Meny Stäng

Vilket lag är du? H...
 
Share:
Notifications
Clear all

Vilket lag är du? Hur går det?

91 Inlägg
37 Users
74 Likes
6,881 Visningar
Hypno
(@hypno)
Eminent Member
Blev medlem: 2 år sedan
Inlägg: 36
 

Hamburg, 2022/23

Den första säsongen var lite av en berg-och-dalbana. Vi fick en flygande start men föll därefter som en pannkaka i Zweite bara för att sedan börja vinna allt mot slutet igen, vilket till sist gav oss en andraplats och direktuppflyttning bakom sensationen Heidenheim (som för övrigt även nådde final i cupen). Vår defensiv var helt klart den störst bidragande orsaken till uppflyttningen med blott 0,59 insläppta mål per match.

Defensiven lär vara nyckeln även nu i år då vi förstås kommer få spela desto mer försvarsspel i Bundesliga. Till följd av detta har jag även omarbetat det taktiska - där vi under förra året spelade en rak, tempofylld fotboll kommer vi i år vara mer baktunga med tre mittbackar istället för fyrbackslinjen från ifjol och med en större fokus på att ta tillvara på vår passningsskicklighet genom att vårda bollen och jobba oss fram till chanser. Motståndarna kan inte göra mål om de inte har bollen! I offensiven har vi möjlighet att spela med allt ifrån en till tre anfallare beroende på motstånd och matchbild.

Till följd av trebackslinjen har även bulgariska stjärnskottet Valentin Antov hämtats in. Annars har fokus legat på att förstärka den redan i Zweite ganska svaga offensiven, och det är rejäla förstärkningar som kommer in. Bazoer, Hlozek och Maupay förväntas alla vara stjärnor i laget och kommer att behöva prestera om vi ska hålla oss kvar och ta del av den saftiga kaka som i folkmun kallas "placeringspengar".

MV: https://www.eurobasket.com/images/Iconsflags/Germany.gif Daniel Fernandes, 29

OYB: https://www.eurobasket.com/images/Iconsflags/Germany.gif David Raum, 24 - ny från Hoffenheim för 30 000 000:-
BMB: https://www.eurobasket.com/images/Iconsflags/Bulgaria.gif Valentin Antov, 21 - ny från CSKA Sofia för 37 000 000:-
MB: https://www.eurobasket.com/images/Iconsflags/Germany.gif Sebastian Schonlau (K), 28
BMB: https://www.eurobasket.com/images/Iconsflags/Germany.gif Stephan Ambrosius, 23
OYB: https://www.eurobasket.com/images/Iconsflags/Germany.gif Bakery Jatta, 24

DSF: https://www.eurobasket.com/images/Iconsflags/Holland.gif Riechedly Bazoer, 25 - ny från Vitesse för 0:-
IM: https://www.eurobasket.com/images/Iconsflags/Sweden.gif Williot Swedberg, 18 - ny från Hammarby för 18 000 000:-

IY: https://www.eurobasket.com/images/Iconsflags/Czech-Republic.gif Adam Hlozek, 20 - ny från Sparta Prag för 90 000 000:-
PF: https://www.eurobasket.com/images/Iconsflags/France.gif Neal Maupay, 25 - ny från Brighton för 28 000 000:-
IY: https://www.eurobasket.com/images/Iconsflags/Germany.gif Faride Alidou, 21


raca14 and trashbag reacted
SvaraCitera
Deadwood
(@deadwood)
Trusted Member Admin
Blev medlem: 2 år sedan
Inlägg: 52
 

Jag har precis gjort det osannolika.

Men liten tillbakablick, jag har lett Milan från 2021-2030 och vunnit samtliga raka Serie A titlar, 2st CL titlar och cupen flertalet gånger.

Vid sidan om de sista 2 åren var jag även förbundskapten för England och vid tidigare tillfälle även Wales.

