Meny Stäng

Fabbes blogg: VM-kval och FM-torka

Som lärare väntar snart påsklov, och tid för FM. Synd då att suget just nu är totalt i botten. Hur löser man det?

VM-kvalet är i full gång, och Sverige inledde starkt med två segrar. En mindre övertygande mot Georgien, och en kassaskåpssäker vinst över Kosovo. Mer än så tänker jag egentligen inte kommentera det, då alla andra redan sagt allt. Vad jag dock kan säga med gott samvete är att jag verkligen uppskattar landslagsfotbollen. Det finns något charmigt i att sitta och titta på Irland-Luxemburg, där irländarna av någon märklig anledning försöker spela tiki-taka i eget straffområde. Detta trots att man har Luton Towns klassiska brittiska forward James Collins på topp. Collins som aldrig varit med om att få en passning nedanför midjan såg helt vilsen ut, och Irland var verkligen värdelösa. För mig som gillar klassisk brittisk fotboll med 4-4-2 och direkt spel gjorde det ont i hjärtat att se en så fin spelare (nåja) som Collins tvingas spela skitfotboll. Detta var också något som jag raljerade över rätt rejält på Twitter under matchen:

Det finns också en charm i att se många andra länder både överraska positivt och misslyckas totalt. Inför ett kval är alla länders självförtroende uppumpat till max. Norge är bäst i världen, Nederländerna ska jogga hem kvalet och Spanien ställer ut en elva med spelare man knappt hört talas om. Vips så har man ställt till det för sig redan i första matchen, och VM-kvalet blir genast svårare, men också roligare för oss neutrala.

Överlag tycker jag landslagsfotbollen får alldeles för mycket skit. Visst, Nations League kan dra åt helvete, men i övrigt så uppskattar jag verkligen kvaluppehållen. Man får se spelare man inte ser annars ihopsatta i lag som på några få dagar ska prestera maximalt. Sen måste dock även jag erkänna att Sverige-Estland i en träningsmatch ikväll är oerhört osexigt. Den kunde lika gärna vara.


Utanför den riktiga fotbollsvärldens så lever vi ju allihopa med Football Manager. På grund av både tids- och motivationsbrist har jag inte haft igång en save sen jul. Suget har inte riktigt funnits där, och när jag väl trott att de är på g så flyger det inte riktigt. Ena stunden låter Akhmat Grozny som den perfekta utmaningen, för att i nästa sekund känna att Ségunda B är helt rätt. Som lärare väntar nu ett påsklov dock och då kommer tid finnas. Så vad rekommenderar ni för saves? Gärna lag i lägre divisioner, även om det inte behöver vara allra längst ner i ligasystemet.

Glad påsk!

Please wait...

Liknande Inlägg

1 kommentar

Lämna ett svar