Meny Stäng

[FM21] La Masia: Re...
 
Share:
Notifications
Clear all

[Klistrad] [FM21] La Masia: Restaureringen

Sida 7 / 8

The Gustine
(@the-gustine)
Ungdom
Blev medlem: 7 månader sedan
Inlägg: 91
Topic starter  
Postad av: @roine88

Magisk rapport! Finns det möjlighet att ordna screens på Garcia, Araujo, Pavard, Verratti, Messi och Mohammed? 

Tack, kul att du gillar den!

García - Araújo - Pavard - Verratti - Messi - Mohammed

thegustine @Twitter.


SvaraCitera
The Gustine
(@the-gustine)
Ungdom
Blev medlem: 7 månader sedan
Inlägg: 91
Topic starter  

SÄSONGSSUMMERING, SÄSONG 5 - LA MASIA:

För er som minns säsong tre, eller rättare sagt - för er som inte minns, så vann samtliga våra lag sina respektive serier och slutade då säsongen med samma tabellplacering. Tyvärr är även fallet så i år. Att Barca B återigen kniper en andra plats i Segunda División är otroligt starkt med tanke på den extremt unga och oerfarna truppen. Och det är väl egentligen den enda lilla strimma av solljus vi fått se under säsongen. Det som känns skönt efter en sportsligt usel säsong är att inför nästa säsong träder helt nya restriktioner i kraft vilket förhoppningsvis kommer öka intressefaktorn både för dig som läsare och mig som spelare.

Snittåldern i La Liga 2 var under nyss avslutad säsong 25 år. Barca B? 19 år. Den äldsta spelaren i truppen var 22 år och 69 dagar gamla Zidane Iqbal. Laget gör en fantastisk säsong och några spelare sticker såklart ut lite extra. Nittonårige Rafael, som gör sin tredje säsong i klubben, dundrar in flest mål i Segundan med sina 24 st. Tittar vi åt andra hållet kan man lugnt påstå att vi har det väl förspänt på målvaktssidan då Mario Fabbri håller 25 nollor och gör att han toppar ligan över hollna nollor överlägset.

Snittbetyg då? Samtliga spelare på topp tre kommer från Barca B där italienaren Gennaro De Cesare slutar högst upp med sina 7,44. Tvåa kommer Pape Fall med 7,35 och trea Enrico Genovese med 7,32.


Som ni kan se gick det ingen höjdare för vårt U19-lag som för första gången under savens fem säsonger inte vinner serien. En tunn trupp med extremt lite spelare är såklart en stor bidragande faktor till att säsongen inte blev som tidigare. Ett stort intag av ungdomsspelare gör att vi har det bättre ställt inför kommande säsong. Nya tag!

I och med andraplatsen fick laget inte spela vidare i slutspelet och spenderade istället säsongens sista månader med träningsmatcher. Inte heller i La Copa Juvenil lyckas man då man åker ut redan i kvartsfinalen. Valencia stod för motståndet och vinner enkelt med 2-4, trots bortaplan. Respass direkt även där och ännu fler träningsmatcher spelades efter det.

Barca DNA:

När säsongen drog igång hade vi i snitt ett rekordhögt Barca DNA på 12,96. När bokslut görs efter säsongen har vi tappar 0,12 - vilket till stor del har att göra med det stora intaget av ungdomar från akademin. Förra säsongen tog vi in två spelare från akademin vars DNA var minst lika bra som snittet vi hade då. Men tittar vi på spelarna som fanns i klubben både i augusti och maj ser vi en ökning på 0,26 i snitt. Fem spelare backar sitt DNA där såklart våra äldsta spelare i Busquets och Messi är två. Resterande tre är konstigt nog alla anfallare, vilket såklart skapar huvudbry. Supertalangen Stefan Dhondt backar 0,13 och min spontana tanke till bakningen är att vi under säsongen jobbat med en omskolning till vänsterytter. I tidigare upplagor av FM var det tydligt att tiden som lades på omskolning togs från ren attributträning.

Savens första värvning, Luis Cabonell, backar 0,12 under sitt lån i tyska Köln och hans framtid i klubben är ett stort frågetecken. När han kom till klubben hade han ett DNA på 12,1 och idag ligger han på14,13 vilket får ses som en fantastisk ökning. Dock är det extremt hård konkurens om platserna längst fram och frågan är om han inte kommer lämna klubben permanent.

Topp 5, Säsong 2024/2025:

 Alexander Haugen | 17 år | CD | U19 | 9,88 (8,88) +1,0

Roger Mayoral | 17 år | LW | U19 | 13,38 (12,5) +0,88

 Semir Sehic | 18 år | ST | Barca B | 12,38 (11,5) +0,88

Juan Carlos Morcillo | 16 år | CM | U19 | 12,38 (11,5) +0,88

Andrea Marcato | 17 år | CD | Barca B | 11,63 (10,88) +0,75

Samtliga spelare i FC Barcelona.

Avslutningsvis i denna rapporteringen brukar jag lyfta lite allmänna förändringar som skett under säsongen och blicka lite kort fram mot kommande säsong. Några av våra mer rutinerade spelare har såklart tagit kliv, även om dessa blir mindre ju högre DNA en spelare har.

Jag tror jag på riktigt blivit kär i vår danske centrala mittfältare Utku Duran som jag lyft så många gånger tidigare. Han ökar sitt DNA från 14,75 till 15,13 och är redan en otroligt komplett spelare vid nittonårsålder. Riqui Puig fick ingen plats i truppen i år och spenderade säsongen på lån i Roma där han gör en okej säsong. Däremot sticker hans DNA iväg återigen då han ökar med ytterligare 0,12 till 15,75. Jag vill verkligen hitta en plats och roll till honom kommande säsong.

Sista spelaren värd att nämna är en spelare jag höjde till skyarna och lite oskönt nog spådde jag honom till näste Messi. Jag pratar såklart om Daiji Kuroda som nu hunnit fylla 19 år och gått från ett DNA på 12,63 till 15,88. Han ökar med 0,5 under säsongen och jag hoppas verkligen att det lossnar för honom kommande säsong.


Tittar vi i spåkulan inför sommaren har det redan börjat bubbla lite i A-truppen. Eric García och Benjamin Pavard är båda uppvaktade av Premier League-klubbar. Båda har stormat in i vrede på kontoret och krävt att få lämna klubben. Buden ligger i miljardklassen och frågan är vad som händer i försvaret till kommande säsong? Vi har inte jättemånga alternativ bland våra yngre spelare, men säkert är att spelare som inte är intresserade av att spela för klubben likaväl kan lämna.

Vi har redan nu signat två spelare med utgående kontrakt som på förhand känns OTROLIGT spännande. Mer om detta längre fram.

This post was modified 3 veckor sedan by The Gustine

thegustine @Twitter.


Daniel Nilsson och zXc gillade
SvaraCitera
zXc
 zXc
(@zxc)
Ungdom
Blev medlem: 7 månader sedan
Inlägg: 180
 

Ge oss ny uppdatering NUUU! 😍 


The Gustine gillade
SvaraCitera
The Gustine
(@the-gustine)
Ungdom
Blev medlem: 7 månader sedan
Inlägg: 91
Topic starter  

SKÄRPTA RESTRIKTIONER - INFÖR SÄSONG 6:

Ibland måste man ta ett steg tillbaka, låta något vila för att sedan ta upp det igen och då kunna se på det med nya ögon. Jag tror att många känner igen den beskrivningen, som går att applicera på mycket. Jobb, skolarbete, relationer eller varför inte Football Manager? Och just så blev fallet under mitt cirka sju dagar långa uppehåll från både saven och rapporterandet, när den klassiska FM-svackan slog till. Jag ville någonstans hitta tillbaka till den glöd jag hade när saven startades och rapporteringen började.

En stor anledningen till svackan var den stora soppan av allt för bra spelaren mellan 17-19 år som fanns i klubben. Något som i sig kan låta som ett lyxproblem. Men låt mig förklara problematiken och grunden till svackan, som jag ser det. 

Man skulle kunna säga att klubben är ekonomiskt oberoende då saldot visar över en miljard euro. Den sista uppgraderingen av ungdomsfaciliteterna är gjord och varje säsong sker enbart några få transfers in till A-truppen. Så vart går pengarna? Jag vet inte hur många unga spelare som plockats in till klubben efter det att scouterna kommit tillbaka med en illgrön rapport med rådet: köp till varje pris. Ofta sagt och gjort, vilket lett till att vi har mängder med ungdomsspelare som signats för mellan €7.5M till uppemot €11.5M. Pengar som alltså bara slängs iväg på en ung spelare med stor potential, utan vidare eftertanke. Vad är det roliga att kunna köpa vilken talang som helst och bara lägga på hög i klubbens ungdomsakademi?

Tittar vi på spelarna i A-truppen som kommit fram genom akademin så har Utku Duran, Stefan Dhondt, Adil El Amrani, Herculano Mané, George Henry, Peter Mohammed och Noah Beernaert tillsammans kostat €17.7M i rena övergångspengar. Slår vi ut det och tittar på snittpriset per spelare landar det på €2.5M per spelare. Galet lite för så många världsspelare. Där har vi charmen. Där har vi kicken och motivationen. Att hitta små, små guldkorn som sedan växer ut till världsspelare. Att hosta upp €16M på en sjuttonåring som redan spås en lysande framtid är ingen sport. Men en sextonårig dansk från Köpenhamn som nu har blommat ut till en av världens kommande bästa centrala mittfältare, det är just den typen av resor jag spelar FM för.

Det har nu blivit dags att presentera restriktionerna som kommer gälla från och med stundande säsong sex. Tanken är att det ska ge saven nytt liv och förhoppningsvis leda till längre motivation i mitt spelande. Det får vara slut på köphetsen av unga lovande spelare. Vilket är en mening som hade kunnat hämtas ur vilket avsnitt som helst av Lyxfällan. Åter till allvaret. Jag har kommit fram till följande restriktioner: 


1. Maximalt en spelare kommer vara tillåten att värvas till A-truppen - per säsong.

Förtydligande: En spelare per säsong innebär alltså en spelare under sommaren, alternativt en spelare under vinterfönstret. Det gäller både spelare som värvas mot en övergångssumma och som Free Agent. Här görs alltså inga undantag. Det finns inga restriktioner kring varken ålder eller nationalitet.


2. Maximalt en spelare kommer vara tillåten att värvas till La Masia (Barca B & U19) - per övergångsfönster.

Förtydligande: En spelare per övergångsfönster innebär alltså, som det låter, en spelare under sommaren och en under vintern. Spelaren placeras sedan i Barca B eller U19. Det är alltså INTE en värvning för Barca B och en för U19, utan en för båda dessa trupper. Notera följande. Uteblir en överång under sommaren får inte denne göras under vintern. Den övergången brinner då inne och anses förbrukad. Det finns inga restriktioner gällande nationalitet.


3. Obegränsat antal spelare, med en maxålder om 23, får värvas från inhemska ligor under La Liga.

Förtydligande: Varje säsong får ett obegränsat antal spelare värvas till klubben från ligor under La Liga. Det finns inga restriktioner om nationalitet, utan enbart om en maxålder på 23. Dessa spelare får placeras i vilket lag som helst i klubben: A-truppen, Barca B eller U19.

This post was modified 3 veckor sedan 11 times by The Gustine

thegustine @Twitter.


SvaraCitera
zXc
 zXc
(@zxc)
Ungdom
Blev medlem: 7 månader sedan
Inlägg: 180
 

Vilka är dina tänkta transfermål denna säsongen? 