Höjdpunkten var väl att vinna Nations League A annars besvikelse i EM.

 

Tröttnade lite på krossen med Milan där jag sista säsongen då vann ligan,cl,cup och supercup, och ville hitta ny glädje igen.

 

Tog över Reggina i Serie B som låg tvärsist efter 10 omg. på EN poäng. Vi började jobba oss in i tabellen och efter en stark höstsäsong så låg vi över nedflyttningsplats och jag var glad som barnet.

Under vinterfönstret så säkrade jag in 4st 17åringar från toppklubbarna i Serie A till 0-5% lönekostnad. Det ska tilläggas att Reggina har 0kr i övergångsbudget och -300k/v lönebudget när jag klev på tåget.

 

Nu till säsongsavslutningen så lyckades jag knipa den näst sista kvalplatsen till Serie A, och vi gick som tåget där vi slog ut Brescia, Venezia och Pescara i kvalet till Serie A... Vi är alltså klara för Serie A och jag sitter här helt stum.

Vi har inte spelarmaterialet för att klara detta utan jag kommer helt och hållet förlita mig på inlåningar för att kunna bygga upp ekonomin i klubben, jag har heller inte höga förhoppningar om att hänga kvar i högstaligan men jag är otroligt stolt!.

 

Whiskykonnässör, Whiskyinfluencer, Provningsledare, Specialist @ Whiskybase.


raca14 reacted
SvaraCitera
Hypno
(@hypno)
Eminent Member
Blev medlem: 2 år sedan
Inlägg: 36
 

Hamburg, 2030/31

Dags för en liten uppdatering! Åtta säsonger har spelats sedan senaste gången jag skrev, och mycket har hänt - alldeles för mycket för att tas med här. Bilden nedan ger dock ett trevligt tvärsnitt.

Ja, som synes lyckades vi direkt som nykomlingar i Bundesliga nå en tredjeplats och därefter har det rullat på. Numera har vi övertagit tronen från Bayern som Tysklands främsta klubb, åtminstone inrikes (i Champions League har vi alltjämt inte ens tagit oss förbi åttondelsfinal). Faktum är att våra duster med Bayern har utvecklats till en regelrätt rivalitet. Den sportsliga succén har gått hand i hand med en ekonomisk sådan, mycket tack vare stenhård reglering av såväl transferbudget som lönebudget. Ja, den äran tänker jag ta åt mig av. Vi betalar än idag blott en dryg tredjedel av Bayerns löner. Därtill har vi uppgraderat klubbens faciliteter i allmänhet rejält, och i synnerhet har arenan fått se investeringar då vi inte längre spelar på Volksparkstadion utan istället har byggt en ny arena för att tillgodose det ökade lokalintresset. Som mest har vi haft drygt sju miljarder kronor på saldot, och det var så sent som för ett par månader sedan. Sedan dess har det dock hänt lite, vilket tar mig in på truppen...

...som är väldigt stark. Så pass att jag får lov att tillstå att det är lite pinsamt hur beskedlig vår historik i Champions League är. Men men, det är nya tag framöver och såväl jag själv som styrelsen förväntar sig kallt minst semifinal under årets upplaga. Det är även det primära målet med sparningen numera - att vinna CL. Efter det är det dags att börja om på ny kula. Vi förfogar idag över vad som antagligen är världens mest talangfulla trupp. Med det sagt är medelåldern relativt låg och vad gäller reell kvalitet i dagsläget ligger vi i lä kontra de allra främsta; personligen skulle jag säga att Hamburg på pappret ligger kring sjunde eller åttonde plats i Europa.

Som motvikt har inför säsongen ett rejält transferrekord slagits då 1,5 miljarder kronor skeppades över till de brittiska öarna för att João Felix skulle krita på. En världsstjärna förstås, men det är inte bara därför vi siktade in oss på honom utan även eftersom hans lillebror Hugo Felix har spenderat de senaste fyra säsongerna i Hamburg och utvecklats till en spelare som är lika vass som sin bror.

Avslutningsvis är det värt att notera att ingen spelare från starten av sparningen finns kvar i laget. Sist att lämna var Faride Alidou som såldes till Arsenal 2028. Däremot finns det några namn kvar från senaste gången jag skrev, när vi var nykomlingar i Bundesliga, och de främsta bland dessa är lagkapten och vice lagkapten Valentin Antov respektive David Raum. Båda är klubbikoner som svagare attributer till trots presterat brutalt bra - de har båda utsetts till Bundesligas bästa spelare och har följande statistik i sparningen: Raum - Antov.

Vi har en bred och kvalitativ trupp och därtill varierar formation och spelsätt en hel del, men den toppade elvan ser ut ungefär såhär (klickbara namn);

MV: https://www.eurobasket.com/images/Iconsflags/Argentina.gif Omar Sánchez, 23

OYB: https://www.eurobasket.com/images/Iconsflags/Germany.gif David Raum (VK), 32
BMB: https://www.eurobasket.com/images/Iconsflags/Serbia.gif Nikola Dragovic, 23
L: https://www.eurobasket.com/images/Iconsflags/Germany.gif Márton Dárdai, 28
BMB: https://www.eurobasket.com/images/Iconsflags/Bulgaria.gif Valentin Antov (K), 29
OYB: https://www.eurobasket.com/images/Iconsflags/Spain.gif Denís Andújar, 24

MEZ: https://www.eurobasket.com/images/Iconsflags/Portugal.gif João Felix, 30
DSF: https://www.eurobasket.com/images/Iconsflags/Argentina.gif Thiago Zella, 24
MEZ: https://www.eurobasket.com/images/Iconsflags/Portugal.gif Hugo Felix, 26


OF: https://www.eurobasket.com/images/Iconsflags/Switzerland.gif Edmilson Silva, 22
OF: https://www.eurobasket.com/images/Iconsflags/Spain.gif Fransisco Jesús Cabrera, 23

This post was modified 1 månad sedan by Hypno

Argt Troll and Armada reacted
SvaraCitera
Jimpacool
(@jimpacool)
Active Member
Blev medlem: 2 år sedan
Inlägg: 19
 
Postad av: @jimpacool

Efter att ha lyssnat på WWK om Bodö/Glimt och att de i dagsläget är de nordligaste laget som vunnit en nordisk högsta liga så tänkte jag utmana dem genom att ta över Tromsö. 
Målsättningarna har sakta men säkert höjts säsong efter säsong men till en början var målet att hålla oss kvar i ligan. 
Vi har varvat mellan diverse taktiker genom säsongerna men har nu hittat en fungerande uppställning. 
Säsong 1, 4a
säsong 2, 3a
Säsong3, 3a
Säsong 4, 2a
Säsong 5, 2a (22/30 spelade omgångar). 

Vi har vid två tillfällen tagit oss ut och spelat gruppspel i euro 2 där vi senast tog oss till åttondelsfinal men åkte ut mot Feyenoord. 
Denna säsongen fick vi kvala in till Champions League och började med att slå ut CSKA Moskva och sedan fick vi revansch på Feyenoord. Nu väntar avgörande kval mot besiktas. 
Kul är att Norge avancerat till topp14 i ligaranking vilket innebär att vi får flera platser i europaspelet. 
Tromsö som klubb är nu rankad 128 i Europa.

Runar Norheim fick en startplats redan första säsongen, blott 16 år gammal och har sedan varit bofast i startelvan. Såldes inför säsong 5 till Juventus för 100 miljoner men är tillbaka på lån och fortsätter att ösa in poäng och är bofast i landslaget. 
Annars är det en blandning av flera spelare som har lirat sedan start i klubben, några andra norska spelare men även nordiska och givetvis ett par afrikanska spelare som värvats in. 

Tashreq Matthews från Varberg har kommit in och gjort succé. 
Daniel Svensson från Nodsjälland är briljant längs vänsterkanten och ständigt uttagen i det svenska landslaget. 

Kanske går vi nu mot vår första ligatitel och fortsätter att etablera oss i toppen av norden. 

Well, fortsättning på ovanstående inlägg. 
Detta har varit en save jag har plöjt lite till och från under en längre period och just nu är jag inne på 2034. 
Jag är inte hemma just nu så har inte exakt allt i huvudet men sedan säsong sex så har jag sex ligatitlar och en andraplats. Cupguldet har också det bärgats sex gånger. 
I Champions league har jag tagit mig till semifinal vid ett tillfälle, annars ut tidigt i slutspelet. 
Europa league är stället där vi nått fina fragånger. Under tre raka säsonger så nådde vi final, semifinal, final där vi vid sista försöket gick och vann skiten. 

Förutom att vi ploppar fram talang efter talang från vår ungdomsverksamhet så håller vi på att bygga en ny arena. Tromsö är rankade 10 i världen och vi har en hiskelig summa att köpa spelare för varje år om vi vill. 
Vi slår ständigt nya försäljningsrekord men även Molde och Bodö är rankade topp50 i världen vilket är skoj. 

Runar  Norheim som nämndes ovan handlade jag tillbaka runt säsong sju eller åtta. Han har fortsatt att öst in mål och poäng i Tromsö och Norska landslaget. Han har både gjort mest mål och assist i klubbens historia samt den som gjort mest mål och assist under en säsong. Runar har även slagit rekordet för mest antal mål i norska ligan. 
Utöver att jag såkart har plockat in diverse underbarn, kryddat med egna ungdomar så har jag haft som spår att plocka in norska landslagsmän i truppen. Detta gör att vi ständigt har mellan sju till tio spelare i Norska landslagstruppen. Samma gäller såklart u21 samt u19. 

På återseende


Argt Troll reacted
SvaraCitera
Argt Troll
(@argt-troll)
Reputable Member
Blev medlem: 2 år sedan
Inlägg: 174
 

IFK MARIEHAMN SÄSONG 1

:: ÖVERGÅNGAR.
3 SPELARE IN - 2 SPELARE UT | +900K
SAM LUNDHOLM | GRATIS | BOSMAN
JEAN-MARIE DONGOU | GRATIS | BOSMAN
RÚNAR THOR SIGURGEIRSSON | 13K | KEFLAVIK

Jag vet inte för vilken gång i ordningen jag tar över det åländska laget IFK Mariehamn på FM. Den lilla klubben som jämt och ständigt slår oddsen och håller sig kvar i Veikkausliiga med små medel. Målsättningen är såklart att göra klubben till en nordisk gigant och utveckla finsk fotboll. Jag ska eftersträva att följa klubbens verkliga värvningspolicy, vilket är mycket åländskt, spelare med koppling till de svenska serierna och lite brokiga importer. På senare år har det sprungit runt till exempel jamaicaner, brassar, kenyaner och kanadensare på Wikinglöf Arena för att representera stolta IFK. Med blandat resultat ska väl kanske sägas...

:: VEIKKAUSLIIGA.
2/12 | 16-9-2 | 46-15 +31 | 57 PNG

Redan från start flöt allting på över förväntan. Jag hade implementerat en 523-fotboll under försäsongen på grund av vårt stora överflöd av duktiga försvarare som visade sig flyga rejält. Oerhört svårforcerade bakåt, samtidigt som nyförvärvet Sam Lundholm tillsammans med Robin Sid och Vahid Hambo utgjorde en målglad trio framåt. Enda bekymret under våren var att vår tunna trupp åkte på en hel del skador. Så under sommaren breddade vi laget med den före detta Barcelona-talangen Jean-Marie Dongou, som dock på senare år huserat i finska Honka. En anfallare som även kunde husera på båda wingerpositionerna. När vi sedan dessutom lyckades lösa wingbacken Sigurgeirsson på deadline day så trodde jag att vi skulle räcka hela vägen fram till ligaguldet. Dessvärre bröt den sistnämnda benet i debuten och skulle missa resten av säsongen.

