Meny Stäng

Arte Et Labore - Th...
 
Share:
Notifications
Clear all

Arte Et Labore - The Riversiders väg tillbaka till toppen!  


Lange95
(@lange95)
Ungdom
Blev medlem: 6 månader sedan
Inlägg: 11
Topic starter  
 
      
 
 
Blackburn Rovers är en av dem mest klassiska klubbarna i England och grundades redan 1875. År 1889 var de en av klubbarna som medverkade i den första säsongen av The Football League. Från 1880-talet fram till första världskriget mäktade man med 5 FA-cuptitlar och 2 st Ligasegrar. Därefter dröjde det ända till 1995 innan man fick fira ännu en ligaseger. 
 
När man efter säsongen 2011/2012 åkte ur Premier League så gjorde man det med hoppet att studsa tillbaka direkt. Men efter att ha krigat på i The Championship i några år så nådde man den absoluta botten och degraderas till League One säsongen 2016/2017. Därefter fick Blackburn börja om och lyckades ta sig tillbaka redan efter en säsong. Det följdes sen med 2 år av mittenplaceringar.
 
Nu har det blivit dags för mig att ta över klubben och starta klättringen mot Premier League. Med en tuff ekonomi och en relativt tunn trupp så är klubbens mål en mittenplacering för säsongen 2020/2021, men internt mellan ledarstab och spelargrupp är målet inget mindre än en Play Off-plats.
 
När det kommer till truppbygget så kommer jag försöka basera det på mottot som står med i Blackburns vackra märke. "Arte Et Labore" betyder ungefär med skicklighet och hårt arbete. Därför kommer jag satsa på spelare som har en hög grad av arbetskapacitet, aggressivitet, mod och en bra fysik för att kunna spela med. Men det kommer även finnas rum för en och annan "lyxlirare" för att få in lite kreativitet i laget.
 
Let´s do this!  
 
PS: Då detta är mitt allra första försök på en FM-rapport någonsin så skulle feedback uppskattas så att vi kan bygga denna rapport till något riktigt bra.
  
 

Sillman och TommyE gillade
Citera
Lange95
(@lange95)
Ungdom
Blev medlem: 6 månader sedan
Inlägg: 11
Topic starter  
Blackburn Rovers Logo | The most famous brands and company logos in the  world
Innan vi går igenom truppen så kan det vara på sin plats att redogöra resultatet av det första transferfönstret.
 
In:
Pedro Rebocho (Portugal, 25 år, Vänsterback) - Guingamp, 4 000 000 kr
Jamie Stephens (England, 27 år, Målvakt) - Free Agent
Harvey Elliot (England, 17 år, Yttermittfältare) - Liverpool, Lån 1 säsong.
Barry Douglas (Skottland, 31 år, Vänsterback) - Leeds, Lån 1 säsong.
Tom Trybull (Tyskland, 27 år, Defensiv Mittfältare) - Norwich, Lån 1 säsong.
 
Ut:
-
 
Då varken transferbudgeten eller lönebudgeten var de brittiska öarnas största så fick jag leta efter fynd och billiga lån för att förstärka den befintliga truppen. Största behovet var en ny vänsterback då det saknades helt i truppen. Harvey Elliot lånades in med förhoppningen att få in lite kreativitet i laget. 
 
När det gäller försäljningar och lån ut från klubben så valde jag att behålla de spelare som fanns för att ge de flesta spelare en chans att under hösten visa att man förtjänar en plats. Det enda som hände här var att en del reservlagsspelare lånades ut för att få speltid.
 
 
 
 
 
 

The Gustine gillade
SvaraCitera
Lange95
(@lange95)
Ungdom
Blev medlem: 6 månader sedan
Inlägg: 11
Topic starter  

Truppgenomgång säsongen 2020/2021

 

Målvakter:

Thomas Kaminski (Belgien, 27 år)

Aynsley Pears (England, 22 år)

Jamie Stephens (England, 27 år)

 

Här är det Kaminski som är tilltänkt förstespade med en ung Pears som jag tror kan bli riktigt bra på sikt med rätt hantering. Stephens värvades in som reservkeeper och kommer med största sannolikhet få nöja sig med den positionen i hierarkin.

 

Ytterbackar:

Ryan Nyambe (Namibia, 22 år)

Barry Douglas (Skottland, 31 år)

Pedro Rebocho (Portugal, 25 år)

 

Tre spelare som håller god Championship-klass. Med tanke på hur många matcher som ska spelas under säsongen så finns det ett frågetecken kring om jag har för få alternativ här. Det positiva är att jag har mittfältare och mittbackar som kan vikariera i enstaka matcher om det skulle behövas. Så jag landar vid att starta säsongen med dessa. 

 

Mittbackar:

Daniel Ayala (Spanien, 29 år)

Darragh Lennihan (Irland, 26 år)

Derrick Williams (Irland, 27 år)

 

En mittbacksuppsättning som kanske inte skrämmer anfallarna i the Championship. Men jag har en stark tro på att hårt jobbande mittbackar kommer göra det som krävs för att vi ska lyckas med målen denna säsong. Här kommer det nog plockas upp någon från U23-laget under säsongen för att avlasta under säsongen. Säsongen kommer starta med ett Irländskt mittförsvar.

 

Centrala Mittfältare:

Corry Evans (England, 30 år)

Bradley Johnson (England, 33 år)

Lewis Holtby (Tyskland, 30 år)

Tom Trybull (Tyskland, 27 år)

Lewis Travis (England, 22 år)

John Buckley (England, 20 år)

Joe Rothwell (England, 25 år)

Bradley Dack (England, 26 år)

 

Ett centralt mittfält som ger anglofiler tunghäfta. Stenhårda engelsmän med Lewis Travis i spetsen som garanterat kommer åka på en och en annan varning under säsongen. Min känsla är att dessa spelare kommer skina i det defensiva arbetet och lämna över ett stort ansvar på Dack att lösa poängen.

 

Yttermittfältare:

Joe Rankin-Costello (England, 21 år)

Stewart Downing (England, 36 år)

Elliot Bennet (England, 31 år)

Harvey Elliot (England, 17 år)

 

Två juniorer och två veteraner. Här har vi enligt mig lagets mest spännande lagdel. Elliot och Rankin-Costello kommer trots sina unga åldrar få stort förtroende och ansvara för varsin kant. Ska bli intressant också att se om fina Downing kan axla rollen som mentor för dessa ungtuppar.

 

Anfall:

Sam Gallagher (England, 25 år)

Adam Armstrong (England, 23 år)

Ben Brereton (England, 21 år)

 

Även anfallet innehåller spelare som kommer lägga ner ett hårt jobb för laget. Men kommer dessa strikers leverera mål när det väl gäller? Armstrong mäktade med 16 mål i Championship säsongen 19/20 men annars är det ingen av våra anfallare som är någon van målgörare. Så det blir upp till dem att bevisa för mig att jag inte ska behöva plocka in en anfallare i Januari.

 

 

 


SvaraCitera
Lange95
(@lange95)
Ungdom
Blev medlem: 6 månader sedan
Inlägg: 11
Topic starter  

Har haft problem med att lägga in bilder i ovanstående inlägg. Jag har fått lite tips av Daniel Nilsson på hur problemet ska lösas så håller på att jobba på det. Framförallt så att det blir en lite trevligare design på inläggen och enklare att följa när väl matcherna ska komma igång.😀

 


SvaraCitera
Sir-Ferguson
(@sir-ferguson)
Ungdom
Blev medlem: 3 veckor sedan
Inlägg: 5
 

Låter kanon om du kan få lite skönare design, skrivandet håller redan så hög klass så lite design och du är hemma!

Har varit på Ewood park och sett Rovers - Leeds. Blev frälst och håller ett extra öga på både Leeds och Blackburn. Dom var urusla den säsongen och åkte ner (eller var det nästa säsong?) I League 1. Klassisk skitig tegelarena där Leeds höll ett jävla liv. Häftigt klassiskt engelskt område med riktiga arbetarkvarter. 

Stort lycka till med rapporten! 

 


Lange95 gillade
SvaraCitera
Lange95
(@lange95)
Ungdom
Blev medlem: 6 månader sedan
Inlägg: 11
Topic starter  

@sir-ferguson Stort tack för kommentaren och roligt att du gillar det du läser! Tror faktiskt jag lyckats lösa problemet under kvällen så fler inlägg kommer upp under morgondagen. 

Låter som ett fantastiskt minne. Ewood Park är definitivt en arena jag kommer vilja besöka efter denna pandemi. 


SvaraCitera
Lange95
(@lange95)
Ungdom
Blev medlem: 6 månader sedan
Inlägg: 11
Topic starter  

Försäsong:

Försäsongen är över och det är som alltid svårt att sia om vi är redo för starten av the Championship. Det positiva är att vi får inleda säsongen med en ligacupmatch borta mot Huddersfield för att få ett rätt tydligt kvitto om vi håller en nivå som krävs för att nå målen.

 

                                          

Tävlingsdebuten blev en stor besvikelse. Lyckas gå upp till en ledning med 0-2 efter första halvlek men efter 90 minuter spelat så händer det som inte får hända, ett avslappnat Blackburn släpper igenom Guidetti som säkert rullar in ett friläge. Därefter får Huddersfield en onödig frispark som nickas in och uttåget från Carabao Cup är ett faktum. Denna match visar att det finns ett frågetecken kring lagets defensiv och att den här säsongen inte kommer bli lätt utan det kommer bli ett krig för varje poäng.

 

Säsongsinledning:

              

Cupmatchen blev ett Wake Up Call och säsongen rivstartade med 4 raka segrar och en tidig ligaledning. Otroligt viktigt att få en bra start på projektet och skönt att se att man kanske kan förlita sig på Adam Armstrong (5 mål) och Ben Brereton (3 mål) som målskyttar.                         

 

Frågan är nu hur länge denna svit kan hålla i sig?


Sillman och Sir-Ferguson gillade
SvaraCitera
Sillman
(@sillman)
Ungdom
Blev medlem: 1 dag sedan
Inlägg: 1
 

Kul lag att ta sig an! Lite extra krydda med fm-legenden Lewis Holtby - vad han har fallit.

Skönt att anfallarna levererar. Hur går det för Elliot så här långt?

Slutligen vill jag bara notera att det inte kan gå fel med en mittback som heter Ayala i efternamn.


Lange95 gillade
SvaraCitera
Lange95
(@lange95)
Ungdom
Blev medlem: 6 månader sedan
Inlägg: 11
Topic starter  

@sillman haha ja Holtby är kvar i truppen på enbart nostalgiska premisser. 

Verkligen. Elliot åkte tyvärr på en skada i slutet av försäsongen och är borta från spel i 6-8 veckor. Så Downing har fått mer speltid än vad jag trodde inför säsongen.

Haha absolut, får verkligen hoppas att han lever upp till sitt namn.


SvaraCitera
Lange95
(@lange95)
Ungdom
Blev medlem: 6 månader sedan
Inlägg: 11
Topic starter  

Oktober:

Efter en flygande start i the Championship så var det dags att kliva in i en ny månad med en del tuffa matcher på schemat. 

                                           

Där kom de första tappade poängen. En match där vi kontrollerar matchen i 90 minuter men ger olyckligtvis bort en straff i slutskedet av matchen. Det blir ett kryss och vi fortsätter att vara obesegrade i ligan.

                                              

 

                                             

Matchen mot Watford blev en historia med två ansikten. Första halvlek presterade vi på en klart godkänd nivå och vi borde gått in till halvtidspausen med en ledning. Troy Deeney ville dock annorlunda han började med ett sent mål i första halvlek och fortsatte därefter att sänka oss med 3 mål i andra halvlek.

 

                                                

En olycka kommer sällan ensam. En om möjligt svagare insats än mot Watford. Detta var en match där vi hade väldigt svårt att skapa något överhuvudtaget. Anfallsparet Brereton-Armstrong underpresterade rejält och resultatet speglar hur mycket vi är beroende av att de levererar målen.

 

                                               

Ännu en match där vi håller en hög nivå i första halvlek men totalt faller ihop under den andra halvleken. Armstrong gör sina mål men den unge Rankin-Costellos utvisning blev matchavgörande. Med en man mindre orkade vi helt enkelt inte stå emot Bournemouths kvalitet.

 

                                           

Vi är inne i en riktig formsvacka och matchen mot Cardiff blir inget undantag. Spelet pendlar fram och tillbaka och Walesarna tar ledningen två gånger om. Tillslut lyckas vi turligt nog få med oss ett kryss.

 

Sammanfattning oktober månad: 

                                 

Vi gör en otroligt svag månad. Vi har några matcher där vi är med under längre perioder men släpper in enkla mål som ställer till det för oss. Vårt aggressiva spel har visat sig resultera i många gula kort och vi har haft turen att endast åka på en utvisning. Efter Bournemouth-matchen så har jag fått rannsaka mig själv och landat i att vi kommer fortsätta spela med ett aggressivt försvarsspel men att jag måste agera annorlunda i matchcoachningen vid eventuella utvisningar. I detta mörker vill jag ändå ta med mig något positivt från denna månad och det är att Armstrong fortsätter att göra mål och att Brereton i månadens sista match tog sig tillbaka till målprotokollet.

 

This post was modified 18 timmar sedan by Lange95

SvaraCitera
zXc
 zXc
(@zxc)
Ungdom
Blev medlem: 6 månader sedan
Inlägg: 143
 

Kämpa på!


SvaraCitera