SvaraCitera
The Gustine
(@the-gustine)
Ungdom
Blev medlem: 7 månader sedan
Inlägg: 91
Topic starter  

TRUPPGENOMGÅNG - SÄSONG 6:

Inför säsong fem skrev jag lite episkt om mitt tankesätt kring femsäsongerscyklen och att det är något smått ogreppbart som sker i min kropp runt säsong fem. Man kan väl lugnt påstå att savens första fem säsonger inte riktigt blev som tänkt, rent resultatmässigt. Att nu ha dessa säsonger i ryggen och kunna blicka framåt mot, förhoppningsvis, fem nya säsonger - känns det otroligt lovande med den stomme vi under fem års tid spelat in i A-truppen. Spelare som Duran, Moriba, Kuroda, El Amrani och Dhondt har växt från taniga juniorer och ska nu skördafrukt genom att spela hem både ligatitlar och Champions League tecken. Visserligen blir laget aldrig äldre och jag tvingas säga som jag sagt de senaste tre säsongerna när vi kikat på truppen: "Vi sänker återigen medelåldern". Men tilltron till våra spelare och framförallt våra nya unga spelare som flyttas upp är stor. Kommande säsong ska bli ett blå-rött år! Dessutom kan säsongen komma att kallas The last dance Lionel Messi bara har ett år kvar på sitt nuvarande kontrakt.

För den ivrige paragrafryttaren tvingas jag stå till svars för två gjord övergångar, trots att savens nya restriktioner säger MAX en värvning per säsong till A-truppen. Likt en julshoppande politiker under en pandemi har jag också en bortförklaring att ge. Båda värvningarna signades via förhandskontrakt och var således redan accepterade och klara när tanken om restriktioner smög in i mitt huvud. Men oj vilka värvningar!

Värvningen av Neymar kräver ingen längre beskrivning eller förklaring. Peter Mohammed gjorde en exeptionell säsong i rollen som Inside Forward förra året och vann den interna skytteligan. Dock har vi tidigare år haft exakt samma situationer med Stefan Dhondt och Ilias Akhomach som både sprutade in mål sin första riktiga säsong, för att sedan knappt göra ett enda under sin andra säsong när pressen ökad och startplatsen var given. Att kunna ha både Neymar och Mohammed känns som en perfekt duo och skräck för motståndarna.

Foaud Haoudi. Lägg det namnet på minnet. 2023/2024 vann Stefan Dhondt NxGN före Utku Duran, men på tredjeplats det året kom just Fouad Haoudi. Året efter, alltså förra säsongen, tog Fouad själv hem priset före Stefan och det var här vårt intresse väcktes. Fouad hade då bara sex månader kvar på sitt kontrakt med Vitesse och hade knappt några större klubbar efter sig. När scoutrapporten damp ner i mejlkorgen fanns det ingen tvekan. Att plocka in denna killen på Free Transfer kommer vara århundradets rån. Tjugo år gammal är hans fysik djurisk, vilket i kombination med hans fina teknik och passningsfot förhoppningsvis kommer göra honom ostoppbar.

Kort också om spelarna som lämnar. Pengarna finns inte oväntat i Premier League och när Chelsea lägger sitt första bud på García har han redan bestämt sig. Enligt Eric kommer han ha större chans att vinna CL med Chelsea än med oss. Den som lever får se... Pavard vill söka nya utmaningar och ett bud på €90M gör att vi får igen pengarna vi betalade till Bayern München. Konrad De la Fuente spenderade förra säsongen på lån och köps nu ut av Juve. Hade inte Neymar anslutit till klubben hade Konrad haft en given plats. Men likt fallet med Demir väljer jag helt enkelt att satsa på andra spelare. Svårare än så är det inte. Jag anser att andra spelare kommer göra det bättre och det är således bättre för både spelare och klubb att en försäljning sker. Pengar in till oss och speltid för spelaren.


UT: Eric García - Chelsea för €110M. Benjamin Pavard - Manchester United för €90M. Konrad De la Fuente - Juventus för €70M. Yusuf Demir - AC Milan för €65M. Luis Carbonell - CD Tenerife för €3.1M.

IN | A-truppen: Neymar - Paris Saint-Germain för €0M.  Fouad Haoudi - Vitesse för €0M.

IN | La Masia: José Carlos Abad - Villareal CF för €5.75M.

NET SPEND: (-€332.35M)


Snittålder: 22,32 (22,64) Barca DNA: 14,21 (14,35)

Tänkt startelva: Henry; Miranda, Rodríguez, Araújo, El Amrani; Duran, Moriba, Haoudi; Neymar, Kuroda, Silva

PORTEROS:

 | 24 år | Arnau Tenas* | GK | €3.1M | 2026 | Vic | 11,13
 | 19 år | George Henry | GK | €15M | 2030 | Tustin (CA) | 10,00
 | 17 år | Sergi Maureta* | GK | €13M | 2027 | Badalona | 12,75

DEFENSAS:

 | 20 år | Javier Rodríguez* | CD | €13.75M | 2028 | Bilbao | 12,13
 | 17 år | Andrea Marcato* | CD | €4.2M | 2028 | Bolzano | 11,63 - UPPFLYTTAD FRÅN BARCA B
 | 18 år | Enrico Genovese* | CD | €1.7M | 2030 | Bogliasco | 12,13 - UPPFLYTTAD FRÅN BARCA B
 | 19 år | Ifeanyi Sunday* | CD | €5.25M | 2029 | Barcelona | 12,00 - UPPFLYTTAD FRÅN BARCA B
 | 26 år | Ronald Araújo* | CD | €41M | 2028 | Rivera | 12,50
 | 19 år | Herculano Mané* | RB | €18.25M | 2029 | Quebo | 12,25
| 20 år | Adil El Amrani* | RB | €65M | 2029 | Antwerp | 15,25
 | 25 år | Juan Miranda* | LB | €60M | 2028 | Olivares | 15,13
 | 22 år | Alejandro Balde* | LB | €24M | 2028 | Barcelona | 14,25

CENTROCAMPISTAS:

 | 32 år | Marco Verratti | CM | €18.25M | 2027 | Pescara | 15,25
 | 23 år | Nico* | CM | €49.5M | 2027 | A Coruña | 14,75
 | 22 år | Ilaix Moriba*| CM | €68M | 2029 | Conakry | 16,13
 | 19 år | Utku Duran* | CM | €69M | 2029 | Copenhagen | 15,38
 | 26 år | Riqui Puig* | CM | €15M | 2026 | Terrassa | 15,63 - TILLBAKA FRÅN LÅN
 | 21 år | Gavi* | CM | €37.5M | 2027 | Los Palacios y Villafranca | 14,63 - TILLBAKA FRÅN LÅN
 | 20 år | Fouad Haoudi | CM | €52M | 2030 | Douar Jlalla | 14,75 - NY! (€0M från Vitesse)
 | 18 år | Peter Mohammed* | LW | €24M | 2027 | Madrid | 15,13
 | 33 år | Neymar | LW | €18.75M | 2027 | Mogi das Cruzes (SP) | 16,88 - NY! (€0M från Paris Saint-Germain)
 | 22 år | Pedri* | LW | €68M | 2028 | Tegueste | 16,50
 | 20 år | Daiji Kuroda* | RW | €36M | 2029 | Matsuyama | 15,88
 | 21 år | Ilias Akhomach* | RW | €53M | 2029 | Igualada | 14,50 - TILLGÄNGLIG FÖR LÅN
 | 38 år | Lionel Messi* | RW | €2.9M | 2026 | Rosario (SF) | 17,50

DELANTEROS:

 | 20 år | Stefan Dhondt* | ST | €62M | 2030 | Ghent | 15,00
 | 21 år | Fabián Luzzi* | ST | €40M | 2029 | Madrid | 13,38
 | 23 år | Fábio Silva* | ST | €69M | 2029 | Vila Nova de Gaia | 15,50

(Nationalitet, Ålder, Namn, Position, Värde, Kontraktsslut, Födelsestad, Barca DNA.)

* vid efternamn = EP fostad i La Masia.

This post was modified 3 veckor sedan by The Gustine

thegustine @Twitter.


zXc och Daniel Nilsson gillade
SvaraCitera
zXc
 zXc
(@zxc)
Ungdom
Blev medlem: 7 månader sedan
Inlägg: 180
 

Hur många CA-stjärnor har Messi just nu som 38-åring?


SvaraCitera
The Gustine
(@the-gustine)
Ungdom
Blev medlem: 7 månader sedan
Inlägg: 91
Topic starter  
Postad av: @zxc

Hur många CA-stjärnor har Messi just nu som 38-åring?

2,5 stjärnor. Finns screen i förra inlägget, men postar här igen. Hans fysiska attributer speglar hans ålder, men via fasta situationer som frisparkar och hörnor är han fortfarande livsfarlig. Detsamma gäller när vi spelar mot lag som står lågt och tempot i matchen är lägre.

Han kan tänka sig ett nytt kontrakt värt €300 000 p/w i en kombinerad roll som Squad player och U19 coach. Där har jag inte riktigt bestämt mig än hur jag vill göra... Återstår att se!

 

This post was modified 3 veckor sedan by The Gustine

thegustine @Twitter.


Nillie gillade
SvaraCitera
zXc
 zXc
(@zxc)
Ungdom
Blev medlem: 7 månader sedan
Inlägg: 180
 

@the-gustine

Klart han ska vara kvar till pensionen? 


The Gustine gillade
SvaraCitera
The Gustine
(@the-gustine)
Ungdom
Blev medlem: 7 månader sedan
Inlägg: 91
Topic starter  

HÖSTGENOMGÅNG - SÄSONG 6:

Låt mig inleda med en liknelse. En liknelse där tanken är att ni ska förstå min känsla när jag nu, efter höstsäsongen säsong sex, ska försöka mig på en summering. Jag tror alla, oavsett ålder, har kört den klassiska raketen någon gång. Samtidigt som man stampar den ena foten i marken ska man klappa med händerna för att successivt öka takten tills farten är så snabb att man inte kan längre och då skutta iväg som en raket. Där har vi min känsla just nu. Eller varför inte dra parellellen med en gammal trött LP-skiva som står och hackar. Det känns som jag alltid skriver samma saker. Hur som helst. Styrelsens krav är tydligt när det kommer till ligaspelet: Vinn ligan!

Att då ha sex kryss efter tolvmatcher är inte optimalt. Efterfölande fem matcher vinner vi fyra och förlorar en, något som helt klart är att föredra om vi jämför med Real Madrid som toppar tabellen. Hade vi lyckats vinna, säg tre matcher av våra sex kryss och förlora resten hade vi varit i serieledning istället för Real. Fokus under våren kommer helt klart bli att riska mer i matcher där vi har krysset. Att några av kryssen kommit mot bottenlag gör inte den bittra smaken i munnen godare. Real Betis, Espanyol, Almeria, Valencia, Getafe och Sevilla är våra kryssmotståndare där matchen mot Valencia slutade 1-1 med en xG på 3,57 vs 0,37...

(Klickbar för full tabell.)

Nåväl. Vi visste inför säsongen att defensiven skulle vara vår akilleshäl och vi släpper 18 kassar på inledande 17 matcher, vilket placerar oss på en sjundeplats över minst insläppta mål. George Henry har fått störst förtroende mellan stolparna där han spikat igen fyra gånger och släppt tio mål på sina tolv matcher. Två år yngre Maureta har då fått chansen i fem matcher där han släppt åtta mål och inte lyckats hålla en nolla. Vad har hänt mer i försvaret? Jo. Araújo är den som spelat flest minuter och får anses som generalen i försvaret, tillsammans med Miranda. Och just Miranda har i viktiga matcher mot bra motstånd vikarierat som mittback tillsammans med Araújo vilket gett bra resultat. Adil El Amrani bröt, likt Luke Shaw, samlbenet i slutet på förra säsongen och var borta helt från fotbollen i över fyra månader. Han har haft en otroligt tuff höst och snittar "bara" 6,94 över sina 9 matcher. Där har Mané verkligen klivit fram och visar framfötterna efter en svag säsong ifjol. 7,14 landar han på i betyg över 14 matcher. Jag vill också nämna våra unga mittbackar i Marcato och Genovese som gjort det otroligt bra sett till förväntningarna.

 

Framåt då? Neymar! Föd mina barn. Neymar är höstens mest överlägsna spelare både sett till Barca men också hela La Liga. På 14 matcher i La Liga gör han 10 mål, 9 assist och snittar 7,51 i betyg. Vår näst bäste målskytt? Peter Mohammed såklart. I vissa matcher har vi testat att spela både Neymar och Mohammed där den ena gått upp på topp. Skräck för motståndarna. Bakom Neymar har vi en otroligt fin spridning på målskyttet där tolv spelare gjort två mål eller fler. Inför säsongen hade jag räknat ut Ilias Akhomach. Det skulle jag inte ha gjort. Återigen motbevisar han mig och gör 6 mål och 1 assist på sina 8 starter. Något som i sin tur har gjort att Kuroda haft svårt att ta sig in i startelvan.

14 Matcher. 10 Mål. 11 Assist. 7,37 i Snittbetyg.

Med styrelsens hårda krav känns denna säsongen ganska avgörande. Det känns lite som att sitta i en skokartong där syret sakta men säkert börjar ta slut. Slåss vi inte om ligan på riktigt i år och floppar i CL kan Xavis tid vid rodret vara slut. Därför. Väljer jag att inte lägga allt för stor vikt vid statistiken, som denna hösten är ur usel. Jag tror inte den varit såhär dålig sedan vår första säsong, men lyckas vi slåss om ligan kommer större fokus återigen läggas på det området. Vi har mycket boll fortfarande vilket är skönt, med tanke på vår halvt knackiga defensiv. Offensivt talar vår målproduktion för att vårt spel på sista tredjedelen är betydligt mycket rakare än tidigare år. Inte mig emot när vi släpper nästan en kasse per match.


Lagstatistik:

  • Bollinnehav: 60%. (68,2%)
  • Lyckade passningar: 92%. (90%)
  • Minuter med boll per match: 54 minuter (61 minuter och 22 sekunder)
  • Passningar per match: 470 st. (694 st)
  • Passningar per minut med bollinnehav: 8,7 st. (11,37 st)

Statistiken inom parantes anger målsättning.

Klicka här för spelarstatistik.


Champions League: 1:a i Grupp D före Manchester United, CSKA Moscwa & Röda Stjärnan. Lottade mot Chelsea i åttondelsfinal.

Copa del Rey: Lottas 9 januari 2026.

Supercopa de España: Lottade mot Real Madrid i semi-final. Atlético Madrid - Sevilla i semi-final två.

Vamos. Inte sedan säsong ett har vi vunnit vår grupp i Champions League, och för den som minns tog vi oss då dessutom till CL-final, hint. Skämt åsido. Vi inleder årets CL-spel borta i ett kallt Moskva mot CSKA där vi återigen kliver på en rejäl mina och förlorar med 1-3. Med betongkeps väntar sedan Manchester United borta, som dessutom vunnit CL två gånger senaste tre åren, i något som direkt känns som en ödes match. Vi lyckas knipa krysset efter ett sent kviteringsmål av Peter Mohammed. Efter det tog vi emot Röda Stjärnan hemma på Camp Nou i en otroligt ensidig match. Ställningen efter 87 minuter? 0-0. Så i den 88 matchminuten dyker Ilias Akhomach upp och dundrar in 1-0 vilket i kombination med Uniteds seger mot CSKA gör att vi har avancemang i egna händer efter halva gruppspelet.

Utan några större problem vinner vi borta mot Röda Stjärnan i runda fyra, för att sedan krossa CSKA Moskwa hemma med 3-0. Inför sista omgången hade vi gruppsegern i egna händer, och allt som krävdes var att besegra Manchester United hemma på Camp Nou. För er som är bekanta med spelaren Bruno Penandez så rullar han enkelt in 0-1 på straff redan efter fyra spelade minuter, och gruppsegern kändes där och då extremt långt borta. Men Fábio Silva kvitterar dock redan i den tolfteminuten vilket står sig tills den 58:e minuten när Pavard, hahaha, gör självmål. Vid ställningen 2-1 till vår favör var det dags för Peter Mohammed show. Med sina två otroliga mål gör han både 3-1 och 4-1, vilket också blir slutresultatet. Avancemang som gruppetta och lottade mot Chelsea i åttondel.

thegustine @Twitter.


FMonside gillade
SvaraCitera
raca14
(@raca14)
Ungdom
Blev medlem: 7 månader sedan
Inlägg: 71
 

@the-gustine

Finns det nåt att tveka över?! 😉


The Gustine gillade
SvaraCitera
The Gustine
(@the-gustine)
Ungdom
Blev medlem: 7 månader sedan
Inlägg: 91
Topic starter  

Utku Duran - Den danska jätten.

Med sina 119 ligamatcher för FC Barcelona är det smått ofattbart att Utku Duran nyss fyllt tjugo år. När han nu är inne på sin femte säsong i den röd-blårandiga klubben spelar han en nyckelroll i både Xavi och förbundskapten Kasper Hjulmands centrala tremannanmittfält. Att det skulle bli just fotboll är något som alltid varit en självkarhet för Utku, vars namn inte klingar sådär superdanskt med anledning av att hans båda föräldrar flydde undan förtrycket i Turkiet sent 90-tal.

"Det är klart att det är tufft att inte heta Casper, Lukas, Thomas eller Jeppe som alla de andra barnen jag växte upp med. Men någonstans blev det också min stora drivkraft. Att visa alla att du kan lyckas även om du inte heter Mads och bor i Köpenhamns finare områden. Jag tror det har varit en stor faktor i att jag tagit mig dit jag är idag."

Historien om Utku Duran hade kunnat se helt annorlunda ut om det inte vore för hans föräldrar, Murat och Elif Duran, som flydde till Danmark och Köpenhamn från Turkiet 1999, när PKK:s ledare Abdullah Öcalan arresterades. Murat Duran misstogs för att vara en del av det marxistiskt inriktade partiet PKK (Kurdistans arbetarparti), som av både Nato och EU klassats som terrorister, vilket gjorde att han tvingades fly landet tillsammans med sin fru för att överleva. Paret tog sig hela vägen till Danmark, och Köpenhamn, där ett nytt, mer stillsamnt kapitel i livet tog fart. Utkus mor, Elif, arbetade som sjuksköterska i Turkiet och fick hjälp av Københavns Professionshøjskole hjälp med språk och introduktion till den danska sjukvården. Hans far, Murat, driver idag en framgångsrik delikatessbutik i ett av Köpenhamns finaste områden.