:: TOPP 3.
ALVARO NGAMBA (3M/7A/7.44) | VAHID HAMBO (11M/3A/7.39) | MOHAMMED ABUBAKARI (6M/1A/7.30)

Vi stod nästan för en ordentlig skräll när vi i den sista omgången spelade en seriefinal mot serieledarna Honka, där vinst hade gett oss ligatiteln. Dessvärre nådde vi endast ett 1-1-resultat och fick glatt nöja oss med silvermedaljen. Supportrarna fick inte fira det som hade blivit klubbens andra ligatitel, men de kunde i alla fall trösta sig med att man i sommar skulle ut på kontinenten igen när det skulle nalkas Europa Conference League-kval.

 

 

 


LeoFM reacted
SvaraCitera
Sebban
(@sebban)
Eminent Member
Blev medlem: 2 år sedan
Inlägg: 24
 

@argt-troll Den där vill jag fan ha enskild rapport på! En gammal kollega tränade dom för nån säsong sen och en av mina bättre vänner var med å vann klubbens första guld.
Fattar inte hur man ens existerar när Mariehamn typ är 2 gator stort och massa åkrar


SvaraCitera
Argt Troll
(@argt-troll)
Reputable Member
Blev medlem: 2 år sedan
Inlägg: 174
 
Postad av: @sebban

@argt-troll Den där vill jag fan ha enskild rapport på! En gammal kollega tränade dom för nån säsong sen och en av mina bättre vänner var med å vann klubbens första guld.
Fattar inte hur man ens existerar när Mariehamn typ är 2 gator stort och massa åkrar

Jag har hoppat mellan olika saves lite för mycket på sistone för att starta rapport, men kan lova säsongsupdates i den här tråden.

Fan va kul! IFK Mariehamn verkar vara en riktigt familjär klubb. Ska försöka få in lite mer svenska lirare till Ålands stolthet, som sig bör.


SvaraCitera
Deadwood
(@deadwood)
Trusted Member Admin
Blev medlem: 2 år sedan
Inlägg: 52
 
Postad av: @deadwood

Jag har precis gjort det osannolika.

Men liten tillbakablick, jag har lett Milan från 2021-2030 och vunnit samtliga raka Serie A titlar, 2st CL titlar och cupen flertalet gånger.

Vid sidan om de sista 2 åren var jag även förbundskapten för England och vid tidigare tillfälle även Wales.

Höjdpunkten var väl att vinna Nations League A annars besvikelse i EM.

 

Tröttnade lite på krossen med Milan där jag sista säsongen då vann ligan,cl,cup och supercup, och ville hitta ny glädje igen.

 

Tog över Reggina i Serie B som låg tvärsist efter 10 omg. på EN poäng. Vi började jobba oss in i tabellen och efter en stark höstsäsong så låg vi över nedflyttningsplats och jag var glad som barnet.

Under vinterfönstret så säkrade jag in 4st 17åringar från toppklubbarna i Serie A till 0-5% lönekostnad. Det ska tilläggas att Reggina har 0kr i övergångsbudget och -300k/v lönebudget när jag klev på tåget.

 

Nu till säsongsavslutningen så lyckades jag knipa den näst sista kvalplatsen till Serie A, och vi gick som tåget där vi slog ut Brescia, Venezia och Pescara i kvalet till Serie A... Vi är alltså klara för Serie A och jag sitter här helt stum.

Vi har inte spelarmaterialet för att klara detta utan jag kommer helt och hållet förlita mig på inlåningar för att kunna bygga upp ekonomin i klubben, jag har heller inte höga förhoppningar om att hänga kvar i högstaligan men jag är otroligt stolt!.

