Meny Stäng

Share:
Notifications
Clear all

[Avsnitt 1] Dannes Lördagsgodis - Allsvensk Guide [14/03-20]


Daniel Nilsson
(@daniel-nilsson)
Supersub Admin
Blev medlem: 1 år sedan
Inlägg: 473
Topic starter  

Inledning

Med en ny officiell patch släppt till FM20 så passar det som handen i handsken att ta en genomkörare av Allsvenskan. Tanken är att ge er en så bred insikt som möjligt med fokus på spelare att värva inom olika priskategorier men även rykte. Jag kommer att utgå från tre lag; Malmö FF, IF Elfsborg samt Falkenbergs FF som enligt media är tippade att hamna på första, åttonde respektive 14’e plats i Allsvenskan men även har tre, två och en halv respektive två stjärnor i rykte. På så sätt täcker vi alla områden i ligan sett till hur intresserad en spelare faktiskt är att gå till diverse klubbar.

Ingen databas förutom den officiella från Football Manager är aktiverad under den här guidens efterforskningar. Ha även med i beräkningarna att lönerna är uppskattade efter snabba kontraktsförhandlingar och att spelaren i fråga kanske inte ens väljer din klubb trots allt. Jag har baserat på att spelaren är intresserade och har godtagit ett kontraktsförslag med de tre klubbar jag har valt att utgå efter, där 1/3 innebär att spelaren är intresserad av toppklubbarna, 2/3 att spelaren är intresserad även av mittenklubbarna och 3/3 att spelaren är intresserad av alla klubbar i Allsvenskan. Där finns naturligtvis fler spelare att tillgå men jag har klassat tre spelare på varje position inom varje kategori som faktiskt kan vara värda att se över.

  • Kontraktslösa spelare
  • U21-spelare baserade i/från Skandinavien (10/5/2 miljoner)

Jag kommer även avsluta med en kort genomgång av samtliga klubbar så att ni, tillsammans med spelartipsen, får en översiktlig koll på förutsättningarna hos vardera klubb men även vilken utmaning/klubb som passar just dig bäst utefter vad du vill med din sparfil på FM. Är detta något som uppskattas kan det bli ett återkommande inslag i min nystartade "Dannes Lördagsgodis". Ni får väldigt gärna ge tips på vad ni vill att jag ska gotta ner mig i dessutom; jag kommer att beröra allt inom Football Manager!

  • Malmö FF (3 stjärnor)
  • IF Elfsborg (2,5 stjärnor)
  • Falkenbergs FF (2 stjärnor)

Ha förståelse för att vissa av dessa spelare numera antingen är kontrakterade eller har gått i pension.

-----------

Kontraktslösa spelare

Målvakter

 Gorka Iraizoz :: 38 år :: ca 25 000 kr/vecka :: 3/3
Trots sin höga ålder är detta en målvakt som fortfarande håller en hög nivå, åtminstone sett till Allsvenskan. Är inte främmande för att skriva på för ett sämre lag och ses därför som en perfekt värvning på målvaktsfronten den kommande säsongen.

 Johannes Hopf :: 32 år :: ca 10 000 kr/vecka :: 3/3
Passar perfekt som reservmålvakt i de större klubbarna med sin erfarenhet och som förstemålvakt i de mindre klubbarna i Allsvenskan. Med sina 32 år håller han definitivt några säsonger till och även om han är på dekis så är det alltid skönt med en hemvändare.

 Andreas Vaikla :: 22 år :: ca 12 000 kr/vecka :: 3/3
Som ett komplement till åldermännen finner vi även ett yngre alternativ i förre Peking-målvakten Andreas Vaikla. Har absolut potential till att bli en stabil målvakt i Allsvenskan och kräver heller inte särskilt mycket i lön, förutsatt att du inte heter Malmö FF - då kommer lönen att ligga på det dubbla. Håller en helt okej nivå men behöver en sparringpartner för utvecklingens skull.