"När jag hör och tänker på mina föräldrars livsresa är det såklart något som inspirerar mig, ingenting är omöjligt om du bara kämpar för det. Titta på deras tuffa flykt från Turkiet, att bara bryta upp och börja om i ett helt nytt land med helt andra förutsättningar, likväl hur båda trots det lyckades anpassa sig till Danmark och bygga upp ett nytt liv. Jag blir tårögd när jag tänker på det. Att behöva fly på det sättet de gjorde är något ingen människa ska behöva uppleva och gå igenom. Att landa i ett helt nytt land med helt främmande språk och annan kultur. Men att se hur väl båda lyckats i Danmark. Wow!"

Utku Duran, är livsfarlig strax utanför straffområdet - Long Shots: 15.

Utku Duran kom tidigt fram i FC Köpenhamns akademi och ansågs till en början vara på tok för lång och gänglig för att vara en spelfördelare. Han var tidigt minst ett huvud längre än alla in sin ålder och mäter idag hela 195 centimeter. Trots sin längd har han en otroligt bra balans och fin rörlighet. Något som inte alltid går hand i hand, och framförallt kanske inte tidigt i puberteten när många klubbar börjar scouta spelare till sina akademier.

"Vi såg tidigt att Utku hade en bra blick för spelet och var en otroligt smart spelare, trots sin längd får man nog ändå säga. Det var mycket därför vi plockade in honom och han fick chansen i vårt U19 lag, redan som femtonåring. Visst var han stundtals lite älgig i sitt sätt att röra sig, haha om du förstår?, men allt som oftast fick han ihop hjärnan med kroppen och visade prov på en otroligt fin bollkänsla." säger Brian Riemer, U19 coach i FC Köpenhamn och mannen som först upptäckte Utku.

Det tog inte lång tid innan han upptäcktes av FC Barcelonas europeiska scouter och efter det dröjde det inte länge innan Xavi bestämde sig för att Utku var den perfekta ersättaren till Busquets i rollen som Defensiv Spelfördelare. Redan i februari 2021 var övergången klar där FC Barcelona betalade FC Köpenhamn €3.5M för den då 15 år gamla dansken. Utku spelade kvar i FC Köpenhamns U19 lag säsongen ut och packade sedan sina väskor i juli, för en flytt söder ut till varmare breddgrader och spel i Barca B. 

Utku var alltså bara 15 år gammal när han gjorde sin första höst i Barca B, detta då han fyller år så sent som i mitten på december. Under sin första riktiga senior säsong i Barca B startar han bara två matcher och gör nio inhopp. Men det är där och då som hans utveckling tar raketfart på riktigt.

Trots avancemang från Spanish 2PRO-A till Segunda División får han en stor och viktig roll säsongen efter, 2022/23, där han startar 31 matcher och spelar till sig ett snittbetyg på 7,23. Med sitt spel är Utku en stor bidragande faktor till att Barca B vinner La Liga 2 redan under sin första säsong, vilket inte går Xavi förbi. Den våren gör Duran sin debut för A-truppen och är involverad i sex La Liga matcher.

På sina sex matcher den våren för A-truppen spelar han till sig 7,20 i snittbetyg, gör ett mål och belönas med en POM utmärkelse, något som leder till att han får en plats i Xavis trupp säsongen efter. Hans utveckling forsätter sedaen under Xavis ledning och i hans andra säsong i förstalaget, 2023/24, kommer han tvåa i NxGn Award, bakom en annan Barca-spelare, Stefan Dhondt. Året efter utses Utku Duran till European Golden Boy som går till den spelare under 21 som utmärkt sig mest inom europeisk fotboll.

Under fyra säsonger i FC Barcelona har Duran haft en smått galen utveckling. Redan när han kom till klubben som 15 åring hade han bra tekniska attributer och här är det främst utvecklingen på hans mentala och fysiska attributer som sticker ut.

När han kom till klubben låg hans Barca DNA på 13,25 och nu, fyra hela säsonger senare är det uppe i 15,13. På fyra säsonger har han alltså i ökat med 1,88 över samtliga attributer. Hur långt han kan nå? Vem vet? Bara Utku själv. Inför hans femte säsong i klubben utsågs han till vice-kapten, bakom Lionel Messi, och ses som den främsta kandidaten till att ta över bindeln den dagen Barcas största legend lägger skorna på hyllan. Jag personligen hoppas och tror att Utku Duran kommer spela en stor del i FC Barcelonas nya historia som håller på att skrivas i detta nu. Och vem hade trott att en artongårig, gänglig dansk, med rötter i Turkiet, skulle vara FC Barcelonas nya mittfältsgeneral? Inte jag i allafall.

Utku Duran inför säsongen 2025/2026.

Detta var den första delen i en liten reportage-serie jag då och då kommer lägga in mellan alla "vanliga" updates, för att ni som följare ska lära känna alla regens som sakta med säkert tar över truppen. Det är lätt att en regens namn bara blir just ett namn som man inte har koppling eller relation till och min tanke är att skapa en, delvis påhittad, historia bakom alla dessa. Jag hoppas att du som tagit dig tid att skumma igenom ska finna det intressant. Om inte kommer härnäst en update om januarifönstret.

thegustine @Twitter.


Nillie, FMonside och raca14 gillade
SvaraCitera
The Gustine
(@the-gustine)
Ungdom
Blev medlem: 7 månader sedan
Inlägg: 91
Topic starter  

VINTERÖVERGÅNGAR, SÄSONG 6:

Med alla nya restriktioner gällande värvningar i kraft kommer denna updaten framöver bli tämligen tunn. Därför kommer jag se över till kommande säsong hur och vad jag kan få in som är av intresse för dig som läsare. Ett alternativ är att slå ihop detta inlägget med ungdomsintaget om inte fler värvningar sker från Segunda Divisón och under. Har du förslag på något speciellt du känner saknas? Kommentera gärna!