 

 

Jag kör fortfarande med Reggina, är på 2043 nu. Kör då och då så går inte supersnabbt.

Har vunnit CL, Serie A, PS5, Coppa och Klubblags-VM otaliga gånger men det är så fantastiskt roligt med Reggina så går inte och sluta.

Whiskykonnässör, Whiskyinfluencer, Provningsledare, Specialist @ Whiskybase.


SvaraCitera
Flourix
(@flourix)
Trusted Member
Blev medlem: 2 år sedan
Inlägg: 61
 

Har fastnat i träsket mellan Division 1 och totalt botten/utklassning i Superettan i min Youth only save med FBK Karlstad. Men svensk fotboll går som tåget och Allsvenskan rankas nu vara 8:e bästa ligan i Europa, tätt efter Holland och Portugal. Jönköping Södra har kanske funnit en nyckel till framgång i sin Afrikanska satsning, en 2:a plats i Allsvenskan som dominerats utav Hammarby senaste åren - med sju omgångar kvar kanske det kan räcka hela vägen? Men 10 poängs ledning för Malmö FF bör väl stå sig. Efter tjat från supportrar om värvningar och trytande tålamod och tidsbrist har jag själv tagit beslutet att från och med nästa säsong kommer vi trots allt tillåta att Sportchefen hanterar alla värvningar, försäljningar och kontrakt istället. Pengarna och styrelsen har inte godkänt några förbättringar av akademierna hittills, så har känts tungt. Förmodligen tappar vi nån talang, men får spelare in som håller kvalitén med ligan istället och kan köra på i en i övrigt rolig save med Svenska fotbollen blomstrandes 🙂 


SvaraCitera
Argt Troll
(@argt-troll)
Reputable Member
Blev medlem: 2 år sedan
Inlägg: 174
 
Postad av: @flourix

Har fastnat i träsket mellan Division 1 och totalt botten/utklassning i Superettan i min Youth only save med FBK Karlstad. Men svensk fotboll går som tåget och Allsvenskan rankas nu vara 8:e bästa ligan i Europa, tätt efter Holland och Portugal. Jönköping Södra har kanske funnit en nyckel till framgång i sin Afrikanska satsning, en 2:a plats i Allsvenskan som dominerats utav Hammarby senaste åren - med sju omgångar kvar kanske det kan räcka hela vägen? Men 10 poängs ledning för Malmö FF bör väl stå sig. Efter tjat från supportrar om värvningar och trytande tålamod och tidsbrist har jag själv tagit beslutet att från och med nästa säsong kommer vi trots allt tillåta att Sportchefen hanterar alla värvningar, försäljningar och kontrakt istället. Pengarna och styrelsen har inte godkänt några förbättringar av akademierna hittills, så har känts tungt. Förmodligen tappar vi nån talang, men får spelare in som håller kvalitén med ligan istället och kan köra på i en i övrigt rolig save med Svenska fotbollen blomstrandes 🙂 

Förstår inte riktigt. Varför får just Jönköping av alla lag fram så mycket ghaneser?


SvaraCitera
Flourix
(@flourix)
Trusted Member
Blev medlem: 2 år sedan
Inlägg: 61
 

@argt-troll 

 

Jaså brukar dom få det på flera saves? 

Kollade igenom alla andra lag med sen och några fler har rätt mycket afrikaner men inte i närheten av Jsödras antal. Dom flesta är väldigt blandade just nu. Malmö, Hammarby och Djurgården har några europeiska och en kanadensare på topp 50-talang i världen listan för tillfället! Superettan rankas bättre än Ryska Premier League - så där har vi kanske en av orsakerna det blivit så stort steg att lyckas stanna kvar i Superettan med ett Youth only-koncept hehe. 


SvaraCitera
Sida 5 / 5
Share: