Yayakolos dagbok om fotboll - Fotboll https://fmsweden.se/forum/fotboll/yayakolos-dagbok-om-fotboll/ FMSweden Discussion Board sv-SE Wed, 19 Jun 2024 00:33:36 +0000 wpForo 60 Sv:: Yayakolos dagbok om fotboll https://fmsweden.se/forum/fotboll/yayakolos-dagbok-om-fotboll/#post-4846 Thu, 04 Feb 2021 06:28:25 +0000 Very nice, But Looking at the resolution in Serie A is somehow disappointed for me as well as for everyone Because Verona completely folds down and is down 3-0 against a really lousy Genoa. I am not a Lecce supporter, but when I see how their team floats on the pitch and the attacks are skilfully directed by Sapponara, it is not difficult for us to feel joy in the football they represent. Genoa, on the other hand, chatiw somehow feels soul and directionless. Will see if a miracle happens in the 2nd half, but all indications are that Genoa will fix their artificial ome tv respiration in Serie A for another season and Lecce will have to start again in Serie B. 

]]>
Fotboll romaa https://fmsweden.se/forum/fotboll/yayakolos-dagbok-om-fotboll/#post-4846
Sv:: Yayakolos dagbok om fotboll https://fmsweden.se/forum/fotboll/yayakolos-dagbok-om-fotboll/#post-1020 Wed, 12 Aug 2020 10:57:05 +0000 Kul att du nämner just Jesper Karlsson. Följde honom med spänning när han slog igenom i Falkenberg 2016, i en väldigt dålig upplaga stack han ut extra mycket dessutom. Sedan stannade han av lite i utvecklingen under två år, vilket gör det extra roligt att han börjat explodera poängmässigt nu. Troligtvis lär han säljas ganska dyrt snart, kanske efter säsongen. Förhoppningsvis har FFF någon fin klausul som gör att vi kan få in del pengar där. Håller med om att Belgien/Nederländerna eller liknande skulle passa honom bra som ett mellansteg.

]]>
Fotboll Micke https://fmsweden.se/forum/fotboll/yayakolos-dagbok-om-fotboll/#post-1020
Sv:: Yayakolos dagbok om fotboll https://fmsweden.se/forum/fotboll/yayakolos-dagbok-om-fotboll/#post-896 Mon, 10 Aug 2020 12:31:17 +0000 Jag funderar lite på Jesper Karlssons framfart i Elfsborg. När såg vi egentligen något liknande senast? Nu vet jag såklart att vi i närtid skeppat Alexander Isak till Dortmund för rekordsumma och hans genombrott var fantastisk och jag menar inte att Jesper Karlsson är där. Men det är något som kittlar med det han håller på med. 

Förra året fick han sitt stora genombrott med 6 mål och 4 assist på de 11 avslutande omgångarna i Allsvenskan. I år har han gjort 7 mål och 3 assist på 14 matcher. Det betyder att han har gjort 13 mål och 7 assist på sina 25 senaste allsvenska matcher. Jag som följer Elfsborg match in och match ut kan även vittna om att det hade kunnat vara väldigt mycket mer inledningsvis på säsongen där han kom till läge efter läge men missade. 

Jesper Karlsson har precis fyllt 22 år. Han ligger högt på listor över skapade chanser, avslut och passningar in i straffområdet. Han ligger delad 2a i skytteligan samt att han står för assist. Han gör mål på en mängd olika sätt och klarar även av att göra spektakulära mål (se målet mot Östersund senast). Trots allt det känns det som han fortfarande kan ta stora kliv med rätt tränare.

Vad blir då nästa steg? Jag kan tänka mig att går han till holländska ligan kan han fortsätta spotta in poäng då spelstilen där bör passa honom väldigt bra. Går han till en större liga känns det som speluppfattningen och fysiken kan bli ett problem för honom.

]]>
Fotboll Yayakolo https://fmsweden.se/forum/fotboll/yayakolos-dagbok-om-fotboll/#post-896
Sv:: Yayakolos dagbok om fotboll https://fmsweden.se/forum/fotboll/yayakolos-dagbok-om-fotboll/#post-519 Tue, 04 Aug 2020 09:33:57 +0000 Funderar lite på EM 2021 och framförallt på hur den svenska truppen kan tänkas utvecklas och startas. Det är ett år kvar vilket sätter oss i lite intressanta frågeställningar. Dels finns många unga spelare som får 1 år till men också en del äldre spelare som kanske inte gynnas av att få ytterligare 1 år. Så om jag ska spå lite i framtiden och ta ut den elva jag hade velat se starta en premiär (obs ej den som jag tror är mest trolig).

GK - Robin Olsen: Inget konstigt här. Jag tror Olsen får en flytt nu i sommar och får spela kontinuerlig fotboll. Finns ingen bakom som hotar här. Skulle Isak Pettersson mot förmodan göra en flytt ut i Europa redan nu och imponera kanske läget är annorlunda. Men för mig är Olsen fortsatt given etta.

BH - Mikael Lustig: Här har jag haft bekymmer. Det troligaste är väl att Krafth spelar men det är något med honom som gör att jag inte känner mig helt trygg med kvalitéerna. Min förhoppning är att Lustig vänder hem till Allsvenskan snart och får mycket speltid och kan därmed sändas ut som ett stabilt och rutinerat alternativ till EM.

BC - Victor Nilsson Lindelöf: Inge konstigt här. Kommer väl fortsätta spela i United och vi behöver honom i toppform till EM.

BC - Joakim Nilsson: Ett ordentligt långskott här. Ska spela Bundesliga med sitt Bielefeld kommande säsong och han har varit ruggigt jäkla bra i 2.Bundesliga i år. Det troligaste är att Pontus Jansson tar den här positionen men jag gillar det lugn som Joakim Nilsson bidrar med. Kanske är han och VNL för lika och Janssons pannben ger något annat. Men vill ändå slå ett slag för Joakim Nilsson och kommer följa honom i Bundesliga nästa år.

BV - Ludwig Augustinsson: Hoppas på ett skadefritt år kommande säsong så han kommer redo till EM. Fortsatt viktig pjäs i backlinjen.

MH - Victor Claesson: Han har en lång och jobbig skada bakom sig, men innan dess tyckte jag han under en längre tid var Sveriges viktigaste spelare som också bidrog med mycket poäng i landslagströjan. Gjorde väl 3 assist i VM och skapade en straff samt att han startade kvalet med mål och assist. Tar grovjobbet samtidigt som han kan gå framåt. Skulle han inte komma tillbaka i form efter skadan kan det vara intressant att puta ut Svanberg här och låta honom spela som en högerytter som tar jobbet men också kan centrera och hjälpa mitten om det behövs.

MC -  Albin Ekdahl: Inga konstigheter, fortsatt viktig för oss.

MC - Kristoffer Olsson: Inte heller några konstigheter enligt mig. Han har en wow-faktor i sitt spel som ger oss möjlighet att vila med boll.

MV - Robin Quasion: Ja visst borde Forsberg vara given och det kommer han nog vara. Men vart är hans karriär på väg? Han behöver flytta och den flytten behöver prickas perfekt för just nu känns det som att han bara faller längre och längre ner i sin utveckling samtidigt som Quasion peakar. 

A - Dejan Kulusevski: Jag vill ha Dejan på topp i ett 4-4-2. Killen är stor, fysisk och riktigt jobbig att möta. Om han får spela i en "Ola Toivonen roll" som anfallare som kan droppa ner och ha lite fri roll så kan det skapa möjligheter som vi inte haft på länge offensivt. Jag vill hellre se Dejan på topp än Quaison i den rollen då jag tycker Kulusevski har mer i sin verktygslåda och kan komma med det oväntade. Att slänga ut Kulusevski på en kant i ett 4-4-2 tycker jag personligen är slöseri på hans resurser.

