Meny Stäng

Share:
Notifications
Clear all

Kaki's PA-fix (Databas)


Daniel Nilsson
(@daniel-nilsson)
Supersub Admin
Blev medlem: 11 månader sedan
Inlägg: 424
Topic starter  

Personligen har jag alltid tyckt att många spelare på Football Manager legat lågt i sin potential(PA-Potential Ability) och där jag varit med i diskussioner och tryckt på värdet av detta eftersom otroligt många regens som dyker upp ett par säsonger in på spelet har riktigt sjuka PA. Detta leder i sin tur till att de riktiga spelarna snabbare än vad man trott försvunnit för att ge plats åt de nya, unga och mycket intressantare talangerna vilket jag tycker är synd eftersom jag gärna följer spelare långt i deras karriärer samtidigt som jag naturligtvis älskar talangutvecklingsdelen på spelet.

Med det sagt så har jag en databas som jag ibland tar fram och använder när jag känner för att lägga extra fokus på RIKTIGA spelare där jag då har höjt många spelares PA. Spelare som har ett minus-PA(detta innebär att spelaren i fråga kan hamna någonstans mellan exempelvis 110-130 i PA inför varje nystartad karriär.) har fått ett fast PA med det högsta möjliga för just det minus-PA't.

Exempel: Har en spelare -55 i PA betyder det att han kommer att landa någonstans mellan 90-110. Med den här databasen har spelaren 110 i PA oavsett.

Utöver detta så har jag valt att höja spelare som jag anser har en högre PA än vad FM faktiskt har gett honom och på så sätt får de en mer rättvis värdering och karriär sett till deras form och utveckling på riktigt.

Exempel: Erling Håland och Kai Havertz har haft en otrolig utveckling sedan FM20 släpptes och med dagens mått är de framtida världsstjärnor vilket i sin tur ger dem ett PA därefter.

Förstås är detta en personlig databas och med det sagt så är det personliga värderingar. Jag är öppen för att förändra efter vad ni användare som kommer att använda den tycker men skulle ni tycka att detta är något avskyvärt som förstör spelet så behöver ni naturligtvis inte berätta det heller. Det kan anses som fusk för vissa men en ny dimension till spelet för andra och det ska vi ha respekt för. Det är trots allt ett spel.

Med det sagt så finns databasen här nedan och ni får väldigt gärna dela med er av tankar och funderingar!

 

Ladda ner den gratis här och placera den i: Sports Interactive/FM20/Editor Data

Mac: Bibliotek/Application/Sports Interactive/Football Manager 2020/Editor data

http://www.mediafire.com/file/hf231lk1mde1xrr/Kak i's+PA-fix.fmf/file


Micke gillade
Citera
Micke
(@micke)
Ungdom Admin
Blev medlem: 10 månader sedan
Inlägg: 162
 

Trevligt initiativ! Håller med dig om problematiken. Tror detta kan bli ett roligt tillskott till spelet, särskilt så sent in i upplagan som vi är på FM20 nu.

"I have never played for a draw in my life." - Sir Alex Ferguson


SvaraCitera
Andreas_N
(@andreas_n)
Ungdom
Blev medlem: 8 månader sedan
Inlägg: 38
 

Snyggt jobbat!

Personligen tycker jag FM blir som bäst typ 5 säsonger in, när regens, egna och andra lags, blir mer framträdande.

Dock är det trist att spelarna fortfarande tappar så pass mkt när de blir 30+.


SvaraCitera
friggan
(@friggan)
Ungdom
Blev medlem: 8 månader sedan
Inlägg: 183
 

Jag håller definitivt med om problematiken. Det är skittråkigt att en stortalang IRL blir ombisprungen av en regen som funnits i två säsonger. 

Ärligt tycker jag att PA-systemet ska göras om till grunden. Mycket mer dynamiskt! Man ska inte kunna nå sin POTENTIELLA peak när man är 20 år liksom. 

This post was modified 7 månader sedan by friggan

SvaraCitera