Meny Stäng

[FM20] Bologna FC 1...
 
Share:
Notifications
Clear all

[FM20] Bologna FC 1909  

  RSS

Jaconelli
(@jaconelli)
Ungdom
Blev medlem: 2 månader sedan
Inlägg: 19
5 augusti, 2020 08:46  

 

Emilia-Romagna, distriktet i de centrala delarna av norra Italien har en kultur som för tankarna till Lambrusco-viner, parmaskinka, mozarella, balsamico och om det inte vore nog med det även en vacker kuststräcka med Rimini som i alla fall under 70- och 80-talet lös som en sann semesterort av högsta rang. Idag är regionen en välbärgad sådan, mycket tack vare sin export av lokala produkter inom mat och vinindustrin. Många halvstora städer inryms i regionen och tack vare bra arbetsmöjligheter och kända universitet så stannar ungdomar oftast kvar i regionen istället för att flytta vidare till Rom eller Milano.

I första hand är det alltså kulturen som bär regionen men här finns också i dagsläget flest klubbar i den italienska Serie A. Inte mindre än fyra klubbar kommer från regionen med Parma från, ja Parma. Vi har dessutom S.P.A.L från Ferrara, Sassuolo från orten med samma namn och sist men absolut inte minst Bologna som representerar Emilia-Romagnas huvudort.

Det är dock ett lag som precis som sina regionsfränder haft svårt att hävda sig i den italienska toppfotbollen. 1970/1971 så kom Bologna 5a i Serie A. Sedan dess har laget åkt jojo mellan högstaligan, Serie B samt Serie C och har alltså på 50 år inte kommit bättre än 7a ett par gånger. Med en historia av ändå sju ligatitlar som bärgades under tidigt 1900-tal så ser man sig själva som en anrik klubb men i den moderna historien så är klubben ansedda som ett ständigt bottenlag i den italienska högstaligan, något som nu ordförande Joey Saputo vill se ett slut på. Detta genom att nu ta in en ny ung manager som via sitt kontrakt nu har vissa förhållningssätt att ta hänsyn till för att bygga klubben till en utmanare om platserna på den övre halvan av ligan.

 

Bologna FC 1909

 • Arena: Renato Dall'Ara (31.000 åskådare)
 • Ordförande kanadensaren Joey Saputo, även ägare av Montreal Impact i MLS
 • Sportchef Riccardo Bigon och Teknisk Direktör Walter Sabatini
 • Ny manager den svensk-italienske unge tränaren signore Jaconelli.

 

 

 


Simba, wennstrom, LeoFM och 4 personer gillade
Citera
Andreas_N
(@andreas_n)
Ungdom
Blev medlem: 2 månader sedan
Inlägg: 27
5 augusti, 2020 09:32  

Kul lagval! Gillar dem skarpt på FM, hade en magisk save med Bologna på typ 25 säsonger på FMT19. Akademin är riktigt fin med regens 😍 

Lycka till! Följer denna.


SvaraCitera
Hammurabbit
(@hammurabbit)
Ungdom
Blev medlem: 2 månader sedan
Inlägg: 8
5 augusti, 2020 09:36  

Skall bli spännande att följa!


SvaraCitera
Jaconelli
(@jaconelli)
Ungdom
Blev medlem: 2 månader sedan
Inlägg: 19
5 augusti, 2020 10:42  

 

Mihajlovic är alltså ute och Jaconelli sitter nu vid rodret med ett kontrakt som sträcker sig över två säsonger. Detta i ett Bologna som i fjol slutade 10a med 44 poäng inspelade, en placering som var okej men en poängskörd som lämnade mer att önska. Nu är då tanken att under dessa två säsonger få Bologna att etablera sig topp 10 men att öka poängkvoten. Detta ska göras genom vissa tydliga instruktioner som klubbens styrelse med ordförande Caputo i spetsen har värkt fram:

 

Bolognas målbild

 1. Placera sig sämst 10a i Serie A under säsongen 20/21.
 2. Nyförvärven ska vara i majoritet under 23 år.
 3. Sikta mot att 3/4 av truppen ska vara inhemska under slutet av 2021 (Idag är 28% av seniortruppen italienare)

 

Det är alltså inom två år då Jaconellis kontrakt går ut som målen i stort kommer att utvärderas men arbetet med detta kommer behöva starta redan nu. Att få siffrorna att snurra från 28% till 75% av italiensk härkomst i truppen blir ett tufft arbete men här kan ungdomsverksamheten komma att spela en stor roll för att fylla ut med breddspelare. I dagsläget är Bolognas trupp 28 man stor med några spelare på lån och några utlånade, det finns en intern måbild hos den nya tränare om att banta denna trupp något och detta kommer att starta omgående.


SvaraCitera
Kenka
(@kenka)
Ungdom
Blev medlem: 2 månader sedan
Inlägg: 32
5 augusti, 2020 16:32  

Kul med Bologna! Finns ju ett par diamanter i klubben redan. Två personliga favoriter i Corbo och Orsolini 🤩 Följer givetvis! Lycka till!


SvaraCitera
Jaconelli
(@jaconelli)
Ungdom
Blev medlem: 2 månader sedan
Inlägg: 19
6 augusti, 2020 07:44  

Det var dags att sätta sig ned och planera för hur säsongen skulle styras. Med sin assisterande manager som Jaconelli ärvt utav Mihajlovic, serben Miroslav Tanjga så lade man upp truppen på bordet framför sig. Med en begränsad erfarenhet av managerjobb på denna nivå så var samarbetet viktigt för att både skola in sig i truppen men även för att suga åt sig den erfarenhet som den 54-årige Tanjga besitter. Förutsättningarna var annars klara och vägen att gå var redan utstakad så nu var det dags att börja kartlägga nuvarande material och lägga upp en strategi för årets transferfönster.

