Meny Stäng

Share:
Notifications
Clear all

[Avsnitt 14] Dannes Lördagsgodis - En rolig Quiz! [22-08-20]


Daniel Nilsson
(@daniel-nilsson)
Supersub Admin
Blev medlem: 12 månader sedan
Inlägg: 450
Topic starter  

Jag tänkte att det var dags att bryta av det vanliga skrivandet med något annorlunda. För undertecknad är quiz väldigt roliga och något jag gärna brukar testa mina vingar med i synnerhet när Fotbollskanalen slänger ut dem. Därför vill jag göra ett quiz för oss FM-nördar!

Ni har 10 minuter på er att svara rätt på samtliga 52 roller som finns hos alla positioner på FM20.

Tänk på att vissa roller har kommatecken "(" + ")" och där dessutom finns en del som heter likadant vilket ger er en snålskjuts emellanåt.

Redovisa gärna här i tråden hur det gick för just DIG. Var ärlig; det går naturligtvis att "fuska" - men hur kul är det?

https://www.sporcle.com/games/daniel93nilsson/fm-kan-du-namnge-alla-roller

LYCKA TILL! 🙂


Citera
Northwinds
(@northwinds)
Ungdom
Blev medlem: 9 månader sedan
Inlägg: 186
 

32 rätt. Hade haft fler rätt om det inte hade varit för att jag skrivit tex: offensiv forward, eller inåtvikande ytter. Jag är kass. 


SvaraCitera
trashbag
(@trashbag)
Ungdom Admin
Blev medlem: 10 månader sedan
Inlägg: 175
 

Well 42/52 eller 46/52 beroende på hur man räknar. Jag kom inte ihåg 6 roller. Men 4 roller fick jag inte in rent skriftligt trots att jag är helt bombsäker på att jag skrev 2 av dom med rätt stavning t.ex. Vet inte om autocorrect på telefonen ställde till det. Så jag tillgodoräknar mig ändå dom sista 4 jag mindes också. Så 46/52 vilket jag är riktigt nöjd med i och med att man ju ibland spelar på engelska också och har vissa roller i huvudet på svenska och vissa på engelska.


SvaraCitera
Phogge
(@phogge)
Ungdom
Blev medlem: 9 månader sedan
Inlägg: 8
 

Kul! 

46 rätt. 
Missade kompromisslös ytterback, fri spelfördelare x2, yttermittfältare, Raumdeuter och bred spelfördelare. 

När vi ändå är inne på roller så har jag en fråga jag har undrat över länge. 
När man sätter en roll på en spelare så får ju spelaren specifika spelarinstruktioner för just den här rollen. 
Om vi tar en central mittfältare som exempel (som har noll spelarinstruktioner) till en början, om jag ändrar på honom så han får exakt samma instruktioner som t ex en defensiv speluppläggare, kommer han då agera likadant som om jag satte rollen defensiv speluppläggare på honom direkt? 
Alltså hur mycket roll spelar egentligen rollerna? 
Agerar spelarna annorlunda för att de just har den rollen de har eller är det enbart beroende på lag och spelarinstruktioner? 

Kanske rörigt, men hoppas du förstår 😎


SvaraCitera
JS7
 JS7
(@js7)
Ungdom
Blev medlem: 9 månader sedan
Inlägg: 25
 

44 rätt, var några som jag nog missade via stavning. Men ytterrollerna missa jag de flesta, är nog för att ja sällan lirar med dessa roller, några enstaka på på nån position men får som sagt vara helt klar nöjd. 😀


SvaraCitera
Micke
(@micke)
Ungdom Admin
Blev medlem: 10 månader sedan
Inlägg: 188
 

50/52, missade "breddande bollmottagare" (vafan är det för en ytter egentligen?) och "segundo volante" (hopplöst att komma ihåg). Två positioner som ej används i ett rakt, klassiskt 4-4-2 så inget att skämmas över. Hjälpte onekligen att jag är inne och kollar, jämför, förändrar olika roller ofta. Kul initiativ Danne!

"I have never played for a draw in my life." - Sir Alex Ferguson


SvaraCitera
TauronFC
(@tauronfc)
Ungdom
Blev medlem: 8 månader sedan
Inlägg: 1
 

40/52

Jag spelar FM på engelska och kunde inte lista ut vad no-nonsence centre-back, half back osv heter på svenska. Kul quiz!


SvaraCitera