Även om inga spelare får ansluta till truppen så har det hänt saker på spelarfronten. Ifeanyi Sunday lånades sent på deadline-day i höstas ut till CD Tenerife och är nu tillbaka i truppen. På femton matcher i La Liga för CD Tenerife spelade han till sig 6,98 i snittbetyg - något som helt klart får ses som godkänt.

Alla spekulationer om Lionel Messis vara eller icke vara har nått ett slut då argentinaren signat ett nytt treårs avtal som innebär dels en roll som Impact Sub i a-truppen, men också som coach i vår U19 stab. Vi får väl se om han når den magiska milstolpen på 700 ligamatcher för klubben innan kontraktet löpt ut och skorna lagts på hyllan. Idag ligger han på 630. Så tre säsonger till krävs nog för att nå 700.

UT:  -

IN: Yuri Pérez - Atletic Bilbao för €9.5M.

NET SPEND: €9.5M.

Dock gör vi en värvning till La Masia och det är den franska anfallaren Yuri Pérez som ansluter från Atletic Bilbao för €9.5M. Våra scouter har egentligen följt Yuri hela hösten och ständigt återkommit med en Scout Rating på 85+ vilket gjorde det omöjligt att inte slå till på hans låga utköpsklausul. Mina tankar med värvningar till La Masia är att "bygga ett lag" i U19 vilket förhoppnigsvis kommer leda till att vi snabbare kan identifiera vilka positioner vi måste rikta in oss på att få in. I vårt förra ungdomsintag fick in en otrolig bredd, och även spets, på både höger och vänsterkanten offensivt. I U19-truppen saknades en renodlad striker, vilket vi snabbt idendifierade och nu får in i Yuri.

Till hösten har vi redan gjort klart med en central mittfältare från danska FC Midtjylland på Free Transfer. Mer om detta inför kommande säsong.

thegustine @Twitter.


raca14 och FMonside gillade
SvaraCitera
The Gustine
(@the-gustine)
Ungdom
Blev medlem: 7 månader sedan
Inlägg: 91
Topic starter  

UNGDOMSINTAG, SÄSONG 6:

I förra säsongens intag fick vi in rejält med spets till vårt U19-lag i form av Marc och Gerard Muñoz. I år lyfter vi istället in en bra bredd när sex av våra sju spelare som plockas in spås bli en helt okej La Liga-spelare. Det är klart att Vincent Nieblas sticker ut lite extra med sin Potential Ability på 3,5 stjärnor, men bakom där är övriga fem spelare ganska jämna. Den andra spelaren att sticka ut är Dmitry Shustov, och då är det kanske inte direkt för sin potential. Med en Beslutsamhet på 16 och Professional i personlighet känns han allt för spännande att släppa. Och ja, kanske har det mycket med hans "icke Barca-klingnande" nationalitet att göra. Vi minns väl alla Dmytro Tjyhrynskyj som kanske inte blev så lyckad som tänkt.    

Intagna spelare 2026:

Roger Molina | GK | 15 år | Sant Cugat del Vallés | 6,62 

Vincent Nieblas| RW | 15 år | Cerdanyola | 10,75

Gerard Venzal | LB | 15 år | Barcelona | 9,37

eqg Luis Buyla | 15 år | CD | Bata | 9,25

Arnal Civil | 15 år | CD | Mataró | 7,75

Lucio Melo | 15 år | LW | Barcelona | 10,12

ukr Dmitry Shustov | 16 år | RW | Novoalexandrivka | 10,5

(Nationalitet, Ålder, Position, Födelsestad, Barca DNA)

Se hela intaget här.

Jag nämnde i den här updeten förra säsongen att vår dåvarande Head of Youth Development, Bruno Conti, var på väg mot pension. Efter förra säsongen bestämde han sig också för att sluta, 71 år gammal. På marknaden var det otroligt fanns det otroligt få, om ens någon, som både hade rätt personlighet men också höga attributer. Istället valde jag att plocka in Ariel Paolorossi från Argentina som ett litet test i att försöka få fram en ny Messi. Hans personlighet är kanske inte den man önskar och hans attributer saknar kanske någon siffra, men att döma av hans första intag så har man sett värre. Inför kommande säsong ska jag definitivt se över posten och finns det någon intressant på marknaden kommer vi nog byta ut den gode Ariel, redan efter en säsong.

This post was modified 2 veckor sedan by The Gustine

thegustine @Twitter.


La Pulga och raca14 gillade
SvaraCitera
La Pulga
(@la-pulga)
Ungdom
Blev medlem: 2 veckor sedan
Inlägg: 1
 

Väldigt bra skrivet , har fått mig inspireras till att göra samma sak 🍻 😀 


The Gustine gillade
SvaraCitera
The Gustine
(@the-gustine)
Ungdom
Blev medlem: 7 månader sedan
Inlägg: 91
Topic starter  
Postad av: @la-pulga

Väldigt bra skrivet , har fått mig inspireras till att göra samma sak 🍻 😀 

Tack och ruggigt kul att du kört igång liknande! Förhoppningsvis skördar du större framgångar tidigare än vad jag gjort...

 

thegustine @Twitter.


SvaraCitera
The Gustine
(@the-gustine)
Ungdom
Blev medlem: 7 månader sedan
Inlägg: 91
Topic starter  

SÄSONGSGENOMGÅNG, SÄSONG 6 - DEL 1:

Sen säsongen 2019/2020 har Real Madrid vunnit La Liga sex av sju gånger och det är bara vår seger 2022/2023 som bryter deras svit från att vara sju raka. Men tittar vi på det som ett matematiskt möster så är det inte Real som vinner ligan nästa år, så låt oss därför rassla igenom denna summering lite snabbt och istället rikta siktet mot kommande säsong.

Inför säsong sex hade jag väl en lite naiv och patriotisk känsla av att vi på riktigt skulle kunna utmana Real om guldet, men icke. Jag försökte intala mig själv om att våra spelare hade blivit ett år äldre och vuxit in i La Liga-kostymen på ett annat sätt. När vi summerade hösten var vi sex poäng bakom Real vilket är ett försprång  som bara utökas till åtta efter 38 matcher.

(Klickbar för full tabell.)