 

Fyra målvakter finns i dagsläget med i seniortruppen där den solklara ettan är polske Skorupski. 28-åringen kom förra säsongen och tog direkt hand om startplatsen. En målvakt med klar potential för ett mittenlag i Serie A och som i dagsläget är mannen att luta sig emot. Trotjänare Da Costa går in på sitt sista kontraktsår och det lär också bli hans sista i en annars lång sejour i klubben. Även de yngre Sarr och Breza har avtal som går ut efter säsongen och redan nu ser vi att det är minst en målvakt för mycket.

 • Målsättning: Reducera målvaktsbesättningen med ett namn

Även om spelsystemet ej har befästs med övriga klubben så kliver Jaconelli in i sitt nya jobb med en stark erfarenhet av ett 4-2-3-1 spel. Med det i åtanke kan man börja spana mot en fyrbackslinje och då är det lättare att sortera bland försvararna. Ett ganska nykomponerat mittbackspar i Denswil (Från Club Brugge) samt Bani (Från Chievo) ser ut att vara först i leden när de två platserna ska fyllas. Bakom finns en väldigt rutinerad Danilo samt en spännande Bonini. Även om Medel har en del rutin från såväl central mittfältsroll som från mittbackspel så är styrkan hos Medel däremellan. Nyligen anländ från Besiktas så verkar nu Medel sitta i en roll där han kan bli svårplacerad.

Fyra goda alternativ på ytterbackspositionerna i Tomiyasu och Mbaye till höger. Medan Krejci och Dijks är valen till vänster. I skrivande stund så är detta helt öppet och en försäsong får visa tränarstaben vilka som ska starta i premiären. 

 • Målsättning: Skola om / låna ut Medel

Bolognas klart mest spännande lagdel där fem platser ska fyllas (MC*2, OMH, OMC, OMV). Jaconelli ser gärna sina yttrar inverterade så "fel" fot på respektive kant är huvudspåret. Men börjar vi längre bak så är Dominguez en av ligans mest intressanta ynglingar som kom från Velez inför denna säsong. Om argentinaren ses mer som spelfördelare så får Poli bredvid agera mer defensiv och ska täcka upp bakåt för dessa två. Svanberg och Schouten är två väldigt spännande namn som kommer roteras in.

Offensivt har vi lagets stora kraft, Orsolini och Sansone på kanterna samt sedan Soriano centralt. En trio som bör kunna störa många försvar i Serie A. Dessutom finns både talang och rutin där bakom som kan kliva in vid behov.

 • Målsättning: Bibehåll nuvarande spelare i lagdelen.

En anfallsplats där Santander är den stabila pjäsen och som man vet vart man har. Åtta mål i fjol efter flytten från FCK och man kan väl tro att han är god för tio mål på en säsong. Destro försvann på lån efter föregående säsong och ersattes med Musa Barrow som inte bara har lånats in utan kommer ansluta permanent till Bologna från Atalanta.

 • Målsättning: Att få någon av anfallarna att göra >10 mål under säsongen.

 

 


Hammurabbit, Forza Rossoneri, Andreas_N och 1 personer gillade
SvaraCitera
vicke231
(@vicke231)
Ungdom
Blev medlem: 2 månader sedan
Inlägg: 55
6 augusti, 2020 12:11  

Kul med Bologna, en fantastisk stad på alla sätt och vis, vars fotbollslag förtjänar lite framgång. Lycka till!


SvaraCitera
Jaconelli
(@jaconelli)
Ungdom
Blev medlem: 2 månader sedan
Inlägg: 19
8 augusti, 2020 07:54  

Bolognas försäsong lämnar en ovisshet hos många

Första försäsongen under Jaconellis styre är nu tillända, och det är inte alla med hjärta för klubben som är helt tillfreds med de första månaderna. Eller låt oss säga så här, det är många som är skeptiska till hur de förändringar som skett ska få klubben att lyfta. Bolognas ledarstab har dock gått ut och lugnat supportrar med att det finns en tanke bakom allt och även om det inte sägs rakt ut så kan det läsas tydlig mellan raderna att säsongen 19/20 är en föreberedelsefas inför säsongen 20/21 då många av målen ska infrias gentemot styrelsen och ordförande Caputo.

Vid en genomgång av truppförändringarna så är det inte svårt att förstå att aktionerna som gjorts är främst för att tillfredställa styrelsen. Den italienska kvoten har ökat från 28% -> 36% och det genom spelare in/ut samt att truppen minskats. Fansens stora invändning är egentligen kopplat till två spelare, Gary Medel och Rodrigo Palacios - två spelare med enorm rutin som nu helt plötsligt ej ska spela i förr "rossoblu" denna säsong. Medel som nyligen kom till klubben lånas ut till Marseille medan Palacios flyttar hemåt till Argentina och River Plate där han vill avsluta sin karriär. Här försvinner mycket rutin vilket är ett orosmoln, samtidigt öppnas det upp rejält i lönebudgeten då dessa två har haft två betydande poster i den räkningen. Vidare så har målvakterna Da Costa (såld) och Sarr (nedflyttad till u-20) försvunnit och det har även Juwara (utlånad).

In istället så har den nye managern valt att lyfta upp tre spelare från u-20 laget. Det gäller då mittbacken Corbo (född -00), vänsteryttern Cangiano (-01) samt målvakten Molla (-02). Utifrån vad som setts från träningsanläggningen så är det inte heller bara för att tillfredställa en styrelse och deras målsättning utan här finns stor potential även om första året kommer innebära mycket "se och lära".

