Meny Stäng

[Avsnitt 18] Dannes...
 
Share:
Notifications
Clear all

[Avsnitt 18] Dannes Lördagsgodis - Lagrapport/Jämförelse [19-09-20]

1 Inlägg
1 Users
2 Likes
708 Visningar
Daniel Nilsson
(@daniel-nilsson)
Honorable Member Admin
Blev medlem: 3 år sedan
Inlägg: 503
Topic starter  

Idag tänkte jag gå igenom ett tips i uppbyggnaden av en taktik, ett tips som ni säkert vet om men som kanske inte nyttjas i den mån man faktiskt skulle kunna göra och därigenom lära känna sin trupp betydligt bättre. Jag pratar förstås om Jämförelse-sektionen inne på Lagrapport. Här finner du ren och skär fakta på hur dina spelares attribut i genomsnitt är i förhållande till dina motståndare i den division du spelar i. Vad som även är bra här är att du kan sortera efter såväl lagdelar som fysiska, psykiska och tekniska attribut, plus mycket mer.

Här gäller det att tänka logiskt. Vilka lagdelar är nödvändiga för exempelvis försvar? Antingen enbart försvarare eller kanske till och med mittfältare beroende på hur din taktik ser ut eller hur du vill att den ska se ut. Likadant offensivt. Du får ganska så omgående reda på hur väl dina spelare står gentemot motståndarna och här får du alltså idéer på om du behöver förstärka din trupp för att din taktik ska fungera bättre eller till och med förändra din taktik för att den ska passa ditt spelarmaterial bättre. Det är helt upp till dig men tänk på att det finns en inlärningsperiod när spelarna lär känna de nya taktiska instruktionerna, precis som det finns en inlärningsperiod när en ny spelare kommer till klubben.

Du kommer dessutom få reda på fakta som ger dig mer svart på vitt vad exakt du kan fokusera mer eller mindre på. Hur bra avslutare är dina spelare, hur bra långskott har de, hur bra på huvudet är dem eller har de en hög uthållighet? Med alla dessa frågor besvarade tror jag säkerligen att din idé om åt vilket håll din taktik ska formas; för vem fokuserar på skott utanför straffområdet om du inte har någon eller några spelare som har ett högre värde i långskott? Återigen, tänk logiskt.

Det finns naturligtvis många faktorer som tillsammans ger dig framgång; att hitta rätt taktik är en, motiverade spelare är en annan och där finns flera andra som blir som ett stort pussel till slut. Det viktigaste är alltid att ha tålamod och det hjälper onekligen väldigt mycket att ha förståelse för varför du har valt just dessa roller eller instruktioner som dina spelare nu ska lära sig.

Har du några frågor så tveka inte att ställa dem så ska jag försöka besvara dem så gott det går. Lycka till!


   
Micke and Karamellkungen reacted
Citera
Share: