredragna trion bakom de offensiva anfallarna.

     ANFALLARE

     STC: Gianluca LAPADULA - 27 yrs, 0/0 (Turin)

     STC: Andrea BELOTTI - 23 yrs, 8/4 (Calcinate)

     STC: Federico BONAZZOLI - 20 yrs, 6/2 U21 (Manerbio)

     STC: Patrick CUTRONE - 19 yrs, U19 caps (Como)

"The Rooster" Belotti är efterlängtad på San Siro och äntligen har klubben fått en anfallare av världsklass som kan leda anfallslinjen. Jag räknar med att han kommer att tävla om Capocannoniere denna säsong. Bonazzoli och Cutrone är två namn för framtiden men jag är osäker om någon av dem kommer att bli tillräckligt bra för att kunna konkurrera med eller senare kanske ersätta Belotti. Lapadula kommer att stanna i klubben så länge han är nöjd med att nöta bänk. Gnäller han kommer jag att sälja honom på direkten.


SvaraCitera
db_
 db_
(@db_)
Ungdom
Blev medlem: 2 månader sedan
Inlägg: 20
7 augusti, 2020 14:56  

     SUPERCOPPA TIM • UTSLAGEN (FINAL) • v INTER

Vi förlorade den italienska supercupen mot våra värsta rivaler Inter. De gjorde det avgörande målet med enbart två minuter kvar till straffläggningen. Ett bittert resultat med tanke på att vi dominerade matchen, till större del i vart fall.

     SERIE A • 2/20 • 22 11 5 • 82-29 +53 • 77

Vårt mål för säsongen var en tredje plats, för att kunna fortsätta klättringen på rankingen genom att säkra Champions League-spel. Det stod klart ganska tidigt att vi även skulle hamna i dessa trakter. Och medan Juventus flög iväg i ledningen; kämpade Inter, Fiorentina och vi om de två tillgängliga CL-platserna. Faktumet att vi vann bägge matcherna mot Inter samt vann en och spelade en oavgjort mot Fiorentina spelade en avgörande roll i vårt säkrande av andra platsen. 6-1-förnedringen av Empoli samt den övertygande 4-1-vinsten mot Lazio var höjdpunkterna av säsongen medan förlusterna mot Capri (1-2) och Bologna (0-1) definitivt är säsongens låga punkter.

Fler konsekventa prestationerna krävs om vi ska kunna toppa Juventus nästa säsongen. Faktumet att vi vann en match mot dem samt, mer eller mindre, dominerade de övriga gör mig säker på att vi kommer att lyckas med det. Frågan är bara hur många säsonger det tar innan det sker?

     CHAMPIONS LEAGUE • UTSLAGEN (GRUPPSPEL) • 3:E PLATS

Vi fick en mycket tuff grupp där vi lottades mot spanska Athletic, engelska Manchester City och tyska Dortmund. Vi var nära att skrälla i första matchen men en tveksamt dömd straff, inslagen av John Stones, förstörde festen. Vi gjorde dock processen kort mot Dortmund i nästa match och hade avgjort allt inom 25 minuter. Sedan började oturen att skratta oss i ansiktet. Först dominerade vi Athletic på hemmaplan innan Bertolacci tog ett mycket onödigt rött kort. Och fem minuter från slutet kom kvittering från dom, och vi hade tappat viktiga poäng. I returen var det inte mycket bättre, vi spelade ut dom fullkomligt men Belotti hade, för en gångs skull, oerhört svårt att placera bollen i mål. Tre skott i ramvirket lyckades han med innan dom gjorde matchens enda mål på deras enda riktiga målchans.

Vi hade kniven mot strupen när vi mötte Man City och vi presterade kanske säsongens insats. Fyra vackra strutar från Belotti och en från Locatelli bakom stackars Claudio Bravo betydde 5-1 i matchen (De Bruyne tröstmålade i slutminuterna). Vi hade avgörandet i egna händer, en vinst mot Dortmund i Tyskland och vi skulle vara vidare. Efter 90 minuter och en kaosartad match stod det 5-3 på tavlan och dessvärre betydde det att vi hade förlorat matchen och chansen till vidare avancemang. Dock knyckte vi tredje platsen och fick fortsätta att försöka samla rankingpoäng i EL.

     EUROPA LEAGUE • UTSLAGEN (1:A UTSLAGSOMG.) • v. MAN UTD

Vi fick värsta tänkbara lottning när vi ställdes mot den andra Manchester-klubben i EL. Det började illa när vi dessvärre förlorade med 2-3 hemma på San Siro. Vi satsade allt i returen och tog ganska tidigt ledningen. Vi forcerade och forcerade men United stack upp i en sällsynt kontring och Mattia De Sciglio var tvungen att fälla Diego Costa för att kunna freda målet. Costa var iskall från straffpunkten och trots en massiv press i slutet kunde vi inte sticka något mer hål på briljanta David de Gea. Därmed är vårt europacupspel slut för denna gång. Lite för tidigt men det finns lovande tendenser och vi kommer nog att ta oss längre nästa gång.

     TIM CUP • UTSLAGEN (SEMI-FINAL) • v JUVENTUS

I TIM Cup vann vi mot Cagliari i den första rundan, tack vare ett sent mål från ynglingen Matteo Gabbia. Vicenza avfärdades med lätthet hemma på San Siro med 2-0 innan Juventus betvingade oss i semifinalen. 0-1 borta och enbart 1-1 hemma betydde att vi var utslagna, trots dominans över två matcher. Vi hade 15 skott på mål jämfört med våra rivalers enbart fyra skott. Men karma slog tillbaka mot Juventus och de förlorade finalen med 3-0 mot Sassuolo, trots en ungefärlig lika stor dominans som vår.