In:

Marco Molla - Uppflyttad från u.20 | Gianmarco Cangiano - Uppflyttad från u.20 | Gabriele Corbo - Uppflyttad från u.20

Ut:

Gary Medel - Utlånad till Marseille | Rodrigo Palacios - Till River (8 mkr) | Angelo da Costa - Till ATM (2,5 mkr) | Musa Juwara - Utlånad till Casertana | Mahmadou Sarr - Nedflyttad till u.20

 


SvaraCitera
Jaconelli
(@jaconelli)
Ungdom
Blev medlem: 2 månader sedan
Inlägg: 19
9 augusti, 2020 10:50  

Ingen kommer nu ihåg försäsongen

Bologna gick in i säsongen med ett nytt spelsystem, ny tränare och en trupp som blivit mer oviss med tanke på förändringarna som skett i den. Och försäsongen blev allt annat än betryggande med jämna matcher och knappa förluster mot lag som Barnsley, Granada, Panathinaikos samt en cupmatch mot Entella som endast vanns med 1-0 efter förlängning. Målskyttet har vart ett stort problem då varken Barrow eller Santander gjort de mål som önskats från de.

Till premiären mot Inter hemma på Renato Dall'Ara så var förhoppningarna små på poäng. Så döm då till 31.000 åskådares förvåning när Bologna gick ut och gjorde processen kort mot titelutmanarna från Milano. Seger med 2-0 och det här var starten på en fenomenal serieinledning för det nya Bologna. Torino och Napoli besegrades sedan i omgång två och tre och vid det tillfället så ledde Bologna Serie A. Därefter har resultaten normaliserats om vi ska se till förhandstipsen. Vinster har fortsatt komma mot Lecce, Parma, Brescia och Verona medan laget har varit chanslöst mot Juventus, Milan och Roma och förlorat jämna matcher även mot Genoa och S.P.A.L.

Mittfältet är den del som burit laget framåt med sin produktion, dessutom så har Barrow tagit hand om målskyttet på ett tillfredställande vis och därmed för stunden konkurrerat ut Santander. Med den offensiva trion Sansone - Soriano - Orsolini så har de tillsammans gjort 14 av lagets 19 mål. Alla spelare utom Breza har varit i spel under ligaspelet och det finns ett par saker att notera. Först och främst så har Skorpuski startat tvivelaktigt i målet vilket gjort att unge Molla fått starta tre matcher och faktiskt gjort det bra trots sin orutin. Sedan vidare så har Bolognas fans fått glädja sig åt att Sansone skrivit på ett nytt kontrakt med klubben och med denna start på säsongen så får man se det som en stor seger för klubben. Slutligen så har vi fått se unge Dominguez debutera för det argentinska landslaget och den unge spelfördelaren spås nu vara aktuell för större klubbar men ännu har inget konkret bud kommit på 21-åringen.

 

 


Andreas_N gillade
SvaraCitera
Jaconelli
(@jaconelli)
Ungdom
Blev medlem: 2 månader sedan
Inlägg: 19
23 augusti, 2020 21:30  

Bologna under förändring

Januari har passerat och så även ett nytt transferfönster. I ett Bologna med nya riktlinjer så har också den vidare riktningen legat till grund för de förändringar som skett. Förvisso så har spelare som åsidosatts börjat knorra och visat sitt missnöje vilket lett till försäljningar men faktum är att kvoten italienfödda spelare successivt ökar. Efter detta fönster så är nu 50% av truppen italienare vilket är en fördubbling mot hur det såg ut när försäsongen startade i Juni.

Ut:

 • Federico Santander | Anf. | Till Shenshu | 70 mkr
 • Danilo | Försv. | Till ATM | 1.45 mkr
 • Lirim Kastrati | Försv. | Till Ternana | Lån
 • Federico Bonini | Försv. | Till Perugia | Lån

In:

 • Federico Bonazzoli | Anf. | Från Sampdoria | 57,5 mkr
 • Davide Biraschi | Försv. | Från Genoa | 39 mkr
 • Leonardo Mazza | Mittf. | Från u-20 | Uppfl.

Santander och Danilo, två spelare som tidigt hamnat utanför startelvan för det mesta och då två spelare som blev alltmer missnöjda med sin situation. Att de dessutom var "icke-italienare" gjorde att diskussionen kring deras framtid blev kort och försäljningarna var ett faktum. Att Kastrati och Bonini blir utlånade känns helt naturligt och Serie B är mer en arena som passar deras nivå för tillfället. In har då Bonazzoli och Biraschi ersatt Santander och Danilo, två italienare med rutin från Serie A spel. Inte några stjärnvärvningar men ökar bredden och rutinen i en alltmer ung trupp. Den föryngringen bidrar Mazza med som blir den fjärde spelare att lyftas upp från yngre led i föreningen.


Ojämntheten bibehåller Bologna i en bra sits

Napoli, Lazio och Roma har alla problem i år, utmanarna har halkat efter i CL-racet och tampas nu om att nå Europa League istället. Detta har gjort att uppstickare som Udinese, Bologna och Sassuolo ser ut att kunna hänga med i den bataljen också. Bologna har växlat sina resultat med vinst i ungefär varannan match, något som i regel hade gett en mittenplats. Men med den goda starten i år och med andra klubbars problem så biter sig rossoblu kvar strax under toppen.

Sansone och kanske främst Orsolini är de två som verkligen fortsätter att driva Bolognas offensiv, den senare som nu är uppe i nio mål vilket innebär intern skytteligaledning. I övrigt så ser Dominguez ut att bli så pass viktig för Bologna som man hoppats på när han köptes in och i mål så har Molla nu nått upp i lika många starter som Skorupski. Den 18-årige italienska burväktaren har också signerat ett nytt kontrakt med klubben för att lönen ska matcha hans prestation men även för att klubben skulle få in en ny hög friköpsklausul som landade på 800 mkr.

 

B | Hellas Verona 1-0 - H | Udinese 3-1 - B | Sassuolo 1-0 - H | Lazio 2-1 - B | Sampdoria 2-0 - B | Parma 4-3 - H | Lecce 1-0

B | Fiorentina 0-0 - H | Torino 0-0 - H | SPAL 1-1

B | Cagliari 0-1 - H | Atalanta 1-2 - B | Inter 0-4 - B | Napoli 1-3

 


Tiebreak och Andreas_N gillade
SvaraCitera
Challa
(@challa)
Ungdom
Blev medlem: 2 månader sedan
Inlägg: 75
24 augusti, 2020 00:18  

Stark värvning i Bonazzoli, han brukar kunna vara riktigt vass där framme.

Mitt liv är en multimediafil


SvaraCitera
trashbag
(@trashbag)
Ungdom Admin
Blev medlem: 3 månader sedan
Inlägg: 138
25 augusti, 2020 00:07  

Riktigt intressant lagval. Hoppas du väljer att satsa lite på Svanberg trots ditt italienska fokus. Älskar själv att värva just U-23 och inhemskt så stödjer annars filosofin till 100% 😀 


SvaraCitera
Jaconelli
(@jaconelli)
Ungdom
Blev medlem: 2 månader sedan
Inlägg: 19
3 september, 2020 13:42  

Bologna upplaga 19/20 den poängstarkaste i historien

Det kan låta anmärkningsvärt med tanke på klubbens historik med sju ligatitlar men faktum är att denna säsong har inbringat mest poäng någonsin för klubben. Visst så har ligan utökats sedan Bolognas storhetstid och där blir jämförelsen högst orättvis. Ser vi dock till den moderna historian under 2000-talet så är detta Bologna under Jaconellis styre något som den unge Bolognasupportern inte tidigare fått uppleva.

Detta har varit ett Bologna som kunnat med ett destruktivt spel slå Juventus borta, ett lag som har gjort tre mål på Roma hemma och som under säsongen både har föryngrats och ökat den inhemska kvoten. Det har också varit säsongen då laget tappat poäng sent i var och varannan match, förlust mot Bologna i 89e, tappad ledning hemma mot Cagliari trots spel med en man mer i 88e och ja så har det fortsatt i många matcher så potentialen för fler poäng har funnits men kanske är det ying och yang i denna säsong att det fungerar på det viset. Räknar vi segrarna så ser vi att mer än hälften utav dom var med uddamålet.

Avslutningen på ligan blev spännande och och spektakulär, i de avslutande fyra omgångarna så skulle Bologna möta såväl Fiorentina som Lazio, dvs de två lagen som jagade rossoblu. Det skulle visa sig bli den sista vågskålen som gav Bologna den succésäsong som många drömt om hela vägen. Fyra poäng mot de närmaste konkurrenterna och dessutom segrar mot Sassuolo och Sampdoria ledde Bologna hela vägen till 5e plats i ligan med enbart ett inbördes möte till deras nackdel ifrån en CL-plats vilket hade varit en utopi.

Det är med stolthet som Bologna kan kliva ur säsongen 19/20 och med nya utmaningar som väntar 20/21 med vidare etablering på övre halvan samt även ett stundande spel i Europa League. Juventus vinner återigen ligan utan någon riktig spänning. De stora skrällarna är att Roma och Napoli missar europaspel efter två fiaskosäsonger, räkna med att dessa två kommer kliva ut rejält hungriga nästa premiär. Ut ur ligan åker Lecce samt Genoaklubbarna, dessa ersätts med Benevento och Empoli samt ytterligare ett lag som går segrandes ur playoffet från Serie B.

 

 

Ser vi till spelarprestationer i år så finns det både defensiva ljusglimtar samt offensiva diton. Med tanke på att laget släpper in mål likt lagen på undre halvan så finns där ett förbättringsområde till kommande säsong. Likväl så har det funnits imponerande insatser. Molla i målet fick 19 starter i årets liga- och cupspel kontra Skorupskis 23 och här finns ingen större skillnad mellan prestationerna vilket självklart talar för den både unga och betydligt billigare Molla framöver.

I backlinjen så har Djiks på vänsterkanten visat framfötterna, tillsammans med Bani centralt har de två gjort det klart bäst i försvaret och lär ha cementerat sina platser inför nästa säsong. Ett snäpp längre fram så har Dominguez visat sig bli lika viktig som man hoppades på då man tog in uruguayanen. En skicklig spelfördelare som har enorm potential framöver.

Offensivt så har vi statistik på hur viktiga yttrarna Orsolini och Sansone har varit, under säsongen har de stått för 11+3 respektive 11+8 mål och assists. Soriano och Barrow har också gjort det bra men ligger i skuggan bakom de två yttrarna. Lägg därtill att det i truppen finns debutanter som visat framfötterna så blir det ett spännande arbete att försöka bygga upp ett lag med bättre förutsättningar än de som i år var så framgångsrikt.

 

 

Årets fyra mest tongivande spelare i Bologna; Orsolini (OMH), Sansone (OMV), Dominguez (MC) & Bani (BC)


Andreas_N, trashbag och JS7 gillade
SvaraCitera
Jaconelli
(@jaconelli)
Ungdom
Blev medlem: 2 månader sedan
Inlägg: 19
5 september, 2020 10:56  

Bologna anno 2020/2021 är nu spikad!

En försäsong präglad av att försöka stärka upp truppen, bredda den samt fortsätta enligt målsättningarna att öka den italienska kvoten. Med facit i hand så landade detta väldigt bra, främst att Bologna lyckats behålla varenda tongivande spelare från förra säsongen. Lagets succé förra säsongen kommer att vara svår att återupprepa, lagen ovan fortsätter investera och lagen bakom satsar nu för att inte återigen tappa sina positioner i hierarkin - främst då Napoli och Roma. Visst kan vi argumentera för att Bolognas unga trupp blir ett år äldre men de ska också nu få lära sig erfarenheten att slåss på två fronter och det brukar av erfarenhet betyda en nedprioritering av ligaspelet.

 

Ser vi till spelarförlusterna i år så landar de i att två spelare som vart utlånade under fjolårssäsongen och som bevisligen sitter på kvalitet säljs av. Det är de centrala mittfältarna Donsah och Medel som flyttar till Bundesliga respektive La Liga. Kvalitetsmässigt hade de kanske kunnat göra skillnad men då Bologna satsar ungt och inhemskt så finns inte utrymme för dessa relativt dyra spelare. Lämnar gör även vänsterbacken Krejci, ett väntat beslut då hans kontrakt löpte ut efter fjolårssäsongen. Nu tar han sin karriär vidare till Moskva och spel med CSKA kommande säsong. Lånas ut gör den nyuppflyttade Flavio Di Dio samt återigen anfallstalangen Juwara som båda behöver skapa sig mer erfarenhet innan de kan konkurrera fullt ut.

 • Godfred Donsah | 24 år | MC | -> VfL Wolfsburg - 55 mkr
 • Gary Medel | 33 år | DMC | -> Mallorca - 25 mkr
 • Ladislav Krejci | 28 år | BV | -> CSKA Moskva - Bosman
 • Flavio Di Dio | 18 år | OMV | -> Cagliari - Lån
 • Musa Juwara | 18 år | AC | -> Avellino - Lån

 


 

In i laget har då det istället förstärkts enligt vidare princip, att majoriteten ska vara inhemska spelare. Dessutom så fortsätter nyförvärven att hålla en låg ålder vilket ger Bologna en av de yngsta trupperna i ligan just nu. Ögonen vändes både in i den egna organisationen där såväl u-20 som u-18 vann sina respektive serier förra säsongen. Men nu tog man även tillvara på föregående säsongs hårda kartläggning av spelare i Italien. Allt som allt så landade det i dessa spelare:

 

 • Gennaro Borrelli | 20 år | ITA | AC | <- Pescara - 50 mkr

Gennaro som senaste säsongen spelat i Serie B och stått för elva mål där är en av de unga anfallstalangerna det pratas om i italiensk fotboll. Med sin snabbhet och arbetsförmåga passar han bra in i Bolognas presspel och kan han dessutom stärka sin målproduktion så ses han som förstavalet på positionen inom ett par säsonger. Han fyller upp en redan full lagdel och behöver visa framfötterna tidigt annars riskerar han en utlåning precis som de övriga anfallarna.

 

 • Emanuel Vignato | 20 år | ITA | OMHC | <- U-20 - uppflyttad

Utlåningen till Chievo i fjol visade vad Emanuel är kapabel till, i Serie B stod han för åtta poäng på 21 matcher och utvecklade sitt spel betydligt. Nu får han chansen i Bolognas seniortrupp där han först och främst är tilltänkt som central offensiv kraft bakom Soriano och till viss del även Svanberg. En mycket spännande talang som tyvärr inleder säsongen skadad under första månaden.

 

 • Marco Sala | 21 år | ITA | BV | <- Sassuolo - 25 mkr

En ung och viktigaste spännande inhemsk ersättare till Krejci har vi här i Sala. Att Djiks är förstavalen är självskrivet men bakom sig har han nu en utvecklingsbar ung spelare som är sugen på att få så mycket speltid det bara går. Precis som Vignato så spenderades förra säsongen i Serie B, där stod han för 27 framträdanden vilket gör han åtminstone erfaren av seniorfotboll till en viss grad. Och i talangfulla Sassuolo så fanns det spelare som gick före han även som reserv vilket gjorde valet att välja Bologna allt lättare.

 

 • Amin Younes | 27 år | TYS | OMV | <- Napoli - 60 mkr

Jaconelli var klar över en sak när transferfönstret öppnade, han ville ha in erfarenhet. En spelare som hade spelat europacuper och som gärna hade landslagsmeriter. Efter att ha sett över valmöjligheterna där spelare som Pastore sorterades bort så var Younes det bästa alternativet. I Napoli hade han fått se sig åsidosatt och utlånad andra halvan av förra säsongen till Udinese. Men med erfarenhet från såväl spel i Napoli, Ajax och Mönchengladbach samt att han spelat fem landskamper för Tyskland så fyllde han kravbilden och ska nu konkurrera med en av lagets bästa spelare i Sansone.

 


Andreas_N gillade
SvaraCitera
Jaconelli
(@jaconelli)
Ungdom
Blev medlem: 2 månader sedan
Inlägg: 19
7 september, 2020 10:45  

Detta är laget som ska ta Bologna ut i Europa

Förra årets 5e plats ger nu laget möjlighet att tampas ute i Europa, Bologna kommer kliva rakt in i Europa Leagues gruppspel. Dock så ligger ändå fokus på etableringen på övre halvan i ligaspelet och här har staben sin stora utmaning i år då det gäller att hålla samtliga fokuserade på målsättningen. Truppen är absolut inte försvagad från i fjol, tvärtemot så har den breddats och utvecklats utan att haft större fokus på att ta in spetsspelare, Younes undantaget. Detta är spelarna som ska göra det för Rossoblu i år:

 

En nedslimmad målvaktsuppsättning där endast Skorupski finns kvar från de som startade förra säsongens försäsong. Marco Molla har kommit upp som ett stjärnskott och helt oväntat konkurrerat med den polske burväktaren på lika villkor. Förra säsongen så stod de cirka 50% var och formen kommer avgöra mycket vem som får vakta målet hos den italienska ligafemman. Många hoppas självklart på den 18-årige italienaren som helt klart är det mest spännande valet men inte med det sagt mest framgångsrikt för dagen.

 

Förra säsongen hette fyrbackslinjen för det mesta Tomiyasu-Bani-Denswil-Dijks. Mycket talar för att den kvartetten får fortsatt förtroende men i år är utmanarna både fler och bättre. Till höger så var Mbaye närmast bakom i fjol men nu så är Calabresi tillbaka i truppen och kliver in som främsta utmanare till den unge japanen. Centralt så värvades Biraschi in under fjolårssäsongen och drivs av att få mer speltid, underifrån kommer även Corbo och Bonini där den förstnämnde ligger närmast i konkurrenssituationen. Dijks visade sig vara en mycket kompetent vänsterback, i år kommer konkurrensen från en yngre mer hungrig spelare i form av nye Sala som kommer ta alla chanser han får. Det ska nämnas att Bolognas försvar är ett av ligans yngsta med en snittålder på 23,5 år.

 

Mittfältet hos Bologna kan delas upp i två delar med de två sittande mittfältarna som ett mer defensivt block och de tre offensiva krafterna framför som ett annat. Startar vi med kärnan och den duon som styr spelet samt blir en stark defensiv kraft så är nu Dominguez lagets affischnamn. Inte nog med att han är ung utan nu har han även valt efter att tidigare ha representerat ungdomslandslag i Uruguay att gå över till det italienska ditot. Tillsammans med den äldre Poli så bildar de nu grunden i Bolognas mittfält. Svanberg och Mazza finns som de mer spelfördelande bakom medans Schouten är en tydligare arbetare likt Poli.

Offensivt så var främst Orsolini och Sansone poängstarkast i laget unde fjolårssäsongen. Soriano gjorde det inte heller dåligt centralt. I år behöver dessa tre bibehålla sin form och det kommer inte tillåtas längre svackor. Kanske är det t.om. så att det inte räcker för Sansone som kommer få konkurrera med Younes som ser väldigt spännande ut. För Orsolini så kommer konkurrensen främst från dansken Skov Olsen likt i fjol och här har italienaren ett försprång. Centralt så utmanas Soriano av Svanberg men även av Vignato som lyfts upp från de egna leden.

 

En anfallsposition, fyra spelare som slåss om det - en på förhand ohållbar situation. Faktum är att Bologna försökt att sälja Destro som har minst framtid i klubben men det har saknats intressenter och mycket av det beror på Mattias egna ovilja att flytta. Det är helt enkelt så att det inte finns en given etta här i år, formen är en stor faktor men var så säkra att när säsongen närmar sig sitt slut så kommer inte fyra spelare finnas kvar i truppen.


SvaraCitera
Jaconelli
(@jaconelli)
Ungdom
Blev medlem: 2 månader sedan
Inlägg: 19
9 september, 2020 16:37  

Antiklimax Bologna

Kurvan pekade uppåt, laget var förstärkt och förväntningarna stora, aldrig har uttrycket "upp som en sol, ned som en pannkaka" passat bättre än nu. Att starta med två förluster är aldrig kul, men är motståndarna Napoli och Atalanta så är det ingen katastrof. Men när nästa motståndare heter Benevento, Parma och Udinese och att efter fem spelade omgångar endast ha en poäng så innebär det att Bologna ligger sist i ligan. Detta var omgång för omgång en alltmer jobbig situation och kulmen nåddes med 0-1 hemma mot Udinese efter en sent segermål för de svartvita. Spelare som tidigare varit stabila började vackla, poängspelarna gjorde inte poäng och turen fanns inte att hitta någonstans.

 

H | Napoli 1-2 | Poli (1)

B | Atalanta 1-3 | Borrelli (1)

H | Benevento 1-2 | Borrelli (2), Poli utv.

B | Parma 0-0 | -

H | Udinese 0-1 | -

 

Det krävdes att motståndarlaget skulle vara av den större digniteten igen för att Bolognas sorgliga form skulle få ett slut. Lazio som gått otroligt bra under året tog emot krislaget Bologna på Olimpico, en match som på förhand bara kunde sluta på ett sätt visade att det inte finns några säkra segrar i fotbollen. Den unge ytterbacken Sala visade vägen tidigt och trots en utvisning så kunde Bologna segra med 3-1. I bara farten så körde laget sedan över Inter på hemmaplan då Bologna under första halvlek satte fyra bollar bakom Handanovic. Att sedan Juventus blev för svåra för Bologna var det ingen som egentligen reagerade över men på sättet Bologna förlorade så visade man att det fortfarande saknas självförtroende i truppen. Vägskälsmatch återigen i omgång nio då bottenlaget Cagliari kom på besök, ett hårt kämpandes Bologna avgjorde matchen sent och tog därmed för första gången ett rejält skutt ifrån bottenträsket.

 

B | Lazio 3-1 | Sala (1), Biraschi (1), Barrow (1), Biraschi utv.

H | Inter 4-1 | Orsolini*2 (2), Barrow (2), Sansone (1)

B | Juventus 1-5 | Orsolini (3)

H | Cagliari 1-0 | Borrelli (3)

 

Det är svårt att lyfta fram speciellt många spelare som överträffat förväntningarna så här långt i ligan. Ska vi leta fram några ljusglimtar så får vi börja med vänsterbacken Sala som kommit in och bidragit med fart och fläkt på vänsterkanten. Tillsammans med Tomiyasu så finns nu ett ytterbacksspel som är minst sagt frejdigt och dessutom väldigt ungt. I övrigt så lyser stora framsteg med sin frånvaro rakt igenom egentligen, alla har absolut inte underpresterat men inte heller är det någon som överpresterar.

Överpresterar däremot gör Udinese som bara är två poäng bakom serieledande Napoli som verkligen reagerat väl på förra säsongens fiasko. Roma har återigen svårt att hänga med i toppen även om det finns utrymme och tid till förbättring. Någon som inte alls hänger med är Fiorentina som likt Bologna haft svårt i ligan då de också tampas ute i Europa Leauge. Viola placerar sig just nu på nedflyttningsplats och sista matchen mot Napoli slutade med brakförlust och nu hänger nog Iachini löst som manager.

 

 


 

Europa League har startat igång samtidigt som ligaspelet, och för Bolognas del väntade nu internationellt motstånd i tävlingsammanhang för första gången på 20 år. I gruppen så lottades den italienska ligafemman mot PSV Eindhoven som någonstans ses som favorit i gruppen. Dessutom så hamnade Lokomotiv Moskva samt Legia Warsawa i samma grupp, två lag som Bologna bör ha en god chans att hålla bakom sig efter sex omgångar i gruppspelet.

 

Omgång 1

 • Legia Warsawa - Bologna FC 0-2 (Denswil, Barrow)
 • Lokomotiv Moskva - PSV 0-2 (Schwaab, Gutierrez)

Ny turnering och Bolognas dåliga form hade man lyckats skaka av sig till den tuffa bortamatchen i Polen. Att för spelarna i rossoblu klä sig i matchställen med EL symbolen på tröjan gav en helt annan energi och nytt fokus efter den svaga ligastarten. Ett tidigt mål av Denswil följdes upp av total kontroll på matchen och Barrows 2-0 kom sent i andra halvlek efter att laget missar chanser i massvis. I gruppens andra match så besegrade PSV det ryska huvudstadslaget Lokomotiv planenligt med 2-0.

Omgång 2

 • Bologna FC - Lokomotiv Moskva 4-0 (Skov Olsen 2, Soriano 2)
 • PSV - Legia Warsawa 5-3 (Gutierrez 2, Kolarov, Thomas, Doan - Makowski 3)

Åter dags för europamatch och denna gång på Renato Dall'ara för första gången sedan intertotocup matchen 2002. Lokomotiv Moskva kom på besök och Bologna hade precis som i första matchen valt att rotera laget en hel del. Det tackade främ dansken Skov Olsen för och nätade två gånger precis som mittfältskollegan Soriano. En kassaskåpssäker seger och precis som PSV så har nu Bologna full pott inför toppmötet lagen emellan kommande omgång.

Omgång 3

 • PSV - Bologna FC 2-3 (Romero 2 - Borrelli 2, Soriano)
 • Lokomotiv Moskva - Legia Warsawa 1-2 (Miranchuk - Gradecki, Wienczatek)

Gruppfinal på Philips stadium i Eindhoven, där gick Bologna ut stenhårt och efter 30 minuter så ledde gästerna med 3-0 inför chockade hemmafans. Men PSV åt sig in i matchen genom den talangfulle anfallaren Romero som reducerade både en och två gånger. Där tog det slut vilket var lyckligt för Jaconellis mannar som nu efter halva gruppspelet leder gruppen med full pott och börjar nu kunna räkna in ett avancemang i Europa League.

 

 


SvaraCitera
Jaconelli
(@jaconelli)
Ungdom
Blev medlem: 2 månader sedan
Inlägg: 19
20 september, 2020 16:05  

Bologna rör sig sakta uppåt

En bedrövlig start på ligan satte en usel grund för Bologna att stå på, därefter har dock rossoblu börjat hitta tillbaka till en form värdigt ett mittenlag varierade vinster och förluster. Halva säsongen är nu spelad och Bologna ligger trots en ganska negativ känsla från inledningen av säsongen ungefär där de både kan förvänta sig och där målsättningen låg. Det är dock lätt att börja jämföra med föregående säsongs resultat vilket kommer bli mer eller mindre omöjligt att återupprepa. 

 

B | Sassuolo 0-2 | Poli utv.

H | Frosinone 3-0 | Schouten (1), Tomiyasu (1), Dominguez (1)

B | Fiorentina 0-1 | -

B | Empoli 3-1 | Orsolini*3 (6)

H | Hellas Verona 0-0 | -

 

Planenliga segrar mot bottenlagen Empoli och Frosinone vilket gör att Bologna kan lyfta sig från den absoluta botten. Efter ytterligare en poäng mot Hellas så har laget nu nästan dubblat sina poäng från de första nio omgångarna. Skillnaden mot i fjol är att Bologna ej lyckas slå lagen som förväntas vara i dess närhet tabellmässigt. I år har dock Sassuolo överpresterat inledningsvis och slåss om europaplatserna medan Fiorentina precis som Bologna inledde uselt men har sedan dess lyft sig rejält och kunde i och med segern mot Bologna passera Jaconellis lag.