A - Alexander Isak: Jag hoppas på fortsatt utveckling där. Hur fint hade inte han och Kulusevski kompletterat varandra på topp? Det är något kittlande och häftigt i tanken att skicka ut båda på topp i en EM-premiär när de förhoppningsvis har lyckade säsonger bakom sig. Med Isaks speed och näsa för mål och Kulusevskis fysik och förmåga att vinna boll och skapa oreda så kan det bli giftigt.

Hur tänker ni inför EM 2021 om ni tittar in i spåkulan?

]]>
Fotboll Yayakolo https://fmsweden.se/forum/fotboll/yayakolos-dagbok-om-fotboll/#post-519
Sv:: Yayakolos dagbok om fotboll https://fmsweden.se/forum/fotboll/yayakolos-dagbok-om-fotboll/#post-383 Sun, 02 Aug 2020 21:44:47 +0000 Fotbollströjor är fan livet. Ett klädesplagg, en souvenir, en symbol, ett minne, och en eufori av kärlek på en och samma gång.

]]>
Fotboll vicke231 https://fmsweden.se/forum/fotboll/yayakolos-dagbok-om-fotboll/#post-383
Sv:: Yayakolos dagbok om fotboll https://fmsweden.se/forum/fotboll/yayakolos-dagbok-om-fotboll/#post-365 Sun, 02 Aug 2020 19:37:43 +0000 Tittar på upplösningen i serie A och är på något sätt besviken över att Verona fullständigt viker ner sig och ligger under med 3-0 mot ett riktigt uselt Genoa. Jag är ingen Lecce-anhängare, men när jag ser hur deras lag flyter fram på planen och anfallen regisseras skickligt av Sapponara så är det inte svårt att känna glädje i den fotbollen dom representerar. Genoa å andra sidan känns på något sätt själ och riktningslösa. Får se om ett mirakel sker i andra halvlek men allt tyder på att Genoa fixar sin konstgjorda andning i Serie A en säsong till och Lecce får börja om i Serie B. 

]]>
Fotboll Yayakolo https://fmsweden.se/forum/fotboll/yayakolos-dagbok-om-fotboll/#post-365
Yayakolos dagbok om fotboll https://fmsweden.se/forum/fotboll/yayakolos-dagbok-om-fotboll/#post-302 Sun, 02 Aug 2020 13:25:27 +0000 Jag startade den här tråden för att få utlopp för lite av mina tankar angående fotboll. Det kan vara gamla saker och aktuella saker och jag kommer säkert blanda högt och lågt. Välkomna att vara med och diskutera om ni vill!

2/8-20
Först ut så tänkte jag snacka lite om fotbollströjor. När jag var yngre runt 12-13 år samlade jag på tröjor och varje gång jag var i en annan stad eller någon jag kände besökta nya städer försökte jag få tag i en tröja, men sedan dog intresset ganska snabbt. Sedan dess har jag inte ägt någon annan tröja än klubbarna jag själv spelat för och någon ny Liverpooltröja här och där. Men igår klickade jag hem en tröja för första gången på jag vet inte när. Jag har länge följt Adam Lallana, från hans genombrott i Southampton och till Liverpool. Klart att det hjälpte till att Liverpool är klubben i mitt hjärta men det är något med hans spelstil, med hans mysiga Cruijff-finter, hans eleganta fötter och hur han blandar detta med hårt jobb och närkamper. När jag igår såg på twitter att han poserade i en Brighton-tröja var det någon som föddes i mig igen. Jag gick in på Brightons shop och klickade hem nästa säsongs matchtröja med nummer 14 och Adam Lallana på ryggen. Jag följer inte Brighton nämnvärt, visst tycker jag dom stundtals spelar charmigt och att det är lite småkul med Potter på bänken, men kommande år kommer jag sitta bänkad med min Brighton-tröja varje gång jag ser att Lallana är i startelvan. Förhoppningsvis kommer jag få se honom spela regelbunden fotboll igen!

Hur är er relation till fotbollströjor?

https://twitter.com/officialAL20/status/1288459263015190529/photo/1

]]>
Fotboll Yayakolo https://fmsweden.se/forum/fotboll/yayakolos-dagbok-om-fotboll/#post-302