Högerbackar

 Johan Larsson :: 29 år :: ca 22 000 kr/vecka :: ⅔
Blev nyligen klar för IF Elfsborg på riktigt men är på den senaste uppdateringen kontraktslös. Är något svag defensivt men idag är ytterbacken generellt offensiv vilket bara är till fördel om du lyckas knyta till dig Johan. Med en enorm erfarenhet från Bröndby där han även har varit lagkapten så har du en mycket stark spelare de kommande säsongerna. Är absolut i toppklass för ett Allsvenskt lag.

 Alan Hutton :: 35 år :: ca 22 000 kr/vecka :: ⅔
Ett alternativ som betydligt bättre defensivt och som trots sina 35 år fortfarande håller en bra nivå sett till Allsvenskan. Är intresserad av att spela i de flesta lagen från mitten och uppåt och kräver heller inte en alldeles för hög lön. Ett bra komplement till en ung talang. Håller dock inte mer än en eller två säsonger.

 Marcelo Randolf :: 16 år :: ca 2 000 kr/vecka :: 3/3
Står visserligen under kontrakt med FC Nordsjälland men kostar inte mer än några få tusenlappar att hämta över på en fri transfer. Han är dessutom villig att förhandla med alla klubbar i Allsvenskan och onekligen ett hett alternativ till högerbacken inom några säsonger. Har potentialen till att bli en bra spelare i Allsvenskan.

Mittbackar

 Alexander Milosevic :: 27 år :: ca 20 000 kr/vecka :: 3/3
När jag tar med alla faktorer är Alexander det absolut bästa alternativet att tillgå för en Allsvensk klubb. Han begär inte särskilt hög lön, är i sin bästa ålder och är svensk! Han är intresserad av alla klubbar i Allsvenskan, överraskande nog, och håller för många säsonger framöver. Spelar du dina kort rätt kan du sälja vidare honom för en del miljoner dessutom.

 Raúl Rodríguez :: 32 år :: ca 30 000 kr/vecka :: 3/3
En mycket kompetent mittback med ledaregenskaper finner ni i Raúl Rodríguez vars senaste destination var i Kuwait. Raúl håller en väldigt hög nivå och är intresserad av att lyssna på erbjudande från alla klubbar i Allsvenskan. Lönen som begärs är något högre men det kompenseras av hans kvalitet på fotbollsplanen. Med sina 32 år är han i sin peak och håller definitivt några säsonger till, möjligen aspirerande på en lagkaptensbindel dessutom?

 Joseph Baffo :: 27 år :: 15 000 kr/vecka :: 3/3
Ytterligare en svensk spelare finner vi i Joseph Baffo, som testat sina vingar ute i Europa men som har haft problem med skador, något som dock ändå inte gör honom särskilt skadebenägen trots allt. Är intresserad av samtliga Allsvenska klubbar och begär heller ingen monsterlön; en perfekt truppspelare för de bättre lagen men absolut en startspelare för de mindre lagen.

Vänsterbackar

 Cheik M’Bengue :: 31 år :: 31 000 kr/vecka :: 3/3
En mycket kompetent vänsterback med mycket erfarenhet från franska Ligue 1. Håller en hög nivå och är i sin bästa ålder. Har dessutom väldigt lätt att anpassa sig till nya miljöer och är intresserad av att prata med samtliga klubbar i Allsvenskan. Sett till hans nivå är han bland de absolut bästa vänsterbackarna, om inte den bästa, i Allsvenskan. Ett superkap för alla lag!

 Pa Konate :: 25 år :: 12 000 kr/vecka :: 3/3
Pa har attributen på rätt plats och är fortfarande i en ålder där han kan utvecklas, plus han är svensk och begär heller ingen större lön. Passar bra som backup/aspirant på startelvan för de större klubbarna men är absolut en en startspelare för de mindre klubbarna. Är intresserad av att prata med samtliga Allsvenska klubbar.