 

B | Brescia 2-1 | Dominguez (2), Mbaye (1)

H | Roma 1-1 | Borrelli (4)

B | Milan 1-4 | Borrelli (5)

H | Torino 5-4 | Orsolini*3 (9), Calabresi (1), Självmål

B | S.P.A.L 1-1 | Soriano (1)

 

Milans säsong visar att de nu finns två randiga lag uppe i den italienska högstaligan som aspirerar på pallplatser. Bologna hade ingenting att sätta emot på San Siro och denna match visar hur långt Bologna faktiskt har kvar till toppen. Men sedan så har det varit positiva tongångar hos de rödblåa, med en enorm vändning mot Torino och sen kvittering mot Roma så har nu Bologna tagit ett par pinnhål till i tabellen uppåt. Det stora utropstecknet denna säsong är Orsolini som när han visar sig på spelhumör öser in mål och jagar nu titeln i skytteligan efter två hat-trick denna säsong. 

 


vicke231 och Andreas_N gillade
SvaraCitera
Jaconelli
(@jaconelli)
Ungdom
Blev medlem: 2 månader sedan
Inlägg: 19
25 september, 2020 12:31  


Bolognas europaäventyr får en fortsättning

Efter den strålande starten i Europa Leagues gruppspel så vände nu matchserien men det gjorde inte formen. Bologna åt upp gruppen i en enda bit och tog 18 poäng av 18 möjliga och var högst välförtjänt gruppsegrare efter sex omgångar. Det är inga Champions Leaguepengar som kommer in i kassan men hittills har åtminstone europaspelet inbringat knappa 50 miljoner till klubben och en ovärderlig erfarenhet till den unga truppen.

Lotten till första utslagsrundan landade Lokomotivs stads konkurrenter CSKA, en betydligt tuffare uppgift än Lokomotiv men fortsatt ett motstånd som Bologna bör kunna se sig jämbördiga med och ha en rimlig chans till avancemang.

 

Omgång 4

 • Bologna FC - PSV 3-0 (Sansone, Biraschi, Denswil)
 • Legia Warsawa - Lokomotiv Moskva 0-2 (Perez 2)

Med tre raka segrar så kunde Bologna nu i praktiken säkra avancemang från grupp C i returen hemma på Renato Dall'ara mot PSV. Om segern senast i Eindhoven satt långt inne så var nu returen en enklare resa, den holländska toppklubben fick se tre bollar slinka in i eget mål medan Molla i Bolognas kasse höll rent hus. Samtidigt slog Lokomotiv Moskva Legia Warsawa och skapade därmed sig en chans att jaga ikapp PSV som sitter på andraplatsen.

 

Omgång 5

 • Bologna FC - Legia Warsawa 3-0 (Skov Olsen, Corbo, Younes)
 • PSV - Lokomotiv Moskva 3-1 (Thomas, Viergever, Gakpo - Kvirkvelia)

Planenligt så kunde Bologna slå Legia och i och med det säkra förstaplatsen i gruppen med fem raka segrar. Ett magnifikt facit för en så pass orutinerad trupp som Bologna besitter. Samtidigt slog PSV sitt ryska motstånd och var därmed också garanterade avancemang ifrån gruppen. Noterbart för Bologna är att den unge mittbacken Corbo här får göra sitt första mål för klubben.

 

Omgång 3

 • Lokomotiv Moskva - Bologna FC 2-3 (Perez, Chuopo-Moting - Svanberg, Sansone, Bonazzoli)
 • Legia Warsawa - PSV 0-2 (Malen 2)

En defilering in i mål av Bologna som dock låg under med 2-0 mot ryska Lokomotiv men som kunde vända på matchen med en för dagen b-betonad startelva. Sex raka segrar, gruppseger och vind i seglen - Bolognas europaäventyr kunde inte ha fått ett bättre utfall. PSV följer som sagt med Bologna från gruppen medan Legia och Lokomotiv har spelat färdigt för säsongen ute i Europa.


 

Övergångsfönstret Januari 2021

Bologna har en ekonomi just nu som medför att spenderarbyxorna kommer få vara av under detta fönster om inte kapital öppnas upp genom försäljningar. Det finns självklart positioner som skulle kunna vara värda att spetsa till men i det stora hela så är truppen bred och bra nog för att orka kampas om en plats på den övre halvan. 

En händelse som dock tvingar Jaconelli att agera är att Skorupski som självmant satt sig på övergångslistan gick och drog av sitt främre korsband. I och med det blir polacken ointressant för köp utifrån men Bologna står även utan en reservmålvakt bakom Molla vilket självklart inte kan vara bestående säsongen ut. Målet var en billig rutinerad målvakt som accepterade en reservroll och denne hittade man i Inter och dess tredjemålvakt Padelli som med sin rutin kan gå in utan att göra bort sig men som kommer få extremt lite speltid om inte Molla av någon anledning ej kan stå mellan stolparna.

Så Jaconelli satt lugnt i båten och väntade, det kom dock en rad bud på tongivande spelare men av olika anledningar så kom antingen klubbarna ej överens eller spelare och köpande klubb. I listan över spelare ut noteras nu endast de försök till affärer som gjorts då ingen spelare faktiskt lämnat laget.

 

Ut:

Ingen spelare såld

Napoli budade på Orsolini 360 mkr – nekades

Schalke bud på Tomiyasu 220+90 mkr – nekades

Köln bud på Svanberg 85 mkr – nekades

Newcastle bud på Svanberg 170 mkr accepterades – Svanberg nekat kontraktsförslaget

Leicester bud på Djiks 100 mkr – nekades

Försök att bli av med Destro, hans höga lön gör det dock svårt. Han vill inte heller bryta kontraktet som går ut om 1,5 år.

 

In:

Daniele Padelli | Mål | 35 år | Från Inter - 1 100 000 SEK


Andreas_N gillade
SvaraCitera