Meny Stäng

Dobrev lirar CK3
 
Share:
Notifications
Clear all

Vart i världen ska vi börja? Poll is created on sep 02, 2020

  
  
  
  
  
  
  
  
  
Poll results: Vart i världen ska vi börja?
Voter(s): 9
Poll is created on sep 02, 2020
Sydeuropa (Italien)  -  votes: 0 / 0%
0
0%
Skandinavien  -  votes: 6 / 66.7%
6
66.7%
Västeuropa (frankrike,spanien,portugal)  -  votes: 0 / 0%
0
0%
Centraleuropa(tyskland,polen,österike  -  votes: 0 / 0%
0
0%
Östeuropa(balkan)  -  votes: 1 / 11.1%
1
11.1%
Ryssland (inkluderar baltiska länderna)  -  votes: 1 / 11.1%
1
11.1%
afrika  -  votes: 1 / 11.1%
1
11.1%
asien  -  votes: 0 / 0%
0
0%
mellanöstern  -  votes: 0 / 0%
0
0%

Dobrev lirar CK3


NinaDobrev
(@ninadobrev)
Ungdom
Blev medlem: 9 månader sedan
Inlägg: 14
Topic starter  

Då vart det dags för CK3 tänkte dra igång en ny save i och med detta! Börjar med en liten omröstning om varti världen vi ska påbörja denna resa sen försöker jag hitta någon intressant där! kom gärna med förslag på personer att börja med också! Vi kör pollen tills imorn kl 17


Citera
trashbag
(@trashbag)
Ungdom Admin
Blev medlem: 12 månader sedan
Inlägg: 181
 

Fan va najs! Kikar lite själv på om jag ska försöka lära mig spelet. Får se om tiden tillåter det.


NinaDobrev gillade
SvaraCitera
NinaDobrev
(@ninadobrev)
Ungdom
Blev medlem: 9 månader sedan
Inlägg: 14
Topic starter  

@trashbag Ja vi får se vart det bär av imorgon! har småtestat lite mindre saves för att få en känsla! 


SvaraCitera
Aahlstroem
(@aahlstroem)
Ungdom
Blev medlem: 11 månader sedan
Inlägg: 19
 

Skandinavien kändes givet! Vilka områden att börja med där?


SvaraCitera
NinaDobrev
(@ninadobrev)
Ungdom
Blev medlem: 9 månader sedan
Inlägg: 14
Topic starter  

@aahlstroem Då det lutar åt skandinavien ska jag plocka fram några karaktärer på förmiddagen här som jag finner intressanta


Aahlstroem gillade
SvaraCitera
vicke231
(@vicke231)
Ungdom
Blev medlem: 11 månader sedan
Inlägg: 61
 

Tycker också Skandinavien alternativt Kievan Rus, dvs ursprungligen Svennar!


SvaraCitera
NinaDobrev
(@ninadobrev)
Ungdom
Blev medlem: 9 månader sedan
Inlägg: 14
Topic starter  

Hann tyvärr inte kolla över vilka characters det finns att välja mellan men tror jag kommer inleda i smålands området till en start 🙂


vicke231 gillade
SvaraCitera
NinaDobrev
(@ninadobrev)
Ungdom
Blev medlem: 9 månader sedan
Inlägg: 14
Topic starter  

Då inleds mitt äventyr med Jarl Vagn. Anledningen utav valet av småland är pga min egna härkomst ifrån de småländksa skogarna. På förhand ser det ut att vi främst kommer behöva främja oss ifrån dansken och möjligen alliera oss under Upplands styre. Västergötland och Gotland är möjliga tidiga mål för att utöka mitt egna styre.

Öst europa lär plundras ett par gånger innan vägarna till England öppnar sig. Kommer en rapport senare ikväll om hur vår första tid med Njudunge släktet är avklarad. (ironman används så får se vilka achievments som klaras av)

This post was modified 9 månader sedan by NinaDobrev

Kristijan, Aahlstroem, trashbag och 2 personer gillade
SvaraCitera
vicke231
(@vicke231)
Ungdom
Blev medlem: 11 månader sedan
Inlägg: 61
 

Sjukt trevligt, kör hårt!


SvaraCitera
NinaDobrev
(@ninadobrev)
Ungdom
Blev medlem: 9 månader sedan
Inlägg: 14
Topic starter  

867-900 Jarl Vagn Of Småland

Expandera Fort

Det första vi gjorde när vi startade var att kolla in våra grannar främst Västergötland och Gotland där Gotland var det klart svagare med endast 350~ soldater mot våra 900 blev Gotland ett enkelt byte och vi kunde växa oss större. Rättså omgående efter Visby kriget så tog sig trupperna väst för att ta en bit utav Västergötland. Jag insåg att vi var tvugna att vara såhär snabba för att ta så mycket land som möjligt innan Sjaelland och Uppland slukade allt.

Barn = Allianser

Vi fick direkt en son vilket var väldigt viktigt för att slippa en tidig game over. Vi gick in i en lite lugnare period nu när vi fokosuerade på att få upp lite regiments. Vi tog ytterligare en del utav VÄstergötland så fort trucen avtagit. Men annars här var det viktigaste att vi fick fram 2 döttrar. Det var nu dags att tänka ifall vi skulle alliera med Uppland eller Danmark och kriga mot den vi inte allierar oss med. Uppland kändes starkare och omgivna av mindre länder så vi gifte bort en dotter dit. Nästa dotter innebar ännu en allierad i Oppland och tillsammans med våra två nya vänner hade vi en överlägsen arme jämfört med Dansken

Ytterligare land

Nästa krig blev mot Danmark om Skåne som jag såg som en viktig punkt i framtida krig mot Danmark. Med hjälp av våra allierade blev kriget kort och vi vann utan att göra så mycket. Utöver Skåne har vi även tagit en liten plätt på Brittiska öarna i östra delen där vår förstfödde fick kontroll över sålänge. Tyvär försvann vår allians med nu kungariket Sverige tå prinsen som vi hade giftemål med avled och Sverige inte var intresserade av någon ny allians. Ett försök på Bleking gjordes men där fick danskarna med sig min mäktigaste allians på sin sida så där föll vi rejält.

Sammanfattning

En bra start måste jag säga, änsålänge har vi inte behövt ha hand om något dödsfall av karaktär så gavelkind har inte bitit mig än. Vi har fått land och blir klart mäktigare ständigt. Förutom våra krig har vi även hjälp Oppland att ta lite land i Spanien. Danmark och England lär vara fokus nästa spelsession då Sverige är för mäktiga för oss just nu 

This post was modified 9 månader sedan by NinaDobrev

Kristijan, Aahlstroem, vicke231 och 1 personer gillade
SvaraCitera
NinaDobrev
(@ninadobrev)
Ungdom
Blev medlem: 9 månader sedan
Inlägg: 14
Topic starter  

900-909 Jarl Vagn of Småland

Jarl Vagn forsatte sin expandering och siktet var inställt på Danskarna. Först deklareades ett krig för duchyn utav Jylland, Ett krig på förhand som skulle vara enkelt men som blev mer avancerat då lothringia samtidigt förklarade krig för samma landyta som jag! Vi vann kriget om Jylland och blev sen en utdragen process innan Lothringia gav upp. Sen hade Sjaelland splittrats så nu existerade Skåne vilket ironiskt ngo inte ägde skåne men de hade de svenska delarna Sjaelland hade haft, detta utnyttjade vi och tog snabbt blekinge.

Målet var att lyckas skapa kungadömet av Danmark innan Vagn dog för att behålla allt land under samma flagga så nu var målet Duchy av Sjaelland. När vi närmade oss klara med kriget så avled tyvärr Jarl Vagn vid en ålder av 62 dog han utav naturliga orsaker. Detta gjorde saker mer komplicerade då Jylland och Gotland gick till fabrorn och kusinen utav vår nya ledare Snorri som är barnbarn till Vagns förstfödde son som dog i krig.

909-942 King Snorri of Denmark

Snorri hade nu fått ta över ett något splittrat rike. Sjaelland kriget avslutade han kvickt med en stor seger. Nu blev fokus på vad vi skulle göra med våra anhörigas riken. Skulle vi jobba med dem eller skulle vi snabbt lägga dem under oss, valet blev både och. Jylland valde vi skulle ingå under våran flagga då vi behövde det för att skapa ett kungadöme. Gotland lät vi vara fria med en fin allians med våran kusin. Först försökte vi att mörda våran farbror i Jylland då han saknade tronarvinge, detta misslyckades och krig var oundvikligt. Kriget var övver fort och vi kunde änltigen bilda Danmark.

Vi kollade nu inte vad Sverige hade för status. Ett Sverige som verkade lite stolta för sitt eget bästa. De hade vägrat alliera sig med oss inför danskarna men nu stod de med endast en svag allierad att jobba med. Våra nuvarande allierade var för upptagna med krig i England så vi letade nya alllierade mot Sverige. Vi har många döttrar så två giftes snabbt bort till två störra finländska riken som tillsammans med oss var överlägsna Sverige.

I två omgångar har vi tagit två duchyn ifrån Sverige i Östergötland och Uppland. Vi är nu Culture Head för Norse och nu handlar det om att sikta in sig på Skandinavien. Vi har låtit England vara då jag vill ha Skandinavien


Kristijan, vicke231, Aahlstroem och 2 personer gillade
SvaraCitera
NinaDobrev
(@ninadobrev)
Ungdom
Blev medlem: 9 månader sedan
Inlägg: 14
Topic starter  

942-958 King Snorri Of Denmark

Befästning utav norden

Nu när vi verkligen satt oss i en stark mark med ägandet utav Danmark samt stora delar utav Sverige var vårat forsatta fokus på att ta land i Skandinavien. Ett annat rike som växt sig stort är samerna i Finland men jag tror inte dessa samer kan stå emot våran vikingastyrka i ett krig.

Ett Krig för ett helt kungadöme

I och med all mark och alla vunna krig så hade Snorri samlat på sig en mängd med prestige och trupper så för att på riktigt visa våran styrka förklarades en invasion utav Sverige. Ett Sverige som saknade några egentliga allierade och själva hade sargade trupper blev ingen match alls för våran stora arme och kriget var egentligen bara en väntan på att Sverige skulle kapitulera. Detta gav oss stora områden i Sverige och även ytterligare lite land i England men även i Portugal(!). England och även Portugal lär först bli utav intresse när Skandinavien är säkrat under våran fana.

Danmark blir danskt

Under krigstiderna blev det också klart att vi väljer att inte kalla oss för Norse som kultur längre utan nu benämns som Danskar. Detta gör oss till klar culture head även om det blir omständigare att få folk att fredligt gå under våran fana i Skandinavien.

Snorri gör god för sitt namn

Snorri har haft ett antal fruar men han har sett till att hålla dem alla tillfredsställda då han har lyckats få fram 14 barn vilket har säkrat många starka män i våran dynasti samt många döttrar som gett oss bra allianser och jag tror inte någon vågar förklara krig mot oss.

Expansion i öst och väst

Det fanns många små riken i Norge som vi snabbt tog land ifrån för att befästa oss i södra Norge innan något större land kom dit. Nästa krig i Norge lär bli mot Gardariki som har mycket land i Ryssland men som vi bör kunna med hjälp utav Jämtland vår allierade för tillfället kunna sparka ut ur Skandinavien. Nu vart det dags att se vad samerna i öst kunde göra för motstånd då vi såg deras land ifrån danska Åland. Ett krig för duchyn utav Finland för att förnedra just Finland förklarades. De hade ca 6k trupper vilket var det största vi mött hitills men vi hade ca 10k samt 18st knights av hög kvalite så som alla andra krig blev det en ren överkörning. Finland försökte via båt ta över Sjaelland men vi skickade halva armen för att visa att det är vi som sköter invasionerna här. Efter Finland tog vi även en större bit mark i Norrland/NordNorge.

Under ett nytt krig mot Sverige om medelpad så avled dessvärre Snorri vid en ålder av 66, precis som sin far av naturliga orsaker. Snorri var en stark kung som regerade i 49 år och skapade ett kungadöme som är på god väg att bli ett imperium. Hans 3 son då de två första avlidit tar nu över vid en ålder av 44! Länge leve Kung Birkan af Danmark!


Kristijan, Micke och vicke231 gillade
SvaraCitera
NinaDobrev
(@ninadobrev)
Ungdom
Blev medlem: 9 månader sedan
Inlägg: 14
Topic starter  

Förslag på vad jag bör göra osv och vad ni vill se hända i saven välkomnas alltid. Vad är en kung utan sina rådgivare. Även om ni vill att jag rapporterar andra saker med eller saker ni vill ha bilder på osv

This post was modified 9 månader sedan by NinaDobrev

SvaraCitera
vicke231
(@vicke231)
Ungdom
Blev medlem: 11 månader sedan
Inlägg: 61
 

Hela skandinavien måste ju erövras! Sen är det självklart tråkigt att se ett så pass stort Finland, hade varit ytterst trevligt att se en karta utan deras namn! 

Därefter? Följa öst-vikingarna och köra över Ryssen, alternativt de västliga sådana och invadera England?


NinaDobrev gillade
SvaraCitera
NinaDobrev
(@ninadobrev)
Ungdom
Blev medlem: 9 månader sedan
Inlägg: 14
Topic starter  

@vicke231Ja österut skulle kunna vara trevligt och möta på mongolerna när de kommer! Finland är ett mål som lär förgöras under Kung Birkans styre


vicke231 gillade
SvaraCitera
Aahlstroem
(@aahlstroem)
Ungdom
Blev medlem: 11 månader sedan
Inlägg: 19
 

Att ta Danelagen borde helt klart vara ett mål.


NinaDobrev och vicke231 gillade
SvaraCitera
NinaDobrev
(@ninadobrev)
Ungdom
Blev medlem: 9 månader sedan
Inlägg: 14
Topic starter  

@aahlstroem

Har kikat på det och verkar intressant tror vi börjar bli stora nog att hantera krig på flera fronter så ett splittrat England bör utnyttjas


SvaraCitera
NinaDobrev
(@ninadobrev)
Ungdom
Blev medlem: 9 månader sedan
Inlägg: 14
Topic starter  

Ikväll kommer tyvärr bli så att en ny save inleds! När en av mina kungar dog så splittrades landet rejält och jag lämnades med den överlägset minsta delen och som jag förstått det via paradox forum så var det en bug på den versionen jag körde som är fixad gällande succession så får bli något nytt ikväll! Tänkte gå för något achievment får se vilket!


Aahlstroem och Micke gillade
SvaraCitera