 Elderson Echiejile :: 32 år :: 23 000 kr/vecka :: 3/3
Här har vi en vänsterback med enorm erfarenhet från massvis av länder och ligor, med spel i bland annat Monaco men nu senast från finska HJK. Är en arbetsför back som gärna följer med upp i offensiven men inte räds för sina defensiva uppgifter. Är intresserad av samtliga klubbar i Allsvenskan och begär en helt okej lön. Håller definitivt i några säsonger till.

Högermittfältare

 Oussama Assaidi :: 31 år :: 26 000 kr/vecka :: 3/3
Den gamle supertalangen som inte riktigt fick sitt genombrott som alla FM-spelare trott. Är disponibel på båda kanterna och har egenskaper som kan göra skillnad men är generellt en helt okej spelare för Allsvenskan. Begär ingen superlön och är dessutom intresserad av att diskutera med alla klubbar i Allsvenskan.

 Joshua Gatt :: 27 år :: 30 000 kr/vecka :: 3/3
Vindsnabbe Joshua Gatt är en av de bättre alternativen på högerkanten som står utan kontrakt. Är dessutom inte främmande för att sadla om till ytterback om så skulle behövas. Förutom sin snabbhet så är han duktig på det mesta som ytter och håller en bra nivå sett till Allsvenskan. Är intresserad av att prata med alla allsvenska klubbar och begär en något högre lön men med tanke på hans ålder och snabbhet så är den fullt godtagbar.

 Albin Linnér :: 20 år :: 2 000 kr/vecka :: 3/3
Kanske ingen monsterspelare men helt klart en med attributerna på rätt plats för en kantspringare. Är endast 20 år gammal och därför en spelare du definitivt kommer att kunna utveckla och använda för många år framöver. Albin begär i stort sett ingen lön alls så detta är verkligen ett superkap för de mindre allsvenska klubbarna.

Innermittfältare

 Youssouf Mulumbu :: 32 år :: 30 000 kr/vecka :: 3/3
Med 50 landskamper på meritlistan är den förre Premier League-spelaren Mulumbu det största och bästa tipset som innermittfältare. Han besitter defensiva såväl som passningsskickliga färdigheter och är en riktig bra spelare att ha i innermittfältet, tillsammans med en mer offensiv kollega alternativt som spelfördelare själv. Är intresserad av alla klubbar i Allsvenskan och begär en riktigt bra lön i förhållande till hans kvaliteter.

 Morten Gamst Pedersen :: 38 år :: 22 000 kr/vecka :: 3/3
Han må vara riktigt gammal för en utespelare men de kvaliteter han besitter som spelfördelare men även fasta situationer kan vara riktigt avgörande och är därför en av de absolut hetaste innermittfältarna du kan hitta som står utan kontrakt. Är intresserad av att diskutera kontrakt med alla allsvenska klubbar och begär inte någon märkvärdig lön heller. Håller dock endast en, max två säsonger beroende på hur han används.

 Abdul Khalili :: 27 år :: 26 000 kr/vecka :: ⅔
Mitt bland alla gamla supermittfältare finner vi svenske Abdul Khalili som för tillfället står utan kontrakt. Är ingen gigant sett till Allsvenskan men är helt klart en bra utfyllnadsspelare. Begär en något högre lön i förhållande till hans nivå och är inte intresserad av de mindre klubbarna i Allsvenskan. Är en arbetsför innermittfältare som har en helt okej passningsfot.

Vänstermittfältare

 Damián Escudero :: 32 år :: 24 000 kr/vecka :: 3/3
Den 32 år gamla vänstermittfältaren Damián Escudero är definitivt ett namn man bör se över, oavsett vilken klubb man basar över. Han må sakna snabbhet, eller egentligen inte baserat på Allsvenskan, men briljansen som spelfördelare är något som väger ännu tyngre hos denna spelare. Vill inte ha någon hög lön och är beredd att diskutera med alla klubbar i Allsvenskan.

 Aliko Bala :: 22 år :: 12 000 kr/vecka :: 3/3
Enligt mig en av de mest intressanta okända spelarna vi har på listan. Den 22 år gamla yttermittfältaren, som dessutom utan problem kan vikariera i anfallet är väldigt snabb, har väldigt bra teknik, är en bra avslutare och har en fin passningsfot. Är verkligen en spelare man bör ta en titt på om man vill bredda och potentiellt spetsa truppen med beroende på vilken klubb man basar över.

 Anton Lundin :: 24 år :: 12 000 kr/vecka :: 3/3
Sista svenska representanten på den här listan finner vi i Anton Lundin, den före detta Brage-spelaren som nu är på jakt efter en ny klubb att göra sig ett namn hos. Har aldrig tidigare spelat i Allsvenskan men är absolut ett namn att se över om man behöver bredda yttermittfältet då han är disponibel på båda kanterna. Lönen är godkänd sett till hans förmåga dessutom.

Anfallare

 Alessandro Matri :: 35 år :: 32 000 kr/vecka :: ⅔
Han må vara 35 år men håller absolut hög klass i Allsvenskan! Väldigt allround anfallare som både kan springa och är stark i luftrummet. Är dessutom en riktigt svårmarkerad spelare med tanke på att han har 17 i spel utan boll. Är en avslutare av högsta rang i Allsvensk mätt dessutom. Är beredd att diskutera kontrakt med lag från mitten och uppåt och lönen är verkligen överkomlig.

 Javi Guerra :: 37 år :: 22 000 kr/vecka :: 3/3
Ytterligare en ålderman som är på jakt efter det sista professionella kontraktet inom fotboll. Perfekt som en targetspelare men är även en riktigt bra avslutare med Allsvenskan i beaktning. Begär ingen superlön och är intresserad av alla allsvenska klubbar. En perfekt lösning för anfallsproblematiken i din klubb!

 Gomo Onduku :: 26 år :: 18 000 kr/vecka :: 3/3
Säga vad man vill om Gomo men det råder ingen tvekan om att han passar som handen i handsken som en offensivt spelande forward vars uppgift är att springa sönder motståndarnas backlinjer. Kan försvinna något från större matcher men med tanke på hans ålder och lön är detta absolut ett måste för ett lag på den nedre halvan av Allsvenskan. Kan vara nyttig som inhoppare för lag på den övre halvan.

-----------

U21-spelare baserade i/från Skandinavien (10/5/2 miljoner)

Målvakter

 Kristoffer Klaesson :: 19 år :: Vålerengen :: 9 500 000 kr
 Oliver N. Dovin :: 17 år :: Hammarby :: 7 500 000 kr
 Will Jääskeläinen :: 21 år :: Crewe :: 5 500 000 kr

Jonathan Agidius :: 17 år :: Lyngby :: 2 300 000 kr
 Håvard Hetle :: 16 år :: Sogndal :: 3 000 000 kr
 Oliver Ottesen :: 21 år :: Midtjylland :: 5 000 000 kr

 Christoffer Monty :: 19 år :: Helsingör :: 600 000 kr
 Noel Törnqvist :: 17 år :: Mjällby :: 140 000 kr
 Oliver Funch :: 18 år :: Lyngby :: 950 000 kr

Högerbackar

 Mikkel M. Lassen :: 18 år :: AGF :: 8 750 000 kr
 Oliver Olsen :: 19 år :: Midtjylland :: 8 500 000 kr
 Mads Roerslev :: 20 år :: Brentford :: 8 750 000 kr
 Emil Holm :: 19 år :: Göteborg :: 7 750 000 kr

 Mathias F. Lovik :: 16 år :: Molde :: 3 250 000 kr
 Eivind Helgesen :: 18 år :: Sogndal :: 2 100 000 kr
 Hussein Ali :: 17 år :: Örebro :: 4 500 000 kr

 Ari Leifsson :: 21 år :: Fylkir :: 1 500 000 kr
 Jake Weisbrod :: 19 år :: Assyriska :: 80 000 kr
 Tobias Hafstad :: 18 år :: Tromsö :: 850 000 kr

Mittbackar

 Ulrik Fredriksen :: 20 år :: Haugesund :: 7 250 000 kr
 Adam Ben Lamin :: 18 år :: AIK :: 8 250 000 kr
 Torbjörn Heggem :: 21 år :: Rosenborg :: 8 000 000 kr
 Alexander Abrahamsson :: 20 år :: Djurgården :: 8 500 000 kr

 Noah Nurmi :: 18 år :: Inter(Finland, utlånad) :: 4 500 000 kr
 Anthonio Sanjairag :: 17 år :: Djurgården :: 3 500 000 kr
 Erik T. Sandberg :: 19 år :: Lilleström :: 5 000 000 kr

 Arnar Gudjónsson :: 20 år :: Klubblös :: -
 Emin Hasic :: 16 år :: Häcken :: 2 000 000 kr
 Robin Glavak :: 16 år :: Örgryte :: 1 500 000 kr

Vänsterbackar

 Josef B. Baccay :: 18 år :: Lilleström :: 5 500 000 kr
 Emil Kalsaas :: 19 år :: Brann :: 6 500 000 kr
 Adam Sörensen :: 19 år :: Lyngby :: 6 250 000 kr
 Martti Haukioja :: 20 år :: Inter(Finland) :: 6 250 000 kr

 Axel Wallenborg :: 18 år :: Brommapojkarna :: 2 500 000 kr
 Victor Kristiansen :: 17 år :: Köpenhamn :: 2 750 000 kr
 Mathias Madsen :: 17 år :: Horsens :: 5 000 000 kr

 Kolbeinn B. Finnsson :: 20 år :: Dortmund :: 1 600 000 kr
 Malte B. Adrian :: 16 år :: Köpenhamn :: 70 000 kr
 Alex Larsson :: 17 år :: Häcken :: 850 000 kr

Högermittfältare

 Jan D. Porsteinsson :: 21 år :: AGF :: 9 000 000 kr
 Emil Ceide :: 18 år :: Rosenborg :: 8 250 000 kr
 Carl Johansson :: 21 år :: Öster :: 6 750 000 kr

 Olaus Skarsem :: 21 år :: Kristiansund :: 3 750 000 kr
 Pontus Almqvist :: 20 år :: Norrköping :: 2 300 000 kr
 Harald Tangen :: 19 år :: Viking :: 4 500 000 kr

 Adam Eftevaag :: 17 år :: Start :: 850 000 kr
 Valgeir Valgeirsson :: 17 år :: HK :: 1 300 000 kr
 Victor Backman :: 18 år :: Kalmar :: 1 900 000 kr

Innermittfältare

 Tobias Christensen :: 19 år :: Molde :: 9 750 000 kr
 Johan Hove :: 19 år :: Strömsgodset :: 9 500 000 kr
 Isak B. Jóhannesson :: 16 år :: Norrköping :: 6 500 000 kr

 Nuha Jatta :: 16 år :: GAIS :: 3 250 000 kr
 Jeppe Pedersen :: 18 år :: AaB :: 3 750 000 kr
 Tobias Gulliksen :: 16 år :: Strömsgodset :: 4 000 000 kr

 Júlíus Magnússon :: 21 år :: Vikingur :: 1 700 000 kr
 Sondre Auklend :: 16 år :: Viking :: 1 900 000 kr
 Alex T. Hauksson :: 20 år :: Stjarnan :: 1 600 000 kr

Vänstermittfältare

 Patrick Egelund :: 19 år :: Esbjerg :: 9 500 000 kr
 Ali Youssef :: 19 år :: Häcken :: 8 250 000 kr
 Leo Bengtsson :: 21 år :: Häcken :: 5 750 000 kr

 Aral Simsir :: 17 år :: Midtjylland :: 3 750 000 kr
 Ahmed Bonnah :: 19 år :: Brommapojkarna :: 3 750 000 kr
 Erik Grandelius :: 18 år :: Degerfors :: 2 500 000 kr

 Conrad Wallem :: 19 år :: Arendal :: 25 000 kr
 Isac Harrysson :: 18 år :: Halmstad :: 1 100 000 kr
 Jacob Ondrejka :: 17 år :: Elfsborg :: 1 900 000 kr

Anfallare

 Rasmus W. Höjlund :: 16 år :: Köpenhamn :: 9 500 000 kr
 Muamer Brajanac :: 18 år :: Köpenhamn :: 7 750 000 kr
 Mohamed Daramy :: 18 år :: Köpenhamn :: 9 750 000 kr

 Wahid Faghir :: 16 år :: Vejle :: 3 750 000 kr
 Sveinn A. Gudjohnsen :: 21 :: Spezia :: 2 750 000 kr
 Mustapha Fofana :: 18 år :: Strömsgodset :: 3 500 000 kr

 Marco Ramkilde :: 21 år :: Klubblös :: -
 Kristian Lien :: 18 :: Start :: 1 200 000 kr
 Eytór O. Ómarsson :: 16 år :: IBV :: 1 000 000 kr

----------

Klubb :: Mediatips :: Rykte :: Arenakapacitet :: Träningsanläggning :: Ungdomsakademi :: Ungdomsträning :: Ungdomsrekrytering

AIK :: 4 :: 3 :: 50 000 :: Bra :: Hyfsad :: Bra :: Bra
Häcken :: 5 :: 2,5 :: 6 500 :: Utmärkt :: Väldigt bra :: Bra :: Tillräcklig
Djurgården :: 2 :: 3 :: 32 000 :: Bra :: Bra :: Tillräcklig :: Tillräcklig
Falkenberg :: 14 :: 2 :: 5 500 :: Bra :: Hyfsad :: Ordinär :: Hyfsad
Hammarby :: 3 :: 3 :: 32 000 :: Bra :: Bra :: Bra :: Tillräcklig
Helsingborg :: 10 :: 2,5 :: 16 000 :: Mycket fin :: Bra :: Tillräcklig :: Tillräcklig
Elfsborg :: 8 :: 2,5 :: 16 894 :: Mycket fin :: Bra :: Bra :: Bra
Göteborg :: 7 :: 3 :: 18 400 :: Mycket fin :: Bra :: Bra :: Tillräcklig
Norrköping :: 6 :: 3 :: 16 700 :: Mycket fin :: Väldigt bra :: Bra :: Bra
Sirius :: 12 :: 2,5 :: 6 000 :: Hyfsad :: Tillräcklig :: Tillräcklig :: Hyfsad
Kalmar :: 9 :: 2,5 :: 12 150 :: Mycket fin :: Väldigt bra :: Bra :: Bra
Malmö :: 1 :: 3 :: 24 000 :: Utmärkta :: Bra :: Bra :: Bra
Mjällby :: 15 :: 2 :: 7 500 :: Hyfsad :: Hyfsad :: Tillräcklig :: Hyfsad
Varberg :: 16 :: 2 :: 4 500 :: Tillräcklig :: Tillräcklig :: Ordinär :: Ganska enkel
Örebro :: 11 :: 2,5 :: 12 645 :: Bra :: Hyfsad :: Tillräcklig :: Tillräcklig
Östersund :: 13 :: 2 :: 8 466 :: Under genomsnittet :: Grundläggande :: Ganska enkel :: Grundläggande


Abu R gillade
Citera
Pontus Wernbloom
(@pontus-wernbloom)
Ungdom Admin
Blev medlem: 12 månader sedan
Inlägg: 41
 

Snyggt Danne 👍 

PW


Abu R och Daniel Nilsson gillade
SvaraCitera