     TRANSFERS • 2 IN • 3 UT

Jag gjorde lite affärer i januari. Först signade jag upp den lovande mittbacken Manilo Di Masi från Chievo. Di Masi hade spenderat hösten på lån hos Parma och hade gjort ett okej jobb så jag plockade in honom för £1,4M. Gianluca Lapadula kom till mig precis innan transferfönstret skulle stängas och krävde mer speltid. Jag vägrade och satte upp honom på transferlistan, och konstigt nog snappade Real Betis upp honom illa kvickt. Jag använde samma peng som jag fick in från försäljningen för att locka Mattia Destro ännu en gång till San Siro (han spenderade en säsong på lån för några säsonger sedan). Jag kände att jag behövde en erfaren anfallare för att kunna stötta ynglingarna om Belotti skulle gå sönder.


raca14 gillade
SvaraCitera
db_
 db_
(@db_)
Ungdom
Blev medlem: 2 månader sedan
Inlägg: 20
11 augusti, 2020 11:39  

     SPELARSTATISTIK • I

När vi tar en titt på spelarnas statistik kan vi snabbt konstatera att Andrea Belotti haft en magisk säsong med 41 fullträffar på enbart 50 matcher. Övriga anfallare har fått starta varsin match samt fått ett handfull matcher via inhopp och har gjort varsitt mål under dessa matcher. Dvs helt okej utfört men vi behöver bättre alternativ till Belotti i framtiden. Trion LocatelliBenassi och Bernardeschi har gjort en bra säsong. Verre är jag något missnöjd med medan Mastour fortfarande är ung, även om jag faktiskt förväntade mig lite, lite mer av honom. Supertalangen Schietroma fick spela fyra matcher och har redan skrivit in sig i målprotokollet!

Försvaret har överlag varit briljant med Michele Fornasier som den stora framgångssagan. Mittbacken har även blivit uppkallad till A-landslaget nu och vi kanske har vår framtida stjärna där. De Sciglio och Antonelli har dominerat varsin kant och medan lovande Calabria svikit lite så har Matteo Gabbia visat lovande tendenser.

I målet har Donnarumma varit skadefri och därmed givetvis dominerat i mål. 19 hållna nollor imponerar. 17-åriga Luca Ghilarducci fick en match under bältet och höll nollan. Framtiden är minst sagt lovande för honom.

     UTMÄRKELSER • I • II • III • IV • V • VI • VII • VIII • IX

Det blev givetvis storslam för Belotti efter den fina säsong han har haft. Förutom att han vann prestigefulla Capocanniere blev han även inröstad i säsongens lag, Serie As bästa anfallare, den bästa italienska spelaren framröstad av italiensk media, fansens spelare samt Serie As bästa spelare. Puh, den mannen har varit enastående, minst sagt.

Donnarumma har börjat maktskiftet genom att peta ner Buffon i landslaget samt även på tronen som är Serie As bästa målvakt. Alex Sandros fenomenala säsong för Juventus var den enda anledningen att De Sciglio och Fornasier inte vann titeln som bästa försvarare. Bernardeschi kom på en andra plats i kampen om säsongens mittfältare men slogs av Antonio Candreva, då denna gjort fler poäng än vår prestigevärvning. Vi dominerade även säsongens lag och förutom tidigare nämnda Belotti togs Benassi, Ferrari, De Sciglio, Fornasier och Donnarumma ut vilket gör att vi hade hela sex spelare med. Att jämföra med mästarnas Juventus enbart fyra spelare.

     RANKING • #48

Dessvärre tappar vi fyra platser på listan men det är en direkt effekt av tidigare säsonger med dåliga resultat i Europa snarare än att vi inte tog oss speciellt långt i Europa under denna säsong. De tre säsongerna 14/15, 15/16 och 16/17 kommer att ligga oss i fatet ganska mycket och förhindra vår frammarsch på rankningen. Om vi gör en ännu bättre säsong i Europa nästa gång kommer vi givetvis att klättra på listan men tyvärr inte så mycket som vi borde kunna göra.

Hursomhelst toppar Bayern återigen rankningen, med de spanska giganterna strax bakom. Våra främsta antagonister finns på en fjärde plats på listan. Spanien dominerar återigen listan och både Atletico Madrid samt Sevilla återfinns på det efterföljande platserna.

 

Tracker


SvaraCitera
db_
 db_
(@db_)
Ungdom
Blev medlem: 2 månader sedan
Inlägg: 20
12 augusti, 2020 10:12  

 

     ÖVERGÅNGAR • 2 IN/17 UT

Under sommaren gjorde jag enbart två inköp. Jag ville egentligen rekrytera en högkvalitativ mittback men återigen fanns det ingen tillgänglig. Sedan suktade jag efter Marco Veratti från PSG och trots att han kunde tänka sig att gå till oss ville fransmännen ha hissnande £90M för honom. Jag nöjde mig därför med Leonardo Capezzi från Sampdoria istället, som är en talangfull spelare om än inte speciellt extraordinär. En kort tid senare gjorde jag en riktigt transferbomb när jag snodde Juventus mest lovande spelare från dom. Moise Kean kostade inte ens oss speciellt mycket och vi har därmed försvagat Juventus i det långa loppet så jag är mycket nöjd med den affären.

En hel del dökött lämnade klubben gratis men vi fick i alla fall en bra peng för Niang och Ely. Di Masi, som joinade oss i januari, bråkade sig bort från San Siro. Han ansåg att jag inte hållit det jag lovat men problemet var att jag inte lovat honom något när jag signade honom. Det är beklagligt att han lämnade oss för han kunde nog blivit en solid försvarare i framtiden.

     MÅLVAKTERNA

     GK: Gianluigi DONNARUMMA - 19 yrs, 14/0 (Castellammare di Stabia)

     GK: Alessandro PLIZZARI - 18 yrs, U19 caps (Crema)

     GK: Luca GHILARDUCCI - 17 yrs, U19 caps (Pietrasanta)

Donnarumma är briljant, det finns inte så mycket mer att säga än så. Plizzari börjar bli lite missnöjd med tiden på bänken och vill bli utlånad. Gnäller han för högljutt kommer jag att gå med på det, annars får han hänga på bänken då han utvecklas mer hos oss med tanke på kvaliteten på träningarna här. Ghilarducci är riktigt spännande och kommer nog att få fler matcher denna säsong.

     FÖRSVARARE

     DR: Ignazio ABATE - 31 yrs, 22/1 (Sant'Agata de' Goti)

     DR: Davide CALABRIA - 21 yrs, 11/1 U21 (Brescia)

     DL: Luca ANTONELLI - 31 yrs, 21/0 (Monza)

     DL: Mattia DE SCIGLIO - 25 yrs, 37/0 (Milan)

     DC: Alex FERRARI - 24 yrs, 7/0 U21 (Modena)

     DC: Michele FORNASIER - 24 yrs, 2/0 (Vittorio Veneto)

     DC: Arturo CALABRESI - 22 yrs, 12/1 U21 (Rome)

     DC: Matteo GABBIA - 18 yrs, 2/0 U21 (Busto Arsizio)

     DC: Matteo ARESI- 17 yrs, U19 caps (Brescia)

Varken Abate eller Calabria hade någon bättre säsong och därför spelade jag ofta med De Sciglio till höger och Antonelli till vänster. Det kommer jag att fortsätta med under denna säsong också. I mittförsvaret har Fornasier cementerat sin plats och kommer mest att få Ferrari vid sin sida. Men både Gabbia samt Aresi är ytterst lovande mittbackar och de kommer att få sina chanser. Calabresi är en nyttig truppspelare men ingen startspelare.

     MITTFÄLTARE

     MC: Riccardo MONTOLIVO - 33 yrs, 64/2 (Milan)

     MC: Andrea POLI - 28 yrs, 5/1, (Vittorio Veneto)

     MC: Marco BENASSI - 23 yrs, 6/0 (Modena)

     MC: Manuel LOCATELLI - 20 yrs, 2/0 (Lecco)

     MC: Leonardo CAPEZZI - 23 yrs, 14/3 U21 (Figline Valdarno)

     AMC: Federico BERNARDESCHI - 24 yrs, 29/6 (Carrara)

     AMC: Andrea BERTOLACCI - 27 yrs, 5/0 (Rome)

     AMC: Valerio VERRE - 24 yrs, 7/0 U21 (Rome)

     AMC: Damiano SCHIETROMA - 17 yrs, U19 caps (Montorio Romano)

     AMC: Hachim MASTOUR - 20 yrs, 1/0 (Reggio Emilia)

Montolivo börjar att tappa i kvalitet och ersätts nog av nya Capezzi eller kanske Poli eller Verre (som jag flyttar ner från offensiva positionen). Benassi och Locatelli är i alla fall självskrivna. Lika given är Bernardeschi, som hade en strålande debutsäsong för klubben. Schietroma fick några matcher under förra säsongen och kommer få sina chanser i inledningen. Imponerar han där kommer jag att skola in honom i rollen som länken mellan anfall och mittfält, likt rollen som Kaka hade på sin tid. BertolacciMastour och även Verre har nämligen inte det jag söker efter till den positionen.

     ANFALLARE

     STC: Andrea BELOTTI - 24 yrs, 24/11 (Calcinate)

     STC: Moise KEAN- 18 yrs, 2/0 (Vercelli)

     STC: Federico BONAZZOLI - 21 yrs, 8/2 U21 (Manerbio)

     STC: Patrick CUTRONE - 20 yrs, U19 caps (Como)

     STC: Mattia DESTRO- 27 yrs, 8/1 (Ascoli Piceno)

Anfallet leds av skyttekungen Belotti. De övriga kommer enbart att få spela när han vilar eller är skadad. Dock kommer jag att försöka prioritera Kean då han, utan tvekan, är den mest lovande anfallaren i truppen. Jag kommer att göra mig av med Cutrone eller Bonazzoli om intresse skulle finnas.


SvaraCitera
db_
 db_
(@db_)
Ungdom
Blev medlem: 2 månader sedan
Inlägg: 20
13 augusti, 2020 08:48  

     SERIE A • 1/20 • 27 4 7 • 72-30 +42 • 86

Våra tuffaste motståndare väntade i premiären men Andrea Belotti sänkte "den gamla damen" med ett superbt långskott. Crotone och Chievo betvingades med enkelhet innan Carpi parkerade bussen och kom undan med det. Palermo lyckades sedan perfekt med sin kontringsfotboll och vi började att tappa mot Juventus, som hade gått rent sedan förlusten mot oss.

Vi vann dock en tuff match mot Lazio och sedan en mot Atalanta. Vinster även mot Sampdoria och Cagliari lyfte oss förbi Juventus. När vi sedan mötte dom igen i januari när serien vände hade vi redan skaffat oss ett stabilt försprång. När vi dessutom vann detta möte med 3-2 blickade vi aldrig bakåt igen. Vi höll undan och vann titeln med två matcher tillgodo. Dessvärre förlorade vi dessa två matcher och avståndet till Juventus blev bara en poäng i slutändan.