Våren bjuder dock på bättre resultat och vi kryssar fyra matcher istället för höstens sex. Vi fick chansen att blanda oss i fighten om guldet på riktigt i mitten på februari när säsongens sista El Classico spelades. Sju poängs försprång för Real kunde bli fyra och striden skulle starta på riktigt. Men sju poäng kunde också bli tio, vilket var fallet. Real vinner med 1-0 och där kändes det som Real avgjorde ligan på riktigt. Samma vecka knockas vi dessutom chockartat ut av Chelsea i returmötet på Camp Nou. Det som inte dödar, ja det härdar...

Neymars vår är raka motsatsen till den sprackande höst han visade upp i ligaspelet. Under andra halvan av säsongen gör han bara 2 mål och 3 assist i ligan, där en del skadebekymmer får ses som en bidragande orsak. Annars är det inte så mycket som sticker ut i truppen. Flera spelare bjuder på bedrövliga insatser och spelar sig bort från truppen till kommande säsong. Vi testar också en hel del ungdomar från Barca B sista matcherna när andraplatsen är klar och Real även i praktiken vunnit ligan.

Wow. Barca B står återigen för en helt makalös säsong och krossar allt motstånd i Segunda División. Bara sex förluster över 42 matcher är imponerande, och då kom dessutom tre av dessa sex under säsongens sista matcher när vi lyft upp de mest tongivande spelarna till a-truppen. Keepern Mario Fabbri sticker ut lite extra och håller flest nollor i hela La Liga 2. Gianluigi Petrillo dunkar in 18 kassar och får bara se sig slagen av Granadas spelare Salvador, som juste, är utlånad av oss och kommer tillhöra a-truppen kommande säsong.

Det känns som vi nu på riktigt fått ett bra flöde av spelare från U19 till Barca B och vidare till A-truppen som gör att vi varje år ger nya spelare förutsättningar till att spela nya nivåer. Vi har också ett bra flöde av spelare som lånas ut, som rent kvalitetsmässigt lika väl hade kunnat spelat i Barca B, men där ett lån ger utrymme för fler spelare att spela på så bra nivå som möjligt.

Slagpåse förra säsongen, eller ja om vi jämför med tidigare år, och i år studsar laget tillbaka på riktigt. Obesegrade genom ligaspelet och så även genom slutspelet. Real Madrid besegras med klara 4-1 i finalen och U19-truppen tar vårt andra guld på sex säsonger.

I efterföljande Copa del Rey Juvenil knockas Atletic Bilbao ut i kvarsfinalen efter en smått otrolig upphämtning. 2-5 förlust borta och 6-0 hemma. Vidare i semin väntade Valencia som återigen blev för mäktiga. 2-2 hemma och 1-1 borta gav Valencia finalplatsen.


Champions League: Utslagna i åttondelsfinalen av Chelsea. Tot. 2-3.

Copa del Rey: Runner-up. Finalförslust mot Real Madrid, 2-3.

Supercopa de España: Utslagna i semifinal mot Real Madrid, 1-2.

thegustine @Twitter.


Hanai, La Pulga och raca14 gillade
SvaraCitera
The Gustine
(@the-gustine)
Ungdom
Blev medlem: 7 månader sedan
Inlägg: 91
Topic starter  

SÄSONGSGENOMGÅNG, SÄSONG 6 - DEL 2:

I den andra delen av vår säsongssummering ska vi traditionsenligt dyka ner i attributer, siffror och granska vårt Barca DNA. För vajre säsong som går kommer utmaningen bli svårare att få spelare från U19 till a-truppen. Anledningen är såklart att U19-truppen inte kan fyllas med massa spektakulära ungdomsvärvningar, utan spelarna kommer nu istället främst komma fram genom vårt ungdomsintag. En reaktion som kommer ske av detta är att resultaten under några år kommer vara avsevärt mycket sämre, både för U19, men också Barca B, och det är något som vi får ta till en början.

Så. hur såg utvecklingen av Barca DNA:t under säsongen? När säsongen drog igång hade klubben ett snitt på 12,82 över samtliga spelare. När säsongen är slut? 12,8236. Alltså ökar vi klubbens DNA med så lite som 0,036. Vi har redkordmånga spelare som visar negativ utveckling och många av våra yngre utlånade spelare backar sitt DNA under låneperioden. Hela tolv spelare backar sitt DNA där Lionel Messi backar mest med sina 0,65. En annan spelare som backar är Stefan Dhondt, som ständigt haft en uppåtgående kurva. Han backar med 0,25 och min tanke där är att han flyttats runt på flertalet olika positioner och inte riktigt fått den speltid han borde. Sexton spelare utvecklas varken i positiv eller negativ bemärkelse och femtioen spelare visar grönt vilket innebär utveckling.

Topp 5, Säsong 2025/2026:

Jaime Soldevilla | 16 år | CM | U19 | 10,5 (9,0) +1,5

Juan Rovira | 15 år | CM | U19 | 13,63 (12,25) +1,38

Nehuén Arce | 18 år | LW | Barca B | 14,5 (13,38) +1,12

Eduardo Puyol | 16 år | RW | U19 | 13,88 (12,75) +1,13

Juan Carlos Morcillo | 16 år | CM | U19 | 13,25 (12,13) +1,12

Dock har vi som alltid fem spelare som utmärkt sig lite extra, och den här säsongen har samtliga spelare i topp fem ökat över 1,0! Fyra av spelarna är dessutom spelare som kom fram i förra säsongens ungdomsintag, vilket gör det extra intressant inför framtiden. Juan Rovira har redan nu ett högt DNA som ligger på 13,63 trots att han bara är 15 år gammal. Detsamma gäller såklart också Puyol och Morcillo som även ligger över 13,0 båda två.

thegustine @Twitter.


Nillie gillade
SvaraCitera
Nillie
(@nillie)
Ungdom
Blev medlem: 4 månader sedan
Inlägg: 11
 

Vilket regen-facepack använder du dig av?


SvaraCitera
Palst
(@palst)
Ungdom
Blev medlem: 7 månader sedan
Inlägg: 8
 

@nillie Ser ut som Chilled Mooses facepacks.


SvaraCitera
Sida 7 / 8