     CHAMPIONS LEAGUE • FINAL • v Barcelona

Vi blev lottade i en tuff grupp innehållandes Chelsea, Barcelona och Sporting, och vi startade i Portual. Belotti hade en strålande match som kröntes med ett perfekt hattrick, dvs ett mål med huvudet, ett med högerfot och ett med vänsterfot. Vi var sedan på väg mot en andra seger i Europa men Chelsea lyckades på något sätt få in två sena mål och vi vände hem tomhänta. Vi studsade dock tillbaka rejält när Bernadeschi, Belotti and Pique (självmål) hjälpte oss att sätta fyra bollar bakom Ter Stegen i Barcelonas mål. Även i returen i Spanien lyckades vi betvinga storklubben, denna gång med 3-1. Vi säkrade definitivt vår avancemang när vi vann över Sporting efter två ganska sena mål från Belotti. Mot Chelsea ställde vi ut lite reserver och lyckades få oavgjort efter Mastour gjort sin bästa match någonsin i Milan-tröjan.

Vi fick en fördelaktig lottning i första utslagsomgången när vi reste till Moskva för att besöka CSKA. Två mål inom fem minuter gjorde att vi fick ett bra resultat med oss hem (2-1). Hemma på San Siro var det inga problem att städa av ryssarna med hela 4-1.

En MAKALÖS match mot Tottenham såg oss gå in med 4-måls övertag i returen. Målet var att stänga igen den matchen och det gjorde vi med råge, inget målrassel åt något håll och vi var klara för semifinal. Vi fick en tuff lottning mot regerande mästarna Bayern och ställdes mot vår forna lagkamrat i Bonaventura. Turligt nog fick italienaren inte göra entré på San Siros gröna gräsmatta men han fick se sin ersättare, supertalangen Schietroma, dundra in, vad som i slutändan blev vinstmålet, i den 30:e minuten. I returen gjorde vi som mot Tottenham och stängde fullkomligt igen målen, åt bägge hållen. Tyskarna försökte allt vad de kunde men de stångades sig enbart blodiga mot våran briljanta och stenhårda backlinje och tankarna bland tillresta supportrar flöt säkert tillbaka till svunna tider med försvarare som Baresi, Maldini och Nesta. Milan var därmed klara för CL-final för första gången på nästan tio år!

I finalen, som spelades på Ernst-Happel-Stadion i Wien, ställdes vi mot Barcelona, för tredje gången denna säsong. Det kändes bra då vi redan vunnit de två tidigare mötena och det började bra med ett frisparksmål av Leonardo Capezzi i slutet av första halvlek. Vi väntade på en Barca-anstormning i inledningen av andra men den kom aldrig och vi fortsatte att pressa dem hårt på deras egen planhalva. Vi utökade till 2-0 i den 69:e minuten efter ett nickmål på hörna av giganten Fornasier innan Belotti dödade matchen två minuter senare när han bombade in 3-0. Lionel Messi tröstmålade men det räckte inte till någon nytändning. Milan var återigen bäst i Europa och första steget mot en förstaplats på rankingen har nu tagits.

     TIM CUP • UTSLAGEN (KVARTSFINAL) • v FIORENTINA

Jag vädrade ungdomarna i cupen och de klarade, med viss möda, att städa bort Spezia Calcio. Samma ungdomar fick fortsatt förtroende i nästa omgång, och även om de stod upp bra mot ett betydligt mer rutinerat Fiorentina, föll de i straffläggningen. Där spelade nog just Fiorentinas erfarenhet en avgörande roll. Jag är inte speciellt ledsen över uttåget men det är synd att jag inte får chansen att spela mina talanger i fler cupmatcher.

 


SvaraCitera
db_
 db_
(@db_)
Ungdom
Blev medlem: 2 månader sedan
Inlägg: 20
14 augusti, 2020 14:48  

     SPELARSTATISTIK • I • II

Andrea Belotti har fortsatt att dundra in målen i nästintill samma strid ström som förra säsongen. Någon större konkurrens har han dock inte fått från de övriga anfallarna utan det är väl främst Moise Kean som försökt att ge honom en chans men ynglingen har en lång bit kvar innan han ens är i närheten av att peta Belotti.

Damiano Schietroma har under denna säsong blommat ut till en spelare av yttersta Serie A-klass. FY TUSAN vad han är bra, det är en ren fröjd att se honom spela fotboll. Benassi och Locatelli har rensat och grisat förtjänstfullt medan Capezzi gjorde sin bästa match för i säsongen, passande nog, i CL-finalen. Bernadeschi och Bertolacci har varit stabila, om än inte makalösa medan Montolivo verkligen börjar att tappa i kvalité.

Fornasier är återigen briljant i backlinjen och vi har hittat ett bra partner i Matteo Gabbia, som nog, om möjligt, överglänst sin kollega. Antonelli och De Sciglio har dominerat varsin kant medan 18-åriga Marco Aresi enbart gjorde en match under säsongen men han visar ytterst lovande tendenser.

Donnarumma har stängt igen sin kassa ännu bättre denna säsong och det är svårt att hitta en målvakt som presterat bättre än honom under denna säsong.

     UTMÄRKELSER • I • II • III • IV • V • VI • VII • VIII • IX • X • XI • XII • XIII • XIV • XV • XVI

Belotti har fått konkurrens från Schietroma om den mest prisvinnande spelaren. Ynglingen vann bl a årets mittfältare, fansens val av årets spelare samt italiensk medias val av årets spelare, och hade en strålande säsong. Anfallaren i sin tur vann årets spelare i Serie, årets anfallare samt capocanniere. Jag ska även tillägga att han vann Guldsko-titeln, efter att ha gjort 30 ligamål på enbart 36 ligamatcher.

Donnarumma vann givetvis årets målvakt samt blev både uttagen i årets lag i Serie A samt i Champions League. Den som annars överraskat mest, förutom Schietroma, är Gabbia. Den unga mittbacken vann det prestigefulla priset som årets spelare i Milan (röstat av fansen) samt att han kom på en tredjeplats i årets försvarare.

Jag ska även, ödmjukt, tillägga att jag vann årets manager.

     RANKING • #38

Trots vinsten i Champions League klättrar vi enbart tio placeringar på rankningen. De är ju de svaga säsongerna vi har gjort tidigare som fortfarande ligger oss i fatet. Till nästa säsong kommer vi nog att göra en raketökning, forutsatt att vi inte gör bort oss i europaspelet.

Bayern tuffar på i toppen, och visar inga direkta tendenser att släppa fram någon annan. Nu börjar dock engelsmännen komma fram med fart; Tottenham, Arsenal, samt bägge Manchester-lagen finns nu bland topp-10. Medan alla andra italienska lag, förutom vi, tappar mot toppen.

 

Tracker


SvaraCitera
db_
 db_
(@db_)
Ungdom
Blev medlem: 2 månader sedan
Inlägg: 20
17 augusti, 2020 11:31  

 

     ÖVERGÅNGAR • 4 IN/8 UT

Jag kände mig ganska nöjd med truppen och höll mig, inledningsvis, lugn under sommarfönstret. Jag gjorde tidigt klart med talangen Gabriele Masini från Atalanta, där han redan hunnit debutera för Bergamo-klubben under förra säsongen.

I slutet av juli kom det till min kännedom att vår forne spelare Giacomo Bonaventura var transferlistad hos Bayern. Den tyska giganten hade inte utnyttjat italienarens egenskaper speciellt frekvent och vi var snabba att signa tillbaka honom för det facila priset, £9,25M. Jag sålde honom för £44,5M, så där gjorde vi en bra vinst och det faktum att Giacomo fortfarande inte är speciellt gammal gör affären ännu bättre. 

Jag ville även ha ett alternativ till Riccardo Montolivo, då dennes kvalitéer börjat att dala ganska rejält den senaste säsongen. Jag fann honom i Lorenzo Pellegrini. I konkurrens med Barcelona och Juventus kunde vi locka till oss den Rom-födda mittfältaren. Jag avslutade fönstret med att värva in lovande mittfältaren Davide Principato från Romas erkända akademi. Jag hoppas att han kan gå en liknande väg som Schietroma.

     MÅLVAKTERNA

     GK: Gianluigi DONNARUMMA - 20 yrs, 27/0 (Castellammare di Stabia)

     GK: Alessandro PLIZZARI - 19 yrs, 7/0 U21 (Crema)

     GK: Luca GHILARDUCCI - 18 yrs, 2/0 U21 (Pietrasanta)

Världens bästa målvakt finns i Milan och heter DonnarummaPlizzari är frustrerad och kommer att bli utlånad under denna säsong, dock vill jag hitta e klubb med bra faciliteter samt att han beräknas som startspelare, dessutom i en liga som är tuff. Än så länge har jag inte hittat rätt klubb. Ghilarducci kommer att få spela lite fler matcher denna säsong för att avlasta Donnarumma samt gynna hans utveckling. Dock behöver han utvecklas fort för i ungdomslaget finns även en till lovande målvakt i Marco Micci.

     FÖRSVARARE

     DR: Ignazio ABATE - 32 yrs, 22/1 (Sant'Agata de' Goti)

     DR: Davide CALABRIA - 22 yrs, 11/1 U21 (Brescia)

     DL: Luca ANTONELLI - 32 yrs, 21/0 (Monza)

     DL: Mattia DE SCIGLIO - 26 yrs, 46/0 (Milan)

     DC: Alex FERRARI - 25 yrs, 7/0 U21 (Modena)

     DC: Michele FORNASIER - 25 yrs, 2/0 (Vittorio Veneto)

     DC: Arturo CALABRESI - 23 yrs, 12/1 U21 (Rome)

     DC: Matteo GABBIA - 19 yrs, 11/0 U21 (Busto Arsizio)

     DC: Matteo ARESI- 18 yrs, 6/0 U21 (Brescia)

Gabbia tog över som den första försvaren på pappret i startelvan efter en mycket stark fjolårssäsong. Fornasier är fortfarande den stora tryggheten men han saknar riktiga toppar i sitt spel och därför kanske Aresi kommer att konkurrera ut honom inom någon säsong för den killen kommer att bli något stort i framtiden. 

Åldermännen Antonelli gör nog sin sista säsong som ordinarie och kommer nog att ha en samma utveckling som Abate, som nog gör sin sista säsong i klubben och kanske i karriären. Calabria måste ta de där sista steget nu för annars måste jag nog investera i en ny ytterback att ta över Antonelli. 

     MITTFÄLTARE

     MC: Riccardo MONTOLIVO - 34 yrs, 64/2 (Milan)

     MC: Andrea POLI - 29 yrs, 5/1, (Vittorio Veneto)

     MC: Marco BENASSI - 24 yrs, 12/0 (Modena)

     MC: Manuel LOCATELLI - 21 yrs, 2/0 (Lecco)

     MC: Leonardo CAPEZZI - 24 yrs, 11/1 (Figline Valdarno)

     MC: Lorenzo PELLEGRINI - 23 yrs, 17/1 U21 (Rome)

     AMC: Federico BERNARDESCHI - 25 yrs, 42/9 (Carrara)

     AMC: Andrea BERTOLACCI - 28 yrs, 5/0 (Rome)

     AMC: Valerio VERRE - 25 yrs, 7/0 U21 (Rome)

     AMC: Damiano SCHIETROMA - 18 yrs, 7/0 U21 (Montorio Romano)

     AMC: Giacomo BONAVENTURA - 29 yrs, 41/7 (San Severino Marche)

     AMC: Hachim MASTOUR - 21 yrs, 3/1 (Reggio Emilia)

Mittfältet börjar att bli fullbelamrat med skickliga spelare och därför finns det snart ingen plats för Bertolacci, Verre, Poli och Mastour. Bonaventuras comeback i laget kommer innebära att Bernardeschi får finna sig i att sitta på bänken mer frekvent nu, för Schietroma flyttar man inte på i dagsläget. Vilken supertalang vi har i honom. 35 poäng på 45 matcher är helt sinnessjukt bra. 
Capezzis inträde ger Montolivo ett behagligt sista år i klubben och oss ett helt annat tryck i spelet. Betänk ett mittfältstrio med Capezzi-Locatelli-Benassi, det är något som få lag kan slå på fingrarna. 

     ANFALLARE

     STC: Andrea BELOTTI - 25 yrs, 38/22 (Calcinate)

     STC: Moise KEAN - 19 yrs, 2/0 (Vercelli)

     STC: Federico BONAZZOLI - 22 yrs, 11/4 U21 (Manerbio)

     STC: Patrick CUTRONE - 21 yrs, U20 caps (Como)

Bombern Belotti är supergiven, inget snack om det. Kean är lovande men har ännu inte fått ut ens i närheten av det som han borde fått ut på sina chanser. Bonazzoli och Cutrone spelar med noll självförtroende när de får sina chanser i A-laget men även i reservlaget är det skralt med mål. Det är flera ynglingar som kommer nerifrån och till nästa säsong kan de ha tappat sina trupplatser. 


raca14 gillade
SvaraCitera
db_
 db_
(@db_)
Ungdom
Blev medlem: 2 månader sedan
Inlägg: 20
18 augusti, 2020 15:50  

     SUPERCOPPA TIM • FINAL • v JUVENTUS

Vi ställdes mot värsta rivalerna i italienska supercupen, och vi vann på bästa sätt. Efter en tajt tillställning kunde Andrea Belotti göra segermålet, bara några minuter före straffläggningen.

     UEFA SUPER CUP • FINAL • v LIVERPOOL

Karma slog dock tillbaka med full kraft när vi förlorade UEFAs variant på samma sätt. En jämn tillställning där multifunktionella James Milner nickade in det avgörande målet på övertid, dock betydligt tidigare än vi avgjorde mot Juventus.

     FIFA CLUB WORLD CUP • FINAL • v AL-HILAL

Mexikanska mästarna, Cruz Azul, orsakade oväntat mycket problem i semifinalen. Det var inte så att de dominerade oss, utan klart tvärtom, men de vägrade kapitulera sitt mål och endast ett av våra elva skott på mål gick in förbi deras burväktare. I finalen var det dock ingen snack. Den saudiska klubben Al-Hilal blev utspelade och utskåpade i finalen. Ynglingen Schietroma dunkade in ett hattrick medan skyttekungen Belotti bidrog med två mål i 5-0-krossen.

     SERIE A • 1/20 • 38 5 4 • 77-22 +55 • 92

I ligan var det aldrig något snack om att vi inte skulle springa hem scudetton. Vi började stabilt, om än inte strålande, och sedan hade vi en dipp där vi förlorade mot Atalanta och Sampdoria hemma på San Siro. Efter den lilla formsvackan förlorade vi nämligen inte på 26 ligamatcher och det var först när vi säkrat ligavinsten som säsongens två andra förluster kom i form av Napoli och Juventus.

Faktum var att det var Inter och inte Juventus som gav oss tuffast motstånd i kampen om ligan, och de svart-vita från Turin var faktiskt osedvanligt usla, så pass att de nästan tappade CL-platsen till succélaget Genoa.

     CHAMPIONS LEAGUE • FINAL • v. MAN UTD

Vi fick återigen en tuff grupp och vi blev återigen lottade tillsammans med Manchester City. De andra lagen var FC Porto och Sparta Prag. De två sistnämnda orsakade inte några större problem men City lyckades gå obesegrade mot oss och vann dessvärre gruppen före oss. Detta gjorde att vi fick en ganska tuff lottning i form av engelska Tottenham. Trots stjärnspelare som Harry Kane och Dele Alli krossade vi dem med 5-1 över två möten.

Spanska giganten Real Madrid stod för motståndet i kvartsfinalen men Belotti var skoningslös och avgjorde dubbelmötet på egenhand genom att göra samtliga mål i mötet.

Semifinal mot överraskningen Monaco, och en svag insats på bortaplan gjorde att vi tog emot dem på San Siro med 1-2 i baken. Marco Benassi grisade till sig ett mål och sedan kontringsspelade vi oss matchen ut. Och vi borde avgjort matchen innan då vi fick ett antal heta kontringslägen. Dock så stod sig resultatet matchen ut och vi var vidare till final på bortamålsregeln.

Final mot José Mourinhos Manchester United, och som vi dominerade den matchen. 69% i bollinnehav och 17 skott, varav tio på mål visar vår överlägsenhet. Dock visade inte resultattavlan det och vi gick in i förlängningen med ett oavgjort resultat. Där klev våra ungtuppar fram, och det med besked. Först pricksköt Schietroma in ledningsmålet och kort därefter nickade Matteo Gabbia in vinstmålet, via Schietromas hörna. United tröstmålade förvisso i de sista minutrarna men vi kunde hålla undan och vi hade försvarat vår titel.

     TIM CUP • FINAL • v INTER

Ynglingarna fick chansen mot Frosinone och levererade med besked, 3-1 var i underkant. Vi ställdes sen mot Juventus, och eftersom jag verkligen inte vill förlora mot dem så ställde vi ut bästa laget. Vi lyckades efter en helt galen match att vinna med 5-3 efter förlängning.

Sedan fick återigen ynglingarna chansen mot cupens överraskning, Como. De höll även på att skrälla mot oss men målvakten Marco Micci storspelade och tonåringen Gabriele Masini gjorde sitt första seniormål för klubben. I finalen mot stadsrivalen Inter gick jag in med bästa startelvan och vi lyckades vinna med 2-1, efter mål av Belotti och Schietroma.


SvaraCitera
db_
 db_
(@db_)
Ungdom
Blev medlem: 2 månader sedan
Inlägg: 20
20 augusti, 2020 07:58  

     SPELARSTATISTIK • I • II

Vilken spelare Andrea Belotti är. Han är en fröjd att se framför målet och han gör ofta mål från halvlägen, eller rentav inga lägen alls. Jag har roterat honom lite flitigare denna säsong, dels för att hålla honom skärpt till matcherna i Europa och dels för att glädja Moise Kean, som har börjat knorra lite över bristande speltid. Just Kean gjorde faktiskt det bra när han fick spela och var bara ett mål ifrån dubbla siffror i målkolumnen.

Damiano Schietroma har klarat den svåra andra säsongen bra och har presterat på en oförskämd hög nivå igen. Giacomo Bonaventura är fortsatt så bra som han var innan han lämnade och det hade varit en skam för fotbollen om en sådan spelare hade ruttnat bort i Tyskland. Dock har hans inträde hindrat Federico Bernadeschis framfart i laget, han har fortfarande varit bra men inte lika framträdande som tidigare.

Hela backlinjen, och även reserverna bakom, har varit strålande denna säsong. Det är inte speciellt konstigt att vi har ett av Europas bästa försvar i klubben. Det är speciellt roligt att se de egna produkterna Aresi-Gabbia tillsammans. De brukar oftast göra starka insatser och den duon kommer att få fler chanser i Europa under nästa säsong.

Donnarumma har hållit nollan i helt otroliga 30 matcher av 54. Visst har han fått stor hjälp av hela laget, och främst backlinjen, men det finns ingen bättre burväktare i världen just nu. Oblak, Neuer, De Gea och Courtois kan slänga sig i väggen! Annars har våra målvaktstalanger fått någon match var och gjort det väldigt bra också, så denna position är nog vår bästa i laget.

     UTMÄRKELSER • I • II • III • IV • V • VI • VII • VIII • IX • X • XI • XII

Vi hade en betydligt sämre säsong, på utmärkelse-planet, även om säsongen varit bättre rent sportsligt. Det känns som vår succéartade fjolår ligger oss i faten och att "tyckarna" tycker att mina spelare borde prestera så mycket bättre än någon annan för att de ska räknas med i priserna. T ex så vann Antonio Candreva årets spelare i Serie A enligt italiensk media när Belotti de facto hade ett högre snittbetyg. Dock vann Belotti årets spelare i Serie A i alla fall. Tyvärr gick han miste om capocanniere, där Icardi vann den på 28 mål, men det beror främst på att jag roterat friskare i Serie A för att prioritera Champions League istället. Belotti gjorde ju 26 mål på 26 matcher, det är ett strålande facit!

Överraskningslaget Genoa vann årets klubb i Serie A och deras mirakelman Vincenzo Italiano vann årets tränare. Förvisso välförtjänt men lite bittert är det när vi dominerade Serie A denna säsong.

Vi dominerade dock säsongens lag, där vi hade sju spelare i Serie As variant och sex spelare i CLs dito. Belotti vann även skyttekungstiteln i CL med tolv kassar på enbart 13 matcher.

     RANKING • #19

Nu börjar det att röra på sig och vi har verkligen fått upp ångan tack vare två vinster i CL. Det kommer ju att bli tuffare att klättra ju närmre toppen vi kommer dock.

Bayern återfinns i toppen för tredje året i rad men kommer nog att få se sig omsprungen av minst ett lag till nästa säsong. Man United och Tottenham kommer, om dom presterar bra i Europa, att kliva om de tyska giganterna till nästa ranking. Engelska lagen går alltså fortfarande starkt medan de spanska börjar att kämpa emot igen. Jag längtar dock till den dagen då namnet Milan på allvar återfinns bland topplagen ännu en gång. 

Tracker


SvaraCitera
db_
 db_
(@db_)
Ungdom
Blev medlem: 2 månader sedan
Inlägg: 20
20 augusti, 2020 08:14  

     EN GYLLENE GENERATION?

Savens mål är givetvis att bli etta på Europa rankingen för klubblag och sedan gå vidare till nästa klubb men det kommer ändå inte att hindra mig från att satsa på talanger, vilket jag tycker är det roligaste med FM. Här i Milan har vi något stort på gång gällande talanger och klubben svämmar över av unga, lovande och (givetvis!) italienska talanger. Vi har nog verkligen en gyllene generation på gång och det känns onekligen som ett flertal av dessa spelare som kommer att få framgångsrika säsonger i klubben. Jag har listat de mest lovande spelarna nedan och det enda kriteriet är att spelaren inte fyllt 21 år ännu.

     UNDERBARN

     GK: Luca GHILARDUCCI - 19 yrs, 5/0 U21 (Pietrasanta)

     DC: Marco ARESI - 19 yrs, 12/0 U21 (Brescia)

     AMC: Damiano SCHIETROMA - 19 yrs, 13/3 U21 (Montorio Romano)

     AMR: Carlo MEDDA - 19 yrs, 6/2 U21 (Cusago)

     AMR: Moise KEAN - 20 yrs, 14/2 (Vercelli)

Luca Ghilarducci är en av alla våra lovande målvakter och när vi talar om en gyllene generation kan man verkligen benämna våra målvakter som det. Först Donnarumma sedan Plizzari och nu Ghilarducci. Det roteras frekvent med Plizzari och Micci i U21-landslaget. Marco Aresi kom fram under min första säsong och är nästan helt ordinarie som mittback i våra startelvor. Är fenomenal och påminner mig mycket om Nesta i sitt försvarsspel. Damiano Schietroma behöver jag inte skriva så mycket om, ni vet ju det mesta redan. Han är redan nu bara snäppet under den absoluta toppen och den känns verkligen som fotbollsspelaren Roberto Baggio återuppstått i Schietromas kropp. Carlo Medda är en ytter som kom fram från ungdomslagen med fint renommé. Men eftersom vi inte använder yttrar i vår taktik har hans utveckling och speltid hämmats något. Jag försöker att skola om honom till en anfallare istället och redan nu börjar jag se att han har stor potential även på den positionen. Moise Kean, som jag snodde från Juventus, är förvisso väldigt lovande men han visar på tendenser att vara lite bråkig. Han har inget kontrakt som kräver speltid (back-up är hans status) men klagar ändå på det trots att Belotti spelar drömfotboll och är opetbar över längre perioder. Det finns en risk att han säljs inom en snar framtid.

     FEM I POTENTIAL

     AMC: Giuseppe BAGGI - 17 yrs, -/- (Molteno)

     DC: Mirko BORGHI - 16 yrs, -/- (Cerro al Lambro)

     AC: Simon SEVERI - 16 yrs, U19 (Santa Cristina e Bissone)

     GK: Marco MICCI - 18 yrs, 2/0 U21 (Ornago)

     DMC: Andrea BALZO - 18 yrs, 6/0 U21 (Milan)

Giuseppe Baggi är en trequarista men mer lik Kaká än sin namne (nästan i alla fall) Baggio. Mirko Borghi är en till lovande mittback från akademin och jag hoppas att han kan gå samma väg som Aresi och Gabbia. Simon Severi är nog, i mitt tycke, den mest lovande spelaren som vi har fått fram under min tid här. Han spelar ju på en position där vi har klubbens bästa spelare men han verkar kunna bli en spelare utöver det vanliga så jag ska försöka maxa hans speltid så gott jag kan. Marco Micci är ju en till av dessa lovande målvakter, och kanske den mest lovande efter Donnarumma. Andrea Balzo är en spelartyp vi verkligen behöver och därför kommer han att få spela mycket också. Vi har ju trion Locatelli-Benassi-Capezzi men bakom där har det varit bristande kvalité. Kan han bli våran nya Gatusso kanske?

     FYRA & EN HALV I POTENTIAL

     DL: Matteo TAMBORRINO- 16 yrs, -/- (Pontecurone)

     MC: Francesco CAPORALE - 17 yrs, U19 (Milan)

     MC: Davide PRINCIPATO - 17 yrs, U19, (Sante Marie)

     DL: Bernardino TOFFANO - 19 yrs, -/- (Cremona)

Vänsterbacken Matteo Tamborrino är inköpt från Torino och vårt tredje köp från Turin-klubben. Vi saknade lovande vänsterbackar och Tamborrinos potential är uppenbar. En framtida startspelare, helt klart. Francesco Caporale är en liten smygare i den aspekten att han inte var så lovande när han kom fram men har tagit stora kliv på sistone och börjar att visa upp kvalitéer som passar in i A-laget. Davide Principato, inköpt från Roma, är något så ovanligt som en hårt kämpande, evighetsmaskin med bra första touch och passningsspel. Han är givetvis mindre begåvad än Schietroma men jag tror stenhårt på att dessa två kommer att kampera ihop på vårt mittfält sinom tid. Bernardino Toffano var en femma när han kom fram men han har visat tendenser som inte är bra. Hans beslutsamhet har tappat en del redan och jag har svårt att se honom bli en mer framstående spelare än t ex Tamborrino på samma position.

     FYRA I POTENTIAL

     DR: Salvatore BEDIN - 18 yrs, -/- (Buccinasco)

     AML: Francesco FERRARI - 18 yrs, U19 (Piacenza)

     AMC: Gabriele MASINI - 18 yrs, U20, (Bergamo)

     GK: Oscar GUERRISI - 18 yrs, -/- (Linate)

     GK: Alessandro PLIZZARI - 20 yrs, 11/0 U21 (Crema)

     DC: Matteo GABBIA- 20 yrs, 4/0 (Busto Arsizio)

Salvatore Bedin är en lovande högerspringare som jag kanske hoppades skulle ha växt lite mer på fotbollsplanen än han gjort hittills. Jag tror fortfarande att han är en man för startelvan men att han kommer att bli en väldigt framstående spelare i framtiden har jag svårt att tro. Francesco Ferrari har samma svårighet som Medda, och det är att bägge är yttrar i ett lag som inte använder yttrar. Så därför försöker jag skola om honom men då han verkligen inte har någon anfallskvalité håller jag på att forma honom till en offensiv mittfältare. Gabriele Masini är en produkt av Atalantas välrenommerade akademi och en av våra första "talangvärvningar". Var längre fram i rangordningen när han kom men har hamnat några hack bak nu när fler lovande offensiva mittfältare har anslutit. Oscar Guerrisi och Alessandro Plizzari är ytterligare två lovande burväktare men Plizzari har redan visat tendenser på stagnation pga brist på spel i A-laget (även om jag har lånat ut honom för speltid) och Guerrisi kommer säkert att gå samma framtid till mötes. Matteo Gabbia är redan ordinarie i startelvan och kommer säkerligen att vara det i många, många säsonger framöver.


SvaraCitera
Sida 1 / 2